A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Camembert cu dulceata de afine

Postat de: dantes in Aperitive / Garnituri

Camembertul se da prin faina,ou batut,pesmet amestecat cu susan si se prajeste in ulei incins cam 3 minute pe fiecare parte. Se serveste impreuna cu dulceata de afine. Citeste continuarea

Cartofi cu branza la cuptor

Postat de: geoline in Aperitive / Garnituri

Cartofii se curata, se taie in cubulete si se fierb. Dupa ce se scurg de apa, se lasa la racit. Radem branza, adaugam peste ardeiul si ciupercile tocate marunt si cele 4 oua amestecate cu...Citeste continuarea

Cornuri cu branza si marar

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Aluatul: Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva. Laptele il punem pe foc sa fie caldut, iar iaurtul la temperatura camerei. Intr-un bol cernem faina, adaugam drojdia dizolvata, oul,...Citeste continuarea

Cornuri cu branza sarata

Postat de: raluca95 in Aperitive / Garnituri

Intr-un bol amestecam faina cu sarea, iar separat dizolvam drojdia cu zaharul in putin lapte caldut si il turnam in mijlocul fainii incepand sa amestecam, turnam si restul de lapte, dupa care si...Citeste continuarea

Curry de cartofi cu oua ochiuri

Postat de: daniastefania in Aperitive / Garnituri

Cartofii curatati, spalati si taiati cubulete se pun la fiert. Cand au fiert se strecoara. Se pune pe foc un vas cu 2 linguri de ulei. Se adauga ceapa tocata marunt si se caleste putin. Se adauga...Citeste continuarea

Ciorba de urzici cu costita afumata

Postat de: katty in Ciorbe

Curatam cu grija urzicile de resturi si le spalam in cateva ape, pana apa iese curata. Punem un vas cu apa la foc, iar cand aceasta clocoteste punem urzicile si le lasam sa dea cateva...Citeste continuarea

Cornulete cu gem

Postat de: katty in Dulciuri

Intr-un vas amestecam faina cu drojdia uscata. Punem laptele si zaharul la foc si amestecam continuu pana zaharul se topeste, apoi dam vasul jos.Daca este prea fierbinte il lasam sa se raceasca...Citeste continuarea

Chiftele coapte

Postat de: ela2015 in Aperitive / Garnituri

Curatam cepele, le tocam marunt si le calim in putin ulei, cat sa capete culoare aurie. Ceapa va da un gust dulce chiftelutelor. Inmuiem painea in lapte sau apa, o stoarcem bine si o pasam sau...Citeste continuarea

Coronite cu Finetti

Postat de: rhapsody in Dulciuri

1. Cerne faina (cei 1000 g) intr-un vas incapator. Fa o adancitura in mijlocul acesteia, pune drojdia sfaramata impreuna cu zaharul si o dizolvi cu apa calduta. Acoperi vasul si lasi sa dospeasca...Citeste continuarea

Clatite pufoase reteta cu gem de...

Postat de: geoline in Dulciuri

Clatite pufoase reteta Se bat oualele cu zaharul, untul, sarea si aromele. Se adauga laptele, apa si faina alternand pentru a evita formarea cocoloaselor. Prajim clatitele in tigaia unsa cu...Citeste continuarea

Ciulama cu ciuperci si mazare

Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de legume

Curatam ceapa si o tocam marunt. Mazarea o scurgem de zeama, o spalam cu apa rece, ciupercile le spalam si le taiem felii. Intr-o cratita incingem uleiul, innabusim ceapa 2 minute. Adaugam...Citeste continuarea

Ciorba de brocolli si porumb

Postat de: Valclaudia in Ciorbe

Legumele se curata si se spala foarte bine sub jet de apa rece. Punem in oala 3-4 linguri de ulei, apoi adaugam prazul, ardeiul si morcovul, toate aceste legume taiate bucati. Lasam sa se caleasca...Citeste continuarea

Carnaciori de nuca

Postat de: Camy_gby in Aperitive / Garnituri

Ouale se separa, iar albusurile se bat spuma cu mixerul. Se incorporeaza grisul si se lasa la odihnit 30 de minute. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si impreuna cu restul ingredientelor se...Citeste continuarea

Crema de zahar ars by Alex Teacher...

Postat de: AlexTeacher in Dulciuri

Intr-un bol mare spargem cele 10 oua pe care le vom mixa bine Adaugam 100g de zahar si amestecam pana se va topi Punem un varf de sare,...Citeste continuarea

Ciorba de vita cu legume

Postat de: reisnaor_2006 in Ciorbe

Legumele se spala si se curata. Morcovii, telina, ardeiul, ceapa, cartofii se taie cubulete. Carnea  se spala, se portioneaza si se pune la fiert in 3-4 l apa cu sare. In timpul fierberii se...Citeste continuarea

Cozonac cu mousse de mere si...

Postat de: cris2711 in Dulciuri

Intr-un castron amestecam faina impreuna cu sarea,apoi se adauga coaja de portocala. Intr-un castronel se dizolva drojdia in laptele caldut cu zahar(cate o lingura din fiecare). Se pune...Citeste continuarea

Cornuri pufoase cu gem de piersici...

Postat de: daniastefania in Prajituri

Pregatim aluatul pentru cornulete. Dizolvam drojdia impreuna cu zaharul in laptele caldut. Adaugam apoi faina cernuta, iaurtul, 2 oua, praful de sare si untura. Se framanta bine pana se obtine un...Citeste continuarea

Cornuri cu gem

Postat de: Irina in Dulciuri

Am amestecat faina cu sarea, zaharul si drojdia uscata. Am adaugat untul si laptele acru si am framantat un aluat moale, care nu se lipeste de degete.  Am lasat aluatul la crescut, avand...Citeste continuarea

Cozonac unguresc

Postat de: dantes in Dulciuri

Se amesteca margarina cu faina si se freaca bine; se adauga ouale,zaharul si drojdia dizolvata in putin lapte cu zahar. Se lasa sa creasca circa 30 minute dupa care se framanta bine si se...Citeste continuarea

Ciorba de mazare cu cartofi - de post

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

Legumele spalate se curata si se spala din nou . Morcovii se taie rondele cu cutitul ondulat . Telina se feliaza . Ceapa se toaca marunt . Cartofii se taie cuburi . Caliti...Citeste continuarea

Ciorba de vitel cu mazare verde -...

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

Carnea de vitel se spala si se portioneaza in cuburi de 3/3 cm . Legumele se spala , se curata si din nou se spala . morcovii se taie rondele cu ajutorul cutitului ondulat...Citeste continuarea

Curcan cu cimbru si oregano

Postat de: mihaelar63 in Curcan

Pulpa se curata , se spala si se aseaza intr-o tava . Cartofii , ceapa si usturoiul se curata . Feliati legumele si le asezati in jurul pulpei de curcan . Sarati , piparati , pudrati cu...Citeste continuarea

Calzone

Postat de: daniastefania in Pizza

Se incalzeste cuptorul la 210 grade C. Se unge o tava cu unt sau ulei sau se pune hartie de copt. Se topeste untul si se lasa la racit. Intr-un bol se amesteca faina cernuta cu oul, laptele...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare cu cartofi

Postat de: rocsi_1612 in Ciorbe

Ardeiul rosu si galben, il curatam de seminte, il taiem cubulete. Decojim morcovul si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Taiem rondele ceapa verde, patrunjelul il tocam marunt. Intr-o oala...Citeste continuarea

Costita de porc cu rosii, la cuptor

Postat de: Constelatialeu in Porc

Intr-un castron punem condimentele Kotanyi, boiaua iute, usturoiul curatat si zdrobit, uleiul de masline, amestecam. Bucata de costita o crestam pe partea fara os si o tavalim prin condimente, o...Citeste continuarea

Cornulete cu dulceata si nuca

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Nuca se macina si se amesteca cu dulceata de capsuni si gemul de prune. Lichefiem drojdia ci sarea si zaharul. Peste drojdie turnam toate ingredientele lichide, apoipunem faina si framantam...Citeste continuarea

Cartofi gratinati

Postat de: Valclaudia in Aperitive / Garnituri

Cartofii se spala si se fierb in coaja pana patrunde usor furculita in ei. Se trec sub jet de apa rece cateva secunde, se scurg de apa si se curata de coaja. Feliem cartofii si ii asezam in forma...Citeste continuarea

Cotlet de porc cu prune uscate

Postat de: mihaelar63 in Porc

Bucata de cotlet se spala se lasa sa se zvante . Se sareaza carnea si cu un cutit se face pe lungime o taietura care se largeste si se umple cu fructe uscate . Legumele se curata  si se...Citeste continuarea

Cornuri fragede cu rahat si dulceata

Postat de: andreea91 in Dulciuri

Cernem faina intr-un bol si facem o gaura in mijlocul acesteia. Incalzim laptele nu prea fierbine si in 150 ml de lapte dizolvam drojdia. Dupa care o adaugam in mijlocul fainii si framantam...Citeste continuarea

Ciuperci gratinate cu creveți

Postat de: elucubratiiculinare in Aperitive / Garnituri

Curățăm usturoiul și se toacă mărunt. Curățăm ciupercile de piciorușe, se spală sau se curăță cu o perie de eventualele impurităță. Piciorușele de la ciuperci nu le vom folosi,...Citeste continuarea

Covrigei pufosi si moi

Postat de: Diana11 in Dulciuri

Intr-un vas mai maricel punem 3 linguri mari de faina, 3 linguri mari de ulei, 1 lingura mare de zahar, 1 lingurita mica de sare, le amestecam bine si adaugam 1 pahar de apa clocotinda. Amestecam...Citeste continuarea

Cuib de viespi

Postat de: Ariciu_30 in Dulciuri

Pregatim maiaua din drojdie cu putin lapte caldut si putina faina si lasam la dospit. Intre timp amestecam faina ramasa cu sarea. Se bat ouale intregi cu zaharul, plicul de zahar...Citeste continuarea

Cartofi copti cu bacon si cascaval

Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / Garnituri

Se taie cartofii in felii cat se poate de subtiri, fara a merge cu cutitul pana jos.Se pun in tava, pe hartie de copt si printre feliile de cartofi se pun felii subtiri de unt si usturoi. Se dau...Citeste continuarea

Ciorba de legume

Postat de: madab in Ciorbe

Legumele se spala, curata si se taie cubulete. Ceapa ,morcovii , si pastarnacul se pun la calit intr-o oala. Cartofii si fasolea verde se pun peste celelalte legumele din oala ,se lasa...Citeste continuarea

Cornuri pufoase cu unt si branza

Postat de: andaoana in Aperitive / Garnituri

Intr-un castron incalzim laptele putin, sa fie doar caldut si dizolvam in el drojdia impreuna cu o lingurita de zahar si o lingura faina . Acoperim  cu un prosop si lasam deoparte pana...Citeste continuarea

Cosulete cu salata de fructe din...

Postat de: Diana11 in Prajituri

Mai intii de toate preparam salate de fructe.Le taiem cubulete si le amestecam cu zaharul,le lasam la o parte timp cit o sa facem cosuletele. Alaturi de aparatul de facut vafe,asezam patru...Citeste continuarea

Cornuri sarate din aluat cu branza

Postat de: simona72 in Piine

Pentru aluat: branza zdrobita putin cu furculita se pune in cuva masinii de facut paine. Se adauga restul ingredientelor in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Daca folositi drojdie proaspata...Citeste continuarea

Chec cu sirop de mure si ciocolata

Postat de: daniastefania in Prajituri

Se topeste untul si se lasa la racit. Murele se pun pe foc impreuna cu 50 gr zahar. Se lasa sa fiarba la foc mic 5 minute. Se blenduiesc si se trec prin sita, sa nu ramana seminte. Se pune din nou...Citeste continuarea

Clatite cu prosciutto si cascaval

Postat de: geoline in Aperitive / Garnituri

Clatite Se bat ouale cu mixerul,se adauga uleiul si laptele. Faina se adauga in ploaie ,amestecand mereu pt a nu se forma cocoloase. Foile de clatite se coc in tigaia unsa cu putin ulei....Citeste continuarea

Ciorba de legume de post

Postat de: Veronica22 in Ciorbe

Legumele se curata si se taie in cuburi.Punem uleiul la incins ,adaugam ceapa,morcovul,telina si pastarnacul taiat cubulete. Lasam cateva min sa se inmoaie dupa care adaugam ardeii si apoi...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare

Postat de: rhapsody in Ciorbe

1. Tai legumele spalate in cubulete. 2. Incingi 2 linguti de ulei intr-o cratita si calesti legumele. Adaugi apa si lasi sa fiarba pana cand se inmoaie legumele, dai focul la minim si pui...Citeste continuarea

Cartofi si sfecla rosie gratinati

Postat de: simona72 in Aperitive / Garnituri

Sfecla rosie se spala, se usuca cu prosoape de hartie, se taie capetele, se pune in hartie de aluminiu, se face un pachetel care se da la copt la cuptorul incins la 200 grade pentru 30 minute....Citeste continuarea

Cartofi Duchesse

Postat de: margo in Aperitive / Garnituri

  Cartofii fierti se paseaza,se adauga untul si smantana.Se mixeaza in continuare pana rezulta un piure fin.Se adauga galbenusurile,sarea,piperul si nucsoara.Se umple posul la care s-a...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare cu cartofi

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

Se curata legumele si se toaca . Intr-o oala cu 3 l apa se pune ceapa , morcovii , telina si frunzele de dafin la fiert.Sarati.  Dupa 15 minute taiati cuburi cartofii si...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu fasole verde

Postat de: deea2686 in Ciorbe

Am curatat ceapa, am spalat-o, am taiat-o fin. Am pus-o in oala de ciorba cu zarzavatul si 1 cana apa la fiert. Apoi am adaugat fasolele verzi taiate in 2, cartofii taiati cuburi si am lasat la...Citeste continuarea

Cozonac floare cu nutella

Postat de: alexandra26 in Prajituri

Se face maiaua din drojdie cu laptele caldut 100 ml si faina, se amesteca , se obtine un aluat moale si se lasa la dospit 15 min. Se pune faina intr-un bol, se adauga maiaua si untul la temp...Citeste continuarea

Cartofi gratinati cu kaiser

Postat de: cris2711 in Aperitive / Garnituri

Cartofii se curata de coaja,se spala si se scurg bine de apa.Se taie in felii subtiri si se pun intr-o forma termorezistenta. Cuptorul se preincalzeste la 200° C. Ceapa se curata si se...Citeste continuarea

CIORBĂ DE IEPURE

Postat de: panacris in Ciorbe

Ceapa și prazul curățate, tocate mărunt se pun la călit în untura cu aromă de cârnați afumat și puțină apă. Zarzavaturile se curăță, se toacă mărunt și se adaugă la...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu carnati...

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

Curatati legumele . Se cupleaza Multicookerul Philips la retea . Se selecteaza cu tasta Meniu- functia Boil- fierbere si timpul de gatire 50 minute . Se pun 3 l apa si se aduga ceapa...Citeste continuarea

Cornuri sărate,cu brânză

Postat de: diaconta in Piine

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei,mai putin laptele pe care îl încalzim putin. Brânza am dat-o pe razatoare si am amestecat-o cu mararul verde tocat...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

Chec Pina Colada - Pufos, aromat si usor de facut

de RODIMUR 8

pe 21.08 la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana - Aromat si gustos

de Caty 3

pe 21.08 la 22:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]