Ciorba cu aripi de pui ,dovlecel si...
Postat de: gurita_ta2005 in CiorbeAripile de pui se spala bine si se pun in oala de ciorba la fiert impreuna cu 2 linguri de vegeta si piper alb. Ceapa se taie marunt,ardeiul kapia il taiem cubulete iar morcovul il dam pe...Citeste continuarea
Caise coapte cu miere și nuci
Postat de: allinutza_bl in DulciuriCaisele se spală și se despică în jumătate scoțând sâmburele. Se așează într-o tavă cu coaja în jos. Nucile zdrobite se amestecă cu mierea până se...Citeste continuarea
Ciorba de legume cu paste si...
Postat de: babi5 in CiorbeAm curatat prima data morcovul si ceapa si ardeiul gras le-am taiat marunt le-am pus intr-o oala de 3 l. la calit cu uleiul de masline ,am adaugat tacimurile de pui le-am lasat...Citeste continuarea
Crema de lapte (pentru prajituri si...
Postat de: Dea_Dea in TorturiLaptele cu zaharul se pun la fiert. Oprim 50 ml lapte pentru amidon. amidonul se pune in castron si se dizolva cu laptele. Cand laptele incepe sa clocoteasca se toarna amidonul si se...Citeste continuarea
Cartofi Dauphinoise cu pui si ciuperci
Postat de: rocsi_1612 in PuiCuratam cartofii, morcovul, ii spalam, ii taiem cuburi potrivit de mari si ii punem la fiert 15 minute, din momentul in care incep sa fiarba, cu putina sare. Cand sunt gata ii scurgem si ii...Citeste continuarea
Clatite cu bere ( umplute cu gem de...
Postat de: andaoana in PrajituriSpargem ouale intr-un castron mai inalt si le batem putin cu un pic de sare . Adaugam faina cernuta , berea si laptele amestecand continuu. O lingura de ulei o punem aici in compozitie , mai punem...Citeste continuarea
Cotlet de porc cu sos de zucchini
Postat de: Dea_Dea in Mancaruri cu carneZucchini se curata de coaja , se taie cubulete si se pune la fiert cu apa , cam 15 min. Se scoate si se lasa la scurs si la racit. Cotletele de porc se bat si se condimenteaza cu sare si...Citeste continuarea
Cartofi cu cascaval la cuptor
Postat de: aliliana in Aperitive / GarnituriCartofii se curata, se spala si se taie rondele. Se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt gata se strecoara si sa dau sub jet de apa rece, se pun la scurs. Se ia un vas ( eu de...Citeste continuarea
Clafutti
Postat de: Kamelia92 in PrajituriOuăle se zbat cu zaharul adaogandu-se un gram de sare si laptele. In timp ce mixam adaogam faina treptat. Tava se tapeteaza cu unt si faina,apoi se toarna masa obținută. Se coace la...Citeste continuarea
Chec rece cu fistic si ciocolata alba
Postat de: Oana in PrajituriNucile si fisticul se prajesc putin intr-o tigaie neaderenta, fara ulei. Se lasa apoi la racit si se curata bine de coji. Se maruntesc putin la robot. Untul, ciocolata alba si mierea se...Citeste continuarea
Chiftele de cartofi - "Ciufulici"
Postat de: Kamelia92 in Aperitive / GarnituriCartofii se curată si se dau prin razatoare. Se adaugă ceapa tăiata marunt si usturoiul fie tăiat marunt, fie tocat, faina si ouăle batute in prealabil. Se sareaza si pipereaza după gust....Citeste continuarea
Cupcakes Cu Champagne Buttercream
Postat de: gatiticuspor in DulciuriCupcakes: Mixati untul cu zaharul pana ce obtineti o crema pufoasa. Adaugati extractul de vanilie si ouale (unul cate unul), daca amestecul incepe sa se taie adaugati cateva lingurite de...Citeste continuarea
Ciocanele de pui cu cartofi la cuptor
Postat de: babi5 in PuiAm spalat bine pulpele le-am condimentat le-am asezat i tava am pus un picut de ulei de masline crenguta de cimbru ,ardeiul si catelul de usturoi ,am pus apa pina la nivelul pulpelor am...Citeste continuarea
Ciorba taraneasca de vacuta
Postat de: andaoana in CiorbeCantitatile depinde de cantitatea pe care doriti sa o pregatiti . Mod de preparare: Carnea o spalam cu apa rece si o taiem cubulete . O punem la fiert si cand face spume luam cu...Citeste continuarea
Chec umed cu caise
Postat de: Elena_Daria in DulciuriIntr-un bol am pus faina, sarea, praful de copt si am amestecat. In alt vas am pus margarina la temperatura camerei, zaharul, zaharul vanilat si am mixat spuma. Am adaugat apoi pe rand cate...Citeste continuarea
Cornuri cu nutella
Postat de: luchiana in DulciuriSe pune intr-un castron drojdia farimitata cu o lingura de faina ,o lingura de zahar si laptele caldut,se amesteca bine toate ingredientele si se da la crescut pentru 30 minute. Intr-un castron...Citeste continuarea
Castraveti murati rapid
Postat de: COSTEO in MuraturiCastravetii cei mai buni sunt cei cu coaja subtire, cu broboane multe de culoare verde inchisa, camasa semintelor cat mai mica si miezul carnos. Se aleg castraveti proaspeti ( cei vestezi se...Citeste continuarea
Cuiburi de viespi (sau melcisori cu...
Postat de: antonelamaka in PrajituriPentru aluat: Se pune faina intr-un vas, se adauga ouale si un praf de sare. Laptele se pune la incalzit, indulcit bine, iar drojdia se pune la dizolvat in putina apa calduta. Cand laptele e cald...Citeste continuarea
Castraveti murati
Postat de: AlexandraOrdean in MuraturiSe spala bine castravetii, frunzele de visin, cimbrul si mararul Hreanul, usturoiul si morcovul se curata fiecare de coaja Se aseaza pe fundul borcanului hrean, frunze de visin, cimbru si...Citeste continuarea
Clatite cu banane si ciocolata
Postat de: caroline in DulciuriLaptele,zaharul,sarea si scortisoara le amestecam bine cu ajutorul unui tel. Adaugam faina treptat si amestecam in continuu pana cand va deveni unaluat de consistenta unei smantani mai groase....Citeste continuarea
Compot de piersici
Postat de: Constelatialeu in Sirop / CompotSe aleg piersicile coapte dar mai tari,se spala puful de pe ele se taie in felii potrivite si se aseaza in borcane de 800 g.Se adauga cca 50 g zahar la borcan,se umplu cu apa,se pune capacul se...Citeste continuarea
Ciocanele cu sos de vin si lapte de...
Postat de: andaoana in PuiCuratam ciocanelele si le punem sa stea putin cu sare si piper . Incingem o tigaie si punem putin ulei . Punem pulpele si le lasam putin la rumenit. Adaugam vinul alb si lasam sa fiarba. Cand...Citeste continuarea
Cheescake cu zmeura
Postat de: ianculubita in DulciuriPunem in blender biscuitii rupti,zaharul iar dupa ce s-au facut firimituri adaugam untul topit;rasturnam in tava mica de tort cu hartie de copt,presam bine si dam la cuptor 10min. Pentru...Citeste continuarea
Chiftele din carne de vita cu multe...
Postat de: andaoana in Aperitive / GarnituriCarnea se toaca , legumele la fel si se pun intr-un castron mai inalt ( ca sa putem sa amestecam bine ) . Adaugam oul , sare , piper si pesmetul . Amestecam bine si lasam putin sa se odihneasca ....Citeste continuarea
Chec cu lamaie si mure
Postat de: gurita_ta2005 in PrajituriMurele se dau sub jet de apa rece,se spala si se pun la scurs.Se pun intr-un castron impreuna cu esenta de lamaie si zaharul vanilat si se lasa peste noapte in frigider. Albusurile se bat spuma...Citeste continuarea
Ciorba de salata verde
Postat de: papabundetot in CiorbeUsturoiul l-am taiat feliute subtiri si l-am calit putin in uleiul de masline,am adaugat apoi frunzele de salata spalate si rupte in bucati mai mici si am lasat la foc pana salata s-a inmuiat....Citeste continuarea
Cacao cu lapte si frisca
Postat de: AlexandraOrdean in CafeaLaptele se pune la incalzit Frisca se bate tare Intr-o cana se freaca bine cacaua cu putin lapte pana devine o pasta, ulterior turnandu-se tot laptele Intr-un pahar inalt se pune cacaua...Citeste continuarea
Castraveti murati
Postat de: xana in MuraturiAm spalat bine borcanul si am asezat castravetii inauntru ocupand cat mai mult spatiu posibil. Apoi am pus usturoiul si morcovul taiate rondele apoi mararul si tarhonul deasupra. Am presarat sarea...Citeste continuarea
Ciorba de fasole cu carnati afumati...
Postat de: artistique in CiorbeCum se prepara Ciorba de fasole cu carnati afumati reteta traditionala romaneasca Se pune la fiert apa intr-o oala mare , adaugam fasolea. Pe masura ce fierbe o sa faca spuma, ar fi bine...Citeste continuarea
Churros
Postat de: caroline in DulciuriPunem la fiert la foc mediu, laptele,apa,untul si zaharul. Cand amestecul incepe sa fiarba se inchide focul.Se adauga toata faina si se amesteca cu ajutorul unui mixer pana ce va avea...Citeste continuarea
Clatite
Postat de: caroline in DulciuriIntr-un bol amestecam laptele ,sarea,scortisoara si zaharul. Treptat adaugam faina amestecand continuu cu un tel. Punem o tigaie pe foc ,ungem cu ulei si cu ajutorul unui polonic turnam din...Citeste continuarea
Ciorba de dovlecei a la grec
Postat de: adnia in CiorbeDovleceii se rad si se sareaza; se lasa sa se odihneasca 10 minute. Intre timp, se curata celelalte legume si se rad (eu am folosit robotul). Se calesc 2 minute legumele, cu...Citeste continuarea
Chiftelute marinate
Postat de: Patricia_Iordache_79 in PorcCum preparam chiftelutele: Se toaca marunt ceapa si se amesteca cu carnea, usturoiul pisat, oul bine batut si pesmet. Potrivim de sare , piper si adaugam putina boia. Cu...Citeste continuarea
Clatite cu merisoare,inghetata si mure
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriSe amesteca bine oul cu zaharul vanilat si esenta de vanilie,faina si laptele,pana se formeaza o compozitie subtire-groasa pentru clatite.Daca mai este nevoie se mai adauga lapte. Adaugam si...Citeste continuarea
Chec brazilian
Postat de: caroline in PrajituriIntr-un bol amestecam cacaua,zaharul si faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Intr-un ibric incalzim laptele in care am adaugam cafeaua. Punem laptele in bol peste celelalte...Citeste continuarea
Covrigi
Postat de: caroline in PiineDizolvam drojdia in apa calduta impreuna cu zaharul si 4 linguri faina.Lasam putin sa dospeasca.Circa 10 minute. Punem drojdia peste restul de faina,adaugam sarea,uleiul si framantam pana ce...Citeste continuarea
Cupe cu spuma de capsuni
Postat de: alba_zori in DulciuriCel mai simplu de facut este spuma si este si foarte buna! Am spalat bine caspunii,i-am dat prin blender si i-am strecurat de seminte cu ajutorul unei site. Am pus albusurile impreuna cu...Citeste continuarea
Clatite americane cu cirese
Postat de: Elena_Daria in DulciuriTopim untul si il lasam sa se raceasca. Intr-un vas punem oul, laptele, zaharul vanilat si praful de sare. Mixam bine. Adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt si mixam pana...Citeste continuarea
Chec aperitiv cu mazare
Postat de: Xandrinne in Aperitive / GarnituriAm folosit mazare din gradina noastra :), pe care am fiert-o, cateva clocote, in apa sarata. Am mixat bine ouale, am adaugat iaurtul, uleiul, branza si la urma faina cernuta impreuna cu praful de...Citeste continuarea
Cuiburi cu mazare
Postat de: caroline in Mancaruri de legumeSe spala cartofii si se pun la fiert in apa rece cu sare.Cand s-au fiert se scurg de apa. Se pun in robot cartofii ,ouale,parmezanul ras si unt.Se adauga sare dupa gust si se amesteca totul...Citeste continuarea
Ciorba de sfecla cu costita afumata
Postat de: rocsi_1612 in CiorbeSpalam sflecla , o punem intr-o oala cu apa si o punem la fiert. Cand este bine patrunsa, scurgem apa, o lasam sa se raceasca, o decojim si o trecem prin razatoarea cu ochiuri mari. Costita o...Citeste continuarea
Ciorba (zeama de gaina )
Postat de: COSTEO in CiorbeSe curata gaina si se spala,se pune la fiert cu apa rece.Se spumuieste,cand e pe jumatate fiarta se adauga radacinoasele,ardeiul si morcovul,taiate cubulete sau date pe razatoarea mare si...Citeste continuarea
Caisata
Postat de: Valclaudia in BauturiSpalam caisele si lasam sa se usuce apa de pe ele. Le desfacem in doua, scoatem samburii si le punem intr-o sticla de la apa plata de 5l. Punem 1,5 kg zahar peste fructe, miezul scos din 20...Citeste continuarea
Ciorba de legume cu paste fainoase
Postat de: Valclaudia in CiorbeCuratam si spalam legumele. Punem cca 4l de apa la foc. Cand da in clocot adaugam ceapa tocata, ardeiul taiat fasii, uleiul, foaia de dafin, sare si piper. Fierbem totul la foc mic cca 10...Citeste continuarea
Ciorba de burta
Postat de: simona72 in CiorbeCiorba de burta se incepe de fapt prin a face o supa de vita. Deci, punem osul de vita (neaparat sa fie cu maduva) cu apa suficienta, tinand cont si ca dupa ce fierbe apa mai scade si dupa ce...Citeste continuarea
Clatite cu ciocolata si aroma de...
Postat de: AlexandraOrdean in DulciuriSe amesteca ingrdientele cu mixerul sau telul pana ce compozitia devine ca o smantana groasa. Se coc in tigaie, se umplu cu finetti Citeste continuarea
Cartofi wedges
Postat de: Patricia_Iordache_79 in Aperitive / GarnituriCuratam cartofii de coaja, ii spalam si ii taiem pe lungime in bucati (ca in imagine). Ii punem intr-un vas incapator si turnam peste ei, uleiul. Amestecam bine, cu mainile astfel incat...Citeste continuarea
Carne de vita cu vinete la cuptor
Postat de: kukibella in Vitase bat doua oua carnea de vita taiata cubulete se da prin pesmet,oua,pesmet se ıncinge ulei ıntr-o tava,se pune carnea şi dupa se prajeşte la foc mic pana se rumeneşte frumos. se...Citeste continuarea
Ciorbă deasă de dovlecei cu...
Postat de: madi_marin in CiorbeSe toacă ceapa mărunt şi se pune la călit împreună cu morcovul ras pe răzătoarea cu ochiuri mici. Se adaugă apă şi se lasă să fiarbă. Între timp se spală...Citeste continuarea
Ciulama de ciuperci champignon
Postat de: Patricia_Iordache_79 in Mancaruri de legumeSpalam si taiem felii ciupercile, cu tot cu codita. Tocam marunt ceapa si o punem la calit in uleiul de masline. Dupa aproximativ 10 minute adaugam ciupercile, presaram sare si le...Citeste continuarea