A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Coaste de porc la cuptor

Postat de: mihasara in Porc

Spalam foarte bine bucata de coasta si decupam grasimea daca este foarte multa. Stergem foarte bine carnea sa fie uscata. Curatam si zdrogim cateii de usturoi. Punem...Citeste continuarea

Cartofi cu rozmarin

Postat de: mihasara in Aperitive / Garnituri

Curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii taiem felii groase. Ii punem intr-o oala cu apa si ii fierbem atat cat sa ramana un pic nefierti. Ii scurgem de apa, ii condimentam...Citeste continuarea

Ciorba de afumatura cu zeama de varza

Postat de: mihasara in Ciorbe

Carnea se spala, se taie cubulete si se pune la fiert in apa rece. Cand oala de foc incepe sa clocoteasca, se indeparteaza cu grija spuma, de cateva ori. Cand nu se mai formeaza...Citeste continuarea

Chec provensal

Postat de: ianculubita in Aperitive / Garnituri

Se bat bine ouale cu un praf de sare si piper, se adauga faina cu praful de copt, untul topit, laptele, se amesteca bine, apoi dovlecelul si cascavalul rase, maslinele, rosiile si rozmarin taiate...Citeste continuarea

Ciuperci aperitiv la tigaie

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

Am limpezit prin jet de apa ciupercile si le-am lasat sa se scurga. Am taiat felii rosiile uscate. Am portionat cascavalul. Se pun ciupercile intr-o tigaie ne-aderenta,...Citeste continuarea

Ciocolatele cu chips de banana

Postat de: ctlina in Dulciuri

Topiți ciocolata neagra în bain marie sau in cuptorul cu microunde. Punem compozitia calda pe foaia de napolitana, intindem bine pe toata suprafata (am acoperit numai 2/3 din foaie)....Citeste continuarea

Chiftelute la cuptor

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Porc

Am pus cartofii la fiert. Intre timp am tocat carnea. Am amestecat carnea tocata cu cartofii piure, oul si condimentele. Am format bilute, le-am asezat in tava in care am pus hartie de copt si...Citeste continuarea

Chifle umplute

Postat de: cristinutanicolita in Piine

Faina se cerne si se amesteca cu sarea si drojdia. Se adauga apa calduta treptat si se framanta pana se obtine un aluat nelipicios. Se acopera cu un prosop si se lasa la loc caldut pana isi...Citeste continuarea

Cartofi prăjiți (cu carne...

Postat de: ela2015 in Aperitive / Garnituri

Carnea pregatită anterior (fiartă sau prăjită) se taie în bucăți mici. Eu am avut carne rămasă pregatită după această rețetă...Citeste continuarea

Cartofi razuiti cu ceapa

Postat de: timea in Aperitive / Garnituri

Cartofii in coaja ii spalam bine si ii punem la fiert intr-un vas cu apa cu putina sare. Dupa ce s-au fiert cartofii scurgem apa din vas  si ii lasam sa se raceasca putin, pentru...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi acrita cu zeama...

Postat de: Pungasa_Rogue in Ciorbe

Ceapa se curata de foi, se spala si se taie marunt. Morcovul si pastarnacul se curata de coaja si se spala (morcovul se taie felii groase). Telina se curata de coaja si se spala. Ardeiul...Citeste continuarea

Ciocolata de casa cu alune

Postat de: mihasara in Dulciuri

   Amestecam laptele praf cu cacao. Zaharul cu apa, le punem sa fiarba in clocot timp de 5 minute.  Dupa acest interval luam de pe foc, adaugam untul si...Citeste continuarea

Ciorba de pește

Postat de: gicuta69 in Ciorbe

Legumele taiate marunt le punem la inabusit in ulei.Cand incep sa se inmoaie turnam cca1,5 l apa fierbinte si lasam sa fiarba. Cand sunt aproape fierte adaugam orezul si potrivim gustul de...Citeste continuarea

CIORBA DE PRAZ CU PIPOTA DE CURCAN

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Am pus la fiert in apa cu sare pipota si inima de curcan bine spalate . Pentru rapiditate am fiert 20 minute in oala sub presiune . Se caleste  usor prazul si morcovul . Am adugat...Citeste continuarea

Clatite cu branza dulce si sos de...

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Intr-o tigaie se topeste untul si in el se adauga zaharul pudra, vanilia apoi zeama si coaja de la portocale. Se tin ingredientele pe foc 3 minute pana se ingroasa foarte putin sosul, apoi se...Citeste continuarea

Caramel sărat

Postat de: diaconta in Dulciuri

Mod de preparare caramel: Am pus zaharul într-o craticioara de inox cu fundul mai gros,o folosesc mereu când caramelizez zaharul pentru ca nu se lipeste. Am pus craticioara la...Citeste continuarea

Ciorba cu carne de porc

Postat de: Jymy in Ciorbe

Se spala si se taie carnea in cuburi. Se pune la fiert (cu tot cu os) si se curata apa de spuma. Se toaca legumele si se adauga peste carne (cand aceasta din urma este bine fiarta). Se...Citeste continuarea

Chec aperitiv cu praz si telemea

Postat de: gicuta69 in Aperitive / Garnituri

Fierbem morcovii in apa cu un praf de sare. Cand sunt fierti ii scoatem ,ii lasam sa se raceasca apoi il taiem cubulete. Punem uleiul la infierbantat intr-o cratita, adaugam prazul taiat...Citeste continuarea

Ciorba de varza murata, cu rasol de...

Postat de: merisor67 in Ciorbe

Tocam varza marunt si o punem la fiert in 2 l de apa. Portionam rasolul de porc in bucati mai mari, pe care le spalam cu apa calda si le punem la fiert in apa cat sa fie acoperite. Le lasam...Citeste continuarea

Coronita cu ciocolata, stafide si...

Postat de: Ela68 in Dulciuri

1.  Mai intai cernem faina de 2-3 ori pentru a fi bine afanata. 2. Laptele impreuna cu zaharul si semintele de la pastaia de vanilie le punem la fiert pana ce zaharul se topeste. 3. ...Citeste continuarea

Chec cu lamaie

Postat de: Alepaty in Dulciuri

Pentru inceput mi-am pregatit toate ingredientele si am topit untul la cuptorul cu microunde. Ouale se bat bine cu zaharul,se adauga zaharul si se bate pana se topeste zaharul,apoi se adauga...Citeste continuarea

COZONAC TRANDAFIR

Postat de: panacris in Dulciuri

Într-un vas încăpător se cerne făina de 2 ori, este sfatul lui Bertoni D Albert, ca să iasă mai pufos cozonacul. În laptele călduț se adaugă, drojdia uscată, zahărul,...Citeste continuarea

COZONAC CU NUCĂ, CACAO, CARAMEL...

Postat de: panacris in Dulciuri

  Într-un vas încăpător se cerne făina de 2 ori, este sfatul lui Bertoni D Albert, ca să iasă mai pufos cozonacul. În laptele călduț se adaugă, drojdia...Citeste continuarea

Ciorba de fasole verde cu zacusca...

Postat de: cristinutanicolita in Ciorbe

Ceapa se curata, spala si se taie. Morcovul se curata, spala si se da pe razatoarea cu ochiuri mari. Intr-o oala se pun 2 lg ulei, se adauga ceapa si morcovul si se calesc. Dupa cateva...Citeste continuarea

Ciorba de spanac cu orez

Postat de: cristinutanicolita in Ciorbe

Se pune apa la fiert. Ceapa si morcovul se curata, spala si se toaca. Cand fierbe apa se pune spanacul, legumele taiate si orezul. Cand ciorbita este aproape gata se adauga sucul de...Citeste continuarea

Carne de porc cu varza murata

Postat de: cristeena20 in Porc

- Carnea se taie cubulete si se tempereaza cu sare, piper negru macinat, dafin, boia de ardei, pasta de ardei paprika,unsturoi, chilli picant, cimbru verde praspat si se toarna vin alb.Lasam la...Citeste continuarea

Ciulama de ciuperci cu mazare si...

Postat de: reisnaor_2006 in Slow Cooker

Muschiuletul de pui l-am cumparat taiat fasii. Ceapa si usturoiul se toaca marunt. Separat am pus putin ulei intr-o tigaie si am rumenit muschiuletul de pui care in pralabil l-am sarat si piperat....Citeste continuarea

Chec rapid si economic

Postat de: momo121 in Dulciuri

Separam ouale, albusurile le batem bine cu un praf de sare, adaugam si galbenusurile unul cate unul, apoi zaharul si mixam pana se topeste tot zaharul. Dupa care punem uleiul, laptele si esentele,...Citeste continuarea

Chiftelute de dovlecei cu telemea

Postat de: mihasara in Aperitive / Garnituri

Curatam dovleceii de coaja si ii dam pe razatoare  Dam si branza telemea pe razatoare.  Dovleceii ii lasam la scurs intr-o sita sau  ii stoarcem. ...Citeste continuarea

Cornulete fragede

Postat de: sufletista in Dulciuri

Intr-un bol adaugam faina, zaharul, coaja de portocale le amestecam dupa care facem o gaura in mijloc. Adaugam amoniacul dizolvat in otet, uleiul si treptat apa minerala rece, framantam un aluat...Citeste continuarea

Cornulete cu dulceata si nuca

Postat de: sufletista in Dulciuri

Intr-un bol se cerne faina se amesteca cu zaharul, coaja de portocala, un praf de sare,praful de copt. Adaugam untura si amestecam pana obtinem frimituri de faina amestecata cu unt, apoi...Citeste continuarea

Chiftele de ton si cartofi copti,...

Postat de: merisor67 in Ton

Pentru prepararea chiftelelor, desfacem conservele de ton si punem continutul intr-o sita, la scurs. Tocam fin, ceapa si ciupercile scurse si le amestecam cu fileul de ton. Adaugam...Citeste continuarea

Carnati de porc fierti in moare

Postat de: AlexandraOrdean in Porc

Taiati carnatii in bucati potrivite. Puneti in tigaie/oala impreuna cu zeama de varza. Fierbeti de la primul clocot 15 min. Scurgeti moarea si mai rumeniti putin...Citeste continuarea

Carnati in foietaj

Postat de: mihasara in Aperitive / Garnituri

Incalzim cuptorul. Taiem aluatul in fasii de 1,5 cm si carnatii in fasii de max. 5cm. Infasuram aluatul in jurul carnatilor. Asezam rulourile in tava si dam la cuptor...Citeste continuarea

Ciorba de pui a la grec

Postat de: Alepaty in Ciorbe

Intr-o oala de 5 l se pune apa rece cu sare pe foc. Se adauga bucatile de pui si cand spumeaza se ia cu o lingura si se repeta pana cand nu mai este spuma de la pui. Se adauga legumele...Citeste continuarea

Cocktail de creveti cu ananas si...

Postat de: luminita20_2006 in Aperitive / Garnituri

Castravetele se curata de coaja si se taie cubulete mici la fel si ardeiul gras. Crevetii se itag intr-o tigaie cu putin unt si 2 linguri de min nu mai mult de 2 min. Se aseaza in pahar...Citeste continuarea

Crap la cuptor cu sos de rosii

Postat de: luminita20_2006 in Crap / Caras

Pestele se curata  se taie felii sau dupa dorinta fiecaruia, se poate lasa si intreg si se indulceste cu care se stropeste cu zeama de la lamie si se lasa jumate de ora la frigider...Citeste continuarea

Carne pentru burger la cuptor in...

Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri cu carne

Bucatiile de carne se condimenteaza pe ambele parti si se pun intr-o tigaie cu putin unt si ulei de masline,pentru cateva minute pe fiecare parte. Se scot din tigaie pe o farfurie,iar peste...Citeste continuarea

Crap cu legume, la cuptor

Postat de: Monya in Crap / Caras

Prajim bucatile de peste cateva minute, pe toate partile. Intre timp curatam legumele si le taiem cubulete, rondele, betisoare, cum va place. In tava pregatita pentru cuptor asezam cateva...Citeste continuarea

Conopida cu sos alb

Postat de: licurici_lra in Mancaruri de legume

Am fiert conopida in apa cu sare, 15min, apoi am asezat-o intr-un vas termorezistent. Am taiat gogosarul feliute si l-am adaugat peste conopida, apoi am pus si porumbul si am presarat cu...Citeste continuarea

Chec

Postat de: Lina24 in Prajituri

Albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma cu putina sare .Apoi se adauga zaharul si mirosurile. Tot aici punem si laptele . Galbenusurile se amesteca cu uleiul ca la maioneza si apoi se...Citeste continuarea

Chec pufos cu nuca

Postat de: AlexandraOrdean in Dulciuri

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu zaharul si zaharul vanilat. Faina o amestecam cu nuca. Galbenusurile le frecam cu praful de copt....Citeste continuarea

Chiftele cu verdeata si cascaval

Postat de: licurici_lra in Aperitive / Garnituri

Am tocat patrunjelul si mararul, iar cascavalul l-am taiat in patratele. Am amestecat carnea cu restul ingredietelor si am format chiftelele. Am bagat un patratel de cascaval...Citeste continuarea

Catifea rosie cu capsuni

Postat de: simona72 in Torturi

Pentru blat : ouale intregi se mixeaza cu praful de sare si zaharul pana devin spumoase si se aseamana cu o crema. Se adauga untul topit si racit in fir subtire, ca la maioneza. La final se...Citeste continuarea

Clatite cu iaurt

Postat de: amalia01 in Dulciuri

Amesteci faina cu zaharul si sarea si adaugi treptat apa minerala, amestecand cu telul. Adaugi iaurtul cu fructe si continui sa omogenizezi. Trebuie sa obtii o compozitie ca o smantana . Daca...Citeste continuarea

Ciorba cu perisoare ardeiate de cocos

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

Amestecati toate ingredientele pentru perisoare si puneti vasul la rece in frigider . Legumele se spala si se toaca cubulete .  Caliti /sotati usor legumele in ulei ....Citeste continuarea

Ciorba mixta cu carne de porc si os...

Postat de: gurita_ta2005 in Ciorbe

Carnea de porc se taie bucati(cuburi) si se pune la fiert impreuna cu osul de vita in multa apa. Dupa vreo 30 minute in care carnea a fiert,se pun legumele la calit in ulei de masline:ceapa se...Citeste continuarea

Cheesecake simplu cu topping de...

Postat de: CameliaComan in Dulciuri

Prima dată trebuie să măcinăm biscuiții. Eu i-am pus într-un prosop și i-am bătut cu un ciocan pentru fragezit carnea. Într-o crăticioară punem untul și îl topim....Citeste continuarea

Combinatii cu sunca si ciuperci

Postat de: gabrielasfechis in Mancaruri de legume

Se taie marunt ceapa si se pune intr-o oala la calit in putin ulei. Muschiul file se taie cubulete si se pune peste ceapa. Adaugam  mixul de legume si le lasam putin in ulei sa se...Citeste continuarea

Clatite cu bombonele de ciocolata a...

Postat de: gabrielasfechis in Dulciuri

Incalzim putin laptele. Intr-un bol ceva mai mare, sau in vasul in care obisnuiti sa faceti clatite, se sparg ouale si se bat cu putina sare, apoi se adauga laptele caldut si mierea. Se bate...Citeste continuarea