A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Compot de pere

Postat de: medioto59 in Sirop / Compot

Perele se spala ,se curata de cotoare si seminte apoi se taie in sferturi. Pentru compot eu am folosit borcane de 800 ml spalate si bine uscate. In fiecare borcan am asezat bucatile de...Citeste continuarea

Cosulete cu dovleac

Postat de: andaoana in Dulciuri

Foile de placinta le decongelam . Intindem fiecare foaie pe blatul de lucru si o ungem cu ulei de floarea soarelui sau cu unt topit ( eu am folosit ulei ). Fiecare foaie o taiem pe lung in...Citeste continuarea

Conopida la cuptor cu mozzarela si mac

Postat de: andaoana in Aperitive / Garnituri

Conopida o desfacem buchetele si o tinem in apa rece cam o jumate de ora. O punem la fiert in apa cu sare pana cand se inmoaie mai mult de jumate . O strecuram si o lasam sa stea pana cand...Citeste continuarea

Crema de zahar ars

Postat de: Criss in Dulciuri

Intr-un vas se caramelizeaza zaharul. Atentie sa nu se arda prea tare pentru ca devine amarui. Caramelul se repartizeaza uniform in cele doua vase ceramice si se roteste fiecare vas astfel incat...Citeste continuarea

Compot de coarne de padure

Postat de: mihaelar63 in Sirop / Compot

 Coarnele se spala cu apa rece .  Se aseaza in borcane care sa contina macar 40 % fruct. Apa se amesteca cu zaharul si se toarna peste fructe in borcane . Infiletati borcanele...Citeste continuarea

Cus-cus cu pulpe de pui grill si...

Postat de: krysty in Pui

Se pun intr-o cratita 2l apa cu putina sare si se lasa cam 20 minute sa clocoteasca. In momentul cand clocoteste apa,adaugam cus cus-ul si amestecam pentru a nu se lipi bobitele intre ele. Se lasa...Citeste continuarea

Cotlet cu ciuperci la cuptor

Postat de: rocsi_1612 in Porc

Curatam ceapa, o spalam si o tocam marunt. Ciupercile le spalam si le taiem feliute.  Ardeiul kapia il curatam de seminte si il fasii. Intr-o tigaie incingem uleiul, inabusim ceapa 2-3...Citeste continuarea

Camembert pane cu orez si dulceata...

Postat de: bucataria_cu_mirodenii in Aperitive / Garnituri

1. Pentru pregatirea camembert-ului pane in ulei, se incinge uleiul, se bate un ou, branza se da prin ou si apoi prin pesmet. Se prajeste intre 1-2 minute pe fiecare parte. 2. Pentru varianta...Citeste continuarea

Ciorba de toamna

Postat de: timea in Ciorbe

Mai intai punem vasul cu apa la fiert. Legumele le curatam si le spalam. Tocam ceapa si ardeiul marunt iar morcovul, gulia si telina le taiem felii/rondele. Cand fierbe apa adaugam...Citeste continuarea

Ciorba de pui a la grec

Postat de: Irina in Ciorbe

Am pregatit carnea si legumele pentru ciorba. Carnea am pus-o la fiert si am spumuit-o. Intre timp am curatat legumele si le-am taiat cubulete, iar orezul l-am spalat bine, pana a ramas apa...Citeste continuarea

Chiftele in sos de mazare

Postat de: Elena_Daria in Mancaruri cu carne

Chiftele:  intr-un vas punem carnea tocata, adaugam oul,  usturoiul zdrobit, painea inmuiata in apa (si scursa in prealabil), patrunjelul uscat, sare si piper dupa gust ....Citeste continuarea

Clatite la cuptor cu spanac si urda

Postat de: postavaru in Aperitive / Garnituri

Incepem cu pregatirea clatitelor. Mixam ouale si adaugam untul topit in fir subtire iar apoi laptele. La final adaugam faina si praful de sare si mixam bine, pentru a desface cocoloasele....Citeste continuarea

Crêpes

Postat de: caroline in Dulciuri

Intr-un bol amestecam oul si cele doua galbenusuri. Adaugam faina,friscalichida,laptele si zaharul.Amestecam totul bine. Se adauga apoi untul la temperatura camerei. ( daca ati uitat sa...Citeste continuarea

Ciorba cu conopida

Postat de: Giana in Ciorbe

Ceapa o tocam marunt, morcovul il dam prin razatoarea mica. Pastarnacul il taiem cubulete mici, la fel si cartoful. Conopida o rupem in buchetele mici si ii taiem cotorul. Calim in cratita...Citeste continuarea

Cartofi aromati (la cuptor)

Postat de: Valclaudia in Mancaruri de post

Curatam cartofii de coaja, ii taiem pai si ii spalam in mai multe ape. Asezam cartofii in tava cuptorului, presaram sare, piper,curry si ierburi de rovence dupa gust. Adaugam seminte de in...Citeste continuarea

Chec cu fructe uscate si glazura de...

Postat de: papabundetot in Prajituri

Am separat galbenusul de albus,galbenusurile le-am frecat bine cu zaharul pana s-a topit zaharul complet si galbenusurile si-au dublat volumul,apoi am adaugat uleiul,coaja de lamaie,esenta,faina...Citeste continuarea

Clatite cu dulceata de cirese negre

Postat de: TAB1TA in Dulciuri

Din toate ingredientele se face o compozitie omogena. Se incinge o tigaie si se unge cu o picatura de ulei. Cu ajutorul unui polonic se ia din compozitie si se pune in tigaie la foc mic. Se...Citeste continuarea

Cartofi evantai

Postat de: nadea68 in Aperitive / Garnituri

Cartofii se spala ,se curata si se taie pe lung felii dar nu de tot :), feliile trebuie sa ramana ,,unite''. Intre felii se pune usturoi taiat marunt si cascaval. Deasupra se presara...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare

Postat de: simona72 in Ciorbe

Carnea de vitel se curata de pielite, se spala si se da prin masina de tocat sau prin robotul de bucatarie. Se condimenteaza cu sare si marar, se adauga grisul si oul si se amesteca bine. Din...Citeste continuarea

Ciulama cu ciuperci reinventata

Postat de: Dea_Dea in Mancaruri de legume

Ardeiul se toaca , usturoiul se piseaza. se pun in wok . Se pune uleiul si apa . Ciupercile se pun si ele si se lasa la fiert cu capac 5 min , pana se inmoaie ardeiul. Se condimenteaza cu...Citeste continuarea

Cartofi in straturi

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Cartofii ii curatam, ii spalam si ii punem la fiert cu un praf de sare. Cand sunt patrunsi pe 3/4 ii luam de pe foc, ii scurgem de apa ramasa si ii lasam sa se racoreasca putin. Punem la fiert...Citeste continuarea

Ciorba taraneasca cu carne de porc...

Postat de: TAB1TA in Ciorbe

Carnea se spala, se portioneaza si se pune la fiert intr-o oala cu 2 litri de apa si cu putina sare. In primele minute de fiert se spumeaza. Se lasa sa fiarba aproximativ 45 de minute. Legumele...Citeste continuarea

Cocktail fructe de mare cu sos soia

Postat de: RoXx in Peste

Fructele de mare se spala bine ,se pun in apa fierbinte pe foc si se lasa sa fiarba 5-10 min. Se scot pe un servetel uscat pentru a se scurge bine .Intr-o tigaie incinsa se pune untul si fructele...Citeste continuarea

Conopidă la cuptor

Postat de: Ade200 in Mancaruri de legume

Spălaţi bine conopida şi o lăsaţi în apă rece să iasă eventualelel impurităţi. După ce aţi rupt-o bucheţele o puneti la fiert în apa clocotită cu sare şi adăugaţi 1...Citeste continuarea

Ciulama de pui

Postat de: flori24 in Pui

Se pune uleiul in cratita la incins.Se taie ceapa marunt si se pune la calit,numai cat sa se simta gustul de ceapa .Se spala carnea si se pune langa ceapa la fel si ardeiul gras care se toaca...Citeste continuarea

Compot de mere

Postat de: krysty in Sirop / Compot

Se fierbe apa, pana incepe sa clocoteasca.Intre timp se curata merele de coaja ,apoi se scot samburii. Se spala merele ,apoi se taie pe jumatate sau in patru . Punem merele in apa clocotita,le...Citeste continuarea

Ciorba de vita

Postat de: nadea68 in Ciorbe

Carnea de vita o spalam si o punem la fiert  in 3 l de apa.Lasam la fiert aproximativ 1 ora,avand grija sa adunam spuma la inceput. Intre timp preparam  legumele.Le spalam si le taiem...Citeste continuarea

Castraveti in otet

Postat de: Constelatialeu in Muraturi

Castravetii ii spalam de impuritati.Curatam morcovul si ceapa si le feliem.Pregatim borcanele ( 800 g) ,pe fundul borcanelor punem cate 4-5 feliute de morcov si ceapa,boabe de mustar,asezam...Citeste continuarea

Cornuri rapide (cu Nutella sau...

Postat de: Alina26 in Prajituri

1. Am incins cuptorul la 180°. 2. Am intins aluatul pe masa de lucru,Am taiat in 8 patratele,am pus pe 4 nutelle,iar pe celelelte dulceata. 3. Le-am facut cornuri (cat de cat) le-am uns...Citeste continuarea

Ciorba de fasole verde reteta...

Postat de: MIUTA in Ciorbe

Cum se prepara Ciorba de fasole verde reteta traditionala romaneasca Se caleste in ulei morcovul dat pe razatoarea mica cca 5 minute. Se pune ceapa tocata fin si gogosarul taiat cubulete....Citeste continuarea

Carnaciori picanti in foietaj

Postat de: MIUTA in Aperitive / Garnituri

Taiem carnatii in bucati de cca 5 cm. Foaia de foietaj se intinde putin si se taie fasii subtiri. Am invartit pe fiecare carnacior foaie de foietaj. Se aseaza intr-o tava tapetata cu...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu smantana

Postat de: Irina in Supe/Ciorbe

La mama acasa mai toate ciorbitele erau drese cu bors si cu smantana. Asa le prefer si in ziua de azi... Am curatat si spalat legumele, dupa care le-am taiat cubulete. Intr-un vas Zepter am...Citeste continuarea

Clatite crocante cu gem de prune

Postat de: Sorinnaa in Prajituri

Am amestecat cele 2 oua batute bine cu laptele, apoi am adaugat zaharul vanilat si praful de sare. Cand zaharul vanilat  s-a topit am adaugat faina in compozitie si am omogenizat. Am copt...Citeste continuarea

Cornuri cu sunca si cascaval

Postat de: MIUTA in Piine

Cernem faina in vasul in care vom framanta aluatul.Facem o maia din cubul de drojdie,apa calduta,lingurita de zahar si doua linguri faina.Lasam la dospit maiaua 15 minute.Dupa ce maiaua a dospit...Citeste continuarea

Cuburi din biscuiti

Postat de: amalia01 in Dulciuri

     500 g de biscuiti se sfarama; Ouale se separa de albusuri; Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul si zaharul vanilat; adaugi apoi untul moale si cacaoa; Bati...Citeste continuarea

Cartofi crocanti

Postat de: Sorinnaa in Aperitive / Garnituri

Cartofi se curata de coaja, se spala, se taie in bucati mai mari, se spala si se pun la fiert in apa clocotita. Dupa ce au inceput sa dea semne ca incep sa fiarba se scot din apa se pun intr-o...Citeste continuarea

Cartofi cu aripioare de pui la cuptor

Postat de: Dya in Pui

Rumenim aripioarele, adaugam ardeii feliati, usturoiul si ceapa si le calim pentru 5-10 minute. Asezam totul peste cartofii condimenati din plin cu sare, ardei iute pudra, busuioc si rozmarin si...Citeste continuarea

Crap la cuptor cu legume

Postat de: ianculubita in Crap / Caras

Toate legumele (mai putin rosiile) curatate, taiate rondele fine, le punem in tava pudrate cu sare, piper si usturoi taiat marunt. Deasupra punem pestele de asemenea condimentat, restul de...Citeste continuarea

Cheesecake de avocado cu caramel de...

Postat de: Cristi_Roman in Prajituri

Blatul l-am facut clasic: am tocat marunt biscuitii de unt si i-am amestecat bine apoi cu cele 30 de grame de unt topit. Am intins apoi acest amestec la baza formei rotunde pe care am bagat-o 10...Citeste continuarea

Chec cu portocale

Postat de: doralinda72 in Dulciuri

Spalam bine portocalele, le taiem in 4, scoatem samburii si le taiem marunt cu blenderul dar nu pana devine crema, lasam sa se simta bucatele de portocala! Batem cu mixerul uleiul cu zaharul ptr...Citeste continuarea

Ciupercute pentru copii

Postat de: krysty in Mancare copii

Spalam frunza de salata si o asezam pe o farfurie .Deasupra asezam un baton din felia de cascaval pentru codita unei ciupercute si inca un baton din felia de paine pentru codita celeilalte...Citeste continuarea

Ciorba de nunta

Postat de: Giana in Ciorbe

Morcovul se da prin razatoarea mica iar ceapa se toaca marunt. Se calesc intr-o oala cu putin ulei. Adaugam si carnea tocata si le calim impreuna. Cand carnea isi schimba culoarea adaugam apa...Citeste continuarea

Carne cu ceapa

Postat de: amyna_03 in Pui

Se pun copanele la fiert. Ceapa se curata si se taie cat mai marunt. Dupa ce copanelele au dat cateva clocote adaugam ceapa. Cand ceapa si carnea sunt fierte adaugam bulionul si sare dupa gust Citeste continuarea

Ciorba radauteana

Postat de: amyna_03 in Ciorbe

Pieptul de pui se pune la fiert intr-o oala, dupa ce da cateva clocote adaugam legumele curatate si taiate bucati. Dupa ce au fiert le scoatem la scurs, pieptul il maruntim cu un cutit iar...Citeste continuarea

Cozonac aperitiv

Postat de: Valclaudia in Aperitive / Garnituri

Amestecam drojdia cu sare si zahar sa devina lichida. Adaugam ouale, margarina topita, laptele caldut, apa calduta, apoi incorporam faina. La final adaugam uleiul pentru a lega aluatul, sa...Citeste continuarea

Ciorba de scarita cu paste fainoase

Postat de: Valclaudia in Ciorbe

Spalam scarita de porc sub jet de apa rece. O taiem bucati. Curatam si spalam legumele. Tocam ceapa si ardeiul, le calim in 3 linguri de ulei. Asaugam morcovii taiati rondele. Calim cca 5...Citeste continuarea

Cupcakes cu mascarpone si flori din...

Postat de: ankyy in Prajituri

Florile din ananas: Se alege un ananas destul de marisor si sa fie copt bine. Se curata de coaja si apoi se scobeste din loc in loc, unde mai ramane coaja inauntru. Eu am vazut ca se...Citeste continuarea

Calamar prajit

Postat de: ianculubita in Fructe de mare

Mai intai pregatim sosul de usturoi;pisam foarte bine usturoiul,frecam cu sare adaugand cate putin ulei(2linguri) apoi amestecam cu un borcanel de iaurt,punem in sosiera si-l lasam la frigider...Citeste continuarea

Chiftele de cartofi

Postat de: Valclaudia in Aperitive / Garnituri

Spalam cartofii, ii fierbem in coaja. Ii curatam de coaja, ii dam pe razatoarea fina, adaugam cele 2 oua, busuiocul uscat, sare si piper dupa gust, patrunjelul verde tocat. Curatam ceapa,o...Citeste continuarea

Ciorba de fasole cu ciolan de porc

Postat de: Dya in Ciorbe

Spalam bine fasolea si o punem la fiert, avand grija ca dupa ce da in clocot de cateva ori sa schimbam apa. La 20-30 de minute dupa ce a reinceput fierberea, adaugam ciolanul de porc, spalat...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

ieri la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]