A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Calamari umpluti cu pui si legume

Postat de: papabundetot in Fructe de mare

Pulpele le-am taiat bucatele mici si le-am pus la marinat in sos soia,curry,fulgi de ardei iute,scortisoara si le-am lasat cam 30 min in aceasta marinata. Legumele le-am taiat cubulete...Citeste continuarea

Ciorba de fasole verde cu afumatura

Postat de: Valclaudia in Ciorbe

Curatam si spalam foarte bine legumele. Le maruntim dupa preferita si le punem la fiert intr-o oala cu apa. Pieptul de porc afumat se feliaza si se prajeste intr-o tigaie separat. Saram si...Citeste continuarea

Curcan in sos de vin alb la cuptor

Postat de: FlaviaD in Curcan

Am ales doua copane de curcan pe care le-am asezat frumos intr-o tava termorezitenta in care am turnat o lingurita de ulei de masline, iar copanele le-am uns si pe ele cu un pic de ulei de...Citeste continuarea

Chec 2 in 1 :)

Postat de: comanligia in Prajituri

Primul chec se face astfel:se separa galbenusurile de albusuri si se freaca cu untul moale la temperatura camerei cu zaharul pana devine alb,albusurile se bat spuma apoi se adauga faina(cat...Citeste continuarea

Chiftelute de dovlecei la cuptor

Postat de: Elena_Daria in Mancaruri de legume

Spalam dovleceii si ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Presaram peste ei putina sare si ii lasam pana lasa apa, apoi ii scurgem bine, bine. Peste dovlecei punem ouale, faina,...Citeste continuarea

Chec marmorat cu visine din visinata

Postat de: babi5 in Prajituri

Intr-un castron am spart ouale intregi ,am adaugat paharul de zahar si zaharul vaniliat si am frecat bine pina  s-a dizolvat zaharul, am adaugat untul (sa fie suficient de moale )  sa se...Citeste continuarea

Ciorba de dovlecei, cu leustean

Postat de: Patricia_Iordache_79 in Ciorbe

Spalam legumele si le curatam de coaja. Tocam marunt ceapa, telina, morcovii si ardeiul. Intr-o oala punem uleiul la incins si adaugam legumele tocate. Amestecam si dupa 5 minute adaugam apa...Citeste continuarea

Curcan cu vinete și măsline

Postat de: panacris in Curcan

Ceapa și ardeii curățați, tăiați rondele se pune la dinstuit în puțin ulei și apă, acoperit cca. 10 minute la foc minim. Apoi se adaugă carnea, vinetele (curățate în...Citeste continuarea

Compot de visine

Postat de: Patricia_Iordache_79 in Sirop / Compot

Curatam visinele de codite si de frunze. Le spalam si le asezam in sticlele goale care au fost sterilizate inainte. Umplem sticlele pana la jumatate cu visine (cu tot cu samburi), adaugam peste...Citeste continuarea

Ciorba de fasole uscata

Postat de: Corina33 in Ciorbe

Fasolea se spala bine si se pune la inmuiat 3-4 ore sau de seara pana diminieata. Se pune la fiert, iar cand da in clocot se arunca apa si se pune din nou la fiert in alta apa calda. Se poate...Citeste continuarea

Cod la cuptor

Postat de: ianculubita in Peste

Pestele curatat, capul si coada taiate, spalat, uscat, condimentat din belsug, pudrat cu faina, il prajim in ulei incins; scoatem pestele si-l punem in tava, adaugam cutia cu rosii, cartoful si...Citeste continuarea

Ciorba traditionala de cartofi cu...

Postat de: aliliana in Ciorbe

Cum se prepara Ciorba traditionala de cartofi cu zeama de varza Cartofii se curata, se spala, se taie. Ardeiul, morcovul, ceapa si rosiile se curata si se toaca. In oala de ciorba se pune...Citeste continuarea

Cornuri pufoase cu ciocolata

Postat de: gatiticuspor in Dulciuri

Pentru inceput puneti drojdia la dospit in laptele caldut cu lingurita de zahar si lasati deoparte pentru 10-15 minute. Cand maiaua este gata  turnati toate ingredientele intr-un castron...Citeste continuarea

Chiftelute in sos de smantana si...

Postat de: iri_love in Porc

Se curata cartofii si morcovul, se spala si apoi se vor da pe razatoare pe partea mica. Adaugam cartofii si morcovul ras peste carne, dupa care adaugam si usturoiul care l-am curatat si pisat (sau...Citeste continuarea

Chiftele din carne de vitel cu...

Postat de: babi5 in Vita

Am curatat ,zarzavatul,cartofii ,ceapa  si usturoiul.Intr-un  castron am pus carnea macinata am potrivit de sare si piper,boia am adaugat un cartof ras prin razatoarea cea mai marunta...Citeste continuarea

Ciuperci in aluat

Postat de: mamaieelena in Aperitive / Garnituri

Ciupercile spalate se lasa la scurs intr-o sita.Se prepara aluatul numai ca eu am adaugat la acest aluat drojdie ca sa le pot coace in cuptor si nu altfel preparat. Pentru fiecare ciuperca am...Citeste continuarea

Cheeseburger

Postat de: Retetegg in Sandvisuri

Mai intai pregatim chiftelutele de carne.   Amestecam intr-un bol carnea tocata si condimentele, plus cateii de usturoi tocati fin.   Incingem o tigaie si o ungem cu putin ulei....Citeste continuarea

Chinezoaica

Postat de: butoiaurora76 in Prajituri

Se mixeaza untul moale la temperatura camerei cu zaharul, apoi se pune faina amestecata cu praful de copt, cacaoa si nuca macinata. Separat se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se...Citeste continuarea

Clatite cu ficatei de pui

Postat de: sufletista in Ficat

Ficateii ii spalam,curatam daca este nevoie,ii punem intr-o oala cu apa si ii punem pe foc sa fiarba cateva clocote,spumam de cate ori este nevoie, Scurgem de apa,lasam sa se raceasca dupa care...Citeste continuarea

Coronita cu cirese si pepite de...

Postat de: comanligia in Prajituri

Ungem forma cu unt, apoi facem compozitia astfel: albusurile se bat spuma, frecam galbenusul cu zaharul si zaharul vanilat, apoi adaugam uleiul, faina, frisca lichida, faina si praful de copt. La...Citeste continuarea

Cum se fierbe porumbul la vasul Zepter

Postat de: panacris in Mancaruri de legume

Cum se fierbe porumbul.  După ce am aflat aceste lucruri despre banalul știulete de pormub, am pornit la treabă;) Porumbul de lapte se curăță de frunze și mătasea de proumb, se...Citeste continuarea

Churros

Postat de: gatiticuspor in Dulciuri

  Puneti la fiert apa, laptele, untul si zaharul. Cand au inceput sa fiarba luati vasul de pe foc, adaugati faina si amestecati energic pana ce se desprinde de pe peretii vasului.  ...Citeste continuarea

Cartofi la ceaun

Postat de: COSTEO in Mancaruri de post

Cartofi se curata, se spala, se taie rondele si se vor pune in ceaun. Punem in ceaun putin ulei ,ungem pereti ceaunului, pentru ca sa nu se prinda cartofii. Punem un strat de cartofi, adaugam...Citeste continuarea

Compot de zarzare( corcoduse)

Postat de: Constelatialeu in Sirop / Compot

Se culeg frumos din pom, sa nu fie batute, se spala si se aseaza in borcane, se adauga 3 linguri de zahar la fiecare borcan si se umple cu apa. Se pune capacul si apoi se aseaza intr-o cratita pe...Citeste continuarea

Chec negru

Postat de: laura2002 in Prajituri

Laptele, margarina, zahărul si cacaoa se pun pe foc și se lasă să fiarbă. Din compoziția aceasta se opresc 2 polonice pentru a glazura checul. Albușurile se bat spuma. Se adauga...Citeste continuarea

Cotlet de porc in crusta de mustar...

Postat de: Dea_Dea in Porc

Feliile de cotlet se bat cu ciocanul de snitele. In castron se pune mustarul, sarea, piperul si boiaua si se amesteca. Fulgii de porumb se sfarama cu blender-ul. Se ung feliile de carne...Citeste continuarea

Cartofi prajiti cu ceapa,marar si...

Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri

Cartofii se curata de coaja si se taie ca pentru cartofii prajiti.Se clatesc bine si se pun la fiert(sa nu se sfarame),pentru 10 minute.Cand sunt inca tari pe jumatate se scot intr-un castron....Citeste continuarea

Chec cu iaurt si afine - reteta nr 200

Postat de: simona72 in Prajituri

Am pus ouale impreuna cu zaharul la robotul de bucatarie si le-am mixat puna au devenit o spuma albicioasa. Am turnat uleiul in fir subtire, in timp ce oule se mixau, apoi iaurtul si esenta de...Citeste continuarea

Ciorbita de pui cu taitei de casa

Postat de: heera in Ciorbe

Se pune carnea la fiert. Se adauga putina sare pentru a se spumui mai repede. Dupa ce a fiert carnea se aduga legumele mai putin cartofii si dovlecelul. Dupa ce au fiert se poate adauga...Citeste continuarea

Cartofi cu kaiser, usturoi si...

Postat de: Patricia_Iordache_79 in Aperitive / Garnituri

Curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii taiem felii subtiri. Ii punem intr-o tigaie in care am incins uleiul. Dupa aproximativ 5 minute, adaugam kaiser-ul taiat cubulete. Amestecam si lasam...Citeste continuarea

Ciorba de salata verde cu afumatura.

Postat de: lilik in Ciorbe

Curatam ceapa si morcovii si ii tocam marunt,apoi ii punem la fiert impreuna cu afumatura in 3 litri de apa(aproximativ asa) si lasam sa fiarba la foc mic 15-20 de minute. Intre timp desfacem...Citeste continuarea

Castraveti in otet

Postat de: medioto59 in Conserve

Castravetii se spala si se aseaza frumos in borcane(eu am folosit borcane de 1,700 ml ) Borcanele trebuie sa fie foarte bine uscate. In fiecare borcan punem o lingurita  boabe de mustar,o...Citeste continuarea

Copanele de pui, cu ciuperci si...

Postat de: Patricia_Iordache_79 in Pui

Spalam copanelele de pui si le punem in ulei incins, intr-o tigaie cu peretii inalti. Tocam marunt ceapa, ardeiul il taiem julienne sau cubulete si le adaugam peste copanelele rumenite....Citeste continuarea

Ceafa de porc la ceaun

Postat de: COSTEO in Porc

Carne de porc se portioneaza in bucati potrivite,se pune la fiert in apa cu sare pana da in clocot,cand a dat in clocot,se arunca apa si inlocuim cu alta apa.Tocam ceapa si ardei fin ,se pune in...Citeste continuarea

Ciocanele de pui cu hrisca si legume

Postat de: camelia75 in Pui

1.Spalati bine ciocanelele de pui,apoi le asezati intr-un castron si le condimentati cu Vegeta.Le puneti in frigider pentru 30 de minute. 2.Intr-o tigaie,puneti uleiul iar cand este incins...Citeste continuarea

Cartofi Dauphinoise

Postat de: Elena_Daria in Aperitive / Garnituri

Cartofii noi ii spalam si ii taiem felii subtiri. Intr-un vas termorezistent am pus cartofii, i-am stropit cu uleiul de masline, am presarat sare si piper si am dat tava la cuptorul...Citeste continuarea

Cum se fierbe porumbul

Postat de: MotanLaOale in Aperitive / Garnituri

Cum se fierbe porumbul. Porumbul pentru fiert trebuie ales cu grije, sa fie bobul rotund si nu tesit deasupra, sa aiba matasea aramie si neuscata si unghia sa intre usor in boaba. Porumbul se...Citeste continuarea

Cordon bleu

Postat de: gurita_ta2005 in Pui

Pieptul de pui se transeaza in felii potrivite.Se pune fiecare felie de pui in folie alimentara si se bate cu ciocanul pe ambele parti. Se condimenteaza fiecare felie,se aseaza cate o felie de...Citeste continuarea

Cum se fierbe porumbul cu unt si sare

Postat de: Patricia_Iordache_79 in Aperitive / Garnituri

Cum se fierbe porumbul. Curatam porumbul de frunze (panusi) si de matase (partea aceea de culoare maro).  Punem jumatate din frunze pe fundul vasului in care vom fierbe porumbul. Asezam...Citeste continuarea

Cartofi inabuşiti cu coaste de miel

Postat de: kukibella in Oaie

Intr-un vas se pune ulei, se adauga ceapa care se caleşte un minut;se pun cartofii adaugandu-se sarea şi vegeta. Se pune capac şi se ınabuşa adaugandu-se din cand ın cand apa. Carnea de...Citeste continuarea

Ciorbă de pui cu bulion de zarzăre

Postat de: madi_marin in Ciorbe

Se pune carnea la fiert. Din când în când se ia spuma. Se fierbe pe jumătate, după care se adaugă legumele cubuleţe sau rase pe răzătoarea cu ochiuri mari. Se lasă să...Citeste continuarea

Ciuperci marocane cu cus cus

Postat de: Toamna07 in Mancaruri de post

1.Se prajeste ceapa in ulei timp de 5 minute,pana se inmoaie.Se adauga scortisoara si chimionul si se mai calesc 1 minut,amestecand.Se adauga ciupercile,se calesc 2-3 minute,apoi se toarna...Citeste continuarea

Ciuperci umplute cu cascaval

Postat de: MotanLaOale in Aperitive / Garnituri

Ciupercile se curata, se scot coditele, se spala bine si se pun la scurs. Palariile mari se pun intr-o tava. Restul ciupercilor si coditele se pot folosi la alt preparat. in fiecare...Citeste continuarea

Coronita cu branza dulce

Postat de: Elena_Daria in Prajituri

Intr-un bol am pus branza, zaharul, coaja de portocala si am mixat bine. Am adaugat apoi faina, grisul, sarea si am continuat sa mixez. Apoi am pus bicarbonatul amestecat cu sucul de...Citeste continuarea

Ciuperci sote II

Postat de: Ela68 in Mancaruri de legume

Morcovii se curata si se taie rondele. Ceapa  se taie julienne si se pune la calit in unt, adaugand apoi morcovii.  Se mai lasa putin si se pun ciupercile curatate, spalate si taiate...Citeste continuarea

Cartofi prajiti cu ou

Postat de: Elena_Daria in Aperitive / Garnituri

Curatam, spalam si taiem cartofii. Am uns o tigaie de ceramica cu putin ulei, am lasat-o sa se incinga si apoi am pus cartofii. I-am lasam sa se rumeneasca frumos pe o parte si pe cealalta...Citeste continuarea

Crap la cuptor

Postat de: nilgun in Crap / Caras

Prima data am taiat bucata de crap in bucatele mai mici si le-am pus intr-o cratita. Am turnat un pic ulei de masline peste, am pus sare, piper, zeama de lamaie si tarhon. Am lasat asa cam 20 de...Citeste continuarea

Crenvusti in aluat de paine

Postat de: Elena_Daria in Aperitive / Garnituri

Intr-un vas punem faina, iar in mijloc se facem o gropita unde vom pune drojdia dizolvata in putina apa calduta si untura. Adaugam apoi sarea si incepem sa framantam adaugand treptat apa...Citeste continuarea

Chiftelute cu carne,legume si menta

Postat de: ianculubita in Curcan

Intr-un castron amestecam bine carnea cu ceapa tocata fin, morcov, dovlecel, telina rase de asemenea fin, usturoiul pisat, verdeata tocata marunt, oul, painea inmuiata in lapte, sare, piper,...Citeste continuarea

Cum se prepara visinata

Postat de: Elena_Daria in Bauturi

Cum se prepara visinata. Curatam visinele de codite si frunze, apoi le spalam. Punem visinele intr-o damingeana de sticla, peste ele punem zaharul, punem dopul si lasam sa stea la macerat...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu iaurt și nectarine - Desertul rapid și delicios

ieri la 09:25

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

pe 26.08 la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

pe 26.08 la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]