A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Conopida cu pancetta si smantana

Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri cu carne

Ceapa se toaca marunt,morcovii se da pe razatoarea mare,se pun la calit in unt. Se adauga deasupra pancetta,se lasa cateva minute si se pune putina apa deasupra. Conopida se rupe in...Citeste continuarea

Covrigi Polonezi

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Aluat : Intr-un castron se pune faina cernuta,se face o adancitura in mijloc,se pune drojdia faramitata cu 2 linguri zahar ,un praf de sare si putin lapte caldut,se amesteca si se lasa sa creasca...Citeste continuarea

Cosulete cu nuci

Postat de: cristina1985 in Prajituri

Se amesteca galbenusurile, zaharul, sarea , praful de copt, faina, smantana, untura topita, coaja de lamaie. Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul pudra pe rand si se bate bine, pana...Citeste continuarea

Castraveti murati in otet

Postat de: margo in Muraturi

  Se aleg castraveti sanatosi,proaspeti, cat mai mici.Se spala,se curata de codite si se cladesc in borcane.Pe fundul fiecarui borcan se pun cateva ramuri de marar uscat si 1-2 catei de...Citeste continuarea

Crumble cu afine, coacaze si zmeura

Postat de: gaby_d in Dulciuri

Intr-un bol amesteca fructele cu zaharul, zaharul vanilat  si amidonul. Distribuie amestecul in cele 5 forme de ceramica. Unge formele de ceramica cu unt. Cu varful degetelor...Citeste continuarea

Colacii nasului

Postat de: Bucataras in Piine

 Se pregatesc 2 sau mai multi colaci mari, dulci, din faina de grau de calitate superioara Gold Maya si se dau cadou nasilor in timpul nuntii (la final) sau a doua zi dupa nunta....Citeste continuarea

Compot de piersici

Postat de: Ina in Sirop / Compot

Piersicile se spala  si se curata de puf , apoi se taie in jumatate sau sfert, in functie de cat de mari sunt. Samburii se indeparteaza.  Feliile de piersica se aseaza in borcane...Citeste continuarea

Ciolan afumat cu fasole verde

Postat de: Constelatialeu in Porc

Se taie in bucati mai mici ciolanul, se spala, se aseaza intr-un vas de yena se adauga o cana de apa si se da la cuptor, cca 1 ora, din cand in cand mai intoarcem bucatile de pe o parte pe alta si...Citeste continuarea

Cartofi umpluti la cuptor

Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / Garnituri

Cartofii fierti ii curatam de coaja, ii taiem in doua si le scoatem miezul. Ii asezam in tava cuptorului si adaugam pe rand in fiecare cartof pe care in prealabil l-am sarat si piperat, cate o...Citeste continuarea

Chisca Moldoveneasca

Postat de: momo121 in Mezel de casa

Pentru inceput spalam matele bine in cateva ape si le lasam in apa rece pana la umplerea lor. Ficatul si rinichii ii fierbem in apa cu sare cat sa poata intra furculita in ei, apoi ii dam prin...Citeste continuarea

Cartofi umpluti cu telemea Delaco

Postat de: babi5 in Aperitive / Garnituri

Cartofii se spala bine si se pun cu tot cu coaja  la fiert cu o lingurita de sare. Dupa ce s-au fiert ii lasam sa se raceasca, apoi ii curatam ii taiem usor in doua si cu o lingurita ii...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu fasole pastai...

Postat de: gurita_ta2005 in Ciorbe

Morcovii se dau pe razatoarea mare,se pun la calit impreuna cu ceapa tocata marunt. In oala de ciorba punem apa si o punem la foc,adaugam legumele calite si pancetta. Fasolea pastai se rupe in...Citeste continuarea

Covrigei Dukan

Postat de: Ksenya in Dulciuri

Taratza de ovaz se da prin rasnita pana obtinem faina ,adaugam toate ingridientele ,la sfarsit adaugam lapte pana obtinem un aluat mai tare,ca in poza.Lasam 20 minute la odihnit . Formam covrigeii...Citeste continuarea

Cordon Bleu

Postat de: gheorghitaanamaria in Mancaruri cu carne

Muschiul l-am taiat tip buzunar si l-am batut bine. L-am sarat si piperat si umplut cu kaizer si cascaval. L-am prins cu scobitori si l-am dat prin faina. L-am lasat la rece. Am facut un...Citeste continuarea

Cartofi umpluti

Postat de: danielaR in Mancaruri cu carne

Cartofii se fierb dar numai 15 minute. Lasam la racit si ii gaurim cat de tare putem. Resturile care le-am obtinut le dam pe razatoarea mica cat de bine putem. Adaugam carnea tocata si branza....Citeste continuarea

Coaste de porc fripte pe gratar

Postat de: Bucataras in Porc

 Se face o marinata din vin rosu, condimente si ulei Arpis, in felul urmator: Se pune o ceasca si jumatate de vin intr-un bol. Se adauga 2 lingurite de ulei Arpis si cativa catei...Citeste continuarea

Castraveți bulgărești

Postat de: panacris in Muraturi

Castraveţii se spală şi se taie la capete. tataZmeu, m-a ajutat și de acesată dată;) Se curăţă  zarzavatul , se taie cu un cuțit ondulat,  apoi se aşează în borcane...Citeste continuarea

Conopidă conservată în oțet

Postat de: panacris in Conserve

Conopida se curăță de frunze și cotor, apoi se porționează și se pune în apă rece cu puțin oțet, cca. 15 minute, pentru a se elimina eventuali locuitori, fără buletin :D, adică...Citeste continuarea

Ciorba de burta

Postat de: Mokuska in Ciorbe

Punem la fiert rasolul intr-o oala mare plina de apa rece. Dupa 2 ore de fiert adaugam jumatate din zarzavatul curatat netocat: 1 morcov, 1 patrunjel, 1 telina, 1 cartof, 1 ceapa, 1/2 de ardei...Citeste continuarea

Chiftelute marinate

Postat de: Mokuska in Porc

Tocam verdeata, zdrobim usturoiul, cartoful curatat dam pe razatoarea fina si lasam la scurs sau il stoarcem cu mana. Amestecam ingredientele pentru chiftele si le prajim in ulei sau in cuptor...Citeste continuarea

Cotlet de porc cu legume la cuptor

Postat de: Constelatialeu in Porc

Mai intai ne ocupam de legume le curatam,le taiem  dupa cum urmeaza :telina in cubulete potrivite,ceapa solzisor,vanata in cubulete,ardeiul julien dar mai mare,morcovul rondele.usturoiul in...Citeste continuarea

Ciorba de fasole boabe cu sorici

Postat de: MotanLaOale in Ciorbe

Fasolea se alege si se pune in apa rece 3-4 ore. Soriciul (al meu provenind de la costita afumata si avand si oasele costitei) se pune la fiert in apa rece si se lasa pana este fiert. (eu am...Citeste continuarea

Ciorba radauteana

Postat de: Mokuska in Ciorbe

Zarzavatul intreg si carnea spalata si curatata punem la fiert la foc mic. Dupa ce acestea au fiert le scoatem sa se raceasca (in afara de ceapa, cartofi si ardei). In zeama clocotita aruncam...Citeste continuarea

Ciorbă de fasole boabe cu ciolan...

Postat de: panacris in Porc

Fasolea se curăță de impurități, se pune peste noapte în apa rece pentru a se umfla, asta ca să scadă timpul de fierbere și să scăpați de schimbarea apei de trei ori ;). Fasolea...Citeste continuarea

Ciorba de ciuperci pleurotus si...

Postat de: merisor67 in Ciorbe

Punem mai intai pieptul de pui, taiat julien, la fiert in apa cu putina sare, pana cand se formeaza spuma deasupra, apoi o inlaturam. Ciupercile spalate bine se taie julien si se adauga peste...Citeste continuarea

Cotlet de porc impanat cu ficatei...

Postat de: rocsi_1612 in Porc

Spalam cotletul si il tamponam cu un servet de bucatarie. Ficateii ii tinem 10 minute in apa pentru a mai iesi sangele, apoi ii scurgem bine. Curatam dovlecelul, il taiem felii rotunde,...Citeste continuarea

Ciorba de pui dreasa cu smantana si ou

Postat de: Dya in Ciorbe

Se fierbe carnea, adunand periodic spuma formata. Se adauga legumele tocate marunt si se lasa la foc potrivit pana incepe sa clocoteasca supa. Se sareaza dupa gust si se acreste cu bors de...Citeste continuarea

Cosulete aperitiv

Postat de: Adele in Aperitive / Garnituri

Pentru inceput se pregateste aluatul: intr-un vas se pune untul rece de la frigider si se amesteca cu putina faina si sare. Se pune oul si restul de faina si se framanta un aluat potrivit, care se...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare

Postat de: Valclaudia in Ciorbe

Peste carnea tocata punem 1 ou, boia dulce,orez, cimbru uscat,gris, sare si piper dupa gust. Amestecam aceasta compozitie, acoperim cu un capac si dam ra rece cca 10 minute sa se intrepatrunda...Citeste continuarea

Cornuri pufoase

Postat de: cristinutanicolita in Dulciuri

Drojdia se pune intr-o cana cu 2 linguri apa calduta si se lasa 15 min la dospit. Intr-un bol se pune faina,mierea,untul topit in laptele cald,sarea si se amesteca. Deasupra se pune drojdia...Citeste continuarea

Cartofi la cuptor cu sos de branzeturi

Postat de: Valclaudia in Aperitive / Garnituri

Cartofii fierti in coaja se curata si se trec pe razatoarea marunta. Adaugam 100 gr. cascaval ras. 250 gr. branza de burduf, marar verde tocat, sare si piper dupa gust si amestecam totul foarte...Citeste continuarea

Cotlet de porc la tava

Postat de: babi5 in Porc

De cu seara am preparat din: usturoiul zrobit, mustar, sare, piper si vin un sos. Am amestecat bine si cu o pensula am uns fiecare felie pe ambele parti, apoi le-am asezat intr-un castron, le-am...Citeste continuarea

Cartofi in sos alb

Postat de: caroline in Aperitive / Garnituri

Cartofii ii curatam de coaja , ii taiem cuburi si ii spalam sub jet de apa rece . Punem mult ulei intr-o tigaie.Cand uleiul este bine incins punem cartofii.Presaram sare si piper si ii lasam la...Citeste continuarea

Carne de porc cu curry.

Postat de: Adele in Porc

Punem o tigaie la foc cu ulei,curatam si tocam ceapa ,o punem la calit in tigaie,cu o lingura de apa (vin).Pe fiecare bucata de carne intindem cate putin mustar,dupa care punem in tigaie si prajim...Citeste continuarea

Ciorba de porc a la grec - Reteta...

Postat de: Constelatialeu in Ciorbe

Cum se prepara Ciorba de porc a la grec - Reteta gustoasa cu savoare autentica Intr-o oala cu apa,cca 3 l,punem bucatile de carne cu os,sa fierba,adaugam si sare in apa in care fierbe. Din...Citeste continuarea

Coltunasi sau Chiroste Moldovenesti...

Postat de: momo121 in Dulciuri

Cum se prepara Coltunasi sau Chiroste Moldovenesti reteta traditionala Punem int-un bol faina cu putina sare, oul si apa putin cate putin pana facem un aluat cat sa nu se mai lipeasca de...Citeste continuarea

Clatite cu aluat oparit

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Laptele, untul si zaharul vanilat, pe foc pana atinge punctul de fierbere, nu trebuie sa fiarba. Intr-un castron punem faina cernuta si curcuma. Separat mixam ouale cu zaharul brun si un praf de...Citeste continuarea

Cosulete cu gem

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Acest aluat se prepara din ingredientele reci scoase abia de la frigider, astfel ca nu va mai fi nevoie de timpul de asteptare de 30 de minute.  Se prepara blatul: se amesteca toate...Citeste continuarea

Ciorbă de coaste de porc

Postat de: panacris in Ciorbe

Coastele tăiate bucățele potrivite și se pune la fiert în vasul aparatului Philips Multicooker. Aparatul se conectează la sursa de curent, se setează din meniu, programul BOIL, timp de...Citeste continuarea

Chec cu branza si caise

Postat de: MotanLaOale in Prajituri

Ouale se mixeaza cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat. Branza se faramiteaza si se amesteca cu ouale. Se adauga laptele, praful de copt si coaja de lamaie. Se incorporeaza faina...Citeste continuarea

Cotlet de porc cu sos de piper

Postat de: cristeena20 in Mancaruri cu carne

Carnea o temperam moderat cu putin sare si putin piper macinat. Intr-o tigaie punem ulei de masline si prajim carnea cate 3 minute pe fiecare parte si o scoatem apoi pe o farfurie. In uleiul...Citeste continuarea

Ciorba de pastai

Postat de: MotanLaOale in Ciorbe

Fasolea se curata si se rupe in bucati potrivite. Zarzavatul se curata si se taie rondele. Ceapa se curata si se toaca marunt. Ardeii se cutata si se taie patrate. Rosiile se spala si...Citeste continuarea

Clatite cu aluat oparit

Postat de: merisor67 in Dulciuri

Pregatim mai intai aluatul oparit. Punem 100 gr faina intr-un bol. Untul + 100 ml lapte, le punem pe foc si le lasam pana la atingerea punctului de fierbere si topirea untului, apoi le turnam...Citeste continuarea

Clatite cu banane si gem de afine

Postat de: andra001 in Dulciuri

1. Se bat ouăle cu jumătate din lapte şi făina adăugată puţin câte puţin, să nu se formeze cocoloaşe. Când se obţine un aluat omogen se subţiază cu restul de lapte, rom...Citeste continuarea

Ciorba de varza rosie cu carne de porc

Postat de: Valclaudia in Ciorbe

Curatam si spalam legumele. Ceapa se toaca si se caleste 2 minute in ulei. Adaugam bucatelele de carne de porc, lasam sa se gateasca impreuna pana taiem ardeiul fasii, morcovul rondele. Le...Citeste continuarea

Chifle

Postat de: robert_badica in Piine

Apa se pune in bolul unui mixer,peste apa se adauga zaharul si drojdia.Se mixeaza cateva secunde,apoi se adauga faina treptat pana ce aluatul se desprinde de pereti vasului mixerului,si se...Citeste continuarea

Cheesecake cu ciocolata si smochine

Postat de: papabundetot in Prajituri

Biscuitii i-am maruntit la robot si apoi i-am amestecat bine cu untul,apoi am pus amestecul astfel obtinut intr-o forma de tort detasabila,am presat bine cu mana pentru ca blatul sa se aseze...Citeste continuarea

Cozonacii bunicii

Postat de: andra001 in Dulciuri

Se prepara o maia din lapte caldut, zahar si drojdie si putina faina - rezultatul sa fie exact ca o smantana. Se lasa la dospit 10 - 15 min intr-un loc caldut, apoi se amesteca cu restul...Citeste continuarea

Clatite cu mac si mascarpone

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Mixam ouale cu 2 linguri crema de mac din conserva. Adaugam un praf de sare, bicarbonatul,3 linguri de ulei si apa minerala. La final adaugam faina si mixam la viteza mica a mixerului pana...Citeste continuarea

Ciocanele de pui cu pleurotus la...

Postat de: Valclaudia in Pui

Spalam ciocanelele sub jet de apa rece. Curatam ceapa, o taiem dupa preferinta si o punem in tigaie la calit in 3 linguri de ulei. Ciupercile se spala,se taie bucatele si se adauga in tigaie...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

Chec Pina Colada - Pufos, aromat si usor de facut

de RODIMUR 8

pe 21.08 la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana - Aromat si gustos

de Caty 3

pe 21.08 la 22:18

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]