A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Ciorba de porc

Postat de: caroline in Ciorbe

Carnea se pune la fiert in apa rece.La primul coloc schimbam apa.In apa cea noua punem sare si lasam carnea sa fiarba luand mereu spuma. Punem morcovul taiat in doua si apoi rondele si tijele...Citeste continuarea

Cosulete de rosii cu ton

Postat de: aliliana in Aperitive / Garnituri

Salata am preparat-o din ingredientele de mai sus.  Rosiile le-am taiat la ambele capete, le-am scos semintele, le-am pus la scurs.  Cand s-a scurs zeama, le-am umplut cu salata....Citeste continuarea

Chiftelute cu branza si marar

Postat de: Dea_Dea in Aperitive / Garnituri

Carnea se pune in castron. Branza se rade . Carnea se condimenteaza cu sare si piper, se adauga , branza , oul si mararul. Se omogenizeaza. Se fac chiftelute in mana si se aseaza in...Citeste continuarea

Chiftelute din dovlecei

Postat de: caroline in Mancaruri de legume

Dovleceii se spala si se curata de coaja.Se taie cuburi. Intr-un robot de bucatarie punem dovlecelul,usturoiul curata de coaja si pisat,condimentele,ouale si parmezanul ras.Se amesteca totul...Citeste continuarea

Cappelletti in sos de smantana cu...

Postat de: caroline in Paste

Punem apa la fiert.Cand aceasta a inceput sa fiarba ,punem sare si pastele.Cappelletti se fierb aproximativ 6 minute.Cand sunt gata se scurg de apa. Separat punem o tigaie la foc mediu.Adaugam...Citeste continuarea

Cartofi umpluti cu afumatura,...

Postat de: Patricia_Iordache_79 in Aperitive / Garnituri

Spalam cartofii si ii punem cu tot cu coaja in apa rece cat sa-i acopere. Din momentul in care incepe apa sa fiarba, ii lasam aproximativ 20-25 minute depinde de dimensiunea cartofilor. Nu trebuie...Citeste continuarea

Crema de somon

Postat de: ianculubita in Somon

Scurgem tonul fara sa aruncam uleiul,il punem intr-un bol si-l pasam bine cu o furculita,adaugam iaurtul,frecam bine cu uleiul din conserva,adaugam verdeata si caperel taiate marunt,omogenizam...Citeste continuarea

Crochete din branza de burduf

Postat de: angyb in Aperitive / Garnituri

Amestecam toate ingredientele si le framantam bine pana cand devine un aluat nelipicios. Formam bile de marimea unei nuci ,si le prajim in baie de ulei pana cand plutesc in ulei si devin aurii....Citeste continuarea

Chec cu afine

Postat de: nilgun in Prajituri

Se mixeaza ouale intregi cu praful de sare, pana se deschid la culoare si devin ca o spuma. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza in continuare, se toarna apoi frisca lichida si...Citeste continuarea

Chec cu lamaie (reteta video)

Postat de: JamilaCuisine in Dulciuri

Intr-un bol incapator punem ouale, zaharul, untul, coaja de lamaie si praful de sare si batem totul foarte bine pentru cinci minute. Adaugam apoi laptele, faina si praful de copt si omogenizam...Citeste continuarea

Chiftelute din dovlecei

Postat de: deea2686 in Mancaruri de legume

Cureti dovleceii si ii dai pe razatoarea mica. Ii scurgi cu palmele de zeama apoi ii pui intr-un bol. Adaugi ouale,sarea,piperul ,patrunjelul  si busuiocul tocate  fin. Adaugi...Citeste continuarea

Ciulama de pui si ciuperci

Postat de: comanligia in Pui

Se spala pulpele si se fierb in apa,apoi se calesc.Dupa ce s-au rumenit putin se adauga ciupercile taiate cubulete si se lasa la calit cu pulpele.Se face o compozitie din faina,apa si smantana si...Citeste continuarea

Clafoutis cu zmeura

Postat de: gurita_ta2005 in Prajituri

Se unge o forma de silicon cu ulei.Se pune jumatate de cantitate de zmeura iar cealalta se pastreaza,se pune deasupra. Intr-un castron se amesteca ouale cu zaharul,am pus si zeama lasata de...Citeste continuarea

Castraveti bulgaresti reteta

Postat de: Dea_Dea in Muraturi

Avem nevoie de 5 borcane de 800 gr. Se spala castravetii si se aseaza in ele. Morcovul si ceapa se taie rondele, iar usturoiul se curata. Se pune peste castraveti, ceapa( 2-3 felii in...Citeste continuarea

Coronita cu branzeturi la cuptor

Postat de: Valclaudia in Aperitive / Garnituri

Lasam aluatul la dezghetat. Il intindem pe masa de lucru si decupam un cerc cu ajutorul capacului de la tigaia dry cocker, apoi decupam mijlocul cu o cana. Asezam aluatul in tava, ingrosam...Citeste continuarea

Ciorba de somn cu dovlecel

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

Legumele se curata si se spala.Ceapa si usturoiul se toaca si se calesc usorin ulei. Se pune la calit morcovul ardeiul si cartoful taiti cubulete . sarati  . Separat se fierbe usor in...Citeste continuarea

Cartofi Hasselback

Postat de: Roberta_sacele in Aperitive / Garnituri

Se spala foarte bine cartofii dupa care se taie felii, lasand baza netaiata. Se pune in fiecare crestatura untul aromatizat (unt moale amestecat cu usturoiul pisat si condimentat cu sare, piper si...Citeste continuarea

Conopida pane

Postat de: kukibella in Aperitive / Garnituri

conopida se desface buchetele; ıntr-un vas se pune apa cu sare la fiert;cand apa da ın clocot se adauga conopida se lasa 5-6 minute se scoate şi se pune la scurs. batem ouale,adaugand...Citeste continuarea

Ciocolata de casa cu biscuiti si...

Postat de: Oana in Prajituri

Se prepara extrem de rapid. Se masoara zaharul cu o cana, dar nu prea mare! se amesteca cu apa intr-o oala cu pereti dubli si se pune pe foc pana se topeste zaharul si incepe sa fiarba cu basici....Citeste continuarea

Chiftele din legume cu sos de iaurt...

Postat de: kukibella in Aperitive / Garnituri

legumele se dau prin razatoare,se scurg; se adauga cele doua linguri de faina,ouale,branza sfaramata,verdeata şi condimentele; se amesteca bine ingredientele ,se acopera cu folie de plastic...Citeste continuarea

Chec cu lamaie si afine

Postat de: privatelaura in Prajituri

Am pornit cuptorul. Intr-un castron, am ras coaja de lamaie, am pus untul si zaharul si am mixat pana s-a transformat intr-o spuma. Am adaugat ouale, incorporand cate unul, apoi am adaugat...Citeste continuarea

Carne de porc la gratar cu legume...

Postat de: Patricia_Iordache_79 in Porc

Spalam legumele, broccoli si conopida le rupem in buchetele potrivite, morcovii ii curatam de coaja si ii taiem rondele (cu un cutit ondulat - daca avem). Punem legumele in apa cu sare, la foc...Citeste continuarea

Compot de caise in oala

Postat de: aliliana in Sirop / Compot

Caisele se spala, se taie in jumatati, se indeparteaza de stricaciuni. Se pun intr-o sita la scurs.  Intr-o oala se face un sirop de apa si zahar si se pune la fiert. Cand sta sa dea in...Citeste continuarea

Cipsuri de casa

Postat de: caroline in Aperitive / Garnituri

Cartofii se curata de coaja si se taie rondele foarte subtiri.Eu am folosit cutitul special pentru prosciutto.Cu cit feliile sunt mai subtiri cu atit vor iesi mai crocante. Dupa ce am feliat...Citeste continuarea

Costite cu hasme si cartofi (la...

Postat de: mihaelar63 in Porc

Cartofii si hasmele se curata si se spala .cartofii se taie in patru . Costita se portioneaza bucati mai mari si se incresteaza putin pe laterale . Se pune costita , cartofii si hasmele...Citeste continuarea

Ceafa de porc cu piure de cartofi...

Postat de: nadea68 in Porc

Mai intai am facut sosul de rosii. Rosiile se spala se curata de coaja (le-am oparit), se taie marunt si se pun pe foc intr-o oala. Se lasa sa fiarba pana se ingroasa un pic. Am adaugat uleiul de...Citeste continuarea

Cocktail cu prune,caise si gin

Postat de: Valclaudia in Cocktail

Spalam fructele si le trecem pe rand prin robot. Incepem cu prunele, impartim prunele pasate in doua pahare. In unul dintre pahare adaugam zaharul vanilat si completam cu apa plata. (in foto...Citeste continuarea

Chiftelute de dovlecei cu cartofi...

Postat de: babi5 in Aperitive / Garnituri

Am curatat dovleceii si i-am dat prin razatoarea mare. I-am sarat si i-am lasat 10 minute, apoi i-am scurs de apa si i-am amestecat cu felia de paine sfaramata, piper, frunzele de patrunjel...Citeste continuarea

Cartofi la cuptor cu zacusca de...

Postat de: merisor67 in Porc

Reteta de la zacusca de vara o gasiti aici: http://www.bucataras.ro/retete/zacusca-de-vara-48235.html Ma intai pregatim costita afumata pe care o spalam bine, o portionam si o punem la fiert...Citeste continuarea

Cozonacul bunicii cu nucă

Postat de: allinutza_bl in Prajituri

Faina o amesteci cu sarea, drojdia și coaja de lămâie. Zahărul îl dizolvi în ulei cu gălbenușuri și zeama de lămâie peste care adaugi un pic de lapte. Torni...Citeste continuarea

Calamari prajiti si creveti cu...

Postat de: Alina26 in Fructe de mare

1.Am spalat calamari si i-am pus pe un servetel sa absoarbe apa.Am pus tigaia la incins cu ulei . 2.Am pus faina intr-un castron.Am dat calamari prin faina si apoi intr-o sita pe care am...Citeste continuarea

Ciorba de vara

Postat de: andaoana in Ciorbe

Legumele se spala si se curata. Se taie toate si se pun in castronase separat. Eu tai ceapa pestisori, morcovii rondele, cartofii si dovlecii cubulete, varza fasii subtiri, rosia decojita se taie...Citeste continuarea

Ciorba de fasole pastai cu dovlecei

Postat de: gurita_ta2005 in Ciorbe

Ceapa o taiem marunt si o punem la calit in ulei de masline, adaugam si morcovul taiat rondele si ardeiul kapia taiat cubulete, punem putina boia dulce si piper alb. Cand s-au inmuiat legumele...Citeste continuarea

Crema de zahar ars pe pat de piscot

Postat de: andaoana in Prajituri

Incalzim cuptorul la 180 grade Intr-o forma de tort  sau o cratita pe care o puteti pune in cuptor se pun 3 linguri de zahar care se topesc. Se tapeteaza forma cu zaharul topit si il punem...Citeste continuarea

Crema de zahar ars cu arahide si...

Postat de: FlaviaD in Dulciuri

Mai intai am topit niste zahar brut pe foc pana ce s-a facut caramel si l-am intins intr-un vas de yena. Dupa varianta clasica am batut spuma ouale, am adaugat esenta de vanilie si de cafea...Citeste continuarea

Clafoutis cu piersici, afine si...

Postat de: timea in Prajituri

Mai intai pregatim tava, adica o ungem cu unt. Scurgem piersicile din compot si le asezam pe fundul tavii, feliate sau intregi. Eu am feliat o parte lasand doar o jumatate in mijloc. ...Citeste continuarea

Chiftelute din cartofi, cu de toate

Postat de: Patricia_Iordache_79 in Aperitive / Garnituri

Curatam cartofii ii spalam, ii taiem cubulete si ii punem in apa (cat sa ii acopere) la fiert. Din momentul in care incepe apa sa fiarba, adaugam sare si ii lasam sa fiarba 20-25 minute....Citeste continuarea

Cum se fierbe porumbul

Postat de: Elena_Daria in Aperitive / Garnituri

Cum se fierbe porumbul. Curatam porumbul de panusi si de matase (partea maro din capatul porumbului). Punem frunzele de la 3 stiuleti pe fundul vasului in care vom fierbe porumbul. Asezam...Citeste continuarea

Cafea interactiva

Postat de: caroline in Cafea

Se pune apa in ibric si se pune pe foc mic.Se adauga zaharul vanilat ,scortisoara si cafeaua.Se lasa sa fiarba. Cand a inceput sa fiarba,opriti focul.Se adauga mierea in momentul servirii !...Citeste continuarea

Chiftelute marinate cu piure de...

Postat de: FlaviaD in Porc

Am taiat doua cepe potrivite si jumatate de capatana de usturoi si le-am amestecat cu carnea tocata intr-un castron impreuna cu ouale, mararul proaspat si cu condimentele. Pe post de...Citeste continuarea

Cozonac cu nuca si rahat

Postat de: AnyCostescu in Dulciuri

Laptele se pune la incalzit. 100 ml se pun peste drojdie si se lasa sa se dizolve. Restul de lapte punem iar pe foc si adaugam margarina si se lasa pana se topeste.se lasa sa se raceasca....Citeste continuarea

Carnati in aluat

Postat de: AnyCostescu in Aperitive / Garnituri

Drojdia se pune la dizolvat in apa calduta. Faina se pune intr-un bol.Se pune oul,sarea,oregano si smantana si se ammesteca.Se adauga drojdia si incepe sa se framante un aluat moale dar...Citeste continuarea

Ciorba de perişoare

Postat de: kukibella in Ciorbe

Morcovul şi telina se dau pe razatoare;restul legumelor se toaca cubulete. Legumele (morcovul,telina,ceapa,ardeiul şi roşiile)se calesc ın putin ulei;se adauga aprox.un litru şi jumatate...Citeste continuarea

Chicken parmigiana in vas Zepter

Postat de: bylaura in Pui

Se taie carnea ca pentru snitele (pe lungime) si se sareaza dupa gust, apoi se da prin ouale batute, prin pesmet si iar prin oua. Se pune vasul pe aragaz la foc mediu, si se tine cu capacul pus...Citeste continuarea

Clatite cu gem de zmeura in vasul...

Postat de: camelia75 in Dulciuri

Mod de preparare gem de zmeura: 1.Spalati cu grija zmeura,apoi o lasati la scurs. 2.Puneti zmeura in vasul Zepter,adaugati 300 gr zahar si lasati cateva ore pana ce zmeura isi lasa zeama.Eu...Citeste continuarea

Chiftele

Postat de: gabrielacuisine in Porc

Punem carnea intr-un castron  si o asezonam cu sare, piper, marar si cimbru. Dam cartoful pe razatoarea mica, il stoarcem bine de apa si il punem si pe el in castron apoi batem cele 2 oua...Citeste continuarea

Cum se prepara visinata

Postat de: Patricia_Iordache_79 in Bauturi

Cum se prepara visinata. Curatam visinele de codite si de frunze, le spalam si le asezam intr-o damigeana. Presaram zahar peste ele, miscam usor damigeana astfel incat zaharul sa acopere toate...Citeste continuarea

Chiftelute prajite

Postat de: heera in Mancaruri cu carne

Se amesteca carnea tocata cu un ou( sau depinde de cantitatea de carne pe care o aveti),sare piper marar  si usturoi. Eu stiu din copilarie ca bunica mea punea cartofi dati prin razatoare...Citeste continuarea

Chiftelute de dovlecei cu susan

Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri

Dovlecelul se curata de coaja si de seminte. Se da pe razatoarea mare si se lasa putin deoparte.Cand si-a lasat zeama se stoarce bine si se pune in alt castron. Se adauga oul,patrunjelul...Citeste continuarea

Cosulete cu piersici si branza ricotta

Postat de: papabundetot in Prajituri

Aluatul de foietaj l-am intins pe masa de lucru si l-am impartit in 12 parti aproximativ egale (de forma dreptunghiulara),in tava de briose am pus aluatul formand niste cosulete pe care le-am...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu iaurt și nectarine - Desertul rapid și delicios

ieri la 09:25

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

pe 26.08 la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

pe 26.08 la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]