A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Crochete cu chimen

Postat de: ilinca_rox in Aperitive / Garnituri

Intr-ul bol se pune faina, cu putina sare si praful de copt. Se adauga oualele, apa, laptele si chimenul si se amesteca. Coca obtinuta se intinde si se taie in fasii. Se unge tava  cu...Citeste continuarea

Cheesecake Padurea Neagra

Postat de: privatelaura in Torturi

Pornim cuptorul, la foc mediu. Cu ajutorul unui robot, macinam biscuitii. Untul il topim si il turnam peste compozitia de biscuiti. Amestecam foarte bine. Pregatim o forma de copt, rotunda (eu...Citeste continuarea

Ciorbă de gâscă

Postat de: panacris in Ciorbe

Carnea se pune la fiert în apă rece, nesărată ;) După ce dă primul clocot se spumează, apoi se adaugă 2 linguri de sare. Între timp zarzavaturile curățate și spălate se...Citeste continuarea

Chiftele de porc cu arome indiene

Postat de: papabundetot in Porc

Intr-un castron mai mare am pus carnea, peste ea am pus mai apoi ciupercile si usturoiul date prin blender pentru a le marunti, apoi restul de ingrediente, ouale (sunt suficiente 2 oua, eu am avut...Citeste continuarea

Chiftele cu sos marinat

Postat de: Adi75 in Mancaruri cu carne

Se amesteca carnea cu usturoiul dat prin razatoare sau strans cu clestele special pentru usturoi, pesmetul, ouale, patrunjelul tocat marunt, sare, piper. Se omogenizeaza compozitia bine dupa care...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare

Postat de: Adi75 in Ciorbe

Se pun oasele la fiert in cca 4 L apa, se curata zarzavaturile si se taie cubulete. Supa trebuie spumata. Cand carnea se desprinde usor de pe oase le scoatem afara, lasam supa sa se aseze si o...Citeste continuarea

Cornulete cu gem de gutui

Postat de: mitinita in Prajituri

Scoatem aluatul de foietaj din congelator. Pe masa de lucru presaram faina. Intindem cu sucitorul aluatul de foietaj,pana obtinem grosimea dorita. Taiem patrate uniforme si punem in...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare

Postat de: ralu_ca in Ciorbe

Am taiat morcovul rondele subtiri, iar ceapa o taiem marunt. Punem carnea tocata intr-un castron, adaugam orezul ales si ouale. Condimentam cu sare , piper , putina boia, dar si putin bulion...Citeste continuarea

Cupcakes cu cafea

Postat de: timea in Prajituri

Mixam ouale intregi cu un varf de sare pana se deschid la culoare, adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam inca 3-4 minute. Turnam untul topit caldut si apoi cafeaua, mixand dupa fiecare. La...Citeste continuarea

Cosulete aperitiv cu Miez de Lapte

Postat de: deyutzky in Aperitive / Garnituri

Aplatizam feliile de paine cu ajutorul sucitorului. Le dam coaja jos si o lasam deoparte.   Ungem 4 forme de briose cu unt si punem in fiecare forma cate o felie de paine. Intr-un...Citeste continuarea

Cozonacei cu rahat, mac si nuca de...

Postat de: Ina in Dulciuri

Ingredientele pentru aluat le-am pus in masina de paine, pe program de framantat si dospit, timp in care m-am ocupat de umplutura. Am pus laptele cu zaharul la fiert, iar cand a inceput sa...Citeste continuarea

Ciorba de ciuperci brune

Postat de: Valclaudia in Ciorbe

Curatam ciupercile, desprindem coditele, apoi le spalam. Spalam ardeiul si frunzele de salata. Trecem prin robot coditele ciupercilor si frunzele de salata. Feliem palariutele...Citeste continuarea

Crap la cuptor cu mere, lamaie si...

Postat de: vero_closca in Crap / Caras

Se curata bine pestele si se desface pe spate. Se unge o tava cu uleiul de masline si se aseaza pestele. Acesta se presara cu sare si piper si se cresteaza in zonele unde este mai gros (pe spate)...Citeste continuarea

Clatite cu ciocolata si budinca de...

Postat de: petruta_ionela84 in Dulciuri

Pt clatite : Mixam ouale cu zaharul, adaugam laptele, ciocolata topita, faina in ploaie, cacaua si  esenta de rom. Coacem clatitele intr-o tigaie pt aprox 2 minute pe fiecare parte Punem...Citeste continuarea

Chec tigrat

Postat de: rena in Prajituri

Separam albusurile de galbenusuri. Batem la mixer albusurile cu un praf de sare si jumatate din zahar pana devine o spuma groasa si sticloasa. Adaugam galbenusurile,untul topit,laptele si...Citeste continuarea

Ciorba de legume cu oase proaspete...

Postat de: geobucataras in Ciorbe

Curatam toate legumele si le taiem cubulete .Inainte de pune ciorbita pe foc fierbem separat oasele, dupa ce am fiert oasele punem toate legumele la fiert cu oasele si lasam sa fiarba la foc mediu...Citeste continuarea

Cornulete cu rahat

Postat de: Renataedina in Prajituri

Ingredientele se amesteca intr-un bol, se imparte in patru bucati. Pe fiecare bucata se intinde si se unge cu untura calda si se ruleaza. Dintr-o rulada iese aproximativ 20 - 25 de cornulete....Citeste continuarea

Chec aperitiv mozaic

Postat de: postavaru in Aperitive / Garnituri

Mixam ouale cu sare pana cand devin spumoase apoi adaugam smantana si mixam in continuare. Amestecam faina cu praful de copt si o adaugam peste oua amestecand pana cand se incorporeaza. Sunca o...Citeste continuarea

Chiftelute de cous cous

Postat de: GretaRachita in Aperitive / Garnituri

Mai intai de toate am fiert cartofii, i-am curatat si i-am dat pe razatoare. Intre timp am pregatit cous cous-ul urmand instructiunile de pe ambalaj. Am curatat si dat pe razatoare morcovii....Citeste continuarea

Chec cu nuca - Reteta gustoasa...

Postat de: AlexandraOrdean in Dulciuri

Cum se prepara Chec cu nuca - Reteta gustoasa pentru un desert pufos Se separa albusele de galbenusuri Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, zaharul adaugat treptat si zaharul...Citeste continuarea

Ceafa de porc la gratar cu piure si...

Postat de: AlexandraOrdean in Mancaruri cu carne

Ceafa se spala bine, se condimenteaza cu sare si piper si se lasa la marinat aproximativ 30-40 minute Curatam cartofii, ii spalam bine, taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare...Citeste continuarea

Cheesecake cu afine si ciocolata alba

Postat de: miha in Prajituri

Baza: Intr-un castron punem faina. Facem o gaura in mijloc si punem untul rece, taiat cubulete, zaharul, galbenusul, praful de copt si un praf de sare. Amestecam repede cu varful degetelor,...Citeste continuarea

Ciolan afumat la cuptor...

Postat de: Constelatialeu in Porc

Ciolanul afumat il asezam frumos intr-un vas de yena,il ungem cu ulei de masline si turnam sampania peste el si dam la cuptor cca 3 ore la foc molcom.....cam asta-i treaba cu ciolanul, se serveste...Citeste continuarea

Chiftelute de pui

Postat de: JulyCris in Pui

Usturoiul se curata si se piseaza bine. Carnea tocata se amesteca cu oul intreg. Se adauga usturoiul, patrunjelul, sare si piper dupa gust si se amesteca bine pana la omogenizarea completa a...Citeste continuarea

Ciorba de burta

Postat de: JulyCris in Ciorbe

Se pun oasele de vita, spalate in prealabil, intr-o oala (oala de 3 l) la fiert. Se ia spuma (eu arunc prima apa). Cand nu se mai formeaza spuma, se adauga legumele intregi. Un morcov se da pe...Citeste continuarea

Cozonaci

Postat de: JulyCris in Dulciuri

Se cerne faina. Intr-un vas se incalzeste laptele cu toata cantitatea de zahar si esentele. Se lasa la racit. Cuptorul trebuie sa fie incalzit ,ca si in bucatarie de altfel. Se pregateste...Citeste continuarea

Covrigi polonezi

Postat de: mena29 in Dulciuri

Eu am pus toate ingredientele pentru aluat in masina de facut paine si am selectat programul pentru framantat si dospit aluaturi dar il putem pregati ca pe cel de  cozonac. Cernem faina...Citeste continuarea

Chec marmorat

Postat de: babi5 in Prajituri

Am separat ouale, apoi am adaugat putina sare la albusuri si am inceput sa le mixez bine. Cand albusurile sunt bine batute se adauga zaharul treptat, zaharul vaniliat si esenta de lamaie. Apoi...Citeste continuarea

Chec aperitiv cu salam

Postat de: babi5 in Aperitive / Garnituri

Se spala ardeiul si se taie cubulete mici, castraveciori se taie cubulete mici la fel si salamul.  Intr-un castron spargem ouale si le mixam bine pana isi maresc volumul, apoi adaugam...Citeste continuarea

Clatite umplute cu carne

Postat de: danakarin in Mancaruri cu carne

Prima data am pregatit umplutura. Am curatat si taiat marunt ceapa si usturoiul, le-am calit in unt intr-o tigaie mai adanca, am adaugat carnea tocata si am lasat sa se prajeasca nitel, am pus...Citeste continuarea

Chec cu fructe uscate

Postat de: gaby_d in Dulciuri

Intr-un bol micut se pun fructele si se toarna peste ele Amaretto. Untul se mixeaza spuma cu zaharul. Se adauga ouale, unul cate unul, mixand dupa fiecare, si smantana. Preincalziti...Citeste continuarea

Chec cu cacao si pere

Postat de: marianascarlat in Dulciuri

Se separa albusurile de galbenus. Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si se bate bine pana ce acesta se topeste.  Se pun galbenusurile si se mai bate putin pana se spumeaza compozitia....Citeste continuarea

Ciuperci pane

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Ciupercile curățate se trec prin făină, ou bătut în care s-a presărat puțină sare, apoi prin pesmet amestecat cu usturoi garnule, apoi se pun la prăjit, într-o baie de ulei...Citeste continuarea

Cotlet de porc in sos balsamic

Postat de: rena in Porc

Luam bucata de carne o intepam cu cutitul si bagam usturoiul taiat fasii groase. Intr-o farfurie amestecam sarea, piperul,oregano si condimentul de gratar si ungem toata carnea. Luam o...Citeste continuarea

Cupcakes cu merisoare si glazura

Postat de: Retetegg in Dulciuri

Trebuie sa tinem cel putin o ora toate ingredientele la temperatura camerei pentru un rezultat cat mai bun.   Ouale se separa si albusurile se bat mai intai spuma cu un praf de sare. Apoi...Citeste continuarea

Chiftele in paine

Postat de: Bunica in Mancaruri cu carne

Carnea se amesteca cu: ceapa tocata marunt,cartoful fiert si pasat,oul,patrunjelul tocat,baza Mirodenia. Se fac chiftelele rotunde. Rupe din aluat o bucat cat o minge de tenis.Intinde...Citeste continuarea

Chec cu piure de castane

Postat de: andaoana in Prajituri

  Piureul de castane daca este congelat trebuie decongelat si amestecat sa nu ramana gogoloase cu ajutorul unei furculite.  Pregatim 1 tava de chec sau alta forma  Incalzim...Citeste continuarea

Chec cu lamaie

Postat de: danakarin in Prajituri

Incalziti cuptorul la 150 de grade. Radeti coaja de lamaie, stoarceti-le apoi pastrand sucul pentru mai tarziu.  Mixati sau bateti cu telul ouale  intregi cu zahar pana la obtinerea unei...Citeste continuarea

Ciorba cu afumatura

Postat de: MotanLaOale in Ciorbe

Legumele se curata si se taie marunt. Intr-o oala se pune uleiul si se calesc ceapa, morcovii, albitura 2-3 minute. Se toarna apa si se fierbe 15-20 minute. Se adauga afumatura si fasolea...Citeste continuarea

Crap la gratar, cu sos de unt

Postat de: Ina in Crap / Caras

Bucatile/ rondelele de crap le spalam , apoi le scurgem bine de apa si le presaram cu sare. Lasam pestele sa-si traga sare, cca 20 minute. Frigem pestele pe gratar sau plita. Separat, facem...Citeste continuarea

Creveti la grill

Postat de: xana in Fructe de mare

Cu un cutit despicam crevetii (pe partea spatelui) apoi ii dam cu putina sare. Incingem o tigaie grill apoi asezam crevetii pe rand, cu partea miezului in jos timp de 2 minute apoi ii intoarcem...Citeste continuarea

Ciorba de vitel acrita cu zeama de...

Postat de: aliliana in Supe/Ciorbe

Carnea de spala si se pune la fiert in apa cu sare. Cand incepe sa faca spuma se arunca apa, se spala carnea si se pune in vasul pentru ciorba cu alta apa la fiert cu sare. Intre timp se curata...Citeste continuarea

Chec din albusuri, cu nuca si...

Postat de: Ina in Dulciuri

Am batut albusurile spuma cu un praf de sare, dupa care am adaugat zaharul si-am continuat sa bat , pana ce am obtinut o compozitie ferma, care nu curge din vas.  Am continuat prin a...Citeste continuarea

Ciuperci la tigaie cu smantana

Postat de: aliliana in Aperitive / Garnituri

Untul se pune intr-o tigaie la incins. Se pune ceapa cu sare, piper , se caleste putin . Cand s-a inmuita putin se adauga ciupercile curatate, se amesteca. Se adauga vinul si dupa ce alcoolul se...Citeste continuarea

Ciorba de varza cu costita afumata

Postat de: geobucataras in Ciorbe

Pentru inceput taiem varza iar dupa aceea,  curatam si taiem cubulete restul de legume( ceapa, morcovu si ardeiul), dupa care punem un pic de ulei la incins si calim ceapa cu morcovul si...Citeste continuarea

Cozonac Trandafir

Postat de: nadea68 in Dulciuri

Intr-un bol diluam drojdia cu o lingura zahar si putin lapte. Intr-un castron punem faina si untul pe care l-am tinut la temperatura camerei. Adaugam drojdia, ouale batute cu zaharul, vanilia, un...Citeste continuarea

Cheesecake cu dulceata de rubarba...

Postat de: rodicamaria in Prajituri

Blatul : biscuitii macinati se framanta bine cu untul topit si se aseaza in tava unsa cu unt. Se preseaza bine. Branza se amesteca cu zaharul si ouale si se toarna peste blat. Se da tava...Citeste continuarea

Ciuperci Pleurotus pane

Postat de: rena in Aperitive / Garnituri

Curatam ciupercile,batem ouale cu usturoi ras, sare ,piper,oregano. Punem uleiul la incins in tigaie. Dam prin faina apoi prin ou si direct in tigaie la foc mijlociu sa se prajeasca pe...Citeste continuarea

Chiftelute in sos alb cu ciuperci

Postat de: simona72 in Mancaruri cu carne

Aveti ingredientele la reteta de "Chiftelute in aluat". Aici va spun ca din toate cantitatile am oprit vreo 18 chiftele, pe care de data aceasta nu le-am prajit in cuptor, ci le-am dat...Citeste continuarea

Ciorba de legume cu os de curcan

Postat de: Bunica in Ciorbe

Osul de curcan si spala si se pune la fiert. Pentru a incapea in oala l-am spart in 3. Am folosit o oala de 5 l.Apa din oala a acoperit osul si inca 5 cm. deasupra. Dupa ce a dat in...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

ieri la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]