A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Clatite pufoase reteta, cu cacao,...

Postat de: privatelaura in Dulciuri

Clatite pufoase reteta Pregatim sosul caramel. Intr-un vas, punem la topit zaharul. Lasam la foc mic, si supraveghem sa nu se arda. Cand incepe sa se topeasca, amestecam cu o lingura de...Citeste continuarea

Clatite pentru micul dejun cu...

Postat de: Satisfyyourcravings in Jamie Oliver

Se amesteca faina cu oul si branza. Se toaca sunca marunt si se adauga peste mixul de faina impreuna cu rosia  si ciupercile taiate cuburi. Se incalzeste o tigaie non-aderenta la...Citeste continuarea

Cowboy cookies

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Iata si piesa muzicala care m-a inspirat....:)))))) fara ea chiar nu se putea...:))))) https://www.youtube.com/watch?v=hsgDC5948bs Din aceasta cantitate ne iese o tava plina de cookies! :)))...Citeste continuarea

Carne crocanta de vita cu taitei...

Postat de: Satisfyyourcravings in Jamie Oliver

Se prajesc alunele intr-o tigaie fiebinte, fara ulei timp de cateva minute, apoi se maruntesc intr-u mojar. Se curata de coaja ghimbirul si usturoiul si se toaca marunt. Se incalzeste o...Citeste continuarea

Clatite cu banane caramelizate si...

Postat de: Satisfyyourcravings in Jamie Oliver

Se amesteca porumbul cu tot cu apa in care a fost conservat cu faina, ouale, chiliul tocat, branza cottage si ceapa verde taiata rondele. Se adauga treptat laptele pana se obtine o compozitie...Citeste continuarea

Chiftele cu cartofi la cuptor

Postat de: Alepaty in Mancaruri cu carne

Se prepara chiftelele, amestecand toate ingredientele. Se prepara un sos din 2 linguri de smantana, 2 linguri de pasta de tomate, apa, sare si piper. Se unge o tava cu ulei, se asaza...Citeste continuarea

Chiftele cu somon

Postat de: Satisfyyourcravings in Somon

Cartofii se curata de coaja, se taie cuburi si se fierb in apa sarata 15-20 de minute. Se paseaza pana se obtine un piure. Se fierbe somonul in apa, 7 minute, apoi se indeparteaza pielea si...Citeste continuarea

Conopida si cartofi dulci la cuptor...

Postat de: ema9 in Aperitive / Garnituri

Se curata conopida si se desface in buchetele.Se pune apa cu sare la fiert.Cand clocoteste apa se introduc buchetelele de conopida pentru cateva minute.Se scoate si se lasa la racit. Se prepara...Citeste continuarea

Chiftele de legume cu telina si porumb

Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri de post

Dovlecelul zucchini se spala bine si se da pe razatoarea mare cu tot cu coaja,se pune intr-un bol si se lasa cateva minute sa isi lase zeama. Ceapa se toaca marunt,morcovul si telina se da pe...Citeste continuarea

Cartofi taranesti

Postat de: petrina_mihalache in Aperitive / Garnituri

Se curtata cartofii si se taie cuburi. Se pun la fiert in apa cu putina sare. Dupa ce au fiert ii punem la scurs. Taiem ceapa in solzisori si o calim in ulei inceins, cand ceapa devine sticloasa...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare din carne de...

Postat de: merisor67 in Supe/Ciorbe

Punem intr-un vas, apa la fiert. Curatam si tocam legumele cubulete, iar cand apa incepe sa fiarba le adaugam in vas(mai putin ardeiul). Adaugam si putina sare si acoperim vasul, lasand supa...Citeste continuarea

Clatite de post cu dulceata de dude

Postat de: mihasara in Dulciuri

Se amesteca foarte bine toate ingredientele. Aluatul trebuie sa aiba consistenta smantanei, daca vi se pare prea subtire adaugati faina iar daca vi se pare prea gros puteti adauga...Citeste continuarea

Carnati de casa

Postat de: mihasara in Porc

Mod de preparare: Tocam carnea de porc si de vita iar la sfarsit tocam slanina. Amestecam carnurile cu slanina si condimentam cu cele de mai sus, dupa gust. Punem si supa...Citeste continuarea

Cozonac cu nuca

Postat de: ctlina in Dulciuri

Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul. In castronul unde formam aluatul punem faina,...Citeste continuarea

Chec cu lamaie si mac

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Preincalzim cuptorul la 180 grade. Separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile cu praful de sare. Intr-un castron separat mixam galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat,...Citeste continuarea

Chifle umplute la cuptor

Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / Garnituri

            Faina o amestecam cu praful de sare si zahar. Drojdia o dizolvam in putin lapte caldut si o punem peste faina. Framantam usor si...Citeste continuarea

Cozonac pufos cu nuca si cacao

Postat de: Moni_alex in Dulciuri

Pentru inceput am cernut faina de 3 ori. Am facut maiaua din drojdie cu o lingura de zahar si putin lapte cald si am lasat-o la crescut. Restul de lapte l-am pus la incalzit si dupa ce s-a...Citeste continuarea

Ciorba de fasole boabe cu ciolan...

Postat de: reisnaor_2006 in Ciorbe

             Fasolea am lasat-o la inmuiat in apa de pe o zi pe alta. A doua zi am scurs apa de pe fasole si am adaugat fasolea in kucta...Citeste continuarea

Chifle cu branza, kefir si seminte...

Postat de: Valclaudia in Piine

Amestecam kefirul cu apa calduta, adaugam drojdia zdrobita intre degete, sarea de Himalaya, semintele de dovleac, fulgii de ovaz, 1 lingurita zahar tos si amestecam toate ingredientele sa se...Citeste continuarea

Ciorba delicioasa de fasole cu...

Postat de: merisor67 in Ciorbe

Cum se prepara reteta Ciorba delicioasa de fasole cu ciolan afumat Fasolea se spala bine in doua ape, apoi se lasa in apa cat sa fie bine acoperita, de seara pana dimineata. A doua zi se...Citeste continuarea

Coaste de berbecut la punga

Postat de: Constelatialeu in Oaie

Intr-un castron punem coastele, adaugam condimentele, amestecam bine, acoperm castronul si-l lasam vreo 3 ore. Curatam 2 cartofi si in taiem in bucati mai mari, desfacem punga, bagam coastele,...Citeste continuarea

Ciuperci umplute cu carne de pui

Postat de: petrina_mihalache in Aperitive / Garnituri

Spalam bine ciupercile, le indepartam codita cu grija si le uscam cu un prosop curat. Taiem carnea cubulete mici sau o tocam, la fel si cozile ciupercilor. Pentru umplutura vom cali ceapa in...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi dulci cu ciuperci...

Postat de: Valclaudia in Ciorbe

Spalam carnea si o taiem bucatele potrivite. Ceapa si ardeiul se curata, se spala si se taie mairunt, apoi le punem la calit in ulei. Adaugam morcovul taiat rondele, bobitele de mustar,...Citeste continuarea

Ciorba de varza cu os garf afumat...

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

Osul afumat se spala si se pune la fiert in 3 l apa . daca este nevoie se spumeaza cu ajutorul unei palete sau a unei site mici de ceai [ pe care o folositi doar in acest scop]....Citeste continuarea

Condiment universal din ierburi...

Postat de: Zamfira in Mancaruri cu carne

Puneţi într-un borcan sau recipinet mai măricel cîteo parte din cele 5 ierburi şi curry. Amestecaţi şi condimentul universal este gata. Puteţi folosi acest amestec pentru...Citeste continuarea

Clatite de post cu scortisoara

Postat de: mihaelar63 in Dulciuri

Se omogenizeaza faina, apa minerala pusa pe rand, zaharul, sarea si mirodeniile. Cand acestea sunt bine amestecate se incorporeaza si uleiul in aluat . Aluatul trebuie sa fie...Citeste continuarea

Chec bicolor de post

Postat de: amalia01 in Mancaruri de post

Ungi tavile de chec  cu ulei si le tapetezi cu faina. Zaharul, apa minerala si uleiul se bat cu mizerul cca 1 minut. Incorporezi faina si zaharul vanilat, batand cu mixerul pana obtii o...Citeste continuarea

Cozonac cu rahat,de post

Postat de: diaconta in Mancaruri de post

Am încalzit laptele de soia cu zaharul, apoi am pus drojdia si l-am lasat 10 minute. Intr-un castron am pus faina si sarea, am facut o adâncitura în care am pus amestecul de...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare din carne de pui

Postat de: amalia01 in Ciorbe

Morcovii, telina si ceapa se toaca marunt, se soteaza trei minute in putin ulei, se acopera cu trei litri de apa si se lasa sa fiarba. Intre timp preparam perisoarele, amestecand carnea...Citeste continuarea

Cinnamon rolls sau Melcișori cu...

Postat de: CulinaryRainbow in Dulciuri

   Într-un castron încăpător am amestecat făina, zahărul și sarea și am făcut o adăncitură în mijloc. Separat am dizolvat drojdia în laptele călduț,...Citeste continuarea

Cookie doughnut / Fursecuri gogosi

Postat de: timea in Dulciuri

Intr-un bol mixam cu un tel vertical, oul impreuna cu zaharul si untul la temperatura camerei. Adaugam apoi treptat faina amestecata cu praful de copt alternand cu laptele. Spre final framantam cu...Citeste continuarea

Ciorba de vitel cu galuscute

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

Pentru inceput se curata fleica de vitel de pielite, se spala, se taie cuburi. Puneti cuburile de carne la fiert in tr-o oala cu 3 l apa. Sarati. Spumati daca este nevoie....Citeste continuarea

Chiftelute vegetariene cu branza in...

Postat de: RuxyRux in Aperitive / Garnituri

Din aceasta cantitate saturati cu siguranta sase persoane. Cartofii se fierb taiati cubulete si apoi se scurg, se pun intr-un vas. Dovlecelul se razuie pe razatoarea mare, morcovul se razuie...Citeste continuarea

Carnaciori in aluat (de casa)

Postat de: Adele in Aperitive / Garnituri

Pentru inceput se pragateste aluatul: intr-un vas se amesteca faina cu parmezan si sare, se adauga untul, oul si apa si se framanta energic un aluat elastic pana se topeste tot untul. Se lasa la...Citeste continuarea

Chorizo glazurat

Postat de: Satisfyyourcravings in Jamie Oliver

Se taie chorizo in bucati de 2 cm. Se prajesc in putin ulei de masline pana devin aurii. Se preseaza cu podul palmei cei doi catei de usturoi si se adauga in tigaie.  Se scurge cea...Citeste continuarea

Cozonac cu branza dulce si stafide,...

Postat de: mirela0911 in Dulciuri

Se prepara mai intai maiaua din 200 ml lapte caldut, 1 lgt Green Sugar, 1 lg faina si drojdia proaspata zdrobita. Se amesteca si se lasa deoparte sa dospeasca. Intr-un bol se cerne faina, se...Citeste continuarea

Cotlet de porc la oala de lut

Postat de: Constelatialeu in Porc

Cotletele le lasam la dezghetat, asa am facut eu ca le-am scos din congelator, dupa ce s-au dezghetat le clatim cu apa, le stergem cu un servet. Boabele de mustar,bobele de piper si sarea le punem...Citeste continuarea

Ciorba de pui cu legume

Postat de: CameliaComan in Ciorbe

Spalam copanelele si le punem la fiert cu o lingurita de sare. Curatam legumele, le spalam iar apoi taiem cartofii, pastarnacul si morcovii in cubulete, iar ceapa o tocam marunt. Adaugam si...Citeste continuarea

Ciulama de pui cu mazare si rosii

Postat de: gurita_ta2005 in Pui

Bucatiile de pui se pun la fiert intr-o oala cu apa pentru circa 20 minute. Cand sunt fierte se scot pe o farfurie,dupa care se pun la prajit in ulei(zeama in care au fiert,nu se arunca)....Citeste continuarea

Ciorba radauteana

Postat de: Dya in Ciorbe

Carnea, bine spălată, o punem la fiert într-o oală de 5 litri. După ce începe să fiarbă, adunăm spuma formată ori de cate ori este necesar. Adăugam legumele (taiate...Citeste continuarea

Carne de vitel cu mazare la slow...

Postat de: andaoana in Slow Cooker

Carnea o spalam si o taiem in bucati potrivite . Curatam morcovul ceapa si usturoiul . Morcovul l-am taiat in bucati mai mari , ceapa in cubulete iar usturoiul l-am zdrobit si maruntit cu un...Citeste continuarea

Ciorba de fasole verde cu carnat

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

Morcovul , patrunjelul radacina , gogosarul,rosia  si prazul  se curata , se spala si se toaca/taie  sub  forma preferata . Carnatul se taie rondele si se...Citeste continuarea

Ciocolata raw

Postat de: andaoana in Vegan / Raw vegan

Alunele de padure le prajim , le curatam in palme de coaja si le maruntim . Eu le-am dat prin rasnita,dar se pot taia cu cutitul . Untul de cacao il punem intr-o craticioara la incalzit....Citeste continuarea

Cozonac de post cu rahat si...

Postat de: Valclaudia in Mancaruri de post

Faina cernuta se aseaza intr-un castron mare. Formam o groapa la mijloc in care drobim drojdia intre degete, presaram sarea de Himalaya si adaugam 1 lingura de zahar. Turnam apa calduta...Citeste continuarea

Choux a la creme cu dulceata de zmeura

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Cuptorul se preincalzeste la 200 grade. Apa se pune la fiert cu praful de sare. Cand atinge punctul de fierbere tragem cratita deoparte, punem toata cantitatea de faina proaspat cernuta,...Citeste continuarea

Chec cu pere si scortisoara

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Pere: Perele curatate de coaja si seminte se spala si se taie cubulete. Se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si untul si se calesc pana cand scade toata zeama. La final se adauga...Citeste continuarea

Covrigi de casa

Postat de: RoXx in Dulciuri

Apa calda se amesteca cu drojdia si zaharul,se lasa la "odihnit" 5 minute,dupa care se incorporeaza in faina amestecand cu mixerul.Se adauga untul topit,sarea si se amesteca bine coca...Citeste continuarea

Cheesecake cu citrice

Postat de: licurici_lra in Dulciuri

Am zdrobit biscuitii la chopper, i-am amestecat cu untul topit, apoi i-am pus intr-o forma cu peretii detasabili. Am presat bine si am bagat la frigider pentru o ora. Gelatina am...Citeste continuarea

Cheesecake cu jeleu de zmeura

Postat de: licurici_lra in Dulciuri

Am zdrobit biscuitii cu palma sa ramana bucati mai mari, i-am amesttecat cu untul topit, apoi i-am pus intr-o forma cu peretii detasabili. Am presat bine, apoi am bagat forma o ora...Citeste continuarea

Chec cu mere si scortisoara

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Mere: Merele curatate de coaja si seminte se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si untul si se calesc pana cand scade toata zeama. La final, se adauga scortisoara si se amesteca....Citeste continuarea