Chec cu branza sarata
Postat de: simona72 in Aperitive / GarnituriOuale intregi se mixeaza cu un praf de sare pana devin o spuma densa si se deschid la culoare. Branzeturile se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Faina se amesteca cu praful de copt si drojdia. Se...Citeste continuarea
Ciorba de fasole boabe
Postat de: mihaelar63 in CiorbeSe curata si se spala legumele . Se toaca ceapa morcovul , ardeiul rosu. tijele de telina si ardeiul iute . Aceste legume se calesc usor in ulei . Adaugati 3 l apa , sare , foaia de...Citeste continuarea
Ciorba de conopida (Reteta Video)
Postat de: Ina75 in CiorbeRadem morcovii si telina pe razatoarea mare. Pregatim aragazul si o oala in care punem uleiul. Adaugam morcovul si telina, amestecam si calim 2 minute. Turnam in oala 2 Litri de apa,...Citeste continuarea
Clatite de dovlecel cu dulceata de...
Postat de: AnyCostescu in DulciuriCUratam dovlecelul de coaja si il radem cu razatoarea mica. Adaugam ouale si un praf de sare si omogenizam. Adaugam laptele putin cate putin , zaharul, si coaja de lamaie, La sfarsit adaugam...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare cu praz si...
Postat de: gurita_ta2005 in CiorbeCeapa se toaca marunt,telina se da pe razatoarea mare,pastarnacul il taiem rondele,la fel si morcovul si ceapa verde. Se pun la calit pentru cateva minute cu ulei de masline dupa care se pun in...Citeste continuarea
Chec de carne
Postat de: AnyCostescu in VitaLegumele se curata si se toaca cubulete mici. Se calesc circa 5 minute . Carnea o punem intr-un vas. Adaugam legumele,ouale, sare, piper daca mai este nevoie si omogenizam.Punem jumatate de...Citeste continuarea
Cheesecake
Postat de: alldayspice in PrajituriAm maruntit in robot biscuitii+nucile, am adaugat scortisoara, untul topit, am omogenizat, dupa care am tapetat baza unei tavi de 20 cm, cu acest amestec. Am dat la rece cca 30 minute. ...Citeste continuarea
Chiftele umplute cu ou
Postat de: reisnaor_2006 in Mancaruri cu carneCeapa o taiem si o calim in putin ulei.Carnea tocata o amestecam impreuna cu ceapa calita,cascavalul ras,ouale crude,mirodenile si paine inmuiata in apa.Cele 6 oua le punem la fiert,le racim si le...Citeste continuarea
Ciulama cu ciuperci de padure
Postat de: mitinita in Mancaruri de legumeCeapa se curata si se taie cubulete. Ciupercile mai mari le taiem in bucati. Punem o tigaie pe foc si cand s-a infierbantat punem o lingura de ulei. Adaugam ceapa si o calim la foc mic....Citeste continuarea
Cartofi si ficat de pui la cuptor,...
Postat de: merisor67 in FicatCuratam cartofii, ii spalam si ii punem la fiert in apa cat sa-i acopere si putina sare. Spalam ficatul si il punem si pe acesta la fiert in apa cat sa-l acopere si putina sare. Nu le lasam...Citeste continuarea
Chiftele de pui la cuptor
Postat de: Maria24 in Aperitive / GarnituriSe fierbe cartoful, apoi se face piure. Se dau morcovii si ceapa pe razatoarea fina, se scurg bine. Se amesteca toate ingredientele, se sareaza si se condimenteaza, apoi se lasa 15 min in...Citeste continuarea
Cornuri bicolore
Postat de: margo in DulciuriToate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.Intr-un bol se pune faina, se face loc la mijloc si se adauga ouale, drojdia, zaharul, uleiul, coaja de portocala si esenta de vanilie. Se...Citeste continuarea
Ciorba de ciuperci cu dovlecel si...
Postat de: Valclaudia in CiorbeCuratam si spalam legumele. Punem 3 linguri de ulei in oala, adaugam ceapa rosie taiata rondele subtiri, lasam 2-3 minute la sotat. Adaugam rondelele de morcov, bucatile de ardei kapia si...Citeste continuarea
Cosulete cu crema de vanilie sau...
Postat de: Constelatialeu in PrajituriAluatul dezghetat il taiem in forma de floricele,il asezam pe niste forme de silicon intoarse invers, ca sa obtinem o forma de cosulet. Bagam tava la cuptorul preincalzit si lasam cca 20 min sa se...Citeste continuarea
Ciorba de burechite
Postat de: merisor67 in CiorbeIncepem cu aluatul care trebuie sa se odihneasca 20-30 de minute. Punem faina intr-un bol si facem o adancitura la mijloc unde vom sparge doua oua. Adaugam putina sare si incepem sa...Citeste continuarea
Cartofi frantuzesti
Postat de: Bunica in Aperitive / GarnituriCartofii spalati se pun la fiert in coaja. Cat fierb cartofii pregatesti branza cu ou. Ouale se bat cu furculita . Peste cartofi adauga branza rasa. Cartofii fierti se curata de coaja...Citeste continuarea
Cafeluta la pat
Postat de: retetele_tinei in CafeaCafeaua si scortisoara se pot face atat la expresor, cat si la filtru sau pe aragaz. Voi trebuie doar ca in momentul in care se puneti cafeaua in sita de la expresor, in filtrul sau pe...Citeste continuarea
Cocktail de vara
Postat de: retetele_tinei in CocktailPrima data pregatim ingredientele, asa incat sa ne fie mai usor la prepararea cocktail-ului. Dupa care, intr-un pahar se pune gheata. Peste gheata se pune bitterol. Sucul de portocala si...Citeste continuarea
Crumble cu prune si cardamon
Postat de: mitinita in DulciuriPuteti folosi un singur fel de fulgi sau un amestec, in cazul de fata am folosit fulgi de grau si ovaz. Prunele se curata, se spala si se scot samburii. Se aseaza prunele intr-o tava. Fulgii...Citeste continuarea
Chiftelute cu zucchini
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriDovlecelul se curata de coaja,se curata de seminte si se taie cuburi,cat mai mici. Carnea se amesteca cu ceapa tocata marunt,condimentele si oul. Se pun cuburile de dovlecel,se amesteca bine...Citeste continuarea
Chec pufos si aromat
Postat de: momo121 in PrajituriAm separat ouale, albusurile le-am batut spuma impreuna cu zaharul si vanilia, peste am pus si galbenusurile su putina sare, am mixat pana s-a incorporat bine totul, pe urma am pus esenta de...Citeste continuarea
Chec din albusuri
Postat de: Constelatialeu in DulciuriAlbusurile le batem bine cu un praf de sare,adaugam zaharul si zaharul vanilat,continuam sa batem pana se topeste zaharul,adaugam uleiul,praful de copt si 8 linguri de faina,omogenizam...Citeste continuarea
Cremeş (cremşnit)
Postat de: diaconta in PrajituriAluatul foietaj l-am lasat sa se decongeleze la temperatura camerei. Am pus fiecare foaie în tava pe hârtie de copt si le-am copt la 220 de grade ,pe treapta cea mai de jos a...Citeste continuarea
Castraveti in saramura
Postat de: mihaelar63 in MuraturiCastravetii se spala bine. Curatati castravetii taind capetele foarte usor , se imbiba mai usor cu saramura si se elimina eventualele capete amarui . Se prepara o saramura , cate o lingura...Citeste continuarea
Castraveti bulgaresti reteta
Postat de: mihaelar63 in MuraturiCastraveti se spala si se taie usor la capete . Se oparesc cu apa clocotita in care ati pus cate o lingura de sare / litru apa . Prin taiere se elimina eventualele capete amare si lichidul...Citeste continuarea
Clatite cu ciuperci si smantana
Postat de: mitinita in Aperitive / GarnituriCiupercile se curata, se spala si se taie felii. Ceapa se curata, se spala si se opareste, iar apa se arunca. Mararul se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Intr-un bol se...Citeste continuarea
Cuiburi din paste cu chiftelute,...
Postat de: vio_dreams in SpaghetePunem carnea intr-un bol. Adaugam 2 linguri parmezan ras, patrunjelul tocat marunt, oul, usturoiul pisat, sare si piper. Amestecam pana la omogenizare si adaugam pesmet ca sa legam compozitia....Citeste continuarea
Catina cu miere
Postat de: rocsi_1612 in Sirop / CompotCatina o curatam bine de codite, o spalam cu apa calduta si o punem intr-o sita la scurs. Bobitele scurse le trecem prin blender. Pasta obtinuta o amestecam cu mierea, punem totul intr-un vas,...Citeste continuarea
Ciorba rosie de post
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postLegumele se curata si se spala sub jet de apa rece. Ceapa rosie se taie rondele, si se caleste usor in ulei. Adaugam gogosarul taiat cubulete, morcovii trecuti prin robot si rosiile...Citeste continuarea
Ciorba de dovlecel cu piept de porc...
Postat de: Valclaudia in CiorbeDovlecelul se curata de coaja si de seminte, apoi se taie cubulete. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt, apoi se caleste in ulei 2-3 minute, apoi adaugam pieptul de porc afumat taiat...Citeste continuarea
Cheesecake cu caramel
Postat de: rhapsody in DulciuriCaramel: Pune zaharul intr-o cratita (cu fund dublu si pereti inalti) si lasa la foc mediu pana cand vezi ca prinde culoare aurie pe margini. Invarte o singura data in el, mai lasa 1-2...Citeste continuarea
Ciorba de fasole galbena pastai
Postat de: Lia1 in Ciorbe1. Intr-o oala de 2.5-3 litri pune 3-4 cani de apa cu un varf de lingurita de sare sa se infierbante. 2. Spala pastaile. Fasolea galbena, soiul cu pastaia subtire si frageda, nu are ate. Doar...Citeste continuarea
Clatite dantelate
Postat de: RuxyRux in PrajituriOuale se amesteca bine cu un praf de sare, se adauga iaurtul, zaharul si se amesteca in continuare, apoi laptele, vanilia si coaja de lamaie, faina in ploaie, bicarbonatul pe care-l stingem...Citeste continuarea
Chiftelute de creier si cascaval
Postat de: gaby_d in Aperitive / GarnituriPune intr-un vas , la fiert, apa cu sare. Cand da in clocot adauga creierul spalat si curatat. Lasa sa dea doua – trei clocote apoi pune-l la scurs intr-o strecuratoare....Citeste continuarea
Cheesecake cu pere,smochine si...
Postat de: papabundetot in PrajituriBiscuitii si unutul le-am bagat la robot si le-am amestecat bine pana cand biscuitii s-au sfaramat si untul s-a amestecat frumos cu ei.Am pus amestecul intr-o forma de tort si am dat-o putin la...Citeste continuarea
Coaste de vitel in sos de rosii
Postat de: timea in VitaPunem intr-un vas apa la fiert cu aprox 1/2 lingurita sare, cateva boabe de piper si 3 foi de dafin. Cand fierbe apa adaugam coastelesi carnea si lasam sa fiarba aprox 30 de minute...Citeste continuarea
Cotlet porc pe pat de legume
Postat de: retetele_tinei in PorcLegumele se spala, se curata (dupa caz) si se taie cubulete. Atat legumele taiate cat si carnea se sareaza si se pipereaza. Legumele taiate se pun intr-o tava, carnea se prajeste pe ambele...Citeste continuarea
Crenvursti in aluat - reteta video
Postat de: scortisoara in Aperitive / Garniturilink youtube: http://youtu.be/yKAKVfUtvog Impartim aluatul foietaj ghidandu-ne dupa un crenvursti. Impaturim crenvurstiul in aluat si il crestam pentru a nu fi doar un...Citeste continuarea
Cartofi copti
Postat de: Larisel in Aperitive / GarnituriSpalam cartofii, lasandu-i in coaja. Intr-o oala ii punem la fiert, cat sa dea doua trei clocote. Ungem cartofii cu amestecul de unt cu usturoi, sare si piper. Apoi pregatim drycookerul,...Citeste continuarea
Cartofi la cuptor cu piept de pui
Postat de: pity19 in Aperitive / GarnituriCartofii ii condimentam cu sare , piper , vegeta , boia dulce si chilli ; Ii punem intr0o tava pentru cuptor unsa cu ulei ; turnam apa peste si dam la cuptor pana cand scade apa ; Ouale le...Citeste continuarea
Cinnamon Rolls
Postat de: vio_dreams in DulciuriAmestecam faina cu drojdia. Adaugam ouale batute cu zaharul, untul topit si laptele caldut. Framantam un aluat pe care il lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. Intindem o foaie de aluat nu...Citeste continuarea
Cosulete sarate cu costita si legume
Postat de: retetele_tinei in Aperitive / GarnituriOuale se bat cu putina sare. Peste ouale batute se pun:smantana,si lingura de formaggio. Dupa se spala si se taie marunt si se pun peste oua:ardeiul,zucchina,si patrunjelul.Se ia o...Citeste continuarea
Chiftele de zucchini cu ricotta
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriDovlecelul -zucchini se spala bine si se da pe razatoarea mare cu tot cu coaja. Morcovul se curata de coaja si se da pe razatoare. Ceapa o taiem cat mai marunt,amestecam cu dovlecelul si...Citeste continuarea
Clatite cu ricotta si morcov
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriSe amesteca toate ingredientele pentru clatite,trebuie sa obtinem o compozitie ncii foarte subtire,nici foarte groasa. Punem o tigaie la incins,se toarna un strop de ulei si incepem sa facem...Citeste continuarea
Cozonac cu nuca, mac si rahat
Postat de: cristina1985 in PrajituriSe face maiaua:se fierbe laptele (tot) cu 250 gr zahar.Cand se topeste zaharul se lasa la racit. Cand e caldut se adauga drojdia. Se pun galbenusurile , uleiul caldut , sare , coaja de...Citeste continuarea
Croissant cu crema de branza,...
Postat de: Oana in SandvisuriMai intai curatati morcovul, telina si marul si le dati pe razatoarea cu ochiuri mici sau si mai rapid, la robot. Le stropiti cu 2 linguri de zeama de lamaie si puneti putina sare. Dupa 5 minute...Citeste continuarea
Chec rapid
Postat de: caroline in DulciuriSeparam albusurile de galbenusuri . Cu ajutorul unui mixer , la viteza maxima, mixam albusurile cu un putina sare pana ce devin o spuma tare . Separat mixam galbenusuriel cu...Citeste continuarea
Cremsnit cu frisca
Postat de: mitinita in PrajituriMai intai preparam foile de cremsnit. Impartim aluatul de foietaj in doua parti egale si le intindem cu sucitorul pe o masa de lucru pe care am presarat faina. Le coacem, iar foaia pe care o vom...Citeste continuarea
Clatite - reteta de baza
Postat de: caroline in DulciuriPunem intr-un bol ouale si le mixam bine impreuna cu un varf de sare si zaharul tos. Adaugam jumatate din cantitatea de faina alba si jumatate din cantittea de lapte si amestecam bine ....Citeste continuarea
Colac delicios
Postat de: reisnaor_2006 in TonFacem o maia din putina faina,drojdia dizolvata in putin lapte,sare si o lasam sa creasca. Restul de faina o punem intr-un castron, adaugam untul topit, zaharul, laptele caldut, uleiul si maiaua...Citeste continuarea