A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Coronita cu carnaciori

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Intindem foaia de aluat de foietaj. Taiem fasii pentru a înfasura cârnciorii (de largime mai mica decât cârnaciorii). Punem muștar peste fasiile de aluat. Rulati...Citeste continuarea

Cartofi copti cu carne

Postat de: Jymy in Mancaruri cu carne

Carnea se spala si taie in cuburi mici. Optional (datorita timpilor diferiti de gatire) pulpa de porc se rumeneste usor inainte. Se asaza intr-un vas de yena incapator cuburile de carne,...Citeste continuarea

Cotlet de iepure Sous Vide, cu...

Postat de: AlexTeacher in Reteta de vedeta

Zdrobeste boabele de ienupar si lemongrass-ul intr-un mojar; Stropeste iepurele cu putin ulei de masline si pune pe acesta ienupar, lemongrass, sare si piper;...Citeste continuarea

Cheesecake simplu la rece

Postat de: VanessaAli in Torturi

Punem biscuitii digestivi in robot si ii maruntim bine. Ii turnam intr-un vas si ii amestecam cu untul topit.Turnam intr-o tava rotunda si aranjam uniform cu mainile pe fund (optional si pe...Citeste continuarea

Caramel preparat in casa

Postat de: panacris in Dulciuri

Într-o crăticioară cu fundul gros și mai ales cu coadă lungă, [de ce?? o să întrebați, deoarece caramelul e foarte fierbinte, iar când se adaugă untul și...Citeste continuarea

Carnati si carne afumata cu cartofi...

Postat de: gicuta69 in Mancaruri cu carne

Curatam cartofii ii spalam si ii taiem bucati potrivite. Ii punem intr-o tava si ii condimentam cu cimbru, sare si piper. Portionam carnatii si carnea si ii asezam peste  cartofi....Citeste continuarea

Chifteluţe cu susan

Postat de: Dya in Porc

Intr-un bol mai mărişor adăugăm, rand pe rand, carnea şi ouăle, verdeţurile tocate mărunt, usturoiul pisat şi susanul. Presărăm sarea şi piperul după gust şi amestecăm compoziţia...Citeste continuarea

Ciorba cu coasta afumata

Postat de: gicuta69 in Supe/Ciorbe

Portionam coasta, o spalam si o punem la fiert in apa rece. Indepartam spuma care se fomeaza si lasam sa fiarba in continuare la foc mic. Cand a fiert pe jumatate adaugam telina, ardeiul ,ceapa...Citeste continuarea

Chilli cu carne

Postat de: raluca95 in Vita

Incepem prin a cali ceapa si ardeii tocati marunt in cele 3 linguri de ulei de masline. Cand incepe sa se inmoaie adaugam si carnea tocata si lasam sa se caleasca inca 4/5 minute dupa care adaugam...Citeste continuarea

Chiftelute la cuptor

Postat de: gicuta69 in Aperitive / Garnituri

Punem carnea tocata intr-un bol. Adaugam ceapa data pe   razatoarea cu orificii mici, usturoiul pisat, pesmetul, oul, mararul, condimentam cu sare si piper si omogenizam. Formam bile...Citeste continuarea

Cornulete cu nuca by Dia

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Intr-un castron cernem faina, adaugam, zaharul, sarea,nuca,praful de copt, scortisoara, coaja de lamaie, amestecam, apoi adaugam oul si cele doua galbenusuri si radem untul rece, scos din...Citeste continuarea

Costițe picante de porc la cuptor

Postat de: CameliaComan in Porc

Prima dată trebuie să preparăm marinada pentru costițele de porc. Într-un bol punem cele 5 linguri de ulei, pisăm cei 3 caței de usturoi și îi adăugăm în bol, curățăm...Citeste continuarea

Cupcakes cu ciocolata

Postat de: Meea in Dulciuri

    Stiu ca pare luuunga lista pentru prepararea cupcakes-urilor dar, e tare simplu,credeti-ma! Mixam intr-un bol oul,zaharul si laptele,pana cand zaharul aproape s-a topit.Punem in...Citeste continuarea

Cupe de ciocolata cu spuma de sampanie

Postat de: ianculubita in Dulciuri

Se topeste ciocolata impreuna cu ulei apoi se amesteca energic cu telul sa se lichefieze;cu o pensula se ung pe dos formele de briose,se pun pe un gratar,se lasa la frigider 5-10min,daca a intarit...Citeste continuarea

Ciorba radauteana

Postat de: licurici_lra in Supe/Ciorbe

Am pus carnea la fiert si am spumat-o de cateva ori. Cand nu a mai lasat spuma am scos-o intr-un castron si am lasat-o sa se raceasca. Apa in care a fiert carnea am impartit-o in...Citeste continuarea

Chiftele cu rosii uscate si busuioc...

Postat de: licurici_lra in Aperitive / Garnituri

Rosiile uscate le-am taiat maruntit, iar busuiocul l-am tocat. Am amestecat carnea cu restul ingredietelor, apoi am format chiftelele. Le-am bagat 15-20 min in cuptorul...Citeste continuarea

Crinkles cu cacao si cardamon

Postat de: katty in Dulciuri

Toate ingredientele in afara de zaharul pudra le punem intr-un castron(mai intai pe cele uscate, apoi pe cele umede). Amestecam bine compozitia si o dam la rece pentru cel putin o ora. Luam cu o...Citeste continuarea

Cosulete cu crema de branza

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / Garnituri

Am intins aluatul decongelat pe o planseta.Cu ajutorul unui pahar am taiat discuri, pe care le-am asezat in forme de briose, apasandu-le putin pe margini.Le-am asezat in tava de briose si le-am...Citeste continuarea

Cheesecake cu aroma de portocale si...

Postat de: aliliana in Dulciuri

Blatul: biscuitii si untul se amesteca in robot bine, pana incep sa se lege.  Se tapeteaza o forma rotunda cu marginile detasabile cu aceasta compozitie si se preseaza si se niveleaza bine.(...Citeste continuarea

Curry de pui si orez

Postat de: Anett in Pui

Taiem pieptul de pui in bucati mici, le acoperam cu 2 linguri de curry si zeama lamaii, amestecam bine si lasam la rece minim 30 de minute. Intre timp pregatim orezul. Intr-un vas incingem...Citeste continuarea

Chipsuri de cartofi

Postat de: RataciriCulinare in Mancaruri de legume

Aleg o cantitate suficienta de cartofi, nu ii curat deoarece imi doresc o textura crocanta si un gust putin diferit. Va recomand sa cumparati cartofi cu coaja rosie pe care sa ii spalati foarte...Citeste continuarea

Ciuperci umplute cu creier

Postat de: katty in Aperitive / Garnituri

Spalam ciupercile rapid sub jet de apa, le stegem bine, apoi  le scoatem piciorusele. Tocam piciorusele marunt. Curatam ceapa si o tocam marunt. O punem la calit in unt, apoi adaugam...Citeste continuarea

CORONITA - APERITIV PENTRU CRACIUN

Postat de: amalia01 in Aperitive / Garnituri

Carnea tocata o amesteci cu sarea, piperul, boiaua ( toate dupa gust), ouale crude , pesmetul , patrunjelul si usturoiul pisat, framatand bine .  Lasi compozitia sa se odihneasca 30...Citeste continuarea

Chifteluțe la cuptor cu mozarella

Postat de: Studenta_la_cratita in Aperitive / Garnituri

Carnea se amestecă cu sare, piper și sos BBQ. Se formează biluțe în centrul cărora se pune un cub de mozarella. Se dă prin fărâmituri de pâine prăjită asezonate cu...Citeste continuarea

Chec din albusuri cu zmeura si goji

Postat de: gurita_ta2005 in Dulciuri

Zmeura se lasa la decongelat, dupa care se scurge de zeama. Si albusuriile congelate le lasam pana cand se decongeleaza bine. Albusuriile se bat spuma cu un praf de sare. Treptat se...Citeste continuarea

Carnati de casa

Postat de: Jymy in Aperitive / Garnituri

Se toaca carnea. Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, ardei iute, cimbru uscat (maruntit) si usturoi pisat. Se amesteca totul pana ce se obtine o compozitie omogena.  Se lasa...Citeste continuarea

Ciorba cu oase de porc si legume

Postat de: CameliaComan in Ciorbe

Intr-o oala de 4 litri punem apa la fiert cu sare. Spalam oasele de porc iar apoi le punem in apa dupa ce a dat in fiert. Lasam sa fiarba aproximativ 1 ora. Spumam. Intre timp curatam, spalam si...Citeste continuarea

Ciorba de pui

Postat de: Jymy in Ciorbe

Carnea curatata si spalata, se pune la fiert, in apa rece. La nevoie, se aduna spuma formata. Intre timp se toaca legumele si se adauga in oala cu carne. Cand aceasta din urma este bine...Citeste continuarea

Crenvusti in aluat

Postat de: momo121 in Aperitive / Garnituri

Fierbem crenvustii cateva minute. Intre timp punem intr-un bol laptele caldut si rasturnam drojdia; asteptam cateva minute pana se dizolva. Dupa acest timp punem untul topit si caldut, sare,...Citeste continuarea

Ciorba de sira de porc cu taitei de...

Postat de: gicuta69 in Ciorbe

Spalam oasele bine si le punem la fiert in 3 liti de apa cu un praf de sare. Inlaturam spuma care se formeaza. Daca apa scade prea mult mai adaugam apa fierbinte. Dupa ce oasele au...Citeste continuarea

Ciorba radauteana cu praz

Postat de: gurita_ta2005 in Ciorbe

Se pune la fiert pieptul de pui in oala de ciorba. Ceapa o tocam marunt,morcovul rondele iar pastarnacul cubulete si le calim in putin ulei de masline. Se adauga legumele calite dupa circa...Citeste continuarea

Choux a la Creme

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Coji: Punem la fiert, apa, uleiul si sarea, cand incepe sa fiarba turnam toata faina si amestecam bine s anu faca cocoloase. Lasam sa se raceasca si apoi incorporam ouale, unul cate unul. Tapetam...Citeste continuarea

Chec cu lamaie

Postat de: Deny22 in Dulciuri

Separam galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma tare cu zaharul si se adauga treptat zeama de lamaie. Separat se freaca galbenusurile cu uleiul pana obtinem o maioneza. Peste...Citeste continuarea

Chec bicolor

Postat de: retetele_tinei in Prajituri

Se bat albusele spuma tare, apoi se adauga zaharul. Se continua cu mixatul pt cateva minute. Dupa care adaugam uleiul. Adaugam galbenusele si amestecam bine. E randul coajei de lamaie si...Citeste continuarea

Choco Pops

Postat de: retetele_tinei in Dulciuri

Biscuitii se zdrobesc. Separat, untul se pune la topit pe bain-marie impreuna cu ciocolata alba, pana devin o pasta lichida. Pasta lichida se pune peste biscuitii zdrobiti si se amesteca. Apoi,...Citeste continuarea

Cuburi de ciocolata

Postat de: retetele_tinei in Dulciuri

Ciocolata se pune la topit la microunde. Eu am setat microundele la sectiunea "low" si am lasat-o sa se topeasca incet, amestecand din cand in cand. Pana ciocolata se topeste, se taie...Citeste continuarea

Crema de branza, cu sunculita si...

Postat de: retetele_tinei in Aperitive / Garnituri

Sunculita se pune la fiert pana cand trece testul furculitei. Dupa ce e fiarta, se scoate din apa si se lasa la racit. Rece, se taie marunt. Jumatate de ardei se taie marunt si s epune peste...Citeste continuarea

Crema de branza cu castravete si...

Postat de: retetele_tinei in Aperitive / Garnituri

Castravetele se taie marunt, marunt. Ceapa se taie si ea foarte marunt si se pune peste castraveti. Ricotta se amesteca cu ceapa si castravetele. Se pune sare si piper. Se amesteca...Citeste continuarea

Cozonac cu nuca si mac

Postat de: mirela0911 in Dulciuri

Se incalzesc 200 ml lapte, se amesteca cu 1 lgt zahar si 1 lg faina, apoi se pune drojdia zdrobita. Se amesteca bine apoi se lasa sa dospeasca.  Intr-un vas se cerne faina si se pune...Citeste continuarea

Chec aperitiv cu cascaval Delaco

Postat de: mirela0911 in Aperitive / Garnituri

Se bat ouale bine cu sarea si piperul. Se adauga smantana si se omogenizeaza. Cascavalul se da pe razatoarea mare iarardeiul kapia se taie cubulete. La fel se taie si sunca. Se pun peste...Citeste continuarea

Cartofi duchesse mov

Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri

Cartofii se pun in coaja la fiert cu putina sare. Cand sunt gata se pun in apa rece,se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare. Punem untul, condimentele, galbenusuriile si parmezanul...Citeste continuarea

Creveti marinati la cuptor

Postat de: gurita_ta2005 in Fructe de mare

Crevetii se spala bine,se scurg de apa si se pun intr-un castron. Se condimenteaza,se stropesc cu ulei de masline si cu cidrul de fructe de padure si se da la frigider pentru cateva ore,sau se...Citeste continuarea

Chocolate Crinkles

Postat de: Dya in Dulciuri

Intr-o craticiora, la foc potrivit,  punem untul si ciocolata, amestecand continuu. Mixam ouale impreuna cu zaharul pana ce obtinem o spuma cremoasa. Adaugam ciocolata (la temperatura...Citeste continuarea

Cozonac fara framantare

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Toate ingredientele sa fie la temperatura camerei. Intr-un castron cernem faina si facem in mijloc o adancitura, sfaramam drojdia, presaram un praf de sare si adaugam 5 linguri de lapte caldut si...Citeste continuarea

Cartofi gratinati cu piept de pui...

Postat de: Dya in Mancaruri cu carne

Se taie cartofii in felii subtiri, iar carnea in cuburi mici. Intr-un vas de cuptor, se asaza cate un strat de cartofi, unul de branza (sarata, de burduf si casacval) si unul de carne (de pui...Citeste continuarea

Cartofi copti, cu sunca, carnati si...

Postat de: retetele_tinei in Aperitive / Garnituri

Cartofii se spala si se sterg.Rupem cate o bucata de folie de aluminiu, pt fiecare cartof. Cartofii se impacheteaza in folie de aluminiu si se aranjeaza in tava. Tava se da la cuptor, pana...Citeste continuarea

Chiftele cu carne macinata de porc...

Postat de: retetele_tinei in Porc

Pentru inceput, soia se pune intr-un bol. Peste soia se pun 400 ml apa clocotita si se lasa pana aceasta s-a umflat. In alt bol se pune carnea tocata de porc. Peste carnea tocata se pune...Citeste continuarea

Chec cu ciocolata, branza si stafide

Postat de: katty in Dulciuri

Intr-un castron mixam ouale cu zaharul pana se albesc si isi dubleaza volumul. Intr-un castron punem ciocolata rupta bucati, laptele si untul si le asezam la bain marie.Amestecam pana ciocolata se...Citeste continuarea

Chiftele de pui

Postat de: gurita_ta2005 in Pui

Carnea tocata se amesteca cu condimentele,ceapa si mararul tocate marunt. Se pune oul si putina faina cat sa se lege putin compozitia. Cu mana umeda se formeaza chiftele care se trec prin...Citeste continuarea

Cornuri hot-dog

Postat de: Corina33 in Aperitive / Garnituri

Se amesteca faina cu sarea. Se freaca drojdia cu zaharul, se adauga laptele caldut si se toarna peste faina. Se framanta toate impreuna cu untul topit cam 5 minute, puteti sa va ungeti pe maini cu...Citeste continuarea