Coronita cu carnaciori
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriIntindem foaia de aluat de foietaj. Taiem fasii pentru a înfasura cârnciorii (de largime mai mica decât cârnaciorii). Punem muștar peste fasiile de aluat. Rulati...Citeste continuarea
Cartofi copti cu carne
Postat de: Jymy in Mancaruri cu carneCarnea se spala si taie in cuburi mici. Optional (datorita timpilor diferiti de gatire) pulpa de porc se rumeneste usor inainte. Se asaza intr-un vas de yena incapator cuburile de carne,...Citeste continuarea
Cotlet de iepure Sous Vide, cu...
Postat de: AlexTeacher in Reteta de vedetaZdrobeste boabele de ienupar si lemongrass-ul intr-un mojar; Stropeste iepurele cu putin ulei de masline si pune pe acesta ienupar, lemongrass, sare si piper;...Citeste continuarea
Cheesecake simplu la rece
Postat de: VanessaAli in TorturiPunem biscuitii digestivi in robot si ii maruntim bine. Ii turnam intr-un vas si ii amestecam cu untul topit.Turnam intr-o tava rotunda si aranjam uniform cu mainile pe fund (optional si pe...Citeste continuarea
Caramel preparat in casa
Postat de: panacris in DulciuriÎntr-o crăticioară cu fundul gros și mai ales cu coadă lungă, [de ce?? o să întrebați, deoarece caramelul e foarte fierbinte, iar când se adaugă untul și...Citeste continuarea
Carnati si carne afumata cu cartofi...
Postat de: gicuta69 in Mancaruri cu carneCuratam cartofii ii spalam si ii taiem bucati potrivite. Ii punem intr-o tava si ii condimentam cu cimbru, sare si piper. Portionam carnatii si carnea si ii asezam peste cartofi....Citeste continuarea
Chifteluţe cu susan
Postat de: Dya in PorcIntr-un bol mai mărişor adăugăm, rand pe rand, carnea şi ouăle, verdeţurile tocate mărunt, usturoiul pisat şi susanul. Presărăm sarea şi piperul după gust şi amestecăm compoziţia...Citeste continuarea
Ciorba cu coasta afumata
Postat de: gicuta69 in Supe/CiorbePortionam coasta, o spalam si o punem la fiert in apa rece. Indepartam spuma care se fomeaza si lasam sa fiarba in continuare la foc mic. Cand a fiert pe jumatate adaugam telina, ardeiul ,ceapa...Citeste continuarea
Chilli cu carne
Postat de: raluca95 in VitaIncepem prin a cali ceapa si ardeii tocati marunt in cele 3 linguri de ulei de masline. Cand incepe sa se inmoaie adaugam si carnea tocata si lasam sa se caleasca inca 4/5 minute dupa care adaugam...Citeste continuarea
Chiftelute la cuptor
Postat de: gicuta69 in Aperitive / GarnituriPunem carnea tocata intr-un bol. Adaugam ceapa data pe razatoarea cu orificii mici, usturoiul pisat, pesmetul, oul, mararul, condimentam cu sare si piper si omogenizam. Formam bile...Citeste continuarea
Cornulete cu nuca by Dia
Postat de: Constelatialeu in DulciuriIntr-un castron cernem faina, adaugam, zaharul, sarea,nuca,praful de copt, scortisoara, coaja de lamaie, amestecam, apoi adaugam oul si cele doua galbenusuri si radem untul rece, scos din...Citeste continuarea
Costițe picante de porc la cuptor
Postat de: CameliaComan in PorcPrima dată trebuie să preparăm marinada pentru costițele de porc. Într-un bol punem cele 5 linguri de ulei, pisăm cei 3 caței de usturoi și îi adăugăm în bol, curățăm...Citeste continuarea
Cupcakes cu ciocolata
Postat de: Meea in DulciuriStiu ca pare luuunga lista pentru prepararea cupcakes-urilor dar, e tare simplu,credeti-ma! Mixam intr-un bol oul,zaharul si laptele,pana cand zaharul aproape s-a topit.Punem in...Citeste continuarea
Cupe de ciocolata cu spuma de sampanie
Postat de: ianculubita in DulciuriSe topeste ciocolata impreuna cu ulei apoi se amesteca energic cu telul sa se lichefieze;cu o pensula se ung pe dos formele de briose,se pun pe un gratar,se lasa la frigider 5-10min,daca a intarit...Citeste continuarea
Ciorba radauteana
Postat de: licurici_lra in Supe/CiorbeAm pus carnea la fiert si am spumat-o de cateva ori. Cand nu a mai lasat spuma am scos-o intr-un castron si am lasat-o sa se raceasca. Apa in care a fiert carnea am impartit-o in...Citeste continuarea
Chiftele cu rosii uscate si busuioc...
Postat de: licurici_lra in Aperitive / GarnituriRosiile uscate le-am taiat maruntit, iar busuiocul l-am tocat. Am amestecat carnea cu restul ingredietelor, apoi am format chiftelele. Le-am bagat 15-20 min in cuptorul...Citeste continuarea
Crinkles cu cacao si cardamon
Postat de: katty in DulciuriToate ingredientele in afara de zaharul pudra le punem intr-un castron(mai intai pe cele uscate, apoi pe cele umede). Amestecam bine compozitia si o dam la rece pentru cel putin o ora. Luam cu o...Citeste continuarea
Cosulete cu crema de branza
Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / GarnituriAm intins aluatul decongelat pe o planseta.Cu ajutorul unui pahar am taiat discuri, pe care le-am asezat in forme de briose, apasandu-le putin pe margini.Le-am asezat in tava de briose si le-am...Citeste continuarea
Cheesecake cu aroma de portocale si...
Postat de: aliliana in DulciuriBlatul: biscuitii si untul se amesteca in robot bine, pana incep sa se lege. Se tapeteaza o forma rotunda cu marginile detasabile cu aceasta compozitie si se preseaza si se niveleaza bine.(...Citeste continuarea
Curry de pui si orez
Postat de: Anett in PuiTaiem pieptul de pui in bucati mici, le acoperam cu 2 linguri de curry si zeama lamaii, amestecam bine si lasam la rece minim 30 de minute. Intre timp pregatim orezul. Intr-un vas incingem...Citeste continuarea
Chipsuri de cartofi
Postat de: RataciriCulinare in Mancaruri de legumeAleg o cantitate suficienta de cartofi, nu ii curat deoarece imi doresc o textura crocanta si un gust putin diferit. Va recomand sa cumparati cartofi cu coaja rosie pe care sa ii spalati foarte...Citeste continuarea
Ciuperci umplute cu creier
Postat de: katty in Aperitive / GarnituriSpalam ciupercile rapid sub jet de apa, le stegem bine, apoi le scoatem piciorusele. Tocam piciorusele marunt. Curatam ceapa si o tocam marunt. O punem la calit in unt, apoi adaugam...Citeste continuarea
CORONITA - APERITIV PENTRU CRACIUN
Postat de: amalia01 in Aperitive / GarnituriCarnea tocata o amesteci cu sarea, piperul, boiaua ( toate dupa gust), ouale crude , pesmetul , patrunjelul si usturoiul pisat, framatand bine . Lasi compozitia sa se odihneasca 30...Citeste continuarea
Chifteluțe la cuptor cu mozarella
Postat de: Studenta_la_cratita in Aperitive / GarnituriCarnea se amestecă cu sare, piper și sos BBQ. Se formează biluțe în centrul cărora se pune un cub de mozarella. Se dă prin fărâmituri de pâine prăjită asezonate cu...Citeste continuarea
Chec din albusuri cu zmeura si goji
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriZmeura se lasa la decongelat, dupa care se scurge de zeama. Si albusuriile congelate le lasam pana cand se decongeleaza bine. Albusuriile se bat spuma cu un praf de sare. Treptat se...Citeste continuarea
Carnati de casa
Postat de: Jymy in Aperitive / GarnituriSe toaca carnea. Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, ardei iute, cimbru uscat (maruntit) si usturoi pisat. Se amesteca totul pana ce se obtine o compozitie omogena. Se lasa...Citeste continuarea
Ciorba cu oase de porc si legume
Postat de: CameliaComan in CiorbeIntr-o oala de 4 litri punem apa la fiert cu sare. Spalam oasele de porc iar apoi le punem in apa dupa ce a dat in fiert. Lasam sa fiarba aproximativ 1 ora. Spumam. Intre timp curatam, spalam si...Citeste continuarea
Ciorba de pui
Postat de: Jymy in CiorbeCarnea curatata si spalata, se pune la fiert, in apa rece. La nevoie, se aduna spuma formata. Intre timp se toaca legumele si se adauga in oala cu carne. Cand aceasta din urma este bine...Citeste continuarea
Crenvusti in aluat
Postat de: momo121 in Aperitive / GarnituriFierbem crenvustii cateva minute. Intre timp punem intr-un bol laptele caldut si rasturnam drojdia; asteptam cateva minute pana se dizolva. Dupa acest timp punem untul topit si caldut, sare,...Citeste continuarea
Ciorba de sira de porc cu taitei de...
Postat de: gicuta69 in CiorbeSpalam oasele bine si le punem la fiert in 3 liti de apa cu un praf de sare. Inlaturam spuma care se formeaza. Daca apa scade prea mult mai adaugam apa fierbinte. Dupa ce oasele au...Citeste continuarea
Ciorba radauteana cu praz
Postat de: gurita_ta2005 in CiorbeSe pune la fiert pieptul de pui in oala de ciorba. Ceapa o tocam marunt,morcovul rondele iar pastarnacul cubulete si le calim in putin ulei de masline. Se adauga legumele calite dupa circa...Citeste continuarea
Choux a la Creme
Postat de: Constelatialeu in DulciuriCoji: Punem la fiert, apa, uleiul si sarea, cand incepe sa fiarba turnam toata faina si amestecam bine s anu faca cocoloase. Lasam sa se raceasca si apoi incorporam ouale, unul cate unul. Tapetam...Citeste continuarea
Chec cu lamaie
Postat de: Deny22 in DulciuriSeparam galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma tare cu zaharul si se adauga treptat zeama de lamaie. Separat se freaca galbenusurile cu uleiul pana obtinem o maioneza. Peste...Citeste continuarea
Chec bicolor
Postat de: retetele_tinei in PrajituriSe bat albusele spuma tare, apoi se adauga zaharul. Se continua cu mixatul pt cateva minute. Dupa care adaugam uleiul. Adaugam galbenusele si amestecam bine. E randul coajei de lamaie si...Citeste continuarea
Choco Pops
Postat de: retetele_tinei in DulciuriBiscuitii se zdrobesc. Separat, untul se pune la topit pe bain-marie impreuna cu ciocolata alba, pana devin o pasta lichida. Pasta lichida se pune peste biscuitii zdrobiti si se amesteca. Apoi,...Citeste continuarea
Cuburi de ciocolata
Postat de: retetele_tinei in DulciuriCiocolata se pune la topit la microunde. Eu am setat microundele la sectiunea "low" si am lasat-o sa se topeasca incet, amestecand din cand in cand. Pana ciocolata se topeste, se taie...Citeste continuarea
Crema de branza, cu sunculita si...
Postat de: retetele_tinei in Aperitive / GarnituriSunculita se pune la fiert pana cand trece testul furculitei. Dupa ce e fiarta, se scoate din apa si se lasa la racit. Rece, se taie marunt. Jumatate de ardei se taie marunt si s epune peste...Citeste continuarea
Crema de branza cu castravete si...
Postat de: retetele_tinei in Aperitive / GarnituriCastravetele se taie marunt, marunt. Ceapa se taie si ea foarte marunt si se pune peste castraveti. Ricotta se amesteca cu ceapa si castravetele. Se pune sare si piper. Se amesteca...Citeste continuarea
Cozonac cu nuca si mac
Postat de: mirela0911 in DulciuriSe incalzesc 200 ml lapte, se amesteca cu 1 lgt zahar si 1 lg faina, apoi se pune drojdia zdrobita. Se amesteca bine apoi se lasa sa dospeasca. Intr-un vas se cerne faina si se pune...Citeste continuarea
Chec aperitiv cu cascaval Delaco
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriSe bat ouale bine cu sarea si piperul. Se adauga smantana si se omogenizeaza. Cascavalul se da pe razatoarea mare iarardeiul kapia se taie cubulete. La fel se taie si sunca. Se pun peste...Citeste continuarea
Cartofi duchesse mov
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriCartofii se pun in coaja la fiert cu putina sare. Cand sunt gata se pun in apa rece,se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare. Punem untul, condimentele, galbenusuriile si parmezanul...Citeste continuarea
Creveti marinati la cuptor
Postat de: gurita_ta2005 in Fructe de mareCrevetii se spala bine,se scurg de apa si se pun intr-un castron. Se condimenteaza,se stropesc cu ulei de masline si cu cidrul de fructe de padure si se da la frigider pentru cateva ore,sau se...Citeste continuarea
Chocolate Crinkles
Postat de: Dya in DulciuriIntr-o craticiora, la foc potrivit, punem untul si ciocolata, amestecand continuu. Mixam ouale impreuna cu zaharul pana ce obtinem o spuma cremoasa. Adaugam ciocolata (la temperatura...Citeste continuarea
Cozonac fara framantare
Postat de: Constelatialeu in DulciuriToate ingredientele sa fie la temperatura camerei. Intr-un castron cernem faina si facem in mijloc o adancitura, sfaramam drojdia, presaram un praf de sare si adaugam 5 linguri de lapte caldut si...Citeste continuarea
Cartofi gratinati cu piept de pui...
Postat de: Dya in Mancaruri cu carneSe taie cartofii in felii subtiri, iar carnea in cuburi mici. Intr-un vas de cuptor, se asaza cate un strat de cartofi, unul de branza (sarata, de burduf si casacval) si unul de carne (de pui...Citeste continuarea
Cartofi copti, cu sunca, carnati si...
Postat de: retetele_tinei in Aperitive / GarnituriCartofii se spala si se sterg.Rupem cate o bucata de folie de aluminiu, pt fiecare cartof. Cartofii se impacheteaza in folie de aluminiu si se aranjeaza in tava. Tava se da la cuptor, pana...Citeste continuarea
Chiftele cu carne macinata de porc...
Postat de: retetele_tinei in PorcPentru inceput, soia se pune intr-un bol. Peste soia se pun 400 ml apa clocotita si se lasa pana aceasta s-a umflat. In alt bol se pune carnea tocata de porc. Peste carnea tocata se pune...Citeste continuarea
Chec cu ciocolata, branza si stafide
Postat de: katty in DulciuriIntr-un castron mixam ouale cu zaharul pana se albesc si isi dubleaza volumul. Intr-un castron punem ciocolata rupta bucati, laptele si untul si le asezam la bain marie.Amestecam pana ciocolata se...Citeste continuarea
Chiftele de pui
Postat de: gurita_ta2005 in PuiCarnea tocata se amesteca cu condimentele,ceapa si mararul tocate marunt. Se pune oul si putina faina cat sa se lege putin compozitia. Cu mana umeda se formeaza chiftele care se trec prin...Citeste continuarea
Cornuri hot-dog
Postat de: Corina33 in Aperitive / GarnituriSe amesteca faina cu sarea. Se freaca drojdia cu zaharul, se adauga laptele caldut si se toarna peste faina. Se framanta toate impreuna cu untul topit cam 5 minute, puteti sa va ungeti pe maini cu...Citeste continuarea