A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Ciorba de fasole taraneasca cu gusa...

Postat de: krysty in Ciorbe

Prima data se alege fasolea,apoi se spala si se pune in apa la fiert. Dupa ce incepe apa sa fiarba, aruncam apa si repetam operatia asta  tot asa de 5 ori. Apoi punem fasolea si o lasam...Citeste continuarea

Cheescake Tiramisu reteta

Postat de: iuliandu in Torturi

Tiramisu reţetă originală Blatul: Se sfarama biscuitii bine,se topeste untul la bain-marie apoi se adauga intr-un vas alaturi de biscuiti si amestecam bine.Ungem cu putin unt tava de...Citeste continuarea

Ciorba de fasole

Postat de: Criss in Ciorbe

Intr-o oala adaugam ceapa taiata marunt, ardeiul taiat cubulete , morcovii, radacina de patrunjel tot cubulete si le calim in putin ulei. Adaugam apa si lasam sa fiarba. Cand incepe sa fiarba,...Citeste continuarea

Clatite cu nuca si sos de ciocolata

Postat de: ralu_ca in Dulciuri

Toate ingredientele se amesteca foarte bine si apoi incep sa prepar clatitele. Intr-o tigaie incingem uleiul, cateva picaturi si prajim clatitele pe ambele parti. Am obtinut aprox 20 buc....Citeste continuarea

Cremsnit(ciocolatos)

Postat de: comanligia in Prajituri

Se face intai crema dupa modul de preparare de pe pachetul de crema pentru cremsnit. Se pune laptele intr-un bol si apoi praful de crema,apoi se bate cu mixerul cateva secunde la treapta 1 apoi...Citeste continuarea

Cotlet de porc in sos barbecue -...

Postat de: gaby_d in Porc

Taie cotletul de porc cubulete. Conecteaza aparatul Philips Multicooker la sursa de curent. Selecteaza din MENIU programul FRY. Pune uleiul in vasul aparatului , dupa 2 minute adauga...Citeste continuarea

Conopida la aburi cu oua si branza

Postat de: simona72 in Aperitive / Garnituri

Conopida se spala si se desface buchetele. Eu am fiert-o la aburi, voi o puteti fierbe in apa daca nu aveti un steamer. Se fierbe 15-20 minute pana devine moale. Se scoate din steamer, se pune...Citeste continuarea

Cuscus/cous-cous cu legume in stil...

Postat de: Sylvia in Mancaruri de post

       Preparare : se spala, curata si taie toate legume si se respecta o ordine precisa de preparare a lor pentru a le respecta timpii de gatire si structura. Am inceput...Citeste continuarea

Chec cu fructe si nuci de post

Postat de: Creatsa in Prajituri

Intr-un bol incapator mixeaza bananele cu zaharul pudra si vanilia pana devin un piure fin si spumos. Adauga uleiul in fir subtire(ca la maioneza) si mixeaza bine pana ce incorporezi tot...Citeste continuarea

Chec cu mar si nuci

Postat de: Bunica in Prajituri

Intr-un bol pentru mixer se pune zaharul,uleiul,apa minerala,sucul si coaja de portocala,praful de copt ,bicarbomatul stins cu zeama de lamaie(circa o lingura), zaharul vanilat, marul ras pe...Citeste continuarea

Ciuperci umplute

Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carne

Am curatat ciupercile de pielita, coditele le-am tocat marunt. Ceapa verde taiata marunt, impreuna cu carnea tocata si coditele de ciuperci le-am calit in tuciulet, pana au inceput sa se inmoaie....Citeste continuarea

Carne de purcel in sos de ceapa cu...

Postat de: krysty in Porc

Se curata cartofii de coaja. Se spala foarte bine si apoi ii asezam intr-o cratita si punem apa, atat cat sa-i acopere putin. Punem cartofii la fiert si adaugam sarea. Dupa 15-20 minute ii...Citeste continuarea

Cornuri fragede cu mere (de post)

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Mai intai pregatim umplutura: Spalam merele, le decojim si le dam pe razatoarea mare. Intr-o cratita punem uleiul, merele stoarse de suc (iar sucul il bem noi ca doar este sanatos), zaharul...Citeste continuarea

Ciorba de legume cu afumatura

Postat de: Ina in Ciorbe

Tocam ceapa, morcovul si ardeiul gras  si le calim usor in 3-4 linguri cu ulei. Kaizerul il taiem bucatele si-l adaugam peste ceapa pentru a se praji si el usor.  Adaugam doua cani cu...Citeste continuarea

Ciuperci pleutorus cu sos de...

Postat de: panacris in Mancaruri de post

Ceapa și ardeiul se curăță, apoi se feliază și se pune la dinstuit, în puțin ulei și apă, cca. 10 minute la foc mic, neacoperit. Între timp se curăță ciupercile, se...Citeste continuarea

Cremă de zahăr ars cu mere şi...

Postat de: madi_marin in Prajituri

Se caramelizează la foc mic cele 4 linguri de zahăr, apoi se toarnă într-un vas de cuptor. Merele se curăţă de coaja, se spală, se ususcă şi se taie feliuţe. Se toarnă peste...Citeste continuarea

Ciocolata de casa

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Apa se pune pe foc si se incalzeste usor, se adauga zaharul si se lasa la fiert in jur de 12 minute. Cu cat siropul este mai gros si mai legat. cu atat ciocolata va fi mai sfaramicioasa. Puteti...Citeste continuarea

Cod cu ghimbir și susan

Postat de: elucubratiiculinare in Peste

Încingem cuptorul la 180 grade C. Într-un castronel amestecăm 2 linguri ulei de măsline cu susanul, mierea și ghimbirul proaspăt decojit și dat pe răzătoarea cu găuri mici....Citeste continuarea

Creveti in sos de ceapa cu lamaie

Postat de: gurita_ta2005 in Fructe de mare

Ceapa se taie feliute subtiri,se pune la calit in ulei de masline,se pune putin busuioc si piper si se stinge cu vinul rose. Crevetii se clatesc sub jet de apa si se adauga peste ceapa inmuiata...Citeste continuarea

Cartofi gratinati

Postat de: rena in Mancaruri cu carne

Punem cartofii la fiert cu sare. Intr-o tigaie la foc mediu punem uleiul si gatim usor ceapa ,usturoiul si baconul. Ungem un vas termorezistent cu putin unt,punem un strat de cartofi taiati...Citeste continuarea

Cremă de unt cu bezea elveţiană

Postat de: diaconta in Dulciuri

Eu am folosit zmeura congelata.Am lasat-o sa se decongeleze,am amestecat-o cu o lingura de zahar,am pasat-o si am trecut-o prin sita ca sa obtin un piure fin de zmeura. Este important ca...Citeste continuarea

Clatite cu dulceata de afine si...

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Mixam ouale cu zaharul, adaugam smantana si iaurtul, apoi zaharul bourbon, faina si uleiul de masline. Mixam energic sa nu se formeze cocoloase si apoi diluam cu apa minerala. Incingem tigaia bine...Citeste continuarea

Chec de post, cu morcovi si mere

Postat de: Ina in Prajituri

Curatam  morcovii  si merele , apoi le dam pe razatoarea mica. Zaharul , vanilia si  cu uleiul se mixeaza  1- 2 minute , dupa care  adaugam sucul de portocale si apa...Citeste continuarea

Cornulete cu rahat

Postat de: AndreaPiti in Dulciuri

Untul (la temperatura camerei) se freaca cu ouale, se  adauga smantana, sarea , zaharul vanilat si otetul , si se amesteca cu mixerul. Se amesteca separat drojdia cu zaharul si apa minerala ,...Citeste continuarea

Chec cu portocale si nuci

Postat de: aalliinnaa07 in Prajituri

Untul si galbenusurile le frecam cu zaharul. Separat batem albusurile spuna tare.. Peste galbenusuri adaugam treptat albusurile amestecand cu o lingura de lemn, apoi adaugam coaja zasa fin de la o...Citeste continuarea

Cupcakes cu ciocolata si ghimbir

Postat de: susu in Prajituri

Ciocolata se topeste impreuna cu untul pe foc sau la microunde iar dupa ce s-a racit se amesteca cu romul si coniacul. Ghimbirul se rade prin razatoarea mica la fel si coaja de portocala si...Citeste continuarea

Clatite cu mere si caramel

Postat de: postavaru in Dulciuri

Pentru aluat mixam ouale impreuna cu zaharul si praful de sare iar apoi adaugam treptat laptele, apa minerala si uleiul. Faina o amestecam cu praful de copt si le incorporam usor in aluat. La...Citeste continuarea

Clatite cu crema de avocado şi...

Postat de: kukibella in Aperitive / Garnituri

Clatite: Se bate oul se adauga laptele, faina, apa minerala, condimentele şi lingura de ulei. Se lasa sa se odihneasca aluatul, iar dupa aceea se fac clatitele; Crema:...Citeste continuarea

Ciorba de fasole cu conopida murata

Postat de: madalinanicoleta in Ciorbe

Fasolea se alege si se spala bine, dupa care se pune la umflat in apa calda. Cand e gata umflata, se pune apa intr-o oala mare, se adauga sare si un strop de ulei. Cand apa incepe se fiarba se...Citeste continuarea

Chec cu ciocolata si dulceata de...

Postat de: privatelaura in Prajituri

Intr-un castron, punem cacaoa si zaharul si turnam apa clocotita. Amestecam energic, apoi adaugam untul taiat cubulete. Eu il tai cubulete pt ca se incorporeaza mai usor. Amestecam in continuare...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu carne de purcel

Postat de: krysty in Ciorbe

Carnea de porc se transeaza ,se spala cu apa rece,apoi se pune intr-o oala cu apa si sare la fiert. Cand apa incepe sa clocoteasca,cu spumiera luam spuma de deasupra. Cartofii se curata ,se...Citeste continuarea

Chec cu nuca (din albusuri)

Postat de: Valclaudia in Prajituri

Mixam albusurile cu praful de sare si zaharul. Adaugam uleiul (in fir subtire),zaharul vanilat, praful de copt, sucul si coaja de lamaie mixand in continuare. Dupa ce am ajuns in faza asta...Citeste continuarea

Cozonac Rosenkrantz (de post)

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Amestecam toate ingredientele mentionate la aluat. La mine ordinea a fost urmatoarea: drojdie, sare, vanilie, coaja de lamaie, apa calduta iar la final faina. Framantam un aluat elastic, cand...Citeste continuarea

Cornulete cu rahat (de post)

Postat de: xana in Dulciuri

Zaharul se dizolva in apa si se amesteca impreuna cu margarina topita, uleiul si vanilia, apoi se adauga in ploaie faina amestecata cu drojdia. Se framanta pana se obtine un aluat omogen si destul...Citeste continuarea

Chec cu dovleac si nuca de cocos

Postat de: nilgun in Prajituri

Dovleacul il curatam si il taiem bucatale. Intr-o tava de cuptor, punem foile de copt, punem dovleacu si dam la cuptor pana cand acesta e copt. Il blenduim  pentru a face un piure de dovleac....Citeste continuarea

Chifle cu ceapa si masline

Postat de: Bunica in Piine

Intr-un vas pentru framantat se pune faina cernuta. In mijloc se face o adancitura in care se pun:apa,uleiul,sare,zahar.drojdia si se framanta. Se lasa la dospit circa o ora. Intre timp...Citeste continuarea

Ciorba picanta de cartofi cu bacon

Postat de: Valclaudia in Ciorbe

Baconul se taie bucatele si se prajeste in 3 linguri de ulei pana devine rumen. Tocam marunt  morcovul,ceapa si ardeiul (inclusiv cel iute), le adaugam peste bacon in oala, lasam sa se...Citeste continuarea

Cornulete fragede cu gem

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Eu am redus cantitatile ingredientelor la jumatate :) Am dizolvat drojdia impreuna cu zaharul si laptele, desi in general eu procedez asa numai cu drojdia proaspata( insa am vrut sa respect...Citeste continuarea

Cartofi copti cu usturoi si parmezan

Postat de: Irina in Mancaruri de legume

Am spalat bine cartofii, fara sa ii curat de coaja.  I-am taiat rondele si i-am pus intr-o tava. I-am condimentat cu sare, am stropit cu putin ulei de masline extravirgin, am turnat o...Citeste continuarea

Coronite rasucite din aluat de paine

Postat de: iulianatanase in Piine

Intr-un castron incapator se pune faina cernuta ,sarea,zaharul,drojdia inmuiata in putina apa calduta...Se adauga restul de apa si uleiul si se framanta pana aluatul se desprinde de pe mana ,sau...Citeste continuarea

Compot de struguri

Postat de: krysty in Sirop / Compot

Se fierbe apa, pana incepe sa clocoteasca.Adaugam zaharul,mai lasam inca 5 minute si apoi punem  boabele de struguri.Le lasam 5 minute sa fiarba,si apoi punem cratita cu compot deoparte si...Citeste continuarea

Clatite cu mere

Postat de: Zamfira in Dulciuri

Ouale intregi se bat cu laptele si putina sare. Compozitia se bate pana cand se formeaza putina spuma deasupra. Adaugam treptat faina. Amestecam energic compozitia pentru a se dilua cocoloasele....Citeste continuarea

Chec cu lamaie

Postat de: comanligia in Prajituri

Se incinge cuptorul la 170°C. Se topeste untul la microunde. Se pun intr-un bol zaharul,untul si coaja de lamaie. Se amesteca toate,fara ca sa se albeasca,nu e necesar. Se adauga...Citeste continuarea

Cornuri colorate

Postat de: andaoana in Prajituri

Laptele caldut il punem intr-un castron cu 2 linguri zahar, 3 linguri faina si drojdia .  Amestecam bine pana cand se dizolva drojdia si lasam la caldura sa dospeasca 20 minute ....Citeste continuarea

Chifle cu masline

Postat de: medioto59 in Piine

  Punem faina intr-un vas  si o amestecam cu zaharul si sarea. Facem o gaura in mijloc si adaugam  uleiul si drojdia pe care o faramitam usor cu mana. Turnam usor apa...Citeste continuarea

Crema de zahar ars, desertul cremos...

Postat de: raisha in Prajituri

Cum se prepara Crema de zahar ars, desertul cremos si fin care te cucereste prin savoare Intr-o cratita se caramelizeaza cele 200 g de zahar pana cand se topeste si capata o culoare aramie....Citeste continuarea

Clatita spirala

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Clatitele: Amestecam,ouale,zaharul,zaharul vanilat si iaurtul,pana devine un amestec omogen.Apoi adaugam faina si subtiem aluatul cu laptele,adaugam si-o lingura de ulei de masline.Din...Citeste continuarea

Ciuperci cu usturoi si mamaliguta

Postat de: susu in Mancaruri de post

Ciupercile taiate felii sunt calite in putin ulei de masline dupa care se lasa sa mai scada din zeama dar nu de tot. Pe parcurs se adauga sos sarat de soia. Cand sunt gata se potrivesc de sare...Citeste continuarea

Cremsnit cu blat de albusuri

Postat de: iri_love in Prajituri

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare pana ce se vor intari. Dupa care adaugam pe rand cate o lingura de zahar si apoi zaharul vanilat. La final se adauga grisul si apoi faina in ploaie...Citeste continuarea

Crumble sarat, cu varza

Postat de: rhapsody in Mancaruri de post

1. Spalam legumele, le uscam cu un servet de hartie. 2. Preincalzim cuptorul la 190°C. 3. Tocam ceapa si o punem la calit in uleiul incins. Punem apoi sosul de rosii, lasam 2 minute apoi...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

ieri la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]