Chiftele din ghebe
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriGhebele se spala bine dupa care le punem la fiert in apa cu sare(eu am schimbat apa de 2 ori) Se scurg bine de apa si le lasam sa se raceasca foarte bine dupa care le tocam cu masina de tocat...Citeste continuarea
Chec Pina Colada
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriAnanasul se pune la scurs. Cocosul se amesteca cu zaharul in robotul de bucatarie. Se adauga ouale,praful de sare si esenta de rom. Punem iaurtul si untul topit,dupa care adaugam...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: Maria_Laura in CiorbePerisoarele : Carnea macinata se amesteca cu oul, frunzele de patrunjel, usturoiul, grisul, sare si piper. Se formeaza perisoarele. Toate legumele (in afara de rosii) se toaca marunt si se...Citeste continuarea
Cartofi dulci cu rozmarin si nucsoara
Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de postÎncălzim cuptorul la 180 grade C. Umplem o oală cu apă și o punem la fiert. Adăugăm și o linguriță de sare. Între timp spălăm cartofii. Când apa începe...Citeste continuarea
Cotlet cu cartofi taranesti
Postat de: ianculubita in PorcCotletele spalate,uscate,condimentate cu sare,piper si putin praf de usturoi,le punem in tigaia cu ulei sa se prajeasca putin pe ambele parti,adaugam vinul,lasam sa fiarba iar dupa ce s-a...Citeste continuarea
Cupcakes cu ciocolata - Dukan
Postat de: Criss in PrajituriPentru cupcakes , se separa ouale. Albusurile se bat spuma, apoi se adauga indulcitorul si se bat pana rezulta o bezea tare si lucioasa. Se adauga apoi galbenusurile. Intr-un bol se amesteca...Citeste continuarea
Chec cu merisoare, nuci si portocala
Postat de: gabrielacuisine in PrajituriPreincalziti cuptorul la 175 ºC (350ºF). Ungeti tava de chec cu unt si tapetati-o cu faina. Combinam smantana lichida cu vanilia si sucul de portocale intr-un castronel, iar faina...Citeste continuarea
Clatite cu branza
Postat de: petruta_ionela84 in PrajituriMixam ouale cu zaharul sarea si vanilia pana se albesc,adaugam laptele si berea si mixam bine apoi punem faina in ploaie Coacem clatitele intr-o tigaie unsa cate putin cu ulei cate 2 min...Citeste continuarea
Chec din albusuri, cu dulceata de mure
Postat de: medioto59 in PrajituriBatem albusurile cu un strop de sare si apoi adaugam treptat zaharul si aromele (esenta de vanilie si zaharul vanilat). Incorporam faina pe care am amestecat-o cu praful de copt. Amestecam bine....Citeste continuarea
Ciorba din costita de porc
Postat de: ralu_ca in CiorbeBucatile de costita se spala si se pun la fiert intr-o ala cu 3-4 l apa.Cand a dat in fiert se spumeaza bine, se adauga ceapa taiata marunt, apoi morcovul, pastarnacul si telina taiate...Citeste continuarea
Cremsnit cu foietaj de casa
Postat de: Creatsa in PrajituriIntr-un vas am pus faina ,apa,uleiul si un praf de sare si am framantat pana am obtinut un aluat suplu,nelipicios. Aluatul astfel obtinut l-am impartit in 2 bucati egale. Separat am frecat...Citeste continuarea
Cremsnit cu aluat de casa si crema...
Postat de: simona72 in PrajituriPt foi: Intr-un vas incapator se pune faina, apa, uleiul si un praf de sare. Am amestecat cu lingura, la inceput, toate ingredienetele, iar apoi am framntat cu mana aluatul pt 5-10 minute. Untul...Citeste continuarea
Clatite caramelizate cu portocale
Postat de: aalliinnaa07 in DulciuriAluatul de clatite il preparam astfel: se bat ouale putin cu telul, apoi adaugam laptele, uleiul, coaja de portocala rasa, zaharul vanilat, putina sare si la sfarsit adaugam pe rand faina...Citeste continuarea
Crema de zahar ars cu mere
Postat de: ilinca_rox in DulciuriIntr-o oala punem la foc 3 linguri de zahar pentru caramelizat. Am folosit o oala mica de 1,2 litri. Dupa ce s-a topit zaharul, rotim oala pentru a tapeta peretii cu caramelul obtinut....Citeste continuarea
Cheesecake cu vanilie si esenta de...
Postat de: deyutzky in PrajituriIntr-un bol mixam ouale cu praful de sare si cu indulcitorul. Adaugam pe rand quark-ul, budinca de vanilie si esenta de vanilie si mixam la viteza mica pana la omogenizare. Luam 3-4 linguri...Citeste continuarea
Clatite pufoase reteta cu gem de...
Postat de: mihaelam90 in PrajituriClatite pufoase reteta Se bat ouale se presara un praf de sare si se amesteca cu faina pana se omogenizeaza. Se adauga treptat laptele si apa minerala pana ce se sparg toate...Citeste continuarea
Cornuri cu gem si miez de nuca
Postat de: Ina in DulciuriPunem ingredientele pentru aluat in masina de paine, pe program de framantat si dospit. Pregatim umplutura, amestecand gemul de prune cu miezul de nuca prajit si maruntit si cu...Citeste continuarea
Cannelloni si Lasagna cu branza...
Postat de: rodicamaria in DulciuriBranza se amesteca bine cu zaharul vanilat , coaja de lamaie , ouale si merisoarele. Iaurtul se amesteca cu cele 2 linguri de zahar. Cannelloni le-am facut in tava de silicon . Nu am uns-o am...Citeste continuarea
Crema Engleza
Postat de: comanligia in PrajituriPune laptele pe foc la incalzit. Apoi gelatina intr-un bol cu apa rece la inmuiat. Curata batonul de vanilie de seminte cu un cutit si pune in lapte cu tot cu coaja. Fierbe...Citeste continuarea
Clatite cu ciocolata si banane
Postat de: ralu_ca in DulciuriIntr-un castron am cernut faina am adaugat 1 ou intreg si 2 galbenusuri,zaharul, untul moale ,praful de sare si coaja de lamaie razuita. La aceasta compozitie am adaugat treptat laptele si...Citeste continuarea
Cupcakes Tiramisu
Postat de: deyutzky in PrajituriIntr-un bol se mixeaza untul cu zaharul pana cand compozitia devine pufoasa. Se adauga treptat ouale si faina (amestecata cu praful de copt) pana cand se termina cantitatea de faina. Adaugam...Citeste continuarea
Curry de pui cu morcovi glasati si...
Postat de: papabundetot in PuiCurry : Am spalat si taiat in bucatele potrivite pulpele de pui.Ceapa am taiat-o solzisori,usturoiul si ghimbirul le-am taiat marunt.Intr-o oala am pus la foc 2 linguri ulei de rapita,cand uleiul...Citeste continuarea
Carne de porc marinata
Postat de: Valclaudia in PorcSpalam carnea si o taiem felii. Turnam vinul peste carne si punem din fiecare ingredient enumerat mai sus dupa preferinta, in functie de gust, cantitatile necesare. Amestecam carnea cu vinul...Citeste continuarea
Clatite aromate cu branzica si jambon
Postat de: AlexandraOrdean in Aperitive / GarnituriAmestecam faina cu ouale, praful de copt, laptele si putina nucsoara. Coacem clatitele. Pe fiecare clatita presaram oregano, boia si putina nucsoara. Adaugam jambonul prajit inainte si...Citeste continuarea
Clatite aromate cu ciocolata si banane
Postat de: AlexandraOrdean in DulciuriIntr-un bol amestecam faina, zaharul pudra, oulae, coaja de la lamaie si portocala, esenta de vanilie si laptele. Amestecam pana devine o compozitie omogena. Incingem o tigaie antiaderenta,...Citeste continuarea
Chiftelute in sos de rosii cu busuioc
Postat de: Lia1 in VitaIncepi cu pregatirea sosului. Eu am folosit rosii proaspete + ceasca de bulion. 1.Am clocotit niste apa, am oprit focul si am oparit rosiile timp de 1 minut ca sa pot sa le scot usor pielita....Citeste continuarea
Cremsnit II
Postat de: Criss in PrajituriSe framanta intr-un vas un aluat din 350 gr faina, 200 ml apa rece, 4 linguri de ulei si un praf de sare. Rezulta un aluat elastic, nelipicios. Intr-un bol se amesteca untul moale cu 7 linguri...Citeste continuarea
Cosulete cu sunca si mozzarella
Postat de: Irina in Aperitive / GarnituriDupa ce foaia s-a dezghetat, am decupat rondele cu un pahar cu gura destul de mare. Mi-a dat prin gand sa folosesc si forme de tarte si forme de briose, asa ca, pana la urma, am pregatit trei...Citeste continuarea
Cocosei cu ierburi aromatice la cuptor
Postat de: Irina in PuiIntai am pregatit cocoseii: i-am spalat si curatat bine, dupa care i-am pus intr-o tava. Am condimentat cocoseii cu sare si piper si ierburi aromate: rozmarin, salvie, tarhon,...Citeste continuarea
Ciorba de porc acrita cu moare
Postat de: Dya in CiorbeSpalam carnea in apa rece, pana ce apa ramane curata si o punem la fiert, adunand cu o paleta spuma formata. Intre timp spalam si curatam legumele. Le tocam marunt si le punem sa fiarba la...Citeste continuarea
Chec cu ciocolata
Postat de: caroline in PrajituriMixam bine ouale cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana ce ouale si-au dublat volumul si au capatat o culoare alba. Turnam ulei putin cate putin ,laptele si mixam in continuare....Citeste continuarea
Chec zebra
Postat de: xana in PrajituriSeparam galbenusurile de albusuri si le mixam cu zaharul pana devin pufoase si se albesc. Adaugam apoi uleiul si iaurtul si mai mixam putin. Urmeaza faina, amidonul si praful de copt cernute....Citeste continuarea
Cornuri cu gem de cirese
Postat de: andaoana in PrajituriFaina o cernem Incalzim 250 ml lapte , sa fie caldut nu foarte cald, si dizolvam drojdia , zaharul si 2-3 linguri de faina . Acoperim vasul cu un prospop si lasam la...Citeste continuarea
Ciocolata calda de casa
Postat de: AlexandraOrdean in BauturiPunem laptele la incalzit. Ciocolata o rupem in bucati potrivite. Cand laptele este fierbinte, atentie sa nu dea in foc, adaugam ciocolata si amestecam continuu pana aceasta se topeste....Citeste continuarea
Ciorba acra cu carne de pui
Postat de: AlexandraOrdean in CiorbeCuratam si spalam bine legumele. Taiem ceapa marunt, morcovii si patrunjelul rondele, ardeiul cubulete mici. Intr-o oala punem uleiul la incins, adaugam legumele taiate si le calim usor...Citeste continuarea
Clatite cu spanac la cuptor
Postat de: ilinca_rox in Aperitive / GarnituriClatitele Pentru inceput pregatim clatitele. Se pun cele 3 oua intr-un bol si se bat, se adauga zaharul si sarea si se amesteca pana se topesc. Adaugam smantana, faina, laptele si apa...Citeste continuarea
Ciorba rapida de perisoare cu verdeata
Postat de: mihaelar63 in CiorbePuneti o oala cu 3 l apa la fiert . Morcovul,ceapa,telina,radacina de patrunjel,se curata, spala,si taie felii mari. Tocati legumele cu ajutorul unui maruntitor de legume...Citeste continuarea
Chiftelute marinate
Postat de: caroline in Mancaruri cu carneIncepem prin a face aluatul pentru chiftelute: Curatam cartofii de coaja,ii spalam,ii taiem cuburi mici si ii fierbem in apa rece cu sare. Cand s-au fiert bine,ii scurgem de apa ,si...Citeste continuarea
Ciorba de vacuta
Postat de: JulyCris in CiorbeCarnea se spala,se taie bucatele potrivite si se pune in apa la fiert. Se ia spuma de deasupra si se mai lasa sa fiarba cam 30 de minute. In acest timp,pregatim legumele. Se spala se curata si se...Citeste continuarea
Ciuperci in sos cremos cu mustar
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriCiupercile le curatam,le spalam si le feliem. Le calim in putin ulei.Punem sare (astfel ele is vor lasa apa mai repede) . Usturoiul il curatam si il calim impreuna cu ciupercile. Cand au...Citeste continuarea
Cosulete din salam cu cartofi piure
Postat de: Adi75 in Mancaruri cu carneSe pregateste salamul in uleiul bine incins pe ambele parti ( daca inlaturati pielea nu veti obtine forma dorita ). Se scot pe o farfurie si se lasa sa sa se scurga bine de ulei , dupa care se...Citeste continuarea
Cartofi cu smantana si carnat...
Postat de: Sim0naWorld in Mancaruri cu carneCartofii i-am curatat si taiat rondele de cca 5 mm grosime. Intr-un vas am pus apa la fiert impreuna cu ½ lingurita sare, iar cand a fost clocotita am adaugat rondelele de cartofi si am...Citeste continuarea
Ciulama din pipote și inimioare
Postat de: panacris in PuiCeapa și zarzavaturile se curăță, se spală sub jet de apă rece și se pun la fiert, împreună cu măruntaiele de pui, la foc mediu, cca. 20 minute semiacoperit, în apă rece,...Citeste continuarea
Crutoane aromate
Postat de: Sylvia in Mancaruri de postIntr-o tava se aseaza cuburile de paine peste care se stropeste din belsug cu pasta aromata , se amesteca bine sa se omogenizeze. Se da tava la cuptor la 210 grade timp de aprox 10...Citeste continuarea
Chiftelute la cuptor
Postat de: caroline in Mancaruri cu carneCartofii ii curatam de coaja,ii spalam,ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa rece cu sare.Cand s-au fiert,ii scurgem de apa si ii punem intr-un bol. Adaugam carnea tocata,mararul,ouale si...Citeste continuarea
Ciorba de dovlecei si fasole verde
Postat de: carla27carla in CiorbeSe pune apa la fiert intr-o oala de 6 l .Se curata legumele.Ceapa se toaca marunt,la fel si zarzavatul.Cand apa fierbe se pune ceapa,ardeiul taiat cubulete,morcovul,telina si patrunjelul tocate.Se...Citeste continuarea
Ceafa de porc condimentata la gratar
Postat de: mitinita in PorcAdaugam condimentul pe ambele parti si batem cu ciocanul de bucatarie. Lasam deoparte 15 minute. Infierbantam tigaia grill si adaugam putin ulei. Adaugam bucata de carne si o prajim pe...Citeste continuarea
Cupcakes cu frosting de mascarpone
Postat de: deyutzky in PrajituriSe pune intr-un bol untul, zaharul, zaharul vanilat, apa calduta si se amesteca cu o lingura. Adaugam acum si esenta de visine. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt...Citeste continuarea
Ciorbita de porc cu legume
Postat de: ilinca_rox in CiorbePregatim carnea de porc: o spalam si o punem intr-o oala cu apa la fiert pentru 5-7 minute, cat sa dea in clocot si sa iasa spuma. Apoi o mai spalam odata si schimbam apa. Toate astea pentru a...Citeste continuarea
Crap prajit cu sos gremaolata
Postat de: medioto59 in PesteCrapul se curata , se spala si apoi se taie in felii groase de circa 4-5 cm.Se condimenteaza cu sare si se da la rece (la frigider) cat timp noi ne ocupam de sos. Patrunjelul se spala si...Citeste continuarea