Cartofi caliti cu ceapa
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postSpalam cartofii si ii fierbem in coaja. Ceapa si ardeiul se spala, se curata si se taie dupa preferinta. Se calesc in 6 linguri de ulei. Cartofii fierti se curata de coaja si se dau pe...Citeste continuarea
Choux cu ton
Postat de: doralinda72 in Aperitive / GarnituriCu un varf de cutit facem cat se poate de mica o gaura in gogosele cat sa putem pune umplutura. Tocam cu cutitul castraveciorii in cubulete mici, iar conserva de ton,aruncam lichidul care se...Citeste continuarea
Cornuri din aluat dospit cu branza...
Postat de: MotanLaOale in PrajituriALUAT Faina, zaharul, oul, drojdia sfaramata, smantana, uleiul, branza de vaci, coaja de lamaie si un praf de sare se pun toate intr-un castron incapator. Laptele se incalzeste...Citeste continuarea
Chiftelute cu spaghete in vas Zepter
Postat de: Irina in CurcanDe cate ori pregatesc chiftelute cu spaghete imi vine in minte scena din desenul animat "Doamna si vagabondul", in care trag amandoi, el si ea din aceeasi pasta, pana li se ating...Citeste continuarea
Chiftelute cu sos la cuptor
Postat de: caroline in Mancaruri cu carneMai intai incepem cu prepararea chiftelutelor. Curatam cartofii de coaja ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa rece cu sare.Cand s-au fiert in scurgem de apa si ii lasam sa se raceasca...Citeste continuarea
Chec din albusuri
Postat de: eduard_09 in DulciuriMixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana se topeste,adaugam uleiul si laptele mixand dupa fiecare, Adaugam faina amestecata cu praful de copt,omogenizam(eu am...Citeste continuarea
Cartofi aromati la cuptor
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriCartofii ii spalam si ii punem la fiert in apa rece cu sare pentru circa 10 minute. Scurgem apa si lasam cartofii sa se raceasca. Ii curatam de coaja si apoi ii taiem felii insa fara ajunge...Citeste continuarea
Clatite cu ciocolata alba si cocos
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriIntr-un castron punem faina,oul si lapte cat cuprinde,adaugam uleiul si esenta si zaharul vanilat. Preparam clatitele intr-o tigaie ceramica,le prajim pe ambele parti si le scoatem pe o...Citeste continuarea
Ciorba de fasole uscata de post, cu...
Postat de: babi5 in CiorbeDe cu seara am pus fasolea la inmuiat iar dimineata am pus -o la fiert intr-o oala de 4 l. Am lasat sa clocoteasca 10 min,apoi am schimbat apa de 2 ori. Apoi am reinoit apa am...Citeste continuarea
Conopida cu pesmet si smantana
Postat de: Zamfira in Aperitive / GarnituriCuratam conopida de frunzele exterioare si taiem cotorul foarte gros. Desfacem conopida in buchetele potrivite (de marimea caiselor) si le spalam sub un jet puternic de apa rece. Fierbem...Citeste continuarea
Cotlet de porc la cuptor
Postat de: andaoana in PorcCotletul de porc cu putina grasime il ungem cu putin ulei pe toate partile . Pe un fund de lemn punem sare si piper si rostogolim cotletul prin ele in asa fel incat sa se prinda bine pe toate...Citeste continuarea
Ciabatta cu masline si rosii
Postat de: nilgun in PiineDrojdia se dizolva in apa calduta, se adauga zaharul, uleiul, sarea si se amesteca energic. Intr-un bol punem faina , peste punem maiaua obtinuta anterior, si framantam bine. Maslinele...Citeste continuarea
Ciorba taraneasca cu os de porc si...
Postat de: gaby_d in CiorbePune oasele de porc la fiert in 3-4 l apa cu putina sare. Lasa la foc mic sa fiarba aproximativ o ora , spumeaza mereu. Intre timp curata si toaca legumele, ceapa, ardeiul, gogosarul –...Citeste continuarea
Ciorbă de burechite
Postat de: diaconta in CiorbeAm tocat carnea si am condimentat-o.Intr-o cratita am pus putin ulei si am calit ceapa apoi am pus si carnea. Dupa ce s-a racit,am amestecat cu un ou si am pus verdeata. Dintr-un ou si 100 g...Citeste continuarea
Chec cu glazura de unt şi...
Postat de: diaconta in DulciuriAm separat albusurile de galbenusuri la cele 5 oua. Galbenusurile le-am mixat cu 150 g zahar,restul l-am pastrat pentru spuma de albusuri. Am mixat pâna s-a topit zaharul si s-au...Citeste continuarea
Crap la cuptor pe pat de legume
Postat de: deyutzky in Crap / CarasPestele se curata, se spala bine si se sareaza dupa gust. Legumele se curata si se spala bine. Morcovii se taie rondele, ceapa pestisori, rosiile cubulete, iar usturoiul felii. Se pun toate...Citeste continuarea
Coaste de porc caraibiene
Postat de: papabundetot in PorcCoastele trebuie sa stea la marinat cel putin 2 ore in otet de mere (sau otet de cidru de mere),sos soia,usturoiul tocat marunt,ardeii iuti tocati,curry. Porumbul l-am pus la fiert in lapte de...Citeste continuarea
Ciorba de morcovi cu chimen
Postat de: Valclaudia in CiorbeCuratam si spalam legumele. Le taiem dupa preferinta. Le calim in ulei, adaugam chimenul, sare si piper dupa gust+ boabele de piper. Adaugam 4 cani de apa, lasam sa fiarba totul la foc...Citeste continuarea
Ciorba de varza rosie cu afumatura
Postat de: Valclaudia in CiorbeSpalam cu apa rece coastele de porc si pieptul. Spalam varza rosie si o dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Spalam legumele, le taiem dupa preferinta (prazul,rosia si ardeiul), apoi le calim...Citeste continuarea
Ciocolata de casa
Postat de: adnia in DulciuriMod de preparare: Se fierbe apa cu zaharul pana se leaga siropul (proba se face picurand putin sirop pe o faurfurie rece, iar daca picaturile nu se intind, si raman rotunde si...Citeste continuarea
Chiftele de linte verde
Postat de: nilgun in Mancaruri de postLintea se lasa in apa aproximativ 2 ore, dupa care se pune la fiert. Dupa ce lintea e fiarta bine, o mutam intr-un vas in care sa putem lucra cu blenderul si fara apa in care a fiert. Se pun...Citeste continuarea
Cornuri umplute cu gem si ciocolata
Postat de: Constelatialeu in DulciuriIntr-un castronel punem cubul de drojdie cu putin zahar si sare,diluam cu 2 lingurite de lapte caldut si adaugam o lingurita de faina,lasam sa creasca maiaua.Intr-un castron mai mare punem...Citeste continuarea
Castraveti murati in saramura...
Postat de: JamilaCuisine in MuraturiIn primul rand facem saramura pentru castraveti. Pentru fiecare litru de apa adaugam o lingura cu varf de sare mare neiodata. Eu am avut nevoie de 2 litri de saramura si am pus 2 linguri cu varf...Citeste continuarea
Cartofi copti si umpluti ca de la...
Postat de: FlaviaD in Cook and smileCa sa facem cartofi umpluti o sa avem nevoie de niste cartofi destul de mari. Am spalat bine pe coaja sub un jet de apa, apoi am pregatit doua tavi de cozonac pe care le-am uns cu ulei. ...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare a la grec
Postat de: babi5 in CiorbeAm curatat zarzavatul,ardeii si ceapa le-am spalat bine si apoi le-am tocat. Intr-o oala de 6 l. am pus uleiul si am adaugat zarzavatul lasind sa se caleasca usor ,apoi am adaugat ...Citeste continuarea
Creier pane cu paste de orez
Postat de: Bunica in PasteCreierul pane vezi reteta http://www.bucataras.ro/retete/creier-pane-24028.html Pentru paste punem la fiert apa intr-o cratita. Adaugam putina sare si cand fierbe apa in clocot punem...Citeste continuarea
Ciorbita de perisoare din carne de...
Postat de: FlaviaD in CiorbeMai intai am pus apa sa fiarba intr-o oala incapatoare si in ea am taiat niste rosii foarte bine coapte, dar decojite inainte. Urmatorul pas a fost sa pun orezul la fiert intr-o craticioara,...Citeste continuarea
Cornuri cu dulceata de capsuni sau...
Postat de: cris2711 in Dulciuri1.Intr-un castronel se pune drojdia impreuna cu 2 linguri de apa calduta. 2.Intr-un castron mare se adauga restul ingredientelor:faina,laptele,oul,untul si sarea. 3. Se framanta aceasta...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu tarhon
Postat de: Dya in CiorbeTocam legumele si le punem la fiert in 4-5 litri de apa rece. Adaugam si cartofii, taiati cuburi, ii lasam pana au fiert suficient de bine si potrivim de gust cu sare si bors de putina....Citeste continuarea
Ciorba de legume cu aripi de pui,...
Postat de: Elena_Daria in CiorbeSpalam, curatam si taiem marunt legumele. Intr-o oala punem uleiul la incins, apoi adaugam ceapa si o lasam pana se inmoaie. Adaugam apoi morcovul, ardeiul si cartofii. Acoperim cu un...Citeste continuarea
Crema de mascarpone si ciocolata
Postat de: rhapsody in Dulciuri1. Intr-un vas non-aderent punem 150 ml frisca lichida la infierbantat, avand grija sa nu dea in fiert. 2. Oprim focul, adaugam ciocolata rupta, lasam 1-2 min asa apoi invartim cu o...Citeste continuarea
Ciuperci umplute
Postat de: gabrielacuisine in Aperitive / GarnituriSpalam ciupercile si le scoatem cozile. Tocam rosia si piciorusele ciupercilor marunt si le amestecam cu un praf de sare si cu cele 2 linguri de smantana. Asezonam cu piper dupa...Citeste continuarea
Coroniţă cu piept de pui şi hribi
Postat de: diaconta in PuiDrojdia am amestecat-o cu o lingurita de zahar,putina apa calduta si o lingurita de faina. Am lasat sa dospeasca. Faina am amestecat-o cu putina sare ,am pus apoi drojdia,uleiul de masline....Citeste continuarea
Clafoutis cu prune
Postat de: elucubratiiculinare in PrajituriSpălăm prunele, le lăsăm la scurs, apoi le desfacem în două și înlăturăm sâmburele. Prunele am uitat să le cântăresc, dar din poze văd că sunt vreo 10-12...Citeste continuarea
Clatite umplute cu nuci prajite si...
Postat de: Patricia_Iordache_79 in DulciuriAmestecam ouale intregi cu zaharul, folosind un tel. Adaugam apa minerala si praful de copt, praful de sare, esenta de migdale, laptele si faina, treptat. V-a rezulta o compozitie de...Citeste continuarea
Conchiglie cu porumb si somon afumat
Postat de: Lia1 in FusilliSe fierb pastele in multa apa clocotita, cu sare (1 lingurita de sare la 1 litru de apa), pana ce sunt al dente. Se scurg. Intre timp se topeste untul intr-o tigaie mare. Se adauga...Citeste continuarea
Cordon bleu (reteta video)
Postat de: JamilaCuisine in PuiPortionam pipetul de pui in fileuri si apoi pe batem cu ciocanul pentru snitele pentru a le subtia bine. Luam un file de pui si in mijlocul lui punem o felie de cascaval si o felie de prosciutto....Citeste continuarea
Cartofi scazuti cu hribi
Postat de: andaoana in Mancaruri de legumeCartofii ii curatam de coaja si ii taiem rondele , asa cum se vede in imaginea 2 . Ardeiul, ceapa , usturoiul le curatam , le spalam si le taiem dupa dorinta (cubulete, julien , pestisori etc)....Citeste continuarea
Cei mai buni castraveti marinati
Postat de: rhapsody in Muraturi1. Sterilizam borcanele (eu am folosit borcane de 800 g). 2. Spalam castravetii in mai multe ape. 3. Curatam ceapa si morcovul. 4. In fiecare borcan cu capacitatea de 800 punem:...Citeste continuarea
Cornuri cu ciocolata
Postat de: Creatsa in DulciuriIntr-o craticioara pune 100 ml lapte la fiert. Cand a inceput sa fiarba adauga 50 g faina si amesteca bine pana devine o pasta tare. Pune aluatul oparit intr-un bol si lasa-l sa se...Citeste continuarea
Cartofi Dauphinoise (2)
Postat de: Elena_Daria in Aperitive / GarnituriCartofii ii curatam, ii spalam si ii taiem cubulete. Ii punem la fiert in apa cu sare, iar din momentul in care incep sa fiarba ii lasam 10 minute. Cepele le curatam, le spalam si le taiem...Citeste continuarea
Calamari a la romana - Jamie Oliver
Postat de: andaoana in Fructe de mareRondelele de calamari le lasam sa se decongeleze . Pregatim aluatul : -ouale le punem intr-un bol cu sare (dupa gust ) si piper si le batem bine , sa fie spuma . -adaugam berea...Citeste continuarea
Cartofi cu ciocanele la cuptor
Postat de: LadyCrs in PuiCuratam cartofii si ii taiem fasii mai groase. Ii condimentan cu oregano, busuioc, sare , piper, boia si putin ulei. Acelasi lucru il repetam si cu ciocanelel de pui. Lasam la cuptor pana se...Citeste continuarea
Crema de zahar ars
Postat de: mena29 in DulciuriIntr-o cratita caramelizam 6 linguri de zahar pana devin aurii,nu insistam ca se amareste. Rotim usor cratita pana acoperim frumos peretii cu zaharul caramelizat si il lasam sa se raceasca....Citeste continuarea
Cozonac cu nuca si rahat
Postat de: Elena_Daria in DulciuriAluat: Intr-un vas punem faina. Sfarmam drojdia, o adaugam peste faina, punem zaharul si zaharul vanilat, sarea si ouale batute. Intr-un ibric punem laptele, untul taiat cubulete sau...Citeste continuarea
Ciuperci trifolate
Postat de: nadea68 in Aperitive / GarnituriCiupercile se curata de pamant,se spala si se taie felii nu prea subtiri. Intr-o tigaie punem uleiul si untul la incalzit.Adaugam 2 capatani de usturoi taiat in doua. Punem ciupercile in...Citeste continuarea
Cous cous cu creveti si legume
Postat de: Alina26 in Fructe de mare1.Am pus apa la fiert. 2.Intr-un castron mai inalt am pus cous cous si cand apa a inceput sa fiarba am turnat peste.Am acoperit cu un capac si am lasat 8 minute. 3.Dupa aceea am...Citeste continuarea
Caras prajit
Postat de: alinasava in Crap / CarasSe curata pestele de solzi,de codite si maruntaie,se spala foarte bine si apoi se lasa la scurs.Cand s-a uscat se taie in doua pe lungime sau daca doriti il lasati intreg,dar se cresteaza ca sa se...Citeste continuarea
Chec cu crema de pepene galben
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriAlbusurile le batem spuma cu un praf de sare,iar galbenusurile se amesteca cu zaharul,esenta de vanilie si untul taiat cuburi. Pasta de galbenusuri formata o amestecam cu albusurile,adaugam si...Citeste continuarea
Chefal cu morcovi si conopida
Postat de: nilgun in PestePestele era deja fiert pentru borsul de peste, asa ca l-am pus intr-un vas yena, l-am stropit cu ulei de masline, am pus sare, piper sir rozmarin. Conopida si morcovii se spala. Morcovii ii...Citeste continuarea