Crema de zahar ars
Postat de: AlexandraOrdean in DulciuriIntr-o craticioara punem aproximativ 150 gr zahar la caramelizat. Intr-un bol mixam restul de zahar cu ouale si zaharul vanilat pana se albesc si devine o compozitie spumoasa, dupa care adaugam...Citeste continuarea
Chifle cu lapte dulce
Postat de: aliliana in PiineSe cerne faina intr-o covata. Se face in centrul sau o adancitura in care se pune sarea si drojdia. Toate acestea apoi se amesteca. Laptele se pune la incalzit. Cand este caldut bine ( nu...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare cu zeama de varza
Postat de: Luana in CiorbeApa se pune la fiert . Intre timp curatam legumele le taiem cubulete si le punem in putin ulei la calit . Le adaugam peste apa cu sare vegeta bulion si lasam sa fiaba legumele....Citeste continuarea
Chec cu stafide si merisoare
Postat de: Bunica in PrajituriMerisoarele si stafidele se pun la hidratat in vin alb dulce sau coniac. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare pana stau pe teluri. Mixand in...Citeste continuarea
Cornuri fragede
Postat de: andreea_nagy in PrajituriAluat : Se amesteca faina cu drojdia , apoi se adauga sarea si untura si se framanta bine , sa se incorporeze toata faina in untura . Se adauga oul si smantana si se framanta bine pana...Citeste continuarea
Coltunasi cu mere
Postat de: nadea68 in DulciuriScoatem foietajul din frigider si-l tinem la temperatura camerei. Intre timp marul, il spalam,il taiem in doua,scoatem cotorul si taiem ambele jumatati in felii potrivite.Dam merele cu zeama de...Citeste continuarea
Cornulete cu rahat
Postat de: LALY in DulciuriAmestecam drojdia cu 3 linguri de apa claduta si zaharul si lasam sa dospeasca 5 minute. Separat amestecam restul de apa si uleiul. Intr-un vas mai inalt punem faina (circa 1 kg), praful de sare,...Citeste continuarea
Ciorba de curcan
Postat de: Luckycake in CiorbeIntr-o oala punem 2 linguri ulei masline calim zarzavatul razuit cam un minut .Punem sare si piper .Apoi adaugam 4 litri de apa. Carnea o taiem cubulete si o adaugam...Citeste continuarea
Chec cu Nutella
Postat de: simsim82 in PrajituriSe bat ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Se adauga uleiul, apoi frisca si se continua baterea. La final adaugam faina si praful de copt (cernute) si amestecam usor pana se omogenizeaza...Citeste continuarea
Chec rapid cu fulgi de ciocolata
Postat de: babi5 in PrajituriSe pune praful de chec impreuna cu laptele,untul moale si (eu am pus ulei ),se mixeaza putin la viteza minima apoi 3 min. la viteza maxima. Se adauga fulgi de ciocolata si compozitia...Citeste continuarea
Covrigi ca la '' Pity ''
Postat de: pity19 in PiineSe pune faina intr-un bol, se adauga drojdia (care a fost dizolvata cu apa calda), se adauga laptele, apa ramasa, lingurita de sare, zahar. Se framanta un aluat nelipicios. Se da la odihnit in loc...Citeste continuarea
Carne de pui cu piure de cartofi si...
Postat de: pity19 in PuiSe curata cartofii de coaja, se clatesc, se taie rondele. Intr-o oala punem apa la fiert cu putina sare, cand apa da in clocot adaugam cartofii, lasam 20-30 minute sa fiarba. Intre timp...Citeste continuarea
Clatite Ana Lugojana
Postat de: Dea_Dea in DulciuriPunem intr-un vas faina, sarea, zaharul si oul si adaugam laptele pe rand pana obtinem aluatul de clatite.Se unge tava cu ulei si se fac clatitele. Branza se amesteca cu zaharul si esenta de...Citeste continuarea
Crumble cu mere
Postat de: mitinita in PrajituriCuratam merele si le taiem in bucati. Le asezam in tava. Eu am folosit o tava de silicon. Amestecati fulgii de ovaz,zaharul si condimentele si le puneti cu lingura peste mere. Se da tava...Citeste continuarea
Ciorba de pui cu taietei de casa si...
Postat de: Dya in CiorbePortionam puiul, il spalam in apa rece si il punem la fiert, adunand periodic spuma formata. Adaugam legumele tocate si apoi cartofii. Potrivim de gust cu sare, adaugam zeama de varza si sucul de...Citeste continuarea
Cartofi wedges
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriCartofii se spala, se curata si se taie in doua, apoi in cate bucati dorim in 4 sau 6, mai groase mai subtiri( de regula se taie in bucati mai mari). Se pun intr-un bol mai adanc iar peste ei...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare cu zeama de varza
Postat de: Mokuska in CiorbeSe curata morcovul, pastarnacul, telina si se da prin razatoare, se toaca ceapa marunt. Se calesc in putin ulei cu putina apa, se toarna putina apa peste si se lasa la fiert, dupa 15 minute se...Citeste continuarea
Ciorba de vita acrita cu moare
Postat de: Dya in CiorbeCarnea, taiata in cuburi potrivite ca marime, o punem la fiert in apa rece, impreuna cu osul, adunand spuma formata. Intre timp, tocam legumele, le adaugam in ciorba, iar cand carnea a fiert...Citeste continuarea
Cabanos in foietaj
Postat de: pushaa in Aperitive / GarnituriLasam aluatul la dezghetat, la tempetatura camerei. Taiem cabanosul in bucati de 7-8cm. Pudram masa cu faina si asezam foaia de aluat. o mai intndem foarte putin cat sa se indrepte si taiem fasii...Citeste continuarea
Chifle cu mac pentru hamburger
Postat de: RuxyRux in PiineVa pot iesi si 8 chifle daca le faceti mai micute, eu le-am preferat mari. :) Cernem faina in vasul de framantat. Facem o gropita in mijloc si punem drojdia si deasupra ei zaharul. Pe...Citeste continuarea
Cartofi "etajati"
Postat de: AndreaPiti in Aperitive / GarnituriSe fierb cartofii ( in coaja ) si ouale. Se curata si se taie rondele. Intr-un vas se pun rondele de cartofi , rondele de oua , vegeta, smantana si se stropeste cu ulei. Se pune in ordinea asta...Citeste continuarea
Cocoasă
Postat de: LidiaChivu in PrajituriSe separă albuşurile de gălbenuşuri. În gălbenuşuri adăugăm: zahărul tos, zahărul vanilinat, praful de copt, uleiul şi se omogenizează până când gălbenuşurile...Citeste continuarea
Conopida pane
Postat de: Mokuska in Mancaruri de legumeDesfacem conopida in buchete, o spalam bine. Intr-o cratita punem apa cu sare la fiert. Buchetele de conopida le punem in apa fiarta, lasam la fiert 5-8 minute (mie imi place sa ramana crocante,...Citeste continuarea
Cartofi "a la Riojana"
Postat de: simsim82 in PorcCeapa taiata rondele, usturoiul tocat marunt si ardeiul taiat cubulete, se calesc intr-o tigaie cu 100 ml ulei de masline. Apoi se adauga chorizo, cartofii taiati rondele si ardeiul iute si se...Citeste continuarea
Ciorba de fasole verde cu smantana
Postat de: Irina in CiorbeAm pregatit ciorba intr-un vas Zepter, pentru ca timpul de fierbere e mai scurt si legumele isi pastreaza astfel mai multe vitamine si alte substante nutritive. Am tocat pe rand legumele:...Citeste continuarea
Chec cu aroma de vanilie si...
Postat de: merisor67 in PrajituriReteta mea era cu 3-400 gr zahar, dar eu m-am oprit la 250 gr deoarece s-a intarit foarte bine bezeaua formata. Separam albusurile de galbenusuri si presaram peste ambele putina sare....Citeste continuarea
Cupcakes de ciocolata si menta
Postat de: simsim82 in PrajituriCu ajutorul unui tel se amesteca zaharul cu uleiul,apoi se adauga ouale unul cate unul, sa se incorporeze bine. Se adauga faina, praful de copt si cacao cernute si amestecam usor cu telul...Citeste continuarea
Cuib din carne pe foi de placinta
Postat de: ianculubita in Aperitive / GarnituriPunem cartofii la fiert curatati,spalati si taiati,iar dupa ce au fiert,facem un piure dupa cum stie toata lumea dar putin mai tare decat normal Intr-o tigaie cu ulei incins,calim carnea...Citeste continuarea
Clatite cu branza dulce si stafide...
Postat de: JulyCris in PrajituriSe bat ouale cu praful de sare,se adauga laptele si apa minerala,apoi faina in ploaie amestecand cu telul sa nu se faca cocoloase. Se incinge bine intr-o tigaie uleiul,se scurge surplusul. Cu...Citeste continuarea
Cozonac cu nuca
Postat de: simsim82 in DulciuriSe pregateste maiaua: drojdia, 1 lingura de zahar, 2 linguri lapte si 2 linguri faina se amesteca bine si se lasa la crescut 15-20 minute. Intr-un bol se cerne faina amestecata cu praful de...Citeste continuarea
Cannelloni cu mac si sos de fructe...
Postat de: Corina33 in DulciuriSe amesteca branza cu smantana, macul, stafidele maruntite, un zahar vanilat si 50 g zahar pana la omogenizare. Se umple un posh sau o punga cu jumatate din cantitate si se rasuceste bine la capat...Citeste continuarea
Ciorba de burta
Postat de: nico15 in CiorbePunem la fiert osul la ora 10:00. Lasam sa fiarba (intr-o oala de 6 litri) si spumuim bine, dupa 45 de minute scoatem osul si strecuram supa, spalam cratita si punem din nou la fiert. La 10:45...Citeste continuarea
Ceafa de porc aromatizata, cu...
Postat de: nico15 in PorcPunem bucatile de carne la marinada si le lasam 2-3 ore, dupa care le stergem bine si le vom trage in tigaie la foc iute in unt si ulei, doar cateva minute cat sa prinda culoare pe ambele parti....Citeste continuarea
Chec (cu lapte condensat)
Postat de: rodicamaria in PrajituriSe amesteca bine toate ingredientele si se toarna in tava de chec. Se da la cuptorul incins in prealabil si se coace pana trece testul cu scobitoarea. Citeste continuarea
Cornuri cu branza
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriAluatul: Laptele il punem pe foc pana devine caldut. Drojdia o dizolvam cu o lingura de zahar, 2-3 linguri lapte, o lingura faina, le amestecam bine si lasam sa stea 10 minute intr-un loc...Citeste continuarea
Cornulete cu nuca si gem
Postat de: papabundetot in PrajituriIntr-un castron mare am pus faina,sarea,zaharul,uleiul si o parte din lapte,incalzit putin. Intr-un castronel am pus drojdia,putin zahar si faina,lapte 3-4 linguri,am amestecat si am lasat 5...Citeste continuarea
Crap la cuptor
Postat de: Dya in Crap / CarasCuratam pestele, il taiem in felii si il asezam intr-o tava de cuptor. Adaugam cartofii cuburi si ceapa julien, cateii de usturoi si condimentele. Stropim totul cu ulei si dam tava la...Citeste continuarea
Covrigi sarbesti cu susan
Postat de: ione21 in PiineSe amestecă toate ingredientele lichide, sarea si zahărul, apoi se adaugă făina amestecată cu drojdia şi se mixează sau se frământă până devine un aluat nelipicios dar...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare cu zeama de varza
Postat de: JulyCris in CiorbeSe pune apa la fiert. Cand a dat in clocot,se da focul mic si se pun perisoarele facute din: -carnea tocata amestecata cu oul,sare sau delikat,o ceapa taiata marunt,patrunjel tocat si o mana...Citeste continuarea
Costita la cuptor
Postat de: AndreaPiti in Mancaruri cu carneSe rade morcovul , se toaca marunt ardeiul , ceapa si usturoiul. Se stoarce portocala .Se amesteca toate, apoi se adauga uleiul si apa. Se condimenteaza. Costitele se spala si se portioneaza,...Citeste continuarea
Caise
Postat de: petruta_ionela84 in PrajituriMixam bine zaharul cu oule ,vanilia ,coaja de lamaie si praful de sare,adaugam untura si amestecam ,adaugam si amoniacul stins cu zeama de lamaie apoi faina cat sa iasa un aluat usor de modelat...Citeste continuarea
Chec cu lamaie si iaurt
Postat de: petruta_ionela84 in Prajituri1.Mixeaza untul la temperatura camerei cu zaharul si mierea 2.Adauga ouale unul cate unul mixand bine dupa fiecare 3.Adauga iaurtul si mixeaza bine apoi coaja lamailor si zeama 4.Cerne...Citeste continuarea
Coronita cu nuca
Postat de: Constelatialeu in DulciuriAluat : Drojdia cu 2 linguri de lapte caldut si 2 linguri de zahar, amestecate se lasa la crescut 5 minute. Intr-un castron punem faina cernuta, in mijloc punem cele 2 oua, restul de zahar,...Citeste continuarea
Chec cu dulceata de gutui
Postat de: timea in DulciuriMixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute pana se topeste zaharul. Adaugam apoi galbenusurile amestecate cu uleiul, apoi laptele si mixam dupa fiecare....Citeste continuarea
Ciorba cu coaste de porc
Postat de: sufletista in CiorbeCoastele de porc se spala bine dupa care se pune la fiert intr-o oala cu apa, Lasam sa fiarba cateva clocote,aruncam apa,bucatile de coasta de porc le spalam din nou, Punem coastele de porc...Citeste continuarea
Carnati inveliti in varza
Postat de: xana in Mancaruri cu carneFoile de varza se oparesc ca la sarmale. Carnatii pe rand se invelesc in cate doua foi de varza. Ceapa si usturoiul taiate marunt se calesc in putin ulei de masline, apoi se adauga foaia de...Citeste continuarea
Clatite cu branza la cuptor
Postat de: diana_k in PrajituriPentru clatite: Se bat ouale cu zaharul, se adauga faina cernuta si treptat, treptat laptele si apa minerala. Se amesteca bine, bine pana se desfac toate cocoloasele de faina. Se lasa...Citeste continuarea
Cotlet tiganesc
Postat de: ianculubita in PorcCotletele usor batute,condimentate,le trecem prin faina,le prajim putin si le scoatem pe farfurie; in uleiul ramas calim muschiul taiat suvite,le scoatem si le ele apoi calim ciupercile feliate...Citeste continuarea
Chitelute de piept de pui pentru 9...
Postat de: GretaRachita in Aperitive / GarnituriTaiem marunt ceapa si o calim in putin ulei, adaugam mazarea, saram si piperam si lasam pe foc circa 20 minute adaugand din cand in cand (la nevoie) apa calda. Taiem pieptul de pui felii...Citeste continuarea
Coronite cu crema de ciocolata
Postat de: caroline in DulciuriIncepem prin a amesteca drojdia cu o lingura zahar si doua linguri lapte cald.Lasam astfel aproximativ 5 minute. Punem faina intr-un bol.Adaugam sarea,ouale,drojdia activa si restul de...Citeste continuarea