A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Ciorbă/supă de miel

Postat de: panacris in Supe/Ciorbe

Carnea se spală, se porționează și se pune la fiert în apă rece cu puțină sare, cca. 25 de minjute la foc mediu, semiacoperit. Se spumează la nevoie. Zarzavaturile se curăță, se...Citeste continuarea

Cornetti cu crema de vanilie

Postat de: gabrielacuisine in Prajituri

In primul rand scoatem aluatul din congelator cu vreo 2 ore inainte sa ne apucam de rulat conurile (sau cilindrii, depinde de formele pe care le avem. Mie mi-au placut conurile la magazin) Cand...Citeste continuarea

Crema de branza cu leurda

Postat de: MotanLaOale in Aperitive / Garnituri

Se amesteca intr-un castron urda cu branza telemea rasa. Se presara boia, piper si sare daca mai trebuie. Se toaca leurda si se amesteca in castron cu branza. Maslinele se taie rondele si...Citeste continuarea

Chiftelute de soia

Postat de: eduard_09 in Mancaruri de post

Prima data punem soia intr-o cratita cu apa si o lasam 10 min., dupa care o punem la fiert in apa cu sare cca 15 min,dupa care scurgem bine de apa. Intre timp fierbem cartofii(curatati de coaja...Citeste continuarea

Ciorba de miel reteta cu smantana...

Postat de: Sidy in Ciorbe

Curatam zarzavatul si ceapa. Zarzavatul il dam pe razatoarea mare, ceapa o lasam intreaga. Carnea o portionam potrivit . Morcovii ii tragem putin la tigaie , pentu o culoare frumoasa data...Citeste continuarea

Cozonac cu prune uscate

Postat de: MotanLaOale in Dulciuri

Se pune drojdia cu 100 ml lapte cald si cu 2 linguri faina si o lingurita de zahar, se amesteca bine si se lasa la dospit. Zaharul se amesteca cu galbenusurile, se freaca spuma si se adauga...Citeste continuarea

Ciorba de miel reteta

Postat de: MotanLaOale in Ciorbe

Carnea se curata, se spala bine si se pune la fiert. Dupa primul clocot se schimba apa si se fiarbe inca 30-35 minute. Cand este facuta carnea se scoate separat. Zarzavatul se curata, se...Citeste continuarea

Cozonac impletit cu rahat

Postat de: amalia01 in Prajituri

Din drojdie, o lingura de zahar, un pumn de faina si o cana de lapte se face o maia. Intre timp, se cerne restul de faina intr-un castron mare si se face o gropita in mijloc, in care vei adauga...Citeste continuarea

Chec aperitiv (altfel)

Postat de: COSTEO in Aperitive / Garnituri

Galbenusurile se bat bine spuma, adaugam si faina, pana obtinem un aluat nu prea gros. Se toaca ceapa, usturoiul, marar, patrunjel si se adauga peste compozitia obtinuta, apoi punem carnea...Citeste continuarea

Cozonac trandafir

Postat de: dalina2007 in Prajituri

Intr-un pahar se amesteca drojdia cu o lingurita de zahar. Se adauga doua linguri de lapte caldut si o jumatate de lingurita de faina si se lasa la fermentat pentru minim 10 minute. Este de...Citeste continuarea

Chec Dukan

Postat de: LadyCrs in Prajituri

Amestecam laptele praf, amidonul, glutenul, praful de copt, iaurtul, indulcitorul, laptele, aromele si galbenusurile. Separat mixam albusurile pana devin spuma. Turnam 3 linguri din compozitia de...Citeste continuarea

Cozonac cu nuca, fructe confiate si...

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

In primul rand toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei!!! Aluatul: Drojdia o frecam cu o lingura de zahar si o lasam 10-15 minute la o parte sa creasca. Laptele il facem...Citeste continuarea

Carnati in aluat

Postat de: antici_gabytza in Aperitive / Garnituri

Faina o amestecam cu praful de copt, sare si facem o gaura in mijloc in care vom adauga oul batut, untul si uleiul dupa care vom adauga treptat iaurtul si vom framanta o coca nelipicioasa, invelim...Citeste continuarea

Chifteluţe uriaşe cu ouă de...

Postat de: diaconta in Porc

Carnea tocata am condimentat-o,am pus usturoiul,oul,pesmetul  si verdeata. Am folosit o tava pentru briose.Formele le-am uns cu ulei Am pus în fiecare forma putina carne,apoi oul...Citeste continuarea

Cosulet Comestibil

Postat de: adnia in Prajituri

Am amestecat toate ingredientele intr-un bol, pana am obtinut un aluat omogen. Apoi am rasturnat pe planseta si am framantat bine. Am lasat aluatul sa creasca intr-un loc caldut si ferit de curent...Citeste continuarea

Cuburi aperitiv cu Miez de Lapte ,...

Postat de: Sidy in Aperitive / Garnituri

Din compozitia blaturilor , facem 3 foi , pe care le pregatim astfel: batem spuma 2 albusuri cu un praf de sare.Galbenusurile cu 3 linguri de apa si putina sare le amestecam bine cu 3 linguri...Citeste continuarea

Cozonac cu caise confiate si sirop...

Postat de: adnia in Prajituri

Din toate ingredientele pt. aluat (mai putin caisele confiate, care se adauga la sfarsit) am framantat aluatul neted si elastic, pe care l-am lasat la crescut, pana si-a dublat volumul. Intre...Citeste continuarea

Cozonac cu nuca

Postat de: simona72 in Dulciuri

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele le-am pus in urmatoarea ordine: laptele caldut, galbenusurile amestecate cu zaharul, sare, unt, ulei, deasupra faina si cubul de drojdie...Citeste continuarea

Cozonac cu rahat si nuca

Postat de: Creatsa in Dulciuri

Intr-un vas mare punem 50 g faina apoi adaugam laptele oparit si omogenizam bine compozitia sa nu ramana cocoloase. Drojdia proaspata o amestecam cu 2 lingurite de zahar pana se lichefiaza....Citeste continuarea

Cozonac cu ciocolata, nuca, stafide...

Postat de: Dya in Dulciuri

Cernem faina, adaugam drojdia dospita, laptele (care trebuie sa fie caldut) si ouale batute spuma impreuna cu zaharul si esentele. Amestecam compozitia si adaugam apoi iaurtul. Framantam, punand...Citeste continuarea

Cheesecake rapid cu ciocolata

Postat de: gatiticuspor in Prajituri

Puneti biscuitii intr-o punga de plastic si zdrobitii cu un facalet pana ce obtineti firimituri fine. Topiti untul la microunde cam 20 de secunde si lasati-l sa se racoreasca. Amestecati untul cu...Citeste continuarea

Cozonac cu ciocolata

Postat de: antici_gabytza in Dulciuri

Amestecam faina cu sarea, zaharul, coaja de portocala, drojdia, facem o gaura in mijloc si adaugam galbenusurile amestecate cu oul batut putin, zeama de portocala. Laptele il amestecam cu untul...Citeste continuarea

Cozonaci fara framantare

Postat de: camelia75 in Dulciuri

Pentru umplutura: Amestecati nuca macinata cu zaharul, cacao si albusul de ou batut, apoi puneti laptele fierbinte si amestecati pentru omogenizare. Mod de preparare aluat: 1.Cerneti...Citeste continuarea

Cozonac cu umplutura mixta,...

Postat de: merisor67 in Prajituri

Am pregatit mai intai maiaua frecand drojdia cu doua linguri de zahar  pana la diluarea acesteia, apoi am pus cam 150 ml lapte caldut si o mana de faina. Am omogenizat, am acoperit cu...Citeste continuarea

Cozonac Rosenkrantz

Postat de: marianascarlat in Dulciuri

Pentru preparat aluatul am folosit incredibila masina de facut paine.deci am pus in cuva masinii toate ingredientele,(laptele in care am  dizolvat zaharul si drojdia, ouale, aromele, sarea,...Citeste continuarea

Ciuperci pleurotus cu legume de post

Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri de post

Morcovul si telina se dau pe razatoarea mare si se pun in tigaie, se taie si ceapa verde rondele si se pun la calit in ulei de masline. Ciuperciile se clatesc foarte bine cu apa rece si se taie...Citeste continuarea

Cozonac cu nuca si ciocolata

Postat de: scortisoara in Dulciuri

Se cerne faina pentru a se aerisi. Intr-un castronel se amesteca drojdia cu o lingurita de zahar, o lingura de faina si putin lapte caldut. Deasupra se prepara putina faina si se lasa la...Citeste continuarea

Cozonac de Paste

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Pentru pasii de preparare a cozonacului va invit sa urmariti acest articol... Din aceasta cantitate eu am preparat 6 cozonaci si 3 pasti mari...daca doriti modificati cantitatile in functie de...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare si carne de porc

Postat de: Luana in Ciorbe

Morcovul se taie rondele, ceapa marunt,la fel si  telina si ardeiul si se pun la fiert.Se adauga si  bucata de carne intreaga. Cand sunt apropate fierte ne pregatim sa facem perisoarele....Citeste continuarea

Ciuperci umplute si paine aburita

Postat de: simona72 in Aperitive / Garnituri

Ceapa si usturoiul le spalam si le taiem rondele, apoi le calim in ulei de masline. Piciorusele de la ciuperci le spalam si le taiem marunt si le adaugam peste celelalte sa se caleasca. Adaugam...Citeste continuarea

Cozonac impletit cu fructe uscate...

Postat de: Corina33 in Dulciuri

Pentru inceput va spun ca faina 000 eu nu am gasit pe aici asa ca gatesc cu faina tip 450,  ce-o fi insemnand asta, nu stiu! :) In al doilea rand trebuie sa va marturisesc ca nu am cernut-o...Citeste continuarea

Ciorba de fasole verde

Postat de: Elena_Daria in Ciorbe

Mai intai ne ocupam de pastaile de fasole. Le spalam, apoi le punem in apa rece  si le lasam sa fiarba la foc mic. Cand acestea s-au inmuiat, adaugam legumele:morcovul taiat rondele,...Citeste continuarea

Cartofi noi cu rozmarin si usturoi

Postat de: ela in Aperitive / Garnituri

Curatam cartofii de coaja si ii taiem cuburi mai mari. Facem un amestec din pesmet,rozmarin uscat,sare,piper,pesmet,usturoi si condimente pentru cartofi si  il amestecam bine. Tapetam o...Citeste continuarea

Cozonac

Postat de: LadyCrs in Dulciuri

Incalzim laptele cu zaharul, esentele, zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie. Il lasam la racit. Intre timp punem faina intr-un vas incapator si pregatim maiaua ( din drojdie, o lingurita...Citeste continuarea

Capsuni trase in ciocolata

Postat de: angyb in Dulciuri

Capsunile se curata de codite se spala si se pun pe un servet de hartie sa se uste bine. Topim ciocolata pe baie de abur (sau la microunde) dupa care tavalim capsunile prin ciocolata. Citeste continuarea

Ciorba de legume

Postat de: dariadeea in Ciorbe

Am curatat toate legumele. Ceapa, ardeiul, morcovul, telina, pastarnacul, patrunjelul radacina le-am tocat cuburi mai mici, cartofii cuburi potrivite. Intr-o oala de 4 litri am pus legumele...Citeste continuarea

Ceafa de porc cu curcuma si capere

Postat de: gurita_ta2005 in Porc

Se clateste carnea sub jet de apa rece, se sterge cu un prosop de hartie, se condimenteaza cu sare, piper si curcuma, pe ambele parti. Se pun bucatile de carne in tigaie, se...Citeste continuarea

Cozonac pufos cu nuca si cacao

Postat de: rhapsody in Dulciuri

 Aluat 1. Intr-un vas preparam maiaua  dizolvand drojdia in 300 ml lapte caldut, adaugam 1 lg zahar si 2-3 lg de faina si amestecam, punem vasul intr-un loc caldut si lasam 15 min,...Citeste continuarea

Ciuperci umplute

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

Palariile de ciupercuta curatate de codite se spala si se lasa sa se zvante. Asezati ciupercile intr-o tava tapetata cu hartie de copt . Le condimentati cu sare si rozmarin uscat .Pe fiecare...Citeste continuarea

Cozonac cu nuca si rahat

Postat de: timea in Dulciuri

Toate ingredientele pentru aluatul de cozonac trebuie sa fie la temperatura camerei. Punem drojdia la dospit in 100 ml lapte caldut amestecat cu o lingurita de zahar.  Cernem faina...Citeste continuarea

Ceșcuțe de castravete cu brânză...

Postat de: Satisfyyourcravings in Aperitive / Garnituri

Cu un peeler, se cojesc bucățile de castravete din loc în loc. Se scobesc cu ajutorul unei lingurițe , astfel încât unul dintre capete să rămână intact.  Se...Citeste continuarea

Creveti Prajiti

Postat de: Alina26 in Fructe de mare

Spalam creveti si ii curatam.Dupa ce i-ati curatat,cu un cutit taiati pe spate si scoateti "dunga" aia neagra,pentru ca e amara.Dupa ce ati terminat de curatat,puneti crevetii intr-un...Citeste continuarea

Cheesecake

Postat de: elucubratiiculinare in Prajituri

Într-un castron cernem făina cu sarea și zahărul vanilat. Adăugăm untul tăiat cubulețe și amestecăm bine până obținem un aluat sfărâmicios. Adăugăm esența de...Citeste continuarea

Creveți provensali

Postat de: elucubratiiculinare in Fructe de mare

Călim ceapa, țelina, ardeiul iute și usturoiul (toate tocate mărunt) la foc mare, amestecând din când în când pentru ~ 5 minute. Adaugăm roșiile, vinul, anșoa...Citeste continuarea

Cheesecake cu mouse de mango si frisca

Postat de: CookieMonster in Torturi

Cheesecake 1. Mixam bine ouale si zaharul pana cand isi dubleaza volumul ( aproximativ 5 minute). 2. Adaugam branza si mixam bine, apoi incorporam laptele condensat, esenta de vanilie si...Citeste continuarea

Ciulama de porc

Postat de: antici_gabytza in Porc

Carnea o spalam si taiem bucati mari.O punem in tigaie si o prajim in putin ulei pe ambele parti.Scoatem carnea si in uleiul in care am prajit carnea, adaugam ceapa tocata si o calim putin.Dupa...Citeste continuarea

Cosulete cu fructe

Postat de: antici_gabytza in Prajituri

  Cernem faina intr-un bol.Adaugam drojdia si o dizolvatM in apa calduta si o lasam 10 minute a.Adaugam zaharul pe margine cu plicurile de zahar vanilat.In drojdie adaugam esenta si...Citeste continuarea

Cap de peste grouper cu legume fierte

Postat de: cristeena20 in Peste

Capul de garoupa de taie pe lungime in jumatate si se pune la fiert in apa cu sare pt cca 15 minute. Legumele se fierb si ele: curatam cartofii, morcovii si ii taiem pe lungime; fasolea la fel...Citeste continuarea

Crema de zahar ars cu lapte de soia...

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Mai intai am ars clele 6 linguri de zahar intr-un vas de yena,am imbracat vasul cu zaharul lichefiat si am lasat sa se raceasca. Am separat albusurile de galbenus si am batut albusurile,dar nu...Citeste continuarea

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]