Chiftelute in sos rosu
Postat de: Adele in Mancaruri cu carneAmestecam carnea de vita cu cea de porc si ulei,condimentam cu sare ,origano si piper ,intr-un vas punem la inmuiat painea in apa,scurgem bine painea si o amestecam cu carnea. Punem o tigaie cu...Citeste continuarea
Ciorba de vita cu fasole verde
Postat de: Dya in CiorbeFierbem carnea de vita (bine , spre bine :) ), adaugam fasolea verde si restul legumelor tocate dupa bunul plac, fierbem cam 20 de minute si potrivim de gust cu sare. Acrim cu borsul de putina si...Citeste continuarea
Cartofi Boulangère
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legumeCartofii se curăță și se taie felii. Se așează un strat de cartofi într-o oală de fontă, apoi fâșii de ceapă și câteva frunze de salvie, sare și piper. Se alternează...Citeste continuarea
Ciorba de loboda cu omleta
Postat de: sufletista in Supe/CiorbeLoboda o spalam bine,dupa care o tocam marunt, Curatam ceapa,morcovul,telina.ardeiul dupa care tocam ceapa si ardeiul, si restul le dam razatoare, Intr-o oala adaugam putin ulei calim putin...Citeste continuarea
Clatite pufoase reteta cu branza si...
Postat de: farfuriavesela in PrajituriClatite pufoase reteta Preparam foile de clatite astfel Batem cu un tel, ouale cu un praf de sare, apoi adaugam laptele si jumatate din cantitatea de apa, acum este momentul sa adaug...Citeste continuarea
Choux a la creme cu frisca
Postat de: nadea68 in DulciuriIntr-o oala punem la fiert,apa,uleiul si sarea. Cand da in clocot,luam de pe foc si adaugam faina toata.Amestecam energic pana se omogenizeaza. Punem iar pe foc mic si lasam pana aluatul se...Citeste continuarea
Cartofi copți cu brânză de...
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriCartofii se spală, apoi se pun la copt în cuptorul preîncins, cca. 20 de minute la 250 grade. După ce trec testul scobitorii, adică scobitoarea intră ușor în cartof, fără...Citeste continuarea
Cornulete cu rahat
Postat de: TAB1TA in DulciuriRahatul se taie in bucatele. O lingura de untura se freaca cu praful de copt stins cu otet si apa pana cand compozitia devine omogena, ca maioneza. Se adauga faina si se framanta cu mana pana...Citeste continuarea
Cartofi taranesti cu ardei
Postat de: eduard_09 in Mancaruri de postCartofii ii curatam de coaja,ii spalam si ii taiem cubulete (ca pentru ciorba) Curatam ceapa,usturoiul si ardeiul,le spalam dupa care le tocam fideluta, Intr-o cratita (tigaie) adaugam putin...Citeste continuarea
Ciuperci umplute cu dovlecei si marar
Postat de: babi5 in Aperitive / GarnituriSe curata ciupercile, se aseaza intr-o tava unsa si condimentam cu sare, piper si vegeta. Coditele se spala si se toaca marunt. Dovlecelul se rade, se pune intr-un castron, se adauga coditele...Citeste continuarea
Clatite cu gem de prune
Postat de: babi5 in DulciuriFaina se cerne. Laptele se fierbe si se raceste. Ouale se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa. Zaharul farin se amesteca cu vanilia. Se pune faina intr-un castron, se sparg ouale, se adauga...Citeste continuarea
Cartofi cu ghimbir si cascaval
Postat de: Dya in Aperitive / GarnituriCuratam cartofii si ii taiem in cuburi potrivit de mari. Ii punem la prajit in uleiul incins, adaugam ghimbirul ras si condimentam dupa gust. Acoperim tigaia si ii lasam la foc iute pana incep sa...Citeste continuarea
Cremes
Postat de: tiby in PrajituriLaptele se imparte in doua. Prima jumatate de litru se pune la fiert. Se separa galbenusurile de albuse de la cele 5 oua. Galbenusurile se freaca bine cu cele 9 linguri de zahar pana se topeste...Citeste continuarea
Cornuri cu nuca si dulceata de macese
Postat de: reisnaor_2006 in DulciuriDizolvam pliculetul de drojdie in doua trei linguri de lapte cald. Mierea si untul le dizolvam in restul de lapte cald. Adaugam faina si framantam pana obtinem un aluat moale si nelipicios. Lasam...Citeste continuarea
Chec marmorat
Postat de: deyutzky in DulciuriIntr-un bol amestecam faina cu praful de copt. Adaugam oul, zaharul, laptele caldut, uleiul si esenta de vanilie si mixam bine. Impartim compozitia in 2 parti egale. In cea de a2a compozitie...Citeste continuarea
Cochilii umplute cu spanac şi...
Postat de: simonacallas in PasteSe încălzeşte cuptorul la 180 grade Celsius. Se prepară sosul marinara: 2 căţei de usturoi zdrobiţi şi ceapa tocată se călesc în 2 linguri ulei de măsline...Citeste continuarea
Cartofi aurii cu cascaval la cuptor
Postat de: tiby in Aperitive / GarnituriCartofii se curata, se spala si se taie in sferturi sau in bucati mai mari decat pentru cartofii pai. Se pun intr-o oala cu apa si sare la fiert dar nu se lasa sa fiarba in totalitate ci doar sa...Citeste continuarea
Ceafa de porc la tava
Postat de: delia64 in PorcSe spala ceafa si se pune intr-o cratita cu ulei incins, se intoarce pe toate partile carnea pentru a se inchid porii si sucul sa ramana in interiorul cefei . Adaugam ketchupul , sare ,...Citeste continuarea
Cornulete
Postat de: eduard_09 in DulciuriIntr-un bol mixam oul cu zaharul,dupa care adaugam untul si untura,mixam pana ce se omogenizeaza, Amestecam drojdia cu putina apa calduta si 1 lingurita zahar, Intr-un bol mai mare adaugam...Citeste continuarea
Chec cu unt si nuca
Postat de: eduard_09 in DulciuriIntr-un bol mixam untul moale cu zaharul pana obtinem o crema pufoasa, Adaugam pe rand ouale, mixand bine dupa fiecare,adaugam faina amestecata cu praful de copt,coaja de portocale si nuca si...Citeste continuarea
Ciorba de pui cu legume
Postat de: Julie_Snow in PuiSe spala pieptul de pui, se curata legumele, se spala la randul lor si se taie totul dupa preferinta. Eu am folosit legume congelate (le toc cu robotul si le asez frumusel in congelator...Citeste continuarea
Ciorba de fasole uscata cu kaizer...
Postat de: babi5 in CiorbeFasolea boabe se alege de impuritati , se spala si se lasa in apa rece cca. 12 ore. Ceapa,morcovul,pastarnacul si patrunjelul se curata se spala si se toaca marunt . Kaizerul afumat...Citeste continuarea
Chec cu mac
Postat de: ianculubita in PrajituriPui la foc mic un vas in care pui laptele,untul,zaharul si lasi sa fiarba pana se dizolva totul;dai deoparte,adaugi esenta de vanilie si dupa ce s-a racit foarte bine adaugi galbenusurile pe rand...Citeste continuarea
Charoset-salata de fructe israeliana
Postat de: ianculubita in SalatePunem intr-un bol mai mare sucul de la portocala si vinul,apoi marul,para curatate,taiate cubulete,smochinele,curmalele taiate marunt,stafidele,nuca si migdalele macinate,scortisoara,amestecam...Citeste continuarea
Chec bicolor cu nuca , stafide si...
Postat de: delia64 in PrajituriSeparam albusurile de galbenusuri . Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si zaharul . Se freaca galbenusurile cu uleiul , coaja de lamaie , zaharul vanilat...Citeste continuarea
Chec fluturas
Postat de: reisnaor_2006 in PrajituriSe separa albusurile de galbenusuri si se bat bine. Treptat se adauga zaharul, se bate in continuare pana se topeste tot zaharul. Se incorporeaza galbenusurile in spuma de albus, apoi se adauga...Citeste continuarea
Creme brulee cu ghimbir confiat
Postat de: ianculubita in DulciuriPunem ghimbirul in blender si-l pasam,amestecam apoi cu smantana si lapte pe foc mic pana se omogenizeaza fara sa ajungem sa fiarba si dam deoparte Intr-un castronel frecam galbenusurile cu...Citeste continuarea
Cremes
Postat de: AndreaPiti in PrajituriAm luat pachetele de foietaj, le-am intins pe un fund de tava , le-am intepat cu furculita si le-am copt in cuptor intai pe o parte, apoi le-am intors pe cealalta parte. Circa 10 minute pe o parte...Citeste continuarea
Crema de zahar ars
Postat de: AlexandraOrdean in DulciuriCaramelizam intr-o craticioara 100 gr zahar. Batem ouale ca la omleta, adaugam zaharul si amestecam pana la omogenizare. Adaugam usor laptele. Turnam caramelul in forma de copt,tapetam...Citeste continuarea
Copanele cu spanac si mamaliga
Postat de: danielaR in PuiAm pus intr-o oala copanelele la fiert. Intr-o tigaie punem spanacul proaspat la calit pana se inmoaie bine.Cand e gata adaugam usturoiul,sarea,piperul si smantana.La sfarsit adaugam copanelele...Citeste continuarea
Ciorba de cocos(moldoveneasca)
Postat de: Mastrokosta in Supe/CiorbePrima data ne ocupam de carne(eu am avut`o congelata).O spalam bine si o punem la fiert intr-o oala cu 6 litri de apa, cand da in clocot spumuim bine de cateva ori, o lasam sa fiarba o jumatate...Citeste continuarea
Cartofi prajiti
Postat de: pity19 in Aperitive / GarnituriTrecem prin jet de apa cartofii , ii curatam de coaja , taiem rondele , scurgem de apa , adaugam o tigaie cu putin ulei la incins , punem cartofii , lasam 10 minute ; Ii scoatem pe un servetel de...Citeste continuarea
Ciuperci umplute
Postat de: Irina in Mancaruri de postCiupercile curatate si spalate bine le-am asezat intr-o tava gen Tefal (antiaderenta). Am oprit doua ciuperci mai mari si le-am tocat cubulete. La fel am procedat si cu ardeiul gras....Citeste continuarea
Cuburi cu cocos
Postat de: babi5 in PrajituriMai intii pregatim compzitia pentru pandispan . Separam albusurile de galbenusuri ,apoi albusurile le punem cu un praf de sare in ele si incepem sa le mixam bine. Cind spuma este...Citeste continuarea
Cornulete de post cu dulceata de...
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postLichefiem drojdia prin amestecarea acesteia cu 1 plic de zahar vanilat si putina sare. Adaugam 1 cana de apa minerala si una de ulei (la temperatura camerei),esenta de vanilie si la final...Citeste continuarea
Clatite de post
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postDrojdia se sfarama intre degete si se adauga zaharul vanilat si un praf de sare peste ea; amestecam sa devina lichida. Adaugam apa minerala si uleiul (la temperatura camerei), esenta de vanilie...Citeste continuarea
Ciorba de soia
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postPunem boabele de soia la hidratat inainte cu 3-4 ore in apa rece. La jumatatea timpului schimbam apa. Frecam intre palme boabele hidratate pentru a indeparta cojile care vor pluti deasupra...Citeste continuarea
Ciorba de pui cu paste
Postat de: Dya in CiorbeSpalam carnea in apa rece si o punem la fiert, avand grija ca de fiecare data sa adunam cu o strecuratoare/paleta spuma formata. Intre timp, tocam legumele si le adaugam in ciorba,...Citeste continuarea
Cus cus cu morcov si ardei galben
Postat de: babi5 in PasteSe curata ceapa morcovul si ardeiul, se spala bine ,apoi ceapa si ardeiul tocam foarte marunt iar morcovul il dam pe razatoarea mica , Punem totul intr-o cratita unde adaugam si uleiul, lasam sa...Citeste continuarea
Ciocanele de pui cu sos de rosii,...
Postat de: ralu_ca in PuiPulpele le-am crestat, le-am presarat cu amestecul de pui si le-am pus intr-o cratita cu ulei incins si le-am fript bine pe ambele parti. Am adaugat vinul si rosiile din borcan, amestecand foarte...Citeste continuarea
Ciorba de pui cu smantana
Postat de: rena in Supe/CiorbePortionam puiul in bucati potrivite. Punem ulei si prajim usor bucatile de carne pe ambele parti. Tocam ceapa,morcovul si cartofi si le calim putin,dam sare si piper dupa gust,turnam cam 2...Citeste continuarea
Cheescake
Postat de: JulyCris in DulciuriAm vazut reteta aici .Mi-am zis,gata,"o fur." Si asa am facut. Fie-mea,dupa ce a mancat a zis.."E geniala! Intra la favorite!" Blat Biscuitii ii maruntim la...Citeste continuarea
Cornulete din foietaj cu rahat
Postat de: TAB1TA in DulciuriSe scoate aluatul de la rece si se taie in triunghiuri. Se taie rahatul, se aseaza pe fiecare triunghi si se ruleaza. Se pun cornuletele in tava tapetata cu hartie de copt. Se...Citeste continuarea
Cascaval afumat de casa
Postat de: elemer in Aperitive / GarnituriDeci laptele trebuie incalzit pina la 35 dar nu mai mult de 37 grade. Cheagul este in forma de tableta, un sfert de tableta se inmoaie in apa calduta si se toarna in laptele incalzit, asteptam...Citeste continuarea
Carne de porc in sos de vin
Postat de: gurita_ta2005 in PorcCeapa se taie feliute subtiri si se pune intr-o tigaie la calit in ulei de masline. Se adauga si feliile de carne,se pune apa si se lasa acoperite cu un capac sa fiarba. Cand zeama a scazut...Citeste continuarea
Cornulete bicolore cu cocos
Postat de: pity19 in DulciuriAdaugam faina intr-un vas, punem zaharul, zaharul vanilat, apa calda, 2 oua batute cu furculita, drojdia si untul. Amestecam cu o lingura, apoi framantam cu mana pana se formeaza un aluat elastic....Citeste continuarea
Capsuni
Postat de: ancanicoleta91 in PrajituriOuale se bat cu telul putin, se adauga zaharul, uleiul, praf de copt si bicarbonatul si se amesteca bine. La sfarsit adaugam faina cat cuprinde ca sa iasa un aluat mai tarisor ca de paine. Se lasa...Citeste continuarea
Cartofi la cuptor cu carnati
Postat de: pity19 in PorcSe curata cartofii , taiem rondele , curatam morcovul , taiem cubulete ,punem la fiert aprox 10 minute in apa cu sare . Pregatim condimentele pentru cartofi : punem intr-un bol 2 lg boia iute , o...Citeste continuarea
Cornuri cu sare
Postat de: pity19 in PiinePunem faina intr-un castron , adaugam untul , sarea , drojdia dizolvata in putina apa calduta. Amestecam cu o paleta sau cu mana , pana devine un aluat usor lipicios. Acoperim amestecul cu...Citeste continuarea
Cornuri cu Nutella
Postat de: pity19 in DulciuriSe face maiaua : Punem faina intr-un castron , adaugam zaharul , praful de sare , zaharul vanilat , untul , si drojdia dizolvata in putina apa calduta. Lasam la odihnit in loc cald , cca...Citeste continuarea