Ciorbă/supă de miel
Postat de: panacris in Supe/CiorbeCarnea se spală, se porționează și se pune la fiert în apă rece cu puțină sare, cca. 25 de minjute la foc mediu, semiacoperit. Se spumează la nevoie. Zarzavaturile se curăță, se...Citeste continuarea
Cornetti cu crema de vanilie
Postat de: gabrielacuisine in PrajituriIn primul rand scoatem aluatul din congelator cu vreo 2 ore inainte sa ne apucam de rulat conurile (sau cilindrii, depinde de formele pe care le avem. Mie mi-au placut conurile la magazin) Cand...Citeste continuarea
Crema de branza cu leurda
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriSe amesteca intr-un castron urda cu branza telemea rasa. Se presara boia, piper si sare daca mai trebuie. Se toaca leurda si se amesteca in castron cu branza. Maslinele se taie rondele si...Citeste continuarea
Chiftelute de soia
Postat de: eduard_09 in Mancaruri de postPrima data punem soia intr-o cratita cu apa si o lasam 10 min., dupa care o punem la fiert in apa cu sare cca 15 min,dupa care scurgem bine de apa. Intre timp fierbem cartofii(curatati de coaja...Citeste continuarea
Ciorba de miel reteta cu smantana...
Postat de: Sidy in CiorbeCuratam zarzavatul si ceapa. Zarzavatul il dam pe razatoarea mare, ceapa o lasam intreaga. Carnea o portionam potrivit . Morcovii ii tragem putin la tigaie , pentu o culoare frumoasa data...Citeste continuarea
Cozonac cu prune uscate
Postat de: MotanLaOale in DulciuriSe pune drojdia cu 100 ml lapte cald si cu 2 linguri faina si o lingurita de zahar, se amesteca bine si se lasa la dospit. Zaharul se amesteca cu galbenusurile, se freaca spuma si se adauga...Citeste continuarea
Ciorba de miel reteta
Postat de: MotanLaOale in CiorbeCarnea se curata, se spala bine si se pune la fiert. Dupa primul clocot se schimba apa si se fiarbe inca 30-35 minute. Cand este facuta carnea se scoate separat. Zarzavatul se curata, se...Citeste continuarea
Cozonac impletit cu rahat
Postat de: amalia01 in PrajituriDin drojdie, o lingura de zahar, un pumn de faina si o cana de lapte se face o maia. Intre timp, se cerne restul de faina intr-un castron mare si se face o gropita in mijloc, in care vei adauga...Citeste continuarea
Chec aperitiv (altfel)
Postat de: COSTEO in Aperitive / GarnituriGalbenusurile se bat bine spuma, adaugam si faina, pana obtinem un aluat nu prea gros. Se toaca ceapa, usturoiul, marar, patrunjel si se adauga peste compozitia obtinuta, apoi punem carnea...Citeste continuarea
Cozonac trandafir
Postat de: dalina2007 in PrajituriIntr-un pahar se amesteca drojdia cu o lingurita de zahar. Se adauga doua linguri de lapte caldut si o jumatate de lingurita de faina si se lasa la fermentat pentru minim 10 minute. Este de...Citeste continuarea
Chec Dukan
Postat de: LadyCrs in PrajituriAmestecam laptele praf, amidonul, glutenul, praful de copt, iaurtul, indulcitorul, laptele, aromele si galbenusurile. Separat mixam albusurile pana devin spuma. Turnam 3 linguri din compozitia de...Citeste continuarea
Cozonac cu nuca, fructe confiate si...
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriIn primul rand toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei!!! Aluatul: Drojdia o frecam cu o lingura de zahar si o lasam 10-15 minute la o parte sa creasca. Laptele il facem...Citeste continuarea
Carnati in aluat
Postat de: antici_gabytza in Aperitive / GarnituriFaina o amestecam cu praful de copt, sare si facem o gaura in mijloc in care vom adauga oul batut, untul si uleiul dupa care vom adauga treptat iaurtul si vom framanta o coca nelipicioasa, invelim...Citeste continuarea
Chifteluţe uriaşe cu ouă de...
Postat de: diaconta in PorcCarnea tocata am condimentat-o,am pus usturoiul,oul,pesmetul si verdeata. Am folosit o tava pentru briose.Formele le-am uns cu ulei Am pus în fiecare forma putina carne,apoi oul...Citeste continuarea
Cosulet Comestibil
Postat de: adnia in PrajituriAm amestecat toate ingredientele intr-un bol, pana am obtinut un aluat omogen. Apoi am rasturnat pe planseta si am framantat bine. Am lasat aluatul sa creasca intr-un loc caldut si ferit de curent...Citeste continuarea
Cuburi aperitiv cu Miez de Lapte ,...
Postat de: Sidy in Aperitive / GarnituriDin compozitia blaturilor , facem 3 foi , pe care le pregatim astfel: batem spuma 2 albusuri cu un praf de sare.Galbenusurile cu 3 linguri de apa si putina sare le amestecam bine cu 3 linguri...Citeste continuarea
Cozonac cu caise confiate si sirop...
Postat de: adnia in PrajituriDin toate ingredientele pt. aluat (mai putin caisele confiate, care se adauga la sfarsit) am framantat aluatul neted si elastic, pe care l-am lasat la crescut, pana si-a dublat volumul. Intre...Citeste continuarea
Cozonac cu nuca
Postat de: simona72 in DulciuriAluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele le-am pus in urmatoarea ordine: laptele caldut, galbenusurile amestecate cu zaharul, sare, unt, ulei, deasupra faina si cubul de drojdie...Citeste continuarea
Cozonac cu rahat si nuca
Postat de: Creatsa in DulciuriIntr-un vas mare punem 50 g faina apoi adaugam laptele oparit si omogenizam bine compozitia sa nu ramana cocoloase. Drojdia proaspata o amestecam cu 2 lingurite de zahar pana se lichefiaza....Citeste continuarea
Cozonac cu ciocolata, nuca, stafide...
Postat de: Dya in DulciuriCernem faina, adaugam drojdia dospita, laptele (care trebuie sa fie caldut) si ouale batute spuma impreuna cu zaharul si esentele. Amestecam compozitia si adaugam apoi iaurtul. Framantam, punand...Citeste continuarea
Cheesecake rapid cu ciocolata
Postat de: gatiticuspor in PrajituriPuneti biscuitii intr-o punga de plastic si zdrobitii cu un facalet pana ce obtineti firimituri fine. Topiti untul la microunde cam 20 de secunde si lasati-l sa se racoreasca. Amestecati untul cu...Citeste continuarea
Cozonac cu ciocolata
Postat de: antici_gabytza in DulciuriAmestecam faina cu sarea, zaharul, coaja de portocala, drojdia, facem o gaura in mijloc si adaugam galbenusurile amestecate cu oul batut putin, zeama de portocala. Laptele il amestecam cu untul...Citeste continuarea
Cozonaci fara framantare
Postat de: camelia75 in DulciuriPentru umplutura: Amestecati nuca macinata cu zaharul, cacao si albusul de ou batut, apoi puneti laptele fierbinte si amestecati pentru omogenizare. Mod de preparare aluat: 1.Cerneti...Citeste continuarea
Cozonac cu umplutura mixta,...
Postat de: merisor67 in PrajituriAm pregatit mai intai maiaua frecand drojdia cu doua linguri de zahar pana la diluarea acesteia, apoi am pus cam 150 ml lapte caldut si o mana de faina. Am omogenizat, am acoperit cu...Citeste continuarea
Cozonac Rosenkrantz
Postat de: marianascarlat in DulciuriPentru preparat aluatul am folosit incredibila masina de facut paine.deci am pus in cuva masinii toate ingredientele,(laptele in care am dizolvat zaharul si drojdia, ouale, aromele, sarea,...Citeste continuarea
Ciuperci pleurotus cu legume de post
Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri de postMorcovul si telina se dau pe razatoarea mare si se pun in tigaie, se taie si ceapa verde rondele si se pun la calit in ulei de masline. Ciuperciile se clatesc foarte bine cu apa rece si se taie...Citeste continuarea
Cozonac cu nuca si ciocolata
Postat de: scortisoara in DulciuriSe cerne faina pentru a se aerisi. Intr-un castronel se amesteca drojdia cu o lingurita de zahar, o lingura de faina si putin lapte caldut. Deasupra se prepara putina faina si se lasa la...Citeste continuarea
Cozonac de Paste
Postat de: RuxyRux in PrajituriPentru pasii de preparare a cozonacului va invit sa urmariti acest articol... Din aceasta cantitate eu am preparat 6 cozonaci si 3 pasti mari...daca doriti modificati cantitatile in functie de...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare si carne de porc
Postat de: Luana in CiorbeMorcovul se taie rondele, ceapa marunt,la fel si telina si ardeiul si se pun la fiert.Se adauga si bucata de carne intreaga. Cand sunt apropate fierte ne pregatim sa facem perisoarele....Citeste continuarea
Ciuperci umplute si paine aburita
Postat de: simona72 in Aperitive / GarnituriCeapa si usturoiul le spalam si le taiem rondele, apoi le calim in ulei de masline. Piciorusele de la ciuperci le spalam si le taiem marunt si le adaugam peste celelalte sa se caleasca. Adaugam...Citeste continuarea
Cozonac impletit cu fructe uscate...
Postat de: Corina33 in DulciuriPentru inceput va spun ca faina 000 eu nu am gasit pe aici asa ca gatesc cu faina tip 450, ce-o fi insemnand asta, nu stiu! :) In al doilea rand trebuie sa va marturisesc ca nu am cernut-o...Citeste continuarea
Crenvursti cu sos de rosii si spaghete
Postat de: Bucataras in Mancaruri de postUrmareste video. Citeste continuarea
Ciorba de fasole verde
Postat de: Elena_Daria in CiorbeMai intai ne ocupam de pastaile de fasole. Le spalam, apoi le punem in apa rece si le lasam sa fiarba la foc mic. Cand acestea s-au inmuiat, adaugam legumele:morcovul taiat rondele,...Citeste continuarea
Cartofi noi cu rozmarin si usturoi
Postat de: ela in Aperitive / GarnituriCuratam cartofii de coaja si ii taiem cuburi mai mari. Facem un amestec din pesmet,rozmarin uscat,sare,piper,pesmet,usturoi si condimente pentru cartofi si il amestecam bine. Tapetam o...Citeste continuarea
Cozonac
Postat de: LadyCrs in DulciuriIncalzim laptele cu zaharul, esentele, zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie. Il lasam la racit. Intre timp punem faina intr-un vas incapator si pregatim maiaua ( din drojdie, o lingurita...Citeste continuarea
Capsuni trase in ciocolata
Postat de: angyb in DulciuriCapsunile se curata de codite se spala si se pun pe un servet de hartie sa se uste bine. Topim ciocolata pe baie de abur (sau la microunde) dupa care tavalim capsunile prin ciocolata. Citeste continuarea
Ciorba de legume
Postat de: dariadeea in CiorbeAm curatat toate legumele. Ceapa, ardeiul, morcovul, telina, pastarnacul, patrunjelul radacina le-am tocat cuburi mai mici, cartofii cuburi potrivite. Intr-o oala de 4 litri am pus legumele...Citeste continuarea
Ceafa de porc cu curcuma si capere
Postat de: gurita_ta2005 in PorcSe clateste carnea sub jet de apa rece, se sterge cu un prosop de hartie, se condimenteaza cu sare, piper si curcuma, pe ambele parti. Se pun bucatile de carne in tigaie, se...Citeste continuarea
Cozonac pufos cu nuca si cacao
Postat de: rhapsody in DulciuriAluat 1. Intr-un vas preparam maiaua dizolvand drojdia in 300 ml lapte caldut, adaugam 1 lg zahar si 2-3 lg de faina si amestecam, punem vasul intr-un loc caldut si lasam 15 min,...Citeste continuarea
Ciuperci umplute
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriPalariile de ciupercuta curatate de codite se spala si se lasa sa se zvante. Asezati ciupercile intr-o tava tapetata cu hartie de copt . Le condimentati cu sare si rozmarin uscat .Pe fiecare...Citeste continuarea
Cozonac cu nuca si rahat
Postat de: timea in DulciuriToate ingredientele pentru aluatul de cozonac trebuie sa fie la temperatura camerei. Punem drojdia la dospit in 100 ml lapte caldut amestecat cu o lingurita de zahar. Cernem faina...Citeste continuarea
Ceșcuțe de castravete cu brânză...
Postat de: Satisfyyourcravings in Aperitive / GarnituriCu un peeler, se cojesc bucățile de castravete din loc în loc. Se scobesc cu ajutorul unei lingurițe , astfel încât unul dintre capete să rămână intact. Se...Citeste continuarea
Creveti Prajiti
Postat de: Alina26 in Fructe de mareSpalam creveti si ii curatam.Dupa ce i-ati curatat,cu un cutit taiati pe spate si scoateti "dunga" aia neagra,pentru ca e amara.Dupa ce ati terminat de curatat,puneti crevetii intr-un...Citeste continuarea
Cheesecake
Postat de: elucubratiiculinare in PrajituriÎntr-un castron cernem făina cu sarea și zahărul vanilat. Adăugăm untul tăiat cubulețe și amestecăm bine până obținem un aluat sfărâmicios. Adăugăm esența de...Citeste continuarea
Creveți provensali
Postat de: elucubratiiculinare in Fructe de mareCălim ceapa, țelina, ardeiul iute și usturoiul (toate tocate mărunt) la foc mare, amestecând din când în când pentru ~ 5 minute. Adaugăm roșiile, vinul, anșoa...Citeste continuarea
Cheesecake cu mouse de mango si frisca
Postat de: CookieMonster in TorturiCheesecake 1. Mixam bine ouale si zaharul pana cand isi dubleaza volumul ( aproximativ 5 minute). 2. Adaugam branza si mixam bine, apoi incorporam laptele condensat, esenta de vanilie si...Citeste continuarea
Ciulama de porc
Postat de: antici_gabytza in PorcCarnea o spalam si taiem bucati mari.O punem in tigaie si o prajim in putin ulei pe ambele parti.Scoatem carnea si in uleiul in care am prajit carnea, adaugam ceapa tocata si o calim putin.Dupa...Citeste continuarea
Cosulete cu fructe
Postat de: antici_gabytza in PrajituriCernem faina intr-un bol.Adaugam drojdia si o dizolvatM in apa calduta si o lasam 10 minute a.Adaugam zaharul pe margine cu plicurile de zahar vanilat.In drojdie adaugam esenta si...Citeste continuarea
Cap de peste grouper cu legume fierte
Postat de: cristeena20 in PesteCapul de garoupa de taie pe lungime in jumatate si se pune la fiert in apa cu sare pt cca 15 minute. Legumele se fierb si ele: curatam cartofii, morcovii si ii taiem pe lungime; fasolea la fel...Citeste continuarea
Crema de zahar ars cu lapte de soia...
Postat de: Constelatialeu in DulciuriMai intai am ars clele 6 linguri de zahar intr-un vas de yena,am imbracat vasul cu zaharul lichefiat si am lasat sa se raceasca. Am separat albusurile de galbenus si am batut albusurile,dar nu...Citeste continuarea