Calzone
Postat de: caroline in PizzaAluatul de pizza il scoatem din ambalaj, il intindem si il taiem in 6 parti egale . Branza o taiem felii subtiri iar crenvustii in rondele subtiri. Sucul de rosii il amestecam cu...Citeste continuarea
Clafoutis cu mere caramelizate
Postat de: daniastefania in PrajituriVom incepe cu prepararea caramelului. Punem zaharul si apa intr-un vas, pe foc si il lasam pana se caramelizeaza. Avem grija sa nu il ardem. Pana se face caramelul, ne apucam si de blat. Separam...Citeste continuarea
Conopida cu maioneza si patrunjel
Postat de: Valclaudia in SalateSpalam conopida sub jet de apa rece, apoi o punem la fiert in apa cu sare. Lasam sa fiarba la foc potrivit pana patrunde usor furculita in ea. Intre timp preparam maioneza: zdrobim cu o...Citeste continuarea
Clatite cu sunca si cascaval
Postat de: timea in SandvisuriIntr-un bol mixam oul impreuna cu sarea. Adaugam apoi treptat faina amestecata cu praful de copt alternand cu laptele. Pentru omogenizare folosim un tel. Conectam aparatul Panini...Citeste continuarea
Chec simplu, economic
Postat de: robert_badica in DulciuriMixezi ouale, cu zaharul, pana ce zaharul se topeste, iar ouale se albesc. Adaugi laptele sau cafeaua, esenta si uleiul, continuand sa mixezi. Cerni faina direct peste compozitia lichida, impreuna...Citeste continuarea
Cheesecake ultra rapid cu Lemon...
Postat de: Satisfyyourcravings in Jamie OliverSe prajesc alunele intr-o tigaie fara ulei. Se sfarama cu ajutorul unui mojar. Se adauga untul si sucul de lamaie si se amesteca. Se sfarama biscuitii cu ghimbir si se adauga peste alune....Citeste continuarea
Cartofi gratinati cu kaizer
Postat de: ArianaBala in PorcFeliem kaizerul si il rumenim putin in ulei. Cartofii ii curatam, ii taiem in felii de aprox. 5 mm grosime si ii rumenim in acelasi ulei in care am prajit kaizer-ul. Intr-un...Citeste continuarea
Ciorba de ardei umpluti
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeLegumele pentru zeama se curata, se spala, se taie grosier si se pun in vasul blenderului. Se toaca, nu foarte marunt. Se calesc legumele in putin ulei pana incep sa se inmoaie. Se sareaza....Citeste continuarea
Clatite pufoase reteta cu pere
Postat de: andaoana in DulciuriClatite pufoase reteta Separam albusurile de galbenusuri Galbenusurile le amestecam cu zaharul, zaharul vanilat. Peste galbenusuri adaugam o parte din faina si jumate de lapte, omogenizam...Citeste continuarea
Ciulama de ciuperci
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri de legumePregatim ciupercile, le curatam de pielita, le taiem in bucati mai mari. Ceapa o curatam si o taiem marunt. Punem pe foc o cratita, o lasam sa se incinga, adaugam untul si-l topim, apoi adaugam...Citeste continuarea
Cheeseburger
Postat de: caroline in Mancaruri cu carneAsa cum am scris la reteta anterioara pregatim compozitia astfel: punem intr-un castron carnea tocata, mustarul, ketchup-ul, sare si piper dupa gust. Amestecam bine ingredientele si formam doi...Citeste continuarea
Chiftele in aluat de bere
Postat de: deyutzky in Aperitive / GarnituriPregatim chiftelutele amestecand carnea cu oul, ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, painea inmuiata in lapte si stoarsa, sare si piper dupa gust. Cu mainile umede modelam chiftelele. Mie...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu rosii
Postat de: licurici_lra in CiorbeAm taiat cartofii si rosiile cubulete, ceapa marunt, morcovul rondele si ardeii bastonase. Am pus ulei intr-o oala, am adaugat legumele, in afara de cartofi le-am lasat sa se inmoaie, punand...Citeste continuarea
Chec aperitiv cu porumb si mozzarella
Postat de: daniastefania in Aperitive / GarnituriPunem intr-un vas ouale. Le batem bine cu sare. Avem grija sa adaugam mai putina sare, avand in vedere ca si mozzarella e mai sarata. Adaugam salamul si cascavalul cubulete. Amestecam bine....Citeste continuarea
Chiftelute de pui cu sos de rosii...
Postat de: RuxyRux in PuiCarnea se spala, se taie si se toaca prin masina, impreuna cu ceapa si usturoiul. Se adauga, oul, apa, uleiul, laptele, pesmetul, sare si piper dupa gust. Se formeaza chiftelutele. Se unge...Citeste continuarea
Cartofi cu unt in pergament
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriFiecare cartof se da pe razatoarea mare, deasupra se razuie unt pe razatoarea mica se presara sare, piper. Se strange pergamentul ca un saculet si se coc cartofii 50 de minute sau o ora...Citeste continuarea
Cartofi la cuptor cu piept de pui...
Postat de: momo121 in Mancaruri cu carneCuratam cartofii, ii spalam si ii taiem in cubulete, apoi ii punem la fiert in apa cu putina sare atat cat sa intre furculita in ei (cca.15 min). Cand sunt gata ii scurgem de apa si...Citeste continuarea
Clafoutis cu prune la slow cooker...
Postat de: Bucataras in Slow CookerPune hartie de copt in vasul de ceramica al slow cooker-ului Crock-Pot 4,7 L Digital; Taie prunele cuburi si asaza-le in...Citeste continuarea
Chiftelute „orientale”, in sos...
Postat de: Bucataras in Slow CookerAmesteca carnea de vita cu praful de curry, chimionul, scortisoara, cimbru uscat, ceapa rasa si oul si potriveste de sare si piper; Modeleaza...Citeste continuarea
Ciuperci cu smantana si marar
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriCeapa se toaca, apoi se presara sare pe ea si se caleste usor in ulei, 3 minute apoi se adauga ciupercile taiate mai maricel si se amesteca. Se pune capacul si se lasa 7 sau 8 minute pe foc...Citeste continuarea
Ciorba cu aripioare de pui si...
Postat de: Constelatialeu in CiorbeMai intai pregatim toate ingredientele. Curatam si spalam aripioarele, apoi ne apucam de legume, le curatam, spalam si taiem cubulete, ceapa o taiem marunt, iar loboda fasioare. Punem...Citeste continuarea
Chec(guguluf) din albusuri si...
Postat de: gicuta69 in DulciuriMixam albusurile pana devin spuma tare. Adaugam zaharul amestecat cu zaharul vanilat lingura cu lingura si mixam pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Adaugam uleiul ca la maioneza amestecand...Citeste continuarea
Cornuri pufoase cu mere si scortisoara
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriSe cerne faina intr-un castron si se amesteca cu drojdia, lasandu-se deoparte 15 minute. Se adauga sarea, zaharul si zaharul vanilat cu scortisoara si se amesteca, apoi se face o adancitura in...Citeste continuarea
Chifle umplute
Postat de: Bunica in Aperitive / GarnituriPregătim ingredientele pe masa de lucru. Feliem 3 bucăți mozzarela. Șunca presată o tocăm mărunt. Ardeiul spălat îl tocăm marunt. Morcovul curățat,spălat...Citeste continuarea
Checuri-aperitiv cu fasole, ardei...
Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / GarnituriSe da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Carnatii se frig intregi la tigaie. Intr-un castron se pun intai ingredientele lichide: ouale, uleiul si laptele si se amesteca. Se adauga fasolea...Citeste continuarea
Compot de mere si prune
Postat de: violeta30 in Sirop / CompotSpalam fructele si le taiem, merele feliute si prunele in jumatati. Pregatim sticlele (care au fost spalate inainte). De preferat ar fi ca prunele sa fie primele (dau o culoare frumoasa...Citeste continuarea
Chec cu menta si ciocolata
Postat de: ctlina in DulciuriSe incalzeste cuptorul la 200 ° C. Se toarnă iaurtul într-un castron. Se amesteca cu zaharul, gălbenușurile de ou, zaharul vanilat și cu uleiul. Amestecam praful de...Citeste continuarea
Clatite cu branza dulce si smantana...
Postat de: Alepaty in PrajituriIncepem prin pregatirea clatitelor : Se amesteca faina cu praful de sare,2 oua.Adaugam treptat laptele pana il omogenizam pe tot. Adaugam apa minerala tot treptat,apoi uleiul.Lasam sa se...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu tarhon
Postat de: mitinita in CiorbeCeapa se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se taie in cuburi. Se caleste cu ulei si putina apa ceapa. Se adauga legumele uscate. Se adauga supa, apoi cartofii. Mai fierbem 10...Citeste continuarea
Conopida gratinata
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriConopida se fierbe in apa cu sare 10 minute . Aveti grija sa nu fie prea fiarta . in acest caz buchetelele se desfac prea tare . Spalati si curatati legumele . Taiati...Citeste continuarea
Cornuri pufoase cu branza
Postat de: ianculubita in DulciuriSe freaca drojdia cu putin zahar si putin lapte caldut si se lasa la dospit;dupa 5min cand si-a dublat volumul,se rastoarna in vasul cu faina cernuta,se adauga ouale batute cu sare,zahar si...Citeste continuarea
Chiftelute de somon afumat in sos...
Postat de: RuxyRux in SomonPreparam intai chiftelutele: Tocam la robot somonul, il amestecam cu ceapa razuita sau tocata cum doriti, cu usturoiul zdrobit, cu oul, turmericul, amidonul, pesmetul, berea(cele 3 linguri),...Citeste continuarea
Cozonac briosa cu crema de vanilie
Postat de: momo121 in DulciuriAluatul: Intr-un bol mai mare punem laptele caldut, zaharul, vanilia, plicul de drojdie uscata si lasam cateva minute pana se dizolva drojdia. Separat, batem ouale cu praful de sare si le punem in...Citeste continuarea
Ciorba de burta
Postat de: AlexTeacher in CiorbePunem burta intr-un vas cu apa si adaugam 2 lingurite de bicarbonat de sodiu pe care le dizolvam. Lasam la frigider cca 2-3 ore si o spalam apoi in 3-4 ape reci. Curatam legumele. Intr-o...Citeste continuarea
Coaste si carnati in sos de rosii...
Postat de: Valclaudia in PorcCoastele le clatim sub jet de apa rece, apoi le portionam. Ceapa si ardeii se curata, se spala si se taie bucati. Se pun la sotat in ulei cateva minute. Adaugam apoi coastele, bucatile de...Citeste continuarea
Ciorba de burta
Postat de: gicuta69 in Supe/CiorbeAm spalat si curatat rasolul si burta de vita. Am taiat burta in 4-5 bucati si am pus-o intr-o oala cu apa rece in care am adaugat cca 100 ml otet si o lingura cu bicarbonat de sodiu. Am lasat-o 3...Citeste continuarea
Ciorba de rosii in supa de pui
Postat de: merisor67 in CiorbePentru ca am facut si o tocanita pe baza de pui, am fiert mai intai carnea in apa clocotita cu putina sare, pana cand aceasta si-a lasat o parte din grasime in supa, apoi am inlaturat carnea si am...Citeste continuarea
Castraveti bulgaresti reteta
Postat de: gicuta69 in MuraturiCastraveciorii ii spalam si ii lasam la scurs. Curatam si spalam ceapa si morcovul. Ceapa o taiem solzisori iar morcovul rondele. Asezam castravetii in borcan si adaugam ceapa si morcovul. La...Citeste continuarea
Clatite pufoase reteta cu miere si...
Postat de: CameliaComan in DulciuriClatite pufoase reteta Pentru inceput amestecam ingredientele uscate(faina,zahar,sare praf de copt,jumatate lingurita de sare). Separam albusul de galbenus si apoi batem albusul spuma.Mixam...Citeste continuarea
Crap prajit cu mamaliga si mujdei
Postat de: licurici_lra in Crap / CarasAm pus apa cu sare la fiert, apoi am adaugat malaiul, amestecand continuu si untul. Am curatat pestele de solzi si intestine, l-am spalat bine si l-am lasat la scurs. Am taiat...Citeste continuarea
Compot de prune
Postat de: Ina in Sirop / CompotSpalam prunele in mai multe ape reci, frecandu-le bine cu degetele, apoi le scurgem. In borcanele bine spalate se pun prune care sa cuprinda cca 3/4 din capacitatea borcanelor , apoi in...Citeste continuarea
Ciuperci umplute cu carne si...
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriCiupercile se spala si se lasa sa se scurga, se curata de pelite doar daca acestea nu sunt perfect curate si albe. Coditele se desprind si se toaca marunt. Ceapa si ardeiul se...Citeste continuarea
Cheesecake cu sos de pere
Postat de: CameliaComan in DulciuriPentru inceput ungem o tava rotunda de tort cu unt.Incingem cuptorul la 200 grade C.Trebuie sa sfaramam biscuitii fin. Amestecam untul si scortisoara cu biscuitii.Omogenizam bine.Pentru crema...Citeste continuarea
Ciorba de pui a la grec
Postat de: CameliaComan in CiorbePentru inceput trebuie sa spalam pieptul de pui.Punem o oala cu apa la fiert,iar atunci cand da in clocot adaugam pieptul de pui.Il lasam aproximativ 10 minute. Eu l-am taiat cubulete dupa ce l-am...Citeste continuarea
Chec aperitiv cu porumb, masline,...
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriȘunca și ardeiul curățat de semințe și nervuri se toacă mărunt, eu m-am folosit de ajutorul, numărul...., SaladChef. ;) Într-un vas încăpător se pun măslinele...Citeste continuarea
Chec din albușuri cu fructe...
Postat de: panacris in DulciuriAlbușurile aduse la temperatura camerei, se bat energic în prima fază cu un praf de sare și 1 linguriță de oțet aromatizat. După ce au devenit o spumă consistentă, se adaugă...Citeste continuarea
Chutney de dovleac - Sos...
Postat de: panacris in SosuriDovleacul se curăță de coajă și semințe apoi se taie cubulețe. Roșiile se decojesc, se scot sâmburii și se taie cubulețe. Merge totul rapid cu ajutorul lui Smart Salad Chef ;) Se...Citeste continuarea
Croissante cu ciocolata
Postat de: daniastefania in PrajituriDizolvam drojdia in laptele caldut. Adaugam faina, zaharul, zaharul vanilat si praful de sare. Framantam, dar nu foarte mult, formam o bila pe care o lasam la dospit intr-un vas acoperit cu un...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu piept de pui
Postat de: daniastefania in CiorbeSpalam bine pieptul de pui si il taiem cubulete. Curatam cartofii si morcovii si le taiem cubulete cat mai mici. Curatam ceapa si o tocam marunt. Punem putin ulei intr-o oala si cand s-a...Citeste continuarea
Cannelloni cu carne si sos de rosii
Postat de: Alepaty in CannelloniCeapa si morcovul se taie marunt si se pun la calit impreuna cu uleiul. Se adauga carnea tocata pana se albeste apoi se adauga vinul. Se lasa sa fiarba la foc cam 30 de minute. Se adauga...Citeste continuarea