A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Ciorba de perisoare

Postat de: mihaelam90 in Ciorbe

Perisoarele: Amestecam carnea tocata cu orezul umflat,un ou pentru a lega compozitia, patrunjel si sare si piper dupa gust. Tocam ceapa,ardeiul si morcovul il dam pe razatoare si le punem...Citeste continuarea

Cozonac cu nuca si mac

Postat de: babi5 in Dulciuri

Se pun uleiul, apa, laptele, 3 linguri de zahar, zaharul vaniliat intr-un castron. Drojdia se dizolva in lichidul din castron si se amesteca bine, apoi adaugam coaja de lamaie rasa si faina si...Citeste continuarea

Ciocolata de casa in foi de napolitana

Postat de: Corina33 in Prajituri

Se pun la fiert apa cu zaharul. Se fierb impreuna 3-4 minute, apoi se ia de pe foc. Laptele praf se imparte in doua parti egale. Intr-unul se pune cacaua si se amesteca bine. Se pregatesc foile...Citeste continuarea

Cozonac cu ciocolata si rahat

Postat de: xana in Dulciuri

Pentru inceput ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Amestecam zaharul cu drojdia, o lingura cu varf din cantitatea de faina si laptele caldut pana obtinem o pasta omogena. O...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu legume coapte

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

Curatati , spalati si taiati cuburi legumele . La maciuliile de usturoi taiati doar varfurile , spalati si puneti totul intr-o tava. Amestecati legumele cu pastele de ardei , ulei si sare ....Citeste continuarea

Cornulete vanilate cu nuca

Postat de: RuxyRux in Prajituri

O portie = o tava( tava de cuptor), asa ca vor iesi 4 portii de cornulete. Nuca se prajeste si apoi se cantareste prajita. se macina in robot.  Zaharul se face pudra la masina de cafea....Citeste continuarea

Ciorba de ciuperci cu taitei

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

Legumele se curata si se spala . Morcovii, telina, ardeiul rosu, ceapa se toaca cuburi, se pune la fiert in apa sarata. Dupa 15-20 min. cand morcovul este patruns se pun ciupercile feliate ....Citeste continuarea

Cartofi la cuptor

Postat de: Ina in Mancaruri de post

Curatam cartofii , ii spalam si-i feliem .  In tava pe care-o vom baga la cuptor, turnam uleiul si asezam cartofii felii astfel incat fundul tavii sa fie uniform acoperit. Presaram...Citeste continuarea

Cornulete fragede

Postat de: Larisel in Prajituri

Untura la temperatura camerei plus smantana si cubuletul de drojdie impreuna cu praful de sare se amesteca pana devin o pasta. Apoi se incorporeaza faina pana obtinem un aluat nelipicios si...Citeste continuarea

Chefal cu sos de portocale si orez...

Postat de: simona72 in Peste

Chefalul, curatat de intestine, fara cap si coada, se taie in doua pe lungime apoi fiecare bucata in doua, sa va rezulte 4 bucati aproximativ la fel. Fiecare bucata se condimenteaza cu sare si...Citeste continuarea

Caramele de casa

Postat de: abstract01 in Dulciuri

Se topeste untul intr-o oala, se adauga zaharul si se lasa la foc mic, amestecand continuu, pana se caramelizeaza (5-10 min.). Cand s-a topit, se ia de pe foc si se dauga frisca si zaharul...Citeste continuarea

Chiftele picante

Postat de: medioto59 in Aperitive / Garnituri

Se trece prin masina de tocat carnea si odata cu ea ceapa si usturoiul.  Se adauga apoi ouale si mararul.Se amesteca bine cu mana. Se condimenteaza boia,ardei iute,  sare si piper....Citeste continuarea

Clatite cu cacao

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Amestecam ouale cu zaharul,smantana si uleiul,omogenizam.Apoi adaugam faina si subtiem cu laptele cu cacao,daca mai e nevoie sa subtiem,folosim apa de la chiuveta,ca altceva nu mai...Citeste continuarea

Cozonac cu nuca si mac

Postat de: ione21 in Dulciuri

Se pregăteşte maiaua din drojie cu apa minerală călduţă şi făina şi se lasă la dospit După ce a dospit, se amestecă zahărul cu laptele până se dizolvă bine şi se pune...Citeste continuarea

Ciorba radauteana

Postat de: krysty in Ciorbe

Curatam legumele ,le spalam cu apa rece ,apoi le punem la fiert intregi ,impreuna cu pieptul de pui spalat cu apa rece in prealabil.Adaugam sare. Dupa ce sunt fierte legumele si carnea,le...Citeste continuarea

Cocktailuri: Kir Royal, Bellini,...

Postat de: Bucataras in Cocktail

Kir Royal  ( 100 ml) : 17 ml afinata si  restul spumant Rhein Extra Brut Imperial Bellini (100 ml)  : 33 ml nectar piersici s restul spumant Rhein Extra Brut Imperial...Citeste continuarea

Cornulete vanilate

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Margarina am incalzit-o putin la microunde. Am adaugat zaharul, praful de copt,putina sare, zaharul vanilat,am amestecat cu mixerul pana am obtinut un amestec spumos. Am adaugat oul si am...Citeste continuarea

Clopotei cu nuca, portocala si...

Postat de: timea in Dulciuri

Mixam margarina, tinuta la temperatura camerei, cu zaharul apoi adaugam pe rand, sarea, bicarbonatul stins cu suc de portocala si coaja de portocala. Adaugam apoi treptat nuca si faina....Citeste continuarea

Chec cu somon si zucchini

Postat de: papabundetot in Aperitive / Garnituri

Am tocat zucchini si morcovul cubulete,branza am dat-o pe razatoarea mare,usturoiul l-am tocat marunt,somonul l-am taiat cubulete. Intr-un castron am spart cele 7 oua si le-am batut bine pana...Citeste continuarea

Calamar umplut

Postat de: simona72 in Fructe de mare

Calamarul a fost intreg cu tot cu tentacule. Deci, indepartam tentaculele de la calamar, intestinele si osul care-l are in dotare. Il spalam bine pe interior. Pt umplutura : taiem ceapa rosie...Citeste continuarea

Chifle rustice cu tarate de ovaz

Postat de: RuxyRux in Piine

Se cerne faina intr-un vas pentru framantat. Se pune drojdia deasupra, apoi zaharul, sarea pe margine, uleiul si  taratele de ovaz. Adaugam apa calduta si framantam un aluat bun, vartos in...Citeste continuarea

Chec de post

Postat de: Luana in Mancaruri de post

Intr-un bol mixam apa uleiul, zaharul, zaharul vanilat praful de copt si faina pana obtinem o compozitie omogena. Impartim compozitia in doua . In una din ele punem cacao si dulceata de capsuni...Citeste continuarea

Carnati de casa

Postat de: ralu_ca in Porc

In primul rand vreau sa specific ca nu am trecut cantitati, pentru ca eu prepar acesti carnati ( de cativa ani buni ) si totul este la "ochi". Dupa ce am tocat carnea, am inceput sa...Citeste continuarea

Cornulete

Postat de: luminita79 in Prajituri

Se amesteca toate ingredientele si se lasa putin la crescut. Se intinde apoi o foaie-doua si se taie triunghiuri. Pe fiecare triunghi se pune umplutura si se ruleaza. Se coc la cuptor in...Citeste continuarea

Cheescake cu cocos

Postat de: iuliandu in Torturi

Blatul: Sfarmam biscuitii bine,topim untul si apoi il adaugam peste biscuiti.Tapetam o tortiera cu hartie de copt si punem compozitia apoi presam bine cu o lingura sau cu mana.Dam la frigider...Citeste continuarea

Ciulama de pui

Postat de: gurita_ta2005 in Pui

Pulpele de pui se pun la fiert in apa cu sare si optional se poate pune si un morcov intreg(doar pentru gust). Ceapa se pune la calit in ulei de masline,cu boia dulce,ghimbir si piper. Cand...Citeste continuarea

Cafea la ibric

Postat de: CulinaryRainbow in Cafea

ATENȚIE! Apa nu trebuie să clocotească, deoarece va distruge toate proprietățile cafelei, iar intensitatea gustului va fi diminuată!    Când e pe punctul de-a...Citeste continuarea

Cartofi frantuzesti cu miez de lapte

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carne

Sunca taiata cubulete se rumeneste in ulei . Adugati si prajiti usor si cartofii. Ouale crude se pun peste cartofi si sunca , amestecati . Puneti compozitia pe farfurii, asezati deasupra...Citeste continuarea

Chec cu sirop de mure

Postat de: bylaura in Prajituri

Separam ouale. Se amesteca galbenusurile cu uleiul, apoi cu praful de copt stins in zeama de lamaie. Albusurile se bat spuma tare impreuna cu zaharul si zaharul vanilat si se incorporeaza in...Citeste continuarea

Carnati de casa

Postat de: petruta_ionela84 in Mezel de casa

1.Toaca carnea,slanina si usturoiul 2.Amesteca tortul bine cu piper,sare si boia 3.curata bine intestinele 3.Cu ajutorul masinii de tocat carne si a tevii pt carnati umple fiecare...Citeste continuarea

Carnati traditionali de porc

Postat de: rocsi_1612 in Porc

Carnea o spalam, o taiem cuburi apoi o trecem prin masina de tocat. Curatam usturoiul si il pisam. Intr-o cratita mai mare punem carnea tocata, usturoiul pisat, sarea, piper dupa gust, boiaua de...Citeste continuarea

Clatite cu nuci si portocale-de post

Postat de: nadea68 in Mancaruri de post

Intr-un castron punem 1/2 cantitate apa,uleiul ,vanilia si sarea ;adaugam faina si coaja razuita de la o portocala.Amestecam bine fara cocoloase si mai punem cate un pic de apa pana obtinem o...Citeste continuarea

Cartofi taranesti

Postat de: Luana in Mancaruri de post

Cartofii se pun la fiert in coaja .  Intre timp se taie ceapa julie si se pune la prajit la foc mic impreuna cu ardeiul pana se inmoie. Dupa ce s-au racit cartofi se curata de...Citeste continuarea

Cighir de miel cu mămăliguță

Postat de: CulinaryRainbow in Oaie

Pentru cighir, rumenim ceapa albă și cea roșie, adăugând treptat apă. Separat fierbem măruntaiele întregi, doar curățate și spălate, în apă fără sare ( dacă punem...Citeste continuarea

Cosulete cu fructe si budinca de...

Postat de: RoXx in Prajituri

Prepararea cosuletelor : Untul rece,taiat cubulete se amesteca cu restul ingrediantelor pana ce se formeaza aluatul pentru cosulete .Se lasa la rece la frigider cel putin 3 ore (cu cat sta mai...Citeste continuarea

Cartofi la cuptor

Postat de: mada91 in Aperitive / Garnituri

1.Punem cartofii la fiert. 2. Intre timp curatam si spalam usturoiul; tocam baconul, branza topita, salamul (eu l-am avut feliat). 3. Cartofii ii taiem feliute, dar nu de tot. 4.Intre...Citeste continuarea

Crap prajit cu mamaliguta si mujdei...

Postat de: krysty in Crap / Caras

Mod de preparare mamaliguta: Se pune apa la fiert intr-un ceaun impreuna cu sarea. Se presara putin malai deasupra. Cand apa incepe sa clocoteasca punem malaiul treptat si amestecam...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu carne de curcan

Postat de: krysty in Curcan

Carnea de curcan se transeaza ,se spala cu apa rece,apoi se pune intr-o oala cu apa si  sare  la fiert. Cand apa incepe sa clocoteasca,cu spumiera luam spuma de deasupra. Cartofii...Citeste continuarea

Cartofi pai cu friptura de porc

Postat de: krysty in Mancaruri cu carne

Spalam carnea de porc cu apa rece, apoi o punem la prajit in  ulei  . Adaugam o cana de apa( ca sa fiarba putin carnea inainte) si putina sare. Cand carnea este rumenita pe...Citeste continuarea

Ciorba de porc

Postat de: rena in Ciorbe

Spalam costita si o punem la fiert in apa rece cu sare. Spumam de cate ori este nevoie. Dupa 20 de min.adaugam si zarzavaturile tocate marunt. Lasam sa fiarba, apoi adaugam si fideau...Citeste continuarea

Colarezi cu lapte

Postat de: ralu_ca in Mancare copii

Am pus laptele la fiert, timp in care intr-un vas am pus faina peste care am inceput sa torn apa si sa prepar colarezii. Se freaca intre palme coca a.i. sa nu se lipeasca de degete. Se pot face...Citeste continuarea

Creveti cu usturoi si lamaie

Postat de: nadea68 in Fructe de mare

Intr-o tigaie punem uleiul,usturoiul taiat marunt si lasam un pic pe foc. Adaugam crevetii asa cu sunt ,in coaja.Adaugam si boiaua.Amestecam si lasam la prajit cateva minute,dupa care adaugam...Citeste continuarea

Cornulete cu nuca si gem/ Rugelach

Postat de: gabrielacuisine in Prajituri

Este cat se poate de simplu. Intr-un bol frecam bine untul moale impreuna cu branza Philadelphia (tot la temperatura camerei) si cu zaharul brun pana devine ca o pasta. Adaugam faina treptat...Citeste continuarea

Capellini cu sos de smantana si praz

Postat de: AnyCostescu in Paste

Punem pe foc o oala cu apa si o lingura de sare. Cand incepe sa fiarba adaugam pastele si le lasam circa 5 minute. Prazul se taie bucatele si se pune la calit. Se adauga kaizerul taiat...Citeste continuarea

Ciorbă de praz cu costiţă afumată

Postat de: portiadelumina in Ciorbe

Această ciorbă se face foarte uşor, practic, dacă toate legumele sunt curăţate şi tocate cum trebuie 90% din ciorbă e deja gata.   Aşadar, se curăţă şi se toacă legumele,...Citeste continuarea

Ciorba taraneasca de post

Postat de: krysty in Ciorbe

Se curata legumele ,apoi se spala cu apa rece .Fasolea ,mazarea si conopida se pun la fiert.Se adauga sare. Morcovii se toaca cuburi sau se dau pe razatoarea mare,apoi se adauga la ciorba....Citeste continuarea

Cartofi gratinati cu masline si...

Postat de: Valclaudia in Aperitive / Garnituri

Ungem tava inalata de la cuptor cu margarina. Spalam cartofii si ii fierbem in coaja. Ardeii kapia se spala si se taie rondele. Se aseaza cateva rondele de ardei in tava unsa cu...Citeste continuarea

Ciorba de fasole verde

Postat de: Valclaudia in Mancaruri de post

Curatam morcovii, ii spalam si ii taiem rondele. Radacina de telina o curatam de coaja,o spalam si o taiem bucatele. Calim telina in ulei (cca 5 minute), adaugam apoi rondelele de morcovi si...Citeste continuarea

Ciorba de prosciuto cu linte si...

Postat de: Valclaudia in Ciorbe

Lasam pentru 1 ora lintea la inmuiat, apoi aruncam apa in care a stat. Curatam ceapa,morcovul si ciupercile. Ceapa se taie cubulete, morcovul rondele si ciupercile le feliem. Prajim in...Citeste continuarea

Cremes

Postat de: AlexandraOrdean in Prajituri

Intr-un bol se pune laptele, se adauga praful pentru crema de cremes si se mixeaza conform instructiunilor de pe cutie. Separat se mixeaza frisca lichida pana devine o spuma tare. Se adauga...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

ieri la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]