Creveti cu ghimbir si usturoi...
Postat de: JamilaCuisine in Fructe de mareIntr-o tigaie incapatoare incingem putin uleiul de masline, ghimbirul toacat, ardeiul iute tocat marunt si usturoiul maruntit si calim totul pentru cateva minute cat sa se infuzeze bine toate...Citeste continuarea
Chiftele cu sos si cartofi cu...
Postat de: papabundetot in PorcAm pus carnea intr-un castron,impreuna cu celelalte ingrediente,frunzele de busuioc le-am tocat marunt si le-am adaugat si pe ele,am amestecat totul bine si apoi am format bilutele de carne pe...Citeste continuarea
Ciuperci umplute
Postat de: nilgun in Aperitive / GarnituriLa ciupercute luam coditele si le tocam marunt. Palariutele le punem intr-o tava cu folie de aluminiu cu fata in sus. Stropim atat tava cat si ciupercutele cu ulei de masline. Ciupercutele le...Citeste continuarea
Chec de post by Miha
Postat de: nilgun in Mancaruri de postIntr-un castron punem apa, uleiul, zaharul, coaja de lamaie si faina si amestecam pana obtinem o compozitie omogena. Aceasta compozitie o impartim in doua. In rima parte punem dulceata de visine...Citeste continuarea
Ciorba de fasole verde
Postat de: babi5 in CiorbeAm curatat ceapa, ardeiul si zarzavatul, le-am spalat si tocat marunt, apoi le-am pus impreuna cu uleiul intr-o oala de 4 l la calit. Am pus putina apa si am lasat sa fiaba la foc moale, apoi am...Citeste continuarea
Ciorba de vita
Postat de: Alina26 in Ciorbe1.Am splat carnea,am taiat-o cubulete si am pus-o la fiert,la foc mic.Am dat la o parte cu o paleta.spuma. 2.Am curatat si am spalat legumele.Am tocat marunt ceapa,telina verde si am dat pe...Citeste continuarea
Clatite aromate a la Robert
Postat de: panacris in DulciuriOuăle se bat energic cu zahărul vanilinat, sarea, esența de rom, nuca de cocos, făina și laptele, până ce se obține consistența dorită. Clătitele se prăjesc pe rând...Citeste continuarea
Ciorbă de cartofi cu zeamă de varză
Postat de: panacris in CiorbeCeapa se curăță se taie mărunt și se călește în puțină grăsime și apă. Între timp se curăță zarzavaturile, se toacă mărunt și se adaugă la ceapa translucidă. Se...Citeste continuarea
Chiftele marinate
Postat de: cris2711 in PorcPrepararea chiftelelor: Intr-un castron se adauga carnea tocata,ceapa tocata ,chifla,oul,patrunjelul,sarea si piperul.Se amesteca bine.Se adauga putin pesmet pana se formeaza compozitia de...Citeste continuarea
Cruson de mere si gutui
Postat de: andaoana in CocktailGutuile se spala bine in asa fel incat sa mearga tot puful de pe ele , si se taie in 4 . Se curata de seminte, si de toata partea tare din jurul semintelor , apoi se taie felii...Citeste continuarea
Cornuri din aluat dospit cu branza...
Postat de: Constelatialeu in DulciuriIntr-un castron mare punem faina, in mijloc facem o gaura si punem drojdia faramitata, zaharul, ouale, coaja de lamaie, smantana, branza de vaci si uleiul, adica toate ingredientele la gramada. Pe...Citeste continuarea
Chec cu bombite de branza
Postat de: eduard_09 in PrajituriBilute de branza -amestecam toate ingredientele si formam bilutele de marimea unei nuci mai mari si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Chec -intr-un bol mai mare amestecam...Citeste continuarea
Chec cu bulion si curry
Postat de: bucataria_cu_mirodenii in Aperitive / Garnituri1. Faina se cerne si se amesteca intr-un bol cu bicarbonatul de sodiu si cu sarea. 2. Se adauga ouale si se framanta/ amesteca. 3. Se adauga apoi condimentele: oregano, curry...Citeste continuarea
Chifle umplute cu ou si piept de pui
Postat de: CookieMonster in Aperitive / Garnituri1. Pieptul de pui il taiem cubulete si-l punem la rumenit in 20 g de unt. 2. Taiem capacelele chiflelor si le scotem miezul cu ajutorul unei linguri. 3. Ungem bine interiorul cu unt,...Citeste continuarea
Compot de gutui
Postat de: babi5 in Sirop / CompotAm curatat gutuile le-am taiat felii le-am spalat , apoi am facut siropul din apa si zaha, am dat in clocot apoi am adaugat gutuile si scortisoara...Citeste continuarea
Crema de zahar ars
Postat de: Creatsa in DulciuriPune pe foc intr-o forma de yena (20 cm diametru) zaharul pana prinde o culoare aurie.(Mare atentie sa nu se arda) Cat este lichid caramelul distribuie-l uniform pe peretii vasului si lasa-l la...Citeste continuarea
Chec cu dovleac copt
Postat de: alldayspice in PrajituriPunem la copt dovleacul. Il taiem felii si il asezam intr-o tava de cuptor, la o temperatura de 200 grade celsius pana cand acesta devine moale. Dupa ce este gata, lasam la racit si desprindem...Citeste continuarea
Cornulete cu gem
Postat de: laura2002 in PrajituriLaptele se incalzeste putin si se adauga drojdia si sarea. In faina se face o gaura se adauga laptele , uleiul mirodeniile zaharul. Se amesteca si se lasa 30 min la frigider. Se scoate se...Citeste continuarea
Castraveti la otet
Postat de: ianculubita in MuraturiIntr-un vas punem otetul, apa, zaharul, sarea sa fiarba iar cand incepe sa clocoteasca adaugam castravetii spalati si-i oparim 1-2 minute, doar cat isi schimba culoarea. Scoatem castravetii...Citeste continuarea
Cartofi la cuptor cu sos de ceapa...
Postat de: merisor67 in Mancaruri de postCuratam cartofii, ii spalam si ii feliem pe lung. Tapetam o tava cu hartie de copt, asezam cartofii, ii stropim cu ulei de masline, presaram sare si rozmarin si dam tava la cuptor pentru 40 de...Citeste continuarea
Chiftelute de pui cu cascaval
Postat de: eduard_09 in Aperitive / GarnituriTocam carnea cu morcovul,ceapa prin masina de tocat carne. Tocam patrunjelul,mararul,cascavalul il dam prin razatoare si adaugam peste carne,adaugam si restul de ingrediente si amestecam bine....Citeste continuarea
Ciorba cu fasole fideluta si dovlecel
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri de postCuratam pastaile si le rupem mai mici,sa nu ne inecam cand bagam in gura.Ceapa o taiem marunt,ardeiul cubulete mici iar morcovul il dam pe razatoare.Calim ceapa,morcovul si ardeiul in putin...Citeste continuarea
Clatite cu ciocolata si mascarpone
Postat de: Poliana in DulciuriPractic azi nu o sa va scriu prea multe la reteta, pentru ca despre clatite v-am mai spus si reteta o puteti lua de aici , si e reteta mea preferata, sau puteti sa faceti ce reteta de...Citeste continuarea
Curcan cu sos de ceapa
Postat de: ianculubita in CurcanCarnea spalata,taiata cubulete,o punem in vasul cu ulei incins sa se caleasca impreuna cu ceapa tocata marunt,ardeiii cubulete inclusiv cei iuti,dupa 15-20min timp in care amestecam sa nu se...Citeste continuarea
Covrigei cu chimen si parmezan
Postat de: Ela68 in Aperitive / GarnituriMargarina tinuta la temperatura camerei se amesteca cu branza faramitata, apoi se adauga otetul, chimenul macinat si faina. Se framanta pana se obtine un aluat omogen, se inveleste in folie...Citeste continuarea
Cuib de viespi pizza
Postat de: mitinita in PizzaAluatul de pizza Intr-un bol,punem putina apa,drojdia si sarea. Lasam cateva minute deoparte,apoi adaugam restul de apa,faina si framantam un aluat. Acoperim bolul cu o casca de dus si...Citeste continuarea
Chiftele cu sos de mărar
Postat de: panacris in Mancaruri cu carneCarnea tocată se amestecă energic, cu ouăle, pesmetul, sarea, piperul și boiaua, apoi se pun la prăjit în uleiul de rapiță încins. Chiftelele prăjite se scot într-o...Citeste continuarea
Crumble cu prune
Postat de: timea in PrajituriPregatim mai intai aluatul faramicios (crumble-ul) amestecand untul cu zaharul si faina. Aluatul obtinut il punem in folie alimentara si il dam la congelator 10-15 minute. In acest timp...Citeste continuarea
Chiftele cu sos din zacuscă
Postat de: panacris in Mancaruri cu carneCarnea tocată se amestecă energic, cu ouăle, pesmetul, sarea, piperul și boiaua, apoi se pun la prăjit în uleiul de rapiță încins. Chiftelele prăjite se scot într-o...Citeste continuarea
Chifle Laugenbrot
Postat de: Valclaudia in PiineAluatul se prepara normal, amestecand toate ingredientele. Inainte de a-l imparti in portii mai mici il lasam la dospit 30 min. Intre timp punem apa la fiert cu sarea si bicarbonatul....Citeste continuarea
Ciuperci fripte
Postat de: madi_marin in Aperitive / GarnituriCiupercile şi ceapa roşie se curăţă şi se toacă mai mare. Ceapa se pune la călit în puţin ulei până se înmoaie, apoi se adaugă ciupercile şi usturoiul, se...Citeste continuarea
Cornuri pufoase cu magiun
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriMai intai scoatem toate ingredientele necesare sa fie la temperatura camerei. Laptele il punem intr-un ibric pana devine caldut. Drojdia o dizolvam cu o lingurita zahar, apoi 5-6 linguri lapte...Citeste continuarea
Clafoutis cu prune
Postat de: merisor67 in PrajituriFrecam ouale cu zaharul, sarea si zaharul vanilat, apoi adaugam smantana, laptele si treptat faina. Tapetam o forma de tarta cu unt, punem 2/3 din compozitie si dam la cuptorul preincalzit...Citeste continuarea
Ciorba taraneasca de pui
Postat de: camelia75 in CiorbeCarnea de pui curatata si spalata se pune intr-o oala cu 3,5 l apa rece. Se pune la fiert si se spumuieste cu ajutorul unei spumiere de cate ori este necesar. Dupa ce a dat in cateva clocote se...Citeste continuarea
Caras la cuptor in sos de vin
Postat de: Bunica in Crap / CarasCarasul l-am cumparat curatat si eviscerat. Am spalat bine pestele, l-am crestat pe spate si l-am pus in tava L-am condimentat pe ambele parti. Am turnat vinul,cateva bucatele de lamaie...Citeste continuarea
Ciocolata si ganache cu matcha
Postat de: Lia1 in PrajituriCREMA GANACHE DE CIOCOLATA ALBA SI MATCHA Punem frisca lichida intr-o craticioara si o incalzim pe foc mic pana este fierbinte. Nu trebuie sa fiarba ci doar sa fie fierbinte....Citeste continuarea
Choux cu ciocolata si caramel
Postat de: Creatsa in PrajituriPentru coji pune la fiert intr-o craticioara apa,laptele,uleiul,sarea si zaharul. Cand incepe sa fiarba adauga toata faina si amesteca energic pana se formeaza o bila de aluat apoi lasa aluatul...Citeste continuarea
Chisca de porc
Postat de: AnyCostescu in Mancaruri cu carneLegumele se toaca marunt si se pun la calit. Se lasa circa 5 minute la foc mic. Adaugam pasta de mici si orezul si amestecam bine. Asezonam cu sare si piper. Se ia matul de porc si se...Citeste continuarea
Cipsuri facute in casa
Postat de: Iuliaj in Mancaruri de postSe curata si se feliaza cartofii (foarte subtiri dupa cum vedeti in fotografia atasata). Se usuca cu un prosop de bucatarie. Punem cartofii intr-un bol, peste ei presaram sare si punem uleiul de...Citeste continuarea
Cuib de carne tocata
Postat de: sufletista in Mancaruri cu carneCeapa,morcovii,usturoiul curatam de coaja,spalam bine si ii tocam cu ajutorul robotului sau prin masina de tocat,Compozitia o rasturnam intr-un castron mai mare, Cartofii ii curatam de...Citeste continuarea
Ciulama de pui cu ciuperci
Postat de: laura2002 in PuiPieptul de pui se taie felii ce pentru șnițel se bate se condimenteaza cu sare piper se unge cu ulei si se pune pe gratar. Ciupercile se curata se spala si se pun la fiert. Smintina se...Citeste continuarea
Colaci cu ceapa
Postat de: Giana in Aperitive / GarnituriSe dizolva drojdia in laptele cald, se adauga zaharul si putina faina, se lasa 10 min la dospit. Apoi adaugam sarea, uleiul, albusul de ou, faina si framantam pana obtinem un aluat ca de paine...Citeste continuarea
Chec marmorat si glazurat cu ciocolata
Postat de: marcelika in PrajituriSeparati albusul de galbenus. Se bate galbenusul cu 5 linguri de zahar pana se topeste acesta si are consistenta unei smantani, se adauga uleiul incet si se continua baterea . Se bat...Citeste continuarea
Ciorba radauteana
Postat de: sufletista in CiorbeCuratam radacinele,le spalam,le taiem in bucati mai mari si le punem intr-o cratita, Adaugam ceapa curata,morcovii curatati si taiati in 2,crenguta de cimbru,foile de dafin,boabe de...Citeste continuarea
Crochete de cartofi
Postat de: Alina26 in Aperitive / Garnituri1.Am pus cartofi la fiert cu apa rece si sare.Dupa ce s-a fiert i-am scos si i-sm lasat la racit. 2.Am pus la inmuiat painea,apoi am scurs-o si am faramitat-o.Am curatat cartofi si i-am dat pe...Citeste continuarea
Clatite umplute cu frisca
Postat de: antici_gabytza in DulciuriAluatul - amestecam ouale cu laptele.Adaugam treptat iaurtul,zaharul si esenta.Mixam bine impreuna si adaugam un praf de sare si plicurile da zahar vanilat. La final adaugam faina treptat pana...Citeste continuarea
Ciulama de pui si ciuperci
Postat de: carla27carla in PuiSe curata ceapa si se toaca marunt ,ardeiul kapia se curata de cotor ,se spala si se taie cubulete. Se incinge uleiul intr-o tigaie se adauga ceapa si ardeiul si se caleste. Se adauga pieptul...Citeste continuarea
Cosulete cu ou
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriPieptul de pui se taie felii subtiri,se bat cu ciocanul pentru snitele, Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust Se ung formele de briosa cu ulei si asezam pe margine cate o felie de...Citeste continuarea
Cornulete cu magiun de prune
Postat de: mon in DulciuriUntura cu praful de copt stins in otet si apa se freaca cu lingura pana la omogenizare si arata ca o maioneza,adaugam apoi faina si framantam 10-15 minute pana aluatul nu se mai lipeste de maini....Citeste continuarea
Chec cu prune
Postat de: timea in PrajituriMixam ouale intregi cu un varf de sare pana se deschid la culoare. Adaugam zaharul si mai mixam aprox 5 minute. Adaugam treptat uleiul, laptele coaja si zeama de lamaie, mixand dupa fiecare....Citeste continuarea