Se portioneaza pasta de martipan in asa fel incat sa se formeze bilute frecandu-se in palma apoi se pun pe un platou si se apasa pe mijlocul fiecaruia sa se formeze un orificiu mic dar nu prea adanc si se pune urmatoarea crema :
se amesteca intr-un bol zaharul pudra cu apa si extractul de...
Se separa albusurile de galbenusuri,albusurile se bat bine spuma,apoi se adauga zaharul si iar se bate cu mixerul,apoi se adauga galbenusurile,putina sare,uleiul,faina,praful de copt,laptele toate se pun pe rand.Dupa ce s-a format o compozitie legata se opreste jumatate din compozitie si intr-una...
Prepararea cojilor:se pune apa la fiert apoi se adauga untul,sare,si faina si se amesteca pana devine o coca,se da cratita de pe foc si se adauga ouale unul cate unul amestecand pana se leaga coca.Se pune pasta de coji de eclere in sprit si se formeaza intr-o tava cu o foaie de copt eclere dupa...
Intr-un castron se pune faina impreuna cu untul si se amesteca apoi se adauga zaharul si sarea,apoi oul,se amesteca toate bine,apoi se pune intr-o punga de plastic si se da la rece ptr ceva timp.
Intr-o tava rotunda de tarta se pune zaharul sa se caramelizeze,daca e din metal o puneti direct...
Intr-un bol se pune 200 gr de margarina moale la temperatura camerei,zaharul pudra,putina sare si 1 plic de zahar vanilat.Se amesteca bine pana se obtine o crema,se adauga apa minerala,faina,nucile,mierea,praful de copt si macul.Se toarna compozitia intr-o tava cu foaie de copt de dimensiunile...
Se caramelizeaza zaharul intr-un vas si se adauga margarina amestecand repede ca sa se omogenizeze.Se dizolva faina in apa rece si se toarna in vas.Se amesteca pana cand se ingroasa compozitia.Nuca se macina marunt si se incorporeaza cu esenta si se pune in zaharul ars.Se aseaza o foaie de...
Perele se curata de coaja si se fierb in apa care adaugam esentele,cuisoarele,zaharul si scortisoara.Foaia de prajitura se intinde pe masa si se taie fasii subtiri care rulam perele dupa racire,apoi le ungem cu oul batut si amestecat cu o lingura de apa si le dam la copt sa se rumeneasca.
Se...
Se pune drojdia intr-un bol la crescut 30 minute cu putin lapte si putina faina. Apoi se topeste untul si se amesteca cu ouale intr-un alt vas se adauga drojdia crescuta , zaharul si sare si se amesteca bine toate. Se lasa aceasta coca la crescut intr-un loc cald timp de 30 minute.Dupa ce a...
Se pun intr-un castron faina,scortisoara,praful de copt,praful de gingimbre si nucsoara si se amesteca toate.Untul topit se amesteca separat cu zaharul brun si cel vanilat,apoi se adauga coaja de lamaie rasa, ouale si migdalele macinate,bucatele de ciocolata si stafidele.Aceasta compozitie se...
Se separa galbenusurile de albusuri, galbenusurile se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat pana devin spuma. Se adauga faina, praful de copt, grisul,cacaoa si se amesteca toate bine, apoi punem mierea, uleiul, laptele condensat. Albusurile se bat spuma cu putina sare si se amesteca cu...
Se scot samburii din curmale si se introduce inauntru cate o bucatica de martipan(rulat in palma),miezul de la o nuca se desparte in doua si intre ele se pune o bucatica de martipan plata,apoi se dau daca doriti prin zahar.
Se pune faina intr-un castron si se amesteca cu galbenusurile de la oua. Se pune putin cate putin lapte, smantana, uleiul, berea, sarea si zaharul, apoi se amesteca si se da la rece ptr 30 de minute. Albusurile se bat spuma si se amesteca cu compozitia dupa ce se scoate de la rece. Merele se...
Se topeste untul,ouale se amesteca cu zaharul pudra,apa si romul,laptele si zaharul vanilat,apoi se pune faina si praful de copt si se amesteca bine.Forma de madlene se unge cu unt si se pudreaza cu faina apoi se pune compozitie.Se da la cuptor sa se coaca si sa se rumeneasca,apoi dupa ce s-au...
Se intinde foaia de placinta pe masa de lucru, apoi se taie fasii lungi si se ruleaza pe bete. Se pun in tava pe foaia de copt si se dau la cuptor sa se coaca. Dupa coacere se dau la racit si apoi se scot betele.
Crema se face astfel: se fierbe laptele cu zaharul si sarea, apoi dupa fierbere...
Se freaca untul cu zaharul si mierea,adaugam un ou si frecam pana se omogenizeaza.Apoi se amesteca toate celelalte,faina cu condimentele si bicarbonatul,obtinem un aluat nici prea tare nici prea moale,se framanta si apoi se pune aceasta coca intr-o folie la rece,apoi se intinde pe masa tapetata...
Se separa albusurile de galbenusuri,albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul,apoi se adauga galbenusurile,untul topit,laptele,apoi cu o lingura de lemn se amesteca usor faina si pliculetul de praf de copt,apoi se adauga esenta,sarea si se toarna compozitia in forma de bradut si se da la...
Se amesteca frisca lichida cu untul si ciocolata alba topita impreuna cu nuca de cocos sa devina o coca nici moale nici tare apoi se da la frigider ptr un timp pana se mai intareste.Se scoate din frigider si se ia putina coca in palma se pune in mijloc o migdala se formeaza bile si se da...
Intr-o cratita se pune un nailon si se pune un strat de piscoturi insiropate cu suc apoi se face spuma. Se separa galbenusurile de albus, albusurile se bat spuma si se adauga pe rand cele 5 linguri de zahar, gelatina se topeste la foc mic deasupra aragazului, nu se pune pe foc apoi se pune in...
se topesc cele 5 linguri de zahar si se tapeteaza cratita si pe fund si peretii,se da la rece.
Intr-un castron se pun faina, ouale, esentele si putina sare. Drojdia se dizolva in lapte cald indulcit cu cele 3 linguri de zahar (nu se lasa la dospit) apoi framantam bine faina cu laptele, zaharul...
Tiramisu reţeta cu fructe
Se face crema astfel:se separa galbenusurile de albusuri,galbenusurile se freaca cu zaharul si zaharul vanilat pana se albesc,apoi se adauga mascarpone si se freaca bine pana devine o crema fina.Albusurile se bat spuma si apoi se incorporeaza bine cu crema de...
Se freaca ouale cu zaharul si esenta de vanilie.Dupa incorporarea lor se adauga ulei cate putin continuind amestecarea copozitiei iar la urma se adauga praful de copt si faina.Din aluatul nu prea tare se formeaza bile rotunde si se aseaza in tava dupa care se coc.Dupa coacere se lasa sa se...
Gogosile se fac astfel:se pune drojdia la crescut cu putin zahar,lapte si o lingurita de faina,apoi se pune intr-un mare castron faina si in mijloc se face o adancitura unde se pune laptele caldut,untul topit,ouale,drojdia,romul,sarea si zaharul vanilat.Se framanta toate bine si apoi se dau la...
Se topeste ciocolata si se ung bucheele cu ea pe margini,apoi se face crema astfel:se pune laptele la fiert apoi se adauga amidonul,faina si zaharul si se amesteca bine pana devine o crema groasa.Se da de pe foc si se adauga zeama de lamaie.Se pune 2 linguri de crema in buchee,apoi 3-4 zmeure si...
Intr-un castron punem ricotta,coaja de lamaie,zaharul,miezul de paine in bucatele de migdalele macinate.Apoi se pun oualele si se amesteca toate bine.Ciresele se scot din borcan si se scurg de suc.Intr-o cratita se pune sucul de compot si amidonul,se lasa la fiert amestecand usor pana se...
Blat: se separa albusurile de galbenusuri,se freaca galbenusurile cu zaharul,sarea si uleiul.Albusurile se bat spuma tare,se adauga galbenusurile si apoi faina.Se unge tava cu putin ulei si se pune foaie de copt se toarna compozitia si se da la cuptor.Dupa ce sa copt se pune pe un prosop,se...
Ananasul si piersicile se taie in cubulete.Untul se topeste si se pune la racit.Ouale se bat impreuna cu zaharul apoi se pun amandele,faina si praful de copt.Se amesteca toate usor apoi se pun fructele si untul topit.Se toarna in forma de tarta si se da la cuptor.Dupa coacere se orneaza dupa...
D aca folositi drojdie se desface inainte in putin lapte.Se bat albusurile,apoi se adauga zaharul,uleiul,galbenusurile,sarea.Se pune praful de copt si faina cat cuprinde sa fie o coca nici prea moale nici prea tare.Puneti in forma jumatate din compozitie apoi puneti ciresele sau visinele si apoi...
Intr-un castron se bate frisca,apoi se pun pe rand ouale,uleiul,untul topit,sarea si zaharul,apoi se pune faina,praful de copt, scortisoara,amandele macinate si srtugurii taiati in cubulete.Se amesteca toate bine,se unge o forma de muffins cu unt,se pune in fiecare forma cate putin din coca si se...
Goffre: se topeste untul,se amesteca cu zaharul si cu cele 4 galbenusuri.Se amesteca toate pana devine o crema si zaharul e bine topit.Se bat albusurile pana devin spuma,apoi adaugam peste compozitie faina si praful de copt si apoi albusurile batute.Se pun in forma pentru a le coace si la final...
Cojile de eclere se fac astfel :
Apa,uleiul si sarea se fierb si se adauga faina cat cuprinde,se amesteca bine la foc mic cu lingura de lemn pana se ingroasa bine.Dupa racire se pun pe rand 5 oua,unul cate unul si se amesteca .
Crema :
Se fierbe 1 litru de lapte cu o cana de zahar si un...
Bomboane de martipan cu gust de migdale si cafea
Se portioneaza pasta de martipan in asa fel incat sa se formeze bilute frecandu-se in palma apoi se pun pe un platou si se apasa pe mijlocul fiecaruia sa se formeze un orificiu mic dar nu prea adanc si se pune urmatoarea crema : se amesteca intr-un bol zaharul pudra cu apa si extractul de...
Chec cu visine si cacao
Se separa albusurile de galbenusuri,albusurile se bat bine spuma,apoi se adauga zaharul si iar se bate cu mixerul,apoi se adauga galbenusurile,putina sare,uleiul,faina,praful de copt,laptele toate se pun pe rand.Dupa ce s-a format o compozitie legata se opreste jumatate din compozitie si intr-una...
Eclere cu visine si crema de lamaie
Prepararea cojilor:se pune apa la fiert apoi se adauga untul,sare,si faina si se amesteca pana devine o coca,se da cratita de pe foc si se adauga ouale unul cate unul amestecand pana se leaga coca.Se pune pasta de coji de eclere in sprit si se formeaza intr-o tava cu o foaie de copt eclere dupa...
Tarta cu banane
Intr-un castron se pune faina impreuna cu untul si se amesteca apoi se adauga zaharul si sarea,apoi oul,se amesteca toate bine,apoi se pune intr-o punga de plastic si se da la rece ptr ceva timp. Intr-o tava rotunda de tarta se pune zaharul sa se caramelizeze,daca e din metal o puneti direct...
Prajitura cu mac
Intr-un bol se pune 200 gr de margarina moale la temperatura camerei,zaharul pudra,putina sare si 1 plic de zahar vanilat.Se amesteca bine pana se obtine o crema,se adauga apa minerala,faina,nucile,mierea,praful de copt si macul.Se toarna compozitia intr-o tava cu foaie de copt de dimensiunile...
Napolitane cu nuci si caramel
Se caramelizeaza zaharul intr-un vas si se adauga margarina amestecand repede ca sa se omogenizeze.Se dizolva faina in apa rece si se toarna in vas.Se amesteca pana cand se ingroasa compozitia.Nuca se macina marunt si se incorporeaza cu esenta si se pune in zaharul ars.Se aseaza o foaie de...
Para fondanta in rochie crocanta
Perele se curata de coaja si se fierb in apa care adaugam esentele,cuisoarele,zaharul si scortisoara.Foaia de prajitura se intinde pe masa si se taie fasii subtiri care rulam perele dupa racire,apoi le ungem cu oul batut si amestecat cu o lingura de apa si le dam la copt sa se rumeneasca. Se...
Little guguluf
Se pune drojdia intr-un bol la crescut 30 minute cu putin lapte si putina faina. Apoi se topeste untul si se amesteca cu ouale intr-un alt vas se adauga drojdia crescuta , zaharul si sare si se amesteca bine toate. Se lasa aceasta coca la crescut intr-un loc cald timp de 30 minute.Dupa ce a...
Muffins cu ciocolata si stafide
Se pun intr-un castron faina,scortisoara,praful de copt,praful de gingimbre si nucsoara si se amesteca toate.Untul topit se amesteca separat cu zaharul brun si cel vanilat,apoi se adauga coaja de lamaie rasa, ouale si migdalele macinate,bucatele de ciocolata si stafidele.Aceasta compozitie se...
Prajitura Kinder Pingui
Se separa galbenusurile de albusuri, galbenusurile se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat pana devin spuma. Se adauga faina, praful de copt, grisul,cacaoa si se amesteca toate bine, apoi punem mierea, uleiul, laptele condensat. Albusurile se bat spuma cu putina sare si se amesteca cu...
Curmale si nuci deghizate
Se scot samburii din curmale si se introduce inauntru cate o bucatica de martipan(rulat in palma),miezul de la o nuca se desparte in doua si intre ele se pune o bucatica de martipan plata,apoi se dau daca doriti prin zahar.
Gogosi fragede cu mere
Se pune faina intr-un castron si se amesteca cu galbenusurile de la oua. Se pune putin cate putin lapte, smantana, uleiul, berea, sarea si zaharul, apoi se amesteca si se da la rece ptr 30 de minute. Albusurile se bat spuma si se amesteca cu compozitia dupa ce se scoate de la rece. Merele se...
Madlene
Se topeste untul,ouale se amesteca cu zaharul pudra,apa si romul,laptele si zaharul vanilat,apoi se pune faina si praful de copt si se amesteca bine.Forma de madlene se unge cu unt si se pudreaza cu faina apoi se pune compozitie.Se da la cuptor sa se coaca si sa se rumeneasca,apoi dupa ce s-au...
Rulouri cu crema de vanilie
Se intinde foaia de placinta pe masa de lucru, apoi se taie fasii lungi si se ruleaza pe bete. Se pun in tava pe foaia de copt si se dau la cuptor sa se coaca. Dupa coacere se dau la racit si apoi se scot betele. Crema se face astfel: se fierbe laptele cu zaharul si sarea, apoi dupa fierbere...
Turta dulce ( DE LA MAMA DE ACASA)
Se freaca untul cu zaharul si mierea,adaugam un ou si frecam pana se omogenizeaza.Apoi se amesteca toate celelalte,faina cu condimentele si bicarbonatul,obtinem un aluat nici prea tare nici prea moale,se framanta si apoi se pune aceasta coca intr-o folie la rece,apoi se intinde pe masa tapetata...
Tort bradut
Se separa albusurile de galbenusuri,albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul,apoi se adauga galbenusurile,untul topit,laptele,apoi cu o lingura de lemn se amesteca usor faina si pliculetul de praf de copt,apoi se adauga esenta,sarea si se toarna compozitia in forma de bradut si se da la...
Bomboane de casa
Se amesteca frisca lichida cu untul si ciocolata alba topita impreuna cu nuca de cocos sa devina o coca nici moale nici tare apoi se da la frigider ptr un timp pana se mai intareste.Se scoate din frigider si se ia putina coca in palma se pune in mijloc o migdala se formeaza bile si se da...
Tort cu spuma de lamaie
Intr-o cratita se pune un nailon si se pune un strat de piscoturi insiropate cu suc apoi se face spuma. Se separa galbenusurile de albus, albusurile se bat spuma si se adauga pe rand cele 5 linguri de zahar, gelatina se topeste la foc mic deasupra aragazului, nu se pune pe foc apoi se pune in...
Cozonac Rosenkranz cu cacao si migdale
se topesc cele 5 linguri de zahar si se tapeteaza cratita si pe fund si peretii,se da la rece. Intr-un castron se pun faina, ouale, esentele si putina sare. Drojdia se dizolva in lapte cald indulcit cu cele 3 linguri de zahar (nu se lasa la dospit) apoi framantam bine faina cu laptele, zaharul...
Tiramisu reţeta cu fructe
Tiramisu reţeta cu fructe Se face crema astfel:se separa galbenusurile de albusuri,galbenusurile se freaca cu zaharul si zaharul vanilat pana se albesc,apoi se adauga mascarpone si se freaca bine pana devine o crema fina.Albusurile se bat spuma si apoi se incorporeaza bine cu crema de...
Fursecurile lui Mos Craciun
Se freaca ouale cu zaharul si esenta de vanilie.Dupa incorporarea lor se adauga ulei cate putin continuind amestecarea copozitiei iar la urma se adauga praful de copt si faina.Din aluatul nu prea tare se formeaza bile rotunde si se aseaza in tava dupa care se coc.Dupa coacere se lasa sa se...
Savarine false
Gogosile se fac astfel:se pune drojdia la crescut cu putin zahar,lapte si o lingurita de faina,apoi se pune intr-un mare castron faina si in mijloc se face o adancitura unde se pune laptele caldut,untul topit,ouale,drojdia,romul,sarea si zaharul vanilat.Se framanta toate bine si apoi se dau la...
Buseuri imbracate in ciocolata,cu crema de lamaie si zmeura
Se topeste ciocolata si se ung bucheele cu ea pe margini,apoi se face crema astfel:se pune laptele la fiert apoi se adauga amidonul,faina si zaharul si se amesteca bine pana devine o crema groasa.Se da de pe foc si se adauga zeama de lamaie.Se pune 2 linguri de crema in buchee,apoi 3-4 zmeure si...
Strudel cu ricotta si cirese
Intr-un castron punem ricotta,coaja de lamaie,zaharul,miezul de paine in bucatele de migdalele macinate.Apoi se pun oualele si se amesteca toate bine.Ciresele se scot din borcan si se scurg de suc.Intr-o cratita se pune sucul de compot si amidonul,se lasa la fiert amestecand usor pana se...
Rulada de Craciun
Blat: se separa albusurile de galbenusuri,se freaca galbenusurile cu zaharul,sarea si uleiul.Albusurile se bat spuma tare,se adauga galbenusurile si apoi faina.Se unge tava cu putin ulei si se pune foaie de copt se toarna compozitia si se da la cuptor.Dupa ce sa copt se pune pe un prosop,se...
Tarta cu piersici si ananas
Ananasul si piersicile se taie in cubulete.Untul se topeste si se pune la racit.Ouale se bat impreuna cu zaharul apoi se pun amandele,faina si praful de copt.Se amesteca toate usor apoi se pun fructele si untul topit.Se toarna in forma de tarta si se da la cuptor.Dupa coacere se orneaza dupa...
Guguluf
D aca folositi drojdie se desface inainte in putin lapte.Se bat albusurile,apoi se adauga zaharul,uleiul,galbenusurile,sarea.Se pune praful de copt si faina cat cuprinde sa fie o coca nici prea moale nici prea tare.Puneti in forma jumatate din compozitie apoi puneti ciresele sau visinele si apoi...
Muffins cu struguri
Intr-un castron se bate frisca,apoi se pun pe rand ouale,uleiul,untul topit,sarea si zaharul,apoi se pune faina,praful de copt, scortisoara,amandele macinate si srtugurii taiati in cubulete.Se amesteca toate bine,se unge o forma de muffins cu unt,se pune in fiecare forma cate putin din coca si se...
Goffre acrisoare
Goffre: se topeste untul,se amesteca cu zaharul si cu cele 4 galbenusuri.Se amesteca toate pana devine o crema si zaharul e bine topit.Se bat albusurile pana devin spuma,apoi adaugam peste compozitie faina si praful de copt si apoi albusurile batute.Se pun in forma pentru a le coace si la final...
Eclere
Cojile de eclere se fac astfel : Apa,uleiul si sarea se fierb si se adauga faina cat cuprinde,se amesteca bine la foc mic cu lingura de lemn pana se ingroasa bine.Dupa racire se pun pe rand 5 oua,unul cate unul si se amesteca . Crema : Se fierbe 1 litru de lapte cu o cana de zahar si un...