Cozonac cu nuca ,fulgi de migdale...
Postat de: medioto59 in DulciuriAluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus. La finalul programului am scos aluatul din masina, l-am pus intr-un castron, l-am...Citeste continuarea
Crizanteme
Postat de: daniastefania in DulciuriSe dizolva drojdia in laptele caldut. Se adauga faina, ouale batute cu zaharul, sarea si coaja de lamaie Se framanta energic. Se adauga uleiul si se framanta pana aluatul devine elastic si se...Citeste continuarea
Chec pufos cu rahat
Postat de: cristinutanicolita in DulciuriSeparam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si cand au devenit spumoase se adauga zaharul trepatat si se bate pana se topeste zaharul.Adaugam si laptele,uleiul...Citeste continuarea
Carne de pui cu legume
Postat de: Pungasa_Rogue in PuiSe baga la cuptorul preincalzit, intr-un vas de yena, carnea sarata cu o canuta de apa si se acopera cu capacul. Cand este carnea facuta pe jumatate, se adauga legumele sarate si taiate in bucati...Citeste continuarea
Cartofi cu ierburi aromatice
Postat de: Pungasa_Rogue in Mancaruri de postSe curata cartofii, se spala si se cresteaza. Se stropesc cu ulei si se presara celelalte ingrediente peste ei. Se baga la cuptor intr-un vas de yena cu capac pentru aproximativ doua ore. Citeste continuarea
Ciorba de os cu perisoare
Postat de: Bunica in CiorbePune la fiet oasele spalate. Dupa ce au dat in 2 clocote arunca apa,spala oasele si pune-le iar la fiert. Daca este nevoie spumuieste. Dupa 20 de minute pune...Citeste continuarea
Ceafa de porc la cuptor
Postat de: jolygina in PorcPregatim carnea spaland-o si apoi cu varful unui cutit facem niste buzunarele mici pentru a introduce graunti de usturoi zdrobiti cu lama cutitului ,asa au aroma mai multa . Preparam sosul...Citeste continuarea
Ciulama de pui cu ciuperci si smantana
Postat de: reisnaor_2006 in PuiSpalam pulpitele de pui. Punem carnea la fiert in apa rece. Cand incepe sa fiarba adunam ori de cate ori este nevoie spuma care se formeaza. Adaugam legumele taiate mai mari si lasam sa...Citeste continuarea
Cartofi cu sos de mustar cu...
Postat de: reisnaor_2006 in Mancaruri cu carneFeliile de carne le batem, le saram si piperam . Fiecare bucata o trecem prin faina si ouale batute cu sare si piper si le prajim in ulei incins. Sosul il preparam: punem intr-o tigaie uleiul,...Citeste continuarea
Cornuri cu dulceata de prune si nuca
Postat de: reisnaor_2006 in DulciuriDrojdia se dizolva impreuna cu zaharul in laptele cald. Faina se pune intr-un bol, se adauga, laptele cu zaharul si drojdia dizolvata, untul. Se framanta un aluat elastic. Se lasa la dospit...Citeste continuarea
Ciorba acra de curcan cu mazare si...
Postat de: mihaelar63 in CiorbeLegumele se curata si se spala . Morcovii se taie cuburi , ceapa si prazul se toaca marunt .Se calesc usor in ulei 2 min. Adaugati la prajire pieptul de curcan taiat cuburi ....Citeste continuarea
Cuib de viespe cu nuca
Postat de: alexandra26 in PrajituriIntr-un bol se dizolva drojdia cu 2 lingurite de zahar in apa calduta si se adauga cele 2 linguri de faina. Se omogenizeaza si se lasa la dospit 15 min. Intre timp intr-un alt vas,...Citeste continuarea
Ciorba de manzat
Postat de: rocsi_1612 in CiorbeSpalam bucatile de os, carnea o spalam si o taiem bucatele mici. Intr-o oala punem apa la fiert, cand da in clocot, dam drumul la carne si oase. Luam spuma ce se formeaza, apoi o acoperim cu un...Citeste continuarea
Ciorba de vacuta cu tarhon
Postat de: reisnaor_2006 in CiorbeCarnea se pune la fiert intr-o oala cu apa rece la fiert si se ia spuma din cand in cand cu spumiera. Se taie cubulete mici zarzavatul,(ardeiul,telina,patrunjelul), morcovul il putem pune ras sau...Citeste continuarea
Cartofi taranesti cu sunca
Postat de: robert_badica in Aperitive / GarnituriCuratam carofii, ii taiem in 4 sferturi si ii punem la fiert pentru 15 minute, in apa cu un praf de sare.Dupa ce s-au fiert oprim focul si ii lasam deoparte. Intr-o tigaie punem putin ulei si...Citeste continuarea
Covrigei cu branza si cascaval
Postat de: Criss in Aperitive / GarnituriIntr-un vas se amesteca faina cu sarea si drojdia uscata. Se adauga untul/margarina, branza framantata . Se amesteca pana se obtine un aluat nisipos. Se adauga smantana, oul, galbenusul si...Citeste continuarea
Curcan la cuptor cu busuioc si...
Postat de: mihaelar63 in CurcanPulpele si aripile de curcan curatate si spalate le-am pus intr-o tava . Am presarat deasupra busuiocul si rozmarinul, sare , pudra de chili . Ceapa si usturoiul...Citeste continuarea
Clatite cu pasta de macese
Postat de: reisnaor_2006 in DulciuriIntr-un bol spargem ouale si le mixam impreuna cu praful de sare, adaugam zaharul vanilat si treptat pe rand turnam cate putina faina si lapte si mixam, pana cand punem toata cantitatea de...Citeste continuarea
Chifle cu unt
Postat de: violeta30 in PiineSe pune faina (700 gr) intr-un castron, adaugam untul, uleiul si sarea pe care le punem intr-o parte, pe marginea castronului. Frecam drojdia cu zaharul pana devine lichida, adaugam smantana si...Citeste continuarea
Ciulama de pui
Postat de: geobucataras in PuiCeapa o tocam marunt la fel si ardeiul. Intr-un ceaunel calim ceapa si ardeiul, dupa care punem ciocanele (eu le-am dezosat si le-am taiat cubulete) si punem apa cat sa acoperim carnea. Lasam...Citeste continuarea
Chiftele La Cuptor
Postat de: Valyvalentyna in PorcInt- un vas mai mare punem carnea tocata, sarea, piperul, painea scursa, mararul tocat si usturoiul pisat toate ingredientele amestecam bine compozitia si cu mainile umede formam chiftelele pe...Citeste continuarea
Cornulete Fragede cu Nuca si Jeleu
Postat de: Valyvalentyna in DulciuriPunem faina intr un lighean adaugam sarea si facem o gropita in mijloc in care punem praful de copt, untul moale, zaharul vanilat, otetul si apa. Si ne apucam de framintat un aluat...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu carnati
Postat de: daniastefania in Supe/CiorbeSe curata ceapa si se toaca marunt. Cartofii si morcovii curatati si spalati se taie cubulete. Carnatii se taie rondele. In doua linguri de ulei se calesc ceapa, morcovii si carnatii pentru...Citeste continuarea
Ciorba cu burta de vita
Postat de: mihaelar63 in CiorbeCuratati legumele . Se pune la fiert osul , morcovul taiat rondele , ceapa intreaga , foile de dafin , piperul si sarea . Dupa 20 minute cand morcovul este patruns se...Citeste continuarea
Clatite cu ricotta
Postat de: daniastefania in DulciuriSe amesteca ricotta cu laptele, galbenusurile,faina si praful de copt. Albusurile se bat spuma Se incorporeaza albusurile,usor, in compozitia cu ricotta. Se pune cu lingura din compozitie...Citeste continuarea
Cornuri mari cu ciuperci, pastrama...
Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / GarnituriFaina o punem intr-un castron, in mijloc facem o gropita unde punem, drojdia dizolvata cu zaharul in lapte cald,un praf de sare , 2 oua si uleiul. Se framanta un aluat si il lasam sa isi...Citeste continuarea
Cum sa te bucuri de savoare si pe...
Postat de: violeta30 in ConserveVerdeata Daca iti doresti sa pui un marar bun, un leustean in mancare il poti conserva la sfarsitul verii (august). Se spala, se alege si se pune la zvantat pe un prosop curat cateva ore,...Citeste continuarea
Chifle Simple
Postat de: Valyvalentyna in PiineIntr un vas mai mare punem faina si facem o gropita in mijloc unde punem sarea: zaharul:uleiul si drojdia cu 3-4 linguri de apa calda apoi lasam 10 min pt. a creste maiaua. Dupa zece min...Citeste continuarea
Cornuri cu telemea
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriSe pune intr-un vas cca 150 ml lapte caldut in care adaugam 1 lg faina, zaharul si drojdia. Lasam sa dospeasca pentru 10 minute. Intr-un bol se cerne faina apoi se adauga sarea, oul si uleiul....Citeste continuarea
Chec cu cacao si nuci
Postat de: robert_badica in DulciuriOuale le punem intr-un castron,peste acestea adaugam zaharul si amestecam bine cu un tel,pana ce zaharul se topeste aproape 100% . Dupa adaugam laptele si uleiul.Tot cu ajutorul telului...Citeste continuarea
Chiftele in aluat de cartofi
Postat de: sufletista in VitaAluat -cartofii ii curatam,spalam,ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare. Cand au fiert ii scurgem de apa si ii pisam,adaugam margarina,oul,branza data prin razatoare,faina si...Citeste continuarea
Cornulete cu gem de prune si nuci...
Postat de: codruta_bar in PrajituriSe framanta faina cu un ou si cu sare, zahar, apa si drojdie. Se face un aluat care se lasa la dospit 45 de minute Se pune gemul intr-o farfurie, se adauga nuca macinata si se amesteca bine....Citeste continuarea
Ciorba de miel reteta
Postat de: madab in CiorbeCarnea se spala, o tai bucati si o pui la fiert. Se spumeaza din cand in cand iar cand e aproape fiarta se pun legumele. Pui sare , piper si lasi sa mai fiarba putin. Pui taitei , patrunjelul ,...Citeste continuarea
Crema de zahar ars
Postat de: Corina33 in DulciuriSe topesc 5 linguri de zahar la foc mic pana devine galben-ruginiu, apoi se tapeteaza peretii unei tavi ceramice sau a cratitei in car urmeaza sa coacem crema si zaharul topit. Se mixeaza...Citeste continuarea
Cod Bacalhau cu Alheira si Grelos...
Postat de: cristeena20 in PestePestele bacalhau e un peste cod sarat si uscat , care se tine la inmuiat in apa rece in prelabil 1-2 zile, sch8imbandu-se apa de mai multe ori. Bucatile de peste vor creste si se pot folosi pe...Citeste continuarea
Carne de pui cu oua posate
Postat de: sufletista in PuiIntr-o tigaie adaugam pulpele si pieptul de pui taiat in 2(eu le-am fiert putin inainte). Adaugam feliile de muschi,acoperim cu capacul si lasam cca 10 min la foc mediu,intoarcem carnea pe...Citeste continuarea
Croissante cu gem de caise
Postat de: katty in DulciuriPunem la foc laptele,apa, zaharul si untul si amestecam pana zaharul si untul se topesc si este atat de alda incat sa putem tine degetul in amestec fara sa ne ardem. Amestecam faina cu...Citeste continuarea
Chec cu lamaie
Postat de: katty in DulciuriTopim untul la microunde la temperatura mica.Radem lamaia si stoarcem zeama.Separat amestecam faina, zaharul si praful de copt. Adaugam ouale, unul cate unul, apoi untul topit, coaja...Citeste continuarea
Coq au vin rouge
Postat de: katty in PuiTransati cocosul in bucati potrivite pe care le spalati si le scurgeti bine de apa.Taiati ceapa julien si morcovul rondele subtiri.Intr-un vas incapator puneti bucatile de pui...Citeste continuarea
Clatite integrale cu legume picante...
Postat de: katty in PuiAmestecam faina integrala cu taratele ,oul ,sare si apa minerala cat sa obtinem un aluat putin mai subtire decat pentru clatitele normale ,pe care il lasam 20 de minute sa se odihneasca....Citeste continuarea
Chiftele de cascaval cu ciuperci
Postat de: katty in Aperitive / GarnituriAmestecam cascavalul ras cu faina ,sare ,piper macinat ,un ou ,drojdia si putin lapte caldut pana obtinem un aluat care sa poata fi modelat. Spalam ciupercile ,le scurgem bine si le...Citeste continuarea
Cornulete cu spanac si branza
Postat de: katty in Aperitive / GarnituriDezghetam aluatul de patiserie. Dezghetam spanacul si il scurgem bine.Amestecam telemeaua sfaramata cu spanacul ,ciupercile ,piper macinat si oregano. Batem oul cu 1 lingura apa rece....Citeste continuarea
Carne la ceaun
Postat de: geobucataras in Mancaruri cu carneCarnea o spalam bine si o taiem cum dorim, o condimentam cu delicat .Intr-un ceaun punem uleiul , carnea, foile de dafin, usturoiul pisat , vinul si apa si lasam sa fiarba pana ramane uleiul si se...Citeste continuarea
Cozonac cu mar si scortisoara
Postat de: andaoana in PrajituriIncalzim 50 ml lapte , nu foarte tare , atat doar cat sa fie caldut . Dizolvam in el drojdia impreuna cu o lingura de zahar si una de faina . Amestecam bine si lasam la loc caldut pentru 10...Citeste continuarea
Ciorba de burechite
Postat de: Criss in CiorbeDin ou si faina se face un aluat de taietei, care se intinde intr-o foaie subtire dreptunghiulara. Cantitatea de faina e relativa si depinde de marimea oului folosit. Aluatul trevuie sa fie mai...Citeste continuarea
Clatite cu ciocolata
Postat de: reisnaor_2006 in DulciuriIntr-un bol spargem ouale si le mixam impreuna cu praful de sare, adaugam zaharul vanilat si treptat pe rand turnam cate putina faina si lapte si mixam, pana cand punem toata cantitatea de...Citeste continuarea
Cremes cu frisca
Postat de: amalia01 in PrajituriBudinca de valinile se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj( 500 ml lapte, 4 linguri de zahar, 2 plicuri zahar vanilat). Galbenusurile se freaca spuma cu praful de sare, zaharul si restul...Citeste continuarea
Chifle dulci, moi si pufoase
Postat de: Angelica in DulciuriDizolvam drojdia in lapte pana se topeste. Intr-un bol combinam toate ingredientele si adaugam si laptele cu drojdia. Amestecam bine aluatul cu un mixer (sau cu mana) la viteza medie pana...Citeste continuarea
Cornuri pufoase cu ciocolată
Postat de: Andra22 in PrajituriPentru inceput punem drojdia la dospit in putin lapte caldut cu putin zahar si putina faina, apoi il pune la loc caldut si asteptam pana aceasta se umfla ( 20-25 min. ). Intre timp frecam 2 oua...Citeste continuarea
Cartofi cu branza
Postat de: Bunica in DulciuriCartofii se curata,spala si se pun la fiert in apa cu sare. Branza data prin razatoarea cu ochiuri mici se amesteca impreuna cu ouale. Cand cartofii sunt fierti,nu foarte rau sa se sfarme,se...Citeste continuarea