Batem albusurile spuma tare, cu un praf de sare. Adaugam zaharul si continuam sa mixam pana cand zaharul se topeste si spuma devine lucioasa. Este de preferat sa batem albusurile deasupra unui vas cu apa clocotita. Se adauga nucile, alunele, samburii de caisa ( toate prajite si maruntite ),...
BLATUL : Batem albusurile spuma cu sarea, adaugam zaharul si mixam pana ce
spuma devine lucioasa si nu curge din vas. Adaugam pe rand apa, galbenusurile, faina si
cacaoa , mixand pentru a obtine o compozitie omogena.
Tapetam tava cu hartie pentru copt si turnam compozitia pe care o...
Ridichile si morcovii se curata si se dau pe razatoarea cu ochiuri mici.
Prin stoarcere indepartam sucul strans si adaugam maioneza ( eu am facut doar din galbenusuri crude ), smatana si mararul. Condimentam cu sare si piper si omogenizam.
Servim dupa ce salata sta la frigider...
Spalam pulpa de miel in apa rece si o asezam intr-un vas termorezistent, uns cu ulei. Presaram sare, piper, stropim cu vin , apoi acoperim cu ceapa si usturoiul verde, tocate in bucati marisoare. Maciulia de la usturoi o portionam in 2-3 bucati si o indesam in buzunarase facute-n carne cu...
Portionam pulpele si coastele de ied si le spalam in apa rece.
Ungem o tava cu ulei si aranjam bucatile de carne pe fundul acesteia. Peste carne presaram bucati marisoare de ceapa si usturoi verde.
Intr-un bol amestecam rosiile in bulion ( eu am avut facute in casa )...
Cum pastram icrele proaspete cea mai sigura metoda
Dupa ce scoatem icrele din peste indepartam pe cat posibil membrana care le tine si amestecam cu o lingura de lemn, pentru omogenizare. Adaugam sare de bucatarie astfel incat lichidul ce leaga bobitele de icre se va albi usor . Chiar daca vi...
Intr-un bol adanc punem 2-3 linguri cu icre si presaram un varf de cutit cu sare de lamaie.
Cele doua felii de paine le curatam de coaja , le inmuiem in apa, dupa care le stoarcem si le abaugam peste icre.
Mixam amestecul de icre si paine pana omogenizam bine, dupa care...
Pe betisoarele de frigarui infigem , intr-o ordine aleatorie, branza si fructele.
Topim ciocolata neagra si glazura cu lichior de oua si le turnam alternativ pe "frigaruile" de branza si fructe .
Lasam glazura sa se intareasca usor, apoi putem servi.
Pentru inceput spalam ceapa si mararul si le tocam marunt.
Batem bine cele doua oua cu putina sare si marar verde tocat.
Ungem feliile de paine cu ou si presaram putin piper.
Feliem rondelele de Miez de lapte - Delaco si le asezam pe feliile de paine...
Punem ingredientele intr-un bol si amestecam totul cu un blender , maruntind astfel si alunele . Tinem compozitia obtinuta la rece, pentru cel putin o ora , pentru a se intrepatrunde aromele si a deveni mai ferma.
Modelam bilute de branza peste care presaram busuioc maruntit si marar...
Ciupercile pleurotus taiate julien se pun la fiert intr-o oala cu 1-2 litri de apa si putina sare. Dam pe razatoarea mica morcovul si pastarnacul, dupa care calim amestecul in 2-3 linguri cu ulei.
Cand ciupercile sunt fierte, adaugam morcovul si pastarnacul calite, sare si piper...
Punem lintea la inmuiat. Tocam ceapa si o calim in doua linguri cu unt, apoi adaugam legumele uscate si lintea ( care intre timp si-a dublat sau chiar triplat volumul ) . Stingem cu o ceasca de apa clocotita.
Adaugam rosiile in bulion si lasam sa dea 2-3 clocote. Potrivim de sare si...
Curatam cartofii si-i dam pe razatoarea mica. Adaugam ouale batute, cascavalul ras, putina verdeata tocata ( de preferat marar) si un praf de sare. Amestecam totul cu 2 linguri de lapte si 2 linguri de faina.
Incingem 2-3 linguri de ulei intr-o tigaie si punem cate o lingura din...
Kaizerul il tocam bucatele mici, ciupercile le curatam si tocam marunt, iar ceapa si ardeiul le tocam fideluta.
Incingem 2 linguri de ulei , calim ceapa tocata , iar cand a devenit sticloasa adaugam kaizerul, ardeiul gras si apoi ciupercile. Calim totul bine , apoi adaugam sucul...
Tocam una din cepe si o calim in 2-3 linguri de ulei . Adaugam sucul de rosii ( de preferat preparat in casa ) , usturoiul pisat , sare si piper. Lasam la fiert 15 minute.
Mixam branza de vaci cu cealalta ceapa tocata.
Ungem un vas termorezistent cu ulei si asezam...
Aluatul : Frecam drojdia uscata cu zaharul , un praf de sare si o lingurita de apa calduta. Adaugam o lingura de faina si inca o cescuta cu apa calda si omogenizam.
In vasul in care framantam, punem faina in mijlocul careia formam un crater. Turnam in craterul format drojdia lichefiata,...
Sunca de Praga si ardeiul gras le taiem fasii subtiri si lungi. Spalam ciupercile si le scurgem bine de apa.
Desfacem carnea taind-o circular in strat subtire, pentru a obtine o bucata suficient de lata incat sa o putem umple si rula.
Batem carnea usor cu ciocanul pentru...
Tocam legumele marunt ( eu le-am feliat la robot ) si le calim in 50 ml. ulei. Adaugam pasta de tomate impreuna cu o cana cu apa, foi de dafin, o lingurita de boia si 5-6 boabe de piper. Lasam sa dea cateva clocote, dupa care adaugam cartofii curatati, spalati si taiati felii grosiere. Completam...
Batem albusurile spuma cu un praf de sare si turnam zaharul, continuand mixarea pana ce acesta se topeste complet, iar spuma devine lucioasa.
Adaugam pe rand galbenusurile , uleiul , amoniacul stins in zeama de lamaie, esenta de rom si faina, mixand pentru omogenizare.
La final...
Granulele de soia se fierb in apa cu sare, foi de dafin si boabe de piper. Cand sunt fierte, scurgem bine apa, prin presare. ( Eu am avut soia pentru snitele , pe care am tocat-o la robot dupa fierbere ).
Curatam dovlecelul de coaja si il dam prin razatoarea mica si-l stoarcem bine de...
Legumele se curata si se spala in multa apa. Morcovul, pastarnacul si telina se dau pe razatoarea cu ochiuri mari.
Ceapa si ardeiul gras se taie fideluta, prazul il taiem rondele. Cartofii se taie in cuburi potrivite ( cca 6-8 bucati )
Intr-o oala de cca 5 litri turnam 3-4 linguri cu ulei...
Intr-o tigaie incingem o lingura de unt si adaugam legumele congelate, lasand pe foc 5 minute.
Orezul il spalam bine si-l fierbem in apa cu sare si o lingura de unt. Scurgem surplusul de apa si adaugam legumele. Amestecam totul si potrivim de sare si piper.
Curatam ciupercile, le...
Lasam fasolea sa se inmoaie cateva ore, in apa rece sau usor calduta. Daca este nevoie adaugam apa din cand in cand, intrucat aceasta va fi aborbita destul de repede de boabele de fasole.
Cand fasolea si-a dublat volumul, o spalam in cateva ape si-o punem la fiert. Dupa 2-3 clocote...
Am pus dovleacul ras intr-o cratita, la foc mic, impreuna cu 4 linguri de zahar si o lingurita de scortisoara. Am amestecat continuu si am lasat pe foc pana a scazut bine lichidul lasat de dovleac. Miezul de samburi de caisa l-am pisat si l-am adaugat in compozitia de dovleac.
Separat,...
Spalam piersicile si le feliem , indepartand samburii. Feliile de piersici le asezam in strat consistent pe fundul unei tavi, apoi presaram pe ele 6-7 linguri cu zahar .
Margarina o taiem in bucatele mici, pe care le distribuim uniform pe toata suprafata bucatilor de piersici. Presaram si...
Blat: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul (doar cele 18 linguri de zahar tos) si laptele, apoi galbenusurile, faina si nuca. La final adaugam praful de copt si turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor pentru 20 minute, avand...
Dovleceii se curata de coaja, se taie rondele si se pudreaza cu sare. Se lasa deoparte 30 minute.
Un vas termorezistent se unge cu bucatele de unt si se tapeteaza cu pesmet. Se pun dovleceii bine scursi de zeama lasata, apoi sunca taiata cubulete, putin cascaval ras, felii de rosii...
Ciresele se curata de samburi si se spala. Tapetam fundul unei tavi cu un strat gros de cirese, presaram 6-7 linguri de zahar si 100 g margarina sau unt facute cubulete mici.
Dam tava la cuptor pentru cca 15-20 minute, pana ce se inmoaie ciresele si se formeaza in tava sirop care sa...
Crestam usor pulpa de miel si o impanam cu felii de usturoi. Condimentam cu sare, piper si cimbru. Asezam carnea intr-o tava termorezistenta , o stropim cu o cescuta de ulei si o asezonam cu frunze marar proaspat si bucati de usturoi verde.
Adaugam cu grija in tava o...
Desfacem buchetele mici de conopida pe care le spalam si le fierbem in apa cu sare, apoi scurgem apa.
Ouale se bat impreuna cu smantana si laptele. Adaugam sare , piper si o parte din mararul verde, tocat .
Feliem marunt kaizerul afumat .
Ungem cu unt un vas...
Pricomigdale
Batem albusurile spuma tare, cu un praf de sare. Adaugam zaharul si continuam sa mixam pana cand zaharul se topeste si spuma devine lucioasa. Este de preferat sa batem albusurile deasupra unui vas cu apa clocotita. Se adauga nucile, alunele, samburii de caisa ( toate prajite si maruntite ),...
Tort cu crema de ciocolata si visine
BLATUL : Batem albusurile spuma cu sarea, adaugam zaharul si mixam pana ce spuma devine lucioasa si nu curge din vas. Adaugam pe rand apa, galbenusurile, faina si cacaoa , mixand pentru a obtine o compozitie omogena. Tapetam tava cu hartie pentru copt si turnam compozitia pe care o...
Salata de ridiche neagra
Ridichile si morcovii se curata si se dau pe razatoarea cu ochiuri mici. Prin stoarcere indepartam sucul strans si adaugam maioneza ( eu am facut doar din galbenusuri crude ), smatana si mararul. Condimentam cu sare si piper si omogenizam. Servim dupa ce salata sta la frigider...
Pulpa de miel cu ceapa si usturoi verde
Spalam pulpa de miel in apa rece si o asezam intr-un vas termorezistent, uns cu ulei. Presaram sare, piper, stropim cu vin , apoi acoperim cu ceapa si usturoiul verde, tocate in bucati marisoare. Maciulia de la usturoi o portionam in 2-3 bucati si o indesam in buzunarase facute-n carne cu...
Carne de ied cu sos acrisor de rosii si vin
Portionam pulpele si coastele de ied si le spalam in apa rece. Ungem o tava cu ulei si aranjam bucatile de carne pe fundul acesteia. Peste carne presaram bucati marisoare de ceapa si usturoi verde. Intr-un bol amestecam rosiile in bulion ( eu am avut facute in casa )...
Cum pastram icrele proaspete cea mai sigura metoda
Cum pastram icrele proaspete cea mai sigura metoda Dupa ce scoatem icrele din peste indepartam pe cat posibil membrana care le tine si amestecam cu o lingura de lemn, pentru omogenizare. Adaugam sare de bucatarie astfel incat lichidul ce leaga bobitele de icre se va albi usor . Chiar daca vi...
Salata de icre de crap
Intr-un bol adanc punem 2-3 linguri cu icre si presaram un varf de cutit cu sare de lamaie. Cele doua felii de paine le curatam de coaja , le inmuiem in apa, dupa care le stoarcem si le abaugam peste icre. Mixam amestecul de icre si paine pana omogenizam bine, dupa care...
Desert cu Miez de lapte
Pe betisoarele de frigarui infigem , intr-o ordine aleatorie, branza si fructele. Topim ciocolata neagra si glazura cu lichior de oua si le turnam alternativ pe "frigaruile" de branza si fructe . Lasam glazura sa se intareasca usor, apoi putem servi.
Friganele cu Miez de lapte
Pentru inceput spalam ceapa si mararul si le tocam marunt. Batem bine cele doua oua cu putina sare si marar verde tocat. Ungem feliile de paine cu ou si presaram putin piper. Feliem rondelele de Miez de lapte - Delaco si le asezam pe feliile de paine...
Bulgarasi cu Miez de lapte
Punem ingredientele intr-un bol si amestecam totul cu un blender , maruntind astfel si alunele . Tinem compozitia obtinuta la rece, pentru cel putin o ora , pentru a se intrepatrunde aromele si a deveni mai ferma. Modelam bilute de branza peste care presaram busuioc maruntit si marar...
Ciorba falsa de burta ( cu ciuperci pleurotus )
Ciupercile pleurotus taiate julien se pun la fiert intr-o oala cu 1-2 litri de apa si putina sare. Dam pe razatoarea mica morcovul si pastarnacul, dupa care calim amestecul in 2-3 linguri cu ulei. Cand ciupercile sunt fierte, adaugam morcovul si pastarnacul calite, sare si piper...
Linte cu carnati de bere si ciolan afumat
Punem lintea la inmuiat. Tocam ceapa si o calim in doua linguri cu unt, apoi adaugam legumele uscate si lintea ( care intre timp si-a dublat sau chiar triplat volumul ) . Stingem cu o ceasca de apa clocotita. Adaugam rosiile in bulion si lasam sa dea 2-3 clocote. Potrivim de sare si...
Miniclatite din cartofi
Curatam cartofii si-i dam pe razatoarea mica. Adaugam ouale batute, cascavalul ras, putina verdeata tocata ( de preferat marar) si un praf de sare. Amestecam totul cu 2 linguri de lapte si 2 linguri de faina. Incingem 2-3 linguri de ulei intr-o tigaie si punem cate o lingura din...
Sos cu ciuperci si afumatura
Kaizerul il tocam bucatele mici, ciupercile le curatam si tocam marunt, iar ceapa si ardeiul le tocam fideluta. Incingem 2 linguri de ulei , calim ceapa tocata , iar cand a devenit sticloasa adaugam kaizerul, ardeiul gras si apoi ciupercile. Calim totul bine , apoi adaugam sucul...
Lasagna cu branza de vaci si suc de rosii
Tocam una din cepe si o calim in 2-3 linguri de ulei . Adaugam sucul de rosii ( de preferat preparat in casa ) , usturoiul pisat , sare si piper. Lasam la fiert 15 minute. Mixam branza de vaci cu cealalta ceapa tocata. Ungem un vas termorezistent cu ulei si asezam...
Scovergi umplute cu praz
Aluatul : Frecam drojdia uscata cu zaharul , un praf de sare si o lingurita de apa calduta. Adaugam o lingura de faina si inca o cescuta cu apa calda si omogenizam. In vasul in care framantam, punem faina in mijlocul careia formam un crater. Turnam in craterul format drojdia lichefiata,...
Rulada din pulpa de porc
Sunca de Praga si ardeiul gras le taiem fasii subtiri si lungi. Spalam ciupercile si le scurgem bine de apa. Desfacem carnea taind-o circular in strat subtire, pentru a obtine o bucata suficient de lata incat sa o putem umple si rula. Batem carnea usor cu ciocanul pentru...
Mancare de cartofi cu ciolan afumat
Tocam legumele marunt ( eu le-am feliat la robot ) si le calim in 50 ml. ulei. Adaugam pasta de tomate impreuna cu o cana cu apa, foi de dafin, o lingurita de boia si 5-6 boabe de piper. Lasam sa dea cateva clocote, dupa care adaugam cartofii curatati, spalati si taiati felii grosiere. Completam...
Fursecuri cu stafide
Batem albusurile spuma cu un praf de sare si turnam zaharul, continuand mixarea pana ce acesta se topeste complet, iar spuma devine lucioasa. Adaugam pe rand galbenusurile , uleiul , amoniacul stins in zeama de lamaie, esenta de rom si faina, mixand pentru omogenizare. La final...
Chiftelute cu dovlecel si soia
Granulele de soia se fierb in apa cu sare, foi de dafin si boabe de piper. Cand sunt fierte, scurgem bine apa, prin presare. ( Eu am avut soia pentru snitele , pe care am tocat-o la robot dupa fierbere ). Curatam dovlecelul de coaja si il dam prin razatoarea mica si-l stoarcem bine de...
Supa de praz cu iaurt
Legumele se curata si se spala in multa apa. Morcovul, pastarnacul si telina se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Ceapa si ardeiul gras se taie fideluta, prazul il taiem rondele. Cartofii se taie in cuburi potrivite ( cca 6-8 bucati ) Intr-o oala de cca 5 litri turnam 3-4 linguri cu ulei...
Friptura de pasare cu ciuperci si legume asortate
Intr-o tigaie incingem o lingura de unt si adaugam legumele congelate, lasand pe foc 5 minute. Orezul il spalam bine si-l fierbem in apa cu sare si o lingura de unt. Scurgem surplusul de apa si adaugam legumele. Amestecam totul si potrivim de sare si piper. Curatam ciupercile, le...
Fasole facaluita / batuta
Lasam fasolea sa se inmoaie cateva ore, in apa rece sau usor calduta. Daca este nevoie adaugam apa din cand in cand, intrucat aceasta va fi aborbita destul de repede de boabele de fasole. Cand fasolea si-a dublat volumul, o spalam in cateva ape si-o punem la fiert. Dupa 2-3 clocote...
Prajitura de post, cu dovleac
Am pus dovleacul ras intr-o cratita, la foc mic, impreuna cu 4 linguri de zahar si o lingurita de scortisoara. Am amestecat continuu si am lasat pe foc pana a scazut bine lichidul lasat de dovleac. Miezul de samburi de caisa l-am pisat si l-am adaugat in compozitia de dovleac. Separat,...
Prajitura cu piersici
Spalam piersicile si le feliem , indepartand samburii. Feliile de piersici le asezam in strat consistent pe fundul unei tavi, apoi presaram pe ele 6-7 linguri cu zahar . Margarina o taiem in bucatele mici, pe care le distribuim uniform pe toata suprafata bucatilor de piersici. Presaram si...
Desert prajitura " Petre Roman"
Blat: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul (doar cele 18 linguri de zahar tos) si laptele, apoi galbenusurile, faina si nuca. La final adaugam praful de copt si turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor pentru 20 minute, avand...
Dovlecei la cuptor
Dovleceii se curata de coaja, se taie rondele si se pudreaza cu sare. Se lasa deoparte 30 minute. Un vas termorezistent se unge cu bucatele de unt si se tapeteaza cu pesmet. Se pun dovleceii bine scursi de zeama lasata, apoi sunca taiata cubulete, putin cascaval ras, felii de rosii...
Prajitura cu cirese
Ciresele se curata de samburi si se spala. Tapetam fundul unei tavi cu un strat gros de cirese, presaram 6-7 linguri de zahar si 100 g margarina sau unt facute cubulete mici. Dam tava la cuptor pentru cca 15-20 minute, pana ce se inmoaie ciresele si se formeaza in tava sirop care sa...
Miel cu verdeata
Crestam usor pulpa de miel si o impanam cu felii de usturoi. Condimentam cu sare, piper si cimbru. Asezam carnea intr-o tava termorezistenta , o stropim cu o cescuta de ulei si o asezonam cu frunze marar proaspat si bucati de usturoi verde. Adaugam cu grija in tava o...
Conopida gratinata
Desfacem buchetele mici de conopida pe care le spalam si le fierbem in apa cu sare, apoi scurgem apa. Ouale se bat impreuna cu smantana si laptele. Adaugam sare , piper si o parte din mararul verde, tocat . Feliem marunt kaizerul afumat . Ungem cu unt un vas...