Cheesecake cu piersici
Postat de: Zamfira in DulciuriBlatul Biscuiţii se mărunţesc şi se amestecă cu cele 10 linguri de compot şi untul topit. Omogenizăm foarte bine şi apoi aşezăm compoziţia într-o tavă de tort cu margine...Citeste continuarea
Castraveti bulgaresti reteta
Postat de: ralu_ca in ConserveIn borcanele spalate am pus pe "fund" boabe piper, mustar, apoi solzisori de ceapa, castravetii asezati in picioare, bastonase de morcovi, bastonase hrean (pe marginea borcanului),...Citeste continuarea
Cornuleţe cu nucă
Postat de: diaconta in DulciuriDupa cum vedeti,am folosit un unt foarte gras,astfel vom obtine un aluat foarte fraged. Untul trebuie sa fie rece,din frigider. Am cernut faina amestecata cu praful de copt si putina sare...Citeste continuarea
CIORBĂ DIN CARNE DE OAIE
Postat de: panacris in Supe/CiorbeCarnea de oaie se fierbe în apă, puțin sărată, cca. 25 de minute, se spumează după nevoie. Între timp legumele se curăță, apoi se toacă mărunt. Legumele tocate se călesc cu...Citeste continuarea
Cannelloni cu branza, nuca de cocos...
Postat de: simona72 in PasteUngem cu putin unt un vas termorezistent si-l tapetam cu faina. Branza de vaci o zdrobim cu furculita, adaugam un galbenus de ou, fulgii de cocos si 2 linguri zahar extra fin. Amestecam...Citeste continuarea
Cannelloni cu ricotta si spanac
Postat de: caroline in CannelloniSpanacul il spalam si il punem la fiert in apa fierbinte cu sare . Cand a fiert , il punem intr-o sita astfel incat sa se scurga bine de apa de fierbere . Punem o tigaie cu putin ulei ,...Citeste continuarea
Ceafa de porc la cuptor si cartofi...
Postat de: Constelatialeu in PorcMai intai ne ocupam de ceafa de porc. Presaram un praf de sare peste fiecare felie de ceafa. Intr-o farfurie punem sosul de soia, piper si cimbru si tavalim fiecare felie de ceafa prin sos.Luam o...Citeste continuarea
Cannelloni cu carne de pui
Postat de: Irina in PuiDupa ce am pregatit toate ingredientele de care aveam nevoie pentru reteta de cannelloni cu pui, am trecut la prepararea ei. Am pus o tigaie la incins, am turnat putin ulei si am adaugat carnea...Citeste continuarea
Cuiburi de spaghete
Postat de: sufletista in PasteIntr-o oala adaugam apa si sare punem pe foc si cand incepe sa fiarba adaugam pastele,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj(cca 8 min). Le scurgem de apa si le trecem pe sub un jet de apa...Citeste continuarea
Ciorbă de pui cu tarhon
Postat de: Zamfira in CiorbePorționăm carnea de pui. Punem la fiert 4 l de apă, punem carnea la fiert. Spumăm carnea (îndepărtăm spuma formată). Curățăm, spălăm legumele. Tăiem legumele...Citeste continuarea
Ciuperci in sos alb, cu carnati de...
Postat de: merisor67 in PorcSe spala ciupercile bine si se taie in felii mai mari. Ceapa si ardeii se curata si se toaca in cuburi. Carnatii ii taiem rondele, dar lasam si bucati mai mari pentru aspect. Punem...Citeste continuarea
Cheesecake cu zmeura-reteta nr 100
Postat de: cristinutanicolita in DulciuriBlatul: Trecem biscuitii prin robot,untul il topim. Amestecam totul. Acoperim baza unei forme detasabile si bagam la frigider pana preparam crema. Crema: Hidratam gelatina in apa rece. 300 g...Citeste continuarea
Chec cu dulceata de afine si...
Postat de: Constelatialeu in DulciuriAlbusurile cu un praf de sare le mixam bine, apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare, adaugam zeama de la lamaie. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si apa si apoi le incorporam...Citeste continuarea
Cupcakes in stil rusesc
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriSe da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Din primele 5 ingrediente se framanta un aluat fraged. Se distribuie 2/3 din el in forme, apasand usor la baza. Cealalta treime de aluat se pune...Citeste continuarea
Cous cous cu legume
Postat de: mihasara in SalatePunem intr-un vas 2.5l apa, adaugam sare si o punem la fiert. Intre timp punem intr-o tigaie 2 linguri de ulei de masline si o punem pe foc. Taiem marunt ceapa si o calim in...Citeste continuarea
Canelloni cu spanac si branza
Postat de: panacris in PasteSpanacul se pune direct într-un vas la gătit, cu puțin ulei de măsline și usturoi pisat, cca. 5 minute pentru a se îmbina gusturile ;) Am luat varianta de la LIDL, congelat și...Citeste continuarea
Chec aperitiv picant
Postat de: Zamfira in Aperitive / GarnituriMixăm foarte bine ouăle cu un praf de sare până când obţinem o compoziţie spumoasă. Adăugăm treptat făina, praful de copt şi uleiul. Până la această fază am...Citeste continuarea
Chiftelute in crusta de cartofi
Postat de: caroline in Mancaruri cu carneCuratam cartofii de coaja,ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa rece cu sare . Cand au fiert , ii scurgem bine de apa , ii punem intr-un castron si ii maruntim cu ajutorul unei furculite....Citeste continuarea
Ciorbă de văcuţă
Postat de: Zamfira in CiorbeTăiem bucata de mânzat în bucăţi mai mici şi le punem în apă rece la fier, 5 litri apă. Legumele le spălăm, curăţăm şi le tăiem cubuleţe mici. Când...Citeste continuarea
Ciocolată de casă
Postat de: Zamfira in DulciuriCernem printr-o sită rară cacao-ul și laptele praf. Punem zahărul și apa la fiert, amestecăm tot timpul și lăsăm să fiarbă cel puțin 5 minute. Îl luăm de pe foc și...Citeste continuarea
Chec 3 culori
Postat de: aalliinnaa07 in Dulciuripunem intr-un bol ouale, iaurtul, uleiul, zaharul, faina si praful de copt. Amestecam toate ingredientele, apoi impartim compozitia in 3 parti egale, in care intr-una punem 2 lingurite de cacao,...Citeste continuarea
Cookies cu merisoare uscate
Postat de: ctlina in DulciuriSe amesteca untul cu zaharul si zaharul vanilat pana se obtine o crema spumoasa - puteti folosi robotul sau mixerul. Adaugati smantana, extractul de vanilie si amestecati. Puneti faina si...Citeste continuarea
Cannelloni cu pui si ciuperci
Postat de: gospodariu in CannelloniPentru inceput vom toca carnea de pui,iar din cele 5 rosii vom face suc proaspat. Pentru a pregati umplutura, vom cali o ceapa peste care vom adauga carnea de pui tocata,ciupercile taiate...Citeste continuarea
Coltunasi cu branza
Postat de: Adele in DulciuriPentru inceput se pregaeste un aluat potrivit din faina ,apa si sare .Dupa care se amesteca branza de vaci cu telemeaua ,ou si zahar,se adauga pesmetul si se potriveste de gust cu esenta de...Citeste continuarea
Costite de porc lipicioase
Postat de: CameliaComan in PorcPentru inceput am sarat si piperat bucatile de costita.Am luat o tava de copt si am uns-o cu cele 3 linguri de ulei de masline.Punem tava direct pe ochiul de la aragaz si lasam sa se incinga iar...Citeste continuarea
Cellentani cu speck si sparanghel
Postat de: caroline in PastePunem o oala cu apa la fiert . Cand apa a inceput sa fiarba , punem sare si pastele. Se fierb pentru 10 minute ,amestecand din cand in cand pentru a evita ca pastele sa se lipeasca . ...Citeste continuarea
Chec sarat
Postat de: gaby_d in Aperitive / GarnituriIntr-un bol mai maricel sparge ouale si bate-le doua minute cu un tel para. Adauga laptele si mai bate cu telul un minut. E momentul sa pui uleiul si branza telemea pe care ai...Citeste continuarea
Creveti marinati cu sofran si...
Postat de: Satisfyyourcravings in Jamie OliverIntr-un mojar se adauga frunzele de rozmarin, cateii de usturoi si sare si se transforma intr-o pasta. Se adauga 1 lingura de ulei de masline, paprika, sofranul si putina apa fierbinte. Se adauga...Citeste continuarea
Ciuperci cu mărar și maioneză
Postat de: Zamfira in Aperitive / GarnituriClătim cu multă apă ciupercile din conservă, le scurgem de apă și chiar le stoarcem puțin. Dacă folosim ciuperci proaspete, acestea le vom fierbe în apă cu puțină sare timp de 15...Citeste continuarea
Crochete de cartofi cu brânză
Postat de: Zamfira in Aperitive / GarnituriFierbem cartofii în coajă și-i lăsăm să se răcească. Îi curățăm de coajă și-i dăm pe răzătoare. Brânza se va da si ea pe răzătoare. Adăugăm 2 ouă,...Citeste continuarea
Ciulama de ciuperci cu mamaliguta rece
Postat de: Valclaudia in SosuriPentru mamaliguta punem apa cu sare la fiert. Cand clocoteste apa tragem oala deoparte si turnam in ploaie malaiul grisat amestecand incontinuu sa nu se formeze cocoloase. Trecem din nou...Citeste continuarea
Cornulete aperitiv cu ciuperci de...
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriPentru inceput punem drojdia intr-un castron incapator. Adaugam sarea de Himalaya si zaharul, amestecam cu mana sa se lichefieze drojdia. Adaugam apa calduta, apoi faina si framantam un...Citeste continuarea
Ciorba de vacuta cu legume asortate
Postat de: monusha in Supe/CiorbeIntr-o oala de 6 litri am pus carnea la fiert cu 3 L apa si sare-. Am lasat-o sa fiarba pina carnea a devenit frageda, lunand spuma constanat. Intre timp am taiat cubulete sau solzisori...Citeste continuarea
Chiftele trecute prin pesmet la cuptor
Postat de: Valclaudia in PorcCiupercile de roua se spala bine sub jet de apa rece, daca sunt foarte marunte se lasa intregi, daca nu, se taie bucatele. Se calesc ciupercile in doua linguri de ulei, presaram un praf de sare...Citeste continuarea
Cartofi cu crusta crocanta si miez...
Postat de: violeta30 in Aperitive / GarnituriCartofi trebuie sa fie fierti doar cat sa intre furculita in ei, nu prea tare ca se vor farama. Se scurg bine de lichid si se prajesc. Se incinge uleiul si se prajesc pana devin aurii. Se...Citeste continuarea
Crochete din cartofi
Postat de: violeta30 in Aperitive / GarnituriPiureul de cartofi se amesteca cu oul, branza, cascavalul taiat cuburi, faina, sarea, condimentele si mararul, din care trebuie sa rezulte un amestec ferm. Luam cu lingura din amestec si punem...Citeste continuarea
Ciorba de rosii cu mazare
Postat de: Valclaudia in CiorbeCuratam ceapa si ardeiul, le spalam sub jet de apa rece. Tocam ceapa, ardeiul il taiem cubulete si le punem la sotat in 2 linguri de ulei. Lasam la sotat 2-3 minute la foc mic, adaugam apoi...Citeste continuarea
Ciorba de bibilica
Postat de: ianculubita in CiorbePasarea curatata,spalata,se pune intreaga in oala impreuna cu 1ceapa,1morcov,dovlecelul,ardeiul gras,telina,frunzele de telina,1lingurita cu sare si se lasa la fiert incet adunand spuma care se...Citeste continuarea
Cannelloni
Postat de: Xandrinne in CannelloniAm pus intr-o tigaie ceapa tocata si am calit-o usor, in putin ulei; am adaugat morcovul ras si carnea tocata, amestecand din cand in cand, pana isi schimba culoarea. Am adaugat pasta de rosii, am...Citeste continuarea
Chec aperitiv
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriIntr-un bol se bat bine ouale cu un praf de sare. Se adauga crema de telemea si se omogenizeaza. Salamul se taie cubulete mici, la fel si ardeiul gras rosu si verde. Maslinele se taie feliute. Se...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare din carne de pui
Postat de: Zamfira in CiorbeCurățăm, spălăm legumele și le tăiem bucățele mici. Un morcov dăm pe răzătoarea mare iar ceapa o tocăm mărunt și le călim în puțin ulei (50 ml). Adăugăm...Citeste continuarea
Cornulete cu mere,nuca şi stafide
Postat de: kukibella in Dulciurise curata merele şi se dau prin razatoare nucile se toaca marunt stafidele şi se smochinele se pun ın apa calda pana se ınmoaie ıntr-o tava se topeste untul(10 gr.) se adauga merele...Citeste continuarea
Chiftele de miel cu fistic in stil...
Postat de: Satisfyyourcravings in Jamie OliverSe amesteca carnea de miel cu garam masala, sare si piper si se formeaza 4 chiftele lunguiete ca niste degete. Se prajesc intr-o lingura de ulei de masline pana se rumanesc pe toate partile. ...Citeste continuarea
Ciorbă de fasole păstăi cu tarhon
Postat de: Zamfira in CiorbeCurăţaţi păstăile de fasole. Tăiaţi sau rupeţi capete păstăilor şi eliminaţi “aţele” de pe marginea acestora dacă ele există.Tăiaţi sau rupeţi păstăile în...Citeste continuarea
Cartofi cu bacon la cuptor
Postat de: licurici_lra in Aperitive / GarnituriAm curatat cartofii, i-am spalat, apoi i-am taiat bastonase mai groase. Am pus putin ulei intr-un vas termorezistent, am adaugat cartofii, i-am presarat cu sare si piper, am...Citeste continuarea
Chec din albusuri cu cacao
Postat de: aliliana in DulciuriBatem alusurile impreuna cu un praf de sare foarte bine. Apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat in 3-4 etape mixand foarte bine, pana la o topire completa. Va rezulta o bezea lucioasa,...Citeste continuarea
Ciorba de fasole cu afumatura
Postat de: licurici_lra in CiorbeFasolea am pus-o la fiert intr-o craticiara. Am schimbat apa de doua ori. Am pus si apa la fiert, sa adaug peste legume. Intr-o oala, am pus ulei, am adaugat carnea, am...Citeste continuarea
Conopida murata
Postat de: gicuta69 in MuraturiConopida se desface in buchetele, apoi se spala bine si se lasa 1 ora in apa rece. Se pune la scurs in strecuratoare. Morcovul se curata se spala si se taie rondele. Hreanul se curata...Citeste continuarea
Chifle pentru hamburger
Postat de: RuxyRux in PiineAm cernut faina intr-un vas, am adaugat drojdia, zaharul, uleiul si sarea pe margine, si am turnat laptele caldut. Am framantat aluatul, rapid in cateva minute, l-am crestat adanc in forma de...Citeste continuarea
Ciorba de legume cu kaizer si tarhon
Postat de: reisnaor_2006 in CiorbeLegumele le spalam si le taiem cubulete.Kaizerul il taiem feliute subtiri.Intr-o oala punem 2-3 lg de ulei si rumenim putin...Citeste continuarea