A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Conopida gratinata

Postat de: caroline in Aperitive / Garnituri

Conopida o spalam si o rupem buchetele.O fierbem in apa cu sare pentru cateva minute.Dupa care o scurgem de apa . Feliile de kaizer le taiem in fasii si le calim in putin ulei. Intr-un bol...Citeste continuarea

Chec cu mere si scortisoara

Postat de: gabrielacuisine in Prajituri

Preincalzim cuptorul la 175ºC. Tapetam o tava de chec cu hartie de copt (dimensiuni 14cm/ 24cm). Intr-un castron amestecam zaharul brun cu scortisoara. Curatam merele si le taiem...Citeste continuarea

Cosulete cu crema de branza si somon

Postat de: Criss in Aperitive / Garnituri

Pentru cosulete, se pune faina amestecata cu sare si praf de copt intr-un castron. Se adauga untul taiat cubulete, se framanta cu degetele, apoi se adauga oul si apa rece. Se framanta un aluat...Citeste continuarea

Chocolate banana cake

Postat de: Bucatardinpasiune in Prajituri

Se prepara pe principiul brioselor, respectiv ingredientele umede se amesteca bine, la fel si cele uscate, apoi turnam pe cele uscate peste cele umede si omogenizam. Foarte simplu, nu? Nici macar...Citeste continuarea

Cozonac cu nuca

Postat de: georgeta_v in Dulciuri

INCEPEM CU ALUATUL DE COZONAC : intr-un castron punem laptele cald,adaugam zaharul,drojdia,2 oua intregi,sare,ulei jumate din unt (topit),coaja de lamaie. Se amesteca bine cu o lingura din...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu carne de porc

Postat de: aalliinnaa07 in Supe/Ciorbe

Ceapa o curatam, o spalam, o taiem marunt si o punem la calit in ulei. Dupa ce s-a calit ceapa adaugam carnea pe care o taiem in bucati mici si o calim 2 minute si pe ea. Cartofii, morcovii,...Citeste continuarea

Choux a la creme

Postat de: comanligia in Prajituri

Cojile: Se fierbe apa cu uleiul si sarea. Se adauga faina in bloc si se amesteca rapid pana se incorporeaza toata faina. Se lasa sa se racoreasca si se adauga ouale unul cate unul pana...Citeste continuarea

Ciorbă de varză murată cu...

Postat de: panacris in Ciorbe

Ceapa, morcovul și ardeiul kapia se curăță, se toacă mărunt și se pun la călit în puțin ulei și apă, într-o oală de cca, 5000 ml. Intre timp varza murată se taie...Citeste continuarea

Clatite de cacao cu crema

Postat de: gurita_ta2005 in Dulciuri

Intr-un bol se cerne faina,pudra de cacao,sarea si zaharul vanilat. Se face o gaura in mijloc,se adauga ouale batute,untul topit,laptele si esentele. Se amesteca totul foarte bine pana cand...Citeste continuarea

Ciorba de pui a la grec

Postat de: georgiana04 in Ciorbe

Pieptul de pui se pune la fiert in apa.Se spumeaza carnea, dupa care se adauga ceapa curatata.Se lasa intreaga.Cand carnea este fiarta se scoate si se lasa putin sa se raceasca.Se adauga morcovul,...Citeste continuarea

Crema de branza cu chimen

Postat de: aliliana in Aperitive / Garnituri

Branza telemea se da pe razatoarea mica, intr-un bol. Peste ea se adauga untul , smantana si se omogenizeaza usor. Dupa preferinta, in functie de cum dorim sa iasa crema de moale se mai poate...Citeste continuarea

Crema de avocado si kiwi

Postat de: adnia in Vegan / Raw vegan

1. Se taie fructul de avocado pe jumatate, se stropeste cu zeama de lamaie, ca sa nu oxideze. 2. Cu o lingurita, se scoate pupla unei jumatati de avocado si se aseaza intr-un bol. 3. Se adauga...Citeste continuarea

Carnati proaspeti

Postat de: RuxyRux in Mezel de casa

Carnea se toaca si se framanta impreuna cu condimentele, usturoiul, apa si uleiul. Umplem matele, desigur tot cu ajutorul masinii de tocat, este un procedeu destul de migalos, mai intai se sufla...Citeste continuarea

Ciorba de pasare, cu zeama de varza

Postat de: Ina in Ciorbe

Dupa ce curatam si transam gaina, spalam bine bucatile de carne ( eu am folosit aripile, tartita, gatul, spatele , pipota, inima  si ficatul ) si le punem la fiert in  2-3 litri cu apa...Citeste continuarea

Chiftelute de curcan cu maioneza

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Chiftelutele: Spalam carnea si o trecem prin masina de tocat. Curatam ceapa, morcovul si le tocam in blender. Amestecam carnea tocata cu ceapa, morcovul, painea inmuiata in apa si bine...Citeste continuarea

Cotlet de porc la cuptor

Postat de: georgiana04 in Porc

Carnea se feliaza in felii de 1 cm- 1,5 cm.Se condimenteaza pe ambele parti.Intr-o tava unsa cu putin ulei se aseaza feliile.Printre ele se pun cateii de usturoi.Se mai picura putin ulei peste, o...Citeste continuarea

COZONAC CU MAC CU FOI DE...

Postat de: babi5 in Prajituri

Se lasa foile de placinta sa se decongeleze bine, apoi se imparte in doua. Intr-un castron se sparg 5 oua si se adauga zaharul si 2 zahar vaniliat, apoi cu mixerul mixam bine, bine pana devine...Citeste continuarea

Cuiburi de piure cu oua

Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri

Se amesteca piureul cu busuioc,sare,patrunjelul tocat marunt si cascavalul ras. Se adauga si pesmet cat sa nu se mai lipesca piureul de maini. Formele se ung cu ulei si se tapeteaza cu...Citeste continuarea

Cozonac rapid

Postat de: georgiana04 in Prajituri

Faina se pune intr-un castron incapator.Se face o gaura in mijloc in care se pune drojdia amestecata cu o lingura de zahar si 2-3 linguri de lapte.se lasa la dospit timp de 10-15 min, intr-un loc...Citeste continuarea

Crema de zahar ars cu cocos

Postat de: xana in Dulciuri

Punem laptele (inafara celui de cocos) si coaja de portocala pe foc iar cand da in clocot dam deoparte si lasam sa se racoreasca. Cele 250 gr de zahar si apa se pun si pe foc pana zaharul...Citeste continuarea

Ciorba de varza cu smantana, reteta...

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

Cum se prepara Ciorba de varza cu smantana, reteta gustoasa pentru intreaga familie: Varza se taie fideluta . Restul legumelor se curata , se spala si se taie cubulete . Caliti usor in...Citeste continuarea

Coaja de portocala confiata

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Curatam cojile de portocale de partea alba. Taiem partea portocalie in fasii foarte subtiri pe care le punem la fiert in apa rece intr-o craticioara. Apa se pune cat sa cuprinda intreaga...Citeste continuarea

Cartofi la cuptor

Postat de: caroline in Porc

Curatam cartofii de coaja,ii spalam ,ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa rece cu sare. Separat curatam ceapa de coaja,o spalam si o tocam marunt.Taiem kaizerul felii si apoi fasii mai...Citeste continuarea

Crochete cu brinza de burduf

Postat de: caroline in Aperitive / Garnituri

Amestecam intr-un bol brinza de burduf maruntita cu ajutorul unei furculite,oul intreg,faina si praful de copt.Amestecam bine toate ingredientele. Din compozitie facem bilute si le trecem prin...Citeste continuarea

Ciorba de burta "a la Flori"

Postat de: flori24 in Ciorbe

Se spala burta in 2 ape  si se pune la foc mic cu  o lingurita de piper boabe ,3 catei de usturoi ,sare si folie de dafin .Din momentul cand incepe sa fiarba  se mai lasa vreo 30-40...Citeste continuarea

Covrigei cu cascaval

Postat de: comanligia in Dulciuri

Faina cu untul se amesteca. Se adauga praful de copt,cascavalul ras si sarea. Se framanta,se adauga 3-4 linguri de smantana,atat cat sa obtinem un aluat care sa se poata intinde usor,dar sa...Citeste continuarea

Ciorba de varza acra cu carnat afumat

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Legumele se curata si se spala . Ceapa ,morcovul si telina se taie cubulete si se pun la fiert in 2 l apa cu sare . Cand morcovul este aproape fiert se adauga si cartofii...Citeste continuarea

Cipsuri din cartofi

Postat de: xana in Aperitive / Garnituri

Cartofii fara coaja se taie felii cat se poate de subtiri. Presuram peste felii condimentele, in cantitatile dorite apoi adaugam si 2-3 linguri de ulei de masline. Amestecam bine ca sa ramana toti...Citeste continuarea

Cornulete cu branza si chimen

Postat de: Valclaudia in Aperitive / Garnituri

Amestecam mai intai branzeturile date pe razatoare cu albusul de ou,obtinem o pasta pe care o vom folosi drept umplutura. Drojdia se amesteca cu laptele caldut+ zaharul si sarea+ 1 lingura de...Citeste continuarea

Cozonac franțuzesc(brioșă)

Postat de: Ade200 in Dulciuri

Se amestecă faina cu sarea și cu zahărul. Drojdia se diluează cu laptele călduț, apoi cu ouăle. Se toarna în făină lichidul si se amestecă bine(eventual cu robotul de aluat). Se...Citeste continuarea

Carnati de porc cu vita

Postat de: Dea_Dea in Mancaruri cu carne

Carnea se amesteca si se condimenteaza cu sare, piper, boia si usturoi. Se framanta bine , si se pune cate putina apa calduta , iarasi se framanta pana este compozitia putin mai moale. Se pune...Citeste continuarea

Cheesecake cu portocala si ciocolata

Postat de: privatelaura in Prajituri

Fursecurile (biscuitii) se sfarama la robot sau cu sucitorul (ii puneti intr-o punga, o sigilati si rulati sucitorul peste ea pana se macina bine). Adaugam cacaoa, apoi untul topit cu laptele si...Citeste continuarea

Chiftele umplute cu ou / Oua scotiene

Postat de: timea in Mancaruri cu carne

Mai intai punem ouale la fiert timp de 7-8 minute. Ouale trebuie sa fie fierte tari.Le luam de pe foc si le punem in apa rece 1-2 minute apoi le decojim.  Cartoful si morcovul le dam pe...Citeste continuarea

Cheesecake cu mandarine si ciocolata

Postat de: gabrielacuisine in Torturi

Baza: Macinam biscuitii in robotul de bucatarie pana se fac ca o pulbere fina apoi ii amestecam cu o lingura de zahar pudra. Topim untul la microunde (sau pe foc) apoi il adaugam in...Citeste continuarea

Cremsnit cu foietaj de casa

Postat de: aliliana in Prajituri

Foile:  Din 350 g faina, apa, un praf de sare  si 4 linguri ulei am facut un aluat. Din unt ( adus la temeperatura camerei), 6 linguri faina am facut un alt aluat.  Primul...Citeste continuarea

Cosulete de ciocolata cu crema de...

Postat de: deyutzky in Dulciuri

Cosulete:   Rupem ciocolata bucatele si o punem intr-o punga.   Scufundam punga in apa calda pana cand se topeste bine toata ciocolata.   Cu o pensula luam din ciocolata...Citeste continuarea

Caltabos

Postat de: Constelatialeu in Supe/Ciorbe

Pregatim umplutura,carnea tocata amestecata cu ceapa taiata marunt si orezul,potrivim de sare si piper . Cu acest amestec umplem matele de caltabos si le punem la fiert cu 2-3 cepe si 2-3...Citeste continuarea

Cozonac cu nuca si rahat

Postat de: raluka93 in Dulciuri

Faci o maia din putin lapte caldut, faina si 50 g drojdie si o lasi sa creasca acoperita.Pui intr-un lighean faina de calitate foarte buna, cernuta.Amesteci laptele caldut cu coaja de lamaie, 250...Citeste continuarea

Cosulete de mamaliga cu cabanos si...

Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri

Ungeti niste forme cu ulei,puneti mamaliga si modelati-o dupa forma. Cabanosul se taie feliute si se pune intr-o tigaie la prajit fara ulei. Dupa cateva minute se scot si se pun in...Citeste continuarea

Cozonac cu multe galbenusuri

Postat de: Creatsa in Dulciuri

Pregatim din timp ingredientele la temperatura camerei. Intr-un vas incapator cernem faina si o amestecam cu drojdia uscata. Galbenusurile le frecam bine cu sarea si le lasam la odihnit 45-60 de...Citeste continuarea

Chec in trei culori

Postat de: merisor67 in Prajituri

In reteta din caiet(reteta mamei soacre), la 8 oua trebuia sa folosesc 2 cani de zahar, dar eu am pus 1 si 1/2, pentru ca s-au batut asa de bine albusurile incat nu am putut pune tot zaharul....Citeste continuarea

Cornete cu crema si krantz

Postat de: Ela68 in Prajituri

Pentru obtinerea cornetelor se amesteca intr-un castron toate ingredientele. Se tapeteaza tava cu unt sau cu hartie de copt care a fost unsa cu unt si se toarna cate o lingurita din compozitie. Nu...Citeste continuarea

Chec de cacao cu stafide

Postat de: Valclaudia in Prajituri

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un praf de sare si 2 linguri zahar pudra pana obtinem o spuma ca de bezea. Galbenusurile se mixeaza cu alte doua linguri de zahar...Citeste continuarea

Carnati cu muraturi si varza acra

Postat de: Dya in Porc

Carnatii preparati si uscati in prealabil, se prajesc, la foc potrivit, intr-o tigaie acoperita cu un capac. Se intorc pe ambele parti pentru a se patrunde uniform. Se servesc calzi, cu un pui...Citeste continuarea

Cozonac " Bradut" de Craciun cu...

Postat de: simona72 in Dulciuri

Aluatul este cealalta jumatate ramasa de la cozonacul "Floare".  Pt umplutura: amestecati lichiorul Amaretto cu apa si adaugati peste stafidele, merisoarele si caisel;e taiate...Citeste continuarea

Cozonac "Floare" cu nuca

Postat de: simona72 in Dulciuri

Pt aluat : am pus ingredientele in masina de paine in ordinea scrisa mai sus. Am selectat masina pt framantare de 2 ori a cate 15 minte, iar cand a fost gata de framantat am mutat aluatul intr-un...Citeste continuarea

Colacei pentru colindatori

Postat de: adnia in Piine

  1. Se introduc toate ingredientele in masina de paine (intai lichidele, apoi cele uscate) si se seteaza masina pe programul special pentru aluat (la mine dureaza cca 90 minute) 2....Citeste continuarea

Cozonac cu nuca si rahat

Postat de: Geanina87 in Dulciuri

Cernem faina intr-un lighean mai mare de doua ori, pentru a iesi cozonacul mai pufos. Laptele cu zaharul si vanilia se pun pe foc pana se dizolva complet zaharul.     Pregatim maiaua:...Citeste continuarea

Carnati de casa

Postat de: Dya in Mezel de casa

Carnea se toaca, se adauga condimentele si usturoiul pisat si se omogenizeaza compozitia.  Se lasa la rece, peste noapte, intr-un vas acoperit, pentru a se aromatiza uniform.  Daca este...Citeste continuarea

Cozonac floare cu nuca

Postat de: timea in Dulciuri

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Punem drojdia la dospit in 100 ml lapte caldut amestecata cu o lingurita de zahar si o lingurita de faina. Cernem faina intr-un bol,...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

ieri la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]