Ciorba radauteana
Postat de: Zamfira in CiorbeSpalam si portionam carnea de pui. Punem la fiert puiul in 4 l de apa si indepartam spuma formata dupa ce incepe sa fiarba. Curatam si spalam legumele. Morcovii, ceapa taiem marunt si calim in...Citeste continuarea
Cordon bleu din piept de pui
Postat de: Steffy in Aperitive / GarnituriPieptul de pui se feliaza in fasii cat mai subtiri si se condimenteaza. Se intinde pe fiecare fasie cate o felie de sunca presata si in mijloc se aseaza o bucata de cascaval. Felia de cascaval o...Citeste continuarea
Chiftelute la minut
Postat de: nadea68 in Aperitive / GarnituriIntr-un castron am pus carnea, pesmetul, parmigianul, oul, mararul, usturoiul razuit, lapte cat cuprinde, sare si piperul. Se amesteca bine bine si se pun la prajit. Intr-un minut sunt gata...Citeste continuarea
Chec Zebra cu budinca - Dukan
Postat de: LadyCrs in PrajituriAmestecam amidonul, laptele praf, glutenul, praful de copt, esentele, indulcitorul. Adaugam cele 4 galbenusuri, iaurtul si cele 3 linguri de lapte si amestecam; albusurile le batem spuma cu un...Citeste continuarea
Chec cu iaurt si cirese
Postat de: Elena_Daria in PrajituriSpalam ciresele si le curatam de samburi. Punem 3 lingurite de zahar peste ele, amestecam usor si le lasam pana pregatim blatul de chec. Mixam ouale cu zaharul si esenta de migdale pana...Citeste continuarea
Cornulete pufoase ( aperitiv)
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriSe amesteca toate ingredientele timp de 10 minute cu mixerul la viteza foarte mare. Aluatul se imparte in 6 parti egale. Intindem fiecare parte in foaie subtire, pe care o impartim in 12....Citeste continuarea
Clatite cu dulce de leche si...
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriSe pun ouale intr-un castron, se mixeaza cu zaharul vanilat, esentele, se adauga in ploaie faina, apa minerala si se mai completeaza cu lapte daca este nevoie. Adaugam si dulcele de leche si...Citeste continuarea
Ciuperci umplute mioritice
Postat de: Zamfira in Aperitive / GarnituriCuratam si spalam ciupercile, coditele curatate se vor pastra intregi. Asezam palariile ciupercilor si coditele intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt, saram, piperam dupa gust si stropim...Citeste continuarea
Ciorba de peste
Postat de: aliliana in PestePestele se portioneaza, se spala. Legumele se curata, se toaca. Intr-o oala se pune la fiert apa cu sarea. Cand apa incepe sa fiarba bine se adauga ceapa, ardeiul, morcovul si orezul....Citeste continuarea
Ciulama de pui cu ciuperci si smantana
Postat de: babi5 in PuiSe curata bine puiul si se spala. Se transeaza bucatele potrivit de mari, apoi intr-o cratita punem uleiul la incins. Stergem bucatile de carne cu un prosop de bucatarie absorbant, ca sa nu...Citeste continuarea
Cartofi noi la cuptor ca-n Banat
Postat de: babi5 in Aperitive / GarnituriAm curatat cartofii, i-am spalat bine si i-am taiat in patru sau sase, depinde de marimea lor (am cautat sa fie cat mai uniformi, sa se prajeasca la fel). Am pus cartofii intr-o tava de...Citeste continuarea
Carnati cu ciuperci si cascaval, la...
Postat de: Patricia_Iordache_79 in Mancaruri cu carneIndepartam coaja carnatilor si ii taiem felii. Curatam ciupercile si le feliem. Tocam marunt partea verde de la usturoi. Turnam putin ulei de masline pe fundul unui vas de yena....Citeste continuarea
Cozonac cu umplutura mixta
Postat de: TAB1TA in DulciuriDrojdia se dizolva in laptele cald si se amesteca cu o lingurita de zahar. Apoi se amesteca cu 300 g de faina si se framanta, formandu-se o maia care se lasa sa creasca cel putin o ora la...Citeste continuarea
Cartofi franțuzești înnobilați...
Postat de: panacris in Mancaruri de legumeCartofii se spală și se pun la fiert cu coajă, în apă cu puțină sare, neacoperit, cca. 30 de minute. Între timp se pun ouăle la fiert în apă rece cu puțină sare,...Citeste continuarea
Conopida gratinata
Postat de: diana_k in Mancaruri de legumeConopida o curatam, o desfacem in buchetele, o spalam bine si o punem la fiert in apa cu sare. Batem ouale, le amestecam cu cascavalul ras, smantana, usturoiul tocat, dam gust cu sare si piper....Citeste continuarea
CIORBA DE CARTOFI CU...
Postat de: babi5 in CiorbeSe curata zarzavatul ,ceapa ,usturoiul verde si ardeiul ,se spala bine si se toaca apoi intr-o oala (eu folosesc una de 5 kg )se pune ulei si se adauga ...Citeste continuarea
Creier pane cu cartofi noi si...
Postat de: simona72 in Aperitive / GarnituriPt creier: se curata, se spala usor si se manevreaza la fel de usor creierul pt a nu se zdrobii, se curata de pielite si de eventuale oase mici. Se lasa la scurs intr-o strecuratoare.Se pune la...Citeste continuarea
Ciorba cu perisoare
Postat de: CookieMonster in Ciorbe1. Se curata legumele, se spala bine, cartofii si morcovul le taiam cubulete, ceapa verde rondele si ceapa uscata marunt. 2. Se pun la fiert legumele impreuna cu ramurile intregi de cimbru si...Citeste continuarea
Ciorba radauteana
Postat de: dariadeea in CiorbeAm spalat bine pieptul de pui si tacamul de pui si le-am pus cu apa intr-o oala de 5 litri la fiert la foc mic.Se ia spuma ori de cate ori este nevoie.Legumele curatate si spalate se pun intregi...Citeste continuarea
Ciorba de fasole rosie
Postat de: Elena_Daria in CiorbeSe pune apa la fiert intr-o oala, se adauga morcovii taiati, legumele congelate si se lasa sa fiarba. Cand legumele sunt fierte adaugam fasolea. Cand fasolea este patrunsa, toacam ceapa...Citeste continuarea
Cascaval de casa
Postat de: rhapsody in Aperitive / Garnituri1. Punem laptele la incalzit, cand ajunge la temperatura de 35-37°C oprim focul, adaugam cheagul amestecam si-l lasam sa actioneze. 2. Taiem coagulul pe verticala, cu un cutit, mai lasam 10...Citeste continuarea
Cotlet de porc cu ciuperci si orez
Postat de: gaby_d in PorcPortioneaza cotletul in felii putin mai groase decat grosimea unui deget apoi feliile in bucatele mai mici (nu cuburi, ca mai scad la fiert/prajit). Incinge ulei de masline intr-un vas cu fund...Citeste continuarea
Choux a la creme
Postat de: Dea_Dea in PrajituriAluatul Apa cu untul, sarea si zaharul se pun pe foc , cand clocotesc se adauga faina si se amesteca pana se desprinde de pe vas. Se lasa la racit. Cand este rece se amesteca cu ouale, care...Citeste continuarea
Cartofi gratinati cu carnacior afumat
Postat de: gaby_d in Mancaruri cu carneSpala bine cartofii si pune-i la fiert in apa rece. Carnaciorul feliat prajeste-l putin pe ambele parti. Rade cascavalul pe razatoarea cu ochiuri mari. Cand au fiert cartofii curata-i de coaja si...Citeste continuarea
Ciorba de salata
Postat de: babi5 in CiorbeAm curatat zarzavatul, ceapa, ardeiul, usturoiul verde le-am spalat bine si le-am tocat. Intr-o oala (de 5 litri am folosit eu) se pune uleiul si se adauga zarzavatul tocat, ardeiul, ceapa si...Citeste continuarea
Cartofi noi in untura (cu snitel de...
Postat de: bylaura in Aperitive / GarnituriSe curata cartofii si se spala. Daca sunt cartofi mici, se lasa intregi, iar daca sunt ceva mai mari se pot taia in jumatati sau mai mici. Intr-un tuci se pune la topit untura, atat cat...Citeste continuarea
Cheseecake cu miez de lapte (fara...
Postat de: mihaelar63 in DulciuriBiscuitii se zdrobesc si se amesteca cu untul moale si o lingura de zahar brun . Branza de vaci se amesteca cu smantana dulce , restul de zahar , zaharul vaniliat si zeama de lamaie...Citeste continuarea
Chec
Postat de: gyorgy in PrajituriSe separa albusurile de galbenusuri si se bat bine ca pentru bezea impreuna cu zaharul si apa (putin cate putin). Galbenusurile se mixeaza si ele pana se albesc si se incorporeaza usor in...Citeste continuarea
Chec negru
Postat de: gabrielacuisine in PrajituriIntr-o craticiora de inox punem la incalzit margarina taiata cubulete, zaharul si laptele. Cand margarina este topita si zaharul este dizolvat, tragem craticioara de pe foc si adaugam cacaoa...Citeste continuarea
Ciorba cu perisoare, reteta...
Postat de: Patricia_Iordache_79 in CiorbeCum se prepara Ciorba cu perisoare, reteta gustoasa cu multe legume: Spalam legumele. Tocam marunt pastarnacul, morcovul, ardeiul gras si ceapa. Le punem la calit in putin ulei, apoi adaugam...Citeste continuarea
Cartofi noi fierti si prajiti cu...
Postat de: COSTEO in Mancaruri de postFierbem cartofii - in coaja lor - in apa cu sare timp de jumatate de ora. Dupa ce au fiert, curatam cartofii de coaja, ii taiem in doua si ii punem intr-o tigaie la prajit sa se rumeneasca....Citeste continuarea
Clatite (stil propriu)
Postat de: palpabil in DulciuriPunem la incalzit laptele dar sa nu dea in clocot si punem untul (margarina) sa se topeasca in lapte. Se lasa la racit. Ouale le mixam bine cu zaharul pana compozitia devine albicioasa si se...Citeste continuarea
Cheesecake cu dulceata de afine...
Postat de: Dya in PrajituriTopim untul și adăugam biscuiții macinati, zahărul si esenta de rom. Amestecam bine si omogemizam compozitia, care trebuie sa fie usor faramicioasa. O turnam apoi intr-o formă/tava...Citeste continuarea
Cartofi noi la ceaun
Postat de: ianculubita in Mancaruri de legumeCartofii curatati cu un buretete aspru,spalati,ii punem la fiert intr-un vas cu apa si sare 15min;dupa ce sunt fierti,ii transferam in ceaunel cu ulei incins si-i lasam sa se...Citeste continuarea
Clatite umplute cu carnaciori si...
Postat de: elena001 in Aperitive / GarnituriPentru clatite: se bat 2 oua dupa care se adauga apa si faina treptat,si praful de sare. Incepem sa coacem clatitele punand o picatura de ulei in tigaie si turnam din compozitie cu polonicul....Citeste continuarea
Chifle cu lapte
Postat de: rhapsody in Piine1. Preparam o maia din drojdia dizolvata in laptele caldut si amestecam cu zaharul si cu cele 4 lg de faina. Lasam maiaua la crescut 15-20 min. 2. Amestecam faina cu sarea, adaugam maiaua,...Citeste continuarea
Cozonac cu branza
Postat de: Dea_Dea in DulciuriAluatul: Maiaua se face din 50 ml lapte caldut, drojdia si o lingura de faina, se apesteca bine, se acopera si se lasa la dospit la caldura (30 min).Separat se freaca galbenusurile cu...Citeste continuarea
Cosulete cu crema de capsuni si...
Postat de: MotanLaOale in DulciuriAluatul se lasa la dezghetat. Se intinde pe blatul de lucru (cu mana) si se taie patrate perfecte (daca nu sunt perfecte nu iese). Eu am taiat o foaie in 6 patrate. Fiecare patrat se taie...Citeste continuarea
Clătite aperitiv cu miez de lapte
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriSe bat energic ouale cu un praf de sare, se adauga concomitent, berea, faina, apa pana se obtine un aluat fluid, potrivit, lasandu-se la rece cca. 15 minute. Intr-o tigaie speciala ptr....Citeste continuarea
Chipsuri de cartofi
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriCartofii se curata de coaja,se spala bine,se taie cu feliatorul,se fac feliute subtiri(depinde cum le doriti).Se pun intr-un castron si se clatesc foarte bine. Intr-un ceaun se pune ulei,iar...Citeste continuarea
Clatite cu branza dulce, stafide si...
Postat de: babi5 in PrajituriIntr-un castron mai mare se pune faina, sarea, 4 linguri zahar (cca100 gr ), apa minerala, 2 plicuri de zahar vaniliat, 5 oua (+albusurile de la celelalte care le vom folosi la...Citeste continuarea
Cornulete cu rahat
Postat de: Cornelia89 in PrajituriSe amesteca borsul cu drojdia, se adauga zaharul, se amesteca pana se dizolva zaharul. Se adauga untura si faina si adaugam faina pana nu se mai lipeste de degete, apoi o lasam sa creasca. Se...Citeste continuarea
Cosulete de ciocolata cu Miez de...
Postat de: alldaycooking in DulciuriPentru cosulete am rupt ciocolata alba in bucatele mici si am adaugat mierea. Am pus castronul deasupra unui vas cu apa fierbinte, fara a atinge apa. Am amestecat pana cand s-a topit ciocolata....Citeste continuarea
Cuscus cu legume si ciuperci pleurotus
Postat de: camelia75 in Mancaruri de post1.Puneti apa la fiert cu o lingurita de sare si curry,apoi cand da in clocot, trageti dupa foc si puneti cuscus-ul. 2.Sarati si piperati ciupercile,apoi puneti-le pe grillul incins uns cu 1...Citeste continuarea
Clafoutis cu visine
Postat de: gurita_ta2005 in PrajituriVisinele se lasa la dezghetat si se curata de samburi. Ungeti un vas termorezistent sau o forma rontunda de tarta cu ulei sau unt si adaugati visinele curatate. Ouale se bat bine...Citeste continuarea
Crutoane de paine
Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri de postFeliile de paine de taie cubulete,nu foarte mici. Se pun intr-un castron,se stropesc cu ulei de masline si condimentele.Se amesteca incet cu mana. Intr-o tava se pune hartie de copt,iar...Citeste continuarea
Crema de zahar ars
Postat de: simona72 in DulciuriPunem zaharul la caramelizat pe foc intr-un vas sau tigaie, cind zaharul se schimba usor la culoare si incepe sa se topeasca punem si putina apa. Lasam pe foc si amestecam in acelasi timp, pina...Citeste continuarea
Ciorba cu afumatura
Postat de: marianascarlat in Supe/CiorbeDupa ce am spalat bine coastele cu apa calduta, le-am pus la fiert in apa rece. Intre timp am spalat, curatat si am taiat zarzavatul cubulete si am avut grija sa adun spuma din oala in care...Citeste continuarea
Curcan umplut
Postat de: CookieMonster in Curcan1.Curcanul se spala bine, se usuca cu un prosop absorbant, se dezoseaza pieptul de curcan cu atentie sa nu rupem foarte tare piele de pe piept si se pune la marinat 24 de ore ( dafin ,...Citeste continuarea
Churros
Postat de: adasev12 in DulciuriApa, laptele, margarina, zaharul , vanilia si praful de sare se pun pe foc mic si se amesteca pana se dizolva bine margarina si se infierbanta compozitia, fara a da in clocot. Se ia de...Citeste continuarea