Crochete cu chimen
Postat de: ilinca_rox in Aperitive / GarnituriIntr-ul bol se pune faina, cu putina sare si praful de copt. Se adauga oualele, apa, laptele si chimenul si se amesteca. Coca obtinuta se intinde si se taie in fasii. Se unge tava cu...Citeste continuarea
Cheesecake Padurea Neagra
Postat de: privatelaura in TorturiPornim cuptorul, la foc mediu. Cu ajutorul unui robot, macinam biscuitii. Untul il topim si il turnam peste compozitia de biscuiti. Amestecam foarte bine. Pregatim o forma de copt, rotunda (eu...Citeste continuarea
Ciorbă de gâscă
Postat de: panacris in CiorbeCarnea se pune la fiert în apă rece, nesărată ;) După ce dă primul clocot se spumează, apoi se adaugă 2 linguri de sare. Între timp zarzavaturile curățate și spălate se...Citeste continuarea
Chiftele de porc cu arome indiene
Postat de: papabundetot in PorcIntr-un castron mai mare am pus carnea, peste ea am pus mai apoi ciupercile si usturoiul date prin blender pentru a le marunti, apoi restul de ingrediente, ouale (sunt suficiente 2 oua, eu am avut...Citeste continuarea
Chiftele cu sos marinat
Postat de: Adi75 in Mancaruri cu carneSe amesteca carnea cu usturoiul dat prin razatoare sau strans cu clestele special pentru usturoi, pesmetul, ouale, patrunjelul tocat marunt, sare, piper. Se omogenizeaza compozitia bine dupa care...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: Adi75 in CiorbeSe pun oasele la fiert in cca 4 L apa, se curata zarzavaturile si se taie cubulete. Supa trebuie spumata. Cand carnea se desprinde usor de pe oase le scoatem afara, lasam supa sa se aseze si o...Citeste continuarea
Cornulete cu gem de gutui
Postat de: mitinita in PrajituriScoatem aluatul de foietaj din congelator. Pe masa de lucru presaram faina. Intindem cu sucitorul aluatul de foietaj,pana obtinem grosimea dorita. Taiem patrate uniforme si punem in...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: ralu_ca in CiorbeAm taiat morcovul rondele subtiri, iar ceapa o taiem marunt. Punem carnea tocata intr-un castron, adaugam orezul ales si ouale. Condimentam cu sare , piper , putina boia, dar si putin bulion...Citeste continuarea
Cupcakes cu cafea
Postat de: timea in PrajituriMixam ouale intregi cu un varf de sare pana se deschid la culoare, adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam inca 3-4 minute. Turnam untul topit caldut si apoi cafeaua, mixand dupa fiecare. La...Citeste continuarea
Cosulete aperitiv cu Miez de Lapte
Postat de: deyutzky in Aperitive / GarnituriAplatizam feliile de paine cu ajutorul sucitorului. Le dam coaja jos si o lasam deoparte. Ungem 4 forme de briose cu unt si punem in fiecare forma cate o felie de paine. Intr-un...Citeste continuarea
Cozonacei cu rahat, mac si nuca de...
Postat de: Ina in DulciuriIngredientele pentru aluat le-am pus in masina de paine, pe program de framantat si dospit, timp in care m-am ocupat de umplutura. Am pus laptele cu zaharul la fiert, iar cand a inceput sa...Citeste continuarea
Ciorba de ciuperci brune
Postat de: Valclaudia in CiorbeCuratam ciupercile, desprindem coditele, apoi le spalam. Spalam ardeiul si frunzele de salata. Trecem prin robot coditele ciupercilor si frunzele de salata. Feliem palariutele...Citeste continuarea
Crap la cuptor cu mere, lamaie si...
Postat de: vero_closca in Crap / CarasSe curata bine pestele si se desface pe spate. Se unge o tava cu uleiul de masline si se aseaza pestele. Acesta se presara cu sare si piper si se cresteaza in zonele unde este mai gros (pe spate)...Citeste continuarea
Clatite cu ciocolata si budinca de...
Postat de: petruta_ionela84 in DulciuriPt clatite : Mixam ouale cu zaharul, adaugam laptele, ciocolata topita, faina in ploaie, cacaua si esenta de rom. Coacem clatitele intr-o tigaie pt aprox 2 minute pe fiecare parte Punem...Citeste continuarea
Chec tigrat
Postat de: rena in PrajituriSeparam albusurile de galbenusuri. Batem la mixer albusurile cu un praf de sare si jumatate din zahar pana devine o spuma groasa si sticloasa. Adaugam galbenusurile,untul topit,laptele si...Citeste continuarea
Ciorba de legume cu oase proaspete...
Postat de: geobucataras in CiorbeCuratam toate legumele si le taiem cubulete .Inainte de pune ciorbita pe foc fierbem separat oasele, dupa ce am fiert oasele punem toate legumele la fiert cu oasele si lasam sa fiarba la foc mediu...Citeste continuarea
Cornulete cu rahat
Postat de: Renataedina in PrajituriIngredientele se amesteca intr-un bol, se imparte in patru bucati. Pe fiecare bucata se intinde si se unge cu untura calda si se ruleaza. Dintr-o rulada iese aproximativ 20 - 25 de cornulete....Citeste continuarea
Chec aperitiv mozaic
Postat de: postavaru in Aperitive / GarnituriMixam ouale cu sare pana cand devin spumoase apoi adaugam smantana si mixam in continuare. Amestecam faina cu praful de copt si o adaugam peste oua amestecand pana cand se incorporeaza. Sunca o...Citeste continuarea
Chiftelute de cous cous
Postat de: GretaRachita in Aperitive / GarnituriMai intai de toate am fiert cartofii, i-am curatat si i-am dat pe razatoare. Intre timp am pregatit cous cous-ul urmand instructiunile de pe ambalaj. Am curatat si dat pe razatoare morcovii....Citeste continuarea
Chec cu nuca - Reteta gustoasa...
Postat de: AlexandraOrdean in DulciuriCum se prepara Chec cu nuca - Reteta gustoasa pentru un desert pufos Se separa albusele de galbenusuri Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, zaharul adaugat treptat si zaharul...Citeste continuarea
Ceafa de porc la gratar cu piure si...
Postat de: AlexandraOrdean in Mancaruri cu carneCeafa se spala bine, se condimenteaza cu sare si piper si se lasa la marinat aproximativ 30-40 minute Curatam cartofii, ii spalam bine, taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare...Citeste continuarea
Cheesecake cu afine si ciocolata alba
Postat de: miha in PrajituriBaza: Intr-un castron punem faina. Facem o gaura in mijloc si punem untul rece, taiat cubulete, zaharul, galbenusul, praful de copt si un praf de sare. Amestecam repede cu varful degetelor,...Citeste continuarea
Ciolan afumat la cuptor...
Postat de: Constelatialeu in PorcCiolanul afumat il asezam frumos intr-un vas de yena,il ungem cu ulei de masline si turnam sampania peste el si dam la cuptor cca 3 ore la foc molcom.....cam asta-i treaba cu ciolanul, se serveste...Citeste continuarea
Chiftelute de pui
Postat de: JulyCris in PuiUsturoiul se curata si se piseaza bine. Carnea tocata se amesteca cu oul intreg. Se adauga usturoiul, patrunjelul, sare si piper dupa gust si se amesteca bine pana la omogenizarea completa a...Citeste continuarea
Ciorba de burta
Postat de: JulyCris in CiorbeSe pun oasele de vita, spalate in prealabil, intr-o oala (oala de 3 l) la fiert. Se ia spuma (eu arunc prima apa). Cand nu se mai formeaza spuma, se adauga legumele intregi. Un morcov se da pe...Citeste continuarea
Cozonaci
Postat de: JulyCris in DulciuriSe cerne faina. Intr-un vas se incalzeste laptele cu toata cantitatea de zahar si esentele. Se lasa la racit. Cuptorul trebuie sa fie incalzit ,ca si in bucatarie de altfel. Se pregateste...Citeste continuarea
Covrigi polonezi
Postat de: mena29 in DulciuriEu am pus toate ingredientele pentru aluat in masina de facut paine si am selectat programul pentru framantat si dospit aluaturi dar il putem pregati ca pe cel de cozonac. Cernem faina...Citeste continuarea
Chec marmorat
Postat de: babi5 in PrajituriAm separat ouale, apoi am adaugat putina sare la albusuri si am inceput sa le mixez bine. Cand albusurile sunt bine batute se adauga zaharul treptat, zaharul vaniliat si esenta de lamaie. Apoi...Citeste continuarea
Chec aperitiv cu salam
Postat de: babi5 in Aperitive / GarnituriSe spala ardeiul si se taie cubulete mici, castraveciori se taie cubulete mici la fel si salamul. Intr-un castron spargem ouale si le mixam bine pana isi maresc volumul, apoi adaugam...Citeste continuarea
Clatite umplute cu carne
Postat de: danakarin in Mancaruri cu carnePrima data am pregatit umplutura. Am curatat si taiat marunt ceapa si usturoiul, le-am calit in unt intr-o tigaie mai adanca, am adaugat carnea tocata si am lasat sa se prajeasca nitel, am pus...Citeste continuarea
Chec cu fructe uscate
Postat de: gaby_d in DulciuriIntr-un bol micut se pun fructele si se toarna peste ele Amaretto. Untul se mixeaza spuma cu zaharul. Se adauga ouale, unul cate unul, mixand dupa fiecare, si smantana. Preincalziti...Citeste continuarea
Chec cu cacao si pere
Postat de: marianascarlat in DulciuriSe separa albusurile de galbenus. Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si se bate bine pana ce acesta se topeste. Se pun galbenusurile si se mai bate putin pana se spumeaza compozitia....Citeste continuarea
Ciuperci pane
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriCiupercile curățate se trec prin făină, ou bătut în care s-a presărat puțină sare, apoi prin pesmet amestecat cu usturoi garnule, apoi se pun la prăjit, într-o baie de ulei...Citeste continuarea
Cotlet de porc in sos balsamic
Postat de: rena in PorcLuam bucata de carne o intepam cu cutitul si bagam usturoiul taiat fasii groase. Intr-o farfurie amestecam sarea, piperul,oregano si condimentul de gratar si ungem toata carnea. Luam o...Citeste continuarea
Cupcakes cu merisoare si glazura
Postat de: Retetegg in DulciuriTrebuie sa tinem cel putin o ora toate ingredientele la temperatura camerei pentru un rezultat cat mai bun. Ouale se separa si albusurile se bat mai intai spuma cu un praf de sare. Apoi...Citeste continuarea
Chiftele in paine
Postat de: Bunica in Mancaruri cu carneCarnea se amesteca cu: ceapa tocata marunt,cartoful fiert si pasat,oul,patrunjelul tocat,baza Mirodenia. Se fac chiftelele rotunde. Rupe din aluat o bucat cat o minge de tenis.Intinde...Citeste continuarea
Chec cu piure de castane
Postat de: andaoana in PrajituriPiureul de castane daca este congelat trebuie decongelat si amestecat sa nu ramana gogoloase cu ajutorul unei furculite. Pregatim 1 tava de chec sau alta forma Incalzim...Citeste continuarea
Chec cu lamaie
Postat de: danakarin in PrajituriIncalziti cuptorul la 150 de grade. Radeti coaja de lamaie, stoarceti-le apoi pastrand sucul pentru mai tarziu. Mixati sau bateti cu telul ouale intregi cu zahar pana la obtinerea unei...Citeste continuarea
Ciorba cu afumatura
Postat de: MotanLaOale in CiorbeLegumele se curata si se taie marunt. Intr-o oala se pune uleiul si se calesc ceapa, morcovii, albitura 2-3 minute. Se toarna apa si se fierbe 15-20 minute. Se adauga afumatura si fasolea...Citeste continuarea
Crap la gratar, cu sos de unt
Postat de: Ina in Crap / CarasBucatile/ rondelele de crap le spalam , apoi le scurgem bine de apa si le presaram cu sare. Lasam pestele sa-si traga sare, cca 20 minute. Frigem pestele pe gratar sau plita. Separat, facem...Citeste continuarea
Creveti la grill
Postat de: xana in Fructe de mareCu un cutit despicam crevetii (pe partea spatelui) apoi ii dam cu putina sare. Incingem o tigaie grill apoi asezam crevetii pe rand, cu partea miezului in jos timp de 2 minute apoi ii intoarcem...Citeste continuarea
Ciorba de vitel acrita cu zeama de...
Postat de: aliliana in Supe/CiorbeCarnea de spala si se pune la fiert in apa cu sare. Cand incepe sa faca spuma se arunca apa, se spala carnea si se pune in vasul pentru ciorba cu alta apa la fiert cu sare. Intre timp se curata...Citeste continuarea
Chec din albusuri, cu nuca si...
Postat de: Ina in DulciuriAm batut albusurile spuma cu un praf de sare, dupa care am adaugat zaharul si-am continuat sa bat , pana ce am obtinut o compozitie ferma, care nu curge din vas. Am continuat prin a...Citeste continuarea
Ciuperci la tigaie cu smantana
Postat de: aliliana in Aperitive / GarnituriUntul se pune intr-o tigaie la incins. Se pune ceapa cu sare, piper , se caleste putin . Cand s-a inmuita putin se adauga ciupercile curatate, se amesteca. Se adauga vinul si dupa ce alcoolul se...Citeste continuarea
Ciorba de varza cu costita afumata
Postat de: geobucataras in CiorbePentru inceput taiem varza iar dupa aceea, curatam si taiem cubulete restul de legume( ceapa, morcovu si ardeiul), dupa care punem un pic de ulei la incins si calim ceapa cu morcovul si...Citeste continuarea
Cozonac Trandafir
Postat de: nadea68 in DulciuriIntr-un bol diluam drojdia cu o lingura zahar si putin lapte. Intr-un castron punem faina si untul pe care l-am tinut la temperatura camerei. Adaugam drojdia, ouale batute cu zaharul, vanilia, un...Citeste continuarea
Cheesecake cu dulceata de rubarba...
Postat de: rodicamaria in PrajituriBlatul : biscuitii macinati se framanta bine cu untul topit si se aseaza in tava unsa cu unt. Se preseaza bine. Branza se amesteca cu zaharul si ouale si se toarna peste blat. Se da tava...Citeste continuarea
Ciuperci Pleurotus pane
Postat de: rena in Aperitive / GarnituriCuratam ciupercile,batem ouale cu usturoi ras, sare ,piper,oregano. Punem uleiul la incins in tigaie. Dam prin faina apoi prin ou si direct in tigaie la foc mijlociu sa se prajeasca pe...Citeste continuarea
Chiftelute in sos alb cu ciuperci
Postat de: simona72 in Mancaruri cu carneAveti ingredientele la reteta de "Chiftelute in aluat". Aici va spun ca din toate cantitatile am oprit vreo 18 chiftele, pe care de data aceasta nu le-am prajit in cuptor, ci le-am dat...Citeste continuarea
Ciorba de legume cu os de curcan
Postat de: Bunica in CiorbeOsul de curcan si spala si se pune la fiert. Pentru a incapea in oala l-am spart in 3. Am folosit o oala de 5 l.Apa din oala a acoperit osul si inca 5 cm. deasupra. Dupa ce a dat in...Citeste continuarea