Rulouri de vinete cu cascaval si sunca
Postat de: loredanaaa in Aperitive / GarnituriVanata se curata si se taie felii subtiri de-a lungul vinetei Se pune sare, se trec prin ulei si se da la cuptor intr-o tava sau pe grill, se lasa pana devin moi si bine patrunse Cand sunt...Citeste continuarea
Rulada de ciuperci
Postat de: gabrielacuisine in Aperitive / GarnituriSpalam ciupercile de eventualele impuritati, le taiem in 4 si le punem la fiert Intre timp taiem o ceapa si o calim in cateva linguri de ulei Cand ciupercile sunt fierte, le scurgem bine de...Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor
Postat de: diaconta in DulciuriReteta de preparare a papanasilor Am amestecat brânza cu zaharul ,ouale,sarea,bicarbonatul si aromele. Am pus grisul si faina pe rând . Nu puneti toata faina daca nu...Citeste continuarea
Rasol de curcan la cuptor in sos de...
Postat de: medioto59 in CurcanSpalam carnea, o stergem bine cu un prosop de bucatrie ,o condimentam cu sare si piper si o ungem cu ulei de masline. Asezam carnea intr-o tava si turnam peste ea vinul si 1/2 cana cu apa. Dam la...Citeste continuarea
Rulouri de pui cu sunca si cascaval
Postat de: Dea_Dea in PuiPieptul de pui se taie felii, se bate cu ciocanul de snitele, se condimenteaza cu sare, piper si usturoi praf. Se pun felii de sunca si cascaval si se ruleaza strans. Se pun pe tigaia grill...Citeste continuarea
Rulada de spanac cu crema de branza...
Postat de: angyb in Aperitive / GarnituriAmestecam galbenusurile cu spanacul .uleiul.faina alba, smantana si praful de copt si sare..Adaugam albusurile batute cu un praf de sare si amestecam cu miscari de sus in jos. Turnam compozitia...Citeste continuarea
Rulou de carne cu glazura dulce...
Postat de: doralinda72 in Mancaruri cu carnePreparam intai glazura prin punerea ingredientelor intr-o craticioara si lasam la foc mediu cateva minute pana se face o compozitie mai groasa. Intr-un vas, punem carnea tocata si restul de...Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor...
Postat de: ralu_ca in DulciuriReteta de preparare a papanasilor Intr-un vas spargem ouale, le batem cu telul, apoi pe rand adaugam toate ingredientele mentionate, pana se formeaza o coca ( sa nu se prinda prea tare de maini...Citeste continuarea
Rulada impletita cu mere (post)
Postat de: Retete_din_suflet in DulciuriDam merele prin razatoarea mare punem zaharul si lingurita de ulei si le punem pe foc pana scade sucul pe care il va lasa. Inainte sa inchidem aragazul punem un praf de scortisoara si picaturile...Citeste continuarea
Raffaello
Postat de: aalliinnaa07 in DulciuriPunem intr-un castron nuca de cocos, zaharul pudra, zaharul vanilat, laptele praf, cele 2 galbenusuri de ou si biscuitii macinati. Peste toate ingredientele adaugam margarina si framantam pana...Citeste continuarea
Rulouri de vinete
Postat de: Dea_Dea in Aperitive / GarnituriIntr-un castron, se freaca usturoiul zdrobit cu un praf de sare. Se adauga treptat uleiul si otetul, ca la maioneza. Se spala vanata si ardeii, se sterg cu un servet, se taie vanata felii...Citeste continuarea
Rulada de pui cu ciuperci si branza
Postat de: Dea_Dea in PuiCiupercile si ceapa se toaca si se pun la calit in sucul de rosii, apoi se condimenteaza si se lasa la racorit Intr-un castron punem branza si se toarna compozitia de ciuperci si se...Citeste continuarea
Ruladă de pui cu spanac
Postat de: elucubratiiculinare in PuiPieptul de pui se taie în două, apoi fiecare bucată se taie în două pe lungime, un pic mai mult de jumătate, nu de tot - nu vrem să obținem 2 bucăți, ci una mare subțire....Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor...
Postat de: Dea_Dea in PrajituriReteta de preparare a papanasilor Branza se mixeaza bine cu zaharul, se adauga 200 ml de smantana, ouale, coaja de lamaie , esenta de vanilie si se omogenizeaza. treptat se incorporeaza faina...Citeste continuarea
Reteta de slanina fiarta in zeama...
Postat de: Patricia_Iordache_79 in Aperitive / GarnituriPreparare Reteta de slanina fiarta in zeama de varza cu usturoi si boia Punem zeama de varza la fiert cu 2 catei de usturoi (taiati feliute), dafin, piper, ienibahar. Adaugam bucata de...Citeste continuarea
Rosii umplute cu fasole verde
Postat de: Dea_Dea in Aperitive / GarnituriSe spala rosiile, se taie un capac, se scoate continutul, se sareaza si se stropesc cu putin otet in interior. Se pun sa se scurga pe o farfurie cu scobitura in jos. Fasolea verde se pune la...Citeste continuarea
Rondele de somn
Postat de: panacris in PestePeștele curățat, spălat și porționat se sărează, piperează, apoi se lasă la rece cca. 15 minute. Se face un amestec din făină albă de grâu și mălai grișat, se...Citeste continuarea
Risotto cu scoici
Postat de: Sim0naWorld in Fructe de mareOrezul l-am pus la fiert in apa cu putina sare, lasandu-l al-dente. Scoicile le-am spalat foarte bine in mai multe ape. Intr-un cratita am pus la calit ceapa tocata marunt si usturoiul taiat...Citeste continuarea
Reteta turceasca de halva - Desert...
Postat de: ralu_ca in DulciuriCum se prepara Reteta turceasca de halva - Desert gustos si aromat Untul topit se infierbanta, adaugam faina si amestecam continuu sa nu se arda. Cand faina se rumeneste bine, o oparim cu 2...Citeste continuarea
Rulada din pulpe dezosate
Postat de: vio_dreams in Aperitive / GarnituriTaiem pulpele si pieptul fasii. Condimentam cu sare, piper, boia si usturoi. Adaugam si granulele de gelatina si amestecam bine cu mainile ca sa se intrepatrunda aromele. Gelatina nu se...Citeste continuarea
Rulouri cu cremwursti
Postat de: dakris in Aperitive / GarnituriFaina se cerne intr-un castron mare facandu-se in mijloc o gropita in care se pun ingredientele la temperatura camerei, se amesteca si se framanta. Se lasa la dospit cca 45 min la loc caldut....Citeste continuarea
Raffaello din branza telemea
Postat de: Dea_Dea in Aperitive / GarnituriBranza telemea se mixeaza iar apoi se formeaza bilute si se dau prin cascaval ras. Citeste continuarea
Rotolo di ricotta e spinaci -...
Postat de: Poliana in PastePrima data pregatim aluatul, foarte usor de altfel. Amestecam faina cu ouale si un praf de sare. Adaugam apa cat sa obtinem un aluat omogen si elastic ca pentru paste (de casa). Lasam aluatul...Citeste continuarea
Rulouri de vinete
Postat de: Alina26 in Aperitive / Garnituri1.Incingem o tigaie grill.Spalam vinetele,taiem extremitatile si le facem felii circa 3-4mm.Le punem pe grill si presaram putina sare.Continuam pana le terminam pe toate.Lasam sa raceasca....Citeste continuarea
Rulada de carne cu ardei agro-dolce
Postat de: AnAmAryAnA in PuiMai intai condimentam carnea cu sare,piper,cimbru si usturoi pisat bine sa se amestece aromele. Punem 2 oua la fiert si le fierbem tari. Ardeii ii taiem fasii subtiri si ii punem in tigaie...Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor...
Postat de: Bia27 in PrajituriReteta de preparare a papanasilor Amestecam branza de vaci cu grisul ,3 linguri de zahar,zaharul vanilinat si coaja rasa de lamaie,adaugand apoi ouale,pe rand si amestecand bine dupa...Citeste continuarea
Reteta de bulete de cascaval pe...
Postat de: Patricia_Iordache_79 in Aperitive / GarnituriPreparare Reteta de bulete de cascaval pe care le-as manca la orice zi din zi si din noapte Radem cascavalul (imediat ce l-am scos din frigider) pe razatoarea cu gauri mici. Amestecam...Citeste continuarea
Ratatouille
Postat de: Patricia_Iordache_79 in Mancaruri de postTaiem vinetele, dovleceii (cu tot cu coaja) cubulete, ardeii ii taiem fasii. Punem legumele la calit, pe rand in ulei. Cand le-am calit pe toate, le punem intr-un bol si ne apucam de preparat...Citeste continuarea
Risotto cu creveti si dovlecei
Postat de: Alina26 in Fructe de mare1.Punem pe foc o oala cu 1l de apa si ceapa,morcovul si telina verde taiate bucati mari lasam sa fiarba la foc mare.Punem o alta oala mai mica cu apa.Cand incepe sa fiarba adaugam crevetii si ii...Citeste continuarea
Rafaello
Postat de: serenyti in PrajituriFoile de napolitane se dau prin masina de tocat carne.Se freaca margarina cu zaharul pana devine spuma,se adauga laptele praf,foile de napolitana macinate si 50 gr cocos.Se framanta bine si se fac...Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor...
Postat de: Luana in DulciuriReteta de preparare a papanasilor Se amesteca manual sau folosind mixerul de bucatarie branza de vaci, ouale, zaharul, zaharul vanilat, bicarbonatul stins in zeama de lamaie. Adaugati...Citeste continuarea
Rulada din piept de pui cu ciuperci
Postat de: mihasara in Aperitive / GarnituriCuratam, spalma si tocam marunt legumele. Punem la calit ceapa cu ardeiul rosu si cand devine transparenta adaugam si ciupercile taiate fin. Le lasam pe foc pana se inmoaie. Adaugam...Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor...
Postat de: privatelaura in PrajituriReteta de preparare a papanasilor Am pus drojdia in laptele cald si am adaugat o lingurita de zahar brut. Am lasat cam 5 min cat sa se umfle. Intr-un castron, am pus branza de vaci, zaharul...Citeste continuarea
Reteta de Supa de oua, o supa...
Postat de: cristeena20 in SupeCum se prepara Reteta de Supa de oua, o supa cremoasa cu un gust deosebit si fin: In oala punem la calit putin usturoi pisat si ulei, cand devine putin rumen adaugam faina si amestecam sa nu...Citeste continuarea
Rizotto cu trufe
Postat de: Satisfyyourcravings in Aperitive / GarnituriÎntr-o tigaie se încălzește uleiul. Se adaugă orezul și se călește 2-3 minute. Se toarnă vinul puțin câte puțin, amestecând din când în...Citeste continuarea
Rață înăbușită în suc de ananas
Postat de: panacris in RataRața se pune la fiert, în cca. 2000 ml de apă rece, împreună cu zarzavaturile, curățate și lăsate întregi, în oala subpresiune, cu puțină sare , cca 35...Citeste continuarea
Rata la cuptor
Postat de: rhapsody in RataInainte de a ne apuca serios de treaba, lasam rata sa se decongeleze complet. 1. Dupa ce s-a dezghetat, o spalam, o stergem cu prosoape absorbante din hartie si o parlim, curatam grasimea de la...Citeste continuarea
Rulouri cu carne tocata si sos picant
Postat de: Sidy in VitaCuratam ciupercile si le taiem marunt. Curatam ceapa verde si o taiem oblic cam de 1 cm, apoi o sotam in putin ulei de masline. Dupa ce devine sticloasa adaugam ciupercile taiate, amestecam...Citeste continuarea
Ruladă din foietaj cu carne și praz
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriAluatul de foeitaj, se lasă la dezghețat. Ceapa, prazul se curată, se toacă mărunt și se pun la călit în ulei 3-4 minute, adăugându-se carnea tocată,...Citeste continuarea
Rulouri de somon fumme cu capere
Postat de: elucubratiiculinare in SomonCumpărăm somonul fumme gata feliat. Tăiem feliile de somon pe jumătate, punem 2-3 capere și rulăm. Procedăm așa cu toate feliile de somon. Le aranjăm pe un platou. Le stropim cu zeama de...Citeste continuarea
Rulada din pulpa de porc
Postat de: Ina in Mancaruri cu carneSunca de Praga si ardeiul gras le taiem fasii subtiri si lungi. Spalam ciupercile si le scurgem bine de apa. Desfacem carnea taind-o circular in strat subtire, pentru a obtine o bucata...Citeste continuarea
Racituri de porc [piftie]
Postat de: delia64 in Aperitive / GarnituriSe curata piciorusele se taie in bucati si se pun in oala . La fel procedam si cu urechile , ciolanul si soriciul si piperul boabe. Curatam morcovul si o capatana de...Citeste continuarea
Rulada aperitiv
Postat de: delia64 in Aperitive / GarnituriTaiem salamul ardeiul si gogosarul cubulete. Taiem si carnatii rondele, telemeaua o dam prin razatoarea cu gauri mari, scoatem samburii de la masline si le taiem feliute. Punem totul intr-un...Citeste continuarea
Rulada cu gem
Postat de: Patricia_Iordache_79 in PrajituriSeparam ouale. Albusurile le batem spuma cu sarea si cu zaharul. Adaugam apa fierbinte si amestecam usor cu o spatula sau lingura de lemn. Adaugam galbenusurile, unul cate unul amestecand bine...Citeste continuarea
Ruladă de porc
Postat de: elucubratiiculinare in PorcPulpa de porc dacă este bucată groasă se taie pe jumătate, dar nu până la capăt, vrem doar să obținem o bucată mai lată și mai subțire. Condimentăm pulpa cu sare și...Citeste continuarea
Rondele cu cocos
Postat de: adnia in PrajituriProcedeul acela indelungat si laborios de framantare a aluatului de pe vremea copilariei mele se reduce acum la o simpla apasare pe buton....si ce bine e cand eu doar stau si ma...Citeste continuarea
Rulada de porc
Postat de: Patricia_Iordache_79 in PorcSe intinde bucata de pulpa, se sareaza, pipereaza, se da cu boia, usturoi, se pune carnatul, bacon-ul si si ruleaza. Se leaga cu o sfoara, prima data pe lungime, apoi pe latime. Intr-un...Citeste continuarea
Rulada de somon cu crema de branza...
Postat de: vio_dreams in Aperitive / GarnituriTransferam somonul afumat pe o folie alimentara exact asa cum este in pachet doar ca il intoarcem pe partea cealalta. Frecam 200 gr crema de branza cu sare de mare si piper alb dupa gust....Citeste continuarea
Rulouri cu omleta si ardei copti
Postat de: Patricia_Iordache_79 in Aperitive / GarnituriPregatesti 2 omlete, fiecare din 2 oua, astfel: bati 2 oua cu 3 linguri de lapte, pui sare si piper dupa gust. Pui 2 linguri de ulei in tigaie, torni amestecul de oua, dai focul la minim si...Citeste continuarea
Revani(prajitura cu gris)
Postat de: ionela2682 in DulciuriPeste albusurile batute spuma cu zaharul adaugam pe rand uleiul,iaurtul,esenta de vanilie si coaja de lamaie.Faina se cerne impreuna cu praful de copt.si se amesteca cu grisul dupa care se adauga...Citeste continuarea