Ciuperci pleurotus garnitura
Postat de: Ana_O in Aperitive / GarnituriAm taiat ciupercile fasii, le-am pus la bait intr-un castron cu vinul, uleiul de masline si sarea cam 20 de minute. Le-am turnat apoi intr-o cratita incapatoare cu tot sucul si am dat focul tare,...Citeste continuarea
Chifeletti
Postat de: xana in Aperitive / GarnituriCartofii taiati in jumatati se fierb cu tot cu coaja pana se inmoaie bine apoi ii transformam intr-un piure fin cu ajutorul unei site cat inca sunt calzi. Punem piureul pe masa de lucru si adaugam...Citeste continuarea
Crap la cuptor
Postat de: Monica1997 in Crap / Carasse pregateste pestele - se curata , se spala , se da cu sare si piper , se pune intr-o tava pe un pat de legume , se toarna vinul si uleiul ,...Citeste continuarea
Cornulete cu cocos si nuca, de post
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriApa o amestecam cu nuca de cocos, le punem pe foc si le fierbem cam 10 minute, amestecand sa nu se prinda de cratita. O tragem deoparte dupa acest timp si lasam sa se raceasca complet. Drojdia...Citeste continuarea
Chiftelute de porc
Postat de: madalinanicoleta in PorcMorcovul si cartoful se curata,se spala si se dau prin razatoarea mica. Se storc bine si se amesteca cu carnea tocata. Se toaca patrunjelul foarte fin si se amesteca cu compozitia de mai sus.Se...Citeste continuarea
Ciuperci umplute la cuptor
Postat de: madalinanicoleta in Mancaruri de legumeSe spala,se curata ciupercile si se indeparteaza coditele care se toaca marunt. Topim putin unt intr-o tigaie si punem coditele la calit. Cand prind o culoare aramie adaugam si ardeiul taiat...Citeste continuarea
Ceafa de porc cu sos de rosii si...
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carneTaiem ceafa de porc in bucati mai mici o saram si piperam si o punem in tigaia dry cooker-ca daca tot am sa o si folosesc-.Ceapa o taiem marunt,o punem peste carne,adaugam si rosiile,cana de...Citeste continuarea
Cornulete cu nuca
Postat de: getix in PrajituriMargarina am mixat-o impreuna cu oul, esenta de vanilie si zaharul .Peste acestea am adaugat nuca macinata. Am amestecat faina cu praful de copt si le-am ...Citeste continuarea
Chec de biscuiti cu ciocolata
Postat de: RuxyRux in PrajituriDin aceasta cantitate ies doua checuri. Eu am avut o forma mai mica de silicon si una mai mare normala. Formele de chec se vor tapeta cu folie de prospetime. 1. Punem laptele( 400 ml din...Citeste continuarea
Cozonac floare cu mac si rahat
Postat de: Constelatialeu in DulciuriMai intai cernem faina intr-un castron incapator,sa avem loc de framantat.Intr-un castronel punem drojdia pe care o sfaramam,o lingurita de zahar,o lingura de faina si 2 linguri de lapte caldut si...Citeste continuarea
Cartofi si pastarnac cu crusta de...
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriCartofii se curata de coaja,se taie cuburi si se pun in apa cu sare la fiert circa 5-10 minute dupa ce incepe apa sa clocoteasca.(nu trebuie sa fie fierti). Pastarnacul se curata de coaja si se...Citeste continuarea
Cornuleţe din aluat foietaj cu...
Postat de: diaconta in DulciuriUntul moale l-am taiat cubulete si l-am amestecat cu cele 150 g faina. Cu aceasta compozitie voi unge foaia de aluat. Faina cernuta am amestecat-o cu sarea,zaharul si drojdia,am pus...Citeste continuarea
Ciorba de vita dreasa cu ou
Postat de: Dya in CiorbeCarnea, spalata bine in prealabil, o taiem in cuburi potrivite si o punem la fiert in apa rece, adunand spuma formata. Intre timp, tocam legumele si le calim in putin ulei...Citeste continuarea
Cartofi copti cu tocana de ceapa
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de postCartofii se coc la cuptor si se curata . Se curata si se spala legumele . Ceapa se feliaza pestisori , prazul si ceapa verde rondele ,ardeiul cuburi . Se calesc aceste legume in...Citeste continuarea
Ciorba de fasole verde cu praz
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeLegumele se spala , se curata si se feliaza . Ceapa se toaca marunt . Caliti legumele usor in ulei,Turnati in oala deasupra 3l apa , Fierbeti 15-20 min.Cand morcovul este patruns ...Citeste continuarea
Caltaboş ( Gâlbaş )
Postat de: Ina in Mancaruri cu carneMai intai curatam bine matele de porc. Eu le intorc cu interiorul spre exterior si frec mai intai cu sare grunjoasa ( 1-2 pumni de sare la fiecare bucata de mat ), pe un suport solid ( tocator ),...Citeste continuarea
Ciocanele cu iaurt si sos de rodie
Postat de: papabundetot in PuiPulpele de pui le-am spalat bine si apoi le-am condimentat cu sos soia,sos worchester,curry,nucsoara,scortisoara si apoi am pus peste ele laptele batut.Le-am lasat la marinat aproximativ 2...Citeste continuarea
Chiftelute
Postat de: krysty in Aperitive / GarnituriAmestecam carnea tocata cu sare,piper,oua , usturoiul curatat si zdrobit , painea trecuta prin apa si scursa bine si marar (spalat in prealabil) tocat marunt. Intr-o tigaie mai inalta...Citeste continuarea
Cornulețe fărâmicioase cu magiun...
Postat de: CulinaryRainbow in PrajituriÎntr-un castron generos omogenizăm untura cu zahărul pudră, apa și praful de copt stins cu oțet. Adăugăm făina cernută și frământăm până când obținem un aluat...Citeste continuarea
Cozonac
Postat de: petruta_ionela84 in PrajituriCernem faina intr-un castron incapator si ii facem o mica gaura in mijloc unde adaugam laptele caldut amestecam bine drojdia cu zaharul adaugam untul si smanatana si apoi galbenusurile si sarea si...Citeste continuarea
Cuş cuş cu legume la cuptor
Postat de: diaconta in Mancaruri de postIntr-o cratita am pus putin ulei si am prajit cuş-cuşul,am pus apoi apa si sare si am lasat sa fiarba câteva clocote. Dupa aceea am amestecat cu legumele congelate si am transferat...Citeste continuarea
Chefal cu andive și lămâie
Postat de: elucubratiiculinare in PesteÎncălzim cuptorul la 220 grade C. Andivele se curăță de primele frunze și se feliază pe diagonală în fâșii de 1/2 cm grosime. Lămâia se taie rondele. Peștii se...Citeste continuarea
Ciorba de porc cu legume
Postat de: simona72 in CiorbeSpalam oasele de porc si le punem la fiert in apa. Cand aproape da in clocot apa o spumam cu o spumiera de mai multe ori. Lasam oasele sa fiarba pana carnea de pe ele este fiarta si moale. Oasele...Citeste continuarea
Clatite cu crema de ciocolata
Postat de: claudiaO in DulciuriPunem faina intr-un castron/oala, adaugam ouale, praful de sare, zaharul, esenta de vanilie si laptele si amestecam; apoi mai punem apa minerala pana obtinem consistenta unei smantani mai subtiri....Citeste continuarea
Cannelloni cu piept de pui afumat...
Postat de: CulinaryRainbow in CannelloniÎntr-o tigaie generoasă se călesc în unt prazul, morcovul tăiat rondele și ciupercile timp de 3 minute. Pieptul de pui se dă prin mașina de tocat, apoi se adaugă...Citeste continuarea
Creveti si scoici in sos rosu
Postat de: mihaelar63 in Fructe de mareSpalati si curatati ardeiul si-l taiati fasii. Spalati si taiati ardeiul iute . Curatati usturoiul si-l tocati . Opariti taiteii de orez si-i scurgeti de apa . Intr-un Wok incingeti...Citeste continuarea
Clatite cu halva
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriFaina se amesteca cu zaharul,oul, si laptele. In functie de cat de goasa este compozitia se adauga apa minerala cat sa fie compozitia potrivita pentru clatite. Se adauga si esenta de...Citeste continuarea
Choux a la creme
Postat de: ankyy in Prajituri1. Se pun la fiert intr-o cratita apa, uleiul si praful de sare pana cand dau un clocot. 2. Se ia cratita de pe foc, se toarna faina cernuta toata odata si se pun inapoi pe foc. 3. Se...Citeste continuarea
Chocolate truffles cookies
Postat de: ankyy in Dulciuri1.Ciocolata se rupe bucati si impreuna cu untul se topeste la bain-marie. 2. O lasam la racit. 3. Intre timp, punem intr-un bol ouale si zaharul si le mixam bine, cel putin 5 minute la...Citeste continuarea
Chec cu mere si arahide (de post)
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriIntr-un vas amestecam cu un tel apa minerala, uleiul si zaharul, pana acesta din urma se topeste putin. Cernem faina, o amestecam cu praful de copt, sarea si le incorporam usor peste lichid....Citeste continuarea
Copanele cu bacon
Postat de: gabrielacuisine in PuiSimplu ca buna ziua nu? Spalam copanele cu apa rece (neaparat)! Asezonam copanele cu sare, piper si cimbru si apoi rulam fiecare copanel in bacon si le asezam soldateste intr-o tava unsa cu...Citeste continuarea
Cupola cu crema de vanilie
Postat de: Creatsa in TorturiMixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga zaharul si mixeaza pana devine o bezea tare si lucioasa. Adauga galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt si cacaua si amesteca...Citeste continuarea
Ciorba de fasole cu pleurotus
Postat de: Luana in CiorbeFasolea se lasa la inmuiat peste noapte . A doua zi se da in fiert 10 minute si se arunca prima apa . Punem fasolea la fiert in a 2 apa . Legumele le taiem cubulete si le punem putin la...Citeste continuarea
Ciorba de varza cu piept de pui
Postat de: Valclaudia in CiorbeSpalam pieptul de pui si il taiem bucatele. Curatam legumele si le spalam. Ceapa si ardeiul se taie cubulete, morcovul se taie rondele. Varza si rosiile se trec prin robot. Prajim...Citeste continuarea
Cozonac cu Nutella
Postat de: eduard_09 in DulciuriIntr-un vas amestecam drojdia cu putina apa calduta,1 lingurita zahar,1 lingurita faina. Cernem faina intr-un vas,adaugam sarea,coaja de portocala,zahrul,facem o gaura in mijloc si adaugam...Citeste continuarea
Cozonac cu rahat si ciocolata
Postat de: eduard_09 in DulciuriMaiaua - intr-un vas amestecam laptele caldut cu zaharul,faina si drojdia,acoperim si lasam la dospit 30 minute. Aluatul - intr-un vas amestecam galbenusurile cu smantana. 100 ml ulei,...Citeste continuarea
Chiftele cu sos
Postat de: mada91 in VitaChifetelele: 1.Pentru inceput punem miezul de paine la inmuiat in apa, curatam si pisam usturoiul si tocam patrunjelul si mararul (eu am avut uscat). 2.Intr-un bol amestecam toate...Citeste continuarea
Ciorba de gulii cu cartofi -de post
Postat de: mihaelar63 in CiorbeLegumele se curata ,se spala si se taie cubur .Cartofii si gulia se taie mai mari Caliti in ulei ceapa , morcovul si telina . Adaugati apa 2l+ gulia+ cartofii. Sarati. Spre sfarsitul...Citeste continuarea
Cornuri cu branza si marar
Postat de: aalliinnaa07 in Aperitive / GarnituriDrojdia o frecam cu 1 lingurita zahar, apoi adaugam laptele caldut si faina pana obtinem o compozitie ca cea de clatite. Lasam maiaua pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam apa si...Citeste continuarea
Cartofi si oua la cuptor
Postat de: ianculubita in Aperitive / GarnituriPunem cartofii la fiert in coaja;in alt vas punem ouale la fiert. Intr-o tigaie cu unt incins,calim ceapa taiata marunt,adaugam faina,stingem cu lapte,lasam sa fiarba pana se ingroasa ca o...Citeste continuarea
Chiftele marinate
Postat de: mon in Mancaruri cu carnePentru chiftele - tocam cat mai marunt ceapa si o amestecam cu carnea tocata,usturoiul pisat ,oul batut, pesmet ,sare ,piper si boia dupa gust. Forman chiftelute pe care le prajim in ulei...Citeste continuarea
Ciuperci inabusite
Postat de: claudiaO in Aperitive / GarnituriSpalam ciupercile si le curatam de pielite; eu una am ceva timp de cand nu mai curat pielitele, dar am grija sa le spal bine cu un burete de vase. Tocam ciupercile feliute; punem uleiul la...Citeste continuarea
Colacei cu branza
Postat de: ianculubita in DulciuriPentru aluat,amestecam intr-un castron toate ingredientele,framantam un aluat,acoperim vasul si lasam sa creasca. Intr-un castron amestecam branza cu zahar,gris,stafide(oprim cateva pentru...Citeste continuarea
Crap la cuptor cu ceapa si praz
Postat de: mihaelar63 in Crap / CarasCrapul curatat spalat,portionat,sarat se da prin faina alba si se prajeste in ulei Ceapa si prazul se taie solzi se caleste usor in ulei . Se adauga la ceapa , boiaua , si pasta de ardei ....Citeste continuarea
Calamar umplut
Postat de: rena in Fructe de mareCuratam bine sepiile interior si exterior si le punem la scurs intr-o strecuratoare. Taiem marunt capul cu tentaculele si le punem cu ulei intr-o tigaie sa se caleasca putin ,taiem ceapa verde...Citeste continuarea
Ciuperci cu smantana
Postat de: Larisel in Mancaruri de legumeCiupercile se curata, se spala si se taie feliute. Ceapa o tocam marunt la fel si usturoiul. Eu am pus vreo 4-5 catei de usturoi. In tigaie punem o lingura de ulei si apoi punem ceapa si...Citeste continuarea
Cozonac si floare cu portocala
Postat de: timea in DulciuriToate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Punem drojdia la dospit in 100 ml lapte caldut amestecat cu o lingurita de zahar si o lingurita de faina. Cernem faina intr-un bol,...Citeste continuarea
Ciorba de peste
Postat de: gabrielacuisine in CiorbeSe curata pestele de solzi si de mate, se spala bine si se bucateste. Daca pestele este proaspat, puteti pastra si capatanile. Il tinem la rece pana cand pregatim ciorba. Legumele se spala si...Citeste continuarea
Chec cu cacao
Postat de: susu in PrajituriNuca se da putin la cuptor, se curata de coaja iar 1/2 din ea se macina si restul se toaca marunt. Amestecam faina impreuna cu praful de copt si cacaoa cernuta. Stafidele se hidrateaza in esente...Citeste continuarea
Cartofi in coaja la cuptor cu cascaval
Postat de: H_Ana in Aperitive / GarnituriMai intai puneti la fiert cartofii pentru aproximativ 15 min.Intre timp dam pe rozatoarea mica usturoiul si il frecam cu putina sare pana devine spuma. Cartofii pe jumatate fierti ii asezam...Citeste continuarea