A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Crap prajit cu legume sote

Postat de: Dya in Crap / Caras

Spalam bine legumele, le curatam si le taiem pe lung (sau rondele).  Le punem apoi sa fiarba inabusit, in ordinea timpului necesar fierberii, intr-o tigaie acoperita cu un capac (puteti...Citeste continuarea

Ciorba de burta

Postat de: ralu_ca in Ciorbe

Intr-o oala am pus apa si oasele la fiert, se spumeaza, apoi adaugam legumele intregi si cand sunt aproape fierte adaugam si burta fideluta. Lasam sa fiarba foarte bine ( mai spumam ) apoi scoatem...Citeste continuarea

Cornulete sfaramicioase

Postat de: ione21 in Dulciuri

Încălzim uşor laptele şi dizolvăm drojdia în el, adăugăm zahărul şi punem făină cât să devină ca o smântână, apoi lăsăm la crescut; După ce şi-a...Citeste continuarea

Ciocolata de casa cu biscuiti si...

Postat de: gaby_d in Dulciuri

Va scriu si cum se face, da' acu' tre' sa fac o mamaliga :-?? :)))  ps. nuca caramelizata nu-i cacafonie? :))))   Simplu de tot de preparat. Am facut-o cred in maxim 20 minute....Citeste continuarea

Cartofi aurii

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Reteta Andreei dupa care m-am inspirat o gasiti  aici . Curatam, spalam si portionam cartofii in cuburi mai maricele. Punem cartofii la fiert in apa cu sare. Inlaturam spuma care se...Citeste continuarea

Chifle cu lapte

Postat de: Steffy in Piine

Cernem faina alba si faina neagra intr-un vas, apoi le amestecam. Facem in mijloc un loc in care punem drojdia maruntita, zaharul si laptele caldut. Lasam 10 minute sa creasca drojdia si apoi...Citeste continuarea

Cartofi ,,duchesse''

Postat de: nadea68 in Aperitive / Garnituri

Spalam si cojim cartofii dupa care ii punem la fiert .Dupa ce s-au fiert bine,ii scoatem si-i punem intr-un castron. Trebuie lucrati cand sunt inca destul de calzi.Cu ajutorul unei furculite...Citeste continuarea

Ciorba de sfecla de post

Postat de: susu in Mancaruri de post

Calim ceapa tocata marunt dupa care adaugam morcovul ras, ardeiul tocat, legumele date prin razatoarea mare si adaugam apa fiarta. Spre sfarsit cand au fiert legumele adaugam condimentele,...Citeste continuarea

Chec cu ciocolata

Postat de: ralu_ca in Prajituri

Intr-un vas am mixat ouale cu putina sare, am adaugat zaharul mixand foarte bine, dupa care m turnat uleiul si am amestecat continuu. Faina cernuta am amestecat-o cu cacao si praf copt, apoi am...Citeste continuarea

Ceafa de porc in sos de smantana cu...

Postat de: gurita_ta2005 in Porc

Bucatiile de ceafa se pun intr-o folie alimentara si se bat cu un ciocan de snitele,pe ambele parti.Se condimenteaza si se pun la prajit in ulei de masline. Intr-o alta tigaie punem ceapa...Citeste continuarea

Cornulete cu untura si rahat

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Untura cu smantana le omogenizam bine,adaugam sarea,ouale,zaharul vanilat,lamaia si praful de copt,amestecam bine si apoi adaugam faina.Framantam un aluat care se poate intinde fara sa se...Citeste continuarea

Cornulete fragede

Postat de: ione21 in Dulciuri

Într-un castron se pune osânza măcinată, rece, împreună cu sarea, gălbenuşurile şi esenţa de vanilie; Se mixează până când se omogenizează complet; Se...Citeste continuarea

Clatite pufoase reteta

Postat de: ilinca_rox in Dulciuri

Clatite pufoase reteta Intr-un bol mare batem oualele cu putina sare si zaharul vanilat. Apoi se adauga smantana, faina, laptele si apa minerala, alternand faina cu ingredientele lichide...Citeste continuarea

Ciuperci cu broccoli in sos de...

Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri

Ciuperciile se curata de coaja se dau sub jet de apa si se taie feliute. Intr-un ceaun se pun ciuperciile ,lapte cat sa acopere, si se lasa la foc potrivit sa fiarba,cand laptele a scazut se...Citeste continuarea

Chec Aperitiv

Postat de: rodicamaria in Aperitive / Garnituri

Se amesteca toate ingredientele , se potriveste gustul de sare si piper si se toarna in forma de chec , unsa in prealabil cu ulei si tapetata cu faina. Se da cuptor pana se coace , se rumeneste...Citeste continuarea

Cornulete cu nuca de cocos

Postat de: babi5 in Prajituri

Se pune faina amestecata cu praful de copt intr-un castron ,se adauga untura si margarina si se freaca bine cu faina. Se adauga zaharul ,oul intreg ,nuca de cocos,zaharul vaniliat ,esenta ...Citeste continuarea

Cornulete fragede cu nuci

Postat de: rodicamaria in Dulciuri

Se amesteca ingredientele si se framanta.Se obtine o bila care se pune la frigider pt. 30 min. Apoi se rup mici bucatele si se formeaza cornuletele care se pun in tava tapetata doar cu faina ....Citeste continuarea

Chec cu albusuri si crema caramel

Postat de: ianculubita in Prajituri

Batem bine albusurile cu un praf de sare,zahar si zahar vanilat,adaugam apoi uleiul cate putin,laptele,mixand in continuare energic; la sfarsit adaugam faina amestecata cu praf de...Citeste continuarea

Ciorba de fasole cu afumatura

Postat de: ianculubita in Ciorbe

Fasolea curatata,spalata,o punem la fiert pentru 30-40min;dupa acest timp,o scurgem,o clatim cu apa rece apoi o punem inapoi la fiert cu apa fierbinte,capac si foc mic;cand incepe sa fiarba...Citeste continuarea

Ciolan bavarez de porc ( Schweinshaxn)

Postat de: danakarin in Porc

Spalam ciolanul proaspat, il uscam cu un servet,  crestam cu o lama sau un cutit bine ascutit soricul in cercuri concentrice, il ungem cu amestecul de ierburi uscate si il prajim jur imprejur...Citeste continuarea

Costiţă de porc cu legume la cuptor

Postat de: diaconta in Porc

Soricul l-am crestat astfel încât sa patrunda condimentele bine în carne. Am condimentat bine carnea si am lasat-o o ora la frigider. Toate legumele,în afara de...Citeste continuarea

Conopida cu sfecla rosie, hrean si...

Postat de: Ina in Muraturi

Conopida se spala bine si se desface in buchetele . Curatam sfecla, o spalam si o taiem felii sau rondele potrivite. Frunzele de telina se spala si se vor folosi intregi. In bidonul in...Citeste continuarea

Cascaval pane

Postat de: Florentina_Cristina in Aperitive / Garnituri

Se ia bucata de cascaval si se taie felii de minim jumatate de centimetru grosime,in forma dorita(eu am taiat triunghiuri) Intr-o farfurie adanca se bat cele 2 oua si se condimenteaza cu...Citeste continuarea

Ciorba de salata

Postat de: Luana in Ciorbe

Apa se pune la fiert . Salata se spala, se taie in fasii si se pune peste apa . Slaninuta se taie si ea marunt si se pune peste salata impreuna cu bulionul si usturoiul taiat marunt ....Citeste continuarea

Ciorba din sira afumata

Postat de: Constelatialeu in Ciorbe

Mai intai portionam sira in bucati mai mici,o spalam in apa calduta si apoi intr-o oala cu 3-4 l apa o punem la fiert.Avem grija sa luam spuma din cand in cand,pana nu se mai ridica spuma la...Citeste continuarea

Ceai medicinal

Postat de: AlexandraOrdean in Bauturi

Se pune apa la fiert intr-un fierbator. Lamaia se spala bine si se taie felii jumatate, iar cealalta jumatate se stoarce bine intr-o carafa. Punem pliculetele de ceai si chimenul intr-o cana...Citeste continuarea

Cappucino aromat

Postat de: AlexandraOrdean in Cafea

Apa se pune la incalzit pana e fierbinte. In cana se pun plicurile de cappucino (2 de persoana) si se freaca bine cu zaharul si laptele pana devine o crema spumoasa. Adaugam restul...Citeste continuarea

Ciorba turceasca de linte

Postat de: mitinita in Ciorbe

Legumele se taie in cuburi mai mari. Se fierbe lintea,cartoful,morcovii,ceapa si ardeiul kapia sau gogosarul intr-un litru de apa,cu putina sare. Dupa ce au fiert legumele,se ia oala se pe...Citeste continuarea

Ciorba de ciolan afumat cu galuste...

Postat de: merisor67 in Ciorbe

Spalam carnea, o portionam si o punem intr-un vas la fiert cu un litru de apa. O lasam pana cand clocoteste de doua ori, apoi  scurgem apa, clatim carnea cu putina apa calda si o punem din...Citeste continuarea

Ciocanele de pui pe pat de legume

Postat de: geobucataras in Pui

Carnea o spalam bine si o condimentam cu barbeque de pui,legumele le curatam si le taiem in functie de preferinta. Dupa ce ati facut legumele le puneti in tava iar deasupra puneti carnea....Citeste continuarea

Ciorba din perisoare de pui

Postat de: JulyCris in Ciorbe

Se umple o oala cu apa si se da in clocot. Se da focul mic si se adauga cu grija perisoarele facute din: carnea amestecata cu oul,putin patrunjel tocat si delikat.(eu nu folosesc la compozitia de...Citeste continuarea

Ciocanele de pui picante cu...

Postat de: simona72 in Pui

Pt friptura: ciocanelele de pui le spalam, le ciupilim de eventualele pene ramase, le punem in tava de friptura si peste ele punem toate ingredientele mentionate mai sus. Amestecam bine...Citeste continuarea

Cea mai pufoasa paine

Postat de: rhapsody in Piine

1. Punem faina intr-un bol, dam deoparte o cana de faina din cantitatea initiala (vom avea nevoie mai tarziu de ea), facem o adancitura in mijloc, punem drojdia, zaharul si 300 ml apa. Avem grija...Citeste continuarea

Cornulete cu gem si nuca

Postat de: Luana in Prajituri

Untul il amestecam cu zaharul pana se dizolva si punem si drojdia . Adaugam coaja de portocala, apa,  sarea, esenta si faina treptat pana obtinem o bila de aluat nelipicioasa . Intindem...Citeste continuarea

Cosulete umplute cu crema de branza

Postat de: medioto59 in Aperitive / Garnituri

Desfacem foile de placinta. Luam o foaie pe care o ungem cu ulei sau unt topit. Punem suprapuse, ungand fiecare foaie in parte, 4 foi de placinta. Taiem patrate de aproximativ 10/10 cm cu care...Citeste continuarea

Cornulete fragede cu untura si cu nuca

Postat de: mena29 in Dulciuri

Untura trebuie sa fie la temperatura camerei. Framantam intre degete untura cu faina cernuta si amestecata cu praful de copt si sarea. Adaugam nuca macinata si amestecam, coaja rasa de la o...Citeste continuarea

Ciorba cu coasta de porc afumata si...

Postat de: gaby_d in Ciorbe

Fara a fi una dintre cele mai light :)) ciorbite, este, fara doar si poate :P, una dintre cele mai bune. Transeaza coasta de porc in bucatele mici, (bucati atat cat pui la o portie de ciorba)...Citeste continuarea

Ceafa de porc la tigaie servita cu...

Postat de: Florentina_Cristina in Porc

MOD DE PREPARARE CARNE Se spala bine carnea si se taie felii de circa 2-3 cm. Se lasa putin la scurs dupa care se bate cu ciocanul de snitel pentru fragezire (nu bateti carnea foarte mult)....Citeste continuarea

Ciorba radauteana

Postat de: JulyCris in Ciorbe

Pieptul de pui se pune intreg, la fiert in apa. Se ia spuma, iar cand nu se mai produce spuma se adauga legumele curatate si taiate in doua. Se lasa la fiert pana se inmoaie, se scot din zeama...Citeste continuarea

Chec din albusuri

Postat de: JulyCris in Prajituri

Se bat albusurile spuma,se adauga zaharul si se bate in continuare. Se adauga uleiul,se amesteca usor,apoi se adauga faina amestecata cu nuca macinata si praful de copt. Se amesteca cu grija de...Citeste continuarea

Ciorbita ardeleneasca

Postat de: geobucataras in Ciorbe

Inainte de a pune ciorba la foc , fierbem oasele mai intai separat, dupa ce au fiert oasele le spalam bine. In putin ulei punem la calit morcovul dat prin razatoarea mica si  ceapa taiata...Citeste continuarea

Cartofi la cuptor cu pasta de avocado

Postat de: Valclaudia in Mancaruri de post

Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem dupa preferinta. Asezam cartofii in tava cuptorului, adaugam 4-5 linguri de ulei si amestecam cu mainile cartofii sa se unga pe toata suprafata cu...Citeste continuarea

Cornuri insiropate

Postat de: mon in Dulciuri

Impartim faina in doua castroane la fel procedam si cu celelalte ingrediente.Toate la impartim in doua mai putin cacaua.Aluatul alb il framantam 20 minute apoi il lasam la dospit.In cealalta parte...Citeste continuarea

Ciorba rapida de legume cu leustean

Postat de: mitinita in Ciorbe

Punem supa de pui intr-o oala si o infierbantam. Intre timp, curatam toate legumele si le dam prin robot. Lasam legumele cat de mari dorim noi sa fie. Cand incepe sa clocoteasca supa punem...Citeste continuarea

Cartofi aurii la cuptor

Postat de: mitinita in Mancaruri de post

Curatam cartofii,ii spalam si ii taiem in cubulete de marime egala. Ii scurgem in strecuratoare. Facem un amestec din boia de ardei, pudra de usturoi,de ceapa,sare si piper. Punem intr-un...Citeste continuarea

Chiftelute la cuptor

Postat de: mitinita in Porc

Ceapa si morcovul se dau pe razatoare. Amestecam toate ingredientele. Nu este nevoie de sare,amestecul de condimente contine si sare. Intr-o tava punem putin ulei si o dam la cuptor sa se...Citeste continuarea

Cartofi cu maioneza la cuptor

Postat de: caroline in Aperitive / Garnituri

Cartofii ii curatam de coaja,ii spalam si ii taiem in 4 pe lung.Ii punem la fiert in apa rece cu sare . Cand au fiert ii scurgem de apa si ii lasam sa se raceasca. Ii amestecam cu maioneza...Citeste continuarea

Chec cu lamaie si caramel

Postat de: rhapsody in Prajituri

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade celsius. 2. Punem ouale intr-un vas si le mixam spuma (pana cand cresc in volum si se deschid la culoare) cu zaharul. 3. Adaugam uleiul, mixam 1 minut,...Citeste continuarea

Cartofi si dovleac la cuptor

Postat de: simona72 in Aperitive / Garnituri

In tava mare a aragazului punem hartie de copt. Spalam cartofii, cu tot cu coaja, cu un burete abraziv. Spalam si dovleacul, fara sa-i inlaturam coaja, ii taiem capetele si-l curatam de seminte....Citeste continuarea

Cornulete fragede cu nuca

Postat de: AlexandraOrdean in Dulciuri

Intr-un bol se pun toate ingredientele Se amesteca Se adauga faina pana se formeaza un aluat care poate fi "manuit" bine Formati cornulete de aproximativ 5-10 cm sub forma de...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]