A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Cornulete cu smantana umplute cu rahat

Postat de: Corina33 in Prajituri

Se amesteca faina cu sarea si cu untul, se freaca bine intre maini pana devine foarte sfaramicios. In smantana se dizolva zaharul si zaharul vanilat, apoi se toarna peste faina impreuna cu...Citeste continuarea

Cozonaci Moldovenesti

Postat de: Murarasu in Dulciuri

Se pune intr-un castron o mana de faina si se opareste cu laptele clocotit. Se amesteca bine drojdia cu o lingurita de zahar si se lasa sa creasca. Cand coca oparita este doar calduta, se...Citeste continuarea

Caltabos

Postat de: Pungasa_Rogue in Mezel de casa

Carnea de porc se spala si se da prin masina de tocat. Orezul se spala in 2-3 ape si se pune peste carne. Ceapa se curata de foi, se spala, se toaca si se pune alaturi de carne si orez,...Citeste continuarea

Curcubeu de turta dulce

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Punem zaharul la foc mic intr-o craticioara, il caramelizam si adaugam apa cu foarte mare grija, apoi lasam pe foc pana obtinem siropul. Lasam la racit, apoi adaugam untul, oul,sarea,...Citeste continuarea

CORNULEȚE DE POST

Postat de: panacris in Dulciuri

Într-un vas înalt se pun borșul, uleiul, margarina, sarea, și drojdia. Se adaugă ușor, ușor făina ;) și se amestecă, până ce se va obține un aluat omogen, elastic și...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare din ciuperci

Postat de: Valclaudia in Ciorbe

Curatam ceapa si ardeiul, le spalam si le taiem cubulete. Punem ceapa si ardeiul la calit in ulei pentru 5 minute. Adaugam varza tocata, borcanul de legume pentru ciorbe, apa plata, foaia de...Citeste continuarea

Crap cu sos de rosii

Postat de: Jymy in Crap / Caras

Se cresteaza pestele din loc in loc, se condimenteaza cu sare si piper, se persara busuiocul si printre crestaturi se adauga cateii de usturoi feliati. Se unge uniform cu suc de rosii si se...Citeste continuarea

Caras cu cimbru (la cuptor)

Postat de: Jymy in Crap / Caras

Se curata si se spala pestele. Se asaza intr-o tava, se unge cu ulei si se condimenteaza uniform cu sare si piper. Se presara cimbrul si se da tava la cuptor, la 180 de grade pentru 30 de...Citeste continuarea

Chec cu nuci si visine (din visinata)

Postat de: mirela0911 in Dulciuri

Intr-un bol se mixeaza bine ouale cu praful de sare si green sugar-ul. Se toarna pe rand uleiul si laptele, mixand continuu pana la omogenizare. Se toarna esenta de rom iar la final faina...Citeste continuarea

Carne de iepure in sos de rosii cu...

Postat de: Pungasa_Rogue in Iepure

Se transeaza carnea, se spala si se  da cu sare si boia de ardei dulce. Se pune la foc intr-o tigaie cu untura incinsa si se acopera cu un capac. Se curata de foi doua cepe si doi catei de...Citeste continuarea

Cartofi prajiti la cuptor

Postat de: Jymy in Aperitive / Garnituri

Se curata cartofii si se spala. Se taie in felii sau bastonase. Se asaza intr-o tava de cuptor tapetata cu hartie. Se adauga cartofii, se stropesc cu ulei si se condimenteaza. Se pun...Citeste continuarea

CORNULEȚE CU NUCĂ a la DIACONTA

Postat de: panacris in Dulciuri

Întâi se amestecă ingredientele uscate: făina, praful de copt, miezul de nucă măcinat, zahărul și zahărul vanilinat. În mix-ul de ingrediente uscate se adaugă ouăle,...Citeste continuarea

Clatite cu branza

Postat de: adelinaursu in Dulciuri

Preparare:Punem untul la topit intr o tigaie neaderenta.Mixam intr un bol untul topit, laptele,apa minerala,2 linguri de zahar ,1 lingurita coaja de lamaie,1 lingurita zahar vanilat,esenta de...Citeste continuarea

Chiftelute de vita marinate

Postat de: Sim0naWorld in Vita

Am amestecat toate ingredientele pentru chiftelute, le-am dat o forma rotunda, apoi le-am prajit in ulei, fara a le lasa sa se rumeneasca.  Le-am scos pe un platou, pe un servet de hartie...Citeste continuarea

Compot de prune

Postat de: robert_badica in Sirop / Compot

Prunele, se spala bine, si se aseaza in borcane, cate 4-5. Dupa punem zahar (cam 1 lingura pentru fiecare borcan) si umplem pana la buza borcanului cu apa. Infiletam capacele bine si...Citeste continuarea

Ciorba radauteana a la Motan

Postat de: MotanLaOale in Ciorbe

Se curata carnea de pui, se spala si se pune la fiert in apa cu sare, foile de dafin si piperul boabe. Se ia spuma formata sa ramana lichidul curat. Cand carnea este aproape facuta se pun in...Citeste continuarea

Christmas cookies

Postat de: Meea in Dulciuri

Mixam untul moale pana devine cremos. Adaugam zaharul pudra in 3 transe, mixand continuu. Adaugam si oul si sarea si mixam in continuare. Dupa ce s-au omogenizat ingredientele si au consistenta...Citeste continuarea

Chec cu smantana si nuci

Postat de: katty in Dulciuri

Doua oua intregi si 2 galbenusuri se mixeaza cu zaharul si un praf de sare pana se albesc si isi dubleaza volumul. Adaugam smantana, romul si mixam in continuare.Adaugam faina amestecata cu praful...Citeste continuarea

Chec cu stafide si scortisoara

Postat de: katty in Dulciuri

Incalzim cuptorul la 180 de grade. Ungem cu unt o forma rotunda, cu fund detasabil si o captusim cu hartie de copt. Mixam bine untul cu zaharul, apoi adaugam ouale, cate unul, rand pe rand....Citeste continuarea

Cozonac floare cu nuci

Postat de: katty in Dulciuri

  Intr-un castron adanc cernem faina. Separam albusurile de galbenusuri. Frecam galbenusurile cu sarea si zaharul(150 gr ), apoi adaugam coaja de lamaie si portocala rasa. Separam...Citeste continuarea

Ciorba cu taitei si praz

Postat de: gurita_ta2005 in Ciorbe

Bucatiile de pui se clatesc si se pun in oala de ciorba la fiert. Ceapa se toaca marunt, pastarnacul se taie buctai mici iar morcovul se da pe razatoarea mare si se pun intr-o tigaie cu ulei de...Citeste continuarea

Carnati de casa afumati

Postat de: Constelatialeu in Porc

Intr-un vas incapator punem carnea tocata, apoi condimentele, nu toata cantitatea de condimente, aici fiecare jongleaza cu gustul sau, mai sarat, condimentat, usturoiat. De aceea e bine sa punem o...Citeste continuarea

Cotlete de porc la tigaie cu sos de...

Postat de: ela2015 in Porc

Feliem cotletul în bucăţi la fel de groase (cca 2 cm grosime, 125 gr fiecare) şi le aşezonăm cu sare şi piper.  Într-o tigaie largă şi înaltă topim untura şi...Citeste continuarea

Cafea ciocolatoasă

Postat de: diaconta in Love Smoothies

Am pus cafeaua calduta, ciocolata, scorţişoara si 50 ml frisca în recipientul blenderului. Am înşurubat capacul cu lame, l-am pus în locasul din corpul blenderului si prin...Citeste continuarea

Covrigi de casa cu seminte si parmezan

Postat de: Valclaudia in Piine

Preincalzim cuptorul la 60 grade. Intr-un castron incapator sfaramam drojdia intre degete, adaugam sarea de Himalaya si zaharul brun. Amestecam sa se lichefieze drojdia, adaugam apoi laptele...Citeste continuarea

Cartofi gratinati cu...

Postat de: Valclaudia in Aperitive / Garnituri

Cartofii se curata de coaja, se spala, si se taie feliute subtiri. Se pun la fiert 15 minute in apa cu sare de Himalaya. Preincalzim cuptorul la 200 grde. Ungem tava cu ulei de masline,...Citeste continuarea

Crap cu bulion, lamaie si mujdei de...

Postat de: Ina in Peste

Crapul se curata, se spala, se da sare si piper si se freaca cu usturoi. Se asaza intr-o tava cu ulei, in care s-a pus o bucata de hartie de copt pentru ca pestele sa nu se prinda de tava....Citeste continuarea

Ciuperci calite cu ardei kapia

Postat de: Valclaudia in Mancaruri de post

Ciupercile se curata, se spala si se taie felii. Ardeiul kapia se spala, se taie rondele, indepartand cotorul si semintele. Punem intr-o craticioara uleiul, ciupercile feliate si rondelele...Citeste continuarea

Ciorba de somon

Postat de: Bunica in Ciorbe

O oală de 3l în care am pus 2l de apă se pune pe foc. Ceapa, ardeiul, morcovul, rădăcinoasele se curăță, se spală și se toacă mărunt si se pun in oala. Se lasa pe foc...Citeste continuarea

Ciuperci umplute cu hering si legume

Postat de: rocsi_1612 in Peste

Spalam ciupercile, le scoatem cozile si le punem pe un platou cu gura in jos pentru a se scurge de apa. Ceapa o curatam, o tocam marunt, morcovul il decojim si il facem cubulete. Rosiile...Citeste continuarea

Cartofi dulci umpluti

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume

Se ung cartofii cu putin ulei si se presara sare si piper. Se gatesc in cuptorul preincalzit la 175 de grade Celsius timp de o ora.  Intre timp, se prajeste baconul, intr-o tigaie fara...Citeste continuarea

Cozonac fara framantare

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Aluatul: Intr-un bol punem faina. Facem o gropita in mijloc, punem drojdia, 3-4 linguri lapte caldut si lasam sa dospeasca 15 minute la loc cald si ferit de curent. Adaugam ouale,...Citeste continuarea

Crap prajit cu mujdei - marinat in...

Postat de: mihaelar63 in Crap / Caras

Spalati pestele. Splati lamaile. Intr-un vas mare se pune pestele, se sareaza, se pune o lamaie feliata si se toarna deasupra o bere.Stoarceti feliile de lamaie si lasati...Citeste continuarea

Clatite cu Green Sugar si bucati de...

Postat de: gurita_ta2005 in Dulciuri

Faina se amesteca cu oul, esenta de rom, zaharul si coaja de lamaie rasa. Treptat se pune laptele pana devine o compozitie buna pentru clatite. Punem uleiul, omogenizam bine si bucatiile de...Citeste continuarea

Ceafa de porc pe pat de legume la...

Postat de: reisnaor_2006 in Porc

      Se taie ceafa bucati potrivite. Intr-un castron punem feliile de ceafa,amestecam condimentele, cu exceptia vinului si ungem fiecare bucata de ceafa. Lasam la...Citeste continuarea

Castraveti cornisor in otet

Postat de: susu in Conserve

 Castravetii se spala bine si se inteapa la capete pentru a se mura in interior. Se pune hrean pe fundul borcanelor, putin marar si cimbru cat iei cu buricele degetelor, castraveti, piper,...Citeste continuarea

Conopida cu maioneza

Postat de: mihasara in Salate

  Se spala conopida si se lasa in apa cu sare pentru 5 minute. Se rupe in buchetele si se pune la fiert in apa cu sare.  Se scurge si se lasa sa se...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare, acrita cu...

Postat de: merisor67 in Ciorbe

Punem apa la fiert.  Nu vom adauga sare pentru ca avem zeama de varza sarata. Curatam spalam si tocam legumele cuburi si le adaugam in vasul de pe foc, in momentul in care apa atinge...Citeste continuarea

Crema de zahar ars cu oua de prepelita

Postat de: Sim0naWorld in Dulciuri

In doua vase mici de lut am pus cate 2 linguri rase de zahar, si le-am dat la cuptor pana s-a topit zaharul, verificand mereu. L-am scos din cuptor si ajutandu-ma de o manusa pentru a nu ma arde,...Citeste continuarea

Clafoutis cu zmeura

Postat de: Sim0naWorld in Dulciuri

Mai intai am lasat la decongelat zmeura, intr-o sita. Ouale le-am mixat impreuna cu zaharul, pana acesta s-a topit complet. Am adaugat laptele, continuand mixarea, apoi faina si untul...Citeste continuarea

Cornuri din aluat de branza, cu unt...

Postat de: Sim0naWorld in Dulciuri

Laptele, smantana, zaharul, sarea si coaja de lamaie le-am pus intr-un vas la foc mic, amestecand mereu pana s-a dizolvat zaharul, iar lichidul devine usor caldut. Faina am cernut-o...Citeste continuarea

Chiftelute de dovlecel

Postat de: Sim0naWorld in Aperitive / Garnituri

Dovleceii i-am curatat de coaja, i-am ras prin razatoarea cu ochiuri mari, apoi am presarat putina sare si am lasat putin sa-si lase zeama. Dupa cca 20 minute, am strans in palme razatura de...Citeste continuarea

Clatite americane cu dulceata de gutui

Postat de: Oana in Dulciuri

  Se amesteca intr-un bol iaurtul cu laptele, ouale batute, zaharul, untul topit si extractul de vanilie In alt bol se amesteca faina cu praful de copt,...Citeste continuarea

Cornuri mixte

Postat de: Adele in Dulciuri

Se incepe cu pregatirea alauatulu,se pune la framantat, intr-un vas incapator faina amestecata cu sare si coaja rasa de lamaie /portocala ,intr-o cana se pune laptele cald si drojdia cu zahar si...Citeste continuarea

Crap oriental

Postat de: Ina in Peste

Se curata pestele, se portioneaza, se sareaza, se trece prin faina si se prajeste in ulei, fara a se rumeni. Ceapa se toaca solzisori, morcovii si telina se feliaza si se calesc impreuna in...Citeste continuarea

Clatite cu cocos si seminte de rodie

Postat de: Satisfyyourcravings in Dulciuri

Se amesteca oul cu faina, praful de copt si laptele. Se adauga apoi cocosul si se amesteca pentru omogenizare. Se acopera cu folie alimentara si se lasa deoparte cateva minute. Se taie rodia...Citeste continuarea

Ciuperci la tigaie cu smantana si...

Postat de: momo121 in Mancaruri de legume

Ciupercile se curata si se spala intr-un jet de apa rece, apoi le teiem in bucati potrivite. Ceapa o curatam si o teiem marunt, apoi o punem la calit in ulei, peste adaugam ciupercile si le...Citeste continuarea

Cozonac cu fructe uscate

Postat de: gicuta69 in Dulciuri

Am amestecat drojdia cu 4-5 linguri de lapte caldut,1/2 lgt zahar si o lingurita faina. Am omogenizat si am lasat la dospit 15-20 de minute. Restul de lapte l-am pus  intr-o craticioara pe...Citeste continuarea

Cake Pops

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Pentru inceput zdrobim biscuitii la robot. Punem intr-un castron incapator dulceata de afine, crema de lapte si nuci, semintele decojite de floarea soarelui, zaharul vanilat, cel cu aroma de...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare din soia

Postat de: Valclaudia in Mancaruri de post

Punem granulele de soia la fiert in apa cu 1 lingurita de vegeta de legume. Lasam sa se umfle pe foc, apoi la racit. Ceapa si ardeii se curata, se spala si se taie bucatele. Punem...Citeste continuarea