Ciorba cruda de telina
Postat de: DeliciiSanatoase in CiorbeDupa ce am curatat telina, am taiat-o cubulete si am pus-o in blender impreuna cu 1 cana de apa. Am blenduit bine pana s-a facut un pireu iar apoi am strecurat lichidul de pulpa. Lichidul...Citeste continuarea
Chec cu inima de ciocolata
Postat de: ianculubita in PrajituriPregatim in primul rand inima de ciocolata;intr-un bol amestecam ingredientele uscate,faina,sare,cacao,praful de copt toate cernute;untul si ciocolata le topim pe bain-marie apoi dam la rece;ouale...Citeste continuarea
Creier pane
Postat de: ianculubita in Aperitive / GarnituriTinem creierul in apa rece10min apoi il oparim3-4min in apa cu 1lingura sare si 2linguri otet;strecuram,punem creierul intr-un vas si-l dam la frigider cateva ore sa se intareasca sa-l putem...Citeste continuarea
Ciocolata de casa cu alune de padure
Postat de: Criss in DulciuriApa + zaharul se pun la fiert pana cand se topeste zaharul si rezulta un sirop care seamana la consistenta cu mierea. Se adauga cacao si se amesteca, se lasa sa mai dea un clocot, apoi...Citeste continuarea
Clatite cu sirop de visine
Postat de: Elena_Daria in DulciuriOul se mixeaza cu zaharul pana cand acesta se topeste. Se adauga apoi praful de sare, laptele si se omogenizeaza. Faina cernuta se incorporeaza in compozitia lichida, mixand bine pentru...Citeste continuarea
Chec cu lamaie si afine
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriIntr-un castron punem untul si coaja rasa de la lamaie si jumatate de compozitie de zahar. Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma cu zaharul ramas.Se adauga si galbenusurile,untul...Citeste continuarea
Cubulete de carne cu piure de vinete
Postat de: Lia1 in OaiePREPARARE PIURE DE VINETE + SOS BECHAMEL Taiati vinetele in doua pe lungime. Crestati-le in romburi cu varful cutitului, adanc dar sa nu perforati coaja. Ungeti-le cu ulei deasupra. Se...Citeste continuarea
Crema de zahar ars
Postat de: nadea68 in DulciuriLaptele se fierbe.Se adauga vanilia si zaharul.Se lasa la racit. Ouale se bat bine si se adauga la laptele racit.Se amesteca. Mai departe eu am folosit forme mici pentru budinca .Se pune...Citeste continuarea
Ciorba de pui
Postat de: lorenik in CiorbeSe curata,se spala carnea si se pune la fiert. Se spumeaza,dupa 30 de minute de fierbere se adauga la fiert si legumele taiate marunt. Se adauga un praf de sare ,piperul si cimbrul. Dupa inca vreo...Citeste continuarea
Compot de prune a la Mala
Postat de: babi5 in Sirop / CompotAm cules prunele, le-am spalat bine si le-am desimburit. Am pus intr-o oala de 15 l apoi am dizolvat zaharul cu 5 l apa, conservantul, scortisoara si sucul de la cele doua lamai si l-am pus peste...Citeste continuarea
Cartofi "in pijama"
Postat de: Lia1 in Mancaruri de postIntr-un castronel amestecati 4 linguri malai+1/2 lingurita sare+1 priza chilli+1/2 lingurita usturoi pudra+1 lingurita cu varf boia dulce. Se omogenizeaza amestecul uscat. Preincalziti cuptorul!...Citeste continuarea
Chiftelute de curcan cu morcov
Postat de: gurita_ta2005 in CurcanCeapa o tocam marunt. Morcovul il dam pe razatoarea mica si amestecam toate ingredientele cu carnea tocata. Se adauga condimentele dupa gust si mararul tocat marunt. Se formeaza bilute de...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu afumatura
Postat de: gurita_ta2005 in CiorbeScarita de porc se transeaza in bucati potrivite si se pune in oala cu apa la fiert. Ceapa se toata marunt,morcovul il taiem rondele iar telina o taiem cubulete si le punem la calit in ulei de...Citeste continuarea
Crumble de piersici
Postat de: xana in PrajituriIngredientele pentru crumble se pun intr-un bol si se amesteca bine cu degetele pana le omogenizam. Piersicile taiate felii se imbraca bine in zahar, amidon, vanilie, zeama de lamaie si...Citeste continuarea
Crap prajit cu sos de rosii si capere
Postat de: medioto59 in Crap / CarasPeştele se curăţă, se spală, se taie felii groase de circa 1,5-2 cm si apoi se lasa la scurs. Capatana si coada o pastram pentru un bors de peste. Fiecare bucata in parte se condimenteaza...Citeste continuarea
Chec cu ciocolata
Postat de: luminita_31 in PrajituriSeparam albusul de galbenusuri .Albusurile le mixam impreuna cu zaharul (zaharul il turnam putin cate putin)pana devine ca o bezea.Apoi punem cana de ulei peste bezeaua formata si mixam...Citeste continuarea
Carne de porc cu usturoi
Postat de: Elena_Daria in PorcPunem uleiul la incins intr-o cratita de tuci, apoi punem bucatile de carne si usturoiul tocat marunt. Acoperim cratita cu un capac, si lasam carnea la inabusit, amestecand din cand in cand...Citeste continuarea
Chec cu mac
Postat de: ianculubita in PrajituriFrecam untul moale cu zahar pana rezulta o crema pufoasa, adaugam ouale pe rand, faina, macul si laptele. Rasturnam in tava unsa sau cu hartie de copt si lasam la cuptor la foc mic 1h, facand...Citeste continuarea
Cannelloni cu fructe de mare
Postat de: ianculubita in CannelloniIn tigaia cu ulei,calim usturoiul adaugam ardeiul iute intreg sau taiat, fructele de mare taiate,rosia cubulete,vinul,busuiocul verde taiat,lasam pe foc cateva minute pana scade,condimentam dupa...Citeste continuarea
Cannelloni cu carne
Postat de: ianculubita in CannelloniIn tigaia cu ulei calim ceapa tocata marunt,adaugam carnea iar dupa ce s-a strans si a devenit albicioasa,adaugam vinul,lasam sa fiarba incet pana scade,apoi condimentam,adaugam verdeata si lasam...Citeste continuarea
Cartofi in crusta de mustar
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postCureti cartofii, ii speli si ii tai cubulete. Se pun la fiert in apa rece cu sare. Se fierb pentru cca 15 minute, apoi ii scurgem de apa in care au fiert si ii lasam sa se raceasca. Mustarul...Citeste continuarea
Ciorba de varza chinezeasca cu...
Postat de: Valclaudia in CiorbeSpalam pieptul de porc afumat si il taiem cubulete. Prajim cubuletele in oala in care dorim sa fierbem ciorba, pana devin aramii. Ceapa si frunzele de varza se spala si se taie cubulete....Citeste continuarea
Ciorba de legume
Postat de: artistique in CiorbeSe iau legumele si se spala bine, se taie in cubulete toate , mai putin morcovul si ceapa care se baga in blender si se maruntesc bine, dar cat sa nu fie extrem de mici. Se pune oala cu putin...Citeste continuarea
Crema de branza facuta in casa
Postat de: FlaviaD in Aperitive / GarnituriPentru a ne pregati crema de branza vom avea nevoie de cateva felii de branza, lapte batut, smantana si verdeata. Eu am ales sa folosesc branza de oaie cumparata nu din magazin, asa cum am mai...Citeste continuarea
Cheesecake cu zmeura si bomboane...
Postat de: butoiaurora76 in TorturiSe maruntesc biscuitii si se framanta cu untul topit. Se tapeteaza cu acest aluat forma de tort detasabila. Se amesteca crema de branza cu zaharul, zaharul vanilat si frisca lichida la mixer....Citeste continuarea
Creveti in sos curry
Postat de: RoXx in Fructe de mareIntr-un blender se pun cateii de usturoi,ghimbirul,ardeiul gras ,amestecul curry,sosul piri-piri,uleiul si se paseaza pana se formeaza o pasta. Intr-o tigaie incinsa se pune untul si...Citeste continuarea
Crema de limoncello
Postat de: ianculubita in BauturiLamaile spalate, sterse, curatate de coaja (cu cutitul) doar partea galbena, le punem intr-un borcan impreuna cu alcoolul, punem capacul la borcan, infasuram borcanul cu o carpa mare (sa nu...Citeste continuarea
Ciulama de pui cu ciuperci (2)
Postat de: ianculubita in PuiCalim pieptul taiat julien in ulei incins impreuna cu ceapa tocata marunt si ciupercile feliate sau cubulete;dupa ce a scazut apa din ele,adaugam 1ceasca cu apa si lasam sa fiarba acoperit 15...Citeste continuarea
Ciulama de pui cu ciuperci
Postat de: ianculubita in PuiPulpele portionate le prajim in ulei incins dupa care le scoatem pe o farfurie. In uleiul ramas calim ceapa taiata marunt, ardeiul cubulete, ciupercile feliate, rosiile tocate marunt si jumatate...Citeste continuarea
Cornulete cu bors
Postat de: ianculubita in DulciuriPunem intr-un vas faina, drojdia frecata cu zahar, sare, bors, coaja de lamaie si ulei. Framantam aluatul, acoperim si lasam sa creasca 30 minute. Dupa ce a crescut, pe masa de lucru presarata cu...Citeste continuarea
Ciorba de linte rosie, reteta...
Postat de: Valclaudia in CiorbeCum se prepara Ciorba de linte rosie, reteta gustoasa si sanatoasa Cand vrem sa preparam mancare de linte uscata trebuie sa o punem de seara la hidratat, atfel ea va fierbe foarte repede. Eu...Citeste continuarea
Cartofi cu capere
Postat de: xana in Aperitive / GarnituriCartofii curatati de coaja se taie in cubulete nu prea mici si se prajesc in 3-4 linguri de ulei de masline pana se rumenesc(am folosit capac la tigaie ca sa accelerez procesul de prajire). ...Citeste continuarea
Castraveti murati
Postat de: Andreea_Roz in MuraturiSpalati bine un borcan de 2.5L si clatiti-l cu apa rece. Spalati verdeturile si curatati usturoiul. Spalati cu apa rece castravetii. Puneti la fiert 1L de apa cu 1 lingura cu varf de sare...Citeste continuarea
Chec cu iaurt si alune
Postat de: xana in PrajituriOuale se mixeaza cu zaharul si sarea. Se adauga uleuiul, amestecam si apoi iaurtul. Urmeaza faina cernuta pe care o amestacam putin cate putin pana obtinem o pasta omogena si apoi praful de copt....Citeste continuarea
Crab umplut
Postat de: xana in Fructe de marePunem apa si sare(60 gr de sare la litrul de apa) la foc intr-o oala iar cand da in clocot punem crabul si il fierbem timp de 15 minute, apoi il scoatem si-l lasam la racit. Oul, conopida si...Citeste continuarea
Ciorba de rosii cu galusti de gris
Postat de: luminita_31 in CiorbeSe curata legumele si se spala.Apoi tocam ceapa cu morcovul si le punem la calit cu un pic de ulei.Ardeiul gras impreuna cu cartofii se adauga dupa ce se calesc bine ceapa si morcovii. Se...Citeste continuarea
Cartofi Duphinoise
Postat de: ianculubita in CurcanCalim ceapa tocata marunt in ulei incins,adaugam ciupercile feliate. Dupa ce s-a evaporat apa din ele adaugam carnea cubulete,dupa cateva minute vinul si lasam sa fiarba incet pana scade;...Citeste continuarea
Cheesecake cu capsuni
Postat de: Andreea_Roz in PrajituriBLAT : Se sfarama biscuitii cat mai marunt (eu i-am dat la robot :D). Intr-o cratita mica se pune la topit 3/4 din unt. Cand untul s-o topit se amesteca cu biscuitii pana se omogenizeaza. Se ia o...Citeste continuarea
Crema de zahar ars
Postat de: xana in DulciuriLapte si coaja de portocala se pun la fiert, iar cand da in clocot se ia de pe foc si se inlatura coaja de portocala. Se lasa la racit. Cele 200 gr de zahar si apa se pun la caramelizat iar...Citeste continuarea
Cod cu ceapa la cuptor
Postat de: xana in PesteCeapa se taie felii subtiri si se pune la calit in ulei de masline cu usturoiul(la fel, taiat feliute), frunza de dafin, sare si piper pana se inmoaie bine dar fara sa prinda culoare(cca 10...Citeste continuarea
Curry de porc cu orez basmati
Postat de: papabundetot in PorcCarnea am taiat-o cubulete mici,am curatat-o bine de orice urma de grasime si am pus-o la marinat in sos soia,apa de flori de portocal,curry si fulgi de ardei iuite ai am lasat-o acolo pana cand...Citeste continuarea
Ciorba de zarzavat
Postat de: nadea68 in CiorbeLegumele se spala si se taie in bucati mici.Se pun la fiert intr-o oala cu apa rece. Intr-o tigaie se caleste ceapa in putin ulei.Dupa ce se inmoie un pic se adauga la restul de legume. Se...Citeste continuarea
Chec pufos cu zmeura
Postat de: papabundetot in PrajituriApa si zaharul se pun intr-o oala pe foc pana cand se formeaza un sirop consistent.Intre timp separam albusul de galbenus,batem albusurile spuma tare cu un praf de sare,apoi adaugam peste ele...Citeste continuarea
Cherry la borcan
Postat de: ianculubita in ConserveRosiile spalate,le punem intr-un vas cu apa si sare sa se opareasca 5min;le scoatem,dupa ce s-au racit le curatam de coaja,le punem in borcane,umplem borcanele cu suc de rosii(mi-a ramas suc de...Citeste continuarea
Cartofi copti cu legume si mozzarella
Postat de: Bucataras in Aperitive / GarnituriCartofii se spala bine pentru ca ii coacem in coaja. Fiecare cartof sarat, piperat si uns cu putin ulei de masline se impacheteaza in folie de aluminiu. Cartofii se dau la cuptor pentru 1...Citeste continuarea
Ciorba de salata
Postat de: adelina_ktza in CiorbeSe spala si se taie salata fasii grosisoare. Slanina se taie cubulete si se pune la rumenit intr-o oala Cand sa rumenit se adauga salata, apa si sare dupa gust si se lasa sa fiarba. Dupa...Citeste continuarea
Cordon vert
Postat de: ianculubita in Aperitive / GarnituriIntr-un bol facem un amestec dintr-o legatura de patrunjel si cascaval taiat cubulete mici sau ras pe razatoarea cu ochiuri mari; punem acest amestec in buzunarele feliilor de carne...Citeste continuarea
Cordon feu
Postat de: ianculubita in Aperitive / GarnituriIn buzunarele feliilor de carne condimentate cu sare si piper,punem cate 4flelii de salam iar in mijlocul lor 1felie de cascaval; prindem marginile cu scobitori,trecem carnea prin faina,ou...Citeste continuarea
Cordon rouge
Postat de: ianculubita in Aperitive / GarnituriArdeiul,rosia,busuiocul,spalate,taiate,le punem in blender si le tocam bine,adaugam ulei,sare,piper si dupa ce am obtinut un sos rasturnam intr-un bol;dam deoparte 2linguri din acest sos,restul...Citeste continuarea
Conopida cu mustar si pesmet [ de...
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de postConopida se desface in buchetele, se opareste in apa sarata pana se inmoaie usor . Scurgeti conopida de apa si condimentati cu piper alb si chimen macinat . Amestecati mustarul cu doua...Citeste continuarea