Crema de orez brun cu dulceata de...
Postat de: katty in DulciuriSpalam bine orezul si il lasam 1/2 de ora in apa rece . Il punem la fiert in apa impreuna cu sarea si zaharul . Amestecam ocazional pana apa scade aproape de tot si punem...Citeste continuarea
Copane cu cartofi
Postat de: Bunica in PuiCopanele parlite,spalate,Baza Mirodenia si pun in tava unsa cu o lingura de ulei. Adaugam vinul si dam la cuptorul incins la 170 grade pana se rumenesc usor. Intre timp curatam cartofii si...Citeste continuarea
Cornuri cu sunca si cascaval Delaco
Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / GarnituriFaina o punem intr-un castron,in mijloc facem o gropita unde punem, drojdia dizolvata cu zaharul in lapte cald,un praf de sare,2 oua si uleiul.Se framanta un aluat si il lasam sa isi dubleze...Citeste continuarea
Chec cu dovleac, mar copt si fructe...
Postat de: simona72 in PrajituriEu am avut jumatate de dovlec ramas de la o alta reteta. Dovleacul curatat, se taie felii si se da la copt penrtu 20 minute la 180 grade. Se adauga marul fara cotor si taiat in felii si se lasa sa...Citeste continuarea
Cuscus cu tocanita de ficatei,inimi...
Postat de: retetele_tinei in FicatAm invatat de la matusa mea, ca sa oparasc ceapa inainte de a o folosi la tocanita (cel putin) ca sa iasa taria, din ea, care le unii le provoaca arsuri. Asadar, am pus apa la fiert, iar pana a...Citeste continuarea
Conopida Pane
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriConopida se rupe buchetele si se pun la fiert circa 10 minute(sa nu fie prea fiarta,ca altfel se sfarama,trebuie sa ramana mai tare). Intr-un castron amestecam 1 ou(atata am folosit),punem...Citeste continuarea
Crema de vanilie cu dulceata de...
Postat de: andaoana in DulciuriPregatim 6 sau 8 forme ramekin , le ungem bine cu unt si le asezam intr-o alta tava . Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile cu un vraf de cutit de sare pana devin pufoase si...Citeste continuarea
Carne de porc a portugheza
Postat de: cristeena20 in Mancaruri cu carneCarnea se taie cubulete si se pune in marinata. Adaugam sare, piper, pasta de ardei, 3 catei de usturoi tocati , putin sos tabasco si turnam vinul alb. Dam la frigider pentru cateva ore inainte de...Citeste continuarea
Carnaciori subtiri cu garnitura de...
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriCarnaciorii se impung din loc in loc si se aseaza intr-o tigaie in care am pus doua linguri de ulei. Ii lasam la prajit la foc potrivit pana se rumenesc dupa preferinta. Curatam legumele,le...Citeste continuarea
Chifla umpluta cu sunca si cascaval
Postat de: claudiaO in Aperitive / GarnituriBatem oul cu furculita ca pentru omleta cu sare si piper dupa gust ;amestecam usor cu branza Almete; adaugam sunca taiata cubulete, branza de burduf si si cascavalul omogenizam...Citeste continuarea
Croustade cu nectarine si visine
Postat de: katty in DulciuriFolosim o tava putin mai mica decat marimea foilor de placinta . Ungem tava cu unt topit . Asezam pe rand cate o foaie de placinta pe care o ungem cu unt . Dupa ce am asezat ultima foaie pliem...Citeste continuarea
Ciorba cu perisoare din carne si...
Postat de: mihaelar63 in CiorbeCuratati si spalati legumele . Tocati legumele cuburi si le caliti usor in ulei.Adugati3-4 l apa . Sarati . Preparati perisoarele : Amestecati carnea si ciupercile cu ouale intregi , pesmet...Citeste continuarea
Costita cu cartofi ( la cuptor )
Postat de: mihaelar63 in PorcSe prepara marinata amestecand toate ingredientele . Bucatile de costita se ung cu amestecul de marinata si se lasa la rece 2-3 ore minimum . Cartofii , usturoiul si morcovii se curata...Citeste continuarea
Cornuri de paine cu susan
Postat de: RuxyRux in PiineDin aceasta cantitate vor iesi 8 cornuri mari delicioase. Daca doriti le puteti face mai micute dar le veti coace in doua tavi. Se cerne faina se face in mijlocul ei o gropita...se adauga sarea...Citeste continuarea
Chec glazurat
Postat de: cristinutanicolita in PrajituriAlbusurile se bat spuma cu un praf de sare si zaharul. Galbenusurile se freaca cu uleiul, se adauga peste albuse si se omogenizeaza . Faina se amesteca cu praful de copt,se adauga in...Citeste continuarea
Chec cu fructe
Postat de: pity19 in PrajituriSeparam albusurile de galbenusuri ; Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare ; Galbenusurile le amestecam cu zaharul , esenta de rom si coaja rasa de portocala ; Adaugam treptat...Citeste continuarea
Conopida cu cartofi si branza la...
Postat de: pity19 in Mancaruri de legumeClatim conopida, rupem bucati si dam la fiert in apa cu sare, pana aceasta devine mai moale Clatim cartofii sub jet de apa rece. Curatam de coaja. Taiem fiecare cartof felii rotunde, punem...Citeste continuarea
Cornuri cu branza si gem de prune
Postat de: merisor67 in DulciuriPentru aluat, mixam untul tinut la temperatura camerei cu oul, zaharul si putina sare, apoi adaugam laptele, coaja rasa de lamaie si incepem sa incorporam faina amestecata cu garantul pentru...Citeste continuarea
Cartofi rantaliti
Postat de: delia64 in Mancaruri de postSe curata cartofii , se taie cubulete si se pun la fiert cu un praf de sare . Ceapa , ardeiul , usturoiul ,rosiile si prazul se spala se curata si se taie marunt apoi se calesc in...Citeste continuarea
Chec marmorat cu pudră de roșcove
Postat de: panacris in PrajituriSe scoate de la naftalină mixer-ul din dotare ;) În cazul meu, mixerul e acompaniat de un suport cu vas rotativ ;) Ouăle se bat energic cu zahărul cca. 5 minute, apoi se adaugă uleiul,...Citeste continuarea
Cassoulet
Postat de: elucubratiiculinare in PorcSe pun la înmuiat boabele de fasole în apă rece - de preferat peste noapte. A doua zi dimineața se pun la călit în ulei sau grăsime de rață ceapa, morcovii și jumătate...Citeste continuarea
Cosulete cu majun de prune si nuca
Postat de: Adele in PrajituriAm pus faina,praful de copt ,zaharul,sarea si untura intr-un vas ,am adaugat ouale si am framantat un aluat potrivit,pe care l-am lasat la rece. Dupa care am intins o foaie si cu un pahar am...Citeste continuarea
Ciorba de pui a la grec cu legume
Postat de: gurita_ta2005 in CiorbeSe pun bucatile de pui in oala de ciorba la fiert. Morcovul il taiem rondele sau il dam pe razatoarea mare, ceapa o tocam marunt si le punem la calit in ulei de masline, dupa care se adauga in...Citeste continuarea
Cornuri cu dulceata din coaja de...
Postat de: reisnaor_2006 in DulciuriÎntr-un vas se mixează ouăle cu zahărul, până ce se topeste complet. Se adaugă esenta de rom si apoi untul moale.Se amenstecă făina cu drojdia si se adauga ouale batute . Pe...Citeste continuarea
Cartofi Salad Chef umpluţi cu şuncă
Postat de: madi_marin in Aperitive / GarnituriCartofii se spală bine, apoi se taie în jumătate. Se încearcă să se scoată conţinutul cât mai întreg, lăsând un strat pe margini. Se ataşează la...Citeste continuarea
Covrigei cu chimen
Postat de: Adele in Aperitive / GarnituriAm pus drojdia intr-un pahar cu apa calda si am dizolvat-o,dupa care intr-un vas am amestecat faina cu sare,chimen si branza rasa ,am adaugat oul ,untul taiat bucati si drojdia si am framanta un...Citeste continuarea
Crochete din cartofi si piept de pui
Postat de: simona72 in PuiPieptul de pui, se spala, se usuca cu prosoape de hartie si se da prin masina de tocat. Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare,dar nu trebuie sa devina sfaramiciosi. Dupa fierbere se...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu afumatura
Postat de: claudiaO in CiorbeSpalam bine carnea afumata si coasta si le punem la fiert in apa rece. Spumam bine si o mai lasam sa fiarba vreo 10-15 minute. Legumele le curatam si le tocam marunt, apoi le punem la fiert...Citeste continuarea
Cartofi aurii cu pulpe de pui
Postat de: violeta30 in PuiSe curata cartofii de coaja si se pun la fiert in apa cu sare, se fierb doar putin, in jur de 15 min. Se scot si se scurg de zeama. Se aseaza intr-un vas de yena, dar mai intai punem pulpele de...Citeste continuarea
Cornuri de Bratislava
Postat de: getix in DulciuriCernem faina si o punem in vasul de lucru. Adaugam drojdia, coaja de lamaie si sarea. Amestecam. Topim untul si il lasam la racit. In laptele caldut adaugam zaharul si amestecam pana...Citeste continuarea
Cheesecake de vanilie sub forma de...
Postat de: Sylvia in DulciuriDincolo de forma spectaculoasa este un desert extrem de simplu de realizat , cu putina atentie si cateva sfaturi care trebuie respectate oricine poate sa il faca . 1. Se mixeaza biscuitii...Citeste continuarea
Ciorbita usoara de pui cu smantana...
Postat de: violeta30 in CiorbeSe fierbe carnea de pui in apa cat s-o acopere, cam in jur de 20 minute. Se scoate apoi si se taie cubulete. Intre timp se pun 4 litri de apa la fiert si cand a ajuns la punctul de fierbere se...Citeste continuarea
Chec cu cacao
Postat de: katty in PrajituriIntr-o craticioara punem zaharul , laptele,untul si cacaua si le punem pe foc mic . Amestecam continuu pana se topeste zaharul si compozitia se omogenizeaza . Dam jos si lasam sa se raceasca ....Citeste continuarea
Cornete surpriza
Postat de: katty in PrajituriIntr-un vas punem faina , fulgii de cocos , praful de copt si bicarbonarul si le amestecam . Separat batem oul cu zaharul , adaugam uleiul , laptele batut si zaharul vanilat . Punem...Citeste continuarea
Ciolan de porc la cuptor cu ierburi...
Postat de: Sylvia in PorcMancarea la cuptor se asorteaza perfect cu vremea rece: este simplu de realizat , o pui la cuptor in 5 minute, uite de ea cateva ore adesea facand treburile casei si caldura si aromele de...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu ciolan afumat...
Postat de: Oana in CiorbeCiolanul de porc se taie cubulete si se da intr-un clocot in putina apa. Se arunca apa, se spala bine sub jet de apa rece si se pune apoi in oala de ciorba impreuna cu 2-3 litri de apa, depinde...Citeste continuarea
Chec cu dovleac si mac
Postat de: andaoana in PrajituriDovleacul razuit il punem intr-o tigaie incinsa impreuna cu untul pe foc sa se caleasca pana se inmoaie. Cu ajutorul unei furculita il mai maruntim putin si daca doriti acum puteti adauga in...Citeste continuarea
Chiftele cu merluciu si sos tartar
Postat de: comanligia in PesteSe decongeleaza pestele,se spala si se toaca mai marunt apoi se condimenteaza cu condimente pentru peste. Se pregateste compozitia:intr-un castron se bat ouale cu putina sare,apoi se adauga apa...Citeste continuarea
Chec de post cu aroma de zahar ars
Postat de: katty in PrajituriPunem 2 linguri de zahar intr-o craticioara pe foc pana capata o culoarea frumoasa , caramel . Stingem cu apa , punem restul de zahar si lasam sa fiarba pana zaharul se topeste . Turnam uleiul si...Citeste continuarea
Crema de ,,ciocolata,, rapida
Postat de: getix in PrajituriIntr-un vas cat mai ingust si inalt (cana de la blender este ideal, cine o mai are, ca eu nu o mai am) se pune laptele, zaharul pudra si uleiul. Blenderul se pune vertical pe fundul vasului si...Citeste continuarea
Cartofi cu piept de pui la cuptor
Postat de: mirela0911 in PuiSe curăță cartofii, se taie cuburi și se pun la fiert în apă cu sare. Când sunt aproape fierți se toarnă în strecurătoare și se lasă la scurs. Pieptul de pui...Citeste continuarea
Ciorba de legume a la grec
Postat de: MotanLaOale in CiorbeSe curata si se toaca ceapa, morcovul, albitura si se caleste 2-3 minute in ulei. Se toarna apa, se adauga ardeiul curatat si tocat, o lingurita de vageta si se fierbe 15-20 minute....Citeste continuarea
Chec cu cocos
Postat de: ela in PrajituriCaisele confiate se pun la hidratat intr-o ceasca cu apa fierbinte si se lasa minim o ora.Se scurg de apa si se taie marunt o parte,lasam cateva pentru ornat. Separam albusurile de galbenusuri....Citeste continuarea
Ciorba acra cu tarhon si oase garf
Postat de: reisnaor_2006 in CiorbeIntr-o cratita punem apa la fiert si oasele garf taiate.Le lasam sa dea in clocot si luam toata spuma care se...Citeste continuarea
Ciorbă de porc dreasă cu zdrențe...
Postat de: panacris in CiorbeCarnea de porc se taie bucățele cât să fie bune de înghițit, apoi se pun la fiert în vasul aparatului Multicooker de la Phillpis, pentru 30 de minute, la programul BOIL, cu...Citeste continuarea
Clatite cu dulceata
Postat de: andreea91 in DulciuriSe bat ouale cu praful de sare, se adauga apa minerala, coaja de lamaie si portocala si continuam sa amestecam, apoi adaugam faina putin cate putin si compozitia trebuie sa...Citeste continuarea
Cremsnit cu lamaie
Postat de: RuxyRux in PrajituriDin aluatul de foietaj intindem 4 foi cat tava de cuptor...le coacem pe rand si le lasam la racit. Intre timp preparam cremele, este mai bine daca le aveti gata cu o zi sau macar cu cateva ore...Citeste continuarea
Chec cu goji ( Dukan)
Postat de: andreea91 in PrajituriSe cerne taratele de ovaz. Apoi se amesteca cu praful de copt si amidonul. Albusurile se bat spuma tare. Galbenusurile le mixam cu indulcitorul praf si esentele plus coaja, peste...Citeste continuarea
Ciorba de carne de porc cu legume
Postat de: cristeena20 in CiorbeCarnea o taiem cubulete si o punem la fiert intr-o oala cu apa rece. Cand da in clocot luam spuna care se formeaza deasupra. Apoi adaugam sare. Pregatim legumele. Morcovii si patrunjelul...Citeste continuarea
Cheesecake cu dovleac si fructe de...
Postat de: papabundetot in PrajituriBlatul ca la fiecare cheesecake l-am facut la fel,biscuitii la blender impreuna cu untul la temperatura camerei,apoi am pus intr-o forma de tort biscuitii maruntiti amestecati cu untul,am presat...Citeste continuarea