Ciorba de fasole taraneasca cu gusa...
Postat de: krysty in CiorbePrima data se alege fasolea,apoi se spala si se pune in apa la fiert. Dupa ce incepe apa sa fiarba, aruncam apa si repetam operatia asta tot asa de 5 ori. Apoi punem fasolea si o lasam...Citeste continuarea
Cheescake Tiramisu reteta
Postat de: iuliandu in TorturiTiramisu reţetă originală Blatul: Se sfarama biscuitii bine,se topeste untul la bain-marie apoi se adauga intr-un vas alaturi de biscuiti si amestecam bine.Ungem cu putin unt tava de...Citeste continuarea
Ciorba de fasole
Postat de: Criss in CiorbeIntr-o oala adaugam ceapa taiata marunt, ardeiul taiat cubulete , morcovii, radacina de patrunjel tot cubulete si le calim in putin ulei. Adaugam apa si lasam sa fiarba. Cand incepe sa fiarba,...Citeste continuarea
Clatite cu nuca si sos de ciocolata
Postat de: ralu_ca in DulciuriToate ingredientele se amesteca foarte bine si apoi incep sa prepar clatitele. Intr-o tigaie incingem uleiul, cateva picaturi si prajim clatitele pe ambele parti. Am obtinut aprox 20 buc....Citeste continuarea
Cremsnit(ciocolatos)
Postat de: comanligia in PrajituriSe face intai crema dupa modul de preparare de pe pachetul de crema pentru cremsnit. Se pune laptele intr-un bol si apoi praful de crema,apoi se bate cu mixerul cateva secunde la treapta 1 apoi...Citeste continuarea
Cotlet de porc in sos barbecue -...
Postat de: gaby_d in PorcTaie cotletul de porc cubulete. Conecteaza aparatul Philips Multicooker la sursa de curent. Selecteaza din MENIU programul FRY. Pune uleiul in vasul aparatului , dupa 2 minute adauga...Citeste continuarea
Conopida la aburi cu oua si branza
Postat de: simona72 in Aperitive / GarnituriConopida se spala si se desface buchetele. Eu am fiert-o la aburi, voi o puteti fierbe in apa daca nu aveti un steamer. Se fierbe 15-20 minute pana devine moale. Se scoate din steamer, se pune...Citeste continuarea
Cuscus/cous-cous cu legume in stil...
Postat de: Sylvia in Mancaruri de postPreparare : se spala, curata si taie toate legume si se respecta o ordine precisa de preparare a lor pentru a le respecta timpii de gatire si structura. Am inceput...Citeste continuarea
Chec cu fructe si nuci de post
Postat de: Creatsa in PrajituriIntr-un bol incapator mixeaza bananele cu zaharul pudra si vanilia pana devin un piure fin si spumos. Adauga uleiul in fir subtire(ca la maioneza) si mixeaza bine pana ce incorporezi tot...Citeste continuarea
Chec cu mar si nuci
Postat de: Bunica in PrajituriIntr-un bol pentru mixer se pune zaharul,uleiul,apa minerala,sucul si coaja de portocala,praful de copt ,bicarbomatul stins cu zeama de lamaie(circa o lingura), zaharul vanilat, marul ras pe...Citeste continuarea
Ciuperci umplute
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carneAm curatat ciupercile de pielita, coditele le-am tocat marunt. Ceapa verde taiata marunt, impreuna cu carnea tocata si coditele de ciuperci le-am calit in tuciulet, pana au inceput sa se inmoaie....Citeste continuarea
Carne de purcel in sos de ceapa cu...
Postat de: krysty in PorcSe curata cartofii de coaja. Se spala foarte bine si apoi ii asezam intr-o cratita si punem apa, atat cat sa-i acopere putin. Punem cartofii la fiert si adaugam sarea. Dupa 15-20 minute ii...Citeste continuarea
Cornuri fragede cu mere (de post)
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriMai intai pregatim umplutura: Spalam merele, le decojim si le dam pe razatoarea mare. Intr-o cratita punem uleiul, merele stoarse de suc (iar sucul il bem noi ca doar este sanatos), zaharul...Citeste continuarea
Ciorba de legume cu afumatura
Postat de: Ina in CiorbeTocam ceapa, morcovul si ardeiul gras si le calim usor in 3-4 linguri cu ulei. Kaizerul il taiem bucatele si-l adaugam peste ceapa pentru a se praji si el usor. Adaugam doua cani cu...Citeste continuarea
Ciuperci pleutorus cu sos de...
Postat de: panacris in Mancaruri de postCeapa și ardeiul se curăță, apoi se feliază și se pune la dinstuit, în puțin ulei și apă, cca. 10 minute la foc mic, neacoperit. Între timp se curăță ciupercile, se...Citeste continuarea
Cremă de zahăr ars cu mere şi...
Postat de: madi_marin in PrajituriSe caramelizează la foc mic cele 4 linguri de zahăr, apoi se toarnă într-un vas de cuptor. Merele se curăţă de coaja, se spală, se ususcă şi se taie feliuţe. Se toarnă peste...Citeste continuarea
Ciocolata de casa
Postat de: RuxyRux in PrajituriApa se pune pe foc si se incalzeste usor, se adauga zaharul si se lasa la fiert in jur de 12 minute. Cu cat siropul este mai gros si mai legat. cu atat ciocolata va fi mai sfaramicioasa. Puteti...Citeste continuarea
Cod cu ghimbir și susan
Postat de: elucubratiiculinare in PesteÎncingem cuptorul la 180 grade C. Într-un castronel amestecăm 2 linguri ulei de măsline cu susanul, mierea și ghimbirul proaspăt decojit și dat pe răzătoarea cu găuri mici....Citeste continuarea
Creveti in sos de ceapa cu lamaie
Postat de: gurita_ta2005 in Fructe de mareCeapa se taie feliute subtiri,se pune la calit in ulei de masline,se pune putin busuioc si piper si se stinge cu vinul rose. Crevetii se clatesc sub jet de apa si se adauga peste ceapa inmuiata...Citeste continuarea
Cartofi gratinati
Postat de: rena in Mancaruri cu carnePunem cartofii la fiert cu sare. Intr-o tigaie la foc mediu punem uleiul si gatim usor ceapa ,usturoiul si baconul. Ungem un vas termorezistent cu putin unt,punem un strat de cartofi taiati...Citeste continuarea
Cremă de unt cu bezea elveţiană
Postat de: diaconta in DulciuriEu am folosit zmeura congelata.Am lasat-o sa se decongeleze,am amestecat-o cu o lingura de zahar,am pasat-o si am trecut-o prin sita ca sa obtin un piure fin de zmeura. Este important ca...Citeste continuarea
Clatite cu dulceata de afine si...
Postat de: Constelatialeu in DulciuriMixam ouale cu zaharul, adaugam smantana si iaurtul, apoi zaharul bourbon, faina si uleiul de masline. Mixam energic sa nu se formeze cocoloase si apoi diluam cu apa minerala. Incingem tigaia bine...Citeste continuarea
Chec de post, cu morcovi si mere
Postat de: Ina in PrajituriCuratam morcovii si merele , apoi le dam pe razatoarea mica. Zaharul , vanilia si cu uleiul se mixeaza 1- 2 minute , dupa care adaugam sucul de portocale si apa...Citeste continuarea
Cornulete cu rahat
Postat de: AndreaPiti in DulciuriUntul (la temperatura camerei) se freaca cu ouale, se adauga smantana, sarea , zaharul vanilat si otetul , si se amesteca cu mixerul. Se amesteca separat drojdia cu zaharul si apa minerala ,...Citeste continuarea
Chec cu portocale si nuci
Postat de: aalliinnaa07 in PrajituriUntul si galbenusurile le frecam cu zaharul. Separat batem albusurile spuna tare.. Peste galbenusuri adaugam treptat albusurile amestecand cu o lingura de lemn, apoi adaugam coaja zasa fin de la o...Citeste continuarea
Cupcakes cu ciocolata si ghimbir
Postat de: susu in PrajituriCiocolata se topeste impreuna cu untul pe foc sau la microunde iar dupa ce s-a racit se amesteca cu romul si coniacul. Ghimbirul se rade prin razatoarea mica la fel si coaja de portocala si...Citeste continuarea
Clatite cu mere si caramel
Postat de: postavaru in DulciuriPentru aluat mixam ouale impreuna cu zaharul si praful de sare iar apoi adaugam treptat laptele, apa minerala si uleiul. Faina o amestecam cu praful de copt si le incorporam usor in aluat. La...Citeste continuarea
Clatite cu crema de avocado şi...
Postat de: kukibella in Aperitive / GarnituriClatite: Se bate oul se adauga laptele, faina, apa minerala, condimentele şi lingura de ulei. Se lasa sa se odihneasca aluatul, iar dupa aceea se fac clatitele; Crema:...Citeste continuarea
Ciorba de fasole cu conopida murata
Postat de: madalinanicoleta in CiorbeFasolea se alege si se spala bine, dupa care se pune la umflat in apa calda. Cand e gata umflata, se pune apa intr-o oala mare, se adauga sare si un strop de ulei. Cand apa incepe se fiarba se...Citeste continuarea
Chec cu ciocolata si dulceata de...
Postat de: privatelaura in PrajituriIntr-un castron, punem cacaoa si zaharul si turnam apa clocotita. Amestecam energic, apoi adaugam untul taiat cubulete. Eu il tai cubulete pt ca se incorporeaza mai usor. Amestecam in continuare...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu carne de purcel
Postat de: krysty in CiorbeCarnea de porc se transeaza ,se spala cu apa rece,apoi se pune intr-o oala cu apa si sare la fiert. Cand apa incepe sa clocoteasca,cu spumiera luam spuma de deasupra. Cartofii se curata ,se...Citeste continuarea
Chec cu nuca (din albusuri)
Postat de: Valclaudia in PrajituriMixam albusurile cu praful de sare si zaharul. Adaugam uleiul (in fir subtire),zaharul vanilat, praful de copt, sucul si coaja de lamaie mixand in continuare. Dupa ce am ajuns in faza asta...Citeste continuarea
Cozonac Rosenkrantz (de post)
Postat de: Valclaudia in DulciuriAmestecam toate ingredientele mentionate la aluat. La mine ordinea a fost urmatoarea: drojdie, sare, vanilie, coaja de lamaie, apa calduta iar la final faina. Framantam un aluat elastic, cand...Citeste continuarea
Cornulete cu rahat (de post)
Postat de: xana in DulciuriZaharul se dizolva in apa si se amesteca impreuna cu margarina topita, uleiul si vanilia, apoi se adauga in ploaie faina amestecata cu drojdia. Se framanta pana se obtine un aluat omogen si destul...Citeste continuarea
Chec cu dovleac si nuca de cocos
Postat de: nilgun in PrajituriDovleacul il curatam si il taiem bucatale. Intr-o tava de cuptor, punem foile de copt, punem dovleacu si dam la cuptor pana cand acesta e copt. Il blenduim pentru a face un piure de dovleac....Citeste continuarea
Chifle cu ceapa si masline
Postat de: Bunica in PiineIntr-un vas pentru framantat se pune faina cernuta. In mijloc se face o adancitura in care se pun:apa,uleiul,sare,zahar.drojdia si se framanta. Se lasa la dospit circa o ora. Intre timp...Citeste continuarea
Ciorba picanta de cartofi cu bacon
Postat de: Valclaudia in CiorbeBaconul se taie bucatele si se prajeste in 3 linguri de ulei pana devine rumen. Tocam marunt morcovul,ceapa si ardeiul (inclusiv cel iute), le adaugam peste bacon in oala, lasam sa se...Citeste continuarea
Cornulete fragede cu gem
Postat de: RuxyRux in PrajituriEu am redus cantitatile ingredientelor la jumatate :) Am dizolvat drojdia impreuna cu zaharul si laptele, desi in general eu procedez asa numai cu drojdia proaspata( insa am vrut sa respect...Citeste continuarea
Cartofi copti cu usturoi si parmezan
Postat de: Irina in Mancaruri de legumeAm spalat bine cartofii, fara sa ii curat de coaja. I-am taiat rondele si i-am pus intr-o tava. I-am condimentat cu sare, am stropit cu putin ulei de masline extravirgin, am turnat o...Citeste continuarea
Coronite rasucite din aluat de paine
Postat de: iulianatanase in PiineIntr-un castron incapator se pune faina cernuta ,sarea,zaharul,drojdia inmuiata in putina apa calduta...Se adauga restul de apa si uleiul si se framanta pana aluatul se desprinde de pe mana ,sau...Citeste continuarea
Compot de struguri
Postat de: krysty in Sirop / CompotSe fierbe apa, pana incepe sa clocoteasca.Adaugam zaharul,mai lasam inca 5 minute si apoi punem boabele de struguri.Le lasam 5 minute sa fiarba,si apoi punem cratita cu compot deoparte si...Citeste continuarea
Clatite cu mere
Postat de: Zamfira in DulciuriOuale intregi se bat cu laptele si putina sare. Compozitia se bate pana cand se formeaza putina spuma deasupra. Adaugam treptat faina. Amestecam energic compozitia pentru a se dilua cocoloasele....Citeste continuarea
Chec cu lamaie
Postat de: comanligia in PrajituriSe incinge cuptorul la 170°C. Se topeste untul la microunde. Se pun intr-un bol zaharul,untul si coaja de lamaie. Se amesteca toate,fara ca sa se albeasca,nu e necesar. Se adauga...Citeste continuarea
Cornuri colorate
Postat de: andaoana in PrajituriLaptele caldut il punem intr-un castron cu 2 linguri zahar, 3 linguri faina si drojdia . Amestecam bine pana cand se dizolva drojdia si lasam la caldura sa dospeasca 20 minute ....Citeste continuarea
Chifle cu masline
Postat de: medioto59 in PiinePunem faina intr-un vas si o amestecam cu zaharul si sarea. Facem o gaura in mijloc si adaugam uleiul si drojdia pe care o faramitam usor cu mana. Turnam usor apa...Citeste continuarea
Crema de zahar ars, desertul cremos...
Postat de: raisha in PrajituriCum se prepara Crema de zahar ars, desertul cremos si fin care te cucereste prin savoare Intr-o cratita se caramelizeaza cele 200 g de zahar pana cand se topeste si capata o culoare aramie....Citeste continuarea
Clatita spirala
Postat de: Constelatialeu in DulciuriClatitele: Amestecam,ouale,zaharul,zaharul vanilat si iaurtul,pana devine un amestec omogen.Apoi adaugam faina si subtiem aluatul cu laptele,adaugam si-o lingura de ulei de masline.Din...Citeste continuarea
Ciuperci cu usturoi si mamaliguta
Postat de: susu in Mancaruri de postCiupercile taiate felii sunt calite in putin ulei de masline dupa care se lasa sa mai scada din zeama dar nu de tot. Pe parcurs se adauga sos sarat de soia. Cand sunt gata se potrivesc de sare...Citeste continuarea
Cremsnit cu blat de albusuri
Postat de: iri_love in PrajituriAlbusurile le batem spuma cu un praf de sare pana ce se vor intari. Dupa care adaugam pe rand cate o lingura de zahar si apoi zaharul vanilat. La final se adauga grisul si apoi faina in ploaie...Citeste continuarea
Crumble sarat, cu varza
Postat de: rhapsody in Mancaruri de post1. Spalam legumele, le uscam cu un servet de hartie. 2. Preincalzim cuptorul la 190°C. 3. Tocam ceapa si o punem la calit in uleiul incins. Punem apoi sosul de rosii, lasam 2 minute apoi...Citeste continuarea