Ciorba de perisoare
Postat de: mihaelam90 in CiorbePerisoarele: Amestecam carnea tocata cu orezul umflat,un ou pentru a lega compozitia, patrunjel si sare si piper dupa gust. Tocam ceapa,ardeiul si morcovul il dam pe razatoare si le punem...Citeste continuarea
Cozonac cu nuca si mac
Postat de: babi5 in DulciuriSe pun uleiul, apa, laptele, 3 linguri de zahar, zaharul vaniliat intr-un castron. Drojdia se dizolva in lichidul din castron si se amesteca bine, apoi adaugam coaja de lamaie rasa si faina si...Citeste continuarea
Ciocolata de casa in foi de napolitana
Postat de: Corina33 in PrajituriSe pun la fiert apa cu zaharul. Se fierb impreuna 3-4 minute, apoi se ia de pe foc. Laptele praf se imparte in doua parti egale. Intr-unul se pune cacaua si se amesteca bine. Se pregatesc foile...Citeste continuarea
Cozonac cu ciocolata si rahat
Postat de: xana in DulciuriPentru inceput ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Amestecam zaharul cu drojdia, o lingura cu varf din cantitatea de faina si laptele caldut pana obtinem o pasta omogena. O...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu legume coapte
Postat de: mihaelar63 in CiorbeCuratati , spalati si taiati cuburi legumele . La maciuliile de usturoi taiati doar varfurile , spalati si puneti totul intr-o tava. Amestecati legumele cu pastele de ardei , ulei si sare ....Citeste continuarea
Cornulete vanilate cu nuca
Postat de: RuxyRux in PrajituriO portie = o tava( tava de cuptor), asa ca vor iesi 4 portii de cornulete. Nuca se prajeste si apoi se cantareste prajita. se macina in robot. Zaharul se face pudra la masina de cafea....Citeste continuarea
Ciorba de ciuperci cu taitei
Postat de: mihaelar63 in CiorbeLegumele se curata si se spala . Morcovii, telina, ardeiul rosu, ceapa se toaca cuburi, se pune la fiert in apa sarata. Dupa 15-20 min. cand morcovul este patruns se pun ciupercile feliate ....Citeste continuarea
Cartofi la cuptor
Postat de: Ina in Mancaruri de postCuratam cartofii , ii spalam si-i feliem . In tava pe care-o vom baga la cuptor, turnam uleiul si asezam cartofii felii astfel incat fundul tavii sa fie uniform acoperit. Presaram...Citeste continuarea
Cornulete fragede
Postat de: Larisel in PrajituriUntura la temperatura camerei plus smantana si cubuletul de drojdie impreuna cu praful de sare se amesteca pana devin o pasta. Apoi se incorporeaza faina pana obtinem un aluat nelipicios si...Citeste continuarea
Chefal cu sos de portocale si orez...
Postat de: simona72 in PesteChefalul, curatat de intestine, fara cap si coada, se taie in doua pe lungime apoi fiecare bucata in doua, sa va rezulte 4 bucati aproximativ la fel. Fiecare bucata se condimenteaza cu sare si...Citeste continuarea
Caramele de casa
Postat de: abstract01 in DulciuriSe topeste untul intr-o oala, se adauga zaharul si se lasa la foc mic, amestecand continuu, pana se caramelizeaza (5-10 min.). Cand s-a topit, se ia de pe foc si se dauga frisca si zaharul...Citeste continuarea
Chiftele picante
Postat de: medioto59 in Aperitive / GarnituriSe trece prin masina de tocat carnea si odata cu ea ceapa si usturoiul. Se adauga apoi ouale si mararul.Se amesteca bine cu mana. Se condimenteaza boia,ardei iute, sare si piper....Citeste continuarea
Clatite cu cacao
Postat de: Constelatialeu in DulciuriAmestecam ouale cu zaharul,smantana si uleiul,omogenizam.Apoi adaugam faina si subtiem cu laptele cu cacao,daca mai e nevoie sa subtiem,folosim apa de la chiuveta,ca altceva nu mai...Citeste continuarea
Cozonac cu nuca si mac
Postat de: ione21 in DulciuriSe pregăteşte maiaua din drojie cu apa minerală călduţă şi făina şi se lasă la dospit După ce a dospit, se amestecă zahărul cu laptele până se dizolvă bine şi se pune...Citeste continuarea
Ciorba radauteana
Postat de: krysty in CiorbeCuratam legumele ,le spalam cu apa rece ,apoi le punem la fiert intregi ,impreuna cu pieptul de pui spalat cu apa rece in prealabil.Adaugam sare. Dupa ce sunt fierte legumele si carnea,le...Citeste continuarea
Cocktailuri: Kir Royal, Bellini,...
Postat de: Bucataras in CocktailKir Royal ( 100 ml) : 17 ml afinata si restul spumant Rhein Extra Brut Imperial Bellini (100 ml) : 33 ml nectar piersici s restul spumant Rhein Extra Brut Imperial...Citeste continuarea
Cornulete vanilate
Postat de: Valclaudia in DulciuriMargarina am incalzit-o putin la microunde. Am adaugat zaharul, praful de copt,putina sare, zaharul vanilat,am amestecat cu mixerul pana am obtinut un amestec spumos. Am adaugat oul si am...Citeste continuarea
Clopotei cu nuca, portocala si...
Postat de: timea in DulciuriMixam margarina, tinuta la temperatura camerei, cu zaharul apoi adaugam pe rand, sarea, bicarbonatul stins cu suc de portocala si coaja de portocala. Adaugam apoi treptat nuca si faina....Citeste continuarea
Chec cu somon si zucchini
Postat de: papabundetot in Aperitive / GarnituriAm tocat zucchini si morcovul cubulete,branza am dat-o pe razatoarea mare,usturoiul l-am tocat marunt,somonul l-am taiat cubulete. Intr-un castron am spart cele 7 oua si le-am batut bine pana...Citeste continuarea
Calamar umplut
Postat de: simona72 in Fructe de mareCalamarul a fost intreg cu tot cu tentacule. Deci, indepartam tentaculele de la calamar, intestinele si osul care-l are in dotare. Il spalam bine pe interior. Pt umplutura : taiem ceapa rosie...Citeste continuarea
Chifle rustice cu tarate de ovaz
Postat de: RuxyRux in PiineSe cerne faina intr-un vas pentru framantat. Se pune drojdia deasupra, apoi zaharul, sarea pe margine, uleiul si taratele de ovaz. Adaugam apa calduta si framantam un aluat bun, vartos in...Citeste continuarea
Chec de post
Postat de: Luana in Mancaruri de postIntr-un bol mixam apa uleiul, zaharul, zaharul vanilat praful de copt si faina pana obtinem o compozitie omogena. Impartim compozitia in doua . In una din ele punem cacao si dulceata de capsuni...Citeste continuarea
Carnati de casa
Postat de: ralu_ca in PorcIn primul rand vreau sa specific ca nu am trecut cantitati, pentru ca eu prepar acesti carnati ( de cativa ani buni ) si totul este la "ochi". Dupa ce am tocat carnea, am inceput sa...Citeste continuarea
Cornulete
Postat de: luminita79 in PrajituriSe amesteca toate ingredientele si se lasa putin la crescut. Se intinde apoi o foaie-doua si se taie triunghiuri. Pe fiecare triunghi se pune umplutura si se ruleaza. Se coc la cuptor in...Citeste continuarea
Cheescake cu cocos
Postat de: iuliandu in TorturiBlatul: Sfarmam biscuitii bine,topim untul si apoi il adaugam peste biscuiti.Tapetam o tortiera cu hartie de copt si punem compozitia apoi presam bine cu o lingura sau cu mana.Dam la frigider...Citeste continuarea
Ciulama de pui
Postat de: gurita_ta2005 in PuiPulpele de pui se pun la fiert in apa cu sare si optional se poate pune si un morcov intreg(doar pentru gust). Ceapa se pune la calit in ulei de masline,cu boia dulce,ghimbir si piper. Cand...Citeste continuarea
Cafea la ibric
Postat de: CulinaryRainbow in CafeaATENȚIE! Apa nu trebuie să clocotească, deoarece va distruge toate proprietățile cafelei, iar intensitatea gustului va fi diminuată! Când e pe punctul de-a...Citeste continuarea
Cartofi frantuzesti cu miez de lapte
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carneSunca taiata cubulete se rumeneste in ulei . Adugati si prajiti usor si cartofii. Ouale crude se pun peste cartofi si sunca , amestecati . Puneti compozitia pe farfurii, asezati deasupra...Citeste continuarea
Chec cu sirop de mure
Postat de: bylaura in PrajituriSeparam ouale. Se amesteca galbenusurile cu uleiul, apoi cu praful de copt stins in zeama de lamaie. Albusurile se bat spuma tare impreuna cu zaharul si zaharul vanilat si se incorporeaza in...Citeste continuarea
Carnati de casa
Postat de: petruta_ionela84 in Mezel de casa1.Toaca carnea,slanina si usturoiul 2.Amesteca tortul bine cu piper,sare si boia 3.curata bine intestinele 3.Cu ajutorul masinii de tocat carne si a tevii pt carnati umple fiecare...Citeste continuarea
Carnati traditionali de porc
Postat de: rocsi_1612 in PorcCarnea o spalam, o taiem cuburi apoi o trecem prin masina de tocat. Curatam usturoiul si il pisam. Intr-o cratita mai mare punem carnea tocata, usturoiul pisat, sarea, piper dupa gust, boiaua de...Citeste continuarea
Clatite cu nuci si portocale-de post
Postat de: nadea68 in Mancaruri de postIntr-un castron punem 1/2 cantitate apa,uleiul ,vanilia si sarea ;adaugam faina si coaja razuita de la o portocala.Amestecam bine fara cocoloase si mai punem cate un pic de apa pana obtinem o...Citeste continuarea
Cartofi taranesti
Postat de: Luana in Mancaruri de postCartofii se pun la fiert in coaja . Intre timp se taie ceapa julie si se pune la prajit la foc mic impreuna cu ardeiul pana se inmoie. Dupa ce s-au racit cartofi se curata de...Citeste continuarea
Cighir de miel cu mămăliguță
Postat de: CulinaryRainbow in OaiePentru cighir, rumenim ceapa albă și cea roșie, adăugând treptat apă. Separat fierbem măruntaiele întregi, doar curățate și spălate, în apă fără sare ( dacă punem...Citeste continuarea
Cosulete cu fructe si budinca de...
Postat de: RoXx in PrajituriPrepararea cosuletelor : Untul rece,taiat cubulete se amesteca cu restul ingrediantelor pana ce se formeaza aluatul pentru cosulete .Se lasa la rece la frigider cel putin 3 ore (cu cat sta mai...Citeste continuarea
Cartofi la cuptor
Postat de: mada91 in Aperitive / Garnituri1.Punem cartofii la fiert. 2. Intre timp curatam si spalam usturoiul; tocam baconul, branza topita, salamul (eu l-am avut feliat). 3. Cartofii ii taiem feliute, dar nu de tot. 4.Intre...Citeste continuarea
Crap prajit cu mamaliguta si mujdei...
Postat de: krysty in Crap / CarasMod de preparare mamaliguta: Se pune apa la fiert intr-un ceaun impreuna cu sarea. Se presara putin malai deasupra. Cand apa incepe sa clocoteasca punem malaiul treptat si amestecam...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu carne de curcan
Postat de: krysty in CurcanCarnea de curcan se transeaza ,se spala cu apa rece,apoi se pune intr-o oala cu apa si sare la fiert. Cand apa incepe sa clocoteasca,cu spumiera luam spuma de deasupra. Cartofii...Citeste continuarea
Cartofi pai cu friptura de porc
Postat de: krysty in Mancaruri cu carneSpalam carnea de porc cu apa rece, apoi o punem la prajit in ulei . Adaugam o cana de apa( ca sa fiarba putin carnea inainte) si putina sare. Cand carnea este rumenita pe...Citeste continuarea
Ciorba de porc
Postat de: rena in CiorbeSpalam costita si o punem la fiert in apa rece cu sare. Spumam de cate ori este nevoie. Dupa 20 de min.adaugam si zarzavaturile tocate marunt. Lasam sa fiarba, apoi adaugam si fideau...Citeste continuarea
Colarezi cu lapte
Postat de: ralu_ca in Mancare copiiAm pus laptele la fiert, timp in care intr-un vas am pus faina peste care am inceput sa torn apa si sa prepar colarezii. Se freaca intre palme coca a.i. sa nu se lipeasca de degete. Se pot face...Citeste continuarea
Creveti cu usturoi si lamaie
Postat de: nadea68 in Fructe de mareIntr-o tigaie punem uleiul,usturoiul taiat marunt si lasam un pic pe foc. Adaugam crevetii asa cu sunt ,in coaja.Adaugam si boiaua.Amestecam si lasam la prajit cateva minute,dupa care adaugam...Citeste continuarea
Cornulete cu nuca si gem/ Rugelach
Postat de: gabrielacuisine in PrajituriEste cat se poate de simplu. Intr-un bol frecam bine untul moale impreuna cu branza Philadelphia (tot la temperatura camerei) si cu zaharul brun pana devine ca o pasta. Adaugam faina treptat...Citeste continuarea
Capellini cu sos de smantana si praz
Postat de: AnyCostescu in PastePunem pe foc o oala cu apa si o lingura de sare. Cand incepe sa fiarba adaugam pastele si le lasam circa 5 minute. Prazul se taie bucatele si se pune la calit. Se adauga kaizerul taiat...Citeste continuarea
Ciorbă de praz cu costiţă afumată
Postat de: portiadelumina in CiorbeAceastă ciorbă se face foarte uşor, practic, dacă toate legumele sunt curăţate şi tocate cum trebuie 90% din ciorbă e deja gata. Aşadar, se curăţă şi se toacă legumele,...Citeste continuarea
Ciorba taraneasca de post
Postat de: krysty in CiorbeSe curata legumele ,apoi se spala cu apa rece .Fasolea ,mazarea si conopida se pun la fiert.Se adauga sare. Morcovii se toaca cuburi sau se dau pe razatoarea mare,apoi se adauga la ciorba....Citeste continuarea
Cartofi gratinati cu masline si...
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriUngem tava inalata de la cuptor cu margarina. Spalam cartofii si ii fierbem in coaja. Ardeii kapia se spala si se taie rondele. Se aseaza cateva rondele de ardei in tava unsa cu...Citeste continuarea
Ciorba de fasole verde
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postCuratam morcovii, ii spalam si ii taiem rondele. Radacina de telina o curatam de coaja,o spalam si o taiem bucatele. Calim telina in ulei (cca 5 minute), adaugam apoi rondelele de morcovi si...Citeste continuarea
Ciorba de prosciuto cu linte si...
Postat de: Valclaudia in CiorbeLasam pentru 1 ora lintea la inmuiat, apoi aruncam apa in care a stat. Curatam ceapa,morcovul si ciupercile. Ceapa se taie cubulete, morcovul rondele si ciupercile le feliem. Prajim in...Citeste continuarea
Cremes
Postat de: AlexandraOrdean in PrajituriIntr-un bol se pune laptele, se adauga praful pentru crema de cremes si se mixeaza conform instructiunilor de pe cutie. Separat se mixeaza frisca lichida pana devine o spuma tare. Se adauga...Citeste continuarea