Dya Daniela Andrei

5

Bucataras
senzational

Galati

Bucataras din 25.10.2010

RETETE650
PRIETENI172
Retete

Ciorba de pui dreasa cu smantana si ou

In Ciorbe la 21 Sep 2014

Se fierbe carnea, adunand periodic spuma formata. Se adauga legumele tocate marunt si se lasa la foc potrivit pana incepe sa clocoteasca supa. Se sareaza dupa gust si se acreste cu bors de putina. Dupa ce reincepe fierberea se adauga taieteii.   Dupa 5 minute aproximativ, timp in...

Placinta de dovleac cu aroma de ghimbir si scortisoara

In Dulciuri la 21 Sep 2014

Pasam drojdia cu cele 2 linguri cu zahar pana ce se lichefiaza. O pastram apoi intr-un loc caldut pentru 10-15 minute. Faina cernuta, o amestecam cu drojdia dospita, cu praful de sare si cu apa calduta, omogenizand totul. Framantam aluatul, adaugand si uleiul, putin cate putin. Il pastram in...

Placinta ruseasca

In Dulciuri la 13 Sep 2014

Incepem prin a hidrata stafidele: le asezam intr-un bol micut si adaugam esenta de rom. Le pastram astfel cam 20-30 de minute. Le scoatem apoi intr-o sita/strecurataore micuta si le lasam sa se scurga de excesul de esenta. Amestecam grisul cu cele 5 linguri cu smantana si il lasam pentru 30 de...

Ficatei de pui in sos de smantana

In Ficat la 13 Sep 2014

Se rumenesc ficateii uniform, se adauga ceapa si usturoiul tocate marunt si se prajesc pana ce devin translucide. Se "stinge" cu cei 50 ml vin si se lasa pe foc cam 5 minute, dupa care adaugam laptele si smantana. Se sareaza dupa gust si se continua fierberea pana sosul format devine...

Ardei iuti la otet

In Muraturi la 12 Sep 2014

Spalam bine ardeii, ii asezam in borcane curate si presaram sarea peste acestia (o lingura de sare pentru fiecare borcan sau dupa gust; m-am oprit la una jumate). Adaugam apoi otetul, cam un sfert de borcan si completam cu apa.  Strangem bine capacele borcanelor, le asezam intr-o cratita cu...

Sirop de catina

In Sirop / Compot la 10 Sep 2014

In primul rand trebuie sa va inarmati cu multa rabdare :) mai ales daca folositi o cantitate mai mare. Bobitele de catina se curata de codite, cu grija pentru ca se sfarama foarte usor, se spala in apa rece pana ce aceasta din urma ramane perfect limpede, iar bobitele nu mai au printre ele...

Ghiveci - Deliciu de toamna?! (Multicooker)

In Pui la 10 Sep 2014

Rumenim usor pulpitele (folosind programul FRY), adaugam ceapa tocata si o calim 5 minute, cat sa devina translucida.  Legumele le taiem in cuburi mai maricele si le punem in vasul cooker-ului, peste pulpite. Adaugam supa de pui si selectam de aceasta data programul BOIL (daca nu va...

Zacusca cu gogosari (pentru iarna)

In Zacusca la 7 Sep 2014

Gogosarii si ceapa se curata si se spala in apa rece. Se toaca apoi marunt. Vinetele (spalate in prealabil) se coc uniform, pe tava de aragaz. Se curata de coaja si se aseaza intr-o sita pentru a se scurge de sucul continut, dupa care se toaca foarte bine. Intr-o cratita mare (am avut una...

Placinta cu prune

In Dulciuri la 7 Sep 2014

Incepem prin a pregati aluatul: Pasam drojdia cu o lingurita de zahar pana ce se lichefiaza si o pastram intr-un loc caldut 10-15 minute (pentru a dospi). Intre timp cernem faina intr-un vas, adaugam cele 2 oua, zaharul si laptele caldut. Amestecam usor, incorporand si drojdia dospita, iar...

Dovlecei gratinati

In Aperitive / Garnituri la 3 Sep 2014

Dovleceii se spala, se feliaza si se asaza in vasul multicooker-ului impreuna cu untul. Se selecteaza din MENU functia FRY pentru 15 minute aproximativ, cat sa se rumeneasca usor.  Intre timp, trecem prin razatoare casul de oaie. Ouale le mixam impreuna cu laptele si smantana. Le...

Muraturi (gogonele)

In Muraturi la 3 Sep 2014

Se spala gogonelele si legumele, inclusiv frunzele de telina si de leustean. Se curata radacinoasele de coaja si se taie in cuburi/felii mai groase. Intr-un bidonas incapator se asaza, pe rand, toate ingredientele, alternandu-le. Se umple bidonasul cu apa rece si se presara cate o...

Castraveti la otet (pentru iarna)

In Muraturi la 3 Sep 2014

Spalam castravetii, foarte bine, cu apa rece. Legumele (ceapa si morcovii) se curata de coaja si se taie in felii/rondele. Se asaza castravetii in borcanase impreuna cu legumele, florile de marar, boabele de piper si mustar. Se presara sarea si zaharul (cate o lingurita pentru fiecare...

Guguluf cu prune

In Dulciuri la 30 Aug 2014

Batem ouale spuma impreuna cu zaharul, adaugand rand pe rand restul ingredientelor: faina cernuta impreuna cu praful de copt, uleiul si laptele, sofranul si scortisoara (sau celelalte esente). Omogenizam totul si turnam in forma unsa cu putin ulei. Adaugam prunele taiate in jumatati sau in...

Salata de ardei copti cu rosii

In Salate la 30 Aug 2014

Spalam ardeii, ii stergem cu un servet de bucatarie si ii asezam pe tava incinsa. Ii coacem uniform, dupa care ii curatam de coaja. Ii asezam intr-un bol, adaugam rosiile taiate in felii subtiri, saram dupa gust si asezonam cu ulei de masline si otet balsamic. Verdeturile, busuiocul si...

Supa de dovlecei cu miros de toamna

In Supe la 27 Aug 2014

Taiem dovleceii in cuburi potrivit de mari si ii asezam intr-un vas, ii stropim cu ulei si acoperim cu un capac pentru a fierbe inabusit (dovleceii isi vor lasa propriul suc). Tocam restul legumelor dupa bunul plac si le adaugam peste dovlecei.   Lasam sa se caleasca usor (mai mult vor...

Pui in sos de rosii (cu paste)

In Pui la 26 Aug 2014

Prajim carnea in cele doua linguri cu ulei pana ce se rumeneste foarte bine. Adaugam apoi cateii de usturoi feliati si ii prajim putin impreuna cu carnea. Coloram cu bulion. condimentam dupa gust si presaram busuiocul. Adaugam apa si acoperim vasul cu un capac, lasand sa fiarba totul pana...

Pastrav cu legume in sos de rosii

In Pastrav la 26 Aug 2014

Curatam pestele, il portionam si il rumenim usor intr-o tigaie, adaugand cele doua linguri cu ulei. Legumele le taiem in bastonase potrivit de groase, le adaugam in vas si acoperim cu un capac pentru a fierbe inabusit.  Colorom cu bulion, condimentam cu sare si piper, adaugam...

Bors cu radacinoase si rasol de vita

In Ciorbe la 26 Aug 2014

Taiem carnea in cubulete potrivite, o spalam in multa apa rece si apoi o punem la fiert in cei 5-6 litri de apa, la foc potrivit. Periodic adunam spuma formata.  Curatam legumele si le taiem marunt sau in cuburi/rondele. Rosiile le decojim si le zdrobim sau le trecem prin razatoare....

Chiftelute in sos picant de rosii

In Porc la 23 Aug 2014

Pentru chiftelute: Asezam carnea tocata intr-un vas, adaugam condimentele, ouale, usturoiul pisat si zarzavatul tocat marunt. Amestecam bine toate ingredientele pana la omogenizarea completa. (Pastram umplutura la rece, pentru o ora - doua). Formam apoi chiftelutele in palma...

Mazare cu legume si copanele de pui

In Pui la 23 Aug 2014

Rumenim usor copanelele, folosindu-ne de programul FRY (multicooker). Adaugam legumele tocate si le calim pentru 5 minute. Adaugam apoi supa de pui si selectam programul BOIL. In momentul in care incepe sa fiarba, adaugam mazarea si cartofii taiati in cuburi mici, continuand...

Porumb copt

In Aperitive / Garnituri la 22 Aug 2014

Asezam o tava de copt (special conceputa in acest sens) direct pe flacara aragazului.  Cand s-a incins suficient, asezam porumbul si pastram focul potrivit, pentru a evita arderea si uscarea excesiva a acestora. Ii intoarcem pe toate partile pentru a se rumeni frumos si uniform....

Pizza cu carne de pui

In Pizza la 22 Aug 2014

  Intr-un bol cu putina apa calduta turnam continutul pliculetului cu drojdie uscata, amestecam pana la omogenizarea completa si lasam bolul intr-un loc caldut pentru 10-15 minute. Intr-un vas mai mare, adaugam faina si condimentele dupa gust (sarea si oregano), amestecam pentru...

Musaca cu vinete coapte si piept de pui

In Pui la 21 Aug 2014

Tocam ceapa si ardeiul gras, le asezam intr-un vas impreuna cu uleiul si le calim la foc potrivit pana cepa devine translucida. Adaugam carnea tocata de pui si amestecam pana la incorporarea completa. Condimentam cu sare si oregano, coloram cu suc de rosii si fierbem totul pana ce sosul...

Ciorba cu aripioare de pui si taietei de casa

In Ciorbe la 21 Aug 2014

Fierbem aripioarele in 2 litri de apa (adunand spuma formata de fiecare data cand este necesar). Adaugam legumele tocate dupa plac si le fierbem impreuna cu aripioarele. Saram dupa gust, acrim cu bors si coloram cu suc de rosii. Fierbem pana ce da in clocot, moment in care adaugam...

Pizzete de vinete cu rosioare

In Aperitive / Garnituri la 21 Aug 2014

Spalam vinetele, le feliem si le presaram cu sare dupa gust. Le coacem pe tava de aragaz cat sa se rumeneasca usor pe ambele parti. Trecem cascavalul prin razatoare. Asezam pe fiecare felie de vanata cate o lingurita de cascaval, cateva rosioare, usturoiul si busuiocul tocate marunt....

Pestisori cu mamaliguta si mujdei de usturoi

In Peste la 21 Aug 2014

Pestisorii se curata (de cap si interior), se spala foarte bine si se trec prin faina alba de grau. Ii prajim in uleiul incins (pastrat apoi la foc potrivit) pana ce se rumenesc frumos.  Intre timp, pregatim mamaliguta si mujdeiul de usturoi (usturoiul se va pasa cu putin ulei de...

Pulpite cu cartofi (la cuptor)

In Pui la 19 Aug 2014

Pentru ca stiti povestea cuptorului meu... care coace timp luuuung , am ales ca mai intai sa fierb cartofii cam 20 de minute, iar pulpitele sa le rumenesc usor in putin ulei, adaugand peste acestea si ceapa, usturoiul si ardeiul feliate dupa plac.  Am scurs apoi cartofii de apa in care au...

Clatite banatene sau "ca la Ana Lugojana"

In Dulciuri la 19 Aug 2014

Incepem prin a pregati foile de clatite : se amesteca ingredientele date pentru aluat, acesta din urma trebuind sa aibe consistenta celui pentru chec, insa usor mai subtire.  Se coc apoi la foc potrivit, avand grija sa ungem tigaia cu putin ulei ori de cate ori este necesar. ...

Pulpa de vita in sos

In Vita la 15 Aug 2014

Curatam carnea de pielita, o spalam in apa rece pana ce ramane curata si o punem la fiert atat cat este necesar. O scurgem apoi de apa si o trecem printr-un jet de apa fierbinte pentru a elimina resturile din timpul fierberii. Intr-o craticioara adaugam uleiul, carnea de vita si legumele...

Fasole facaluita

In Mancaruri de post la 15 Aug 2014

Punem fasolea la fiert intr-o oala de 4 litri, avand grija sa inlocuim apa cel putin o data (cu o alta fierbinte).  O pasam apoi cu ajutorul blender-ului, adaugand sarea dupa gust. Maruntim usturoiul si il pasam cu putin ulei , il adaugam peste fasolea facaluita...

Afisate 121 - 150 din 650 retete    

Postari recente

publicat la 27.08.2017

Desert kataif cu alune si fistic

Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Iti schimbi religia cum isi schimba altii sosetele si esti dependent de tehnologie. Iti pasa putin spre deloc de parerea altora. Ei sunt doar muritori de rand care nu au vazut niciodata interiorul unei nave extraterestre. Tu ai fost adus pe aceasta planeta sa ne mantuiesti de pixuri si creioane intru slava vesnica a Sfantului iTouch, iPad, iMouse, admin!

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 23

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]