Ceafa de porc afumata pe pat de legume
Postat de: deyutzky in PorcSpalam bine ceafa de porc si legumele. Taiem felii ceafa de porc, cartofii cuburi, ceapa julien, rosiile cuburi, morcovii si usturoiul rondele. Legumele le punem intr-un bol si le...Citeste continuarea
Chiftele la cuptor
Postat de: babi5 in CurcanCarnea se spala se taie fasii. Ceapa se curata, se spala si se taie bucati mici, apoi se macina totul impreuna cu usturoiul. Cartofii se curata, se spala si se rad prin razatoarea mica,...Citeste continuarea
Chiftelute cu garnitura de paste
Postat de: ianculubita in Mancaruri cu carneIntr-un castron amestecam bine carnea cu ceapa tocata fin,usturoiul bine pisat,sare,piper,cimbru,miezul de paine inmuiat in lapte,oul,verdeata tocata marunt si amestecam bine cu mana;formam...Citeste continuarea
Cremsnit cu aluat de casa
Postat de: merisor67 in PrajituriModul de preparare al aluatului il gasiti aici . Impartim aluatul in doua parti egale pe care le vom intinde pe rand pe dosul unei tavi(eu am folosit o tava de 24/38 cm, dar se poate...Citeste continuarea
Chiftelute din carne de porc
Postat de: mena29 in Mancaruri cu carneAm tocat carnea de porc intr-un minut,gratie minunatei masini de tocat carne de la Naumann.Am curatat si am spalat ceapa,cartoful si cateii de usturoi si le-am taiat cuburi mai mari dupa...Citeste continuarea
Cannelloni cu carne de porc
Postat de: mena29 in Mancaruri cu carneCuratam si spalam ceapa dupa care o tocam marunt.Intr-o tigaie pune uleiul sa se incinga,adaugam ceapa,sucul de rosii, pasta de ardei,ardeiul iute si le calim foarte usor. Adaugam carnea tocata si...Citeste continuarea
Ciorba de praz cu cartofi si os de...
Postat de: gurita_ta2005 in CiorbeSe taie prazul rondele,pastarnacul si morcovii se taie in doua si rondele.Se pun la calit in uleiul de masline pentru cateva minute. Osul de vita se pune la fiert,se lasa sa fiarba cam 15...Citeste continuarea
Cascaval pane
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriInainte sa folosim cascavalul el trebuie tinut la rece sa nu fie de la temperatura camerei deoarece riscati sa se topeasca imediat ce il puneti in tigaie. Taiem 4 felii de cascaval groase cam de...Citeste continuarea
Chec aperitiv cu ton
Postat de: medioto59 in Aperitive / GarnituriCuratam ceapa, o taiem marunt si o sotam in cele 2 linguri de ulei. Separat amestecam faina cu praful de copt si adaugam pe rand ouale,laptele,uleiul,untul topit si apoi racit.Amestecam...Citeste continuarea
Cozonac cu mac
Postat de: CulinaryRainbow in DulciuriCu ajutorul mixerului bateți ouăle împreună cu zahărul, apoi adăugați laptele păstrând 10-20 de ml pentru a omogeniza drojdia. Adăugați uleiul cald și drojdia dizolvată....Citeste continuarea
Curcan cu mazare
Postat de: ianculubita in CurcanCarnea spalata,bine scursa,o calim in ulei impreuna cu ceapa tocata marunt,adaugam cartofii curatati,spalati si taiati in sferturi sau cubuleteş adaugam apoi cele doua paste de ardei si...Citeste continuarea
Chiftelute in aluat
Postat de: simona72 in Aperitive / GarnituriPrima oara punem in masina de paine ingredientele pt aluat in ordinea scrisa mai sus. Dupa ce masina a framantat aluatul, punem aluatul intr-un castron la loc caldut la dospit, pana isi dubleaza...Citeste continuarea
Chiftele pane
Postat de: MotanLaOale in PorcSe pune painea la imuiat in apa dupa care se curata de coaja si se stoarce bine. Se curata cartoful si ceapa, se taie bucati si se pune in robot impreuna cu mararul si se mixeaza. Se adauga...Citeste continuarea
Curcan in vin
Postat de: andaoana in CurcanCarnea de curcan o crestam destul de adanc si o frecam bine (ii facem masaj) cu sare si piper In fiecare crestatura punem cate o feliuta de ghimbir . Asezam carnea intr-un vas pe...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu tarhon si kaizer
Postat de: claudiaO in CiorbeCuratam radacinoasele si le punem la fiert in apa rece. Cand incep sa se patrunda, adaugam cartofii taiati cuburi maricele (1,5x1,5 cm), sare si cimbrul si fierbem pana se patrund bine. Dregem...Citeste continuarea
Cartofi gratinati
Postat de: AlexandraOrdean in Aperitive / GarnituriCartofii se curata de coaja se spala bine si se taie rondele subtiri Branza se da pe razatoarea mare Se unge o tava cu unt Se pune un strat de cartofi, un strat branza, sare, piper,...Citeste continuarea
Cozonac in straturi
Postat de: ianculubita in DulciuriCernem faina intr-un vas, punem 4 linguri intr-un bol si o oparim cu lapte clocotit, amestecand continuu sa nu ramana cocoloase iar dupa ce s-a racit bine, amestecam cu drojdia frecata cu 1...Citeste continuarea
Cartofi umpluti
Postat de: Luana in Mancaruri cu carneCartofii se ferb in coaja dupa care se dau la rece. Se curata si se taie in jumatate . Ii scobim in mijloc cat sa ii umplem . Baconul si sunca se taie marunt si se pune putin la calit cat...Citeste continuarea
Chocolate crinkles
Postat de: caroline in DulciuriMixam oul cu zaharul pana devin ca o crema de culoare deschisa. Separat topim ciocolata impreuna cu untul si lasam sa se raceasca putin. Adaugam ciocolata calda la compozitia de ou si zahar...Citeste continuarea
Creier pane
Postat de: MotanLaOale in PorcCreierul se lasa in apa rece 15-20 minute sa iasa sangele. Se spala si se pune la fiert in apa rece cu sare 3-4 minute dupa ce fierbe apa. Se scoate in strecuratoare si se lasa la scurs si...Citeste continuarea
Chiftelute preparate la cuptor
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriCarnea am achizitionat-o direct tocata din piata, asa ca acasa doar am amestecat-o. Curatam si spalam legumele. Trecem prin masina de tocat, sau prin robot in cazul meu, ceapa si usturoiul,...Citeste continuarea
Crema de vanilie cu fructe de...
Postat de: simona72 in DulciuriUn litru de lapte se pune la fiert intr-un vas cu fundul dublu, impreuna cu 4 linguri de zahar si 1 pastaie vanilie taiata in doua pe lungime. Amidonul alimentar se dizolva in 200 ml lapte rece si...Citeste continuarea
Carnati picanti
Postat de: medioto59 in Mezel de casaSe toaca carnea si o data cu ea se da prin masina de tocat usturoiul si ardeiul iute. La acerst amestec se adauga sarea, piperul si boiaua. Se framanta bine pentru o omogenizare buna. Se adauga...Citeste continuarea
Ciorba de fasole de post
Postat de: susu in CiorbePunem fasolea in apa rece de seara, a doua zi o spalam si o punem la fiert separat cea alba de cea rosie in apa fierbinte. Adaugam in fiecare oala cate 1 lgt rasa de bicarbonat, cartof si 1...Citeste continuarea
Chec red velvet (de post)
Postat de: susu in PrajituriToate ingredientele se masoara cu aceeasi cana. Sfecla se coace si se blenduieste (400 gr dupa ce s-a curatat). Mixam zaharul cu uleiul, adaugam sfecla, vanilia si ciocolata taiata marunt....Citeste continuarea
Ciorba de legume cu tarhon
Postat de: MotanLaOale in CiorbeSe curata si se toaca ceapa, morcovul, albitura si se caleste 2-3 minute in ulei. Se toarna apa, se adauga ardeiul curatat si tocat, o lingurita de vageta si se fierbe 15-20 minute....Citeste continuarea
Cartofi copti de doua ori
Postat de: andaoana in Aperitive / GarnituriCartofii ii spalam foarte bine , si intregi ii punem intr-o tava de copt. Ii dam la cuptor si ii lasam pana cand intra furculita bine in ei .(eu am fentat putin , imi era...Citeste continuarea
Cartofi natur cu ardei gras rosu si...
Postat de: AlexandraOrdean in Mancaruri de legumeSe fierb cartofii in coaja Se probeaza cu furculita, cand aceasta intra in cartof inseamna ca sunt fierti Se taie cubulete potrivite Ardeiul se taie felii subtiri Se adauga peste...Citeste continuarea
Coronita cu mozzarella
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriIncepem prin a prepara aluatul. Drojdia o dizolvam in 50 ml apa calduta ( nu fierbinte) adaugand sarea si zaharul. Intr-un bol punem faina,o amestecam cu untura si adaugam maiaua.Framantam...Citeste continuarea
Cheesecake cu gorgonzola si nuci
Postat de: GretaRachita in Aperitive / GarnituriLasam untul sa se inmoaie la temperatura camerei. Punem foile de gelatina in apa rece. Intre timp maruntim bine feliile de paine bisotata si le mixam impreuna cu untul. Punem compozitia obtinuta...Citeste continuarea
Caise
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriAluatul: Punem intr-un bol untura de la temperatura camerei, le mixam, apoi incorporam ouale treptat. Bicarbonatul il stingem cu putina zeama de lamaie si il adaugam peste. Punem coaja...Citeste continuarea
Coji de eclere, reteta de baza...
Postat de: Sorinnaa in DulciuriCum se prepara Coji de eclere, reteta de baza pentru aluat Pui apa la fiert cu sarea si uleiul. Cand da in clocot, adaugi toata faina odata si amesteci cu lingura de lemn pana se desprinde de...Citeste continuarea
Ciuperci la cuptor
Postat de: panacris in Mancaruri de postPălăriile de ciuperci curățate se așează într-o tavă termorezistentă, se asezonează de sare aromată ( http://www.bucataras.ro/retete/sare-cu-mirodenii-49813.html ), se...Citeste continuarea
Chec aperitiv cu brocoli
Postat de: papabundetot in Aperitive / GarnituriAm pregatit toate ingredientele,inainte de a le amesteca,am taiat cubulete dovleceii,am taiat carnatul cubulete mici,hribii,i-am tocat marunt,pestele l-am desfacut fasii mici,Toate aceste...Citeste continuarea
Cartofi acordeon cu carnat de casa,...
Postat de: babi5 in PorcAm curatat cartofii si i-am spalat bine ,cirnatul l-am feliat subtire, am crestat cartofii apoi intre felii am pus cite o feliuta de cirnati ,am repetat operatia pina am terminat cartofii,apoi...Citeste continuarea
Ciorba de fasole verde
Postat de: babi5 in CiorbePrima data curatam zarzavatul ,ardeiul,ceapa,prazul si usturoiul,spalam bine si tocam marunt totul apoi impreuna cu uleiul si 100 ml apa punem pentru 5-10 min la calit . Adaugam fasolea verde,...Citeste continuarea
Ciorba radauteana
Postat de: CulinaryRainbow in Supe/CiorbeSe pun la fiert legumele întregi, pieptul de pui și piperul boabe. Când pieptul s-a fiert, se strecoară zeama. Se taie carnea fâșii iar legumele se...Citeste continuarea
Cornuri cu branza si cascaval
Postat de: LALY in PiineDizolvam drojdia in putina apa calduta,adaugam zaharul si lasam sa se odihneasca circa 5 minute,pana isi dubleaza volumul.Punem intr-un vas faina si facem o gropita la mijloc. Adaugam...Citeste continuarea
Cartofi acordeon
Postat de: Criss in Aperitive / GarnituriCartofii se curata, se spala si se cresteaza pana la baza, avand grija sa nu-i taiem de tot. Se condimenteaza astfel incat sa ajunga si intre crestaturi, se impaneaza cu felii de bacon, alte...Citeste continuarea
Carnati ardelenesti
Postat de: MotanLaOale in Mezel de casaUsturoiul se curata si si se piseaza. Eu l-am tocat la robotel. Apa cu sarea se fierbe, se da un clocot si se da deoparte. Se pune si usturoiul in apa si se lasa la racit. Matele,...Citeste continuarea
Cozonac impletit ,cu nuca
Postat de: medioto59 in DulciuriPreparam maiaua: intr-un vas punem 100 g de faina pe care o oparim cu 200 ml lapte clocotit. Amestecam bine pentru a nu se forma cocoloase. Lasam la racit. Amestecam drojdia proaspata cu...Citeste continuarea
Calamari prajiti
Postat de: rena in Fructe de mareCuratam si spalam calamarii, ii taiem rondele, dam cu sare si ii punem la scurs intr-o strecuratoare. Intr-o tigaie punem uleiul la incins ii dam prin faina si ii prajim la foc mediu...Citeste continuarea
Carne de porc cu feta la cuptor
Postat de: rena in PorcCuratam si spalam legumele. Intr-o tigaie punem bucatile de carne si le prajim in ulei pina se rumenesc pe ambele parti. Tocam ceapa si usturoiul marunt si calim pina se inmoaie....Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu os afumat
Postat de: Constelatialeu in CiorbeMai intai taiem osul in bucati mai mici,spalam bucatele si le punem cu apa la fiert,avand grija sa luam spuma formata.Lasam sa fiearba cca 1 si 1/2 ore.Intre timp pregatim zarzavatul,ceapa taiata...Citeste continuarea
Carnita de porc fripta si caramelizata
Postat de: AlexandraOrdean in PorcCarnea se spala bine, se asezoneaza cu sare si piper si se lasa la marinat pentru 1-2 ore Intr-o tigaie ceramica se pune uleiul presat la rece la incins Se adauga carnea, usturoiul si mierea...Citeste continuarea
Copan impanat cu usturoi si carnat...
Postat de: Bunica in CurcanCateii de usturoiul de taie in doua,iar carnatul se taie rondele. Copanul de curcan spalat se usuca ,cu ajutorul prosoapelor de bucatarie. Cu ajutorul unui cutit se fac orificii in care se pune...Citeste continuarea
Cartofi gratinati
Postat de: simona72 in Aperitive / GarnituriCartofii se spala bine si se pun la fiert cu tot cu coaja in apa cu sare. Cand furculita intra usor in cartofi inseamna ca sunt fierti. Se arunca apa, se pune apa cat mai rece peste ei, se lasa...Citeste continuarea
Chifle
Postat de: caroline in PiineDizolam drojdia in laptele caldut ( nu fierbinte) impreuna cu zaharul si 3 linguri cu faina.Acoperim si lasam maiaua 10 minute la loc cald. Punem faina intr-un bol ,adaugam maiaua si incepem sa...Citeste continuarea
Curcan la cuptor
Postat de: Mihaela11_jo in CurcanFriptura de curcan Curcanul daca este congelat, trebuie dezghetat lent in frigider si nu la temperatura camerei; exteriorul se dezgheata mai rapid decat interiorul si exista pericolul...Citeste continuarea
Cozonac cu nuca si mac
Postat de: privatelaura in DulciuriAm folosit masina de framantat pentru aluat. Am pus in ordine: laptele, zaharul, untul si uleiul, galbenusurile, faina si la sfarsit drojdia. Am selectat modul de framantare, pe care l-am folosit...Citeste continuarea