A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chiftelute in sos rosu

Postat de: Adele in Mancaruri cu carne

Amestecam carnea de vita cu cea de porc si ulei,condimentam cu sare ,origano si piper ,intr-un vas punem la inmuiat painea in apa,scurgem bine painea si o amestecam cu carnea. Punem o tigaie cu...Citeste continuarea

Ciorba de vita cu fasole verde

Postat de: Dya in Ciorbe

Fierbem carnea de vita (bine , spre bine :) ), adaugam fasolea verde si restul legumelor tocate dupa bunul plac, fierbem cam 20 de minute si potrivim de gust cu sare. Acrim cu borsul de putina si...Citeste continuarea

Cartofi Boulangère

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume

Cartofii se curăță și se taie felii. Se așează un strat de cartofi într-o oală de fontă, apoi fâșii de ceapă și câteva frunze de salvie, sare și piper. Se alternează...Citeste continuarea

Ciorba de loboda cu omleta

Postat de: sufletista in Supe/Ciorbe

Loboda o spalam bine,dupa care o tocam marunt, Curatam ceapa,morcovul,telina.ardeiul dupa care tocam ceapa si ardeiul, si restul le dam razatoare, Intr-o oala adaugam putin ulei calim putin...Citeste continuarea

Clatite pufoase reteta cu branza si...

Postat de: farfuriavesela in Prajituri

Clatite pufoase reteta Preparam foile de clatite astfel Batem cu un tel, ouale cu un praf de sare, apoi adaugam laptele si jumatate din cantitatea de apa, acum este momentul sa adaug...Citeste continuarea

Choux a la creme cu frisca

Postat de: nadea68 in Dulciuri

Intr-o oala punem la fiert,apa,uleiul si sarea. Cand da in clocot,luam de pe foc si adaugam faina toata.Amestecam energic pana se omogenizeaza. Punem iar pe foc mic si lasam pana aluatul se...Citeste continuarea

Cartofi copți cu brânză de...

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Cartofii se spală, apoi se pun la copt în cuptorul preîncins, cca. 20 de minute la 250 grade. După ce trec testul scobitorii, adică scobitoarea intră ușor în cartof, fără...Citeste continuarea

Cornulete cu rahat

Postat de: TAB1TA in Dulciuri

Rahatul se taie in bucatele. O lingura de untura se freaca cu praful de copt stins cu otet si apa pana cand compozitia devine omogena, ca maioneza. Se adauga faina si se framanta cu mana pana...Citeste continuarea

Cartofi taranesti cu ardei

Postat de: eduard_09 in Mancaruri de post

Cartofii ii curatam de coaja,ii spalam si ii taiem cubulete (ca pentru ciorba) Curatam ceapa,usturoiul si ardeiul,le spalam dupa care le tocam fideluta, Intr-o cratita (tigaie) adaugam putin...Citeste continuarea

Ciuperci umplute cu dovlecei si marar

Postat de: babi5 in Aperitive / Garnituri

Se curata ciupercile, se aseaza intr-o tava unsa si condimentam cu sare, piper si vegeta. Coditele se spala si se toaca marunt. Dovlecelul se rade, se pune intr-un castron, se adauga coditele...Citeste continuarea

Clatite cu gem de prune

Postat de: babi5 in Dulciuri

Faina se cerne. Laptele se fierbe si se raceste. Ouale se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa. Zaharul farin se amesteca cu vanilia. Se pune faina intr-un castron, se sparg ouale, se adauga...Citeste continuarea

Cartofi cu ghimbir si cascaval

Postat de: Dya in Aperitive / Garnituri

Curatam cartofii si ii taiem in cuburi potrivit de mari. Ii punem la prajit in uleiul incins, adaugam ghimbirul ras si condimentam dupa gust. Acoperim tigaia si ii lasam la foc iute pana incep sa...Citeste continuarea

Cremes

Postat de: tiby in Prajituri

Laptele se imparte in doua. Prima jumatate de litru se pune la fiert. Se separa galbenusurile de albuse de la cele 5 oua. Galbenusurile se freaca bine cu cele 9 linguri de zahar pana se topeste...Citeste continuarea

Cornuri cu nuca si dulceata de macese

Postat de: reisnaor_2006 in Dulciuri

Dizolvam pliculetul de drojdie in doua trei linguri de lapte cald. Mierea si untul le dizolvam in restul de lapte cald. Adaugam faina si framantam pana obtinem un aluat moale si nelipicios. Lasam...Citeste continuarea

Chec marmorat

Postat de: deyutzky in Dulciuri

Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt. Adaugam oul, zaharul, laptele caldut, uleiul si esenta de vanilie si mixam bine. Impartim compozitia in 2 parti egale. In cea de a2a compozitie...Citeste continuarea

Cochilii umplute cu spanac şi...

Postat de: simonacallas in Paste

Se încălzeşte cuptorul la 180 grade Celsius.   Se prepară sosul marinara: 2 căţei de usturoi zdrobiţi şi ceapa tocată se călesc în 2 linguri ulei de măsline...Citeste continuarea

Cartofi aurii cu cascaval la cuptor

Postat de: tiby in Aperitive / Garnituri

Cartofii se curata, se spala si se taie in sferturi sau in bucati mai mari decat pentru cartofii pai. Se pun intr-o oala cu apa si sare la fiert dar nu se lasa sa fiarba in totalitate ci doar sa...Citeste continuarea

Ceafa de porc la tava

Postat de: delia64 in Porc

Se spala ceafa si se pune intr-o cratita cu ulei  incins, se intoarce pe toate partile carnea pentru a se inchid porii si sucul sa ramana in interiorul cefei . Adaugam ketchupul , sare ,...Citeste continuarea

Cornulete

Postat de: eduard_09 in Dulciuri

Intr-un bol mixam oul cu zaharul,dupa care adaugam untul si untura,mixam pana ce se omogenizeaza, Amestecam drojdia cu putina apa calduta si 1 lingurita zahar, Intr-un bol mai mare adaugam...Citeste continuarea

Chec cu unt si nuca

Postat de: eduard_09 in Dulciuri

Intr-un bol mixam untul moale cu zaharul pana obtinem o crema pufoasa, Adaugam pe rand ouale, mixand bine dupa fiecare,adaugam faina amestecata cu praful de copt,coaja de portocale si nuca si...Citeste continuarea

Ciorba de pui cu legume

Postat de: Julie_Snow in Pui

Se spala pieptul de pui, se curata legumele, se spala la randul lor si se taie totul dupa preferinta. Eu am folosit legume congelate (le toc cu robotul  si le asez frumusel in congelator...Citeste continuarea

Ciorba de fasole uscata cu kaizer...

Postat de: babi5 in Ciorbe

Fasolea boabe se alege de impuritati , se spala si se lasa in apa rece cca. 12 ore.  Ceapa,morcovul,pastarnacul si patrunjelul se curata se spala si se toaca marunt . Kaizerul afumat...Citeste continuarea

Chec cu mac

Postat de: ianculubita in Prajituri

Pui la foc mic un vas in care pui laptele,untul,zaharul si lasi sa fiarba pana se dizolva totul;dai deoparte,adaugi esenta de vanilie si dupa ce s-a racit foarte bine adaugi galbenusurile pe rand...Citeste continuarea

Charoset-salata de fructe israeliana

Postat de: ianculubita in Salate

Punem intr-un bol mai mare sucul de la portocala si vinul,apoi marul,para curatate,taiate cubulete,smochinele,curmalele taiate marunt,stafidele,nuca si migdalele macinate,scortisoara,amestecam...Citeste continuarea

Chec bicolor cu nuca , stafide si...

Postat de: delia64 in Prajituri

Separam albusurile de galbenusuri . Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si zaharul . Se freaca galbenusurile cu uleiul , coaja de lamaie  ,    zaharul vanilat...Citeste continuarea

Chec fluturas

Postat de: reisnaor_2006 in Prajituri

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat bine. Treptat se adauga zaharul, se bate in continuare pana se topeste tot zaharul. Se incorporeaza galbenusurile in spuma de albus, apoi se adauga...Citeste continuarea

Creme brulee cu ghimbir confiat

Postat de: ianculubita in Dulciuri

Punem ghimbirul in blender si-l pasam,amestecam apoi cu smantana si lapte pe foc mic pana se omogenizeaza fara sa ajungem sa fiarba si dam deoparte Intr-un castronel frecam galbenusurile cu...Citeste continuarea

Cremes

Postat de: AndreaPiti in Prajituri

Am luat pachetele de foietaj, le-am intins pe un fund de tava , le-am intepat cu furculita si le-am copt in cuptor intai pe o parte, apoi le-am intors pe cealalta parte. Circa 10 minute pe o parte...Citeste continuarea

Crema de zahar ars

Postat de: AlexandraOrdean in Dulciuri

Caramelizam intr-o craticioara 100 gr zahar. Batem ouale ca la omleta, adaugam zaharul si amestecam pana la omogenizare. Adaugam usor laptele. Turnam caramelul in forma de copt,tapetam...Citeste continuarea

Copanele cu spanac si mamaliga

Postat de: danielaR in Pui

Am pus intr-o oala copanelele la fiert. Intr-o tigaie punem spanacul proaspat la calit pana se inmoaie bine.Cand e gata adaugam usturoiul,sarea,piperul si smantana.La sfarsit adaugam copanelele...Citeste continuarea

Ciorba de cocos(moldoveneasca)

Postat de: Mastrokosta in Supe/Ciorbe

Prima data ne ocupam de carne(eu am avut`o congelata).O spalam bine si o punem la fiert intr-o oala cu 6 litri de apa, cand da in clocot spumuim bine de cateva ori, o lasam sa fiarba o jumatate...Citeste continuarea

Cartofi prajiti

Postat de: pity19 in Aperitive / Garnituri

Trecem prin jet de apa cartofii , ii curatam de coaja , taiem rondele , scurgem de apa , adaugam o tigaie cu putin ulei la incins , punem cartofii , lasam 10 minute ; Ii scoatem pe un servetel de...Citeste continuarea

Ciuperci umplute

Postat de: Irina in Mancaruri de post

Ciupercile curatate si spalate bine le-am asezat intr-o tava gen Tefal (antiaderenta). Am oprit doua ciuperci mai mari si le-am tocat cubulete. La fel am procedat si cu ardeiul gras....Citeste continuarea

Cuburi cu cocos

Postat de: babi5 in Prajituri

Mai intii pregatim  compzitia pentru pandispan . Separam albusurile de galbenusuri ,apoi albusurile le punem cu un praf de sare in ele si incepem sa le mixam bine. Cind spuma este...Citeste continuarea

Cornulete de post cu dulceata de...

Postat de: Valclaudia in Mancaruri de post

Lichefiem drojdia prin amestecarea acesteia cu 1 plic de zahar vanilat si putina sare. Adaugam 1 cana de apa minerala si una de ulei (la temperatura camerei),esenta de vanilie si la final...Citeste continuarea

Clatite de post

Postat de: Valclaudia in Mancaruri de post

Drojdia se sfarama intre degete si se adauga zaharul vanilat si un praf de sare peste ea; amestecam sa devina lichida. Adaugam apa minerala si uleiul (la temperatura camerei), esenta de vanilie...Citeste continuarea

Ciorba de soia

Postat de: Valclaudia in Mancaruri de post

Punem boabele de soia la hidratat inainte cu 3-4 ore in apa rece. La jumatatea timpului schimbam apa. Frecam intre palme boabele hidratate pentru a indeparta cojile care vor pluti deasupra...Citeste continuarea

Ciorba de pui cu paste

Postat de: Dya in Ciorbe

Spalam carnea in apa rece si o punem la fiert, avand grija ca de fiecare data sa adunam cu o strecuratoare/paleta spuma formata. Intre timp,  tocam legumele si le adaugam in ciorba,...Citeste continuarea

Cus cus cu morcov si ardei galben

Postat de: babi5 in Paste

Se curata ceapa morcovul si ardeiul, se spala bine ,apoi ceapa si ardeiul tocam foarte marunt iar morcovul il dam pe razatoarea mica , Punem totul intr-o cratita unde adaugam si uleiul, lasam sa...Citeste continuarea

Ciocanele de pui cu sos de rosii,...

Postat de: ralu_ca in Pui

Pulpele le-am crestat, le-am presarat cu amestecul de pui si le-am pus intr-o cratita cu ulei incins si le-am fript bine pe ambele parti. Am adaugat vinul si rosiile din borcan, amestecand foarte...Citeste continuarea

Ciorba de pui cu smantana

Postat de: rena in Supe/Ciorbe

Portionam puiul in bucati potrivite. Punem ulei si prajim usor bucatile de carne pe ambele parti. Tocam ceapa,morcovul si cartofi si le calim putin,dam sare si piper dupa gust,turnam cam 2...Citeste continuarea

Cheescake

Postat de: JulyCris in Dulciuri

Am vazut reteta aici .Mi-am zis,gata,"o fur." Si asa am facut. Fie-mea,dupa ce a mancat a zis.."E geniala! Intra la favorite!" Blat Biscuitii ii maruntim la...Citeste continuarea

Cornulete din foietaj cu rahat

Postat de: TAB1TA in Dulciuri

Se scoate aluatul de la rece si se taie in triunghiuri. Se taie rahatul, se aseaza pe fiecare triunghi si se ruleaza. Se pun cornuletele in tava tapetata cu hartie de copt.  Se...Citeste continuarea

Cascaval afumat de casa

Postat de: elemer in Aperitive / Garnituri

Deci laptele trebuie incalzit pina la 35 dar nu mai mult de 37 grade. Cheagul este in forma de tableta, un sfert de tableta se inmoaie in apa calduta si se toarna in laptele incalzit, asteptam...Citeste continuarea

Carne de porc in sos de vin

Postat de: gurita_ta2005 in Porc

Ceapa se taie feliute subtiri si se pune intr-o tigaie la calit in ulei de masline. Se adauga si feliile de carne,se pune apa si se lasa acoperite cu un capac sa fiarba. Cand zeama a scazut...Citeste continuarea

Cornulete bicolore cu cocos

Postat de: pity19 in Dulciuri

Adaugam faina intr-un vas, punem zaharul, zaharul vanilat, apa calda, 2 oua batute cu furculita, drojdia si untul. Amestecam cu o lingura, apoi framantam cu mana pana se formeaza un aluat elastic....Citeste continuarea

Capsuni

Postat de: ancanicoleta91 in Prajituri

Ouale se bat cu telul putin, se adauga zaharul, uleiul, praf de copt si bicarbonatul si se amesteca bine. La sfarsit adaugam faina cat cuprinde ca sa iasa un aluat mai tarisor ca de paine. Se lasa...Citeste continuarea

Cartofi la cuptor cu carnati

Postat de: pity19 in Porc

Se curata cartofii , taiem rondele , curatam morcovul , taiem cubulete ,punem la fiert aprox 10 minute in apa cu sare . Pregatim condimentele pentru cartofi : punem intr-un bol 2 lg boia iute , o...Citeste continuarea

Cornuri cu sare

Postat de: pity19 in Piine

Punem faina intr-un castron , adaugam untul , sarea , drojdia dizolvata in putina apa calduta. Amestecam cu o paleta sau cu mana , pana devine un aluat usor lipicios. Acoperim amestecul cu...Citeste continuarea

Cornuri cu Nutella

Postat de: pity19 in Dulciuri

Se face maiaua : Punem faina intr-un castron , adaugam zaharul , praful de sare , zaharul vanilat , untul , si drojdia dizolvata in putina apa calduta. Lasam la odihnit in loc cald , cca...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]