Ciorba acra cu cartofi si tarhon
Postat de: Dea_Dea in Mancaruri cu carneLegumele se curata, se spala si se taie cubulete. Carnea se spala si se taie cuburi. Se pun toate la fiert, Cand da in clocot se pune pasta de rosii si se condimenteaza cu sare. Cand sunt...Citeste continuarea
Ciorba radauteana
Postat de: ianculubita in Supe/CiorbePunem la fiert intr-un vas legumele curatate,spalate,taiate,impreuna cu piepul de asemenea spalat,boabele de piper si sare;lasam la fiert incet,adunand spuma ce se formeaza; dupa ce totul este...Citeste continuarea
Chiftelute de pui cu sos de dovlecei
Postat de: sasha in Aperitive / GarnituriInmuiem painea in lapte, curatam ceapa si o dam pe razatoare, tocam mararul fin. Tocam carnea in masina, amestecam cu oul, painea stoarsa de lapte, mararul, ceapa, sare dupa gust si plicul cu...Citeste continuarea
Chec aperitiv
Postat de: babi5 in Aperitive / GarnituriSe toaca marunt, marunt toate ingredientele : salamurile ,cascavalul(se rade ),ceapa, ardeiul cit se poate de marunt . Intre timp separam ouale, albusul de galbenus ,apoi se...Citeste continuarea
Cotlet de porc aromat
Postat de: Dea_Dea in Mancaruri cu carneSe taie cotletul de porc felii si se pune in castron. Se pune sare, piper, praf de usturoi, maghiran, rozmarin, busuioc si se amesteca. La final se pune mustarul si coniacul si se amesteca...Citeste continuarea
Ciulama de pipote cu ciuperci
Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri cu carneCeapa se taie feliute, morcovul si ardeiul gras le taiem cubulete. Pipotele se clatesc si se taie bucatele mai mici, la fel taiem si ciuperciile. Intr-un ceaun punem legumele la calit,...Citeste continuarea
Cod cu legume trase in tigaie si paste
Postat de: Alinutza80 in PestePastele se fierb conform instructiunilor de pe pachet. Brocoli se opareste cca 5 min, apoi se scurge si se clateste cu apa rece. Ciupercile, ceapa si ardeiul se curata si se taie, apoi se...Citeste continuarea
Cataif cu branza
Postat de: doralinda72 in Aperitive / GarnituriBateti usor 3 oua si amestecati cu branzeturile si piperul. Deschideti cataiful cu mana si impartiti in cca 30-40 de portii, apoi acoperiti cu un prosop umed ca sa nu se usuce. In fiecare...Citeste continuarea
Ciorba de porc cu cartofi noi
Postat de: aliliana in CiorbeLegumele au fost curatate, spalate si tocate. Carnea a fost spalata. Se pune uleiul la incins in oala de ciorba. Cand incepe sa se infierbante uleiul adaugam ceapa alba, morcovul,...Citeste continuarea
Cotlet de porc cu sos de iaurt cu...
Postat de: Dea_Dea in PorcCotletul de porc se condimenteaza cu sare piper si praf de usturoi. Se pune la prajit in tigaie de teflon 4-5 min, pe fiecare parte, pana se rumeneste usor. Sosul: Iaurtul se amesteca cu...Citeste continuarea
Cartofi cu cotlet de porc si salata
Postat de: Dea_Dea in PorcCartofii se curata, se taie si se spala . Se pune uliul la incins si se prajesc, apoi se scot pe farfurie. Cotletul de porc se condimenteaza cu sare, piper si praf de usturoi. Se unge o...Citeste continuarea
Crema cu mascarpone , capsuni si...
Postat de: cris2711 in DulciuriSe curata capsunii, se taie codita si se taie in sferturi. Doi,trei se pun la o parte pentru decor. Restul de capsuni se mixeaza cu Blenderul pana se obtine un sos cremos in care se adauga 50...Citeste continuarea
Chec marmorat
Postat de: ionela2682 in DulciuriIntr-un castron se cerne faina cu praf de copt , bicarbonat de sodiu și sare . În alt castron se bat ouale cu zaharul si sarea pana se omogenizeaza . Se...Citeste continuarea
Ciorba cu cartofi noi
Postat de: dariadeea in CiorbeSe spala toate legumele, se toaca marunt, iar cartofii cuburi potrivite. Intr-o oala de 3 litri am pus uleiul si morcovul, telina, pastarnacul, ceapa la calit, dupa ce s-au inmuiat am pus si...Citeste continuarea
Ciocanele de pui cu praz si masline
Postat de: dariadeea in PuiMai intai am spalat ciocanele bine, le-am pus intr-o tigaie cu uleiul si untul sa se prajeasca cateva minute, dupa care am pus prazul si ceapa tocate marunt, ardeiul si morcovul rondele, usturoiul...Citeste continuarea
Capsune cu frisca la pahar
Postat de: caroline in DulciuriSe spala capsunele ,se inlatura coditele si se pun pe un servet curat. Optional se trece fiecare capsuna prin zahar pudra.Zic optional deoarece depinde de cit de dulci sunt capsunile. Intre...Citeste continuarea
Crap cu sos de rosii
Postat de: miha in Crap / CarasCrapul se taie in bucati potrivite. Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si cimbru. Bucatile de crap se stropesc cu ulei si se dau la frigider pentru cca jumatate de ora, dupa care se prajesc...Citeste continuarea
Cartofi gratinati cu pulpa de porc...
Postat de: ralu_ca in PorcPentru inceput am curatat cartofii, i-am taiat felii si i-am pus la fiert in apa cu sare, pana am considerat ca sunt fierti 85 %. Feliile de pulpa le-am fript pe gratar, dupa care le-am taiat...Citeste continuarea
Cheesecake copt
Postat de: gabrielacuisine in TorturiBlat: Zdrobim biscuitii digestivi in robotul de bucatari sau ii punem intr-o punga si-i sfaramam cu un facalet sau cu un ciocan Adaugam untul topit si zaharul si amestecam cu mana pana...Citeste continuarea
Chiftelute de primavara
Postat de: dariadeea in Aperitive / GarnituriAm curatat spanacul, l-am spalat si l-am pus la oparit in apa cu un praf de sare, apoi l-am scurs bine si l-am tocat. Ceapa, usturoiul si mararul le-am tocat marunt si am amestecat bine toate...Citeste continuarea
Cartofi noi cu ierburi
Postat de: dariadeea in Aperitive / GarnituriMai intai am spalat bine cartofii apoi i-am curatat. Intr-o tigaie incapatoare am pus uleiul si untul la incins. Apoi am pus cartofii si usturoiul zdrobit, am acoperit cu un capac si am lasat cam...Citeste continuarea
Chipsuri de cartofi
Postat de: Irina in Aperitive / GarnituriAm spalat cartofii, i-am curatat si i-am taiat rondele cu ajutorul robotului. Intr-o tigaie am pus ulei la incins la foc mare, am pus rondelele de cartofi in baia de ulei si le-am lasat...Citeste continuarea
Ciorba de dovlecei
Postat de: gabrielacuisine in CiorbeCuratam morcovii, telina, ceapa, ardeiul si pastarnacul, le tocam si le punem la fiert in cca 3 l de apa. Eu am pus pastarnacul intreg si apoi l-am scos din ciorba. Cand legumele sunt aproape...Citeste continuarea
Crema De Zahar Ars
Postat de: gatiticuspor in DulciuriBateti ouale (eu am batut ouale cu un tel dar puteti folosi un mixer electric) ca pentru omleta apoi adaugati zaharul si continuati sa mixati 1-2 minute. Adaugati laptele si mixati in...Citeste continuarea
Ceafa de porc la cuptor cu bere si...
Postat de: COSTEO in PorcCeafa de porc o condimentam bine,cu sare,piper,cimbru,condimente granulate,pe ambele parti,o lasam 10 minute.Ungem cu ulei o tava intinsa,asezam ceafa ,iar peste punem niste rondele de...Citeste continuarea
Cartofi noi cu verdețuri
Postat de: panacris in Mancaruri de postCartofii se curăță ușor sub jet de apă rece cu un burete de sârmă. Între timp se încinge uleiul într-un vas adânc, indicat ar fi unul de fontă. Cartofii se...Citeste continuarea
Cozonac fara framantare - reteta...
Postat de: TAB1TA in DulciuriPentru reusita cozonacului: in bucatarie trebuie sa fie cald, sa nu fie curent. Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Nu se deschide usa cuptorului in primele 20 de minute. Faina...Citeste continuarea
Choux a' la creme
Postat de: dariadeea in PrajituriIntr-o craticioara am pus la fiert apa,uleiul, un praf de sare si unul de zahar. Cand a inceput sa fiarba am pus toata faina(dintr-o data) si am amestecat repede cu o lingura de lemn pana se...Citeste continuarea
Ciorba dobrogeana de pasare a' la grec
Postat de: sasha in CiorbeCuratam si spalam carnea si o ferbem in apa rece , se spumeaza. Legumele le curatam si le tocam in cuburi mici, pe care le calim in ulei vreo 2 minute, apoi il turnam in carnea care fierbe si a...Citeste continuarea
Ciorba de primavara
Postat de: carla27carla in CiorbeIntr-o oala se pun 2 l de apa si se pun pe foc sa fiarba.Ceapa verde si patrunjelul,mararul si leusteanul se toaca marunt.Cand apa incepe sa fiarba se adauga ceapa verde,se lasa sa dea cateva...Citeste continuarea
Cartofi noi, ca in Banat
Postat de: Patricia_Iordache_79 in Aperitive / GarnituriCuratam cartofii de coaja si ii spalam - am ales cartofi micuti si cat mai egali ca dimensiune - . Ii taiem in bucati egale. Pornim cuptorul la 200 grade. Ungem un vas de yena cu putin ulei...Citeste continuarea
Ciorba taraneasca de cartofi noi
Postat de: simona72 in CiorbeCuratam legumele, le spalam si le taiem ca pt ciorba. Untura de ratza o punem in oala in care facem ciorba si calim in ea legumele taiate pt 3-4 minute. Adaugam 2-3 cani de apa si lasam legumele...Citeste continuarea
Clatite cu ricotta si Nesquik
Postat de: caroline in DulciuriIncalzim cuptorul la 50 grade. Se amesteca faina impreuna cu drojdia uscata. Untul il topim la bainmarine sau in cuptorul cu microunde.Cind s-a topit il punem intr-un bol si il amestecam cu...Citeste continuarea
Ceafa de porc la gratar cu cartofi...
Postat de: Alina26 in PorcIncingem cuptorul 200°,spalam cartofii ii punem la copt,aproape o ora.Cand s-au copt punem cartofii intr-un prosop curat si ii lasam 10 minute, sa se inmoaie coaja. Punem o tigaie grill la...Citeste continuarea
Ciorba taraneasca cu carne de porc
Postat de: dariadeea in CiorbeMai intai am spalat bine carnea si am portionat-o in bucati potrivite.(dupa preferinta).Am pus-o la fiert cu apa rece si un pic de sare intr-o oala cam de 4 litri. Am luat spuma ori de cate ori...Citeste continuarea
Ciorba de stevie
Postat de: susu in CiorbeCalim ceapa tocata marunt dupa care adaugam morcovul ras si la sfarsit albitura. Adaugam niste apa si condimente. Cand au fiert legumele adaugam stevia taiata mai mare si orezul. Urmeaza borsul,...Citeste continuarea
Clatite Brasovene
Postat de: Luana in DulciuriAmestecam coaja de portocala si lamaie cu faina, apoi pe rand zaharul vanilat, cognacul si apa atat minerala cat si plata. Amestecam pana obtinem o compozitie nici prea subtire, nici prea groasa ....Citeste continuarea
Ciulama de pui
Postat de: Luana in PuiEu aveam un pui intreg, asa ca am pus doar copanele, aripioarele si jumatate din pieptul de pui. Se taie bucatele si se pune la prajit in uleiul incins. Morcovul curatat il taiem rondele, la fel...Citeste continuarea
Crap aromatizat, la cuptor
Postat de: rhapsody in Crap / Caras1. Preincalzim cuptorul la 200 °C. 2. Curatam pestele de solzi, il evisceram si ii taiem capul. 3. Spalam pestele, il frecam cu sare si il lasam 10 minute asa. 4. Amestecam...Citeste continuarea
Crema de zahar ars
Postat de: nilgun in PrajituriCele 10 oua se bat ca pentru omleta , se adauga si cele 10 linguri de zahar si se bat in continuare. Se toarna laptele, esenta de vanilie , AMIDONUL SI zaharul vanilat.. se amesteca toate aceste...Citeste continuarea
Cartofi noi cu branza
Postat de: Bunica in Mancaruri de legumeCartofii spalati si curatati i-am pus in tava. Usturoiul spalat,curatat si pisat cu sare l-am pus peste ei. Deasupra am turnat uleiul. Am sarat,piperat ,am pus apa pana la jumatatea lor...Citeste continuarea
Chec cu rabarbar si ciocolata
Postat de: postavaru in DulciuriRabarbarul il curatam si il taiem bucatele. Mixam ouale cu un praf de sare si zaharul pana cand isi dubleaza volumul. Adaugam apoi untul moale si vanilia si mixam pana devine cremos....Citeste continuarea
Cerb cu ciuperci, alune si rodie -...
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carneSe amesteca romul cu coniac si 2 linguri de ulei . Cu acest amestec se maseaza bine bucata de carne ,se sareaza, se presara cu praful de ghimbir , apoi se tine la rece cateva ore . Intr-un...Citeste continuarea
Cozonac trandafir moldovenesc
Postat de: ianculubita in DulciuriDrojdia o dizolvam cu putin lapte caldut, o adaugam in vasul cu faina cernuta, ouale batute cu un praf de sare, zahar si arome. Dupa ce am amestecat totul adaugam cate putin lapte apoi incepem sa...Citeste continuarea
Ciorba taraneasca de vacuta
Postat de: Dya in CiorbeSpalam bine carnea, o taiem in cuburi mici si o punem la fiert in apa rece, avand grija ca de fiecare data sa adunam spuma formata. Intre timp, tocam sau/si feliem legumele ( telina , pastarnacul,...Citeste continuarea
Ciorba ardeleneasca de cartofi cu...
Postat de: mihaelar63 in CiorbeOsul se opareste cu apa clocotita apoi se pune la fiert (apa sa-l acopere). Legumele se curata si se spala. Ceapa morcovul, patrunjelul radacina si Kapia se taie cubulete si se pun la...Citeste continuarea
Ciorba olteneasca de loboda
Postat de: Toamna07 in CiorbeSpalati loboda si rupeti-o in fasii. Puneti-o intr-o oala cu morcovii curatati si taiati marunt.Acoperiti-le cu apa si fierbeti-le 15 minute,apoi turnati borsul fiert separat.Adaugati usturoiul si...Citeste continuarea
Cartofi cu marar
Postat de: carla27carla in Aperitive / GarnituriCartofii noi se curata sub jet de apa rece cu ajutorul unei perii de sarma. Se pun la fiert in apa cu sare. Cand s-au fiert ,se scurg de apa. Intr-o cratita se pune uleiul de masline ,se lasa...Citeste continuarea
Choux a la creme cu capsuni
Postat de: RuxyRux in PrajituriAr fi ideal sa va apuce pofta dimineata ca sa aveti timp sa preparati crema si sa o lasati la rece minim 3 sau 4 ore bune, daca nu mai mult, sa aiba timp sa se lege. In acest fel o veti putea pune...Citeste continuarea
Crema de zahar ars
Postat de: Steffy in PrajituriO cana de zahar o caramelizam intr-o cratita medie, cu peretii inalti. Cand s-a topit zaharul, il intindem si tapetam peretii cratitei. Lasam sa se intareasca. Se separa ouale, se bat...Citeste continuarea