A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chec glazurat cu citrice

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Untul se topeste si se lasa deoparte. Galbenusurile se freaca cu putina sare cu o lingura, apoi se pune untul topit si racit, se amesteca cu 100 ml frisca lichida, cu 200 ml zeama de citrice...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare dreasa cu...

Postat de: mena29 in Ciorbe

 Cum se prepara Ciorba de perisoare dreasa cu smantana si ou, reteta caseiȘ Amestecam intr-un castron ingredientele pentru perisoare, framantam bine carnea si modelam bile de marimea...Citeste continuarea

Chec cu zmeura

Postat de: Jymy in Dulciuri

Se mixeaza ouale impreuna cu zaharul (inclusiv cel vanilat) pana ce se obtine o spuma densa. Se adauga coaja de portocala, uleiul si laptele, amestecandu-se usor. Se presara praful de copt...Citeste continuarea

Chec cu ornamente colorate din zahar

Postat de: medioto59 in Dulciuri

Taiem untul cubulete, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o crema. Adaugam, unul cate unul, ouale si continuam sa mixam. Adaugam apoi, rand pe rand, smantana, coaja rasa (prin razatoarea mare)...Citeste continuarea

Chec cu lamaie

Postat de: deyutzky in Dulciuri

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam cu sarea pana cand se fac spuma.  In alt bol, mixam galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam uleiul si esenta de lamaie (sau coaja...Citeste continuarea

Choux a la creme

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Cojile: Reteta pentru coji poate fi si cea de la eclere pe care o stiti sau o aveti. Intr-o craticioara, se pune apa, sarea si uleiul la fiert. Cand incepe sa dea in clocot, se toarna faina...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare

Postat de: ancutsa in Ciorbe

  Se pun la fiert intr-o oala de 5 litri, apa cu o lingurita de sare, o ceapa taiata marunt, morcovul ras, rosiile la cutie (eu folosesc aproximativ jumatate de cutie). Se spumeaza la...Citeste continuarea

Carnati de casa

Postat de: ancutsa in Porc

    Se tin matele cateva ore in apa cu otet si se clatesc de cateva ori cu apa calduta. Carnea tocata se amesteca impreuna cu celelalte condimente si ingrediente, apoi se umple...Citeste continuarea

Cheesecake cu capsuni

Postat de: Alepaty in Torturi

Biscuitii se maruntesc cu ajutorul blenderului si se amesteca cu untul topit, pana ajunge la consistenta nisipului ud. Eu adaug untul treptat pentru a ajunge la consistenta dorita .Se tapeteaza o...Citeste continuarea

Chec patrat cu stafide

Postat de: gabrielasfechis in Dulciuri

Separam ouale. Mixam albusurile cu zaharul si zaharul vanilat, bine, apoi adaugam pe rand, galbenusurile si amestecam de sus in jos, cu o lingura de lemn pana la omogenizare. Adaugam vanilia....Citeste continuarea

Chec bicolor

Postat de: gabrielasfechis in Dulciuri

Separam ouale. Mixam albusurile cu zaharul bine, apoi adaugam pe rand galbenusurile si amestecam de sus in jos, cu o lingura de lemn pana la omogenizare. Adaugam faina si praful de copt pe...Citeste continuarea

Cartofi copti cu umplutura de...

Postat de: stefy_a in Aperitive / Garnituri

Se spala cartofii, se sterg cu un prosop de bucatarie si se asaza in tava pentru cuptor, tapetata cu hartie de copt. Se stropesc cartofii cu putin ulei si se asezoneaza cu sare. Se da tava...Citeste continuarea

Crostoli cu cacao si nutella

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Eu am pornit de la reteta Laurei Adamache de crostoli pe care am modificat-o, adaugand cacao si desigur, nutella. Puneti frisca lichida intr-un vas, adaugati treptat faina si  apoi...Citeste continuarea

Chec cu nuca si portocala

Postat de: Jymy in Dulciuri

Batem ouale spuma, adaugand putin cate putin, zaharul. Presaram coaja rasa de portocala, adaugam sucul de portocala si semintele pastaii de vanilie si amestecam usor. Turnam uleiul si...Citeste continuarea

Chec cu lamaie, alune, nuci si glazura

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Intr-un bol, punem doua oua si doua galbenusuri. Incepem sa le mixam, adaugam zaharul treptat mixand continuu, pana obtinem o consistenta spumoasa. Untul topit (usor caldut) il punem peste...Citeste continuarea

Cornulete cu untura si gem

Postat de: Alepaty in Prajituri

Untura, care a stat a temperatura camerei, se amesteca cu smantana. Faina se amesteca cu praful de copt si praful de sare. Se adauga coaja de lamaie si smantana amestecata cu untura. Se...Citeste continuarea

Chec cu capsuni

Postat de: sufletista in Dulciuri

Intr-un bol, mixam albusurile cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana devine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile batute cu uleiul si laptele, amestecam...Citeste continuarea

Crema de zahar ars cu mere

Postat de: aliliana in Dulciuri

Feliile de mere se taie si se pudreaza cu zahar pudra cu scortisoara. Se lasa de-o parte. Intre timp, se face caramelul. Se pune intr-o tigaie, zaharul si apa si se lasa la fiert pana ce zaharul...Citeste continuarea

Clatite cu Crema de Mascarpone

Postat de: BakeUpArtist in Dulciuri

Pentru aluat, se bat bine ouăle, se adaugă laptele și apa, și apoi se îngroașă cu făină. Se lasă aproximativ 30 de minute, apoi se coc clătitele într-o tigaie teflonată...Citeste continuarea

Chec de ciocolata si menta

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Topim untul intr-un vas, la foc mic, cat este fierbinte, adaugam laptele, apoi imediat 8 ciocolatele after eight, amestecam sa se omogenizeze, fara insa a insista foarte mult. Mixam ouale cu...Citeste continuarea

Carnaciori cu mamaliga

Postat de: silvianart in Porc

Carnaciorii ii gatim la cuptor, mamaliguta o preparam cu unt din belsug, maslinele le pasam cu ulei de masline, piper si o lingurita de hrean ras. Se asaza pe farfurie. Super simplu. Citeste continuarea

Cartofi acordeon

Postat de: eumimi in Aperitive / Garnituri

Mai intai, curatam coaja cartofilor. Pentru a-i taia perfect, exista o tehnica: incadram cartoful cu 2 furculite si taiam felii pana cand se opreste cutitul in furculite. Astfel, nu vom taia prea...Citeste continuarea

Chec cu unt de arahide

Postat de: andaoana in Prajituri

Pentru ca mi-a placut tare mult cum a iesit checul cu sirop de zahar, am decis sa il fac si pe acesta la fel. Asa ca, intr-un vas, am topit zaharul in cele 4 linguri de apa si cu zeama de la...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare cu os afumat

Postat de: katty in Ciorbe

Spalam bine osul afumat si il punem la fiert cu putina apa. Dupa ce clocoteste, il clatim bine, aruncam apa si il punem din nou la fiert, cu apa cat sa il acopere. Spumam bine si fierbem pana...Citeste continuarea

Chec savarina cu frisca si capsuni

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Faina cernuta se  pune intr-un vas, in mijloc se asaza drojdia, pe margine sarea, zaharul, untul moale, oul, vanilia, apoi se toarna laptele caldut si se framanta un aluat moale care se...Citeste continuarea

Chec cu prune

Postat de: sufletista in Dulciuri

Mixam albusurile cu un praf de sare pana isi dulbeaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana devine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile mixate cu untul topit si racit, esenta de vanilie,...Citeste continuarea

Chec cu visine

Postat de: andaoana in Prajituri

Incepem prin a face un sirop de zahar din 4 linguri de apa si o cana de zahar . Punem ingredientele intr-un ibric si topim pe foc mic zaharul pana obtinem un sirop dens. Lasam sa se raceasca ....Citeste continuarea

Crema de ricotta cu arahide

Postat de: andaoana in Aperitive / Garnituri

Arahidele le-am tocat cu ajutorul unui cutit. Ceapa am dat-o pe razatoarea mica. Ricotta impreuna cu mascarponele si sarea le-am amestecat bine, gustati sa vedeti daca mai trebuie pusa sare....Citeste continuarea

Chec cu dovleac, nuci si ciocolata...

Postat de: oanapl in Prajituri

Cureti semintele dovleacului, il tai in felii potrivite si il coci in cuptorul preincalzit la 180° C, pentru 30 minute sau pana cand, intepandu-l cu o furculita, aceasta patrunde cu usurinta...Citeste continuarea

Chec cu dovleac si ciocolata

Postat de: Veronica22 in Dulciuri

Dovleacul copt se curata de coaja si partile prea uscate in timpul coacerii. Se paseaza pana devine un piure fin. Daca doriti sa folositi dovleac fiert, se poate si asa. Ciocolata se topeste pe...Citeste continuarea

Chec cu vin, ciocolata si visine

Postat de: Veronica22 in Dulciuri

 Ouale, zaharul si untul se freaca spuma. Adaugam cacaua, vinul, praful de copt si faina si se mixeaza pana cand compozitia este omogena. Se scot visinele din dulceata si se pun in...Citeste continuarea

Chec cu fructe confiate si glazura...

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Eu am ales sa fac checul la tava, intr-o forma rotunda. Se cerne faina si praful de copt intr-un vas larg, se incorporeaza si fulgii de cocos, se adauga untul rece, dar moale si se amesteca cu...Citeste continuarea

Cheesecake Oreo

Postat de: sufletista in Dulciuri

Blat Untul se mixeaza cu zaharul pana se obtine o crema, adaugam oul, sucul, esenta, ciocolata topita, ingredientele uscate amestecate, la final smantana, cu apa fierbinte. Amestecam bine...Citeste continuarea

Clatita coreeana - Haemul Pajeon

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Curatati si spalati ceapa verde. Taiati partea verde, in bucati de 3-4 cm lungime. Partea alba o tocati marunt impreuna cu ghimbirul. Taiati ardeiul rosu in lamele subtiri. Fructele de...Citeste continuarea

Chec cu mac si gutui

Postat de: sufletista in Dulciuri

Mixam galbenusurile cu 50 g zahar, pana isi dubleza volumul, adaugam uleiul si laptele, amestecam bine, dupa care adaugam faina amestecata cu praful de copt, scortisoara. Amestecam cu o paleta...Citeste continuarea

Chec cu pere caramelizate

Postat de: oanapl in Prajituri

Pui zaharul impreuna cu apa, pe foc mediu spre mare. Tai perele in bucati potrivit de mici si le stropesti cu suc de lamaie. Cand zaharul e lichid si caramelizat, adaugi perele si amesteci cu...Citeste continuarea

Chec Valentine's Day

Postat de: oanapl in Prajituri

Inimioare roz: Spargi ouale intr-un vas, adaugi sarea, zaharul si zaharul vanilat si mixezi pana se deschid la culoare si isi dubleaza volumul. Adaugi iaurtul si uleiul si amesteci, cu o...Citeste continuarea

Chec pufos si briose cu ciocolata

Postat de: nico_nico in Dulciuri

  Intr-un castron, batem ouale cu  zaharul si zaharul vanilat, apoi treptat adaugam uleiul, faina amestecata cu praful de copt  si laptele. Toate se mixeaza pana devine ca o...Citeste continuarea

Chec pufos

Postat de: nico_nico in Dulciuri

Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare (cele de rata sunt mai albe ca cele de gaina si au o consistenta mai fluida putin) si cand incep sa creasca putin sa...Citeste continuarea

Chec cu mac

Postat de: eumimi in Prajituri

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma impreuna cu zaharul, pana cand devine o bezea tare. Adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul si le incorporam cu o lingura de lemn....Citeste continuarea

Chec pufos si delicios numai din...

Postat de: Cristina_N in Dulciuri

 Cum se prepara Chec pufos si delicios numai din albusuri 1. Amestecați făina cernută în prealabil, cu coaja de lămâie și praful de copt. (Menționez că pentru...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu iaurt grecesc

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Legumele se curata si se spala. Ceapa, usturoiul si ardeiul se toaca marunt si se pun la calit in ulei. Feliati cubulete morcovul si telina. Adaugati la calit. Dupa...Citeste continuarea

Chec din albusuri cu iaurt si oreo

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Prajituri

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Adaugam si uleiul, apoi iaurtul, mixand in continuare. Amestecam faina cu praful de copt si o adaugam...Citeste continuarea

Chec cu sticksuri din dovleac

Postat de: abetina in Dulciuri

Se curata un dovleac placintar si se taie sub forma de sticksuri care se vor folosi la chec. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se pun la mixat cu un praf de sare si se mixeaza...Citeste continuarea

Chifle aurii cu dovleac, cu...

Postat de: simona72 in Piine

Pentru aluat: pentru framantat aluatul, eu folosesc o masina de paine. Pentru asta, am pus ingredientele in masina de paine in ordinea scrisa mai sus. Am setat masina pe programul de framantare...Citeste continuarea

Cheesecake cu clementine

Postat de: nico_nico in Torturi

Biscuitii se rup si se pun in blender. Se macina marunt si se adauga untul topit. Se amesteca bine. Intr-o forma rotunda, cu pereti detasabili, se asaza stratul de biscuiti cu unt si se taseaza...Citeste continuarea

Ciorba din maruntaie de pui cu...

Postat de: katty in Ciorbe

Spalam bine carnea de pui, apoi o punem intr-o oala si o acoperim cu apa.  Spumam bine. Curatam ceapa, morcovul, telina si sfecla si le taiem cubulete marunte. Le punem  peste carne si...Citeste continuarea

Cartofi copti cu usturoi

Postat de: cristinutanicolita in Mancaruri de post

Dam drumul la cuptor.  Curatam si spalam cartofii. Curatam usturoiul.  Intr-un vas de yena, cu capac, punem cartofii, usturoiul sarea si uleiul. Amestecam totul. Punem capacul...Citeste continuarea

Chec cu ciocolata

Postat de: deyutzky in Dulciuri

Intr-un bol, mixam ouale cu zaharul. Adaugam apa si uleiul si mixam. Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si mixam pana la omogenizare. La final, punem esenta de vanilie....Citeste continuarea

Chec din albusuri

Postat de: Alepaty in Prajituri

Albusurile se bat spuma cu praful de sare, apoi se adauga treptat zaharul pana se obtine o bezea tare; mai ales ca nu avem praf de copt in reteta, aerul din albusuri va face aluatul de chec sa...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza de vaci si afine

de Caty 3

la 10:43

Shakshuka - Reteta pentru mic dejun cu ardei gras copt, rosii si oua

de Caty 3

pe 18.08 la 11:29

Baba Ganoush cu dovlecei - Ușor, rapid și delicios

pe 18.08 la 09:04

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]