A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Cozonac pufos, cu rahat/stafide

Postat de: rhapsody in Dulciuri

1. Preparam maiaua astfel: dizolvam drojdia in lapele caldut, amestecam cu zaharul si cu cele 3 linguri de faina, acoperim cu un prosop si lasam la crescut intr-un loc caldut  lipsit de...Citeste continuarea

Conopida cu sos de rosii

Postat de: Dea_Dea in Mancaruri de legume

Apa se pune la clocotit cu sare. Conopida se desface buchetele si se spala. Cand clocoteste apa se pune conopida si se lasa la fiert 10-15 min.Se scoate si se pune la scurs in strecuratoare....Citeste continuarea

Clatite cu flori de salcam

Postat de: marianascarlat in Dulciuri

Am pus florile de salcam intr-o strecurataoare si le-am spalat sub jet de apa. Le-am lasat la scurs de aseara pana azi cand am purces la treaba. Intr-un bol am pregatit compozitia de...Citeste continuarea

Chiftele de dovlecel si cartofi

Postat de: aalliinnaa07 in Aperitive / Garnituri

Dovlecelul si cartofii ii curatam de coaja, ii spalam si ii dam pe razatoarea mare.Ii lasam 30 de minute pentru a lasa zeama si la sfarsit ii stoarcem bine. Peste dovlecelul stors si cartofi se...Citeste continuarea

Cheesecake cu zmeura

Postat de: elenita in Dulciuri

Biscuiti  i-am bagat  la  robot  pana  sau  faramitat si ii amestecam cu cele 8 linguri de lapte si untul topit. Intr-o  tava  cu  pereti detasabili...Citeste continuarea

Chec pufos cu rahat

Postat de: patrick_2010 in Prajituri

Albusurile se bat spuma tare cu cele 250 grame zahar, dupa ce zaharul s-a topit ,treptat se adauga galbenusurile , apoi  100 ml ulei, praful de copt, apoi se presara cele 200 gr faina si se...Citeste continuarea

Ciorba de ardei umpluti cu carne de...

Postat de: aalliinnaa07 in Supe/Ciorbe

Intr-un castron punem carnea tocata, orezul, oul, sare si piper dupa gust, amestecam toate ingredientele pana obtinem un amesteca omogen. Spalam ardeii si indepartam semintele din ei si ii...Citeste continuarea

Crema de zahar ars

Postat de: Zamfira in Dulciuri

Fierbem laptele cu o cana de zahar si cele doua esente de vanilie. Cand zaharul s-a topit lasam laptele la racit. Pregatim doua vase (oale) una mai mica si una mai mare. Cea mica sa incapa in...Citeste continuarea

Ciorba de gaina

Postat de: deyutzky in Ciorbe

Carnea se spala bine si se pune la fiert. Dupa ce a dat primul clocot, cu o spumiera se ia toata spuma si se lasa la fiert peste 1 ora (atat cat este nevoie). Se adauga ceapa, morcovul si rosia...Citeste continuarea

Cheesecake caramel cu miez de lapte

Postat de: adinabalerina79 in Prajituri

Mod preparare:   biscuitii se sfarma cu un sucitor sau la rabot(cine are),untul se topeste si punem peste biscuiti,framantam bine pana se moaie biscuitii,adaugam cacaoa ,pregatim o tava...Citeste continuarea

Ciorba din Tara Motilor

Postat de: oana_d in Ciorbe

Carnea și kaizerul se taie bucățele și se pun la fiert în 3 litri de apă rece. Se spumează din când în când. Frunzele de varză și de gulie se spală și se taie...Citeste continuarea

Chec cu nuca

Postat de: oana_d in Prajituri

Mai intai se mixeaza albusurile cu zaharul spuma tare. Apoi se adauga pe rand galbenusurile, uleiul, laptele, aromele, faina amestecata cu praful de copt, nuca macinata. Ultimele 2 ingrediente se...Citeste continuarea

Clatite pufoase reteta cu branza

Postat de: Dea_Dea in Dulciuri

Clatite pufoase reteta ALUATUL: Se pune in castron faina, praful de copt, zaharul , esenta de vanilie,oul, sarea, laptele si smantana se omogenizeaza , iar apoi se pune si apa , iarasi...Citeste continuarea

Cartofi natur cu sos de marar si...

Postat de: babi5 in Porc

Curatam cartofii apoi ii taiem in doua sau patru depinde  cit sunt  de mari ,daca sunt mai  micuti ii putem lasa intregi .(este necesar  sa fie  taiati,  asa sa...Citeste continuarea

Ciorba de fasole uscata

Postat de: babi5 in Mancaruri de post

Se   spala  bine  fasolea  si  se lasa la  muiat de cu seara .Intr-o oala  punem fasolea la  fiert dupa  ce  a dat un clocot golim apa ...Citeste continuarea

Chiftelute de bureti cu sos de leurda

Postat de: deyutzky in Mancaruri de legume

Chiftele: Buretii ii spalam bine si ii punem la fiert. Dupa ce dau 2-3 clocote, se scurg bine de apa, se toaca marunt si se pun intr-un bol. Morcovul, ceapa, cartoful si usturoiul se...Citeste continuarea

Crochete cu peste

Postat de: Oana in Peste

Pestele se curata bine de oase si se marunteste la robot impreuna cu cartoful fiert. Eu am avut dorada la gratar. Se adauga apoi patrunjelul,cascavalul, oul batut si se condimenteaza dupa gust...Citeste continuarea

Cotlet marinat la gratar si...

Postat de: rocsi_1612 in Porc

Cotletul: Spalam feliile de cotlet, le tamponam cu un servet si le batem putin cu ciocanul de snitele. Intr-un bol pregatim marinata: curatam usturoiul si il pisam. Punem mustarul, mierea,...Citeste continuarea

Ciorba de salata cu taitei de casa...

Postat de: aliliana in Supe/Ciorbe

Salata, ceapa verde, morcovul le-am curatat, spalat si tocat. Intr-o oala se pune apa la fiert cu sare. Cand da in clocot punem taiteii. Separat, in 30 ml ulei, sotam pe rand legumele si...Citeste continuarea

Crema de zahar ars

Postat de: Bunica in Dulciuri

8 linguri de zahar le-am pus la caramelizat.Caramelul obtinut l-am repartizat in cele 4 forme si craticioara.Am uns pereti formelor cu zaharul ars. Celelalte 8 linguri de zahar si 400 ml. lapte...Citeste continuarea

Crema de ciocolata Nutella (reteta...

Postat de: JamilaCuisine in Dulciuri

Se pun alunele de padure intr-un robotel de bucatarie si se mixeaza bine pana ce iese uleiul din alune si amestecul devine lichid, se adauga apoi zaharul pudra si cacaoa si se mai mixeaza pana ce...Citeste continuarea

Cartofi noi la cuptor cu rozmarin

Postat de: camelia75 in Mancaruri de legume

1.Spalati bine cartofii.(folositi un burete de vase nou) 2.Puneti cartofii la fiert.Dupa ce apa a dat in clocot ii mai lasati 5 minute. 3.Incalziti cuptorul la 220 gr. 4.Scurgeti cartofii...Citeste continuarea

Cus cus cu sos dulce picant si...

Postat de: merisor67 in Mancaruri cu carne

Eu nu am respectat instructiunile de pe plicul de cus cus si am procedat intocmai ca la pregatirea pastelor. Am pus apa la fiert cu o lingurita sare, iar cand a atins punctul de fierbere am...Citeste continuarea

Covrigei crocanti si picanti

Postat de: Valclaudia in Aperitive / Garnituri

Facem un aluat amestecand ingredientele, il intindem foarte subtire si decupam covrigeii. Ii asezam in tava,ii lasam 10-15 minute sa creasca apoi ungem covrigeii cu oul batut si presaram deasupra...Citeste continuarea

Costite rumenite cu cartofi noi

Postat de: Sidy in Porc

Taiem costitele in bucati cat mai potrivite, le asezonam si apoi le rumenim frumos pe toate partile cam 5 minute in untura topita intr-o cratita. Curatam cartofii noi de pielita de deasupra,...Citeste continuarea

Ciorba de mazare cu os si galuscute

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Legumele se curata se spala  si se taie cubulete . Se pun la fiert in 4 l apa . Adaugati si osul si pasta de ardei , sarati . Dupa 15 min. preparati din oua batute si faina alba o maia...Citeste continuarea

Chec pufos Negruta

Postat de: cris2711 in Prajituri

Este nevoie de o tava de chec mare de 36X12 cm sau de doua mai mici. Preparare: Intai se preincalzeste cuptorul la 180°. A se face din timp deoarece prepararea este scurta. Se...Citeste continuarea

Ciulama de pipote cu ciuperci

Postat de: ela in Mancaruri cu carne

Ceapa o taiem rondele. Morcovul il curatam si il taiem marunt. Ardeiul il curatam si il taiem cubulete. Pipotele le spalam si le taiem bucati mai mici. Intr-o craticioara punem...Citeste continuarea

Cricală ardelenească

Postat de: Sidy in Pui

Puiul il transam in bucati potrivite pe care le prajim in untura( da un gust mai placut cricalei), apoi le scoatem intr-o farfurie. Ceapa curatata o tocam marunt si o rumenim in untura ramasa,...Citeste continuarea

Chec Dukan cu lamaie si goji

Postat de: LadyCrs in Prajituri

Intr-un vas amestecam taratele, amidonul si praful de copt. Galbenusurile le vom mixa cu indulcitorul pana se deschide la culoare. Turnam peste cele 3 linguri de lapte si mixam in continuare....Citeste continuarea

Cum se conserva leurda pentru iarna...

Postat de: MotanLaOale in Conserve

Cum se conserva leurda pentru iarna (reteta Motan): Legaturile de leurda se spala bine sub jet de apa rece fara a fi desfacute din legatura. Se pun intr-o oala la uscat cu coditele in apa...Citeste continuarea

Clatite cu dulceata de caise

Postat de: Dea_Dea in Dulciuri

Faina, zaharul, sarea, esenta de vanilie si oul se pun in castron. Se adauga laptele, amestecand continuu cu telul sa nu se faca cololoase, cand terminam laptele adaugam apa, tot asa continuam...Citeste continuarea

Clatite cu miez de lapte si...

Postat de: Elena_Daria in Dulciuri

Umplutura: miezul de lapte se pune intr-un bol, se paseaza cu o furculita, se adauga zaharul pudra si se omogenizeaza. Luam o clatita, intindem un strat uniform de miez de lapte, unul de...Citeste continuarea

Costiţe de miel la cuptor cu vin...

Postat de: Satisfyyourcravings in Oaie

Într-un mojar, se amestecă 2 căței de usturoi cu puțină sare grunjoasă, crenguțele de cimbru și 1 crenguță de rozmarin, până rezultă o pastă omogenă. Se ung costițele cu...Citeste continuarea

Cannelloni alla napoletana

Postat de: angyb in Cannelloni

Pentru inceput pregatim ragu. Taiem marunt ceapa si o calim intr-un pic de ulei de masline ,adaugam morcovul si telina si le lasam sa se caleasca. Adaugam carnea tocata si o lasam sa se caleasca...Citeste continuarea

Cotlet de porc evantai

Postat de: Sidy in Porc

Facem o pasta din ulei, mustar condimente si frunze tocate de patrunjel cu care ungem cotletul bine pe toate partile. Feliem apoi cotletul dar nu pina jos ci cu 1 cm mai putin. Intre feliile...Citeste continuarea

Ciorba acra de loboda cu zarzare rosii

Postat de: Constelatialeu in Ciorbe

Punem zarzarele la fiert, dupa ce s-au fiert le pasam in apa in care au fiert si apoi strecuram de samburi. Curatam si spalam bine loboda. Ceapa o taiem marunt, radem morcovul si le punem la calit...Citeste continuarea

Ciorba taraneasca de pui

Postat de: Dya in Ciorbe

Sectionam puiul si il spalam bine, dupa care il punem la fiert in apa rece, avand grija ca de fiecare data sa adunam spuma formata. Intre timp, tocam sau/si feliem legumele (telina, pastarnacul,...Citeste continuarea

Cappuccino cheesecake

Postat de: gabrielacuisine in Torturi

Macinam biscuitii in robotul de bucatarie si apoi adaugam untul topit dupa care omogenizam bine. Ungem forma de tort cu inel detasabil cu ulei atat pe fund cat si pe margini dupa care o tapetam...Citeste continuarea

Ceafa de porc la tava

Postat de: aliliana in Porc

Ceafa se spala, se portioneaza. Se condimenteaza cu condimentele prezentate mai sus, sare, piper, se freaca cu ulei, se pune in tava. Se stropeste cu ulei si se completeaza cu vin. Se pune la...Citeste continuarea

Chec aperitiv cu spanac

Postat de: privatelaura in Aperitive / Garnituri

Am spalat spanacul frunza cu frunza, apoi l-am oparit cateva minute. L-am scurs de apa, l-am lasat un pic sa se raceasca si apoi l-am tocat mai mare.  Intr-o tigaie, am  pus untul la...Citeste continuarea

Ciorba de rata

Postat de: simona72 in Ciorbe

Rata curatata si spalata o transam, pieptul si pulpele le dam deoparte pt felul doi, iar din restul facem ciorba.Fiind rata de tzara este mai grasa, are o grasime galbena ca aurul si atunci am mai...Citeste continuarea

Curry de soia noodles

Postat de: Bucataras in Mancaruri de post

Se toaca ceapa, se pune intr-o tigaie in ulei incins, se presara sare si se caleste pana devine translucida. Se adauga usturoiul si se mai amesteca 1 minut, apoi pasta de ardei iute si...Citeste continuarea

Cozonac din rulade cu ciocolata

Postat de: diana_k in Prajituri

  Pregăti aluatul astfel: în 100 ml de lapte cald se pun 2 linguri de zahar si drojdia sfaramata, se lasa 10-15 min. pana creste simtitor. Faina se cerne se pune intr-un linghean...Citeste continuarea

Cartofi cu sos de mustar

Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri

Cartofii se curata de coaja si se taie in doua daca sunt mai mici,daca nu ii taiem felii mai groase.Se pun la fiert pentru 20 minute,se adauga si sare. Cand sunt gata se scot intr-o...Citeste continuarea

Cornulete fragede cu dulceata de...

Postat de: Elena_Daria in Dulciuri

Intr-un vas  punem untura, praful de copt stins cu otet si apa si se amesteca cu o lingura pana compozitia devine omogena (va arata ca o maioneza). Se adauga faina cernuta si se framanta...Citeste continuarea

Carnati in aluat

Postat de: miha in Aperitive / Garnituri

Drojdia se amesteca cu zaharul, apoi se lichefiaza cu cateva linguri de lapte caldut. Faina se pune intr-un castron, se face o adancitura in mijloc si se toarna drojdia. Se lasa la loc caldut...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu afumatura a la...

Postat de: MotanLaOale in Ciorbe

Am curatat ceapa si ceapa verde si am tocat-o. Am curatat morcovii si i-am taiat rondele. Am pus 2 linguri ulei in oala si am calit ceapa 2-3 minute. Am adaugat si morcovii si am mai...Citeste continuarea

Cozonac cu nuca si nesquik

Postat de: Elena_Daria in Dulciuri

Prima data ne ocupam de maia. Intr-un bol mic punem drojdia sfaramitata, o lingurita de zahar, o lingura faina si putin lapte caldut. Amestecam usor si lasam sa creasca 10-15 minute. Intr-un...Citeste continuarea

Chec aperitiv cu ciuperci

Postat de: dalina2007 in Aperitive / Garnituri

Se curata ciupercile si se taie cubulete. Se toarna intr-o tigaie si se lasa sa fiarba in sucul propriu.pana cand zeama lasata de ciuperci a scazut de tot. Se ia tigaia de pe foc si se lasa sa se...Citeste continuarea

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]