![Bucataras](/templates/default/v3/img/bucataras-new.png)
publicat la 03.09.2017
publicat la 27.08.2017
publicat la 23.08.2017
Te simti foarte îndemânatic şi ai chef de meşterit diverse lucruri mici. Din păcate, nimeni nu va aprecia colierele tale din boabe de fasole, aşa că decizi să faci un vudu mic, de mână. Exact când eşti pe punctul de a intra în legătură cu Marele Spirit, un drac de copil îţi aruncă o piatră în casă. Ieşi nervos pe geam şi strigi “Vudu-vă mama voastră de ignoranţi!”.
Bucataras.ro
[email protected]
Pizza cu cabanos
Incepem prin pregatirea aluatului. Astfel, cernem faina si adaugam condimentele, sarea si zaharul. In mijloc formam o adancitura in care punem drojdia sfaramata si turnam putina apa calduta. Lasam drojdia sa dospeasca cam 10-15 minute, dupa care trecem la framantarea aluatului. Pe masura ce il...
Ciorba de cartofi cu tarhon
Tocam legumele si le punem la fiert in 4-5 litri de apa rece. Adaugam si cartofii, taiati cuburi, ii lasam pana au fiert suficient de bine si potrivim de gust cu sare si bors de putina. Punem sucul de rosii, dam ciorba intr-un clocot, doua, adaugam tarhonul, cimbrul si verdeturile...
Salata de vinete cu ceapa si usturoi
Coacem vinetele si le tocam marunt. Le pasam cu cele doua linguri cu ulei, condimentam dupa gust si adaugam ceapa tocata si usturoiul pisat. Le servim cu castraveti la otet. Pofta buna!
Mazare cu copanele de pui
Rumenim copanelele. Adaugam legumele taiate in cuburi mici si le calim usor. Adaugam mazarea si supa de pui si lasam sa fiarba la foc potrivit pentru 30-40 de minute. Condimentam dupa gust, adaugam bulionul si lasam sa dea in clocot. Presaram verdeturile tocate dupa ce am inchis focul. Sa...
Ficatei cu sos iute
Ficateii curatati, ii rumenim in cateva linguri de ulei, adaugam ardeii si usturoiul feliati, ii lasam cam 10 minute impreuna, sa isi imprumute aromele, adaugam si pasta de rosii si condimentele si lasam pe foc cat sa dea in colocot, de cateva ori. Ii servim calzi, cu un pui de mamaliguta si...
Pizza cu ciuperci
Cernem faina, adaugam sarea, lingurita de oregano si drojdia amestecata cu zaharul. Putin cate putin, turnam apa calduta, framantand aluatul cu ajutorul celor 2 linguri de ulei. Acoperim vasul cu un servet de bucatarie si il lasam intr-un loc cald, pana isi dubleaza volumul. Intindem apoi o...
Pizza cu branza
Faina cernuta o amestecam cu oregano, sarea si zaharul, iar in mijloc formam o adancitura in care turnam putina apa calduta si punem drojdia. O lasam sa dospeasca cam 10-15 minute, iar apoi incepem sa framantam aluatul cu ajutotul celor 2-3 linguri cu ulei. Acoperim vasul cu un servet de...
Crema de zahar ars
Mixam ouale impreuna cu cele 8 linguri de zahar si cu esentele, adaugam laptele si omogenizam. Cele 150 gr de zahar le punem la caramelizat intr-o craticioara ai carei pereti ii vom tapeta cu zaharul rezultat. Turnam compozitia de lapte si oua peste zaharul caramelizat si o dam...
Gogosele cu Crema de branza cu smantana
Drojdia o amestecam cu o lingura de zahar si o lasam la dospit 10-15 minute, intr-un loc caldut. Intre timp, cernem faina intr-un vas, adaugand rand pe rand toate ingredientele. Punem si drojdia, si putin cate putin, turnam laptele caldut. Framantam aluatul bine, pana devine nelipicios....
Reteta de preparare a papanasilor cu Ceva Fin Delaco
Reteta de preparare a papanasilor Peste faina cernuta impreuna cu bicarbonatul, adaugam branza impreuna cu restul ingredientelor, amestecand bine. Daca este necesar, mai adaugam faina (una-doua linguri). Împartim aluatul in mod egal, in functie de numarul de portii dorite....
Peste pane
Oaule batute le amestecam cu cascavalul ras si cu sarea dupa gust. Trecem pestele prin faina alba, apoi prin amestecul de ou si cascaval si la final, prin malai. Il prajim la foc potrivit pana devine auriu. Il servim cald cu sos de usturoi. Pofta buna!
Salata de pepene rosu
Ceapa, taiata julien, o stropim cu scul proaspat de lime. Lasam sucul de lime sa patrunda ceapa, pentru un timp de aproximativ 10-15 minute. Adaugam apoi pepenele rosu, taiat cuburi, miezul de lapte, maslinele si potrivim de gust cu piper, busuioc si ulei. Amstecam usor salata si o pastram...
Clatite gratinate
Pentru foile de caltite, mixam toate ingredientele, si apoi, din compozitia obtinuta coacem pe ambele parti fiecare foaie, in parte. Separat pregatim compozitia, amestecand toate ingredientele, tocand marunt mararul si ardeiul capia, si, trecand cascavalul prin razatoare. Cu aceasta...
Bruschete cu somon
Feliile de paine le rumenim usor, le ungem cu usturoi si presaram putin cascaval ras peste ele. Adaugam feliile de rosii calite impreuna cu ardeiul si somonul taiate cuburi si le dam al cuptor pentru 10-15 minute. Le servim calde, presarate cu cascaval. Pofta buna!
Pizza "Toast"
Incepem prin a bate cele 3 oua impreuna cu condimentele si sucul/pasta de rosii. Trecem fiecare felie de toast, pe ambele parti, prin oul batut si le asezam apoi intr-o tava unsa cu putin ulei. Presaram cascaval ras peste toast si asezam ciupercile si sunca taiata in fasii. Adaugam din nou...
Salata de fructe cu miez de lapte
Spalam bine toate fructele, inclusiv pepenii. Le taiem apoi in felii sau cuburi, adaugam miezul de lapte si mierea de albine. Potrivim de gust cu suc de lamaie si ornam cu frunzulite de menta proaspata. Sa aveti pofta!
Tarta cu branza
Incepem prin a framanta aluatul din ingredientele date. Vom obtine un aluat elastic, usor de modelat. Il acoperim cu o folie si il pastram la rece pentru aproximativ 2-3 ore. Dupa acest timp, ungem o tava cu putin ulei si intindem aluatul (eu l-am modelat cu degetele, dar il puteti intinde cu...
Cartofi gratinati
Curatam cartofii si ii fierbem in apa cu sare. Ii pasam apoi impreuna cu untul si condimentele, adaugam smantana, ouale si branza proaspata si omogenizam. Turnam compozitia intr-o tava unsa cu ulei, adaugam miezul de lapte si mai condimentam daca este necesar. Punem vasul la cuptor si il lasam...
Desert de fructe cu miez de lapte
Feliem fructele si miezul de lapte si le asezam una peste alta, in ordine, fie in forma de turnulet, fie intinse pe un platou. Le presaram cu scortisoara si adaugam mierea de albine si boabele de struguri. Le pastram la rece pana le servim. Pofta buna!
Salata de rosii cu miez de lapte
O salata fina, usoara! Rosiile spalate si curatate, le feliem si le saram dupa gust. Adaugam miezul de lapte, uleiul de masline si busuiocul. Ornam cu frunzulite proaspete de menta si o servim rece! Pofta buna!
Mic dejun delicios: Sandwich "Buna Dimineata"
Intr-o tava unsa cu ulei, asezam 2 felii de paine. Eu am optat pentru felii mai groase de paine proaspata. Peste acestea asezam cate o felie de cascaval Delaco, apoi cate o felie de sunca de Praga (sau orice fel de sunca presata), ardeiul iute si cel capia, feliati. Cele doua felii de cascaval...
Ghiveci de legume cu pulpe de pui
Prajim pulpele de pui atat cat sa se rumeneasca usor. Adaugam legumele taiate in cuburi sau felii mai groase si le lasam sa fiarba inabusit, intr-o cratita acoperita, la foc potrivit. Punem supa de pui si sucul/pasta de rosii, amestecand usor fara a sfarma legumele si condimentam dupa gust. Le...
Omleta in straturi
Incepem prin a pregati doua omlete, cu cate 3 oua fiecare. Batem cele 3 oua spuma, impreuna cu sarea, mararul tocat si chili, le punem la copt intr-o tigaie de teflon unsa cu putin ulei si acoperita cu un capac. Cat timp coacem omletele pregatim crema de branza pe care o vom amesteca cu...
Clatite cu dulceata de visine si Ceva Fin
Pentru aluat: Mixam ouale cu zaharul si adaugam pe rand restul ingredientelor. Omogenizam compozitia cu ajutorul unui tel, pentru a nu ramane cocoloase de faina. Incingem o tigaie de teflon, o ungem cu ulei si adaugam cate un polinic din aluatul obtinut. Lasam foia sa se coaca usor pe...
Clatite cu dulceturi
Mixam ouale impreuna cu zaharul si esentele, adaugam faina si apoi, putin cate putin, apa minerala. Din compozitia obtinuta coacem foile de clatite pe care le umplem cu dulceata dupa cum dorim. Sa aveti pofta!
Ciulama de pui cu ciuperci
Rumenim copanelele usor, adaugam ceapa tocata si o lasam pana devine translucida. Punem ciupercutele (eu le-am prajit putin inainte :) ), supa de pui, saram dupa gust si lasam sa fiarba totul, la foc potrivit pentru 15-20 de minute. Adaugam si smantana, amestecam usor si o lasam cat sa dea...
Pizza picanta
Framantam aluatul , inainte de toate. Cernem faina, adaugam condimentele, sarea si zaharul, iar in mijloc formam o adancitura in care turnam putina apa calduta si punem drojdia. O lasam sa dospeasca 10 minute, iar apoi incepem sa framantam aluatul cu ajutotul celor 2-3 linguri cu ulei. Daca mai...
Barcute umplute cu Ceva fin Crema de branza cu verdeturi
Crema de branza o saram dupa gust si o amestecam cu oul si cu mararul tocat marunt. Formam bilute din aluatul de pizza, le intindem si le umplem cu crema de branza (nu foarte multa pentru ca altfel va da pe dinafara). Le "impachetam" cu atentie, le ungem cu galbenus de ou si le dam la...
Gustarea beduinului
Batem bine pieptul de pui, spalat si portionat in prealabil. Il condimentam dupa gust cu sare, ardei iute, rozmarin, piper si busuioc (eu am condiment foarte bine carnea si mai putin restul ingredientelor), il asezam intr-o tava de yena, il stropim cu putin ulei si il dam la cuptor atat cat sa se...
Legume coapte cu sos de usturoi si smantana
Feliem legumele si le asezam in ordine, cate o felie, doua din fiecare. Le condimentam, le stropim cu ulei si le dam la cuptor pana se rumenesc frumos. Cand le scoatem din cuptor presaram cascavalul ras peste acestea. Le servim cu sosul de usturoi preprat astfel: pisam usturoiul, adaugam o...