Dya Daniela Andrei

5

Bucataras
senzational

Galati

Bucataras din 25.10.2010

RETETE650
PRIETENI164
Retete

Evantai de cartofi

In Aperitive / Garnituri la 1 Sep 2013

Crestam cartofii in felii, pana aproape de baza acestora, avand grija sa nu ii taiem de tot. Printre crestaturi punem felii de bacon/kaiser, ii condimentam dupa gust, ii stropim cu putin ulei de masline si ii dam la cuptor pentru 20-30 de minute. Ii scoatem si ii ungem cu sosul/sucul de rosii si...

Spaghetti cu carne tocata in sos de rosii

In Spaghete la 31 Aug 2013

Tocam ceapa, ardeiul capia, pe cel iute si usturoiul si le punem la calit in cele trei linguri cu ulei de masline. Cand devin translucide, adaugam carnea tocata si o lasam sa se patrunda bine, amestecand din cand in cand. Intre timp trecem rosiile prin razatoare si le adaugam in tigaie,...

Pulpa de vita in sos de bere bruna si busuioc

In Vita la 29 Aug 2013

Dupa ce am curatat bine carnea de vita si am spalat-o, in apa rece, o uscam usor cu un servet de hartie si o punem la prajit intr-o tigaie acoperita cu un capac. O lasam sa se patrunda bine si adaugam, pe rand, morcovul, usturoiul feliat si ardeiul iute. Lasam sa fiarba totul, acoperit, cam 10-15...

Placinta cu branza si iaurt

In Prajituri la 27 Aug 2013

  Incepem prin a pregati aluatul. Mixam oul impreuna cu zaharul, praful de sare si esentele. Adaugam uleiul si laptele (care trebuie sa fie caldut) si turnam in ploaie, faina cernuta, amestecata cu drojdia. Framantam aluatul, adaugand putin cate putin, untul topit (si racit). Il lasam la...

Dovlecei copti cu bacon si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 27 Aug 2013

Coacem dovleceii si prajim feliile de bacon pe o tava de aragaz, apoi ii asezam intr-un vas incapator astfel: cate o felie de dovlecel condimentata cu busuioc, sare si chili, peste care adaugam ardeiul iute taiat rondele, baconul si cascaval cubulete/ras peste acesta din urma. Dam vasul la cuptor...

Prajitura de Iaurt cu Ceva fin Pufos (la rece)

In Prajituri la 26 Aug 2013

Dat fiind timpul de pregatire destul de scurt, incepem prin hidratarea gelatinei (nu cred ca este cazul pentru detalii; se urmeaza instructiunile de pe plic). Intre timp, amestecam usor iaurtul cu crema de branza si smantana, pana la incorporarea completa a acesteia din urma. Adaugam esentele...

Cartofi aromati cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 24 Aug 2013

Cartofii taiati cuburi ii punem la prajit intr-o tigaie acoperita. Ii condimentam bine si pana nu se rumenesc suficient nu mai amestecam in ei. Ideea este aceea de a obtine cartofi crocanti la exterior si moi in interior. Ridicam capacul, presaram mararul tocat si ii scoatem pe un platou....

Bruschette cu pui, cascaval si ardei grasi

In Aperitive / Garnituri la 24 Aug 2013

Rumenim usor feliile de paine, atat cat sa devina aurii. Le frecam cu un catel de  usturoi , si apoi le ungem cu ulei de masline. Cat  timp se afla la cuptor pregatim compozitia: taiem cubulete pieptul de pui si il punem la prajit cu o lingura de ulei. Adaugam apoi ardeii tocati...

Supa de pui cu galuste din faina de mei

In Supe la 24 Aug 2013

Punem carnea de pui la fiert in apa rece si adunam spuma formata. Tocam legumele, le adaugam in supa si le lasam sa fiarba impreuna cam 20-30 de minute. Potrivim de gust cu sare, piper si tarhon, punem si uleiul si lasam sa dea in clocot. Acum e momentul galustelor : amestecam faina de mei...

Omleta cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 22 Aug 2013

Ouale batute spuma impreuna cu sarea, busuiocul si chili, le punem la copt (pe ochiul aragazului) intr-o tigaie unsa cu ulei si acoperita cu un capac. Cand omleta s-a copt adaugam cubulete de cascaval si o rulam. Presaram un praf de chili si un altul de busuioc si o servim calda cu salata de...

Ciorba cu rasol de vita - Reteta traditionala plina de savoare

In Ciorbe la 22 Aug 2013

Cum se prepara Ciorba cu rasol de vita - Reteta traditionala plina de savoare Carnea, spalata bine in prealabil, o taiem in cuburi potrivite ca marime si o punem la fiert in apa rece, impreuna cu osul, adunand spuma formata. In timp ce fierbe carnea, tocam legumele dupa bunul plac si le calim...

Clafoutis cu cirese

In Prajituri la 21 Aug 2013

Dupa ce am spalat ciresele si/sau visinele, le lasam sa se scurga bine de apa, le scoatem samburii si le asezam uniform intr-o tava unsa cu unt. Separat, mixam ouale impreuna cu un praf de sare, adaugand treptat zaharul. Cand   acesta din urma s-a topit complet, adaugam faina cernuta,...

Spaghetti cu telemea

In Spaghete la 20 Aug 2013

Pastele le punem la fiert in apa, impreuna cu un praf de sare. Cand sunt gata, le trecem printr-un jet de apa rece si le lasam sa se scurga bine. Adaugam untul, zaharul, telemeaua rasa si ouale. Amestecam usor, punem compozitia intr-un vas de ena si le dam la cuptor pana se rumenesc usor. La...

Pandispan cu cirese

In Prajituri la 2 Iul 2013

Batem ouale spuma impreuna cu zaharul, pana ce acesta din urma se topeste complet. Adaugam esentele si faina cernuta impreuna cu praful de copt. Omogenizam compozitia obtinuta si o turnam intr-o tava unsa cu ulei. Punem si ciresele si o dam la cuptor, la foc potrivit, pentru 50-60 de...

Soleanca (Ciorba ruseasca)

In Ciorbe la 21 Iun 2013

Afumătura, tăiată în bucăţi potrivite, se pune la călit în câteva linguri de ulei, cat să se rumenească uşor şi adăugăm legumele tocate.   Le lăsăm să se pătrundă bine, după care adaugăm 2-3 linguri de bulion sau suc de roşii şi puţină apă. De...

Biscuiti

In Prajituri la 20 Iun 2013

Untul rece il amestecam cu faina, praful de copt si zaharul. Obtinem un aluat sfaramicios. Adaugam apoi restul de ingrediente, omogenizam si punem aluatul format la rece pentru o ora. Din acesta formam bilute, pe care le vom presa cu podul palmei, le asezam intr-o tava (de preferat cu...

Compot de visine

In Sirop / Compot la 20 Iun 2013

Curatam visinele de codite, le spalam in mai multe ape si le inlaturam pe cele lovite. Umplem fiecare borcan cu visine, cam pana la jumatatea acestuia (eu am pus putin peste, intrucat imi place sa fie mai mult fruct), adaugam 3  linguri de zahar si le umplem cu apa. Amestecam usor pentru...

Ghiveci

In Pui la 19 Iun 2013

Rumenim usor aripioarele de pui, peste care adaugam legumele taiate mai mare. Le lasam sa se patrunda usor (intr-o cratita acoperita) la foc potrivit si fara a le amesteca pentru a nu se sfarama. Punem apoi ghiveciul si sucul de rosii amestecand usor, potrivim de gust cu sare si lasam sa fiarba...

Supa de pui cu galuste imperiale

In Supe la 19 Iun 2013

Curatam copanelele si pipotele si le punem la fiert in 4 l de apa de rece. Adunam spuma ce se formeaza pe parcurs si cand sunt pe jumatate fierte adaugam legumele tocate/feliate. Le lasam sa fiarba cam 20 de minute si punem si cartofii. Cand acestia din urma au fiert suficient, potrivim de gust...

Galuste imperiale

In Supe la 18 Iun 2013

Ouale batute spuma cu un praf de sare, le amestecam cu cascavalul ras si cu untul moale. Adaugam apoi faina si grisul si omogenizam totul. Compozitia formata o turnam intr-o tava unsa cu putin ulei (2 linguri) si o dam la cuptor pana trece testul scobitorii. Cand s-a copt, taiem in formele...

Tochitura de pui

In Pui la 18 Iun 2013

Curatam ficatul, pipotele si pieptul de pui, le spalam  bine si le punem la prajit in cateva linguri de ulei. Cand s-au rumenit frumos adaugam condimentele dorite, dupa gust, usturoiul taiat felii si vinul rosu. Le lasam sa fiarba inabusit pana se evapora vinul, moment in care putem adauga...

Ciorba de pui cu smantana

In Ciorbe la 17 Iun 2013

Pieptul de pui taiat in cuburi mici il punem la fiert in 4 litri de apa, adunand spuma formata. Separat, tocam legumele si le calim in 2-3 linguri cu ulei, dupa care le adaugam pieptului de pui. Potrivim de gust cu sare, adaugam tarhonul si sucul de lamaie si lasam sa dea intr-un clocot, doua....

Pufosenie cu visine

In Prajituri la 17 Iun 2013

Incepem prin a separa ouale. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, adaugand treptat zaharul. Cand acesta din urma s-a topit complet, incorporam esentele, sofranul si galbenusurile si presaram faina cernuta impreuna cu praful de copt. Obtinem un aluat dens pe care il vom subtia cu 2...

Dulceata de visine

In Dulceata / Gem la 16 Iun 2013

Visinele, curatate si spalate, le punem intr-un vas impreuna cu un kilogram si jumatate de zahar  (un strat de visine, un altul de zahar). Le lasam peste noapte la rece, iar a doua zi le punem pe aragaz la foc potrivit, impreuna cu restul de zahar. Cand siropul este suficient de gros, luam...

Reteta de preparare a papanasilor cu sos de capsuni

In Dulciuri la 12 Iun 2013

Reteta de preparare a papanasilor Pentru sos: Punem cei 50 ml de apa la fiert impreuna cu zaharul, pana ce acesta din urma se topeste complet. Adaugam apoi capsunile zdrobite si lasam sa fiarba la foc potrivit pana se ingroasa usor. Pentru papanasi: Branza impreuna cu ouale,...

Tochitura de porc cu de toate

In Porc la 11 Iun 2013

Spalam fleica, o taiem bucati si o punem la prajit, adaugand putina apa din cand in cand, pentru a ramane frageda si a nu se usca prea tare. Separat, cartofii taiati cuburi, se condimenteaza foarte bine (parte din condimente vor ramane in ulei) si se pun la prajit la foc iute (astfel vor fi...

Supa de pui cu ciuperci

In Supe la 10 Iun 2013

Punem carnea la calit, adaugam legumele tocate marunt (mai putin cartofii) si le lasam pana devin translucide, moment in care punem si supa de pui. Cand a dat in clocot adugam cartofii taiati cuburi si ii lasam sa fiarba impreuna cam 20 de minute. Potrivim de gust cu sare, adaugam sucul de...

Tocana de ciuperci

In Pui la 10 Iun 2013

Curatam ciupercile, le spalam in mai multe ape, le tocam si le punem la calit. Cand s-au rumenit usor, adaugam legumele tocate marunt, lasam sa fiarba impreuna pana ce acestea din urma devin translucide si punem si carnea de pui prajita usor, separat. Punem supa de pui si sucul de rosii,...

Reteta de preparare a papanasilor cu dulceata de capsuni

In Dulciuri la 9 Iun 2013

Reteta de preparare a papanasilor Amestecam branza impreuna cu ouale, praful de sare, zaharul (pudra), esentele, sucul si coaja de lamaie, omogenizam si adaugam faina cernuta impreuna cu bicarbonatul,  amestecand bine. Daca este nevoie, mai adaugam faina (una-doua linguri). Aluatul...

Dulceata de capsuni reteta (II)

In Dulceata / Gem la 7 Iun 2013

Dulceata de capsuni reteta Curatam capsunile de codite si le spalam bine in apa rece. Le punem apoi intr-o cratita mai mare si presaram jumatate din cantitatea de zahar peste ele. Eu am pus un strat de capsuni si un altul de zahar. Le lasam peste noapte la rece, iar a doua zi, siropul obtinut...

Afisate 391 - 420 din 650 retete    

Postari recente

publicat la 27.08.2017

Desert kataif cu alune si fistic

Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Te simti foarte îndemânatic şi ai chef de meşterit diverse lucruri mici. Din păcate, nimeni nu va aprecia colierele tale din boabe de fasole, aşa că decizi să faci un vudu mic, de mână. Exact când eşti pe punctul de a intra în legătură cu Marele Spirit, un drac de copil îţi aruncă o piatră în casă. Ieşi nervos pe geam şi strigi “Vudu-vă mama voastră de ignoranţi!”.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 23

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Islere cu fistic și cremă ciocofistichie

ieri la 10:34

Mâncare de mazăre cu pui - Gustoasă și sățioasă

ieri la 09:35

Placinta cu branza si iaurt - Reteta savuroasa cu foi de placinta

de laura_n 7

pe 10.02 la 16:28

Varză murată călită cu ciolan la cuptor - Rețeta tradițională plină de savoare

pe 10.02 la 11:10

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]