A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Cozonac cu nuca ,fulgi de migdale...

Postat de: medioto59 in Dulciuri

Aluatul l-am  facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus. La finalul programului am scos aluatul din masina, l-am pus intr-un castron, l-am...Citeste continuarea

Crizanteme

Postat de: daniastefania in Dulciuri

Se dizolva drojdia in laptele caldut. Se adauga faina, ouale batute cu zaharul, sarea si coaja de lamaie Se framanta energic. Se adauga uleiul si se framanta pana aluatul devine elastic si se...Citeste continuarea

Chec pufos cu rahat

Postat de: cristinutanicolita in Dulciuri

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si cand au devenit spumoase se adauga zaharul trepatat si se bate pana se topeste zaharul.Adaugam si laptele,uleiul...Citeste continuarea

Carne de pui cu legume

Postat de: Pungasa_Rogue in Pui

Se baga la cuptorul preincalzit, intr-un vas de yena, carnea sarata cu o canuta de apa si se acopera cu capacul. Cand este carnea facuta pe jumatate, se adauga legumele sarate si taiate in bucati...Citeste continuarea

Cartofi cu ierburi aromatice

Postat de: Pungasa_Rogue in Mancaruri de post

Se curata cartofii, se spala si se cresteaza. Se stropesc cu ulei si se presara celelalte ingrediente peste ei. Se baga la cuptor intr-un vas de yena cu capac pentru aproximativ doua ore. Citeste continuarea

Ciorba de os cu perisoare

Postat de: Bunica in Ciorbe

Pune la fiet oasele spalate. Dupa ce au dat in 2 clocote arunca apa,spala oasele si pune-le iar la fiert. Daca este nevoie spumuieste. Dupa 20 de minute pune...Citeste continuarea

Ceafa de porc la cuptor

Postat de: jolygina in Porc

Pregatim carnea spaland-o si apoi cu varful unui cutit facem niste buzunarele mici pentru a introduce graunti de usturoi zdrobiti cu lama cutitului ,asa au aroma mai multa . Preparam sosul...Citeste continuarea

Ciulama de pui cu ciuperci si smantana

Postat de: reisnaor_2006 in Pui

Spalam  pulpitele de pui. Punem carnea la fiert in apa rece. Cand incepe sa fiarba adunam ori de cate ori este nevoie spuma care se formeaza. Adaugam legumele taiate mai mari si lasam sa...Citeste continuarea

Cartofi cu sos de mustar cu...

Postat de: reisnaor_2006 in Mancaruri cu carne

Feliile de carne le batem, le saram si piperam . Fiecare bucata o trecem prin faina si ouale batute cu sare si piper si le prajim in ulei incins. Sosul il preparam: punem intr-o tigaie uleiul,...Citeste continuarea

Cornuri cu dulceata de prune si nuca

Postat de: reisnaor_2006 in Dulciuri

Drojdia se dizolva impreuna cu zaharul in laptele cald. Faina se pune intr-un bol, se adauga, laptele cu zaharul si drojdia dizolvata, untul. Se framanta un aluat elastic. Se lasa la dospit...Citeste continuarea

Ciorba acra de curcan cu mazare si...

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

Legumele se curata si se spala . Morcovii se taie cuburi , ceapa si prazul se toaca marunt .Se calesc usor in ulei 2 min. Adaugati la prajire pieptul de curcan taiat cuburi ....Citeste continuarea

Cuib de viespe cu nuca

Postat de: alexandra26 in Prajituri

Intr-un bol se dizolva drojdia cu 2 lingurite de zahar in apa calduta si se adauga cele 2 linguri de faina. Se omogenizeaza si se lasa la dospit 15 min. Intre timp intr-un alt vas,...Citeste continuarea

Ciorba de manzat

Postat de: rocsi_1612 in Ciorbe

Spalam bucatile de os, carnea o spalam si o taiem bucatele mici. Intr-o oala punem apa la fiert, cand da in clocot, dam drumul la carne si oase. Luam spuma ce se formeaza, apoi o acoperim cu un...Citeste continuarea

Ciorba de vacuta cu tarhon

Postat de: reisnaor_2006 in Ciorbe

Carnea se pune la fiert intr-o oala cu apa rece la fiert si se ia spuma din cand in cand cu spumiera. Se taie cubulete mici zarzavatul,(ardeiul,telina,patrunjelul), morcovul il putem pune ras sau...Citeste continuarea

Cartofi taranesti cu sunca

Postat de: robert_badica in Aperitive / Garnituri

Curatam carofii, ii taiem in 4 sferturi si ii punem la fiert pentru 15 minute, in apa cu un praf de sare.Dupa ce s-au fiert oprim focul si ii lasam deoparte. Intr-o tigaie punem putin ulei si...Citeste continuarea

Covrigei cu branza si cascaval

Postat de: Criss in Aperitive / Garnituri

Intr-un vas se amesteca faina cu sarea si drojdia uscata. Se adauga untul/margarina, branza framantata . Se amesteca pana se obtine un aluat nisipos. Se adauga smantana, oul, galbenusul si...Citeste continuarea

Curcan la cuptor cu busuioc si...

Postat de: mihaelar63 in Curcan

Pulpele si aripile de curcan curatate si spalate le-am pus intr-o tava . Am presarat deasupra busuiocul si rozmarinul, sare , pudra de chili . Ceapa  si  usturoiul...Citeste continuarea

Clatite cu pasta de macese

Postat de: reisnaor_2006 in Dulciuri

Intr-un bol spargem ouale si le mixam impreuna cu praful de sare, adaugam zaharul vanilat si treptat pe rand turnam cate putina faina si lapte si mixam, pana cand punem toata cantitatea de...Citeste continuarea

Chifle cu unt

Postat de: violeta30 in Piine

Se pune faina (700 gr) intr-un castron, adaugam untul, uleiul si sarea pe care le punem intr-o parte, pe marginea castronului. Frecam drojdia cu zaharul pana devine lichida, adaugam smantana si...Citeste continuarea

Ciulama de pui

Postat de: geobucataras in Pui

Ceapa o tocam marunt la fel si ardeiul. Intr-un ceaunel calim ceapa si ardeiul, dupa care punem ciocanele (eu le-am dezosat si le-am taiat cubulete) si punem apa cat sa acoperim carnea. Lasam...Citeste continuarea

Chiftele La Cuptor

Postat de: Valyvalentyna in Porc

Int- un vas mai mare punem carnea tocata, sarea, piperul, painea scursa, mararul tocat si usturoiul pisat toate ingredientele amestecam bine compozitia si cu mainile umede formam chiftelele pe...Citeste continuarea

Cornulete Fragede cu Nuca si Jeleu

Postat de: Valyvalentyna in Dulciuri

Punem faina intr un lighean  adaugam sarea si facem o gropita in mijloc in care punem praful de copt, untul moale, zaharul vanilat, otetul si apa. Si ne apucam de framintat un aluat...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu carnati

Postat de: daniastefania in Supe/Ciorbe

Se curata ceapa si se toaca marunt. Cartofii si morcovii curatati si spalati se taie cubulete. Carnatii se taie rondele. In doua linguri de ulei se calesc ceapa, morcovii si carnatii pentru...Citeste continuarea

Ciorba cu burta de vita

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

Curatati legumele . Se pune la fiert osul ,  morcovul taiat rondele , ceapa intreaga , foile de dafin , piperul si sarea . Dupa 20 minute cand morcovul este patruns se...Citeste continuarea

Clatite cu ricotta

Postat de: daniastefania in Dulciuri

Se amesteca ricotta cu laptele, galbenusurile,faina si praful de copt. Albusurile se bat spuma Se incorporeaza albusurile,usor, in compozitia cu ricotta. Se pune cu lingura din compozitie...Citeste continuarea

Cornuri mari cu ciuperci, pastrama...

Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / Garnituri

Faina o punem intr-un castron, in mijloc facem o gropita unde punem, drojdia dizolvata cu zaharul in lapte cald,un praf de sare , 2 oua si uleiul. Se framanta un aluat si il lasam sa isi...Citeste continuarea

Cum sa te bucuri de savoare si pe...

Postat de: violeta30 in Conserve

Verdeata Daca iti doresti sa pui un marar bun, un leustean in mancare il poti conserva la sfarsitul verii (august). Se spala, se alege si se pune la zvantat pe un prosop curat cateva ore,...Citeste continuarea

Chifle Simple

Postat de: Valyvalentyna in Piine

Intr un vas mai mare punem faina si facem o gropita in mijloc unde punem sarea: zaharul:uleiul si drojdia cu 3-4 linguri de apa calda apoi lasam 10 min pt. a creste maiaua. Dupa zece min...Citeste continuarea

Cornuri cu telemea

Postat de: mirela0911 in Aperitive / Garnituri

Se pune intr-un vas cca 150 ml lapte caldut in care adaugam 1 lg faina, zaharul si drojdia. Lasam sa dospeasca pentru 10 minute. Intr-un bol se cerne faina apoi se adauga sarea, oul si uleiul....Citeste continuarea

Chec cu cacao si nuci

Postat de: robert_badica in Dulciuri

Ouale le punem intr-un castron,peste acestea adaugam zaharul si amestecam bine cu un tel,pana ce zaharul se topeste aproape 100% . Dupa adaugam laptele si uleiul.Tot cu ajutorul telului...Citeste continuarea

Chiftele in aluat de cartofi

Postat de: sufletista in Vita

Aluat -cartofii ii curatam,spalam,ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare. Cand au fiert ii scurgem de apa si ii pisam,adaugam margarina,oul,branza data prin razatoare,faina si...Citeste continuarea

Cornulete cu gem de prune si nuci...

Postat de: codruta_bar in Prajituri

Se framanta faina cu un ou si cu sare, zahar, apa si drojdie. Se face un aluat care se lasa la dospit 45 de minute Se pune gemul intr-o farfurie, se adauga nuca macinata si se amesteca bine....Citeste continuarea

Ciorba de miel reteta

Postat de: madab in Ciorbe

Carnea se spala, o tai bucati si o pui la fiert. Se spumeaza din cand in cand iar cand e aproape fiarta se pun legumele. Pui sare , piper si lasi sa mai fiarba putin. Pui taitei , patrunjelul ,...Citeste continuarea

Crema de zahar ars

Postat de: Corina33 in Dulciuri

Se topesc 5 linguri de zahar la foc mic pana devine galben-ruginiu, apoi se tapeteaza peretii unei tavi ceramice sau a cratitei in car urmeaza sa coacem crema si zaharul topit. Se mixeaza...Citeste continuarea

Cod Bacalhau cu Alheira si Grelos...

Postat de: cristeena20 in Peste

Pestele bacalhau e un peste cod sarat si uscat , care se tine la inmuiat in apa rece in prelabil 1-2 zile, sch8imbandu-se apa de mai multe ori. Bucatile de peste vor creste si se pot folosi pe...Citeste continuarea

Carne de pui cu oua posate

Postat de: sufletista in Pui

Intr-o tigaie adaugam pulpele si pieptul de pui taiat in 2(eu le-am fiert putin inainte). Adaugam feliile de muschi,acoperim cu capacul si lasam cca 10 min la foc mediu,intoarcem carnea pe...Citeste continuarea

Croissante cu gem de caise

Postat de: katty in Dulciuri

Punem  la foc laptele,apa, zaharul si untul si amestecam pana zaharul si untul se topesc si este atat de alda incat sa putem tine degetul in amestec fara sa ne ardem. Amestecam faina cu...Citeste continuarea

Chec cu lamaie

Postat de: katty in Dulciuri

Topim untul la microunde la temperatura mica.Radem lamaia si stoarcem zeama.Separat amestecam  faina, zaharul si praful de copt.  Adaugam ouale, unul cate unul, apoi untul topit, coaja...Citeste continuarea

Coq au vin rouge

Postat de: katty in Pui

Transati cocosul  in bucati potrivite  pe care le spalati si le scurgeti bine de apa.Taiati ceapa julien  si morcovul rondele subtiri.Intr-un vas incapator puneti bucatile de pui...Citeste continuarea

Clatite integrale cu legume picante...

Postat de: katty in Pui

 Amestecam faina integrala cu taratele ,oul ,sare si apa minerala cat sa obtinem un aluat putin mai subtire decat pentru clatitele normale ,pe care il lasam 20 de minute sa se odihneasca....Citeste continuarea

Chiftele de cascaval cu ciuperci

Postat de: katty in Aperitive / Garnituri

 Amestecam cascavalul ras cu faina ,sare ,piper macinat ,un ou  ,drojdia si putin lapte caldut pana obtinem un aluat care sa poata fi modelat. Spalam ciupercile ,le scurgem bine si le...Citeste continuarea

Cornulete cu spanac si branza

Postat de: katty in Aperitive / Garnituri

Dezghetam aluatul de patiserie. Dezghetam spanacul si il scurgem bine.Amestecam telemeaua sfaramata cu spanacul ,ciupercile ,piper macinat si oregano. Batem oul cu 1 lingura apa rece....Citeste continuarea

Carne la ceaun

Postat de: geobucataras in Mancaruri cu carne

Carnea o spalam bine si o taiem cum dorim, o condimentam cu delicat .Intr-un ceaun punem uleiul , carnea, foile de dafin, usturoiul pisat , vinul si apa si lasam sa fiarba pana ramane uleiul si se...Citeste continuarea

Cozonac cu mar si scortisoara

Postat de: andaoana in Prajituri

Incalzim 50 ml lapte , nu foarte tare , atat doar cat sa fie caldut . Dizolvam in el drojdia impreuna cu o lingura de zahar si una de faina . Amestecam bine si lasam la loc caldut pentru 10...Citeste continuarea

Ciorba de burechite

Postat de: Criss in Ciorbe

Din ou si faina se face un aluat de taietei, care se intinde intr-o foaie subtire dreptunghiulara. Cantitatea de faina e relativa si depinde de marimea oului folosit. Aluatul trevuie sa fie mai...Citeste continuarea

Clatite cu ciocolata

Postat de: reisnaor_2006 in Dulciuri

Intr-un bol spargem ouale si le mixam impreuna cu praful de sare, adaugam zaharul vanilat si treptat pe rand turnam cate putina faina si lapte si mixam, pana cand punem toata cantitatea de...Citeste continuarea

Cremes cu frisca

Postat de: amalia01 in Prajituri

Budinca de valinile se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj( 500 ml lapte, 4 linguri de zahar, 2 plicuri zahar vanilat). Galbenusurile se freaca spuma cu praful de sare, zaharul si restul...Citeste continuarea

Chifle dulci, moi si pufoase

Postat de: Angelica in Dulciuri

Dizolvam drojdia in lapte pana se topeste. Intr-un bol combinam toate ingredientele si adaugam si laptele cu drojdia. Amestecam bine aluatul cu un mixer (sau cu mana) la viteza medie pana...Citeste continuarea

Cornuri pufoase cu ciocolată

Postat de: Andra22 in Prajituri

Pentru inceput punem drojdia la dospit in putin lapte caldut cu putin zahar si putina faina, apoi il pune la loc caldut si asteptam pana aceasta se umfla ( 20-25 min. ). Intre timp frecam 2 oua...Citeste continuarea

Cartofi cu branza

Postat de: Bunica in Dulciuri

Cartofii se curata,spala si se pun la fiert in apa cu sare. Branza data prin razatoarea cu ochiuri mici se amesteca impreuna cu ouale. Cand cartofii sunt fierti,nu foarte rau sa se sfarme,se...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

Chec Pina Colada - Pufos, aromat si usor de facut

de RODIMUR 8

pe 21.08 la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana - Aromat si gustos

de Caty 3

pe 21.08 la 22:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]