A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Orez cu lapte

Postat de: mihaelab in Mancare copii

Punem laptele la fiert. Intre timp spalam bine orezul. Cand laptele a inceput sa fiarba punem orezul impreuna cu sarea si zaharul si lasam sa fiarba la foc mic, amestecand din cand in cand sa...Citeste continuarea

Orez salbatic cu ciuperci

Postat de: mamaieelena in Mancaruri de post

Toate legumele se taie in cuburi si ciupercile le taiem in patru apoi le punem la calit intr-o cratita cu cele 3 linguri cu ulei. Orezul il trecem printr-un jet de apa si-l punem peste legume;...Citeste continuarea

Oua umplute cu maioneza si tarhon

Postat de: alinutzika in Aperitive / Garnituri

Se fierb 12 oua. Galbenusurile celor 2 oua ramase crude  se pun intr-un castronas pentru maioneza, plus inca 2 galbenusuri dintre cele fierte si zdrobite bine cu furculita. Din...Citeste continuarea

Omleta cu pastai verzi

Postat de: mihaelab in Mancaruri de legume

Curatam ceapa si o punem in tigaia incinsa. Pastaile fierte le taiem ,apoi le punem peste ceapa in tigaie,mestecam din cand in cand pana se rumenesc. Batem ouale cu sarea si piperul iar dupa ce...Citeste continuarea

Omleta in crusta de malai

Postat de: mimmi in Aperitive / Garnituri

Incingem bine putin uleiul,presaram peste malaiul,lasam cateva secunde dupa care turnam ouale batute si condimentate cu sare si piper. Punem un capac si lasam cca 3 minute. Adaugam peste casul...Citeste continuarea

Omleta in crusta de malai

Postat de: postavaru in Aperitive / Garnituri

Batem ouale cu sare si piper iar apoi adaugam cimbrul tocat marunt si laptele. Taiem ceapa iar cascavalul il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Incingem uleiul intr-o tigaie si presaram...Citeste continuarea

Orez cu fructe la cuptor

Postat de: Beea in Prajituri

Se fierbe orezul in apa. Intre timp, se taie fructele cubulete, iar nuca se toaca marunt. Dupa ce orezul a fiert, se amesteca impreuna cu fructele si scortisoara, iar deasupra se presara nuca....Citeste continuarea

Omleta de vara

Postat de: kamy in Aperitive / Garnituri

Ceapa se taie julienne si se caleste in putin ulei,se pune ardeiul taiat fasii(eu l-am taiat cubulete,ca am mofturosi in familie) Se caleste putin,se adauga rosiile,decojite si taiate cubulete si...Citeste continuarea

Orez cu mazare si pancetta

Postat de: adasev12 in Mancaruri cu carne

Ceapa se taie solzisori si se caleste in ulei de masline, apoi se adauga pancetta taiata cubulete ( eu o cumpar gata taiata) si se lasa cateva minute, apoi se adauga si mazarea, se lasa 5-10 min...Citeste continuarea

Omleta cu ceapa verde

Postat de: divainbucatarie in Aperitive / Garnituri

Calim cateva secunde ceapa in ulei incins, pana devine sticloasa. Batem ouale cu o lingura de smantana, sare, piper, apoi adaugam 1 felie de cascaval taiata cubulete mici si branza rasa. Amestecam...Citeste continuarea

Omleta cu cartofi

Postat de: carla27carla in Aperitive / Garnituri

Se curata ceapa,ardeiul si cartofii.Cartofii se dau pe razatoarea cu ochiuri mari.In tigaie se incinge uleiul se pune ceapa tocata marunt,ardeiul taiat cubulete si se lasa sa se caleasca ,apoi se...Citeste continuarea

Orez basmati cu costita de porc la...

Postat de: horia in Mancaruri cu carne

Cum se prepara orezul: (aceasta reteta o stiu de la un prieten din guineea ecuatoriala) Masurile pe care le folosesc de obicei ,sunt paharul sau cana.Azi am folosit o cana.deci la o cana...Citeste continuarea

Oua in chifle

Postat de: MotanLaOale in Aperitive / Garnituri

La chifle se taie un capac si se scoate miezul cu o lingurita. In fiecare chifla se pun cateva bucatele de unt, cateva de branza topita, cateva de carnat taiat marunt si deasupra se sparge cate...Citeste continuarea

Oua umplute cu crema de somon...

Postat de: RuxyRux in Aperitive / Garnituri

Se ferb ouale 10 minute. Taiem ouale pe jumatate si scoatem galbenusurile. Amestecam la blender impreuna cu galbenusurile, crema de branza si somonul bucati. Adaugam si marar dupa dorinta....Citeste continuarea

Omleta cu dovlecei si branza

Postat de: bitza in Aperitive / Garnituri

  Ouale se bat cu sare si piper,apoi se adauga laptele si se omogenizeaza.In ouale batute se adauga si patrunjelul tocat.Dovlecelul se curata si cu ajutorul curatitorului de legume se...Citeste continuarea

Oua cu rosii

Postat de: ianculubita in Aperitive / Garnituri

Rosiile tocate marunt,le pun sa se caleasca,dupa ce u devenit ca o pasta,adaug ouale batute cu sare,piper si usturoiul pisat;amestec pentru ca nu trebuie sa fie omleta si se serveste simpla sau cu...Citeste continuarea

Oua umplute cu mousse de ton

Postat de: bitza in Aperitive / Garnituri

Ouale se pun la fiert 10 minute,apoi se opreste focul si se acopera cratita cu un capac si se lasa 15 minute. Ouale in coaja se trec pe sub un jet de apa rece,apoi se curata de coaja,se taie pe...Citeste continuarea

O nebunie- Noire!

Postat de: deyutzky in Prajituri

Topim 150 gr de unt, biscuitii ii zdrobim iar peste ei punem untul topit si amestecam. Intr-o tava de chec punem folie alimentara, turnam compozitia obtinuta si cu o lingura pisam bine. Se da...Citeste continuarea

Omleta cu ceapa verde

Postat de: lilik in Aperitive / Garnituri

Tocam ceapa marunt si o punem intr-o tigaie cu putin ulei pe foc mic sa se inmoaie bine.amestecam din cand in cand si cand este aproape gata pregatim ouale. Batem ouale cu sare,piper,adaugam...Citeste continuarea

Orange-muffins

Postat de: LicutaMarin in Prajituri

1. Preparati jeleul de portocale astfel : puneti sucul de portocale pe foc . Amestecati budinca cu zaharul si cu putin suc si adaugati in sucul de portocale. Cand incepe sa fiarba adaugam coaja...Citeste continuarea

Oase de vita cu maduva la cuptor

Postat de: MotanLaOale in Aperitive / Garnituri

Oasele de vita cu maduva se cumpara din supermarket sau din macelarie gata taiate in bucati de 6-8 cm numai partea cu maduva. Se spala si se aranjeaza intr-o tava. Se introduce in cuptorul...Citeste continuarea

Orez cu oua

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

se spala orezul, se pun la fiert in apa cu sare se curata ceapa, se toaca si se caleste putin, se adauga si firele de usturoi tocat,morcovul curatat si tocat marunt,rosiile si se lasa sa se...Citeste continuarea

Orez cu lapte

Postat de: kamy in Dulciuri

Orezul il punem la fiert cu 2 cani de apa.Cand e aproape fiert si apa a scazut,punem laptele si lasam sa fiarba pana orezul e fiert bine(adaugam lapte daca e nevoie,nu trebuie sa fie foarte...Citeste continuarea

Omleta cu ciuperci si porumb la cuptor

Postat de: AndreeaJ in Aperitive / Garnituri

Am taiat ciupercile felii mai mari, le-am pus la calit intr-o lingurita de unt, le-am sarat si piperat si le-am lasat la calit pana a scazut tot lichidul pe care si-l lasasera, Branza am...Citeste continuarea

Orez salbatic-garnitura

Postat de: kamy in Aperitive / Garnituri

Se pune apa la fiert. Se spala bine orezul,se scurge,iar cand apa fierbe,se pune in apa,impreuna cu condimentele.Lasam sa fiarba acoperit la foc mic si cand vedem ca orezul e aproape de nivelul...Citeste continuarea

Omleta cu cartofi noi

Postat de: lilik in Aperitive / Garnituri

Fierbem cartofii in coaja pana intra furculita usor in ei dar fara sa-i crapam,apoi ii lasam sa se racoreasca si ii curatam de coaja. Taiem cartofii felii de circa 1 cm.Batem ouale cu...Citeste continuarea

Orez cu lapte

Postat de: carmenvlad in Dulciuri

           Se alege orezul, se spala bine si se pune la fiert impreuna cu 1 cana de apa si un praf de sare. Se lasa sa fiarba pana cand toata apa...Citeste continuarea

Omleta la cuptor

Postat de: carmenvlad in Aperitive / Garnituri

Se caleste ceapa, ardeiul si ciupercile taiate marunt in 2 linguri ulei. Se condimenteaza cu sare si piper, se presara busuiocul uscat si se adauga cartoful fiert taiat cubulete si maslinele...Citeste continuarea

Orez cu mazare si pui de morcovi

Postat de: RalucaIrina in Mancaruri de post

  1. In primul rand se prepara mixul de mai sus, intr-un bol mic se amesteca toate condimentele. Ceapa se toaca marunt si se caleste in cele doua linguri de ulei, intr-o oala potrivita, la...Citeste continuarea

Orez mozaic

Postat de: Teobucatar in Pui

1. Se spala orezul si se pune la calit intr-o tigaie cu ulei incins. 2. Adaugati imediat ceapa taiata marunt si ardeiul taiat cuburi mici. 3. Adaugati o cana cu apa ,un praf de...Citeste continuarea

Onigiri

Postat de: mitinita in Aperitive / Garnituri

Orezul: Se spala bine orezul,in trei ape. Se pune in oala orezul cu apa si sarea. Se da la foc mediu,cand incepe sa fiarba se da la foc mare vreo doua minute si apoi la foc mediu pana apar...Citeste continuarea

Omleta cu mazare

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

se fierbe mazarea in apa cu sare se curata ceapa,usturoiul, se toaca marunt si se calesc putin in ulei se adauga mazarea si se lasa putin sa se caleasca impreuna ouale se bat cu sare...Citeste continuarea

Orez cu ficatei

Postat de: mihaelab in Mancare copii

Orezul l-am ales, l-am spalat bine in cateva ape, dupa care l-am pus la fiert impreuna cu ceapa taiata marunt si morcovul. Cand orezul si legumele au fost aproape fierte am adaugat si ficateii...Citeste continuarea

Oua in cuib

Postat de: sufletista in Spaghete

se fierb pastele in apa cu sare si un pic de ulei. se trec pe sub un jet de apa rece ouale se fierb 4 min dupa care se pun in apa rece usturoiul se curata si se taie in 2, se pune in...Citeste continuarea

Orez cu ceapa verde si marar

Postat de: postavaru in Aperitive / Garnituri

Taiem ceapa marunt si o calim cateva minute in uleiul incins. Impartim untul in trei si punem o parte peste ceapa calita. Adaugam orezul spalat si scurs si mai sotam cateva minute. Adaugam apoi...Citeste continuarea

Omleta cu spanac

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

se curata ceapa si se caleste putin se adauga spanacul si usturoiul pisat se lasa putin sa se caleasca impreuna se bat ouale cu sare si se adauga peste spanac, se amesteca si se scoate pe...Citeste continuarea

Omleta cu ceapa, ciuperci si...

Postat de: kamy in Aperitive / Garnituri

Se calesc bine ciupercile intregi in putin ulei si dupa ce-si lasa apa,se pune capacul si se lasa sa fiarba.Cand sunt facute si scade toata apa se pune ceapa taiata pestisori si se calesc bine...Citeste continuarea

Omleta taraneasca

Postat de: ella49 in Aperitive / Garnituri

Se bat ouale apoi se amesteca cu branza,mararul,ceapa verde si faina.Se prajeste intr-o tigaie de teflon. Pofta buna!!! Citeste continuarea

Omleta in straturi

Postat de: mimmi in Aperitive / Garnituri

Calim intr-o lingura de ulei ceapa si usturoiul taiate marunt. Batem 4 oua,le punem intr-un blender,adaugam ceapa calita,spanacul,200 ml spanac si 1 lingura parmezan. Le amestecam si pregatim baza...Citeste continuarea

Orez la cuptor

Postat de: esmerandra in Aperitive / Garnituri

Se taie ceapa in cubulete si se pune la prajit cu ulei si unt. Se adauga orezul si supa si se aduce la fierbere. Cand fierbe se ia orezul de pe foc si se pune cu totul intr-o tava sau vas de...Citeste continuarea

Oua Frantuzesti (pentru o portie)

Postat de: nico15 in Aperitive / Garnituri

Se ia un ou care se va fierbe, dupa urmatorul tipar, se pune apa cu sare la foc cand aceasta da in clocot se va adauga otetul, se da focul mai mic si se va sparge un ou cat mai aproape de apa care...Citeste continuarea

Oua in paine cu sos chilli

Postat de: Corina33 in Aperitive / Garnituri

Se decupeaza doua cercuri din feliile de toast cu o cana mare sau cu un cutit. Intr-o tigaie neaderenta se pune la topit untul si uleiul. Se prajeste painea in tigaie si pana devine...Citeste continuarea

Oua in sos de rosii

Postat de: bitza in Aperitive / Garnituri

Mod de preparare: Ceapa se taie marunt si ardeiul fasii. Se calesc impreuna 10 minute pana se inmoaie,apoi se adauga rosiile decojite pe care le pisam cu furculita in tigaie. Se mai...Citeste continuarea

Oishr - Cafea cu ghimbir din Yemen

Postat de: mitinita in Cafea

  Se pun toate ingredientele in ibric. Cand incepe sa fiarba se ia de pe foc. Cand scade spuma facuta de cafea,se pune iar pe foc si iar se ia jos. Se repeta inca o data ....Citeste continuarea

Omleta cu marar si usturoi verde

Postat de: mihaelab in Aperitive / Garnituri

Usturoiul l-am taiat marunt si l-am pus sa se caleasca intr-o tigaie cu ulei de masline.Cand usturoiul a fost gata am adaugat si mararul taiat marunt. Ouale le-am batut bine impreuna cu...Citeste continuarea

Orez cu cascaval

Postat de: ela in Aperitive / Garnituri

Se prepara supa in caz ca nu aveti deja gata facuta de pui. Taiem marunt ardeiul.Ciupercile le curatam si le taiem marunt. Punem in supa fierbinte ardeiul,ciupercile si morcovii si fierbem...Citeste continuarea

Omleta cu salam

Postat de: mihaelab in Aperitive / Garnituri

Salamul l-am taiat cubulete si l-am pus in tigaie pt a se parpali putin:)) Mararul l-am taiat si pe el,dupa care le-am adaugat peste salam. Ouale le-am batut bine impreuna cu delikatul apoi...Citeste continuarea

Orez cu lapte şi fructe

Postat de: Retetegg in Dulciuri

Am spalat bine orezul si l-am pus la fiert impreuna cu o cana de apa. Am fiert pana s-a evaporat toata apa, amestecand continuu sa nu se prinda orezul de cratita. Am adaugat apoi...Citeste continuarea

Orez cu ciuperci

Postat de: sufletista in Mancaruri de post

 se spala ciupercile si se pun la fiert in apa cu sare cca 10 minute. Se schimba apa si se adauga cca 1 l de apa si se pun din nou la fiert cand incepe sa fiarba se adauga orezul spalat,...Citeste continuarea

Omleta cu marar

Postat de: Dya in Aperitive / Garnituri

Adaugam condimentele, mararul tocat si branza rasa in ouale "desfacute". Omogenizam compozitia si o punem la copt intr-o tigaie cu fundul gros, si unsa in prealabil cu ulei sau unt,...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]