Ciulama de ciuperci
Postat de: momo121 in Mancaruri cu carneIntr-o tigaie punem tochitura si ceapa taiata marunt, dupa ce s-au calit putin adaugam ciupercile curatate si taiate felii, amestecam putin si lasam pana scade apa lasata de ciuperci. Mai...Citeste continuarea
Ciorba de legume
Postat de: Pungasa_Rogue in CiorbeCeapa se curata de foi, se spala si se taie marunt. Ardeiul gras se curata de seminte, se spala si se taie bucatele, la fel si cel bulgaresc. Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie...Citeste continuarea
Ciorba de fasole
Postat de: licurici_lra in CiorbeFasolea am lasat de seara in apa. Am pus-o la fiert si am schimbat apa de doua ori, apoi am lasat-o sa fiarba pana s-a inmuiat. Am tocat legumele, apoi le-am pus la calit in putin ulei si...Citeste continuarea
Chiftelute marinate
Postat de: Criss in PorcCarnea tocata se amesteca cu oul, pesmetul, cartoful ras, sare, piper dupa gust. Se formeaza chiftelute nu foarte mari care se prajesc in ulei incins pana se rumenesc pe ambele parti. Se scot apoi...Citeste continuarea
Ciorba dulce de pasare
Postat de: panacris in Supe/CiorbeSpinările de pasăre se spală și se pun la fiert în apă rece, cu puțină sare la foc mediu, neacoperit ptr. cca. 20 de minute, se spumează după ce a început să clocotească....Citeste continuarea
Cascaval de casa
Postat de: Bianca20 in Aperitive / GarnituriBranza se faramiteaza cu o furculita sau cu mana. Laptele se pune pe foc si cand incepe sa fiarba se adauga branza si se amesteca pana cand se formeaza zerul. Se strecoara si se pune la...Citeste continuarea
Coaste
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carneMai intai portionam coastele, le spalam si le uscam cu un servet, le dam un praf de sare si le punem in tigaie sa se parpaleasca nitel, pe o parte si pe alta, cat sa-si schimbe culoarea. Apoi le...Citeste continuarea
Chec duo cu afine
Postat de: timea in DulciuriMixam ouale intregi cu un varf de sare si cu zaharul. Adaugam apoi treptat uleiul, laptele si faina amestecata cu praful de copt. Ungem tava cu unt si turnam cam trei sferturi din...Citeste continuarea
Chiftele in camasute de canepa cu...
Postat de: Valclaudia in PorcPentru chiftele: -punem boabele de hrisca impreuna cu granulele de soia la fiert in 200 ml apa cu putina sare. Lasam la fiert pana se umfla hrisca. Scurgem apa ramasa si lasam la racit;...Citeste continuarea
Cum pastram tartufo?
Postat de: gurita_ta2005 in ConserveBorcanul se spala foarte bine si se lasa sa se usuce. Bucatiile se curata foarte bine si se lasa sa se usuce. Se pot pune in bucati de hartie, intr-un borcan, dar trebuie verificat mereu ca...Citeste continuarea
Cotlet de vita in nuci si stafide...
Postat de: hanna in Mancaruri cu carneSe fac crestaturi in cotlet si se condimenteaza cu amestecul de ulei de masline, nuca tocata si scortisoara. Se apasa peste stratul de nuca, astfel ca nuca sa intre in crestaturi. Se pune...Citeste continuarea
Chiftele de dovlecel cu cascaval
Postat de: amalia01 in Aperitive / GarnituriDovlecelul il cureti de coaja si seminte si il dai pe razatoare. Presari sare si il lasi asa cca 10 minute. Cascavalul il dai pe razatoare. Storci dovlecelul de zeama si il amesteci cu...Citeste continuarea
Carne de porc in sos de ceapa
Postat de: mirela0911 in PorcSe taie carnea cubulete, se spala bine si se lasa sa se scurga de apa. Ceapa se curata si se taie marunt. Intr-o cratita se pune ceapa la calit in ulei, se adauga pasta de ardei si se lasa pana...Citeste continuarea
Ciorba de vara cu legume si hrisca
Postat de: Valclaudia in CiorbeCuratam si spalam legumele. Punem uleiul in oala, adaugam ceapa tocata si ardeiul taiat bucati. Lasam la calit 2-3 minute. Adaugammorcovul feliat, pastaile rupte bucati, boabele de fasole...Citeste continuarea
Curcan cu arahide
Postat de: ctlina in CurcanTaiati carnea in bucati de 2-3 cm. Puneti bicarbonatul peste ea si amestecati. Adaugati vinul, sosul soia si uleiul de susan si amestecati. Lasati la frigider timp de 30 minute. Puneti...Citeste continuarea
Ciuperci brune la cuptor
Postat de: Constelatialeu in Aperitive / GarnituriMai intai rupem coditele, spalam ciupercile si le stergem cu un servet. Separat tocam cubulete coditele de ciuperci si impreuna cu baconul le calim cca 15 min. Taiem si cascavalul cubulete, apoi...Citeste continuarea
Ciorba de rosii cu perisoare de pui
Postat de: merisor67 in CiorbeTocam carnea si ceapa si le amestecam cu orezul, presaram condimentele, adaugam si ouale, apoi omogenizam bine totul. Eu nu concep perisoarele fara orez, o singura data am incercat si am avut...Citeste continuarea
Cartofi copti in suc de rosii
Postat de: Dya in PuiRumenim usor aripioarele de pui, adaugand rand pe rand ardeiul capia, ceapa si usturoiul feliate. Le scoatem apoi intr-o tava pentru cuptor, adaugam cartofii taiati cuburi, rosioarele si...Citeste continuarea
Ciorba a la grec
Postat de: licurici_lra in CiorbeCarnea de pui am spalat-o, apoi am pus-o la fiert intr-o oala plina cu apa si am luat spuma din cand in cand. Intre timp, am pregatit legumele, le-am spalat si le-am taiat bucati mai mici, apoi...Citeste continuarea
Cherry la borcan
Postat de: ianculubita in ConserveRosiile spalate, puse in borcane curate, in fiecare borcan se adauga cate 1lingurita cu sare, se umplu borcanele cu apa, se infileteaza bine capacele apoi se sterilizeaza 1h. Se lasa sa se...Citeste continuarea
Chiftele de pui cu legume la gratar
Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / GarnituriSe spala pieptul de pui, se scurge de apa si se se da prin robot. Ceapa se curata de foi, se spala si se da prin robot. Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoare....Citeste continuarea
Cappelletti in crema cu nuca
Postat de: caroline in PasteCeapa curatata o tocam marunt si o punem la calit in putin ulei (pentru un gust mai bun, caliti ceapa in 30 g unt). Adaugam apoi sucul de rosii si amestecam cu o lingura de lemn. Punem...Citeste continuarea
Clatite cu pepene galben in compozitie
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriPepenele galben se spala, se sterge cu un servetel de hartie, se taie si se elimina semintele, apoi se decojeste. Se taie in bucati mari si se da prin razatoarea de la robotul de bucatarie....Citeste continuarea
Cosulete cu pancetta si branza cheddar
Postat de: Oana in Aperitive / GarnituriTapetati o tava de briose cu ulei si faina (tava de silicon pentu 6 bucati) Puneti in fiecare forma cate un patrat din aluatul foietaj...Citeste continuarea
Chec aperitiv cu ton
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriIntr-un bol punem tonul bine scurs de uleiul din conserva, maslinele fara samburi si taiate in doua,porumbul dulce , ardeiul spalat,curatat si taiat julienne si fasiile de rosii uscate bine scurse...Citeste continuarea
Cheesecake la rece
Postat de: mirela0911 in PrajituriBiscuitii cu crema se zdrobesc marunt. Ciocolata se pune la topit impreuna cu laptele (daca mai trebuie se mai adauga 1-2 lg lapte), se omogenizeaza si se lasa putin sa se raceasca. Se toarna...Citeste continuarea
Cornuri pufoase cu rahat
Postat de: gicuta69 in DulciuriIntr-o craticioara incalzim putin laptele (maxim 35 de grade)il luam de pe foc si adaugam drojdia in el sa se dizolve. Cernem faina intr-un castron, adaugam restul ingredientelor...Citeste continuarea
Cum se face sucul de rosii pentru...
Postat de: gicuta69 in ConserveCum se face sucul de rosii pentru iarna. Rosiile le-am spalat si le-am taiat felii, indepartand cotorul. Le-am trecut de doua ori prin masina de presat rosii. Sucul obtinut l-am fiert la foc...Citeste continuarea
Ciorba taraneasca de porc II
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeAm pus la fiert boabele de fasole in apa sarata impreuna cu frunze de telina. Cand fasolea a fost aproape fiarta am adugat si mazarea verde. Curatati legumele si le spalati....Citeste continuarea
Ciorba de urzici cu hrisca
Postat de: Valclaudia in CiorbeCuratam ardeiul si ceapa. le spalam sub jet de apa rece. Punem uleiul la incins in oala, adaugam ceapa tocata marunt si ardeiul taiat bucatele. Lasam la calit 3-4 minute la foc mic, adaugam...Citeste continuarea
Clatite cu nutella
Postat de: caroline in DulciuriPunem oul intreg si cele doua galbenusuri intr-un bol. Mixam la viteza maxima pana devin spuma si deschise la culoare. Adaugam faina, zaharul , laptele si frisca lichida . Mixam in continuare...Citeste continuarea
Cornulete cu rahat
Postat de: Alepaty in DulciuriCele 3 galbenusuri se freaca ca la maioneza cu 100 ml ulei si laptele cu 3 linguri de zahar si drojdia se pun la crescut cca 15 minute pana fermenteaza. Dupa ce a crescut, o turnam peste...Citeste continuarea
Clatite cu pere varatice in compozitie
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriSe bat ouale cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul. Se amesteca putin, dupa care se adauga uleiul, laptele, esenta si faina si se omogenzeaza. La final se incorporeaza perele curatate de...Citeste continuarea
Cea mai buna negresa de post
Postat de: gaby_d in DulciuriModul de preparare este mai mult decat simplu Intr-un bol amesteca apa minerala cu gemul si zaharul tos pana ce zaharul e complet topit. Adauga uleiul, stafidele si cacaua si...Citeste continuarea
Cartofi cu costita si cascaval
Postat de: MotanLaOale in PorcCartofii se curata se taie bucati mari si se pun la fiert 10-12 minute. Cand sunt aproape fierti se pun la scurs. Costita se taie fasii si se prajeste in ulei pana se rumeneste frumos. Se...Citeste continuarea
Cornuri cu gem si rahat
Postat de: Bianca20 in DulciuriAluat: Faina se cerne intr-un bol incapator. Se adauga coaja de lamaie si se face o adancitura in mijloc. Drojdia se amesteca cu o lingura de zahar pana se lichefiaza. Se adauga peste...Citeste continuarea
Curry verde cu legume
Postat de: ianculubita in Mancaruri de legumeIn tigaia cu ulei si smantana de deasupra laptelui de cocos, se pun cartofii cubulete, morcovii taiati bastonase, dupa 2min se adauga si laptele, nautul scurs si se lasa la fiert 5-10min, pana...Citeste continuarea
Ceafa de porc ( cea mai buna leguma...
Postat de: Constelatialeu in PorcMai intai am portionat ceafa de porc,am condimentat-o cu sare,piper,cimbru si am asezat-o intr-un castron.Am acoperit castronul si l-am bagat la frigider pana a doua zi.A doua zi am picurat niste...Citeste continuarea
Cum se fierbe porumbul
Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / GarnituriCum se fierbe porumbul. Se culeg porumbii si li se indeparteaza foile. Se pun porumbii intr-o cratita, apoi cateva foi deasupra. Se pune apa, cat sa ii acopere, si se pune o farfurie peste ei. Se...Citeste continuarea
Cheesecake cu Piersici
Postat de: Alepaty in PrajituriSe pregateste exact ca cheesecake cu capsuni. Biscuitii se dau prin blender,untul se topeste si se amesteca cu biscuitii. Se pun intr-o forma detasabila de tort si se tapeteaza cu degetele....Citeste continuarea
Chec cu caise
Postat de: ctlina in DulciuriSeparați albusurile de galbenusuri. Mixati albusurile cu praful de sare, pana se vor tine ca o bezea. Amestecati galbenusurile cu zaharul pana devin spumoase. Se adauga alternand uleiul,...Citeste continuarea
Cheesecake cu capsuni
Postat de: Alepaty in DulciuriCrema nr.1 : Incepem cu gelatina pe care o punem la hidratat in apa cat sa fie acoperita. Mixam mascarponele cu branza de vaci, zaharul, putina sare , esenta si zaharul vanilat...Citeste continuarea
Ciorba de rosii
Postat de: licurici_lra in Supe/CiorbeAm curatat toate legumele, ceapa am tocat-o marunt, iar restul le-am taiat bucati mai mici si le-am pus la calit in ulei si putina apa. Cand s-au inmuiat, am adaugat rosiile tocate marunt, le-am...Citeste continuarea
Compot de prune
Postat de: cristinutanicolita in Sirop / CompotPrunele se spală sub jet de apa, se curata de sâmburi și se pun în borcane. Se pune apa pana la buza borcanului, se capseaza și se bat bine pana la dizolvarea zaharului. Se...Citeste continuarea
Creveti in sos dulce picant cu busuioc
Postat de: gurita_ta2005 in Fructe de mareCeapa se taie solzisori si se pune la calit impreuna cu usturoiul pisat pentru cateva minute. Crevetii se spala bine,se scurg de apa si se pun peste ceapa calita,se mai adauga putin ulei de...Citeste continuarea
Cascaval pane
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriCascavalul trebuie sa fie mai vartos, sa se topeasca mai greu la prajit. Se taie cascavalul in felii groase de un deget (1,5-2 cmm). Ouale se bat bine cu sare intr-o farfurie. Se pune...Citeste continuarea
Ciocolata "After eight" de casa
Postat de: ctlina in DulciuriTopiți ciocolata în bain marin sau la cuptorul cu microunde.. Puneti primul strat de ciocolată. Se da la frigider timp de 20 minute. Verificati apoi c-ati acoperit toata...Citeste continuarea
Ceafa de porc la cuptor cu miere si...
Postat de: Moni_alex in PorcSe spala ceafa de porc si se sterge cu un servetel pentru a fi uscata. Intr-un bol se zdrobesc cateii de usturoi, se adauga cimbrul proaspat taiat marunt sau o lingurita de cimbru uscat,...Citeste continuarea
Croque monsieur
Postat de: caroline in SandvisuriIncalzim cuptorul la 200 grade . Intre timp ungem doua felii cu unt si le asezam cu partea unsa in jos pe o tava tapetata cu hartie de copt . Ungem apoi feliile cu smantana...Citeste continuarea
Crumble cu visine
Postat de: MotanLaOale in PrajituriVisinele se lasa 15-20 minute acoperite de apa dupa care se scot samburii. Visinele se amesteca intr-un castron cu zaharul, zaharul vanilat si amidonul. Se ung formele cu unt (eu am folosit...Citeste continuarea