Crumble cu piersici, mure si pesmet
Postat de: timea in Dulciuriungem vasele cu unt spalam fructele piersicile le taiem cubulete si le asezam in vase adaugand si murele presaram peste fructe scortisoara macinata intr-un vas...Citeste continuarea
Carnaciori in foietaj
Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / GarnituriLasam aluatul sa se decongeleze la temperatura camerei.Taiem aluatul in fasii subtiri.Rulam pe fiecare carnacior fasiile de aluat, apoi ii portionam. Asezam carnaciorii in tava in care am pus...Citeste continuarea
Curcan cu mazare -la tava
Postat de: mihaelar63 in CurcanPulpele de curcan spalate si curatate se portioneaza in bucati de aproximatv 150-200 grame. Legumele se curata si se spala . Tocati usturoiul si taiati ceapa julien ....Citeste continuarea
Coaste la cuptor cu sos BBQ
Postat de: simona72 in PorcAm avut o bucata intreaga de coaste, pe care am taiat-o in bucati. Am spalat bucatile de coaste, le-am tamponat cu servetele de bucatarie pentru a le usca. Am amestecat toate ingredientele pentru...Citeste continuarea
Carne de porc cu sote de ciuperci
Postat de: eya in PorcCarnea preparata în bait, se prăjește în tigaie. Ciupercile se scurg de apa și se prăjesc în ulei,apoi se adaugă sare și piper. Când sunt fierte se face amestec...Citeste continuarea
Carne de porc in bait
Postat de: eya in PorcCarnea se tranșează ca și cea pt șnițele, dar de grosimea unui deget. Într-un bol se pun sare, piper, boia, cantitatea lor sa fie de o linguriță, ulei. Se pun bucățile de...Citeste continuarea
Cozonac cu zahar caramelizat
Postat de: merisor67 in DulciuriPentru inceput, mentionez ca ingredientele folosite trebuie aduse la temperatura camerei cu cel putin o ora inainte de inceperea procedeului de lucru. Intr-un bol, sfaramam drojdia, adaugam 1...Citeste continuarea
Compot de dovlecel
Postat de: lili in ConserveDovlecelul il curatim, inlaturam mijlocul si il taiem cubulete, Cubuletele le punem intr-un vas, peste care am turnat 50 ml otet si apa rece cat cuprinde.Otetul are rolul de a mentine dovlecelul...Citeste continuarea
Crema de hrean
Postat de: dantes in ConserveHreanul se curata si se da pe razatoarea mica,se amesteca cu smantana,sarea si zaharul si se mixeaza bine pana devine o pasta omogena.Intr-un vas punem pe fund un prosop de bucatarie il umplem cu...Citeste continuarea
Chiftelute de dovlecei
Postat de: ruxi_serban in Aperitive / GarnituriSe curata si se spala foarte bine legumele, apoi se da fiecare in parte pe razatoare. Atentie! Dupa ce sunt dati pe razatoare, dovleceii trebuie storsi foarte bine de apa. Se adauga oul,...Citeste continuarea
Cheesecake cu dulceata de visine
Postat de: CameliaComan in DulciuriPentru inceput ungem o tava rotunda de tort cu unt.Incingem cuptorul la 200 grade C.Trebuie sa sfaramam biscuitii fin. Amestecam untul si scortisoara cu biscuitii.Omogenizam bine.Pentru crema...Citeste continuarea
Cheesecake cu ciocolata si jeleu de...
Postat de: simona72 in TorturiPentru blat:punem biscuitii in vasul robotului de bucatarie si ii macinam. Adaugam untul topit, amestecam tot cu ajutorul robotului si adaugam cateva linguri de lapte pt a se lega mai bine...Citeste continuarea
Cum se face sucul de rosii pentru...
Postat de: violeta30 in BulionCum se face sucul de rosii pentru iarna.Se spala rosiile, se scot cotoarele si se taie in patru. Se monteaza masina de tocat si se adapteaza separatorul pentru rosii. Se dau rosiile prin...Citeste continuarea
Canelés de Bordeaux
Postat de: ctlina in DulciuriÎntr-un bol, bateti ouale. Pastaia de vanilie o taiati pe lungime si o curatati bine de seminte. Se pune la fiert laptele cu pastaia de vanilie taiata, semințele de vanilie,...Citeste continuarea
Cheesecake cu sos de mere
Postat de: CameliaComan in DulciuriPentru inceput ungem o tava rotunda de tort cu unt.Incingem cuptorul la 200 grade C.Trebuie sa sfaramam biscuitii fin. Amestecam untul si scortisoara cu biscuitii.Omogenizam bine.Pentru crema...Citeste continuarea
Cartofi cu ciuperci, smantana si...
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriSe curata cartofii, se taie cubulete mici si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt aproape facuti, se scurg si se lasa deoparte. Ciupercile se spala si se taie felii. Se pun la calit in...Citeste continuarea
Chiftele de pui la cuptor
Postat de: RuxyRux in PuiSe toaca carnea impreuna cu ceapa, usturoiul, verdeata, se adauga oul si galbenusul, uleiul, apa, sarea, piperul, faina, apoi se amesteca bine. Cu mana uda se formeaza chiftelele si se asaza in...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: Alepaty in CiorbeSe toaca ceapa,ardeiul si morcovul marunt. Se pune la calit in putin ulei si se lasa cam 10 minute. Se toarna apa cat cuprinde oala(depinde de oala cantitatea de apa). Se condimenteaza cu...Citeste continuarea
Ciorba de rosii cu varza alba si orez
Postat de: Valclaudia in CiorbeCuratam si spalam legumele. Punem uleiul la incins intr-o oala, adaugam ceapa tocata si ardeiul taiat bucatele. Lasam la sotat 2-3 minute, apoi adaugam rondelele de morcov. Sotam in...Citeste continuarea
Ciuperci la cuptor (de post)
Postat de: Studenta_la_cratita in Mancaruri de postSe spala ciupercile, se toaca marunt coditele, mararul si ceapa. Coditele se amesteca cu mararul si cu ceapa, se sareaza si se pipereaza. In fiecare ciupercuta se pune putin ulei de masline,...Citeste continuarea
Clafoutis cu piersici
Postat de: Studenta_la_cratita in DulciuriSe amesteca toate ingredientele intrn bol pana rezulta un aluat ca de clatite, se pune intr-o tava tapetata cu unt si faina, se adauga piersicile taiate felii. Se baga in cuptorul preincalzit...Citeste continuarea
Ciorba de fasole verde cu lapte
Postat de: cristinutanicolita in CiorbeSe pune apa la fiert. Fasolea se spală, se taie. Ceapa se curata, spală și se taie. Morcovul se curata, spală și se da pe răzătoare. Rosiile spălate se...Citeste continuarea
Chec cu struguri
Postat de: cristinutanicolita in DulciuriSeparam ouăle. Albușul îl batem spuma cu un praf sare. Adăugăm treptat zaharul și mixam bine pana ce acesta din urma se topește. Faina o amestecam cu praful de copt și o adăugăm...Citeste continuarea
Chiftele de rosii
Postat de: daniastefania in Mancaruri de legumeSpalam rosiile, le curatam de pielita si le taiem cubulete cat mai mici. Ceapa o tocam marunt. Amestecam rosiile cu ceapa, adaugam oul, faina, oregano, sare si piper dupa gust. Cantitatea de...Citeste continuarea
Cartofi acordeon cu bacon
Postat de: CameliaComan in Aperitive / GarnituriPentru inceput trebuie sa incingem cuptorul la 200 grade C. Cartofii trebuie sa fie curatati de coaja,spalati si uscati.Feliem cartofii astfel incat baza sa ramana intacta si sa mentina...Citeste continuarea
Coaste de porc picante si cartofi...
Postat de: Corina33 in PorcSe amesteca mierea cu mustarul, ketchup-ul si uleiul se masline. Se adauga cimbrul, boiaua, usturoiul si se condimenteaza cu sare si piper. Ungem coastele de porc cu acest sos, le punem intr-un...Citeste continuarea
Cherry la borcan
Postat de: Constelatialeu in ConserveDaca e sa o luam cu inceputul, punem semintele-n pamant sa facem rasad. Rasad pe care-l mutam in gradina si avem grija sa fie sapat, udat , legat si copilit la timp. Apoi sa asteptam...Citeste continuarea
Cornata
Postat de: Constelatialeu in BauturiMai intai admiram cum infloreste cornul Primavara. Are niste flori galbene foarte frumoase. Apoi avem rabdare ca harnica albinuta sa-si faca datoria, adica sa polenizeze, ca sa poata iesi...Citeste continuarea
Ciabatta cu cascaval si ceapa verde
Postat de: licurici_lra in SandvisuriPainea se taie pe lungime, dar nu pana jos, apoi pe latime, sa se formeze patrate intre taieturi. Ceapa se taie rondele, untul se topeste, apoi le amestecam. Feliile de cascaval si branza...Citeste continuarea
Chec cu lămâie
Postat de: diaconta in PrajituriUntul moale l-am mixat cu zaharul pâna când acesta s-a diluat. Am adaugat apoi câte un ou, mixând bine dupa fiecare. Faina am amestecat-o cu praful de copt si...Citeste continuarea
Chiftele marinate in sos de rosii
Postat de: Satisfyyourcravings in VitaSe amesteca toate ingredientele pentru chiftele si se modeleaza in bile de marime potrivita. Se prajesc in putin ulei, pana capata o culoare bruna. Se scot pe o farfurie. In aceeasi...Citeste continuarea
Crumble cu caramel si prune
Postat de: Irina in DulciuriAm pregatit intai aluatul: faina impreuna cu praful de sare si zaharul le-am mixat cateva secunde, dupa care am adaugat untul taiat cubulete. Am obtinut un aluat nisipos, pe care l-am presat si...Citeste continuarea
Chiftelute in aluat
Postat de: Corina33 in VitaPentru chiftelute: se toaca ceapa sau usturoiul, se da cartoful pe razatoarea mica, se amesteca toate cu oul, carnita, pesmetul, patrunjelul si se condimenteaza cu sare si piper, dupa care formam...Citeste continuarea
Cum se face sucul de rosii
Postat de: reisnaor_2006 in ConserveCum se face sucul de rosii. Se aleg rosii bine coapte, daca se poate din mai multe soiuri, pentru ca sucul sa fie...Citeste continuarea
Ciorba radauteana
Postat de: Irina in CiorbeDupa ce am spalat si curatat puiul l-am transat in bucati si l-am pus la fiert. Dupa ce am am curatat spuma formata la suprafata, am adaugat legumele intregi, curatate si spalate. Am lasat...Citeste continuarea
Cotlet de porc aromat la slow...
Postat de: miha in Slow CookerCotletul de porc se curata de grasime, se spala si se sterge cu un prosop de hartie. Amestecam intr-un vas mierea cu uleiul, sosul de soia si sarea. Cu acest amestec ungem bucata de carne pe...Citeste continuarea
ciorba de cartofi cu pui si taitei...
Postat de: gabrielasfechis in Mancare copiiIntr-o oala de 3 litri punem 2 litri de apa la fiert cu sare. Intre timp curatam legumele, le spalam si le punem intregi in apa la fiert. Cartofii ii fierbem separat.De asemenea spalam...Citeste continuarea
Ciabatta "Caprese"
Postat de: licurici_lra in PizzaAm taiat painea in 4 bucati, mozzarella si rosia rondele, iar frunzele de busuioc le-am rupt in bucati mai mici. Am pus ulei de masline pe fiecare bucata de paine, apoi busuiocul,...Citeste continuarea
Crumble cu prune si caramel
Postat de: privatelaura in DulciuriIntr-un vas, punem faina, sarea si zaharul si amestecam cu o furculita ca sa se distribuie oarecum uniform. Adaugam untul si incepem sa framantam, la mana, pana obtinem un aluat nisipos, dens. Il...Citeste continuarea
Cotlet cu os, pe pat de legume
Postat de: monicamarton in PorcTăiaţi carnea de porc în două bucăţi a câte 200 de grame fiecare. Curăţati, spălaţi şi tocaţi grosier ceapa şi morcovii; spălaţi ardeii, roşiile şi mărarul....Citeste continuarea
Ciocanele crocante de pui
Postat de: CameliaComan in PuiSpalam copanelele si apoi le oparim in apa fiarta timp de 10 minute. Dupa ce au trecut cele 10 minute le scoatem si le dezpielitam. Punem uleiul la incins intr-o oala mai inalta. Mai intai dam...Citeste continuarea
Coaste de porc la slow cooker...
Postat de: mitinita in Slow CookerSe amesteca coastele de porc cu condimentul si se aseaza in vasul de gatit al aparatului Crock-Pot slow cooker Digital 4,7 l . Se toarna apa si se seteaza slow cooker-ul Crock-Pot la 4 ore...Citeste continuarea
Ciorba de porc cu os afumat
Postat de: CameliaComan in CiorbeInainte de toate taiem osul de porc in mai multe bucati. Le spalam bine apoi le punem la fiert. Lasam sa fiarba aproximativ 1 ora. Intre timp tocam legumele marunt. Dupa cca 1 ora schimbam apa si...Citeste continuarea
Ciorbă de potroace la slow cooker...
Postat de: madi_marin in Slow CookerSe spală carnea şi se pune în vasul slow cooker-ului Crock-Pot Digital 4,7 l cu 1,5 l apă. Se setează pe aparatul Crock-Pot slow pentru 2 ore. Când timpul a expirat se...Citeste continuarea
Carne de porc si cartofi la cuptor,...
Postat de: licurici_lra in PorcAm spalat carnea, am taiat-o in 2 bucati mari si am dat-o cu condimente. Cartofii i-am curatat, i-am spalat si i-am taiat in 4, apoi i-am dat cu sare si piper. Am pus carnea si cartofii...Citeste continuarea
Carne de vita in bacon
Postat de: licurici_lra in VitaCarnea de vita se spala, apoi se taie in bucati mai mari si se condimenteaza cu sare si piper. Fiecare bucata de carne se inveleste in bacon si se prinde cu scobitori, apoi se...Citeste continuarea
Compot de piersici
Postat de: violeta30 in Sirop / CompotSpalam borcanele si capacele si le lasam la zvantat pe un prosop uscat. Piersicile le curatam de coaja, le spalam si le taiem felii. Pregatim borcanele pe care le umplem putin mai mult de...Citeste continuarea
Castraveti bulgaresti reteta
Postat de: violeta30 in MuraturiSe spala borcanele si capacele si se pun la zvantat pe un prosop uscat. Castravetii se spala si se taie coditele. Cu un ac mare sau cu o scobitoare se inteapa castravetii din loc in loc (acest...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare la slow cooker...
Postat de: gaby_d in Slow CookerConecteaza slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4,7 l la sursa de curent. Pregateste toate radacinoasele (ceapa, pastarnacul, telina, patrunjelul) spalandu-le si curatandu-le de coaja. Ceapa...Citeste continuarea
Carne de porc in sos de rosii cu...
Postat de: caroline in PorcCarnea o spalam si o taiem in cuburi potrivite ca marime . Punem o tigaie la foc potrivim cu putin ulei. Cand uleiul s-a incins punem usturoiul curatat si bucatile de carne .Dam focul la...Citeste continuarea