A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Ciorba de varza cu orez si sorici...

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

 Legumele se curata si se spala. Soricul se taie fasii subtiri. Varza se taie fideluta. Prazul+ardeiul kapia se toaca marunt .Ardeiul iute se taie rondele. Sotati...Citeste continuarea

Costita afumata cu maghiran si cartofi

Postat de: mihaelar63 in Porc

Costita se tine la desarat  in apa rece cateva ore. Din cand in cand se schimba apa. Se opareste costita in apa clocotinda 5 minute. Se scurge de lichid si se portioneaza....Citeste continuarea

Copanele crocante la cuptor

Postat de: CameliaComan in Pui

Pentru început spălăm bine copănelele și le uscăm cu servețele absorbante. Le crestăm puțin. Presărăm deasupra sare și piper după gust. Într-o farfurie adâncă batem...Citeste continuarea

Cascaval pane

Postat de: Valclaudia in Aperitive / Garnituri

Cascavalul se taie bastonase de marimea dorita, apoi se introduce pentru 15 minute la congelator. Batem ouale intr-un bol cu sarea si piperul. Punem pesmetul intr-o farfurie intinsa....Citeste continuarea

Cod en papillote cu couscous si legume

Postat de: Satisfyyourcravings in Peste

Se toaca rosiile in cuburi, iar usturoiul felii. Se amesteca rosiile si usturoiul cu pasta de tomate, morcovii taiati julienne, sosul picant, couscousul, sare si 200 ml de apa fierbinte. Se...Citeste continuarea

Chiftele alla Norma

Postat de: Satisfyyourcravings in Jamie Oliver

Se taie vanata in cuburi de 1 cm, se prasara generos cu sare si se lasa 15 minute. Se toaca patrunjelul si se amesteca cu carnea. Se imparte carnea in 20 parti si din fiecare se formeaza o biluta...Citeste continuarea

Coaste de porc la cuptor

Postat de: elucubratiiculinare in Porc

Coastele de porc se condimentează cu sare și piper. Se pun într-o tavă cu 2 căni de apă și se acoperă. Se dă tava la cuptor pentru aprox. 2 ore la 180 grade C. Între timp...Citeste continuarea

Curcan ardelenesc

Postat de: mihaelar63 in Curcan

Pulpa de curcan curatata si spalata se opareste in apa clocotita. Am  transferat carnea de curcan in vasul aparatului de gatit. Am pus in vas legumele si condimentele....Citeste continuarea

Curry rosu Thailandez cu sparanghel...

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume

Se incalzeste, la foc mare, o lingura de ulei intr-un wok si se soteaza ceapa tocata, impreuna cu ghimbirul, 3-5 minute. Se adauga pasta de curry si se gateste 1 minut. Se adauga laptele de cocos,...Citeste continuarea

Cornulete fragede cu dulceata

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Untul (la temperatura camerei) se mixeaza cu zaharul farin. Adaugam ouale pe rand, apoi zaharul vanilat, praful de copt stins in zeama de la jumatate de lamaie, lingura de smantana grasa iar la...Citeste continuarea

Clatite cu nutella

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Aluatul de clatite:  Ouale se mixeaza cu un praf de sare, cu iaurtul, zaharul, vanilia, 150 g faina, nutella, cacaoa, laptele, se adauga apoi restul de faina, praful de copt si apa...Citeste continuarea

Cartofi gratinati cu oua,branza,...

Postat de: Valclaudia in Aperitive / Garnituri

Spalam cartofii foarte bine sub jet de apa rece, apoi ii punem la fiert cu un praf de sare pentru 20 min. la foc potrivit. Scurgem apa de pe cartofi, apoi ii curatam de coaja si ii taiem...Citeste continuarea

Cotlet glazurat

Postat de: simona72 in Mezel de casa

Se spala carnea si se usuca, se tamponeaza cu prosoape de hartie pentru a inlatura apa. Toate ingredientele pentru crusta se pun intr-un castron si se amesteca. Va rezulta o pasta consistenta....Citeste continuarea

Canelloni cu ricotta

Postat de: simona72 in Cannelloni

Se pune in vasul robotului de bucatarie branza ricotta  si se marunteste fin. Se adauga un praf de sare si piper, smantana, 1-2 linguri ulei de masline si grisul. Se porneste robotul si se...Citeste continuarea

Ciorba de cocos

Postat de: gicuta69 in Supe/Ciorbe

Am portionat carnea de cocos, am spalat-o si am pus-o sa fiarba intr-o oala cu apa si un praf de sare. Am indepartat spuma care s-a format. Cat timp a fiert carnea, am curatat si spalat...Citeste continuarea

Cozonac cu aroma de portocala

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Dulciuri

Mai intai pregatim maiaua. Amestecam drojdia cu 3-4 linguri de lapte caldut, o lingurita zahar si 3-4 linguri faina. Lasam sa creasca. Cernem faina de 2 ori intr-un vas incapator. Nu punem toata...Citeste continuarea

Cookies cu oreo

Postat de: nadea68 in Dulciuri

Aprindem cuptorul la 180 º. Untul moale il amestecam cu cele doua tipuri de zahar pana se omogenizeaza. Adaugam faina  amestecata cu praf de copt la amestecul cu unt si zahar. Adaugam...Citeste continuarea

Ciorba din oase de porc

Postat de: sufletista in Ciorbe

Carnea spalata bine o punem la fiert in apa fierbinte,o fierbem cateva clocote dupa care aruncam apa, trecem carnea pe sub un jet de apa. Punem carnea din nou la fiert in apa cu putina sare si...Citeste continuarea

Ciorba de burta

Postat de: elucubratiiculinare in Ciorbe

Burta si picioarele se curata de piele si tendoane, se spala bine, se oparesc, se spala din nou cu apa rece. In caz ca aveti piciorul intreg, il spargeti in bucati mai mici. Se pune la fiert...Citeste continuarea

Coaste de porc la cuptor

Postat de: sufletista in Porc

Coastele de porc le spalam si le stergem cu un prosop de bucatarie. Intr-un bol mai mare adaugam, vinul, sare, piper,oregano, rozmarin, boia de ardei,1 lingura sos de soia, usturoiul pisat....Citeste continuarea

Chiftelute de ton in Bento

Postat de: ctlina in Ton

Începeți prin prepararea chiftelutelor de ton.  Scurgeti tonul. Maruntiti-l fin cu o furculita și amestecati-l cu cascavalul ras, patrunjelul, boia de ardei, piperul si 1...Citeste continuarea

Cartofi boieresti

Postat de: privatelaura in Aperitive / Garnituri

Pregatim un wok, punem un pic de ulei de masline. Curatam cartofii, prazul, usturoiul. Spanacul (eu am folosit congelat) il tocam grosier. Usturoiul il presam, il punem in wok. Adaugam...Citeste continuarea

Chec pufos cu merisoare

Postat de: katty in Dulciuri

Mai intai pornim cuptorul la 170 de grade si pregatim o forma pe care o tapetam cu unt si faina. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, apoi...Citeste continuarea

Cheesecake cu ciocolata si portocale

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Biscuitii se zdrobesc sau se macina si se amesteca cu scortisoara. Untul si ciocolata (am folosit ciocolata globuri, mosi) se topesc dupa care se amesteca cu biscuitii. Se toarna amestecul intr-o...Citeste continuarea

Ciorba de pui cu zeama de varza

Postat de: MotanLaOale in Ciorbe

Bucatile de spate se curata si se pun la fiert in apa. Dupa 2-3 clocote, cand se face spuma, se arunca apa, se clatesc bucatile de spate de spuma si se pun deoparte. Ceapa se curata si se...Citeste continuarea

Ciorba radauteana

Postat de: Pungasa_Rogue in Ciorbe

Se spala carnea si se pune la fiert intr-o oala cu apa. Cand se formeaza spuma, aceasta se indeparteaza. Se adauga ceapa (curatata de foi si spalata), morcovul, pastarnacul, radacina de patrunjel...Citeste continuarea

Creier pane

Postat de: iri_love in Aperitive / Garnituri

Pentru început așezăm creierul intr-o sită  si începem  sa il curățăm  (aceasta fiind operatia cea mai grea si destul de meticuloasa). Dupa ce am curățat...Citeste continuarea

Cheesecake cu ciocolata (la rece)

Postat de: amalia01 in Prajituri

Biscuitii digestivi se sfarama si apoi se adauga margarina topita. Amesteci bine pana cand obtii o pasta si mai adaugi o lingura de crema de ciocolata. Asezi blatul astfel obtinut intr-o tava...Citeste continuarea

Ciocolata alba de casa

Postat de: privatelaura in Dulciuri

Spalam foarte bine portocalele. Le uscam, apoi cu ajutorul unui peeler (aparat de curatat subtire) curatam portocalele de coaja. Stoarcem si obtinem suc proaspat. Punem pe foc o cratita cu apa....Citeste continuarea

Ciocolata de casa

Postat de: privatelaura in Dulciuri

Mai intai pregatim siropul de zahar. Punem intr-o cratita mai groasa, 500 gr de zahar brut, 250 ml apa. Lasam sa se amestece bine, apoi punem la fiert, pe foc. Lasam sa se topeasca zaharul, sa...Citeste continuarea

Ciocolatina

Postat de: privatelaura in Dulciuri

Mai intai de toate pregatim formele in care vom turna compozitia ca sa se inchege. Eu am folosit niste discuri de inox, in care am introdus folie alimentara. Punem la topit 300 gr ciocolata...Citeste continuarea

Ciorba de oase de porc cu zeama de...

Postat de: gicuta69 in Ciorbe

Spalam oasele bine si le punem intr-o oala la fiert. Indepartam spuma care se formeaza si lasam sa fiarba in continuare la foc mic. Cand a fiert carnea de pe oase, adaugam legumele congelate si...Citeste continuarea

Ciorba de pui cu smantana

Postat de: Jymy in Ciorbe

Se taie carnea cuburi, se spala bine si se pune la fiert in apa rece. Se aduna spuma atunci cand este necesar. Se taie legumele si se adauga peste carne. Se continua fierberea pana sunt...Citeste continuarea

Carne de vita cu arome asiatice

Postat de: mitinita in Vita

Pregatim ingredientele pentru marinata. Punem intr-un bol usturoiul pisat, zaharul, ghimbirul pudra, sosul de soia, uleiul de susan si ceapa. Se amesteca si se adauga carnea de vita, taiata...Citeste continuarea

Curcan cu legume, portocale si ghimbir

Postat de: panacris in Curcan

Legumele curățate și feliate julien se trag în uleiul de măsline încins, cca 5 minute, după ce au devenit translucide se adaugă bucățelele de curcan, se completează cu...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare din pui si...

Postat de: merisor67 in Ciorbe

Pentru perisoare, tocam ceapa impreuna cu carnea si baconul afumat, apoi adaugam sare si condimente dupa gust, orezul bine hidratat si scurs si la final ouale, apoi omogenizam bine compozitia....Citeste continuarea

Cum se prepara caramelul

Postat de: gaby_d in Dulciuri

Am pregatit o craticioara cu coada lunga (nu stiu daca va iese bine daca nu-i lunga coada :) Am pus zaharul si-am pus cratita pe foc. Am amestecat usor pana s-a topit zaharul si a...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu afumatura

Postat de: Constelatialeu in Ciorbe

Mai intai am pus la fiert afumatura, din cand in cand am avut grija sa ridic spuma formata. Separart am curatat legumele. Am taiat ceapa marunt, morcovul, pastarnacul si ardeiul le-am taiat...Citeste continuarea

Crochete de cartofi cu ciuperci

Postat de: Meea in Mancaruri cu carne

Curatam cartofii, ii taiem in 3-4 si ii punem la fiert. Dupa ce s-au fiert, ii pisam, apoi ii amestecam cu margarina, oul si condimentele (boia, piper, sare). Adaugam si faina pana cand compozitia...Citeste continuarea

Cascaval Delaco pane

Postat de: Monica1997 in Aperitive / Garnituri

Se bat cele 3 oua cu praful de sare si piperul, se adauga faina si putina apa (cca. jumatatea unei cani de 250 ml). Dupa ce ne asiguram ca aluatul este indeajuns de gros incat sa obtinem o...Citeste continuarea

Cartofi Duchesse

Postat de: momo121 in Aperitive / Garnituri

Punem cartofii cu tot cu coaja la fiert si cand intra furculita in ei sunt gata. Ii decojim, potrivim de sare, adaugam untul si smantana si ii zdrobim ca pe piure, adaugam si oul cu...Citeste continuarea

Chiftelute in sos alb de branzeturi

Postat de: simona72 in Porc

Pentru chiftele : carnea se taie cuburi si se da prin masina de tocat sau se marunteste la robotul de bucatarie. Se adauga toate mirodeniile scrise mai sus, oul si pesmetul si se amesteca...Citeste continuarea

Cupcakes cu ciocolata alba

Postat de: CameliaComan in Dulciuri

Mai intai pregatim compoziția pentru cupcakes. Într-un bol punem untul moale, zahărul vanilat si zahărul. Mixam până se încorporează bine. Adăugăm ouăle, Mixăm dupa...Citeste continuarea

Ciorba de pui cu legume la slow...

Postat de: reisnaor_2006 in Slow Cooker

Curatam legumele si le spalam. Le taiem cubulete. La fel procedam si cu pieptul de pui. In vasul aparatului Crock-Pot punem legumele si pieptul de pui. Adaugam delikatul, putina sare si adaugam...Citeste continuarea

Clatite din banane (cu crema de...

Postat de: Dya in Dulciuri

Bananele se paseaza bine. Se adauga ouale, zaharul si coaja de portocala. Pentru omogenizarea completa, am folosit un blender vertical . Din compozitia obtinuta se coc foile de clatite,...Citeste continuarea

Ciorba cu carnati de casa si moare

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

Ceapa, morcovul si patrunjelul se calesc usor in ulei 3-4 minute. Se aduga pasta de ardei si pudra de chimen. Se amesteca si se pune  la fiert cu 2 l apa. Bucata...Citeste continuarea

Cozonacei cu rahat si ciocolata

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Mai intai avem grija ca ingredientele sa fie la temperatura camerei, deci le punem in bucatarie de seara. Intr-un castron incapator cernem faina, facem in mijloc o gropita unde punem drojdia...Citeste continuarea

Ceafa de porc cu sos, la cuptor

Postat de: Constelatialeu in Porc

Mai intai luam feliile de ceafa le dam sare, presaram piper si le lasam acoperite cca 30 min, apoi le asezam intr-un vas de lut presaram cimbru si acoperim cu hartie de copt, dam vasul la cuptor...Citeste continuarea

Crenvursti in sos de rosii cu legume

Postat de: Pungasa_Rogue in Mancaruri cu carne

Crenvurstii se taie rondele groase si se calesc putin intr-o tigaie cu untura, dupa care se pun deoparte. Ceapa se curata de foi, se spala si se taie julienne. Morcovul se curata de coaja,...Citeste continuarea

Cina boiereasca

Postat de: mihaelar63 in Porc

Cartofii curatati, spalati si taiati cuburi se pun la fiert in apa cu sare. Varza rosie si cea alba se taie fideluta, morcovul se razuieste. Se prepara din acestea o salata in care...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec Pina Colada

de RODIMUR 8

ieri la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana

de Caty 3

ieri la 22:18

Ruladă cu brânză și mărar - Aperitivul gustos și rapid

ieri la 09:29

Cartofi lionezi

de Caty 3

pe 20.08 la 17:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]