Crap prajit cu legume sote
Postat de: Dya in Crap / CarasSpalam bine legumele, le curatam si le taiem pe lung (sau rondele). Le punem apoi sa fiarba inabusit, in ordinea timpului necesar fierberii, intr-o tigaie acoperita cu un capac (puteti...Citeste continuarea
Ciorba de burta
Postat de: ralu_ca in CiorbeIntr-o oala am pus apa si oasele la fiert, se spumeaza, apoi adaugam legumele intregi si cand sunt aproape fierte adaugam si burta fideluta. Lasam sa fiarba foarte bine ( mai spumam ) apoi scoatem...Citeste continuarea
Cornulete sfaramicioase
Postat de: ione21 in DulciuriÎncălzim uşor laptele şi dizolvăm drojdia în el, adăugăm zahărul şi punem făină cât să devină ca o smântână, apoi lăsăm la crescut; După ce şi-a...Citeste continuarea
Ciocolata de casa cu biscuiti si...
Postat de: gaby_d in DulciuriVa scriu si cum se face, da' acu' tre' sa fac o mamaliga :-?? :))) ps. nuca caramelizata nu-i cacafonie? :)))) Simplu de tot de preparat. Am facut-o cred in maxim 20 minute....Citeste continuarea
Cartofi aurii
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriReteta Andreei dupa care m-am inspirat o gasiti aici . Curatam, spalam si portionam cartofii in cuburi mai maricele. Punem cartofii la fiert in apa cu sare. Inlaturam spuma care se...Citeste continuarea
Chifle cu lapte
Postat de: Steffy in PiineCernem faina alba si faina neagra intr-un vas, apoi le amestecam. Facem in mijloc un loc in care punem drojdia maruntita, zaharul si laptele caldut. Lasam 10 minute sa creasca drojdia si apoi...Citeste continuarea
Cartofi ,,duchesse''
Postat de: nadea68 in Aperitive / GarnituriSpalam si cojim cartofii dupa care ii punem la fiert .Dupa ce s-au fiert bine,ii scoatem si-i punem intr-un castron. Trebuie lucrati cand sunt inca destul de calzi.Cu ajutorul unei furculite...Citeste continuarea
Ciorba de sfecla de post
Postat de: susu in Mancaruri de postCalim ceapa tocata marunt dupa care adaugam morcovul ras, ardeiul tocat, legumele date prin razatoarea mare si adaugam apa fiarta. Spre sfarsit cand au fiert legumele adaugam condimentele,...Citeste continuarea
Chec cu ciocolata
Postat de: ralu_ca in PrajituriIntr-un vas am mixat ouale cu putina sare, am adaugat zaharul mixand foarte bine, dupa care m turnat uleiul si am amestecat continuu. Faina cernuta am amestecat-o cu cacao si praf copt, apoi am...Citeste continuarea
Ceafa de porc in sos de smantana cu...
Postat de: gurita_ta2005 in PorcBucatiile de ceafa se pun intr-o folie alimentara si se bat cu un ciocan de snitele,pe ambele parti.Se condimenteaza si se pun la prajit in ulei de masline. Intr-o alta tigaie punem ceapa...Citeste continuarea
Cornulete cu untura si rahat
Postat de: Constelatialeu in DulciuriUntura cu smantana le omogenizam bine,adaugam sarea,ouale,zaharul vanilat,lamaia si praful de copt,amestecam bine si apoi adaugam faina.Framantam un aluat care se poate intinde fara sa se...Citeste continuarea
Cornulete fragede
Postat de: ione21 in DulciuriÎntr-un castron se pune osânza măcinată, rece, împreună cu sarea, gălbenuşurile şi esenţa de vanilie; Se mixează până când se omogenizează complet; Se...Citeste continuarea
Clatite pufoase reteta
Postat de: ilinca_rox in DulciuriClatite pufoase reteta Intr-un bol mare batem oualele cu putina sare si zaharul vanilat. Apoi se adauga smantana, faina, laptele si apa minerala, alternand faina cu ingredientele lichide...Citeste continuarea
Ciuperci cu broccoli in sos de...
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriCiuperciile se curata de coaja se dau sub jet de apa si se taie feliute. Intr-un ceaun se pun ciuperciile ,lapte cat sa acopere, si se lasa la foc potrivit sa fiarba,cand laptele a scazut se...Citeste continuarea
Chec Aperitiv
Postat de: rodicamaria in Aperitive / GarnituriSe amesteca toate ingredientele , se potriveste gustul de sare si piper si se toarna in forma de chec , unsa in prealabil cu ulei si tapetata cu faina. Se da cuptor pana se coace , se rumeneste...Citeste continuarea
Cornulete cu nuca de cocos
Postat de: babi5 in PrajituriSe pune faina amestecata cu praful de copt intr-un castron ,se adauga untura si margarina si se freaca bine cu faina. Se adauga zaharul ,oul intreg ,nuca de cocos,zaharul vaniliat ,esenta ...Citeste continuarea
Cornulete fragede cu nuci
Postat de: rodicamaria in DulciuriSe amesteca ingredientele si se framanta.Se obtine o bila care se pune la frigider pt. 30 min. Apoi se rup mici bucatele si se formeaza cornuletele care se pun in tava tapetata doar cu faina ....Citeste continuarea
Chec cu albusuri si crema caramel
Postat de: ianculubita in PrajituriBatem bine albusurile cu un praf de sare,zahar si zahar vanilat,adaugam apoi uleiul cate putin,laptele,mixand in continuare energic; la sfarsit adaugam faina amestecata cu praf de...Citeste continuarea
Ciorba de fasole cu afumatura
Postat de: ianculubita in CiorbeFasolea curatata,spalata,o punem la fiert pentru 30-40min;dupa acest timp,o scurgem,o clatim cu apa rece apoi o punem inapoi la fiert cu apa fierbinte,capac si foc mic;cand incepe sa fiarba...Citeste continuarea
Ciolan bavarez de porc ( Schweinshaxn)
Postat de: danakarin in PorcSpalam ciolanul proaspat, il uscam cu un servet, crestam cu o lama sau un cutit bine ascutit soricul in cercuri concentrice, il ungem cu amestecul de ierburi uscate si il prajim jur imprejur...Citeste continuarea
Costiţă de porc cu legume la cuptor
Postat de: diaconta in PorcSoricul l-am crestat astfel încât sa patrunda condimentele bine în carne. Am condimentat bine carnea si am lasat-o o ora la frigider. Toate legumele,în afara de...Citeste continuarea
Conopida cu sfecla rosie, hrean si...
Postat de: Ina in MuraturiConopida se spala bine si se desface in buchetele . Curatam sfecla, o spalam si o taiem felii sau rondele potrivite. Frunzele de telina se spala si se vor folosi intregi. In bidonul in...Citeste continuarea
Cascaval pane
Postat de: Florentina_Cristina in Aperitive / GarnituriSe ia bucata de cascaval si se taie felii de minim jumatate de centimetru grosime,in forma dorita(eu am taiat triunghiuri) Intr-o farfurie adanca se bat cele 2 oua si se condimenteaza cu...Citeste continuarea
Ciorba de salata
Postat de: Luana in CiorbeApa se pune la fiert . Salata se spala, se taie in fasii si se pune peste apa . Slaninuta se taie si ea marunt si se pune peste salata impreuna cu bulionul si usturoiul taiat marunt ....Citeste continuarea
Ciorba din sira afumata
Postat de: Constelatialeu in CiorbeMai intai portionam sira in bucati mai mici,o spalam in apa calduta si apoi intr-o oala cu 3-4 l apa o punem la fiert.Avem grija sa luam spuma din cand in cand,pana nu se mai ridica spuma la...Citeste continuarea
Ceai medicinal
Postat de: AlexandraOrdean in BauturiSe pune apa la fiert intr-un fierbator. Lamaia se spala bine si se taie felii jumatate, iar cealalta jumatate se stoarce bine intr-o carafa. Punem pliculetele de ceai si chimenul intr-o cana...Citeste continuarea
Cappucino aromat
Postat de: AlexandraOrdean in CafeaApa se pune la incalzit pana e fierbinte. In cana se pun plicurile de cappucino (2 de persoana) si se freaca bine cu zaharul si laptele pana devine o crema spumoasa. Adaugam restul...Citeste continuarea
Ciorba turceasca de linte
Postat de: mitinita in CiorbeLegumele se taie in cuburi mai mari. Se fierbe lintea,cartoful,morcovii,ceapa si ardeiul kapia sau gogosarul intr-un litru de apa,cu putina sare. Dupa ce au fiert legumele,se ia oala se pe...Citeste continuarea
Ciorba de ciolan afumat cu galuste...
Postat de: merisor67 in CiorbeSpalam carnea, o portionam si o punem intr-un vas la fiert cu un litru de apa. O lasam pana cand clocoteste de doua ori, apoi scurgem apa, clatim carnea cu putina apa calda si o punem din...Citeste continuarea
Ciocanele de pui pe pat de legume
Postat de: geobucataras in PuiCarnea o spalam bine si o condimentam cu barbeque de pui,legumele le curatam si le taiem in functie de preferinta. Dupa ce ati facut legumele le puneti in tava iar deasupra puneti carnea....Citeste continuarea
Ciorba din perisoare de pui
Postat de: JulyCris in CiorbeSe umple o oala cu apa si se da in clocot. Se da focul mic si se adauga cu grija perisoarele facute din: carnea amestecata cu oul,putin patrunjel tocat si delikat.(eu nu folosesc la compozitia de...Citeste continuarea
Ciocanele de pui picante cu...
Postat de: simona72 in PuiPt friptura: ciocanelele de pui le spalam, le ciupilim de eventualele pene ramase, le punem in tava de friptura si peste ele punem toate ingredientele mentionate mai sus. Amestecam bine...Citeste continuarea
Cea mai pufoasa paine
Postat de: rhapsody in Piine1. Punem faina intr-un bol, dam deoparte o cana de faina din cantitatea initiala (vom avea nevoie mai tarziu de ea), facem o adancitura in mijloc, punem drojdia, zaharul si 300 ml apa. Avem grija...Citeste continuarea
Cornulete cu gem si nuca
Postat de: Luana in PrajituriUntul il amestecam cu zaharul pana se dizolva si punem si drojdia . Adaugam coaja de portocala, apa, sarea, esenta si faina treptat pana obtinem o bila de aluat nelipicioasa . Intindem...Citeste continuarea
Cosulete umplute cu crema de branza
Postat de: medioto59 in Aperitive / GarnituriDesfacem foile de placinta. Luam o foaie pe care o ungem cu ulei sau unt topit. Punem suprapuse, ungand fiecare foaie in parte, 4 foi de placinta. Taiem patrate de aproximativ 10/10 cm cu care...Citeste continuarea
Cornulete fragede cu untura si cu nuca
Postat de: mena29 in DulciuriUntura trebuie sa fie la temperatura camerei. Framantam intre degete untura cu faina cernuta si amestecata cu praful de copt si sarea. Adaugam nuca macinata si amestecam, coaja rasa de la o...Citeste continuarea
Ciorba cu coasta de porc afumata si...
Postat de: gaby_d in CiorbeFara a fi una dintre cele mai light :)) ciorbite, este, fara doar si poate :P, una dintre cele mai bune. Transeaza coasta de porc in bucatele mici, (bucati atat cat pui la o portie de ciorba)...Citeste continuarea
Ceafa de porc la tigaie servita cu...
Postat de: Florentina_Cristina in PorcMOD DE PREPARARE CARNE Se spala bine carnea si se taie felii de circa 2-3 cm. Se lasa putin la scurs dupa care se bate cu ciocanul de snitel pentru fragezire (nu bateti carnea foarte mult)....Citeste continuarea
Ciorba radauteana
Postat de: JulyCris in CiorbePieptul de pui se pune intreg, la fiert in apa. Se ia spuma, iar cand nu se mai produce spuma se adauga legumele curatate si taiate in doua. Se lasa la fiert pana se inmoaie, se scot din zeama...Citeste continuarea
Chec din albusuri
Postat de: JulyCris in PrajituriSe bat albusurile spuma,se adauga zaharul si se bate in continuare. Se adauga uleiul,se amesteca usor,apoi se adauga faina amestecata cu nuca macinata si praful de copt. Se amesteca cu grija de...Citeste continuarea
Ciorbita ardeleneasca
Postat de: geobucataras in CiorbeInainte de a pune ciorba la foc , fierbem oasele mai intai separat, dupa ce au fiert oasele le spalam bine. In putin ulei punem la calit morcovul dat prin razatoarea mica si ceapa taiata...Citeste continuarea
Cartofi la cuptor cu pasta de avocado
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postCuratam cartofii, ii spalam si ii taiem dupa preferinta. Asezam cartofii in tava cuptorului, adaugam 4-5 linguri de ulei si amestecam cu mainile cartofii sa se unga pe toata suprafata cu...Citeste continuarea
Cornuri insiropate
Postat de: mon in DulciuriImpartim faina in doua castroane la fel procedam si cu celelalte ingrediente.Toate la impartim in doua mai putin cacaua.Aluatul alb il framantam 20 minute apoi il lasam la dospit.In cealalta parte...Citeste continuarea
Ciorba rapida de legume cu leustean
Postat de: mitinita in CiorbePunem supa de pui intr-o oala si o infierbantam. Intre timp, curatam toate legumele si le dam prin robot. Lasam legumele cat de mari dorim noi sa fie. Cand incepe sa clocoteasca supa punem...Citeste continuarea
Cartofi aurii la cuptor
Postat de: mitinita in Mancaruri de postCuratam cartofii,ii spalam si ii taiem in cubulete de marime egala. Ii scurgem in strecuratoare. Facem un amestec din boia de ardei, pudra de usturoi,de ceapa,sare si piper. Punem intr-un...Citeste continuarea
Chiftelute la cuptor
Postat de: mitinita in PorcCeapa si morcovul se dau pe razatoare. Amestecam toate ingredientele. Nu este nevoie de sare,amestecul de condimente contine si sare. Intr-o tava punem putin ulei si o dam la cuptor sa se...Citeste continuarea
Cartofi cu maioneza la cuptor
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriCartofii ii curatam de coaja,ii spalam si ii taiem in 4 pe lung.Ii punem la fiert in apa rece cu sare . Cand au fiert ii scurgem de apa si ii lasam sa se raceasca. Ii amestecam cu maioneza...Citeste continuarea
Chec cu lamaie si caramel
Postat de: rhapsody in Prajituri1. Preincalzim cuptorul la 190 grade celsius. 2. Punem ouale intr-un vas si le mixam spuma (pana cand cresc in volum si se deschid la culoare) cu zaharul. 3. Adaugam uleiul, mixam 1 minut,...Citeste continuarea
Cartofi si dovleac la cuptor
Postat de: simona72 in Aperitive / GarnituriIn tava mare a aragazului punem hartie de copt. Spalam cartofii, cu tot cu coaja, cu un burete abraziv. Spalam si dovleacul, fara sa-i inlaturam coaja, ii taiem capetele si-l curatam de seminte....Citeste continuarea
Cornulete fragede cu nuca
Postat de: AlexandraOrdean in DulciuriIntr-un bol se pun toate ingredientele Se amesteca Se adauga faina pana se formeaza un aluat care poate fi "manuit" bine Formati cornulete de aproximativ 5-10 cm sub forma de...Citeste continuarea