Calamari umpluti cu pui si legume
Postat de: papabundetot in Fructe de marePulpele le-am taiat bucatele mici si le-am pus la marinat in sos soia,curry,fulgi de ardei iute,scortisoara si le-am lasat cam 30 min in aceasta marinata. Legumele le-am taiat cubulete...Citeste continuarea
Ciorba de fasole verde cu afumatura
Postat de: Valclaudia in CiorbeCuratam si spalam foarte bine legumele. Le maruntim dupa preferita si le punem la fiert intr-o oala cu apa. Pieptul de porc afumat se feliaza si se prajeste intr-o tigaie separat. Saram si...Citeste continuarea
Curcan in sos de vin alb la cuptor
Postat de: FlaviaD in CurcanAm ales doua copane de curcan pe care le-am asezat frumos intr-o tava termorezitenta in care am turnat o lingurita de ulei de masline, iar copanele le-am uns si pe ele cu un pic de ulei de...Citeste continuarea
Chec 2 in 1 :)
Postat de: comanligia in PrajituriPrimul chec se face astfel:se separa galbenusurile de albusuri si se freaca cu untul moale la temperatura camerei cu zaharul pana devine alb,albusurile se bat spuma apoi se adauga faina(cat...Citeste continuarea
Chiftelute de dovlecei la cuptor
Postat de: Elena_Daria in Mancaruri de legumeSpalam dovleceii si ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Presaram peste ei putina sare si ii lasam pana lasa apa, apoi ii scurgem bine, bine. Peste dovlecei punem ouale, faina,...Citeste continuarea
Chec marmorat cu visine din visinata
Postat de: babi5 in PrajituriIntr-un castron am spart ouale intregi ,am adaugat paharul de zahar si zaharul vaniliat si am frecat bine pina s-a dizolvat zaharul, am adaugat untul (sa fie suficient de moale ) sa se...Citeste continuarea
Ciorba de dovlecei, cu leustean
Postat de: Patricia_Iordache_79 in CiorbeSpalam legumele si le curatam de coaja. Tocam marunt ceapa, telina, morcovii si ardeiul. Intr-o oala punem uleiul la incins si adaugam legumele tocate. Amestecam si dupa 5 minute adaugam apa...Citeste continuarea
Curcan cu vinete și măsline
Postat de: panacris in CurcanCeapa și ardeii curățați, tăiați rondele se pune la dinstuit în puțin ulei și apă, acoperit cca. 10 minute la foc minim. Apoi se adaugă carnea, vinetele (curățate în...Citeste continuarea
Compot de visine
Postat de: Patricia_Iordache_79 in Sirop / CompotCuratam visinele de codite si de frunze. Le spalam si le asezam in sticlele goale care au fost sterilizate inainte. Umplem sticlele pana la jumatate cu visine (cu tot cu samburi), adaugam peste...Citeste continuarea
Ciorba de fasole uscata
Postat de: Corina33 in CiorbeFasolea se spala bine si se pune la inmuiat 3-4 ore sau de seara pana diminieata. Se pune la fiert, iar cand da in clocot se arunca apa si se pune din nou la fiert in alta apa calda. Se poate...Citeste continuarea
Cod la cuptor
Postat de: ianculubita in PestePestele curatat, capul si coada taiate, spalat, uscat, condimentat din belsug, pudrat cu faina, il prajim in ulei incins; scoatem pestele si-l punem in tava, adaugam cutia cu rosii, cartoful si...Citeste continuarea
Ciorba traditionala de cartofi cu...
Postat de: aliliana in CiorbeCum se prepara Ciorba traditionala de cartofi cu zeama de varza Cartofii se curata, se spala, se taie. Ardeiul, morcovul, ceapa si rosiile se curata si se toaca. In oala de ciorba se pune...Citeste continuarea
Cornuri pufoase cu ciocolata
Postat de: gatiticuspor in DulciuriPentru inceput puneti drojdia la dospit in laptele caldut cu lingurita de zahar si lasati deoparte pentru 10-15 minute. Cand maiaua este gata turnati toate ingredientele intr-un castron...Citeste continuarea
Chiftelute in sos de smantana si...
Postat de: iri_love in PorcSe curata cartofii si morcovul, se spala si apoi se vor da pe razatoare pe partea mica. Adaugam cartofii si morcovul ras peste carne, dupa care adaugam si usturoiul care l-am curatat si pisat (sau...Citeste continuarea
Chiftele din carne de vitel cu...
Postat de: babi5 in VitaAm curatat ,zarzavatul,cartofii ,ceapa si usturoiul.Intr-un castron am pus carnea macinata am potrivit de sare si piper,boia am adaugat un cartof ras prin razatoarea cea mai marunta...Citeste continuarea
Ciuperci in aluat
Postat de: mamaieelena in Aperitive / GarnituriCiupercile spalate se lasa la scurs intr-o sita.Se prepara aluatul numai ca eu am adaugat la acest aluat drojdie ca sa le pot coace in cuptor si nu altfel preparat. Pentru fiecare ciuperca am...Citeste continuarea
Cheeseburger
Postat de: Retetegg in SandvisuriMai intai pregatim chiftelutele de carne. Amestecam intr-un bol carnea tocata si condimentele, plus cateii de usturoi tocati fin. Incingem o tigaie si o ungem cu putin ulei....Citeste continuarea
Chinezoaica
Postat de: butoiaurora76 in PrajituriSe mixeaza untul moale la temperatura camerei cu zaharul, apoi se pune faina amestecata cu praful de copt, cacaoa si nuca macinata. Separat se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se...Citeste continuarea
Clatite cu ficatei de pui
Postat de: sufletista in FicatFicateii ii spalam,curatam daca este nevoie,ii punem intr-o oala cu apa si ii punem pe foc sa fiarba cateva clocote,spumam de cate ori este nevoie, Scurgem de apa,lasam sa se raceasca dupa care...Citeste continuarea
Coronita cu cirese si pepite de...
Postat de: comanligia in PrajituriUngem forma cu unt, apoi facem compozitia astfel: albusurile se bat spuma, frecam galbenusul cu zaharul si zaharul vanilat, apoi adaugam uleiul, faina, frisca lichida, faina si praful de copt. La...Citeste continuarea
Cum se fierbe porumbul la vasul Zepter
Postat de: panacris in Mancaruri de legumeCum se fierbe porumbul. După ce am aflat aceste lucruri despre banalul știulete de pormub, am pornit la treabă;) Porumbul de lapte se curăță de frunze și mătasea de proumb, se...Citeste continuarea
Churros
Postat de: gatiticuspor in DulciuriPuneti la fiert apa, laptele, untul si zaharul. Cand au inceput sa fiarba luati vasul de pe foc, adaugati faina si amestecati energic pana ce se desprinde de pe peretii vasului. ...Citeste continuarea
Cartofi la ceaun
Postat de: COSTEO in Mancaruri de postCartofi se curata, se spala, se taie rondele si se vor pune in ceaun. Punem in ceaun putin ulei ,ungem pereti ceaunului, pentru ca sa nu se prinda cartofii. Punem un strat de cartofi, adaugam...Citeste continuarea
Compot de zarzare( corcoduse)
Postat de: Constelatialeu in Sirop / CompotSe culeg frumos din pom, sa nu fie batute, se spala si se aseaza in borcane, se adauga 3 linguri de zahar la fiecare borcan si se umple cu apa. Se pune capacul si apoi se aseaza intr-o cratita pe...Citeste continuarea
Chec negru
Postat de: laura2002 in PrajituriLaptele, margarina, zahărul si cacaoa se pun pe foc și se lasă să fiarbă. Din compoziția aceasta se opresc 2 polonice pentru a glazura checul. Albușurile se bat spuma. Se adauga...Citeste continuarea
Cotlet de porc in crusta de mustar...
Postat de: Dea_Dea in PorcFeliile de cotlet se bat cu ciocanul de snitele. In castron se pune mustarul, sarea, piperul si boiaua si se amesteca. Fulgii de porumb se sfarama cu blender-ul. Se ung feliile de carne...Citeste continuarea
Cartofi prajiti cu ceapa,marar si...
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriCartofii se curata de coaja si se taie ca pentru cartofii prajiti.Se clatesc bine si se pun la fiert(sa nu se sfarame),pentru 10 minute.Cand sunt inca tari pe jumatate se scot intr-un castron....Citeste continuarea
Chec cu iaurt si afine - reteta nr 200
Postat de: simona72 in PrajituriAm pus ouale impreuna cu zaharul la robotul de bucatarie si le-am mixat puna au devenit o spuma albicioasa. Am turnat uleiul in fir subtire, in timp ce oule se mixau, apoi iaurtul si esenta de...Citeste continuarea
Ciorbita de pui cu taitei de casa
Postat de: heera in CiorbeSe pune carnea la fiert. Se adauga putina sare pentru a se spumui mai repede. Dupa ce a fiert carnea se aduga legumele mai putin cartofii si dovlecelul. Dupa ce au fiert se poate adauga...Citeste continuarea
Cartofi cu kaiser, usturoi si...
Postat de: Patricia_Iordache_79 in Aperitive / GarnituriCuratam cartofii de coaja, ii spalam si ii taiem felii subtiri. Ii punem intr-o tigaie in care am incins uleiul. Dupa aproximativ 5 minute, adaugam kaiser-ul taiat cubulete. Amestecam si lasam...Citeste continuarea
Ciorba de salata verde cu afumatura.
Postat de: lilik in CiorbeCuratam ceapa si morcovii si ii tocam marunt,apoi ii punem la fiert impreuna cu afumatura in 3 litri de apa(aproximativ asa) si lasam sa fiarba la foc mic 15-20 de minute. Intre timp desfacem...Citeste continuarea
Castraveti in otet
Postat de: medioto59 in ConserveCastravetii se spala si se aseaza frumos in borcane(eu am folosit borcane de 1,700 ml ) Borcanele trebuie sa fie foarte bine uscate. In fiecare borcan punem o lingurita boabe de mustar,o...Citeste continuarea
Copanele de pui, cu ciuperci si...
Postat de: Patricia_Iordache_79 in PuiSpalam copanelele de pui si le punem in ulei incins, intr-o tigaie cu peretii inalti. Tocam marunt ceapa, ardeiul il taiem julienne sau cubulete si le adaugam peste copanelele rumenite....Citeste continuarea
Ceafa de porc la ceaun
Postat de: COSTEO in PorcCarne de porc se portioneaza in bucati potrivite,se pune la fiert in apa cu sare pana da in clocot,cand a dat in clocot,se arunca apa si inlocuim cu alta apa.Tocam ceapa si ardei fin ,se pune in...Citeste continuarea
Ciocanele de pui cu hrisca si legume
Postat de: camelia75 in Pui1.Spalati bine ciocanelele de pui,apoi le asezati intr-un castron si le condimentati cu Vegeta.Le puneti in frigider pentru 30 de minute. 2.Intr-o tigaie,puneti uleiul iar cand este incins...Citeste continuarea
Cartofi Dauphinoise
Postat de: Elena_Daria in Aperitive / GarnituriCartofii noi ii spalam si ii taiem felii subtiri. Intr-un vas termorezistent am pus cartofii, i-am stropit cu uleiul de masline, am presarat sare si piper si am dat tava la cuptorul...Citeste continuarea
Cum se fierbe porumbul
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriCum se fierbe porumbul. Porumbul pentru fiert trebuie ales cu grije, sa fie bobul rotund si nu tesit deasupra, sa aiba matasea aramie si neuscata si unghia sa intre usor in boaba. Porumbul se...Citeste continuarea
Cordon bleu
Postat de: gurita_ta2005 in PuiPieptul de pui se transeaza in felii potrivite.Se pune fiecare felie de pui in folie alimentara si se bate cu ciocanul pe ambele parti. Se condimenteaza fiecare felie,se aseaza cate o felie de...Citeste continuarea
Cum se fierbe porumbul cu unt si sare
Postat de: Patricia_Iordache_79 in Aperitive / GarnituriCum se fierbe porumbul. Curatam porumbul de frunze (panusi) si de matase (partea aceea de culoare maro). Punem jumatate din frunze pe fundul vasului in care vom fierbe porumbul. Asezam...Citeste continuarea
Cartofi inabuşiti cu coaste de miel
Postat de: kukibella in OaieIntr-un vas se pune ulei, se adauga ceapa care se caleşte un minut;se pun cartofii adaugandu-se sarea şi vegeta. Se pune capac şi se ınabuşa adaugandu-se din cand ın cand apa. Carnea de...Citeste continuarea
Ciorbă de pui cu bulion de zarzăre
Postat de: madi_marin in CiorbeSe pune carnea la fiert. Din când în când se ia spuma. Se fierbe pe jumătate, după care se adaugă legumele cubuleţe sau rase pe răzătoarea cu ochiuri mari. Se lasă să...Citeste continuarea
Ciuperci marocane cu cus cus
Postat de: Toamna07 in Mancaruri de post1.Se prajeste ceapa in ulei timp de 5 minute,pana se inmoaie.Se adauga scortisoara si chimionul si se mai calesc 1 minut,amestecand.Se adauga ciupercile,se calesc 2-3 minute,apoi se toarna...Citeste continuarea
Ciuperci umplute cu cascaval
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriCiupercile se curata, se scot coditele, se spala bine si se pun la scurs. Palariile mari se pun intr-o tava. Restul ciupercilor si coditele se pot folosi la alt preparat. in fiecare...Citeste continuarea
Coronita cu branza dulce
Postat de: Elena_Daria in PrajituriIntr-un bol am pus branza, zaharul, coaja de portocala si am mixat bine. Am adaugat apoi faina, grisul, sarea si am continuat sa mixez. Apoi am pus bicarbonatul amestecat cu sucul de...Citeste continuarea
Ciuperci sote II
Postat de: Ela68 in Mancaruri de legumeMorcovii se curata si se taie rondele. Ceapa se taie julienne si se pune la calit in unt, adaugand apoi morcovii. Se mai lasa putin si se pun ciupercile curatate, spalate si taiate...Citeste continuarea
Cartofi prajiti cu ou
Postat de: Elena_Daria in Aperitive / GarnituriCuratam, spalam si taiem cartofii. Am uns o tigaie de ceramica cu putin ulei, am lasat-o sa se incinga si apoi am pus cartofii. I-am lasam sa se rumeneasca frumos pe o parte si pe cealalta...Citeste continuarea
Crap la cuptor
Postat de: nilgun in Crap / CarasPrima data am taiat bucata de crap in bucatele mai mici si le-am pus intr-o cratita. Am turnat un pic ulei de masline peste, am pus sare, piper, zeama de lamaie si tarhon. Am lasat asa cam 20 de...Citeste continuarea
Crenvusti in aluat de paine
Postat de: Elena_Daria in Aperitive / GarnituriIntr-un vas punem faina, iar in mijloc se facem o gropita unde vom pune drojdia dizolvata in putina apa calduta si untura. Adaugam apoi sarea si incepem sa framantam adaugand treptat apa...Citeste continuarea
Chiftelute cu carne,legume si menta
Postat de: ianculubita in CurcanIntr-un castron amestecam bine carnea cu ceapa tocata fin, morcov, dovlecel, telina rase de asemenea fin, usturoiul pisat, verdeata tocata marunt, oul, painea inmuiata in lapte, sare, piper,...Citeste continuarea
Cum se prepara visinata
Postat de: Elena_Daria in BauturiCum se prepara visinata. Curatam visinele de codite si frunze, apoi le spalam. Punem visinele intr-o damingeana de sticla, peste ele punem zaharul, punem dopul si lasam sa stea la macerat...Citeste continuarea