Cordon bleu
Postat de: ianculubita in Aperitive / GarnituriCotletul fara os pe care l-am folosit eu,il degresam,taiem felii potrivit de groase,cu un cutit bine ascutit facem cate un buzunar la fiecare felie. Condimentam carnea cu sare,piper,punem in...Citeste continuarea
Ciocanele de pui cu mujdei de...
Postat de: ralu_ca in PuiCiocanelele de pui le-am spalat bine si le-am condimentat. Intr-un tuciulet am turnat untura ( bineinteles facuta de noi in casa ) astel incat ciocanelele sa fie aproape acoperite, am lasat sa se...Citeste continuarea
Chiftelute cu carne de pui,...
Postat de: simona72 in Aperitive / GarnituriCarnea de pui se ia de pe oase si se marunteste in robotul de bucatarie. Ciupercile se curata, se spala si le maruntim si pe acestea tot la robotul de bucatarie. Adaugam usturoiul pisat, ouale,...Citeste continuarea
Cosulete cu ou
Postat de: xana in Aperitive / GarnituriFormele de briose se ung cu putin ulei de masline si in ele asezam cate doua felii de piept de pui. Ardelul se taie cubulete mici si se aseaza peste pui, apoi se sparg ouale cu grija peste ardei....Citeste continuarea
Clatite americane sau pancakes
Postat de: anomisana in DulciuriSe bat ouale cu mierea si mascarpone, se adauga faina amestecata cu praful de copt, apoi se adauga laptele si se omogenizeaza. Iese o compozotie mai groasa decat la clatitele obisnuite. Se kasa 15...Citeste continuarea
Cornuri cu gem
Postat de: timea in DulciuriToate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Punem drojdia la dospit in 100 ml lapte caldut amestecat cu o lingurita de zahar. Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea si...Citeste continuarea
Crenvurşti în aluat
Postat de: madi_marin in Aperitive / GarnituriSe pregăteşte aluatul : se pun într-un castron făina cernută, sarea şi zahărul. În mijloc se toarnă apa caldă în care s-a dizolvat drojdia, untul topit (lichid) şi se...Citeste continuarea
Copanele de pui in sos de dovlecel
Postat de: Valclaudia in PuiCuratam si spalam ceapa si ardeiul. Dovlecelul il spalam si taiem doar capetele,il impartim in jumatate si scobim mijlocul cu semintele (pastram coaja daca nu este prea batran dovlecelul)....Citeste continuarea
Ciorba cu legume si cus cus
Postat de: Elena_Daria in CiorbeAm spalat, curatat si taiat marunt legumele. Intr-o oala am pus uleiul la incins, am adaugat ceapa si am last-o sa se caleasca 3-4 minute. Apoi am adaugat morcovii, cartofii si ardeiul....Citeste continuarea
Ciorba usoara de legume
Postat de: Valclaudia in CiorbeCuratam si spalam legumele. Rosiile se maruntesc impreuna cu frunzele de telina si ardeiul iute prin robot. Ceapa si ardeiul se toaca si se calesc in ulei impreuna cu boabele de fasole si...Citeste continuarea
Croissante ultrarapide
Postat de: Corina33 in PrajituriAluatul decongelat se intinde pe masa, se taie in triunghiuri aproximativ egale si cat mai lungi. Pe fiecare triunghi se aseaza o bucatica de ciocolata, o lingurita crema de alune sau...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare cu os de vita
Postat de: gurita_ta2005 in CiorbeOsul de vita se opareste intr-o oala cu apa clocotita.Se scoate si se pune la fiert in apa rece cu sare si piper,se lasa la fiert la foc mic. Ceapa se toaca marunt,pastarnacul il taiem cubulete...Citeste continuarea
Ciorba de porc a la grec
Postat de: AlexandraOrdean in CiorbeLegumele se curata, se spala bine si se taie fiecare corespunzator. Carnea se spala bine si se taie cubulete. Legumele se pun la calit in putin ulei. Cand ceapa capata o culoare...Citeste continuarea
Chec cu cacao, ness si stafide
Postat de: Elena_Daria in DulciuriIntr-un vas punem ouale, zaharul, praful de sare si mixam bine. Adaugam apoi apa, uleiul si omogenizam. Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam peste compozitia lichida. Impartim...Citeste continuarea
Cartofi taranesti cu ardei kapia
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriCartofii se curata de coaja si se taie cuburi ca de piure. Ardeiul kapia il taiem cubulete ,iar ceapa o taiem marunt si le punem la calit in uleiul de masline. Dupa cateva minute se adauga...Citeste continuarea
Clatite cu finetti
Postat de: Valclaudia in DulciuriPentru inceput mixam in robot nuca de cocos cu apa plata timp de 1 minut pana obtinem o pasta alba omogena.Adaugam uleiul si mai mixam 1 minut. Golim amestecul din vasul robotului in vasul...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu gulii si...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbePuneti osul afumat la fiert si dupa primul clocot aruncati o apa . Puneti 3 l apa si continuati firberea . Curatai si spalati legumele . Puneti la fiert ceapa si ardeiul cubulete ,...Citeste continuarea
Chec cu lamaie si afine
Postat de: Ela68 in PrajituriUntul moale se mixeaza cu zaharul. Se adauga ouale pe rand si batem in continuare pana la omogenizare. Adugam sarea, zeama, coaja de lamaie si iaurtul. Apoi faina cernuta si amestecata cu...Citeste continuarea
Chiftele
Postat de: Elena_Daria in Mancaruri cu carneTocam carnea iar feliile de paine le punem la inmuiat in apa. Intr-un bol punem carnea tocata, oul, painea scursa bine, putin patrunjel uscat, sare si piper dupa gust si omogenizam bine. Cu...Citeste continuarea
Cornulețe aperitiv
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriÎn recipientul mașinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojidia (Atentie! Pastrati aceasta ordine dacă vreti să crească aluatul!!!) Se...Citeste continuarea
Chec cu cacao si fructe ( ca la mama )
Postat de: andaoana in PrajituriPregatim forma de chec si pornim cuptorul . Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuna tare cu zaharul si putina sare, vanilia si daca doriti esente .Cand sunt spuma tare si...Citeste continuarea
Chec aperitiv cu cabanos
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriMuschiul file si pastrama le taiem cubulete. Maslinele le taiem rondele. Ardeiul rosu si kapia il curatam de seminte si il taiem bucati potrivite. Luam cateva fire de marar verde, le spalam,...Citeste continuarea
Cabanos in aluat
Postat de: Dea_Dea in Aperitive / GarnituriIntr-un castron se pune faina , zaharul , sarea si drojdia . Se toarna apa calduta treptat si se amesteca. Apoi se framanta pana obtinem un aluat ce se poate indinde cu sucitorul.La final...Citeste continuarea
Ciorba de rosii
Postat de: Ela68 in CiorbeSpalam bine rosiile si le decojim. Stiu, o sa-mi spuneti ca era mai usor sa le pun in apa clocotita cateva minute, dar nu, ciorba e mult mai gustoasa astfel. Cantitatea este pentru o oala de 5 kg....Citeste continuarea
Creveti pane
Postat de: gurita_ta2005 in PesteCrevetii se curata de coaja,se pastreaza doar codita(arata mai frumos). Se dau sub jet de apa rece si se pun la scurs. Se pun condimentele pe ei si se lasa deoparte 10 minute. Se prepara...Citeste continuarea
Cartofi inabusiti
Postat de: COSTEO in Mancaruri de postSe curata cartofii,se taie in lung in patru,apoi fiecare sfert in bucati mici,mai mici decat pentru borsul de cartofi,pentru ca sa se faca bine. Se spala si se pun intr-o cratita sau...Citeste continuarea
Clatite umplute cu ciuperci si...
Postat de: FlaviaD in Aperitive / GarnituriPentru compozitia de ca perfeclatite am amestecat faina de tarate de grau cu faina neagra si faina de secara. Ambele sunt nutritive, deci alegerea erta pentru micul dejun. Ca sa obtin compozitia...Citeste continuarea
Chec aperitiv
Postat de: ela in Aperitive / GarnituriPunem intr-un castron ouale cu sare,piper si laptele si le batem bine.Incorporam treptat faina cernuta cu praful de copt si amestecam usor pana compozitia se omogenizeaza bine.Adaugam...Citeste continuarea
Cum se fierbe porumbul
Postat de: ralu_ca in Aperitive / GarnituriCum se fierbe porumbul. Porumbul il "decojim" de frunze, le rupem varful si ii punem la fiert in apa, atat cat sa fie acoperiti. Pentru a avea un gust mai bun ii acoperim cu cateva...Citeste continuarea
Ciorbă albă de văcuță,...
Postat de: panacris in CiorbeAm plecat de la rețeta http://www.bucataras.ro/retete/ciorba-de-pui-cu-tarhon-in-vas-zepter-38096.html dar am deviat și am folosit carnea de vită, ce mereu îmi dă...Citeste continuarea
Chiftelute cu dovlecei si telemea...
Postat de: iri_love in Aperitive / GarnituriPentru inceput am curatat dovleceii de coaja si seminte,dupa care i-am dat pe razatoare. Apoi i-am lasat stors bine de zeama (doleceii se vor lasa un pic pana isi lasa multa apa)....Citeste continuarea
Catelusi - sandwich- aperitiv...
Postat de: pusikmea in Mancare copiiDizolvam drojdia in putin apa calduta, peste care adaugam o lingurita de faina si una de zahar si lasam langa o sursa de caldura 10 min ( ochiul de la aragaz ). Dupa ce incepe sa creasca amestecam...Citeste continuarea
Carnat cu sos
Postat de: Dea_Dea in Mancaruri cu carneCarnatul se taie felii si se cresteaza. Se pune putin ulei la incins si se prajeste carnatul 1 min pe fiecare parte. Sosul: Ceapa se toaca, rosia si ardeiul se taie cubulete. Se...Citeste continuarea
Cartofi și ceapă coapte în jar
Postat de: panacris in Mancaruri de postCartofii se spală, se crestează în două, se ”masează” cu margarină sau ulei. Mirodeniile se amestecă cu puțină sare, și se presară peste cartofi. Aceștia se...Citeste continuarea
Ciulama de pui cu dovlecel
Postat de: merisor67 in PuiEu am folosit carne de pui de tara, mai putin pulpele si pieptul. Am pus carnea de pui spalata, la fiert, in putina apa, iar cand a atins punctul de fierbere am scurs apa, am spalat carnea bine...Citeste continuarea
Cotlet de porc cu sos de mustar si...
Postat de: papabundetot in PorcAm pus intr-un castron carnea la marinat in vin cu curry,fulgi de ardei iute si curry si am lasat-o asa cam o jumatate de ora la frigider.Dupa ce carnea s-a marinat am pus-o intr-o tigaie in putin...Citeste continuarea
Crema de frisca cu coulis de zmeura
Postat de: papabundetot in PrajituriAm pus intr-o craticioara la foc frisca lichida impreuna cu zaharul si am lasat pana a dat in clocot,am adaugat apoi si esenta de vanilie. Intr-un castronel am inmuiat in apa rece gelatina...Citeste continuarea
Copanele cu piure de telina si sos...
Postat de: anomisana in PuiPulpele se curata si se spala, apoi se usuca cu servete de hartie. Se ung cu un amestec de ulei de masline, sare, piper, cimbru si curry si se lasa la rece o ora. Se prajesc putin intr-o tigaie,...Citeste continuarea
Ciorba de stir (de post)
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postCuratam frunzele de stir de pe codite,apoi le spalam in mai multe ape. Le maruntim (prin taiere),apoi le calim in doua linguri de ulei. Adaugam putina sare si piper. Calim pana scade apa lasata...Citeste continuarea
Chec umed cu pere şi vişine
Postat de: diaconta in DulciuriPerele le-am curatat de coaja,le-am scos cotorul si le-am taiat felii. Din zahar,apa si zeama de lamâie am facut un sirop în care am pus perele sa se înmoaie putin. Visinele...Citeste continuarea
Cartofi gratinati
Postat de: caroline in Mancaruri de legumeCartofii se curata de coaja se spala si se pun la fiert in apa rece cu sare.Cand s-au fiert se scurg de apa si se lasa sa se raceasca,dupa care ii feliem. Intr-un bol punem...Citeste continuarea
CHEC DE CACAO
Postat de: comanligia in DulciuriSe fierb intr-o cratita laptele,untul,zaharul si cacaoa.Se amesteca pe foc pana la omogenizare.Se iau 6-7 linguri din aceasta compozitie si se pun deoparte,se dau la rece cateva minute.Dupa aceea...Citeste continuarea
Ciorba de fasole boabe cu carne de...
Postat de: cris2711 in CiorbeFasolea se pune in apa rece de pe o zi pe alta. A doua zi se fierbe,se schimba apa de trei ori,de fiecare data dupa ce a dat in fiert.Se strecoara....Citeste continuarea
Cel mai bun hamburger de casa - The...
Postat de: Oana in VitaCarnea de vitel se amesteca cu ceapa tocata foarte fin, cu patrunjel, ou, sare si piper. Cu mana umeda se formeaza chiftelele de hamburger. Se incinge tigaia grill si se frig cate 3 minute pe...Citeste continuarea
Cotlete de berbecut cu sos de menta
Postat de: Oana in OaieCotletele de berbecut se curata de grasime, se spala si se usuca cu servet de hartie. In mojar se piseaza usturoiul cu sare si piper si se amesteca cu rozmarin si uleiul aromatizat. Eu am pus in...Citeste continuarea
Ciorba acra de dovlecel si pastai
Postat de: simona72 in Supe/CiorbeIn oala in care vrem sa facem ciorba punem uleiul la incins. Adaugam ceapa taiata marunt si lasam sa se caleasca putin. Adaugam legumele spalate ,curatate si taiate ca pt ciorba:morcovul, ardeiul,...Citeste continuarea
Cartofi gratinati
Postat de: Elena_Daria in Aperitive / GarnituriCartofii cu tot cu coaja ii spalam si ii punem la fiert in apa cu putina sare. Din momentul in care au inceput sa fiarba ii lasam 15 minute, apoi ii scoatem din apa, ii lasam putin sa se...Citeste continuarea
Chec cu afine si sos de zmeura
Postat de: timea in PrajituriMixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute pana se topeste zaharul. Adaugam apoi pe rand galbenusurile, uleiul si laptele mixand dupa fiecare. La...Citeste continuarea
Ciorba de rosii cu galuste din faina
Postat de: Patricia_Iordache_79 in CiorbeCum preparam ciorba: Spalam legumele, le curatam si le tocam marunt. Punem inttr-o oala 2 litri apa cu putina sare , piper si adaugam legumele tocate. Acoperim cu capac...Citeste continuarea
Ciuperci brune cu cascaval
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriSpalam si curatam ciupercutele. Desprindem palariutele de codite. Intr-o tigaie asezam ciupercutele si le condimentam cu sare si piper dupa gust. Le lasam la prajit pana scade apa lasata de...Citeste continuarea