Cozonac pufos, cu rahat/stafide
Postat de: rhapsody in Dulciuri1. Preparam maiaua astfel: dizolvam drojdia in lapele caldut, amestecam cu zaharul si cu cele 3 linguri de faina, acoperim cu un prosop si lasam la crescut intr-un loc caldut lipsit de...Citeste continuarea
Conopida cu sos de rosii
Postat de: Dea_Dea in Mancaruri de legumeApa se pune la clocotit cu sare. Conopida se desface buchetele si se spala. Cand clocoteste apa se pune conopida si se lasa la fiert 10-15 min.Se scoate si se pune la scurs in strecuratoare....Citeste continuarea
Clatite cu flori de salcam
Postat de: marianascarlat in DulciuriAm pus florile de salcam intr-o strecurataoare si le-am spalat sub jet de apa. Le-am lasat la scurs de aseara pana azi cand am purces la treaba. Intr-un bol am pregatit compozitia de...Citeste continuarea
Chiftele de dovlecel si cartofi
Postat de: aalliinnaa07 in Aperitive / GarnituriDovlecelul si cartofii ii curatam de coaja, ii spalam si ii dam pe razatoarea mare.Ii lasam 30 de minute pentru a lasa zeama si la sfarsit ii stoarcem bine. Peste dovlecelul stors si cartofi se...Citeste continuarea
Cheesecake cu zmeura
Postat de: elenita in DulciuriBiscuiti i-am bagat la robot pana sau faramitat si ii amestecam cu cele 8 linguri de lapte si untul topit. Intr-o tava cu pereti detasabili...Citeste continuarea
Chec pufos cu rahat
Postat de: patrick_2010 in PrajituriAlbusurile se bat spuma tare cu cele 250 grame zahar, dupa ce zaharul s-a topit ,treptat se adauga galbenusurile , apoi 100 ml ulei, praful de copt, apoi se presara cele 200 gr faina si se...Citeste continuarea
Ciorba de ardei umpluti cu carne de...
Postat de: aalliinnaa07 in Supe/CiorbeIntr-un castron punem carnea tocata, orezul, oul, sare si piper dupa gust, amestecam toate ingredientele pana obtinem un amesteca omogen. Spalam ardeii si indepartam semintele din ei si ii...Citeste continuarea
Crema de zahar ars
Postat de: Zamfira in DulciuriFierbem laptele cu o cana de zahar si cele doua esente de vanilie. Cand zaharul s-a topit lasam laptele la racit. Pregatim doua vase (oale) una mai mica si una mai mare. Cea mica sa incapa in...Citeste continuarea
Ciorba de gaina
Postat de: deyutzky in CiorbeCarnea se spala bine si se pune la fiert. Dupa ce a dat primul clocot, cu o spumiera se ia toata spuma si se lasa la fiert peste 1 ora (atat cat este nevoie). Se adauga ceapa, morcovul si rosia...Citeste continuarea
Cheesecake caramel cu miez de lapte
Postat de: adinabalerina79 in PrajituriMod preparare: biscuitii se sfarma cu un sucitor sau la rabot(cine are),untul se topeste si punem peste biscuiti,framantam bine pana se moaie biscuitii,adaugam cacaoa ,pregatim o tava...Citeste continuarea
Ciorba din Tara Motilor
Postat de: oana_d in CiorbeCarnea și kaizerul se taie bucățele și se pun la fiert în 3 litri de apă rece. Se spumează din când în când. Frunzele de varză și de gulie se spală și se taie...Citeste continuarea
Chec cu nuca
Postat de: oana_d in PrajituriMai intai se mixeaza albusurile cu zaharul spuma tare. Apoi se adauga pe rand galbenusurile, uleiul, laptele, aromele, faina amestecata cu praful de copt, nuca macinata. Ultimele 2 ingrediente se...Citeste continuarea
Clatite pufoase reteta cu branza
Postat de: Dea_Dea in DulciuriClatite pufoase reteta ALUATUL: Se pune in castron faina, praful de copt, zaharul , esenta de vanilie,oul, sarea, laptele si smantana se omogenizeaza , iar apoi se pune si apa , iarasi...Citeste continuarea
Cartofi natur cu sos de marar si...
Postat de: babi5 in PorcCuratam cartofii apoi ii taiem in doua sau patru depinde cit sunt de mari ,daca sunt mai micuti ii putem lasa intregi .(este necesar sa fie taiati, asa sa...Citeste continuarea
Ciorba de fasole uscata
Postat de: babi5 in Mancaruri de postSe spala bine fasolea si se lasa la muiat de cu seara .Intr-o oala punem fasolea la fiert dupa ce a dat un clocot golim apa ...Citeste continuarea
Chiftelute de bureti cu sos de leurda
Postat de: deyutzky in Mancaruri de legumeChiftele: Buretii ii spalam bine si ii punem la fiert. Dupa ce dau 2-3 clocote, se scurg bine de apa, se toaca marunt si se pun intr-un bol. Morcovul, ceapa, cartoful si usturoiul se...Citeste continuarea
Crochete cu peste
Postat de: Oana in PestePestele se curata bine de oase si se marunteste la robot impreuna cu cartoful fiert. Eu am avut dorada la gratar. Se adauga apoi patrunjelul,cascavalul, oul batut si se condimenteaza dupa gust...Citeste continuarea
Cotlet marinat la gratar si...
Postat de: rocsi_1612 in PorcCotletul: Spalam feliile de cotlet, le tamponam cu un servet si le batem putin cu ciocanul de snitele. Intr-un bol pregatim marinata: curatam usturoiul si il pisam. Punem mustarul, mierea,...Citeste continuarea
Ciorba de salata cu taitei de casa...
Postat de: aliliana in Supe/CiorbeSalata, ceapa verde, morcovul le-am curatat, spalat si tocat. Intr-o oala se pune apa la fiert cu sare. Cand da in clocot punem taiteii. Separat, in 30 ml ulei, sotam pe rand legumele si...Citeste continuarea
Crema de zahar ars
Postat de: Bunica in Dulciuri8 linguri de zahar le-am pus la caramelizat.Caramelul obtinut l-am repartizat in cele 4 forme si craticioara.Am uns pereti formelor cu zaharul ars. Celelalte 8 linguri de zahar si 400 ml. lapte...Citeste continuarea
Crema de ciocolata Nutella (reteta...
Postat de: JamilaCuisine in DulciuriSe pun alunele de padure intr-un robotel de bucatarie si se mixeaza bine pana ce iese uleiul din alune si amestecul devine lichid, se adauga apoi zaharul pudra si cacaoa si se mai mixeaza pana ce...Citeste continuarea
Cartofi noi la cuptor cu rozmarin
Postat de: camelia75 in Mancaruri de legume1.Spalati bine cartofii.(folositi un burete de vase nou) 2.Puneti cartofii la fiert.Dupa ce apa a dat in clocot ii mai lasati 5 minute. 3.Incalziti cuptorul la 220 gr. 4.Scurgeti cartofii...Citeste continuarea
Cus cus cu sos dulce picant si...
Postat de: merisor67 in Mancaruri cu carneEu nu am respectat instructiunile de pe plicul de cus cus si am procedat intocmai ca la pregatirea pastelor. Am pus apa la fiert cu o lingurita sare, iar cand a atins punctul de fierbere am...Citeste continuarea
Covrigei crocanti si picanti
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriFacem un aluat amestecand ingredientele, il intindem foarte subtire si decupam covrigeii. Ii asezam in tava,ii lasam 10-15 minute sa creasca apoi ungem covrigeii cu oul batut si presaram deasupra...Citeste continuarea
Costite rumenite cu cartofi noi
Postat de: Sidy in PorcTaiem costitele in bucati cat mai potrivite, le asezonam si apoi le rumenim frumos pe toate partile cam 5 minute in untura topita intr-o cratita. Curatam cartofii noi de pielita de deasupra,...Citeste continuarea
Ciorba de mazare cu os si galuscute
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeLegumele se curata se spala si se taie cubulete . Se pun la fiert in 4 l apa . Adaugati si osul si pasta de ardei , sarati . Dupa 15 min. preparati din oua batute si faina alba o maia...Citeste continuarea
Chec pufos Negruta
Postat de: cris2711 in PrajituriEste nevoie de o tava de chec mare de 36X12 cm sau de doua mai mici. Preparare: Intai se preincalzeste cuptorul la 180°. A se face din timp deoarece prepararea este scurta. Se...Citeste continuarea
Ciulama de pipote cu ciuperci
Postat de: ela in Mancaruri cu carneCeapa o taiem rondele. Morcovul il curatam si il taiem marunt. Ardeiul il curatam si il taiem cubulete. Pipotele le spalam si le taiem bucati mai mici. Intr-o craticioara punem...Citeste continuarea
Cricală ardelenească
Postat de: Sidy in PuiPuiul il transam in bucati potrivite pe care le prajim in untura( da un gust mai placut cricalei), apoi le scoatem intr-o farfurie. Ceapa curatata o tocam marunt si o rumenim in untura ramasa,...Citeste continuarea
Chec Dukan cu lamaie si goji
Postat de: LadyCrs in PrajituriIntr-un vas amestecam taratele, amidonul si praful de copt. Galbenusurile le vom mixa cu indulcitorul pana se deschide la culoare. Turnam peste cele 3 linguri de lapte si mixam in continuare....Citeste continuarea
Cum se conserva leurda pentru iarna...
Postat de: MotanLaOale in ConserveCum se conserva leurda pentru iarna (reteta Motan): Legaturile de leurda se spala bine sub jet de apa rece fara a fi desfacute din legatura. Se pun intr-o oala la uscat cu coditele in apa...Citeste continuarea
Clatite cu dulceata de caise
Postat de: Dea_Dea in DulciuriFaina, zaharul, sarea, esenta de vanilie si oul se pun in castron. Se adauga laptele, amestecand continuu cu telul sa nu se faca cololoase, cand terminam laptele adaugam apa, tot asa continuam...Citeste continuarea
Clatite cu miez de lapte si...
Postat de: Elena_Daria in DulciuriUmplutura: miezul de lapte se pune intr-un bol, se paseaza cu o furculita, se adauga zaharul pudra si se omogenizeaza. Luam o clatita, intindem un strat uniform de miez de lapte, unul de...Citeste continuarea
Costiţe de miel la cuptor cu vin...
Postat de: Satisfyyourcravings in OaieÎntr-un mojar, se amestecă 2 căței de usturoi cu puțină sare grunjoasă, crenguțele de cimbru și 1 crenguță de rozmarin, până rezultă o pastă omogenă. Se ung costițele cu...Citeste continuarea
Cannelloni alla napoletana
Postat de: angyb in CannelloniPentru inceput pregatim ragu. Taiem marunt ceapa si o calim intr-un pic de ulei de masline ,adaugam morcovul si telina si le lasam sa se caleasca. Adaugam carnea tocata si o lasam sa se caleasca...Citeste continuarea
Cotlet de porc evantai
Postat de: Sidy in PorcFacem o pasta din ulei, mustar condimente si frunze tocate de patrunjel cu care ungem cotletul bine pe toate partile. Feliem apoi cotletul dar nu pina jos ci cu 1 cm mai putin. Intre feliile...Citeste continuarea
Ciorba acra de loboda cu zarzare rosii
Postat de: Constelatialeu in CiorbePunem zarzarele la fiert, dupa ce s-au fiert le pasam in apa in care au fiert si apoi strecuram de samburi. Curatam si spalam bine loboda. Ceapa o taiem marunt, radem morcovul si le punem la calit...Citeste continuarea
Ciorba taraneasca de pui
Postat de: Dya in CiorbeSectionam puiul si il spalam bine, dupa care il punem la fiert in apa rece, avand grija ca de fiecare data sa adunam spuma formata. Intre timp, tocam sau/si feliem legumele (telina, pastarnacul,...Citeste continuarea
Cappuccino cheesecake
Postat de: gabrielacuisine in TorturiMacinam biscuitii in robotul de bucatarie si apoi adaugam untul topit dupa care omogenizam bine. Ungem forma de tort cu inel detasabil cu ulei atat pe fund cat si pe margini dupa care o tapetam...Citeste continuarea
Ceafa de porc la tava
Postat de: aliliana in PorcCeafa se spala, se portioneaza. Se condimenteaza cu condimentele prezentate mai sus, sare, piper, se freaca cu ulei, se pune in tava. Se stropeste cu ulei si se completeaza cu vin. Se pune la...Citeste continuarea
Chec aperitiv cu spanac
Postat de: privatelaura in Aperitive / GarnituriAm spalat spanacul frunza cu frunza, apoi l-am oparit cateva minute. L-am scurs de apa, l-am lasat un pic sa se raceasca si apoi l-am tocat mai mare. Intr-o tigaie, am pus untul la...Citeste continuarea
Ciorba de rata
Postat de: simona72 in CiorbeRata curatata si spalata o transam, pieptul si pulpele le dam deoparte pt felul doi, iar din restul facem ciorba.Fiind rata de tzara este mai grasa, are o grasime galbena ca aurul si atunci am mai...Citeste continuarea
Curry de soia noodles
Postat de: Bucataras in Mancaruri de postSe toaca ceapa, se pune intr-o tigaie in ulei incins, se presara sare si se caleste pana devine translucida. Se adauga usturoiul si se mai amesteca 1 minut, apoi pasta de ardei iute si...Citeste continuarea
Cozonac din rulade cu ciocolata
Postat de: diana_k in PrajituriPregăti aluatul astfel: în 100 ml de lapte cald se pun 2 linguri de zahar si drojdia sfaramata, se lasa 10-15 min. pana creste simtitor. Faina se cerne se pune intr-un linghean...Citeste continuarea
Cartofi cu sos de mustar
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriCartofii se curata de coaja si se taie in doua daca sunt mai mici,daca nu ii taiem felii mai groase.Se pun la fiert pentru 20 minute,se adauga si sare. Cand sunt gata se scot intr-o...Citeste continuarea
Cornulete fragede cu dulceata de...
Postat de: Elena_Daria in DulciuriIntr-un vas punem untura, praful de copt stins cu otet si apa si se amesteca cu o lingura pana compozitia devine omogena (va arata ca o maioneza). Se adauga faina cernuta si se framanta...Citeste continuarea
Carnati in aluat
Postat de: miha in Aperitive / GarnituriDrojdia se amesteca cu zaharul, apoi se lichefiaza cu cateva linguri de lapte caldut. Faina se pune intr-un castron, se face o adancitura in mijloc si se toarna drojdia. Se lasa la loc caldut...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu afumatura a la...
Postat de: MotanLaOale in CiorbeAm curatat ceapa si ceapa verde si am tocat-o. Am curatat morcovii si i-am taiat rondele. Am pus 2 linguri ulei in oala si am calit ceapa 2-3 minute. Am adaugat si morcovii si am mai...Citeste continuarea
Cozonac cu nuca si nesquik
Postat de: Elena_Daria in DulciuriPrima data ne ocupam de maia. Intr-un bol mic punem drojdia sfaramitata, o lingurita de zahar, o lingura faina si putin lapte caldut. Amestecam usor si lasam sa creasca 10-15 minute. Intr-un...Citeste continuarea
Chec aperitiv cu ciuperci
Postat de: dalina2007 in Aperitive / GarnituriSe curata ciupercile si se taie cubulete. Se toarna intr-o tigaie si se lasa sa fiarba in sucul propriu.pana cand zeama lasata de ciuperci a scazut de tot. Se ia tigaia de pe foc si se lasa sa se...Citeste continuarea