Ciorba de porc
Postat de: caroline in CiorbeCarnea se pune la fiert in apa rece.La primul coloc schimbam apa.In apa cea noua punem sare si lasam carnea sa fiarba luand mereu spuma. Punem morcovul taiat in doua si apoi rondele si tijele...Citeste continuarea
Cosulete de rosii cu ton
Postat de: aliliana in Aperitive / GarnituriSalata am preparat-o din ingredientele de mai sus. Rosiile le-am taiat la ambele capete, le-am scos semintele, le-am pus la scurs. Cand s-a scurs zeama, le-am umplut cu salata....Citeste continuarea
Chiftelute cu branza si marar
Postat de: Dea_Dea in Aperitive / GarnituriCarnea se pune in castron. Branza se rade . Carnea se condimenteaza cu sare si piper, se adauga , branza , oul si mararul. Se omogenizeaza. Se fac chiftelute in mana si se aseaza in...Citeste continuarea
Chiftelute din dovlecei
Postat de: caroline in Mancaruri de legumeDovleceii se spala si se curata de coaja.Se taie cuburi. Intr-un robot de bucatarie punem dovlecelul,usturoiul curata de coaja si pisat,condimentele,ouale si parmezanul ras.Se amesteca totul...Citeste continuarea
Cappelletti in sos de smantana cu...
Postat de: caroline in PastePunem apa la fiert.Cand aceasta a inceput sa fiarba ,punem sare si pastele.Cappelletti se fierb aproximativ 6 minute.Cand sunt gata se scurg de apa. Separat punem o tigaie la foc mediu.Adaugam...Citeste continuarea
Cartofi umpluti cu afumatura,...
Postat de: Patricia_Iordache_79 in Aperitive / GarnituriSpalam cartofii si ii punem cu tot cu coaja in apa rece cat sa-i acopere. Din momentul in care incepe apa sa fiarba, ii lasam aproximativ 20-25 minute depinde de dimensiunea cartofilor. Nu trebuie...Citeste continuarea
Crema de somon
Postat de: ianculubita in SomonScurgem tonul fara sa aruncam uleiul,il punem intr-un bol si-l pasam bine cu o furculita,adaugam iaurtul,frecam bine cu uleiul din conserva,adaugam verdeata si caperel taiate marunt,omogenizam...Citeste continuarea
Crochete din branza de burduf
Postat de: angyb in Aperitive / GarnituriAmestecam toate ingredientele si le framantam bine pana cand devine un aluat nelipicios. Formam bile de marimea unei nuci ,si le prajim in baie de ulei pana cand plutesc in ulei si devin aurii....Citeste continuarea
Chec cu afine
Postat de: nilgun in PrajituriSe mixeaza ouale intregi cu praful de sare, pana se deschid la culoare si devin ca o spuma. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza in continuare, se toarna apoi frisca lichida si...Citeste continuarea
Chec cu lamaie (reteta video)
Postat de: JamilaCuisine in DulciuriIntr-un bol incapator punem ouale, zaharul, untul, coaja de lamaie si praful de sare si batem totul foarte bine pentru cinci minute. Adaugam apoi laptele, faina si praful de copt si omogenizam...Citeste continuarea
Chiftelute din dovlecei
Postat de: deea2686 in Mancaruri de legumeCureti dovleceii si ii dai pe razatoarea mica. Ii scurgi cu palmele de zeama apoi ii pui intr-un bol. Adaugi ouale,sarea,piperul ,patrunjelul si busuiocul tocate fin. Adaugi...Citeste continuarea
Ciulama de pui si ciuperci
Postat de: comanligia in PuiSe spala pulpele si se fierb in apa,apoi se calesc.Dupa ce s-au rumenit putin se adauga ciupercile taiate cubulete si se lasa la calit cu pulpele.Se face o compozitie din faina,apa si smantana si...Citeste continuarea
Clafoutis cu zmeura
Postat de: gurita_ta2005 in PrajituriSe unge o forma de silicon cu ulei.Se pune jumatate de cantitate de zmeura iar cealalta se pastreaza,se pune deasupra. Intr-un castron se amesteca ouale cu zaharul,am pus si zeama lasata de...Citeste continuarea
Castraveti bulgaresti reteta
Postat de: Dea_Dea in MuraturiAvem nevoie de 5 borcane de 800 gr. Se spala castravetii si se aseaza in ele. Morcovul si ceapa se taie rondele, iar usturoiul se curata. Se pune peste castraveti, ceapa( 2-3 felii in...Citeste continuarea
Coronita cu branzeturi la cuptor
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriLasam aluatul la dezghetat. Il intindem pe masa de lucru si decupam un cerc cu ajutorul capacului de la tigaia dry cocker, apoi decupam mijlocul cu o cana. Asezam aluatul in tava, ingrosam...Citeste continuarea
Ciorba de somn cu dovlecel
Postat de: mihaelar63 in CiorbeLegumele se curata si se spala.Ceapa si usturoiul se toaca si se calesc usorin ulei. Se pune la calit morcovul ardeiul si cartoful taiti cubulete . sarati . Separat se fierbe usor in...Citeste continuarea
Cartofi Hasselback
Postat de: Roberta_sacele in Aperitive / GarnituriSe spala foarte bine cartofii dupa care se taie felii, lasand baza netaiata. Se pune in fiecare crestatura untul aromatizat (unt moale amestecat cu usturoiul pisat si condimentat cu sare, piper si...Citeste continuarea
Conopida pane
Postat de: kukibella in Aperitive / Garnituriconopida se desface buchetele; ıntr-un vas se pune apa cu sare la fiert;cand apa da ın clocot se adauga conopida se lasa 5-6 minute se scoate şi se pune la scurs. batem ouale,adaugand...Citeste continuarea
Ciocolata de casa cu biscuiti si...
Postat de: Oana in PrajituriSe prepara extrem de rapid. Se masoara zaharul cu o cana, dar nu prea mare! se amesteca cu apa intr-o oala cu pereti dubli si se pune pe foc pana se topeste zaharul si incepe sa fiarba cu basici....Citeste continuarea
Chiftele din legume cu sos de iaurt...
Postat de: kukibella in Aperitive / Garniturilegumele se dau prin razatoare,se scurg; se adauga cele doua linguri de faina,ouale,branza sfaramata,verdeata şi condimentele; se amesteca bine ingredientele ,se acopera cu folie de plastic...Citeste continuarea
Chec cu lamaie si afine
Postat de: privatelaura in PrajituriAm pornit cuptorul. Intr-un castron, am ras coaja de lamaie, am pus untul si zaharul si am mixat pana s-a transformat intr-o spuma. Am adaugat ouale, incorporand cate unul, apoi am adaugat...Citeste continuarea
Carne de porc la gratar cu legume...
Postat de: Patricia_Iordache_79 in PorcSpalam legumele, broccoli si conopida le rupem in buchetele potrivite, morcovii ii curatam de coaja si ii taiem rondele (cu un cutit ondulat - daca avem). Punem legumele in apa cu sare, la foc...Citeste continuarea
Compot de caise in oala
Postat de: aliliana in Sirop / CompotCaisele se spala, se taie in jumatati, se indeparteaza de stricaciuni. Se pun intr-o sita la scurs. Intr-o oala se face un sirop de apa si zahar si se pune la fiert. Cand sta sa dea in...Citeste continuarea
Cipsuri de casa
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriCartofii se curata de coaja si se taie rondele foarte subtiri.Eu am folosit cutitul special pentru prosciutto.Cu cit feliile sunt mai subtiri cu atit vor iesi mai crocante. Dupa ce am feliat...Citeste continuarea
Costite cu hasme si cartofi (la...
Postat de: mihaelar63 in PorcCartofii si hasmele se curata si se spala .cartofii se taie in patru . Costita se portioneaza bucati mai mari si se incresteaza putin pe laterale . Se pune costita , cartofii si hasmele...Citeste continuarea
Ceafa de porc cu piure de cartofi...
Postat de: nadea68 in PorcMai intai am facut sosul de rosii. Rosiile se spala se curata de coaja (le-am oparit), se taie marunt si se pun pe foc intr-o oala. Se lasa sa fiarba pana se ingroasa un pic. Am adaugat uleiul de...Citeste continuarea
Cocktail cu prune,caise si gin
Postat de: Valclaudia in CocktailSpalam fructele si le trecem pe rand prin robot. Incepem cu prunele, impartim prunele pasate in doua pahare. In unul dintre pahare adaugam zaharul vanilat si completam cu apa plata. (in foto...Citeste continuarea
Chiftelute de dovlecei cu cartofi...
Postat de: babi5 in Aperitive / GarnituriAm curatat dovleceii si i-am dat prin razatoarea mare. I-am sarat si i-am lasat 10 minute, apoi i-am scurs de apa si i-am amestecat cu felia de paine sfaramata, piper, frunzele de patrunjel...Citeste continuarea
Cartofi la cuptor cu zacusca de...
Postat de: merisor67 in PorcReteta de la zacusca de vara o gasiti aici: http://www.bucataras.ro/retete/zacusca-de-vara-48235.html Ma intai pregatim costita afumata pe care o spalam bine, o portionam si o punem la fiert...Citeste continuarea
Cozonacul bunicii cu nucă
Postat de: allinutza_bl in PrajituriFaina o amesteci cu sarea, drojdia și coaja de lămâie. Zahărul îl dizolvi în ulei cu gălbenușuri și zeama de lămâie peste care adaugi un pic de lapte. Torni...Citeste continuarea
Calamari prajiti si creveti cu...
Postat de: Alina26 in Fructe de mare1.Am spalat calamari si i-am pus pe un servetel sa absoarbe apa.Am pus tigaia la incins cu ulei . 2.Am pus faina intr-un castron.Am dat calamari prin faina si apoi intr-o sita pe care am...Citeste continuarea
Ciorba de vara
Postat de: andaoana in CiorbeLegumele se spala si se curata. Se taie toate si se pun in castronase separat. Eu tai ceapa pestisori, morcovii rondele, cartofii si dovlecii cubulete, varza fasii subtiri, rosia decojita se taie...Citeste continuarea
Ciorba de fasole pastai cu dovlecei
Postat de: gurita_ta2005 in CiorbeCeapa o taiem marunt si o punem la calit in ulei de masline, adaugam si morcovul taiat rondele si ardeiul kapia taiat cubulete, punem putina boia dulce si piper alb. Cand s-au inmuiat legumele...Citeste continuarea
Crema de zahar ars pe pat de piscot
Postat de: andaoana in PrajituriIncalzim cuptorul la 180 grade Intr-o forma de tort sau o cratita pe care o puteti pune in cuptor se pun 3 linguri de zahar care se topesc. Se tapeteaza forma cu zaharul topit si il punem...Citeste continuarea
Crema de zahar ars cu arahide si...
Postat de: FlaviaD in DulciuriMai intai am topit niste zahar brut pe foc pana ce s-a facut caramel si l-am intins intr-un vas de yena. Dupa varianta clasica am batut spuma ouale, am adaugat esenta de vanilie si de cafea...Citeste continuarea
Clafoutis cu piersici, afine si...
Postat de: timea in PrajituriMai intai pregatim tava, adica o ungem cu unt. Scurgem piersicile din compot si le asezam pe fundul tavii, feliate sau intregi. Eu am feliat o parte lasand doar o jumatate in mijloc. ...Citeste continuarea
Chiftelute din cartofi, cu de toate
Postat de: Patricia_Iordache_79 in Aperitive / GarnituriCuratam cartofii ii spalam, ii taiem cubulete si ii punem in apa (cat sa ii acopere) la fiert. Din momentul in care incepe apa sa fiarba, adaugam sare si ii lasam sa fiarba 20-25 minute....Citeste continuarea
Cum se fierbe porumbul
Postat de: Elena_Daria in Aperitive / GarnituriCum se fierbe porumbul. Curatam porumbul de panusi si de matase (partea maro din capatul porumbului). Punem frunzele de la 3 stiuleti pe fundul vasului in care vom fierbe porumbul. Asezam...Citeste continuarea
Cafea interactiva
Postat de: caroline in CafeaSe pune apa in ibric si se pune pe foc mic.Se adauga zaharul vanilat ,scortisoara si cafeaua.Se lasa sa fiarba. Cand a inceput sa fiarba,opriti focul.Se adauga mierea in momentul servirii !...Citeste continuarea
Chiftelute marinate cu piure de...
Postat de: FlaviaD in PorcAm taiat doua cepe potrivite si jumatate de capatana de usturoi si le-am amestecat cu carnea tocata intr-un castron impreuna cu ouale, mararul proaspat si cu condimentele. Pe post de...Citeste continuarea
Cozonac cu nuca si rahat
Postat de: AnyCostescu in DulciuriLaptele se pune la incalzit. 100 ml se pun peste drojdie si se lasa sa se dizolve. Restul de lapte punem iar pe foc si adaugam margarina si se lasa pana se topeste.se lasa sa se raceasca....Citeste continuarea
Carnati in aluat
Postat de: AnyCostescu in Aperitive / GarnituriDrojdia se pune la dizolvat in apa calduta. Faina se pune intr-un bol.Se pune oul,sarea,oregano si smantana si se ammesteca.Se adauga drojdia si incepe sa se framante un aluat moale dar...Citeste continuarea
Ciorba de perişoare
Postat de: kukibella in CiorbeMorcovul şi telina se dau pe razatoare;restul legumelor se toaca cubulete. Legumele (morcovul,telina,ceapa,ardeiul şi roşiile)se calesc ın putin ulei;se adauga aprox.un litru şi jumatate...Citeste continuarea
Chicken parmigiana in vas Zepter
Postat de: bylaura in PuiSe taie carnea ca pentru snitele (pe lungime) si se sareaza dupa gust, apoi se da prin ouale batute, prin pesmet si iar prin oua. Se pune vasul pe aragaz la foc mediu, si se tine cu capacul pus...Citeste continuarea
Clatite cu gem de zmeura in vasul...
Postat de: camelia75 in DulciuriMod de preparare gem de zmeura: 1.Spalati cu grija zmeura,apoi o lasati la scurs. 2.Puneti zmeura in vasul Zepter,adaugati 300 gr zahar si lasati cateva ore pana ce zmeura isi lasa zeama.Eu...Citeste continuarea
Chiftele
Postat de: gabrielacuisine in PorcPunem carnea intr-un castron si o asezonam cu sare, piper, marar si cimbru. Dam cartoful pe razatoarea mica, il stoarcem bine de apa si il punem si pe el in castron apoi batem cele 2 oua...Citeste continuarea
Cum se prepara visinata
Postat de: Patricia_Iordache_79 in BauturiCum se prepara visinata. Curatam visinele de codite si de frunze, le spalam si le asezam intr-o damigeana. Presaram zahar peste ele, miscam usor damigeana astfel incat zaharul sa acopere toate...Citeste continuarea
Chiftelute prajite
Postat de: heera in Mancaruri cu carneSe amesteca carnea tocata cu un ou( sau depinde de cantitatea de carne pe care o aveti),sare piper marar si usturoi. Eu stiu din copilarie ca bunica mea punea cartofi dati prin razatoare...Citeste continuarea
Chiftelute de dovlecei cu susan
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriDovlecelul se curata de coaja si de seminte. Se da pe razatoarea mare si se lasa putin deoparte.Cand si-a lasat zeama se stoarce bine si se pune in alt castron. Se adauga oul,patrunjelul...Citeste continuarea
Cosulete cu piersici si branza ricotta
Postat de: papabundetot in PrajituriAluatul de foietaj l-am intins pe masa de lucru si l-am impartit in 12 parti aproximativ egale (de forma dreptunghiulara),in tava de briose am pus aluatul formand niste cosulete pe care le-am...Citeste continuarea