A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Creveti cu ghimbir si usturoi...

Postat de: JamilaCuisine in Fructe de mare

Intr-o tigaie incapatoare incingem putin uleiul de masline, ghimbirul toacat, ardeiul iute tocat marunt si usturoiul maruntit si calim totul pentru cateva minute cat sa se infuzeze bine toate...Citeste continuarea

Chiftele cu sos si cartofi cu...

Postat de: papabundetot in Porc

Am pus carnea intr-un castron,impreuna cu celelalte ingrediente,frunzele de busuioc le-am tocat marunt si le-am adaugat si pe ele,am amestecat totul bine si apoi am format bilutele de carne pe...Citeste continuarea

Ciuperci umplute

Postat de: nilgun in Aperitive / Garnituri

La ciupercute luam coditele si le tocam marunt. Palariutele le punem intr-o tava cu folie de aluminiu cu fata in sus. Stropim atat tava cat si ciupercutele cu ulei de masline. Ciupercutele le...Citeste continuarea

Chec de post by Miha

Postat de: nilgun in Mancaruri de post

Intr-un castron punem apa, uleiul, zaharul, coaja de lamaie si faina si amestecam pana obtinem o compozitie omogena. Aceasta compozitie o impartim in doua. In rima parte punem dulceata de visine...Citeste continuarea

Ciorba de fasole verde

Postat de: babi5 in Ciorbe

Am curatat ceapa, ardeiul si zarzavatul, le-am spalat si tocat marunt, apoi le-am pus impreuna cu uleiul intr-o oala de 4 l la calit. Am pus putina apa si am lasat sa fiaba la foc moale, apoi am...Citeste continuarea

Ciorba de vita

Postat de: Alina26 in Ciorbe

1.Am splat carnea,am taiat-o cubulete si am pus-o la fiert,la foc mic.Am dat la o parte cu o paleta.spuma. 2.Am curatat si am spalat legumele.Am tocat marunt ceapa,telina verde si am dat pe...Citeste continuarea

Clatite aromate a la Robert

Postat de: panacris in Dulciuri

Ouăle se bat energic cu zahărul vanilinat, sarea, esența de rom, nuca de cocos, făina și laptele, până ce se obține consistența dorită. Clătitele se prăjesc pe rând...Citeste continuarea

Ciorbă de cartofi cu zeamă de varză

Postat de: panacris in Ciorbe

Ceapa se curăță se taie mărunt și se călește în puțină grăsime și apă. Între timp se curăță zarzavaturile, se toacă mărunt și se adaugă la ceapa translucidă. Se...Citeste continuarea

Chiftele marinate

Postat de: cris2711 in Porc

Prepararea chiftelelor: Intr-un castron se adauga carnea tocata,ceapa tocata ,chifla,oul,patrunjelul,sarea si piperul.Se amesteca bine.Se adauga putin pesmet pana se formeaza compozitia de...Citeste continuarea

Cruson de mere si gutui

Postat de: andaoana in Cocktail

Gutuile se  spala bine in asa fel incat sa mearga tot puful de pe ele , si se taie in 4 . Se curata  de seminte, si de toata partea tare din jurul semintelor , apoi se taie felii...Citeste continuarea

Cornuri din aluat dospit cu branza...

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Intr-un castron mare punem faina, in mijloc facem o gaura si punem drojdia faramitata, zaharul, ouale, coaja de lamaie, smantana, branza de vaci si uleiul, adica toate ingredientele la gramada. Pe...Citeste continuarea

Chec cu bombite de branza

Postat de: eduard_09 in Prajituri

Bilute de branza -amestecam toate ingredientele si formam bilutele de marimea unei nuci mai mari si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Chec -intr-un bol mai mare amestecam...Citeste continuarea

Chec cu bulion si curry

Postat de: bucataria_cu_mirodenii in Aperitive / Garnituri

  1. Faina se cerne si se amesteca intr-un bol cu bicarbonatul de sodiu si cu sarea.  2. Se adauga ouale si se framanta/ amesteca. 3. Se adauga apoi condimentele: oregano, curry...Citeste continuarea

Chifle umplute cu ou si piept de pui

Postat de: CookieMonster in Aperitive / Garnituri

1. Pieptul de pui il taiem cubulete si-l punem la rumenit in 20 g de unt.  2. Taiem capacelele chiflelor si le scotem miezul cu ajutorul unei linguri. 3. Ungem bine interiorul cu unt,...Citeste continuarea

Compot de gutui

Postat de: babi5 in Sirop / Compot

Am curatat gutuile le-am  taiat felii  le-am spalat  ,  apoi  am facut  siropul din apa si zaha, am dat in clocot apoi am adaugat  gutuile  si scortisoara...Citeste continuarea

Crema de zahar ars

Postat de: Creatsa in Dulciuri

Pune pe foc intr-o forma de yena (20 cm diametru) zaharul pana prinde o culoare aurie.(Mare atentie sa nu se arda) Cat este lichid caramelul distribuie-l uniform pe peretii vasului si lasa-l la...Citeste continuarea

Chec cu dovleac copt

Postat de: alldayspice in Prajituri

Punem la copt dovleacul. Il taiem felii si il asezam intr-o tava de cuptor, la o temperatura de 200 grade celsius pana cand acesta devine moale. Dupa ce este gata, lasam la racit si desprindem...Citeste continuarea

Cornulete cu gem

Postat de: laura2002 in Prajituri

Laptele se incalzeste putin si se adauga drojdia si sarea. In faina se face o gaura se adauga laptele , uleiul mirodeniile zaharul. Se amesteca si se lasa 30 min la frigider. Se scoate se...Citeste continuarea

Castraveti la otet

Postat de: ianculubita in Muraturi

Intr-un vas punem otetul, apa, zaharul, sarea sa fiarba iar cand incepe sa clocoteasca adaugam castravetii spalati si-i oparim 1-2 minute, doar cat isi schimba culoarea. Scoatem castravetii...Citeste continuarea

Cartofi la cuptor cu sos de ceapa...

Postat de: merisor67 in Mancaruri de post

Curatam cartofii, ii spalam si ii feliem pe lung. Tapetam o tava cu hartie de copt, asezam cartofii, ii stropim cu ulei de masline, presaram sare si rozmarin si dam tava la cuptor pentru 40 de...Citeste continuarea

Chiftelute de pui cu cascaval

Postat de: eduard_09 in Aperitive / Garnituri

Tocam carnea cu morcovul,ceapa prin masina de tocat carne. Tocam patrunjelul,mararul,cascavalul il dam prin razatoare si adaugam peste carne,adaugam si restul de ingrediente si amestecam bine....Citeste continuarea

Ciorba cu fasole fideluta si dovlecel

Postat de: Constelatialeu in Mancaruri de post

Curatam pastaile si le rupem mai mici,sa nu ne inecam cand bagam in gura.Ceapa o taiem marunt,ardeiul cubulete mici iar morcovul il dam pe razatoare.Calim ceapa,morcovul si ardeiul in putin...Citeste continuarea

Clatite cu ciocolata si mascarpone

Postat de: Poliana in Dulciuri

Practic azi nu o sa va scriu prea multe la reteta, pentru ca despre clatite v-am mai spus si reteta o puteti lua de  aici , si e reteta mea preferata, sau puteti sa faceti ce reteta de...Citeste continuarea

Curcan cu sos de ceapa

Postat de: ianculubita in Curcan

Carnea spalata,taiata cubulete,o punem in vasul cu ulei incins sa se caleasca impreuna cu ceapa tocata marunt,ardeiii cubulete inclusiv cei iuti,dupa 15-20min timp in care amestecam sa nu se...Citeste continuarea

Covrigei cu chimen si parmezan

Postat de: Ela68 in Aperitive / Garnituri

Margarina tinuta la temperatura camerei se amesteca cu branza faramitata, apoi se adauga otetul, chimenul macinat si faina. Se framanta pana se obtine un aluat omogen, se inveleste in folie...Citeste continuarea

Cuib de viespi pizza

Postat de: mitinita in Pizza

Aluatul de pizza Intr-un bol,punem putina apa,drojdia si sarea. Lasam cateva minute deoparte,apoi adaugam restul de apa,faina si framantam un aluat. Acoperim bolul cu o casca de dus si...Citeste continuarea

Chiftele cu sos de mărar

Postat de: panacris in Mancaruri cu carne

Carnea tocată se amestecă energic, cu ouăle, pesmetul, sarea, piperul și boiaua, apoi se pun la prăjit în uleiul de rapiță încins. Chiftelele prăjite se scot într-o...Citeste continuarea

Crumble cu prune

Postat de: timea in Prajituri

Pregatim mai intai aluatul faramicios (crumble-ul) amestecand untul cu zaharul si faina. Aluatul obtinut il punem in folie alimentara si il dam la congelator 10-15 minute. In acest timp...Citeste continuarea

Chiftele cu sos din zacuscă

Postat de: panacris in Mancaruri cu carne

Carnea tocată se amestecă energic, cu ouăle, pesmetul, sarea, piperul și boiaua, apoi se pun la prăjit în uleiul de rapiță încins. Chiftelele prăjite se scot într-o...Citeste continuarea

Chifle Laugenbrot

Postat de: Valclaudia in Piine

Aluatul se prepara normal, amestecand toate ingredientele. Inainte de a-l imparti in portii mai mici il lasam la dospit 30 min. Intre timp punem apa la fiert cu sarea si bicarbonatul....Citeste continuarea

Ciuperci fripte

Postat de: madi_marin in Aperitive / Garnituri

Ciupercile şi ceapa roşie se curăţă şi se toacă mai mare. Ceapa se pune la călit în puţin ulei până se înmoaie, apoi se adaugă ciupercile şi usturoiul, se...Citeste continuarea

Cornuri pufoase cu magiun

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Mai intai scoatem toate ingredientele necesare sa fie la temperatura camerei. Laptele il punem intr-un ibric pana devine caldut. Drojdia o dizolvam cu o lingurita zahar, apoi 5-6 linguri lapte...Citeste continuarea

Clafoutis cu prune

Postat de: merisor67 in Prajituri

Frecam ouale cu zaharul, sarea si zaharul vanilat, apoi adaugam smantana, laptele si treptat faina. Tapetam o forma de tarta cu unt, punem 2/3 din compozitie si dam la cuptorul preincalzit...Citeste continuarea

Ciorba taraneasca de pui

Postat de: camelia75 in Ciorbe

Carnea de pui curatata si spalata se pune intr-o oala cu 3,5 l apa rece. Se pune la fiert si se spumuieste cu ajutorul unei spumiere de cate ori este necesar. Dupa ce a dat in cateva clocote se...Citeste continuarea

Caras la cuptor in sos de vin

Postat de: Bunica in Crap / Caras

Carasul l-am cumparat curatat si eviscerat. Am spalat bine pestele, l-am crestat pe spate si l-am pus in tava L-am condimentat pe ambele parti. Am turnat vinul,cateva bucatele de lamaie...Citeste continuarea

Ciocolata si ganache cu matcha

Postat de: Lia1 in Prajituri

CREMA GANACHE DE CIOCOLATA ALBA SI MATCHA Punem frisca lichida intr-o craticioara si o incalzim pe foc mic pana este fierbinte. Nu trebuie sa fiarba ci doar sa fie fierbinte....Citeste continuarea

Choux cu ciocolata si caramel

Postat de: Creatsa in Prajituri

Pentru coji pune la fiert intr-o craticioara apa,laptele,uleiul,sarea si zaharul. Cand incepe sa fiarba adauga toata faina si amesteca energic pana se formeaza o bila de aluat apoi lasa aluatul...Citeste continuarea

Chisca de porc

Postat de: AnyCostescu in Mancaruri cu carne

Legumele se toaca marunt si se pun la calit. Se lasa circa 5 minute la foc mic. Adaugam pasta de mici si orezul si amestecam bine. Asezonam cu sare si piper. Se ia matul de porc si se...Citeste continuarea

Cipsuri facute in casa

Postat de: Iuliaj in Mancaruri de post

Se curata si se feliaza cartofii (foarte subtiri dupa cum vedeti in fotografia atasata). Se usuca cu un prosop de bucatarie. Punem cartofii intr-un bol, peste ei presaram sare si punem uleiul de...Citeste continuarea

Cuib de carne tocata

Postat de: sufletista in Mancaruri cu carne

Ceapa,morcovii,usturoiul  curatam de coaja,spalam bine si ii tocam cu ajutorul robotului sau prin masina de tocat,Compozitia o rasturnam intr-un castron mai mare, Cartofii ii curatam de...Citeste continuarea

Ciulama de pui cu ciuperci

Postat de: laura2002 in Pui

Pieptul de pui se taie felii ce pentru șnițel se bate se condimenteaza cu sare piper se unge cu ulei si se pune pe gratar. Ciupercile se curata se spala si se pun la fiert. Smintina se...Citeste continuarea

Colaci cu ceapa

Postat de: Giana in Aperitive / Garnituri

Se dizolva drojdia in laptele cald, se adauga zaharul si putina faina, se lasa 10 min la dospit. Apoi adaugam sarea, uleiul, albusul de ou, faina si framantam pana obtinem un aluat ca de paine...Citeste continuarea

Chec marmorat si glazurat cu ciocolata

Postat de: marcelika in Prajituri

Separati albusul de galbenus. Se bate galbenusul cu 5 linguri de zahar pana se topeste acesta si are consistenta unei smantani, se adauga uleiul incet  si se continua baterea . Se bat...Citeste continuarea

Ciorba radauteana

Postat de: sufletista in Ciorbe

Curatam radacinele,le spalam,le taiem in bucati mai mari si le punem intr-o cratita, Adaugam ceapa curata,morcovii curatati si taiati in 2,crenguta de cimbru,foile de dafin,boabe de...Citeste continuarea

Crochete de cartofi

Postat de: Alina26 in Aperitive / Garnituri

1.Am pus cartofi la fiert cu apa rece si sare.Dupa ce s-a fiert i-am scos si i-sm lasat la racit. 2.Am pus la inmuiat painea,apoi am scurs-o si am faramitat-o.Am curatat cartofi si i-am dat pe...Citeste continuarea

Clatite umplute cu frisca

Postat de: antici_gabytza in Dulciuri

Aluatul - amestecam ouale cu laptele.Adaugam treptat iaurtul,zaharul si esenta.Mixam bine impreuna si adaugam un praf de sare si plicurile da zahar vanilat. La final adaugam faina treptat pana...Citeste continuarea

Ciulama de pui si ciuperci

Postat de: carla27carla in Pui

Se curata ceapa si se toaca marunt ,ardeiul kapia se curata de cotor ,se spala si se taie cubulete. Se incinge uleiul intr-o tigaie se adauga ceapa si ardeiul si se caleste. Se adauga pieptul...Citeste continuarea

Cosulete cu ou

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

Pieptul de pui se taie felii subtiri,se bat cu ciocanul pentru snitele, Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust Se ung formele de briosa cu ulei si asezam pe margine cate o felie de...Citeste continuarea

Cornulete cu magiun de prune

Postat de: mon in Dulciuri

Untura cu praful de copt stins in otet si apa se freaca cu lingura pana la omogenizare si arata ca o maioneza,adaugam apoi faina si framantam 10-15 minute pana aluatul nu se mai lipeste de maini....Citeste continuarea

Chec cu prune

Postat de: timea in Prajituri

Mixam ouale intregi cu un varf de sare pana se deschid la culoare. Adaugam zaharul si mai mixam aprox 5 minute. Adaugam treptat uleiul, laptele coaja si zeama de lamaie, mixand dupa fiecare....Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

ieri la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]