Ciuperci pane
Postat de: danakarin in Mancaruri de postCurățăm cu grijă ciupercile de urme de pământ și crenguțe,dar nu le spălăm. Batem ouăle și le asezonăm cu sare și piper. Pregătim trei vase cu ceea ce ne trebuie și...Citeste continuarea
Cartofi la cuptor
Postat de: nadea68 in Mancaruri de legumeCartofii se curata de coaja si se spala. Se taie in patru sau bucati mai mari.Spalam si curatam si morcovul si ardeiul.Taiem in lung ardeiul si morcovul. Intr-un recipient rezistent la...Citeste continuarea
Covrigei sarati
Postat de: Dea_Dea in Aperitive / GarnituriBranza de vaci se amesteca cu sare. Se pune oul si se amesteca bine.Se pun 2 linguri de faina amestecata cu praful de copt si amestecam. Continuam sa punem faina pe rand pana obtinem un aluat care...Citeste continuarea
Ciorba de fasole uscata cu carnat...
Postat de: babi5 in CiorbeAm pus fasolea de cu seara la inmuiat. A doua zi am pus-o intr-o oala de 4 l si am dat-o in clocot de doua ori schimbind apa dupa fiecare clocot . Apoi am pus apa calda si...Citeste continuarea
Chec in trei culori
Postat de: Bucatardinpasiune in DulciuriIncepem cu prepararea primului blat. Astfel, mixam galbenusurile cu zaharul pana capata consitenta unei creme, apoi incorporam in aceasta faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Continuam...Citeste continuarea
Cochilii cu branza si coaja de lamaie
Postat de: Patricia_Iordache_79 in PastePunem apa la fiert. Cand a ajuns la punctul de fierbere adaugam sarea, amestecam si adaugam cochiliile. Le lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj (aproximativ 8-10 minute), amestecand usor din...Citeste continuarea
Clafoutis cu prune
Postat de: Elena_Daria in DulciuriTopim margarina si o lasam sa se raceasca. Mixam bine ouale cu praful de sare, apoi adagam faina. Dupa ce am incorporat faina, adaugam margarina topita si racita si continuam sa mixam....Citeste continuarea
Ciorba de rosii
Postat de: Valclaudia in CiorbeCuratam si spalam legumele. Dam mai intai ceapa si cotoarele de la frunzele de varza prin robot. Le calim cca 5 minute in ulei, adaugam rosiile trecute prin robot,morcovii feliati, foaia de...Citeste continuarea
Cartofi dauphinoise
Postat de: privatelaura in PuiAm curatat, spalat si taiat cuburi cartofii. I-am pus in vasul de gatit la aburi pentru 20 minute. Intre timp, am curatat, spalat si tocat ceapa. Pieptul de pui l-am spalat si taiat cubulete....Citeste continuarea
Cartofi "crestati", la cuptor
Postat de: Patricia_Iordache_79 in Aperitive / GarnituriCuratam cartofii de coaja si ii spalam. Ii crestam cu ajutorul unui cutit, dara fara a taia pana la baza. Condimentam printre crestaturi cu boia, sare, usturoi granulat si ierburi de...Citeste continuarea
Chiftelute picante de cartofi
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriCuratam cartofii de coaja si ii fierbem in apa rece cu sare.Cand s-au fiert ii scurgem de apa si ii amestecam cu untul moale la temperatura camerei. Pireul astfel obtinut il amestecam cu...Citeste continuarea
Ciorba Radauteana (Reteta Video)
Postat de: Ina75 in CiorbePregatim aragazul si o oala in care punem apa rece. Adaugam carnea de pui si o lasam sa fiarba. Adunam des si indepartam spuma care se formeaza deasupra. Curatam ceapa. Taiem morcovii in bucati...Citeste continuarea
Cartofi EVANTAI
Postat de: Dea_Dea in Aperitive / GarnituriSe curata cartofii, se spala si se taie felii dar nu pana jos, ca sa nu se desfaca. Se amesteca uleiul cu boiaua, sarea, piperul, usturoiul si rozmarinul. Se dau cartofii prin amestecul de...Citeste continuarea
Ciuperci umplute
Postat de: manu_ela in Aperitive / GarnituriCiupercile se curata, se taie coditele si se spala. Ceapa si ardeiul de taie marunt si se calesc in putin ulei. Apoi se adauga coditele taiate si ele marunt. Se condimenteaza cu sare si piper dupa...Citeste continuarea
Ciorba de vacuta dreasa cu smantana
Postat de: Sim0naWorld in CiorbeIn 3 litri de apa am pus la fiert oasele de vitel taiate bucati, impreuna cu 1 lingura sare, spumand de cate ori este cazul. Cand carnea nu si-a mai lasat spuma deloc, am pus legumele...Citeste continuarea
Ciuperci umplute cu dovlecel si...
Postat de: FlaviaD in Vegan / Raw veganEu am inceput prin a pune la fiert boabele de hrisca si prin a curata ciupercile si a le scoate piciorusele pe care nu le-am aruncat, ci le-am pus deoparte. Apoi am taiat cubulete mici dovlecelul,...Citeste continuarea
Cartofi la cuptor umpluti cu carne
Postat de: TimofteAR03 in Mancaruri cu carneEu am preparat cartofii direct in coaja dar se pot si curata, deci sa incepem cu condimentatul carnii, care este dupa gust, apoi spalam bine bine cartofii, mai ales daca ii lasam cu coaja, dupa...Citeste continuarea
Ciorba de fasole
Postat de: danielaR in Ciorbeintr-o oala punem 2 litri de apa si lasam sa fiarba. Ceapa o tocam.Telina si morcovul le dam pe razatoarea mica.Ardeiul il taiem cubulete. Adaugam legumele in oala.Cand legumele sunt fierte...Citeste continuarea
Chec cu mure
Postat de: vio_dreams in DulciuriBatem ouale cu zaharul pana compozitia devine cremoasa. Adaugam uleiul si romul apoi incorporam faina si praful de copt. Adaugam murele curatate si spalate. Turnam compozitia in tava de...Citeste continuarea
Cheesecake cu gem si zmeura
Postat de: RuxyRux in PrajituriTin sa va spun de la inceput ca este un desert dulce dar perfect echilibrat daca veti servi cu zmeura proaspata, se vor combina bine cele doua gusturi, dulce si acrisor :) Daca renuntati la...Citeste continuarea
Compot de struguri
Postat de: aliliana in Sirop / CompotStrugurii se spala si se pun la scurs. Se aleg boabele sanatoase. Siropul de zahar: la 300 ml apa se pune o lingura jumatate de zahar, se amesteca pana la topire completa. Baobele se struguri...Citeste continuarea
Cornulete spritate cu nuci
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriCernem faina intr-un bol impreuna cu sarea. Mixam untul cu zaharul si zaharul pudra cu pastai de vanilie, la viteza mare, pana devine o crema. In compozitia de unt punem oul si il incorporam....Citeste continuarea
Cheesecake cu afine
Postat de: stefydeea in DulciuriBiscuitii i-am maruntit bine la robot dar se pot si sfarama cu mana, dar trebuie destul de bine maruntiti, peste care am adaugat cele 6 linguri de lapte si untul topit. I-am amestecat bine si...Citeste continuarea
Ciuperci umplute (reteta video)
Postat de: JamilaCuisine in PuiSpalati ciupercile si indepartati-le coditele. Stergeti palariile ciupercilor cu prosoape de hartie si puneti-le deoparte. Pentru umplutura caliti ceapa pana ce devine translucida si se inmoaie,...Citeste continuarea
Cum se face sucul de rosii
Postat de: Elena_Daria in ConserveCum se face sucul de rosii. Spalam rosiile, indepartam coditele si le taiem in 2 sau in 4 daca sunt mai mari. Le trecem apoi prin masina speciala de tocat rosii. Sucul rezultat, fara coji si...Citeste continuarea
Cotlet de porc cu sos de rodie
Postat de: ianculubita in PorcIntr-un castron punem cotletele condimentate din belsug,ardeiul iute taiat,ulei,amestecam carnea,acoperim cu folie alimentara si lasam la frigider pana a doua zi sau cateva ore daca sunteti...Citeste continuarea
Cosulete cu branza si cascaval
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriIntai preparam amestecul de branzeturi astfel: folosind mixerul la viteza mare, batem ouale cu branza "ceva fin", adaugam branza de vaca afumata, zdrobita in prealabil cu furculita. La...Citeste continuarea
Cheesecake
Postat de: comanligia in DulciuriSe pun stafidele la inmuiat in zeama de lamaie,apoi se amesteca cu branza.Untul la temperatura camerei,se amesteca pana devine omogen.Galbenusurile se separa de albusuri si se adauga la unt...Citeste continuarea
Coaste de porc la cuptor cu rosii...
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carneCoastele le portionam,le spalam si apoi le condimentam cu sare,piper,cimbru si usturoi tocat mare ,peste ele adaugam cca 1/2 canita ulei de masline ,amestecam si lasam cca 4-5 ore sa se...Citeste continuarea
Cum prepari cea mai gustoasa salata...
Postat de: gabrielacuisine in SalateCum prepari cea mai gustoasa salata orientala cu maioneza Se fierb cartofii in coaja si se lasa la racit sau ii dam repede printr-un jet de apa rece ca sa ii racorim. Ii curatam de coaja si...Citeste continuarea
Clatite gratinate
Postat de: Elena_Daria in PuiPrima data pregatim clatitele dupa reteta preferata. Apoi curatam cepele, le spalam si le taiem feliute. Ardeiul in spalam si il taiem feliute si pe acesta. Ghebele le punem la desarat in...Citeste continuarea
Cotlet de porc pe pat de ciuperci
Postat de: papabundetot in PorcAm pus carnita la marinat in sos soia,apa de flori de portocal (mi se pare ca da un gust fantastic carnii de orice fel) curry,fulgi de ardei si apoi am pus carnea cu tot cu marinata la...Citeste continuarea
Chec cu vanilie
Postat de: Elena_Daria in DulciuriSeparam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu praful de sare, iar dupa ce s-au intarit incepem sa adaugam cate o lingura de zahar, apoi zaharul vanilat si continuam sa...Citeste continuarea
Cartofi aromati cu cascaval
Postat de: Dya in Aperitive / GarnituriCartofii taiati cuburi ii punem la prajit intr-o tigaie acoperita. Ii condimentam bine si pana nu se rumenesc suficient nu mai amestecam in ei. Ideea este aceea de a obtine cartofi crocanti la...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu smantana
Postat de: babi5 in CiorbeAm curatat zarzavatul - ceapa,ardeiul si am tocat totul foarte marunt apoi am pus totul intr-o oala de 5 l la calit cu uleiul de masline. Intre timp am curatat cartofii...Citeste continuarea
Cum se face sucul de rosii
Postat de: caroline in ConserveCum se face sucul de rosii. Eu nu am separator ptr rosii asa ca m-am pus, am spalat rosiile si le-am rupt coditele. Le-am taiat in patru si le-am pus in robotul de bucatarie.Cand s-au facut ca...Citeste continuarea
Chiftelute in sos cu cartofi
Postat de: daniela_angelica in PorcSe pregatesc chiftelutele astfel: se amesteca carnea cu jamonul,usturoiul pisat,5 oua,mugurasii de pin,patrunjelul si se condimenteza,compozitia iese mai moale. Intr-o tigaie se pune destul ulei...Citeste continuarea
Cum se fierbe porumbul cu unt si...
Postat de: comanligia in Aperitive / GarnituriCum se fierbe porumbu. Se curata porumbul de foi si matase,se spala si se pune intr-o oala mare la fiert cu apa.Deasupra oalei am pus foi de porumb si peste o farfurie sau capac ptr a nu se ridica...Citeste continuarea
Cimbru pentru iarna
Postat de: Bunica in ConserveCimbrul se spala,se sterge cu un prosop si se pune la uscat intr-un loc umbros si aerisit. Dupa cam 14 zile se iau crengutele,se freca intre palme. Tulpinile se dau de-o parte. Se pune...Citeste continuarea
Cascaval pane
Postat de: Zamfira in Aperitive / GarnituriCascavalul se taie felii groase de un deget, se dau prin faina, ou, pesmet, ou, pesmet. Lasam feliile de cascaval la rece pentru 15 minute. Feliile se prajesc pe ambele parti in ulei bine incins. Citeste continuarea
Ciuperci in sos bechamel si...
Postat de: mamaieelena in Aperitive / GarnituriCiupercile taiate se pun la calit in putin ulei deoarece acestea lasa zeama lor si se lasa acoperit la foc mic.Separat in alta craticioara se pune untul si uleiul la incins, se adauga faina, se se...Citeste continuarea
Copanele ca la KFC
Postat de: Lia1 in PuiPulpele de pui se spala si se curata bine. Se taie in doua cand sunt intregi si se scoate pielea. Se cresteaza (mai ales partile superioare) ca sa patrunda marinada. Le presarati cu sare si...Citeste continuarea
Chiftelute la cuptor
Postat de: AlexandraOrdean in Mancaruri cu carneLegumele se curata si se spala bine. Ceapa se toaca marunt. Cartofii si morcovii se dau pe razatoarea mica, scurgandu-se ulterior de zeama care o lasa. Feliile de franzela se umezesc in...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: AlexandraOrdean in CiorbeSe curata si se spala bine legumele Carnea tocata se amesteca cu orezul, o ceapa tocata marunt, 1 ou, sare si piper Restul legumelor se taie si se pun la calit in ulei pentru 5 minute Se...Citeste continuarea
Ciocolata de casa (raw vegan)
Postat de: DeliciiSanatoase in PrajituriCaju-ul se pune in robotul cu lama S si se proceseaza in jur de 10-15 minute pana cand devine o crema (practic unt). In acest timp va fi nevoie sa mai opriti robotul pentru a aduna compozitia de...Citeste continuarea
Chec cu lamaie
Postat de: Elena_Daria in DulciuriIntr-un vas am pus coaja rasa de lamaie, untul, zaharul si am mixat foarte bine pana compozitia a devenit spumoasa. Am adaugat cate un ou si am mixat bine dupa fiecare. Apoi am adaugat faina...Citeste continuarea
Ciorba cu rasol de vita - Reteta...
Postat de: Dya in CiorbeCum se prepara Ciorba cu rasol de vita - Reteta traditionala plina de savoare Carnea, spalata bine in prealabil, o taiem in cuburi potrivite ca marime si o punem la fiert in apa rece,...Citeste continuarea
Clafoutis cu cirese
Postat de: Dya in PrajituriDupa ce am spalat ciresele si/sau visinele, le lasam sa se scurga bine de apa, le scoatem samburii si le asezam uniform intr-o tava unsa cu unt. Separat, mixam ouale impreuna cu un praf de sare,...Citeste continuarea
Ciuperci brune la cuptor
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriCiupercile se spală, eventual se curăță de pieliță, dacă nu sunt prea proaspete, dar de data asta se lasă și piciorușele. Într-o tavă tapetată cu foaie de pregament se...Citeste continuarea
Clatite umplute cu crema de branza...
Postat de: FlaviaD in Aperitive / GarnituriCrema de branza de casa am obtinut-o prin amestecarea branzei cu smantana, la care am adaugat condimente. Si reteta cremei de branza de casa se afla pe site ...Citeste continuarea