Camembert cu dulceata de afine
Postat de: dantes in Aperitive / GarnituriCamembertul se da prin faina,ou batut,pesmet amestecat cu susan si se prajeste in ulei incins cam 3 minute pe fiecare parte. Se serveste impreuna cu dulceata de afine. Citeste continuarea
Cartofi cu branza la cuptor
Postat de: geoline in Aperitive / GarnituriCartofii se curata, se taie in cubulete si se fierb. Dupa ce se scurg de apa, se lasa la racit. Radem branza, adaugam peste ardeiul si ciupercile tocate marunt si cele 4 oua amestecate cu...Citeste continuarea
Cornuri cu branza si marar
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriAluatul: Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva. Laptele il punem pe foc sa fie caldut, iar iaurtul la temperatura camerei. Intr-un bol cernem faina, adaugam drojdia dizolvata, oul,...Citeste continuarea
Cornuri cu branza sarata
Postat de: raluca95 in Aperitive / GarnituriIntr-un bol amestecam faina cu sarea, iar separat dizolvam drojdia cu zaharul in putin lapte caldut si il turnam in mijlocul fainii incepand sa amestecam, turnam si restul de lapte, dupa care si...Citeste continuarea
Curry de cartofi cu oua ochiuri
Postat de: daniastefania in Aperitive / GarnituriCartofii curatati, spalati si taiati cubulete se pun la fiert. Cand au fiert se strecoara. Se pune pe foc un vas cu 2 linguri de ulei. Se adauga ceapa tocata marunt si se caleste putin. Se adauga...Citeste continuarea
Ciorba de urzici cu costita afumata
Postat de: katty in CiorbeCuratam cu grija urzicile de resturi si le spalam in cateva ape, pana apa iese curata. Punem un vas cu apa la foc, iar cand aceasta clocoteste punem urzicile si le lasam sa dea cateva...Citeste continuarea
Cornulete cu gem
Postat de: katty in DulciuriIntr-un vas amestecam faina cu drojdia uscata. Punem laptele si zaharul la foc si amestecam continuu pana zaharul se topeste, apoi dam vasul jos.Daca este prea fierbinte il lasam sa se raceasca...Citeste continuarea
Chiftele coapte
Postat de: ela2015 in Aperitive / GarnituriCuratam cepele, le tocam marunt si le calim in putin ulei, cat sa capete culoare aurie. Ceapa va da un gust dulce chiftelutelor. Inmuiem painea in lapte sau apa, o stoarcem bine si o pasam sau...Citeste continuarea
Coronite cu Finetti
Postat de: rhapsody in Dulciuri1. Cerne faina (cei 1000 g) intr-un vas incapator. Fa o adancitura in mijlocul acesteia, pune drojdia sfaramata impreuna cu zaharul si o dizolvi cu apa calduta. Acoperi vasul si lasi sa dospeasca...Citeste continuarea
Clatite pufoase reteta cu gem de...
Postat de: geoline in DulciuriClatite pufoase reteta Se bat oualele cu zaharul, untul, sarea si aromele. Se adauga laptele, apa si faina alternand pentru a evita formarea cocoloaselor. Prajim clatitele in tigaia unsa cu...Citeste continuarea
Ciulama cu ciuperci si mazare
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de legumeCuratam ceapa si o tocam marunt. Mazarea o scurgem de zeama, o spalam cu apa rece, ciupercile le spalam si le taiem felii. Intr-o cratita incingem uleiul, innabusim ceapa 2 minute. Adaugam...Citeste continuarea
Ciorba de brocolli si porumb
Postat de: Valclaudia in CiorbeLegumele se curata si se spala foarte bine sub jet de apa rece. Punem in oala 3-4 linguri de ulei, apoi adaugam prazul, ardeiul si morcovul, toate aceste legume taiate bucati. Lasam sa se caleasca...Citeste continuarea
Carnaciori de nuca
Postat de: Camy_gby in Aperitive / GarnituriOuale se separa, iar albusurile se bat spuma cu mixerul. Se incorporeaza grisul si se lasa la odihnit 30 de minute. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si impreuna cu restul ingredientelor se...Citeste continuarea
Crema de zahar ars by Alex Teacher...
Postat de: AlexTeacher in DulciuriIntr-un bol mare spargem cele 10 oua pe care le vom mixa bine Adaugam 100g de zahar si amestecam pana se va topi Punem un varf de sare,...Citeste continuarea
Ciorba de vita cu legume
Postat de: reisnaor_2006 in CiorbeLegumele se spala si se curata. Morcovii, telina, ardeiul, ceapa, cartofii se taie cubulete. Carnea se spala, se portioneaza si se pune la fiert in 3-4 l apa cu sare. In timpul fierberii se...Citeste continuarea
Cozonac cu mousse de mere si...
Postat de: cris2711 in DulciuriIntr-un castron amestecam faina impreuna cu sarea,apoi se adauga coaja de portocala. Intr-un castronel se dizolva drojdia in laptele caldut cu zahar(cate o lingura din fiecare). Se pune...Citeste continuarea
Cornuri pufoase cu gem de piersici...
Postat de: daniastefania in PrajituriPregatim aluatul pentru cornulete. Dizolvam drojdia impreuna cu zaharul in laptele caldut. Adaugam apoi faina cernuta, iaurtul, 2 oua, praful de sare si untura. Se framanta bine pana se obtine un...Citeste continuarea
Cornuri cu gem
Postat de: Irina in DulciuriAm amestecat faina cu sarea, zaharul si drojdia uscata. Am adaugat untul si laptele acru si am framantat un aluat moale, care nu se lipeste de degete. Am lasat aluatul la crescut, avand...Citeste continuarea
Cozonac unguresc
Postat de: dantes in DulciuriSe amesteca margarina cu faina si se freaca bine; se adauga ouale,zaharul si drojdia dizolvata in putin lapte cu zahar. Se lasa sa creasca circa 30 minute dupa care se framanta bine si se...Citeste continuarea
Ciorba de mazare cu cartofi - de post
Postat de: mihaelar63 in CiorbeLegumele spalate se curata si se spala din nou . Morcovii se taie rondele cu cutitul ondulat . Telina se feliaza . Ceapa se toaca marunt . Cartofii se taie cuburi . Caliti...Citeste continuarea
Ciorba de vitel cu mazare verde -...
Postat de: mihaelar63 in CiorbeCarnea de vitel se spala si se portioneaza in cuburi de 3/3 cm . Legumele se spala , se curata si din nou se spala . morcovii se taie rondele cu ajutorul cutitului ondulat...Citeste continuarea
Curcan cu cimbru si oregano
Postat de: mihaelar63 in CurcanPulpa se curata , se spala si se aseaza intr-o tava . Cartofii , ceapa si usturoiul se curata . Feliati legumele si le asezati in jurul pulpei de curcan . Sarati , piparati , pudrati cu...Citeste continuarea
Calzone
Postat de: daniastefania in PizzaSe incalzeste cuptorul la 210 grade C. Se unge o tava cu unt sau ulei sau se pune hartie de copt. Se topeste untul si se lasa la racit. Intr-un bol se amesteca faina cernuta cu oul, laptele...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare cu cartofi
Postat de: rocsi_1612 in CiorbeArdeiul rosu si galben, il curatam de seminte, il taiem cubulete. Decojim morcovul si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Taiem rondele ceapa verde, patrunjelul il tocam marunt. Intr-o oala...Citeste continuarea
Costita de porc cu rosii, la cuptor
Postat de: Constelatialeu in PorcIntr-un castron punem condimentele Kotanyi, boiaua iute, usturoiul curatat si zdrobit, uleiul de masline, amestecam. Bucata de costita o crestam pe partea fara os si o tavalim prin condimente, o...Citeste continuarea
Cornulete cu dulceata si nuca
Postat de: Valclaudia in DulciuriNuca se macina si se amesteca cu dulceata de capsuni si gemul de prune. Lichefiem drojdia ci sarea si zaharul. Peste drojdie turnam toate ingredientele lichide, apoipunem faina si framantam...Citeste continuarea
Cartofi gratinati
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriCartofii se spala si se fierb in coaja pana patrunde usor furculita in ei. Se trec sub jet de apa rece cateva secunde, se scurg de apa si se curata de coaja. Feliem cartofii si ii asezam in forma...Citeste continuarea
Cotlet de porc cu prune uscate
Postat de: mihaelar63 in PorcBucata de cotlet se spala se lasa sa se zvante . Se sareaza carnea si cu un cutit se face pe lungime o taietura care se largeste si se umple cu fructe uscate . Legumele se curata si se...Citeste continuarea
Cornuri fragede cu rahat si dulceata
Postat de: andreea91 in DulciuriCernem faina intr-un bol si facem o gaura in mijlocul acesteia. Incalzim laptele nu prea fierbine si in 150 ml de lapte dizolvam drojdia. Dupa care o adaugam in mijlocul fainii si framantam...Citeste continuarea
Ciuperci gratinate cu creveți
Postat de: elucubratiiculinare in Aperitive / GarnituriCurățăm usturoiul și se toacă mărunt. Curățăm ciupercile de piciorușe, se spală sau se curăță cu o perie de eventualele impurităță. Piciorușele de la ciuperci nu le vom folosi,...Citeste continuarea
Covrigei pufosi si moi
Postat de: Diana11 in DulciuriIntr-un vas mai maricel punem 3 linguri mari de faina, 3 linguri mari de ulei, 1 lingura mare de zahar, 1 lingurita mica de sare, le amestecam bine si adaugam 1 pahar de apa clocotinda. Amestecam...Citeste continuarea
Cuib de viespi
Postat de: Ariciu_30 in DulciuriPregatim maiaua din drojdie cu putin lapte caldut si putina faina si lasam la dospit. Intre timp amestecam faina ramasa cu sarea. Se bat ouale intregi cu zaharul, plicul de zahar...Citeste continuarea
Cartofi copti cu bacon si cascaval
Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / GarnituriSe taie cartofii in felii cat se poate de subtiri, fara a merge cu cutitul pana jos.Se pun in tava, pe hartie de copt si printre feliile de cartofi se pun felii subtiri de unt si usturoi. Se dau...Citeste continuarea
Ciorba de legume
Postat de: madab in CiorbeLegumele se spala, curata si se taie cubulete. Ceapa ,morcovii , si pastarnacul se pun la calit intr-o oala. Cartofii si fasolea verde se pun peste celelalte legumele din oala ,se lasa...Citeste continuarea
Cornuri pufoase cu unt si branza
Postat de: andaoana in Aperitive / GarnituriIntr-un castron incalzim laptele putin, sa fie doar caldut si dizolvam in el drojdia impreuna cu o lingurita de zahar si o lingura faina . Acoperim cu un prosop si lasam deoparte pana...Citeste continuarea
Cosulete cu salata de fructe din...
Postat de: Diana11 in PrajituriMai intii de toate preparam salate de fructe.Le taiem cubulete si le amestecam cu zaharul,le lasam la o parte timp cit o sa facem cosuletele. Alaturi de aparatul de facut vafe,asezam patru...Citeste continuarea
Cornuri sarate din aluat cu branza
Postat de: simona72 in PiinePentru aluat: branza zdrobita putin cu furculita se pune in cuva masinii de facut paine. Se adauga restul ingredientelor in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Daca folositi drojdie proaspata...Citeste continuarea
Chec cu sirop de mure si ciocolata
Postat de: daniastefania in PrajituriSe topeste untul si se lasa la racit. Murele se pun pe foc impreuna cu 50 gr zahar. Se lasa sa fiarba la foc mic 5 minute. Se blenduiesc si se trec prin sita, sa nu ramana seminte. Se pune din nou...Citeste continuarea
Clatite cu prosciutto si cascaval
Postat de: geoline in Aperitive / GarnituriClatite Se bat ouale cu mixerul,se adauga uleiul si laptele. Faina se adauga in ploaie ,amestecand mereu pt a nu se forma cocoloase. Foile de clatite se coc in tigaia unsa cu putin ulei....Citeste continuarea
Ciorba de legume de post
Postat de: Veronica22 in CiorbeLegumele se curata si se taie in cuburi.Punem uleiul la incins ,adaugam ceapa,morcovul,telina si pastarnacul taiat cubulete. Lasam cateva min sa se inmoaie dupa care adaugam ardeii si apoi...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: rhapsody in Ciorbe1. Tai legumele spalate in cubulete. 2. Incingi 2 linguti de ulei intr-o cratita si calesti legumele. Adaugi apa si lasi sa fiarba pana cand se inmoaie legumele, dai focul la minim si pui...Citeste continuarea
Cartofi si sfecla rosie gratinati
Postat de: simona72 in Aperitive / GarnituriSfecla rosie se spala, se usuca cu prosoape de hartie, se taie capetele, se pune in hartie de aluminiu, se face un pachetel care se da la copt la cuptorul incins la 200 grade pentru 30 minute....Citeste continuarea
Cartofi Duchesse
Postat de: margo in Aperitive / GarnituriCartofii fierti se paseaza,se adauga untul si smantana.Se mixeaza in continuare pana rezulta un piure fin.Se adauga galbenusurile,sarea,piperul si nucsoara.Se umple posul la care s-a...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare cu cartofi
Postat de: mihaelar63 in CiorbeSe curata legumele si se toaca . Intr-o oala cu 3 l apa se pune ceapa , morcovii , telina si frunzele de dafin la fiert.Sarati. Dupa 15 minute taiati cuburi cartofii si...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu fasole verde
Postat de: deea2686 in CiorbeAm curatat ceapa, am spalat-o, am taiat-o fin. Am pus-o in oala de ciorba cu zarzavatul si 1 cana apa la fiert. Apoi am adaugat fasolele verzi taiate in 2, cartofii taiati cuburi si am lasat la...Citeste continuarea
Cozonac floare cu nutella
Postat de: alexandra26 in PrajituriSe face maiaua din drojdie cu laptele caldut 100 ml si faina, se amesteca , se obtine un aluat moale si se lasa la dospit 15 min. Se pune faina intr-un bol, se adauga maiaua si untul la temp...Citeste continuarea
Cartofi gratinati cu kaiser
Postat de: cris2711 in Aperitive / GarnituriCartofii se curata de coaja,se spala si se scurg bine de apa.Se taie in felii subtiri si se pun intr-o forma termorezistenta. Cuptorul se preincalzeste la 200° C. Ceapa se curata si se...Citeste continuarea
CIORBĂ DE IEPURE
Postat de: panacris in CiorbeCeapa și prazul curățate, tocate mărunt se pun la călit în untura cu aromă de cârnați afumat și puțină apă. Zarzavaturile se curăță, se toacă mărunt și se adaugă la...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu carnati...
Postat de: mihaelar63 in CiorbeCuratati legumele . Se cupleaza Multicookerul Philips la retea . Se selecteaza cu tasta Meniu- functia Boil- fierbere si timpul de gatire 50 minute . Se pun 3 l apa si se aduga ceapa...Citeste continuarea
Cornuri sărate,cu brânză
Postat de: diaconta in PiineToate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei,mai putin laptele pe care îl încalzim putin. Brânza am dat-o pe razatoare si am amestecat-o cu mararul verde tocat...Citeste continuarea