Reteta simpla si gustoasa de...
Postat de: Toamna07 in Mancaruri de postCum se prepara Reteta simpla si gustoasa de Tocanita de naut, o mancare consistenta si plina de savoare: Fierbem boabele de naut : pentru fiecare cana de boabe adaugam 3 cani de apa. Punem pe...Citeste continuarea
Ratatouille
Postat de: susu in Mancaruri de postLegumele se taie felii subtiri dupa care dovleceii si vinetele se pun intre doua farfurii si se presara cu sare. La interval de cateva minute se scurg de zeama lasata. Asezam intr-un vas...Citeste continuarea
Rasol de porc cu garnitura de...
Postat de: simona72 in PorcSe pune ciolanul la fiert in apa cat sa treaca peste el. Luam spuma ori de cate ori este nevoie. Adaugam sare, boabele de piper, coriandru si foile de dafin si lasam la foc mic pana ce carnea se...Citeste continuarea
Revani, prajitura insiropata cu gris
Postat de: simona72 in PrajituriSe face siropul pt inceput: se pune apa cu zaharul la fiert si se lasa sa fiarba 15 minute la foc mic, iar la urma se adauga zeama de la o jumatate de lamaie. Se lasa craticioara cu siropul sa...Citeste continuarea
Rulou de piept de pui umplut
Postat de: danielaR in PuiPieptul de pui l-am batut bine. Intr-un bol amestecam ricotta cu sare piper ,ardeiul rosu ras pe razatoare si feniculul de asemenea ras pe razatoare. Intindem compozitia pe pieptul de pui si...Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor...
Postat de: Ade200 in DulciuriReteta de preparare a papanasilor prajiti din branza de vaci, ca in copilarie: Se zdrobeşte brânza cu furculiţa, se amestecă toate. Se ia câte o linguriţă, se pune pe o...Citeste continuarea
Reteta de prajitura Snickers, un...
Postat de: Ela68 in PrajituriIata cum se prepara Reteta de prajitura Snickers, un deliciu cu alune si caramel Pentru blat, se bat albusurile spuma cu un praf de sare, adaugand treptat zaharul pana ce acesta se...Citeste continuarea
Rulada cu zmeura
Postat de: comanligia in PrajituriSe separa albusurile de galbenusuri, galbenusurile se freaca bine cu zaharul si sarea, apoi se adauga uleiul. Albusurile se bat spuma, apoi se toarna peste ele galbenusurile, faina si se...Citeste continuarea
Reteta reinterpretata de Salata...
Postat de: Alina26 in Mancaruri de postCum se prepara Reteta reinterpretata de Salata Boeuf, in varianta de post 1.Am spalat si am pus legumele la fiert in apa rece si putina sare.Cand s-au fiert le-am lasat la racit.Apoi le-am...Citeste continuarea
Reteta de Tiramisu cremos si...
Postat de: raisha in PrajituriIata cum se prepara Reteta de Tiramisu cremos si aromat, cu mascarpone Pregateste o cafea si indulceste-o dupa gust. Las-o sa se racoreasca si adauga un strop de rom. Ia un vas in care sa...Citeste continuarea
Reteta simpla si gustoasa de Chec...
Postat de: raisha in PrajituriIntr-un vas separa albusurile de galbenusuri. Cu un mixer, bate albusurile cu praful de sare pana cand se fac spuma si se intaresc. Adauga apoi zaharul treptat si mixeaza dupa fiecare lingura....Citeste continuarea
Reteta de spaghete milaneze cu...
Postat de: cute_alynutzza in SpaghetePreparare Reteta de spaghete milaneze cu cascaval si ciuperci Punem la fiert spaghetele conform instructiunilor de pe pachet. Mezelurile le taiem julien si cascavalul il dam prin...Citeste continuarea
Reteta delicioasa de Sarmale ca la...
Postat de: krysty in Mancaruri cu carneCum se prepara Reteta delicioasa de Sarmale ca la mama acasa: Se curata ceapa, se spala, se toaca marunt. Orezul se alege, apoi se spala. Intr-o cratita se pun 50 ml ulei si se...Citeste continuarea
Rolls Cinnabon
Postat de: ralu_ca in PrajituriAluatul: Intr-un vas se dizolva drojdia cu putin zahar si se adauga approx 100 ml lapte caldut si putina faina. Maiaua se lasa la crescut. Dupa ce isi dubleaza volumul se adauga restul de faina,...Citeste continuarea
Rulada din muschiulet de vitel cu...
Postat de: babi5 in VitaAm taiat muschiuletul in doua dar nu de tot am lasat sa se poata bate. L-am batut bine cit s-a putut mai mult( sa-l putem pe urma rula bine ),am condimentat cu sare ,piper ,vegeta, am uns...Citeste continuarea
Rotite cu ricotta si stafide
Postat de: nadea68 in DulciuriFoietajul il scoatem din frigder si-l tinem la temperatura camerei. Intr-un bol punem ricotta,un galbenus si un ou.Amestecam bine.Adaugam zaharul vanilat. Intindem foietajul si distribuim...Citeste continuarea
Reteta gustoasa de Tocanita din...
Postat de: babi5 in PuiCum se prepara Reteta gustoasa de Tocanita din aripioare de pui, servita cu cus cus: Am curatat ceapa si ardeiul, apoi le-am tocat marunt. Intr-o cratita am pus uleiul, am adaugat ceapa si...Citeste continuarea
Reteta de baza pentru aluat de foietaj
Postat de: RuxyRux in DulciuriCum se prepara Reteta de baza pentru aluat de foietaj Am framantat intr-un vas un aluat din 350 gr faina, 200 ml apa rece( la temperatura camerei), 4 linguri de ulei si un praf de sare. Nu...Citeste continuarea
Rulada cu spanac
Postat de: danielaR in Aperitive / GarnituriBatem ouale cu telul. Adaugam smantana si condimentele.adaugam faina si praful de copt. Dam la cuptor in tava mare a cuptorului la 180 grade timp de 10-15 min Amestecam spanacul cu branza...Citeste continuarea
Rulouri de varza cu branza
Postat de: aalliinnaa07 in Aperitive / GarnituriFrunzele de vaza le punem intr-o oala, apoi adaugam apa cat sa le acopere si sarea. Lasam frunzele sa fiarba la loc potrivit pana cand frunzele se inmoaie. Dupa ce au fiert taiem partea tare a...Citeste continuarea
Rotite cu nuca si marmelada
Postat de: Lia1 in PrajituriCuratam nucile si le macinam mediu, nici prea fin dar nici grosier. CREMA Daca optam pentru umplere si cu crema, va trebui sa o preparam din timp si sa o racim rapid. Se omogenizeaza un...Citeste continuarea
Risotto cu ardei copt, la Multicooker
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriAm avut un pui de la tara din care am preparat si friptura si supa, asa ca am folosit supa si la orez. Ardeiul copt l-am avut la congelator. Spalam orezul si il lasam in apa pana pregatim...Citeste continuarea
Rulada cu dovleac
Postat de: krysty in PrajituriAmestecam dovleacul ras cu 250 g zahar si cu 2 linguri de ulei si il punem la calit intr-o cratita. Separat galbenusurile le amestecam cu 8 linguri de ulei si cu praful de copt,iar albusurile...Citeste continuarea
Rulada cu cas (aperitiv)
Postat de: Laci in Aperitive / GarnituriSe topeste untul, se adauga faina, se prajeste un pic si se stinge cu laptele Se adauga sarea si se fierbe pana devine o pasta Se raceste putin, se adauga galbenusurile, o mana de cas si...Citeste continuarea
Ruladă de carne tocată
Postat de: diaconta in Aperitive / GarnituriMorcovul l-am fiert,cartoful curatat l-am dat pe razatoarea mica. Spanacul(am folosit spanac congelat) l-am tocat si l-am calit cu usturoi în putin ulei.Am pus sare. Am fiert 3...Citeste continuarea
Ravioli al funghi cu sos de...
Postat de: Bunica in PasteRavioli se pun la fiert in apa clocotita cu sare pentru 8=10 minute. Ciupercile se taie ,nu foarte marunt. Intr-o tigaie se pune uleiul cu cei doi catei de usturoi ,se prajeste usturoiul...Citeste continuarea
Rulou de cascaval si nuci
Postat de: Monya in SandvisuriSe iau feliile de cascaval si se ruleaza asezand miezul de nuca in mijloc. Se stropeste cu putina zeama de lamaie si se servesc. Citeste continuarea
Rulada cu banane si crema de lamaie
Postat de: simona72 in PrajituriPt blat: separam albusurile de galbenusuri, mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam si zaharul si mixam pana albusurile devin o bezea. Adaugam pe rand si galbenusurile, cte o lingura...Citeste continuarea
Rawscovele
Postat de: LadyCrs in DulciuriIntr-o rasnita de cafea macinam pe rand toate ingredientele. Amestecam totul intr-un bol, adaugam mierea si formam bombonele (30 au iesit) si le rostogolim prin putina pudra de roscove. Citeste continuarea
Rulada de carne cu cartofi evantai
Postat de: AndreaPiti in Mancaruri cu carneSe toaca marunt legumele si impreuna cu carnea tocata sarata si piperata se prajesc. Se bate pieptul de curcan . Se ia o felie , in mijloc se pune o lingura jumate de carne tocata , se ruleaza ,...Citeste continuarea
Reteta 444 - Pui la punga (cu orez)...
Postat de: mihaelar63 in PuiPuiul bine curatat si spalat se sareaza si se stropeste cu zeama de lamaie interior-exterior,care il va face fraged. Condimentati cu piper, praf de ghimbir si condiment de paella. In interiorul...Citeste continuarea
Rulada cu mac
Postat de: simona72 in PrajituriAluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus. Am pus prima oara 550 grame faina, dar la mine a mai cerut si am mai adaugat 100-150 grame, in...Citeste continuarea
Rulada cu ricota si gutui
Postat de: papabundetot in PrajituriBlat: Am separat galbenusurile de albusuri,galbenusurile le-am frecat bine cu zahar pana si-au dublat volumul,am adaugat apoi esenta,faina si cacaoa si am amestecat bine.Albusurile le-am batut...Citeste continuarea
Rulada cu crema ganache
Postat de: papabundetot in PrajituriBlatul: Albusurile le-am separat de galbenusuri,le-am batut spuma tare cu un praf de sare,galbenusurile le-am frecat bine cu zaharul pana cand si-au dublat volumul,apoi am adaugat peste...Citeste continuarea
Rulada din omleta
Postat de: aalliinnaa07 in Aperitive / GarnituriSe face o omleta din cele 2 oua. Dupa ce este gata omleta o punem pe o farfurie si punem peste ea branza, apoi sunca, cascavalul, salamul, felii de rosii si ceapa, apoi o rulam incet sa nu se...Citeste continuarea
Rulada cu gem de caise
Postat de: Laci in PrajituriSe bat albusurile,se adauga zaharul(de preferat zahar praf),galbenusurile, coaja de lamaie,bicarbonatul(se poate stinge cu un pic de otet) si faina la urma amestecand usor Se toarna intr-o tava...Citeste continuarea
Reteta savuroasa si aromata de...
Postat de: panacris in PorcPreparare Reteta savuroasa si aromata de limbă de porc cu praz și măsline Limba de porc se spală și se pune la fiert în multă apă rece, împreună cu ceapa, morcovul,...Citeste continuarea
Rulada cu fructe
Postat de: luminitzaschiau in PrajituriSe bat albusurile bine ,se adauga zaharul si astfel obtinem o compozitie ca pentru bezea. Adaugam 2 lingurite de amidon si amestecam pana se incorporeaza in compozitie. In tava punem hartie de...Citeste continuarea
Rosii umplute cu ficat la Multicooker
Postat de: rocsi_1612 in FicatSpalam rosiile, le taiem capacul, scobim miezul cu o lingurita si le punem pe un tocator cu gura in jos sa se mai scurga de zeama. Curatam ceapa si o tocam marunt. Incingem intr-o tigaie...Citeste continuarea
Rulada cu gem de caise si nuca
Postat de: mamaieelena in PrajituriOuale se separa si se bat albusurile spuma tare se adauga zaharul treptat apoi pe rand galbenusurile,Cacaua se amesteca in ulei si se adauga compozitiei cu oua se bat bine incontinuare si la...Citeste continuarea
Rulada cu crema de branza si banane
Postat de: Criss in PrajituriSe bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul, se bat in continuare pana se topeste zaharul, se adauga apoi galbenusurile si se mixeaza, apoi se adauga faina, amestecand usor cu lingura de sus...Citeste continuarea
Rulada cu mac - baigli
Postat de: privatelaura in PrajituriEu am folosit masina de framantat aluat. Am asezat in cuva masinii: laptele, untul moale, zaharul, galbenusurile, smantana si faina. La sfarsit am adaugat drojdia. Am lasat la framantat /...Citeste continuarea
Rulouri din piept de curcan cu...
Postat de: xana in CurcanCarnea se bate cu ciocanul de snitele ca sa fie cat mai subtire, apoi se condimenteaza pe ambele parti cu boia de ardei, cimbru, usturoi, ghimbir, sare si piper. Peste carne se pun cate...Citeste continuarea
Rulada cu crema de vanilie si banane
Postat de: Giana in PrajituriSeparam galbenusurile de albus. Batem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam energic pana obtinem o compozitie asemanatoare cu bezeaua. Adaugam...Citeste continuarea
Rata confiata cu sos de parmezan
Postat de: ianculubita in RataCarnea maruntita o punem in vasul cu grasime pe foc impreuna cu ceapa tocata marunt iar dupa ce s-a calit dam vasul deoparte;separat facem un piure de cartofi in care adaugam sare,piper,putin...Citeste continuarea
Rosii umplute cu icre de casa
Postat de: krysty in Crap / CarasCuratam icrele de pielite si punem putina sare deasupra ...il lasam 15 minute la frigider. Dupa 15 minute, punem icrele intr-o strecuratoare, punem strecuratoarea sub un jet de apa rece, lasam...Citeste continuarea
Rasol de porc afumat, la cuptor
Postat de: gaby_d in PorcTreaba asta...n-are nevoie nici de prea multa prezentare nici de fro reteta sofisticata. Intr-un vas inalt, termorezistent, turnati uleiul. Asezati frumusel rasolul. Intr-un bol...Citeste continuarea
Raggmunk (clatite suedeze)
Postat de: Anett in Aperitive / GarnituriCuratam cartofii si le dam pe razatoare, la gaura cea mai mare. Se face un aluat din lapte, oua si faina, apoi adaugam cartofii rasi, sare si piper dupa gust. Se prajesc feliile de bacon, si in...Citeste continuarea
Rulada cu bureti de roua si branza...
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriIntai preparam buretii... (Ii spalam in mai multe ape apoi ii calim in ulei si ii condimentam cu sare si piper dupa gust.) Amestecam drojdia cu sare si zahar sa devina lichida. Adaugam oul+...Citeste continuarea
Rulada de curcan cu urda si rosii...
Postat de: Oana in CurcanSe imparte carnea in doua bucati, se taie si apoi se bate cu ciocanul de snitele pana se obtin doua bucati mari de carne ce pot si umplute si rulate. Pentru umplutura , se amesteca branza cu...Citeste continuarea