Chiquita Banana (reţetă de post)
Postat de: simonacallas in DulciuriMai întâi, pregătim toate ingredientele necesare, să le avem la îndemână. Ciocolata o rupem în bucăţi cât mai mici şi o topim la cuptorul cu microunde...Citeste continuarea
Cea mai buna reteta de Desert...
Postat de: marcelika in DulciuriCum se prepara Cea mai buna reteta de Desert cozonac, pufos si gustos ca la mama acasa: Se freaca drojdia cu o lingurita de zahar, se adauga putin lapte cald si se face maiaua. Se lasa la...Citeste continuarea
Chec aperitiv
Postat de: Constelatialeu in Aperitive / GarnituriPregatim carnea pentru tocat, taiem in bucatele mai mici. Curatam morcovul, ceapa, spalam leurda si pregatim masina pentru tocat. Trecem toate ingredientele prin masina de tocat, apoi potrivim de...Citeste continuarea
Cupola in 3 culori
Postat de: Creatsa in TorturiPentru blat am batut albusurile spuma cu un praf de sare apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Am adaugat uleiul,galbenusurile, coaja de lamaie si faina amestecata cu...Citeste continuarea
Ciorba cu afumatura
Postat de: momo121 in CiorbePentru inceput am pus carnea la fiert si am luat spuma care s-a format deasupra. Dupa ce a fiert (nu in totalitate, deoarece mai fierbe cu legumele), am adaugat ceapa, ardeii, morcovul tocate...Citeste continuarea
Ciorba de fasole pestrita cu os afumat
Postat de: JulyCris in CiorbeSpalam fasolea, o alegem de eventualele impuritati, o punem intr-o oala cu apa si lasam peste noapte (cel mai indicat). Oasele le portionam in bucati potrivite. Le punem intr-o oala cu apa, le dam...Citeste continuarea
Castane coapte
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriDesi pare simplu, pentru a fi bine facute trebuie respectate niste reguli. Castanele se pun in apa calduta 15 minute pentru a se hidrata. Se cresteaza fiecare castana pe partea rotunda...Citeste continuarea
Chec pufos - Reteta economica si...
Postat de: RoxanaIonela in PrajituriCum se prepara Chec pufos - Reteta economica si gustoasa Ouale impreuna cu zaharul se mixeaza cam 2 minute,se adauga laptele si uleiul,se amesteca bine dupa care se pun faina cernuta si praful...Citeste continuarea
Cornulete de post cu pudra de...
Postat de: Valclaudia in DulciuriAmestecam drojdia cu zaharul vanilat si praful de sare pana devine lichida. Adaugam pudra de roscove, apoi 1 cana de ulei+1 cana de apa minerala (la temperatura camerei). Punem faina peste...Citeste continuarea
Cuiburi de mămăligă
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriSe pune apa la fiert, cu un strop de ulei de măsline, o linguriță de făină de mălai și una de sare , într-un ceaun sau oală de inox cu fundul dublu, de data asta am...Citeste continuarea
Ciocolata de casa cu nuci
Postat de: comanligia in DulciuriAm fiert apa,zaharul si cacaoa. Am dat deoparte si am pus untul,l-am amestecat bine pana s-a topit. Apoi am adaugat laptele praf si nucile si am incorporat bine. Aceasta compozitie am...Citeste continuarea
Chec cu cacao
Postat de: Dya in PrajituriBatem ouale spuma impreuna cu zaharul, pana ce obtinem o spuma omogena. Incorporam esentele si praful de copt, apoi faina, adaugand laptele si uleiul. Amestecam pana la omogenizarea completa si...Citeste continuarea
Ciorba cu mini-perisoare de vitel
Postat de: mihaelar63 in CiorbePuneti la fiert o oaqla cu 3l apa . Curatati , spalati si taiati cubulete legumele pentru supa . Puneti legumele la fiert . Sarati.Adaugati orezul . Amestecati carnea cu ou, pesmet , sare...Citeste continuarea
Ciuperci umplute
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriCiupercile le-am curatat de pielita si le-am spalat.Le-am uscat cu un prosop de hartie. Piciorusele ciupercilor le-am tocat marunt si le-am calit in tigaie cu putin ulei de masline incins...Citeste continuarea
Cornulete cu dulceata de prune
Postat de: pity19 in DulciuriIntr-un vas amestecam faina cu untul, drojdia dizolvata in putina apa calda, zaharul, sarea, amestecam bine pana rezulta un aluat nelipicios. Lasam la odihnit acoperit cu un prosop la loc cald...Citeste continuarea
Cornuri cu cascaval
Postat de: pity19 in PiineAluatul: Intr-un castron punem faina, margarina, sarea, zaharul, drojdia dizolvata in apa calda, amestecam bine, cat sa rezulte un aluat nici prea moale, dar nici prea tare. Lasam la odihnit...Citeste continuarea
Clatite cu branza si bezea
Postat de: andaoana in PrajituriClatitele Spargem ouale intr-un castron mai inalt si le batem putin cu un pic de sare . Adaugam faina cernuta , berea si laptele amestecand continuu. O lingura de ulei o punem...Citeste continuarea
Chec aperitiv din carne de porc si...
Postat de: simona72 in Aperitive / GarnituriPulpa de porc sa fie cu foarte putina grasime. Se spala, se taie cubulete si se da prin masina de tocat. Se adauga ouale, la inceput am pus doar 2, dar dupa ce am amestecat ingredientele,...Citeste continuarea
Cartofi cu cascaval si snitele din...
Postat de: andaoana in CurcanCarnea de curcan o taiem in fasii subtiri si o batem cu batatorul de snitele , asezonam cu sare si piper si lasam cel putin 1 ora . Intre timp curatam cartofii si ii punem la fiert in apa cu...Citeste continuarea
Cozonac pufos de post
Postat de: rhapsody in Dulciuri1. Cernem faina intr-un vas, facem o adancitura in mijlocul acesteia, punem drojdia impreuna cu zaharul. Turnam apa calda si dizolvam drojdia. Acoperim cu un prosop si lasam la dospit 10-15 minute...Citeste continuarea
Chec cu ricotta
Postat de: caroline in DulciuriMixam oul cu un praf de sare.Adaugam zaharul si mixam pana ce obtinem o compozitie cremoasa ce si-a triplat volumul. Adaugam apoi uleiul si mixam in continuare. Amestecam faina cu praful de...Citeste continuarea
Ciuperci umplute cu ceapa verde si...
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de postSpalam ciupercile, le stergem cu un prosop curat si indepartam coditele. Foile de ceapa verde le spalam, le taiem rondele, iar coditele de ciuperci le tocam. Rosiile decojite le facem...Citeste continuarea
Chilli con carne
Postat de: xana in VitaCeapa se taie marunt si se caleste in putin ulei de masline. Cand aceasta se inmoaie se adauga usturoiul tocat si se calesc impreuna timp de 2 minute. Adaugam carnea si amestecam pana aceasta...Citeste continuarea
Chiftele din cartofi si morcovi
Postat de: pity19 in Mancaruri de legumeCuratam cartofii , ii clatim bine, dam pe razatoare. Curatam morcovul , dam pe razatoare , adaugam sare,piper , boia si vegeta , amestecam bine ; Luam cate o lingura din compozitie si...Citeste continuarea
Cartofi prajiti cu snitel de pui...
Postat de: pity19 in PuiCartofii curatati si taiati feliute , ii punem intr-o tigaie incinsa cu ulei , lasam cateva minute,aprox.20 minute , depinde de aragaz . Scoatem cartofii si adaugam snitelul de pui la prajit...Citeste continuarea
Carnat prajiti cu amestec de legume
Postat de: pity19 in PorcPunem cartofii la fiert in putina apa , lasam aprox 10-15 minute , legumele congelate le punem si pe ele la fiert aprox 15 minute, adaugam si putina sare ; Punem o tigaie la foc mediu ,...Citeste continuarea
Cartofi la cuptor, cu leurda
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriCartofii se curata, se spala si se taie bucati mai mari. Leurda se spala, se curata de codita si se toaca fasii subtiri. Intr-un castron se pun cartofii, toate ingredientele si se amesteca...Citeste continuarea
Ciorba radauteana
Postat de: Creatsa in CiorbeAm pus la fiert in apa rece carnea de pui impreuna cu boabele de piper si un praf de sare si am lasat pe foc pana a inceput sa dea in fiert si sa se formeze spuma. Cu ajutorul unui polonic am...Citeste continuarea
Chec cu sos de ciocolata (reteta...
Postat de: farfuriavesela in PrajituriSeparam albusurile de galbenusuri, le frecam pe cele din urma cu uleiul, cu ajutorului mixerului. Albusurile le batem spuma tare si apoi adaugam zaharul treptat, mixam bine pana se dizolva...Citeste continuarea
Ceafa de porc cu sos de rodii
Postat de: gurita_ta2005 in PorcFeliile de ceafa de condimenteaza,punem frunzele de rozmarin,se stropesc cu ulei de masline si se pun la prajit pe ambele parti cateva minute.Se adauga vinul,iar dupa ce a scazut se pune apa si se...Citeste continuarea
Castane coapte
Postat de: TAB1TA in Aperitive / GarnituriCastanele se pun in apa cu sare si se lasa 1 ora. Se cresteaza castanele ca sa nu explodeze si sa se desfaca mai usor. Se pun castanele pe tava. Trebuie stropite din cand in cand. Se...Citeste continuarea
Chiftele din peste cu sos si piure...
Postat de: rock46hunt in PesteLogic...se captureaza pestele...se scot fileurile de preferat fara piele dupa care se baga la masina de tocat si se toaca impreuna cu o ceapa calita,2catei de usturoi,un cartof fiert,pesmet......Citeste continuarea
Cartofi la cuptor cu leurda si...
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postCuratam cartofii de coaja, ii spalam si ii taiem rondele. Curatam leurda, o spalam si o taiem fasii cat mai inguste. Peste cartofi punem toate ingredientele enumerate mai sus,inclusiv o...Citeste continuarea
Cozonac cu crema de nuca
Postat de: Constelatialeu in DulciuriIntr-un castron mare punem faina,in mijloc formam o adancitura si punem drojdia,cu sarea si o lingura de zahar,turnam o cescuta de lapte caldut si amestecam sa se omogenizeze.Lasam sa creasca cca...Citeste continuarea
Cornuri insiropate
Postat de: gabitsa in DulciuriAmesteci toate ingredientele cu laptele caldut, obtinand un aluat nici prea tare nici prea moale, pe care il lasam la crescut 1 h 30. Imparti aluatul in 5 parti egale, iar din fiecare bucata...Citeste continuarea
Cozonac cu Fanta (de post)
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriAluatul: Punem sucul intr-un ibric pe foc pana devine caldut. Drojdia o frecam cu o lingura de zahar. Cernem faina intr-un bol, punem un praf de sare, drojdia, zaharul, coaja rasa de lamaie,...Citeste continuarea
Ceafa de porc la cuptor cu usturoi...
Postat de: Constelatialeu in PorcMai intai spalam bucata de ceafa o uscam cu un servet si o saram. Curatam cartofii si ii taiem rondele mai groase,apoi cateii de usturoi,adaugam uleiul peste cartofi si usturoi,amestecam...Citeste continuarea
Clatite de cartofi
Postat de: AnyCostescu in Aperitive / GarnituriCartofii si morcovul se curata si se rad pe razatoarea cu ochiuri mici. ceapa se curata de coaja si se toaca marunt. Se adauga peste cartofi. Punem oul , sare, piper, patrujel tocat,...Citeste continuarea
Ciambellone cu anason si lamaie
Postat de: aura78 in PrajituriMixeaza galbenusurile cu zaharul. Adauga untul topit (rece), laptele, anasonul, coaja rasa de lamaie, faina si praful de copt, cernute. La sfarsit adauga albusurile de oua mixate cu un vf de cutit...Citeste continuarea
Ciorba de fasole cu ciolan afumat
Postat de: AlexandraOrdean in CiorbeSpalam bine boabele de fasole si o lasam la inmuiat de pe o zi pe alta in apa. A doua zi fierbem fasolea aproximativ 1,5 ore cu foi de dafin. Spalam bine si curatam legumele. Taiem...Citeste continuarea
Chec dietetic cu sos de iaurt cu menta
Postat de: simona72 in Aperitive / GarnituriPt chec: separam albusurile de balbenusuri si mixam albusurile cu un praf de sare. Adaugam treptat cate un galbenus in timp ce continuam mixarea. Adaugam branza si sunca de pui taiata cubulete...Citeste continuarea
Cascaval pane
Postat de: gusti in Aperitive / GarnituriAm taiat cascavalul in felii groase cam de 1 cm. Am pregatit faina, pesmetul si oul (batut). Am dat feliile de cascaval prin faina, apoi prin ou, dupa care am repetat: inca o data prin...Citeste continuarea
Ciorba de spanac cu leurda si hrisca
Postat de: Valclaudia in CiorbeSpalam leurda. Tocam marunt coditele de leurda si le calim in ulei. Adaugam rosiile pasate, pasta de ardei, foaia de dafin, ssi piper dupa gust. Calim cca 10 minute aceste ingrediente,...Citeste continuarea
Carnat la cuptor cu cartofi
Postat de: pity19 in Aperitive / GarnituriClatim cartofii , curatam de coaja , taiem felii ca pt cartofii prajiti doar ca mai grosi. Pregatim o tava tapetata cu hartie de copt , intre timp condimentam cartofii cu ingredientele mentionate...Citeste continuarea
Cornulete fragede cu rahat
Postat de: Valyvalentyna in DulciuriAmestecam toate ingredientele solide intr un vas {faina, praful de copt, praful de sare si zaharul vanilat}. Adaugam untura, apa si otetul si framantam aprox. 5-10 minute, pana cand aluatul nu se...Citeste continuarea
Compot de prune
Postat de: TAB1TA in Sirop / CompotSe spala prunele, se curata de codite. Prunele se pun in borcane 3/4. Se completeaza cu apa. Se scoate apa intr-o oala. Se adauga zaharul, praful de scortisoara si cuisoarele si se pun la...Citeste continuarea
Cornulete aperitiv cu...
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriAmestecam drojdia cu zaharul sarea si apa calduta. Adaugam untul, cascavalul ras si semintele de in. Amestecam, punem faina si uleiul, framantam aluatul pana cand devine elastic si se poate...Citeste continuarea
Ciuperci champions in suc de rosii
Postat de: gabitsa in Mancaruri de postCele 4 cepe se curata , se spala si se taie marunt , le adaugam in uleiul incins. Lasam sa se caleasca max 2-3 min , intre timp taiem si ardeiul rosu marunt , il adaugam peste ceapa ,...Citeste continuarea
Ciorba cu fasole uscata
Postat de: pity19 in CiorbeAdaugam fasolea spalata bine si aleasa , intr-o oala , punem apa cat sa acopere fasolea , lasam la fiert aprox 50 minute ( depinde de fasole , eu am avut de casa) , adaugam carnea , lasam la fiert...Citeste continuarea
Chiftelute de porc
Postat de: Julie_Snow in PorcSe toaca carnea, iar apoi se incorporeaza restul ingredientelor si se framanta bine sau se omogenizeaza in robotul de bucatarie (painea se inmoaie in apa si se scurge bine iar sarea, piperul,...Citeste continuarea