Ciorba de verdeturi cu paste si...
Postat de: babi5 in CiorbeAm taiat sunca in fisii subtirele ,am oparit-o un picut sa mai iasa sarea din ia si aroma de fum ,apoi am puso intr-o oala la fiert cca 20 min,apoi am adaugat...Citeste continuarea
Chec cu unt ,fructe şi lamâie
Postat de: diaconta in DulciuriAm separat albusurile de galbenusuri la cele 4 oua. Untul moale l-am amestecat cu crema mascarpone si zaharul(am pastrat doua linguri de zahar pentru albusuri) si am mixat pâna s-au facut...Citeste continuarea
Covrigei crocanti cu branza si mac
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriDam branzica pe razatoare si adaugam margarina topita. Adaugam faina si macul si framantam aluatul cca. 20 minute. Lasam aluatul la rece pentru 15 minute. Dupa scurgerea timpului de racire...Citeste continuarea
Cartofi prajiti cu crema de avocado
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postCuratam cartofii, ii spalam si ii taiem cu cutitul spiralat pentru branzeturi. Incingem uleiul intr-o craticioara cu diametrul mic, punem cartofii pe rand la prajit, uleiul trebuie sa acopere...Citeste continuarea
Chiftelute picante in sos, sub...
Postat de: merisor67 in Mancaruri cu carneMai intai pregatim chiftelutele. Curatam legumele si le spalam, apoi trecem ceapa si usturoiul prin masina de tocat sau robot si le amestecam cu carnea tocata. Trecem prin masina de tocat si...Citeste continuarea
Cartofi gratinati
Postat de: rodicamaria in Mancaruri de legumeCeapa se toaca marunt si se caleste putin in ulei.Se adauga rosiile taiate felii,ciupercutele sare,piper si se continua fireberea. Se unge cu ulei un vas termorezistent.Se aseaza un strat de...Citeste continuarea
Cheesecake aperitiv
Postat de: rodicamaria in Aperitive / GarnituriBiscuitii se maruntesc cu robotul si se amesteca cu untul topit,un varf origano si cu doua albuse.Se unge tava cu unt si se intinde "blatul". Restul ingredientelor se amesteca bine si...Citeste continuarea
Compot de dovlecel
Postat de: lorreedana in Sirop / Compot1.Se aleg 2-3 dovleci in jur de 4-4.5 kg in total.Se curata de coaja si de continutul de seminte, se spala, se scurg de apa si se cantareste o cantitate de 3 kg. 2.Se taie in cubulete (feliute)...Citeste continuarea
Chec aperitiv cu pui
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriPieptul de pui se clateste bine cu apa rece si se taie bucati potrivite si se pun in robotul de bucatarie. Intr-un castron batem ouale,adaugam si pieptul de pui pasat,condimentele si amestecam...Citeste continuarea
Compot de cirese si visine
Postat de: deyutzky in Sirop / CompotCiresele impreuna cu visinele se spala bine in multa apa rece si li se indeparteaza coditele. Se lasa in apa rece cca 30 de min. daca vor avea viermi acestia vor iesi la suprafata. In...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: gabrielacuisine in CiorbeSpalam si curatam legumele cu apa rece. Punem apa in oala cam jumatate, adaugam pastarnacul intreg si telina (cea pentru petiol o feliem), radem morcovul sau il taiem rondele, tocam ceapa...Citeste continuarea
Chec din albusuri
Postat de: adnia in PrajituriSe bat albusurile spuma tare. Se adauga zeama de la 1/2 lamaie, apoi se bat din nou. Se adauga zaharul pudra si se bate bezea. Se adauga restul ingredientelor si se amesteca totul cu o spatula....Citeste continuarea
Chec parfumat cu lamaie si unt
Postat de: gabrielacuisine in PrajituriSe scoate untul cu 2-3 ore inainte pentru a se incalzi la temperatura camerei. Intr-un castron inalt mixam intai untul pana cand devine omogen, adaugam zaharul si frecam pana la incorporare....Citeste continuarea
Ciocolata Bounty de casa
Postat de: Geanina87 in DulciuriIntr-un vas se amesteca laptele condensat,nuca de cocos, laptele praf, zaharul si untul. Cu ajutorul mainilor dam forma batoanelor, mai mari sau mai mici,dupa preferinta.Le punem intr-un vas in...Citeste continuarea
Ciorba de fasole cu ciolan afumat
Postat de: roxana_simona in CiorbeFasolea se lasa in apa de seara pana dimineata. Ciolanul se pune la fiert pentru timp de 1 ora 1/2, pana se desprinde carnea de pe os. Cand la jumatatea timpului se adauga fasolea scursa de apa si...Citeste continuarea
Ciorba de legume acrita cu prune verzi
Postat de: iri_love in CiorbeCepele se curata ,se spala si se taie marunt. Rosiile se spala si se vor taia cat de marunt vom dori. Pastaile le rupem capetele,dupa care se vor rupe la dimensiuni de...Citeste continuarea
Cartofi frantuzesti
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriCartofii ii curatam de coaja,ii spalam si ii punem la fiert in apa cu sare, Cand au fiert ii scurgem de apa,oprim 4-5 cartofi si restul ii pisam ca pentru pireu,lasam sa se raceasca, Fierbem...Citeste continuarea
Crema de zahar ars
Postat de: butoiaurora76 in PrajituriCele 3 linguri de zahar se pun in cratita la foc mic. Cand incepe sa se topeasca se intoarce cratita astfel incat zaharul ars sa acopere uniform peretii cratitei. Se lasa sa se raceasca. Se...Citeste continuarea
Chiftelute la cuptor (reteta video)
Postat de: bucatarie_marocana in VitaVoi pune carnea intr-un bol ,peste carne voi pune ceapa,patrunjel,sare,piper,boia de ardei,si curcuma Apoi voi amesteca toate aceste ingrediente foarte bine. Acum voi lua...Citeste continuarea
Ciorba de fasole boabe
Postat de: gabrielacuisine in CiorbeSe pune fasolea la inmuiat in apa rece cu o seara inainte. A doua zi o dam in fiert si aruncam apa de 3 ori (de fiecare data de cate ori a dat in fiert). Dupa ce am aruncat cele 3 ape, o...Citeste continuarea
Cartofi noi cu carne la cuptor
Postat de: pittbull in PorcCartofii se curata de coaja si se pun la fiert in jur de 6 minute. Carnea taiata cuburi se pune intr-o tigaie cu putin ulei pina se rumeneste pe ambele parti.Se adauga un pahar de apa.Se lasa...Citeste continuarea
Chec cu branza, Dukan
Postat de: mimmi in PrajituriSeparam ouale, galbenusurile le mixam cu indulcitorul, iaurtul si lingura de cacao. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam peste galbenusuri taratele, praful de copt si albusurile...Citeste continuarea
Chiftele de dovlecel cu pesmet
Postat de: Dea_Dea in Aperitive / GarnituriDovlecelul se curata si se da pe razatoare. Usturoiul se piseaza. Se condimenteaza cu sare si piper. Se adauga oul si se omogenizeaza. Apoi se adauga pesmetul , se amesteca si se formeaza...Citeste continuarea
Conopida cu maioneza
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriSpalam si fierbem conopida in apa cu sare cca 30 min. O lasam la scurs si racit. Facem maioneza dintr-un galbenus crud, un varf de cutit sare de lamaie, 100 ml de ulei si jumatate de lingurita...Citeste continuarea
Ciresata din cirese amare
Postat de: iri_love in BauturiUmplem pentru inceput bidoanele cu cirese ,cam trei sferturi din bidon,dupa care adaugam in fiecare bidon cam 300-400 gr de zahar si lasam 2-3 zile sa se topeasca zaharul ,dupa care adaugam in...Citeste continuarea
Ciocolata Bounty de casa
Postat de: Anett in DulciuriIntr-un vas se amesteca nuca de cocos cu lapte condensat pana se obtine o pasta potrivita, nici tare nici moale. Apoi se modeleaza si se lasa in congelator timp de 20 de minute. Intre...Citeste continuarea
Cheesecake cu crema de vanilie si...
Postat de: butoiaurora76 in TorturiPreparare: Se maruntesc biscuitii, se framanta cu untul topit si se formeaza un blat care se coace 10 minute in forma de tort in cuptorul preancalzit. Pt cheesecake se mixeaza crema...Citeste continuarea
Cartofi Dauphinoise cu piept de pui...
Postat de: gaby_d in Mancaruri cu carneSe curata si spala cartofii si morcovii. Se taie felii si se pun la fiert in apa cu sare timp de 10 minute. Se scurg si se lasa la racit. Se caleste ceapa curata si taiata julien in ...Citeste continuarea
Chifle cu lapte batut si rosii uscate
Postat de: Sim0naWorld in PiineFaina am cernut-o intr-un castron. In centru ei am facut o gaura, in care am pus drojdia uscata, zaharul si putina apa calda, si am lasat vre-o 10 minute sa se activeze drojdia. Am adaugat...Citeste continuarea
Compot de piersici
Postat de: merisor67 in Sirop / CompotAm ales niste piersici din piata mai tari sa nu se inmoaie la fiert, dar au fost destul de dulci. piersicile spalate, le-am spart in doua, am scos samburii si le-am asezat frumos in borcanele...Citeste continuarea
Chiftelute de legume cu branza
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriSe prepara simplu, se rade dovlecelul se presara sare pe el si se lasa deoparte cateva minute. Se rade ceapa, morcovul pe razatoarea mica, ciupercutele, apoi cartoful. Punem si dovlecelul bine...Citeste continuarea
Crema de branza cu smantana si ardei
Postat de: RoXx in Aperitive / GarnituriBranza se da pe razatoarea mica .Ardeiul se spala,se curata de seminte si se taie cubulete. Se amesteca branza,smantana si ardeiul , se asezoneaza cu sare si piper . Se condimenteaza cu oregano...Citeste continuarea
Cosulete cu gem si bezea de nuca
Postat de: RoXx in PrajituriSe amesteca toate ingredientele pentru aluat si astfel coca formata se pune pe marginea formelor pentru briose . Cele 4 albusuri de la oua se bat spuma cu zaharul si nuca macinata pana se...Citeste continuarea
Catelus cu branza si sunca
Postat de: adnia in Mancare copiiDin toate ingredientele (cu exceptia maslinelor si suncii) se formeaza un aluat elastic, care se lasa la crescut intr-un loc caldut si ferit de curenti. Dupa ce a crescut, aluatul se mai...Citeste continuarea
Compot de caise
Postat de: ianculubita in Sirop / CompotCaisele spalate, scoase samburii, care sunt mai mici le lasam intregi, le asezam in borcane. Masuram cu o cana apa, mie mi-a intrat intr-un borcan de 800 g, 250 ml apa. Punem apa masurata intr-un...Citeste continuarea
Ciorba de fasole
Postat de: dariadeea in CiorbeSe spala si se curata legumele.Se toaca marunt toate.Fasolea se scurge de apa si se spala bine. Intr-o oala se pune uleiul la incins,se pun legumele la calit,dupa ce s-au calit se pune fasolea...Citeste continuarea
Cartofi frantuzesti
Postat de: dariadeea in Aperitive / GarnituriCartofii se spala bine,se pun la fiert cu tot cu coaja.Cand au fiert se scurge apa si se lasa la racit.Dupa ce s-au racit se curata de coaja si se taie felii potrivite.5 oua se fierb,iar celelalte...Citeste continuarea
Conopidă în vas Zepter
Postat de: panacris in SalateConopida sau "varză de Cipru", cum a fost denumită la început provine, după cum ne sugerează și porecla, din Ciprul antic și există încă de acum 2.500 de...Citeste continuarea
Cartofi Dauphinoise
Postat de: ralu_ca in Aperitive / GarnituriCartofii i-am spalat si i-am taiat rondele, apoi ceapa am taiat-o rondele. Intr-o cratita am incins uleiul si am adaugat cartofii si ceapa, am amestecat, am adaugat sare, piper, boia. Am amestecat...Citeste continuarea
Capsunato-ciresata
Postat de: delia64 in BauturiSpalam ciresele si capsunii , le curatam de codite si le introducem intr-o damigeana, de preferat de sticla, (eu am avut doar de plastic de la aparatul de apa). Punem cele 3 kg. de zahar peste...Citeste continuarea
Chec Zebra
Postat de: caroline in PrajituriMargarina topita si apoi lasata sa se raceasca se amesteca bine cu 100 gr zahar si lingura de zahar vanilat.Trebuie sa obtinem o compozitie cremoasa. Se adauga apoi ouale unul cite unul pe...Citeste continuarea
Clatite cu crema de branza la cuptor
Postat de: danakarin in DulciuriTopim untul, pregatim aluatul de clatite din ingredientele insirate mai sus, il amestecam bine sa nu aiba cocoloase. Il lasam sa se odihneasca cel putin 30 de minute. Pentru umplutura, batem...Citeste continuarea
Chec aromat
Postat de: Alinutza80 in PrajituriSe separa albusurile de galbenusuri, apoi se bat albusurile pana se obtine o spuma tare. Se adauga zaharul treptat pana se incorporeaza tot. Se adauga esenta de rom si praful de copt stins cu...Citeste continuarea
Ciuperci umplute în vas Zepter
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriDupă cum știm, ciupercile sunt o sursă importantă de nutrienți necesari pe timpul postului și nu numai. Ciupercile conțin foarte multe vitamine ( B1, B2, B5, B9, B12, D), calciu, fier,...Citeste continuarea
Capsuni la borcan
Postat de: antici_gabytza in Dulceata / GemSpalam capsunile si le dam jos coditele daca au dupa care le lasam sa se scurga de apa. Pregatim cateva borcane curate(spalate si scurse bine de apa). Adaugam capsuni in borcan 3/4 lasand loc pt...Citeste continuarea
Cartofi a la Bunica
Postat de: Bunica in Aperitive / GarnituriPieptul tarabesc afumat se taie in fasii subtiri si sa rumeneste intr-o tigaie antiaderenta fara grasime.Dupa ce s-a rumenit usor se stinge focul. Ceapa spalata si curatat se taie solzisori....Citeste continuarea
Choux a la creme
Postat de: mybella in PrajituriIntr un ceaunel sau o craticioara se pune apa,margarina,zaharul si un praf de sare.Cand s-a topit margarina se da focul la minim si se adauga faina in ploaie putin cate putin si se amesteca...Citeste continuarea
Cheesecake fara coacere
Postat de: gabrielacuisine in TorturiBlatul: Se macina biscuitii in robotul de bucatarie sau intr-o punga cu un ciocan (dc nu aveti robot) si se amesteca apoi cu untul topit la microunde. Se aseaza amestecul de biscuiti si...Citeste continuarea
Chec cu nuca
Postat de: eduard_09 in DulciuriIntr-o cratita adaugam untul taiat cubulete,zaharul si laptele,punem pe foc mic pana ce zaharul este dizolvat, Luam cratita de pe foc,adaugam cacao si lasam sa se raceasca, Mixam albusurile...Citeste continuarea
Crap in sos de rosii
Postat de: eduard_09 in Crap / CarasIntr-o farfurie amestecam sare,piper,3 catei de usturoi pisat,busuiocul, Condimentam bucatile de crap si le acoperim cu folie dupa care dam la frigider 30 min, In blender adaugam ceapa...Citeste continuarea