ciorba radauteana
Postat de: madab in CiorbeIntr-o oala se pune la fiert pieptul de pui Si boabele de piper. Cand este fiert se scoate din acea apa si se lasa la racit. Se curata legume si se pun 3 morcovi la fiert impreuna cu...Citeste continuarea
Cappuccino Freddo French Vanilla
Postat de: Adi_Caradeanu in CafeaPreparati un espresso, eu am folosit Brevill Prima Latte Introduceti toate ingredientele in shaker si agitati puternic Adaugati in pahar 3 - 4 cuburi de gheata...Citeste continuarea
Cocktail cu Cafea si Lichior de...
Postat de: Adi_Caradeanu in CocktailPreparati un espresso , eu am folosit Brevill Prima Latte Turnati toate ingredientele intr-un shaker alaturi de gheata cuburi Shake-uiti ingredientele puternic apoi...Citeste continuarea
Cheesecake cu ciocolata si cirese
Postat de: privatelaura in TorturiIn cuva robotului de macinat sau tocator electric sau rasnita (ce aveti) rasturnam biscuitii. Untul si laptele le punem pe foc, cat sa se topeasca untul. Amestecam sa se omogenizeze. Macinam...Citeste continuarea
Clatite dospite cu crema de zmeura...
Postat de: daniastefania in PrajituriVom incepe cu aluatul pentru clatite. Dizolvam drojdia impreuna cu zaharul in putin lapte. Lasam sa se activeze drojdia si sa se umfle. Adaugam faina cernuta, praful de sare, esenta de vanilie si...Citeste continuarea
Cartofi noi cu pulpe de pui la...
Postat de: daniastefania in PuiIncepem prin a face sosul. Spalam rosiile si le blenduim, apoi le dam prin strecuratoare sa scapam de seminte si coaja. Curatam ceapa, telina, merele si ardeii si le blenduim. Punem toate legumele...Citeste continuarea
Cocktail cu zmeura si gin
Postat de: Adi_Caradeanu in CocktailSpalati bine zmeura Introduceti ingredientele in blenderul Oster Reversible si tineti apasat pe functia puls pana se zdrobeste gheata Decorati paharul cu zmeura Citeste continuarea
Cartofi la tigaie
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriCartofii se curata de coaja si se pun la fiert intregi cu putina sare pentru circa 20 minute. Se scot din apa, se lasa putin sa se raceasca si se taie felii mai grosute. Ceapa se toaca...Citeste continuarea
Ciorba cu dovlecel si ou
Postat de: caroline in CiorbeMorcovii ii curatam de coaja,ii spalam si ii taiem mai intai in doua pe lungime si apoi feliem in felii potrivit de groase. Ceapa o curatam, o spalam . Partea alba o tocam marunt iar cea...Citeste continuarea
Cartofi cu kaizer si ardei gras
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriCartofii se curata de coaja,se taie cuburi si se pun la fiert in apa cu sare pentru circa 15 minute.(nu trebuie sa se sfarame). Ceapa se toaca solzisori,se pune in putin ulei de masline la...Citeste continuarea
Ceafa de porc in tigaie grill
Postat de: gurita_ta2005 in PorcFeliile de carne se clatesc in apa rece,se sterg cu un prosop de bucatarie(de hartie),se condimenteaza pe ambele parti cu piper si ghimbir praf,se cresteaza putin(erau prea groase...Citeste continuarea
Cremă de brânză cu ceapă verde,...
Postat de: ela2015 in Aperitive / GarnituriÎntr-un bol încăpător punem brânza pe care o desfacem uşor cu ajutorul unei linguri sau furculiţe. Brânza trebuie să aibe o consistenţă cremoasă. Dacă e prea aspra...Citeste continuarea
Cum se face crema de lamaie verde-...
Postat de: Oana in DulciuriAmestecati intr-o craticioara ouale cu galbenusurile, zaharul, zeama de la cele trei lamai verzi si coaja rasa de la doua lamai Puneti craticioara pe foc, la...Citeste continuarea
Chiftelute de dovlecei cu porumb...
Postat de: Criss in Aperitive / GarnituriDovlecelul se curata de coaja, se indeparteaza miezul cu seminte, apoi se rade pe razatoarea mare. Se presara sare peste ei si se lasa sa stea 10 minute, timp in care vor lasa destul de multa apa....Citeste continuarea
Ceafa de porc la gratar cu piure si...
Postat de: AlexandraOrdean in PorcSpalam bine bucatile de carne, le asezonam cu sare si piper, le lasam la marinat pt 1-2 ore. Curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare aprox 20-25 minute....Citeste continuarea
Ciocanele in crusta de sos si...
Postat de: Valclaudia in PuiCiocanelele se spala si li se indeparteaza pielea. Le clatim din nou,apoi le tamponam cu srvetele de bucatarie sa scapam de apa in exces. Preincalzim cuptorul la 185 grade. Tapetam cu...Citeste continuarea
Chiftelute de dovlecei
Postat de: poa in Aperitive / GarnituriSe curata dovleceii, se spala, se rad pe razatoarea mare, apoi se sareaza si se lasa sa stea aproximativ 30 minute pentru a iesi apa din ei. Se curata cartofii de coaja, se spala si apoi se rad...Citeste continuarea
Ciorba de vara
Postat de: ralu_ca in CiorbeIn oala, am pus uleiul, apoi am pus la calit ceapa tocata si morcovul taiat rondele subtiri, pentru cateva minute. Am turnat peste ele, zarzavatul, am amestecat, apoi am turnat apa, cam jumatate...Citeste continuarea
Cartofi noi gratinati cu muschiulet...
Postat de: ralu_ca in PorcCartofii i-am spalat bine, apoi i-am fiert pentru 15 minute. In vasul roman, uns cu unt, am pus cartofii si printre ei, feliile de muschiulet de porc, am condimentat de sare, piper, busuioc si...Citeste continuarea
Crochete de orez cu branza
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriIntr-un castron puneti orezul fiert, ceapa taiata rondele, usturoiul taiat marunt, oul, branza, cascavalul, sare si piper. Amestecatti totul bine si dati la frigider pentru o ora. ...Citeste continuarea
Chec cu mere
Postat de: stefy_a in Dulciuri- albusurile se separa de galbenusuri - albusurile se bat spuma ca de bezea, cu zaharul, adaugat treptat - separat galbenusurile se amesteca cu uleiul, si peste ele se...Citeste continuarea
Cartofi la cuptor
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriCartofii ii spalam si ii punem la fiert cu tot cu coaja in apa rece cu sare.Fierbem aproximativ 20 minute. Cand au fiert ii scoatem din apa si ii lasam sa se racoreasca.Cat sa putem sa ii...Citeste continuarea
Ciorba de loboda cu măcriș
Postat de: cristinutanicolita in CiorbeFrunzele de loboda și măcriș se spală. Ceapa și morcovul se curata, se spală și se taie. Într-o oala punem totul la fiert, adăugăm sare și pisatura. Când este totul...Citeste continuarea
Clătite cu nutella
Postat de: gabitsa in DulciuriAm mixat laptele împreună cu ouăle ,zahărul vanilat, praful de copt și esențele.După ce am amestecat toate ingredientele am adăugat făina treptat,până compoziția noastră are...Citeste continuarea
Ciorba de gaina cu smantana
Postat de: cristeena20 in Supe/CiorbePentru aceasta ciorba am ales carnea de gaina de casa, care e deosebit de gustoasa, desi ia mult timp la fierbere. Din acest motiv eu am pus-o la fiert in oala cu presiune (cucta) sa fiarba in apa...Citeste continuarea
Chiftele de ton cu porumb dulce si...
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriAmestecam intr-un bol boabele de porumb bine scurse de lichid, fileul de ton scurs, dar usor uns si stropit cu zeama de lamaie, ceapa rosie taiata solzisori si ouale de prepelita. Presaram...Citeste continuarea
Covrigi de casa, cu seminte
Postat de: privatelaura in SandvisuriIntr-un castron, cernem faina si facem un locas in mijloc. Intr-o cana mare, faramitam drojdia, adaugam sare, zahar, apoi laptele caldut. Lasam deoparte aproximativ 7-8 minute. Pregatim...Citeste continuarea
Cartofi noi gratinati
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriDecojim cartofii, ii spalam si ii taiem pe jumatate. Daca sunt micuti ii lasati intregi. Ii punem intr-o cratita cu apa, putina sare si ii fierbem 15 minute, din momentul in care incep sa...Citeste continuarea
Ciorba de dovlecel
Postat de: Pungasa_Rogue in CiorbeSe curata morcovul de coaja si se spala. Se curata ardeiul de seminte si se spala; Se curata ceapa de foi si se spala. Legumele se pun la fiert in circa 400 ml apa impreuna cu uleiul si...Citeste continuarea
Conopida pane cu iaurt
Postat de: daniastefania in Aperitive / GarnituriSe spala conopida, se taie bucatele si se fierbe in apa cu sare. Apoi se scurge si se paseaza cu furculita. Intr-un vas se bat ouale cu faina, iaurtul, praful de copt, sare si piper. Se mai adauga...Citeste continuarea
Ciorba de loboda
Postat de: Pungasa_Rogue in CiorbeSe curata ceapa de foi, se spala si se taie marunt. Se curata morcovul de coaja si se spala. Se curata ardeiul de seminte, se spala si se taie cubulete. Se pun legumele la fiert in circa...Citeste continuarea
Chiftelute din dovlecei si branza
Postat de: gicuta69 in Aperitive / GarnituriCuratam dovleceii de coaja si ii dam pe razatoarea cu orificii mici, apoi dam si branza telemea . Dovleceii ii lasam la scurs intr-o sita sau ii stoarcem bine. Punem intr-un castron ...Citeste continuarea
Colaci impletiti, reteta...
Postat de: merisor67 in PiineCum se prepara Colaci impletiti, reteta traditionala din Oltenia: Procedam ca la cozonac si aducem toate ingredientele la temperatura camerei, cu o ora inainte de a incepe prepararea....Citeste continuarea
Crochete de piept de pui crocante
Postat de: raluca95 in PuiIncepem prin a taia fasii pieptul de pui, dupa care il punem la marinat in vin, ulei de masline, usturoi tocat marunt, sare, piper, boia de ardei cam pentru 2 ore la rece. Intre timp sfaramam...Citeste continuarea
Compot de cirese
Postat de: Ina in Sirop / CompotCuratam ciresele de codite si le spalam in mai multe ape reci, apoi le scurgem. In borcanele bine spalate se pun cirese in cantitatea dorita , apoi in fiecare borcam adaugam o...Citeste continuarea
Chiftelute din dovlecei
Postat de: margo in Aperitive / GarnituriSe aleg dovlecei mai mari.Se curata de coaja si de seminte,daca au,apoi se dau pe razatoarea cu gauri mari.Se sareaza si se lasa sa stea cateva minute,pana isi lasa zeama.Se storc bine.Se adauga...Citeste continuarea
Cornulete fragede cu untura reteta...
Postat de: CarmenBlue in DulciuriCum se prepara reteta Cornulete fragede cu untura reteta veche Reteta cere, dupa cum ati vazut, 500 g de untura. Eu am avut aproximativ 300 de grame untura si am completat pana la 500...Citeste continuarea
Clatite Americane cu Ciocolata si...
Postat de: Broccoli_and_Muffins in DulciuriSe amesteca toate ingredientele cu blender-ul, pana se oogenizeaza compozitia.Aluatul trebuie sa aiba o consistenta densa, ca aceea a smantanei sau iaurtului grecesc. Tigaia se incinge la foc...Citeste continuarea
Crumble cu fructe de sezon,...
Postat de: simona72 in PrajituriPentru umplutura: curatam visinele si ciresele de samburi si codite si le punem intr-o craticioara. Rubarba o spalam, curatam si o taiem in bucati de 1,5-2 cm grosime si o punem peste celelalte...Citeste continuarea
Cheesecake cu fragute si dulceata...
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriIntr-un bol mixam mascarponele cu smanatana. Adaugam crema de branza, zaharul, mixam pana obtinem o crema spumoasa. La final incorporam semintele de la pastaia de vanilie. Spalam fragutele, le...Citeste continuarea
Chifle cu brânză şi seminţe
Postat de: diaconta in PiineFaina cernuta am amestecat-o cu drojdia,sarea si zaharul. Am pus telemeaua data pe razatoare,oul si laptele amestecat cu apa minerala. Am framântat si am adaugat câte putin...Citeste continuarea
Cartofi cu smântână la cuptor
Postat de: botcrina in Mancaruri cu carneSe pun cartofii în coajă la fiert, apoi se storc de apă, se spală cu apă rece şi se curăţă de coajă. Se fierb oăle şi se curăţă de coajă. Se prăjeşte cârnatul...Citeste continuarea
Chec "Tatin" cu caise
Postat de: ctlina in DulciuriIncalziti cuptorul la 180 °C. Intr-o tigaie puneti 75 gr zahar si faceti un caramel colorat. Adaugati caisele taiate in 4 si le gatiti cam 5 minute . In bolul robotului amestecam untul...Citeste continuarea
Cornulete de post cu dulceata de...
Postat de: Valclaudia in DulciuriSe amesteca drojdia cu sarea si zaharul. Adaugam apa minerala, faina si uleiul. Framantam aluatul pe care il vom lasa la dospit o ora si jumatate, pana isi tripleaza volumul. Preincalzim...Citeste continuarea
Cartofi noi la cuptor cu sos de iaurt
Postat de: margo in Aperitive / GarnituriSe aleg cartofi noi de aproximativ aceeasi marime.Cu partea aspra a unui burete de vase curat se spala bine cartofii.Nu e musai sa-i decojiti.Daca sunt cartofi mai mari se taie in jumatati.Se pun...Citeste continuarea
Chec Alb - Negru
Postat de: Alepaty in PrajituriAlbusurile se bat spuma cu zaharul adaugat treptat, galbenusurile se omogenizeaza cu uleiul si laptele. Se amesteca usor cu albusurile apoi se adauga si faina amestecata cu praful de copt.Aluatul...Citeste continuarea
Ciorba usoara de legume cu orez
Postat de: Valclaudia in CiorbeCuratam si spalam ceapa si ardeiul. Punem uleiul in oala la foc mic, adaugam ceapa tocata marunt si ardeiul taiat bucati, lasam sa se caleasca 2-3 minute la foc mic, adaugam mixul de legume,...Citeste continuarea
Copanele in sos de ciuperci cu orez...
Postat de: Corina33 in PuiPunem la incalzit intr-o cratita incapatoare 3 linguri de ulei, adaugam ceapa tocata, morcovul feliat si la urma usturoiul pisat. Dupa cateva minute adaugam si ciupercile tocate cubulete si lasam...Citeste continuarea
Chiftele din carne la cuptor cu...
Postat de: Valclaudia in PorcPreincalzim cuptorul la 200 grade. Carnea tocata se pune intr-un castron incapator, adaugam ouale, usturoiul tocat marunt,fulgii de ovaz si condimente dupa gust. Tapetam tava cu hartie de...Citeste continuarea
Cartofi cu carnati la cuptor
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carneCuratam cartofii si ii taiem rondele nu foarte groase,le dam sare.Taiem marunt frunzele de ceapa.Carnatii ii taiem rondele.Radem cascavalul.Intr-un bol punem ouale,adaugam sare si piper,le...Citeste continuarea