Chec din albusuri cu fructe uscate
Postat de: papabundetot in PrajituriAlbusurile le-am batut spuma tare, am adaugat apoi pe rand amestecand continuu zaharul, uleiul, laptele, esenta si la urma faina cu praful de copt. Am omogenizat bine toata compozitia,apoi am...Citeste continuarea
Cartofi copti cu rozmarin si pui
Postat de: papabundetot in PuiCartofii i-am spalat bine si apoi i-am bagat in cuptorul incins pentru o ora. Pulpele le-am taiat bucati mici 3-4 cm si le-am marinat in sos soia,usturoi,ardei iute,curry,cimbru,le-am lasat la...Citeste continuarea
Cornulete cu prune
Postat de: papabundetot in PrajituriApa si zaharul le-am amestecat pana cand zaharul s-a topit,am adaugat apoi sarea,uleiul si am turnat compozitia peste faina si am amestecat totul pana am obtinut o bila de aluat.Daca as fi avut...Citeste continuarea
Ciuperci intregi coapte
Postat de: FlaviaD in Vegan / Raw veganAm folosit ciuperci Champignon pe care le-am curatat si carora le-am scos piciorusele. Inainte de a aseza ciupercile intregi in tigaie le-am condimentat cu chilli, maghiran, piper alb si piper...Citeste continuarea
Crumble cu prune caramelizate
Postat de: cris2711 in PrajituriPrepararea aluatului : Intr-un castron de marime mijlocie se amesteca ingredientele de aluat si se mixeaza bine. Se unge tava cu unt si se presara putina faina. Se intinde...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: cris2711 in Supe/CiorbeLegumele se curata ,se spala si se taie in cubulete mici. Prepararea perisoarelor: Intr-un castron se amesteca bine carnea de porc tocata cu doua linguri de ceapa,din ceapa tocata. Se...Citeste continuarea
Ciorba cu varza de Bruxelles
Postat de: Valclaudia in CiorbeCuratam si spalam legumele. Taiem telina cubulete, o calim in ulei impreuna cu gogosarul, prazul si ardeiul taiate bucati. Adaugam verzele de Bruxelles, le calim cca 5 minute, adaugam sare si...Citeste continuarea
Cornulete umplute cu branza
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriPregatim mai intai amestecul de branzeturi: se zdrobeste branza Feta cu o furculita, se adauga crema de branza Ceva Fin pufos de la Delaco. Cine doreste poate pune si in umplutura chimen, eu am...Citeste continuarea
Coronita cu Ceva Fin si branza feta
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriAluatul se pregateste amestecand ingredientele. N-am dat cantitatea exacta de apa pentru ca aceasta poate diferi in functie de tipul de faina folosit. Asta o simtiti la mana, cand framantati...Citeste continuarea
Cobbler cu fructe
Postat de: RuxyRux in PrajituriFructele se spala se taie in bucati se stropesc cu esenta de rom, cu zeama de lamaie, vanilia, siropul de artar( sau zaharul brun dupa caz), praful de cardamon...se lasa deoparte sa se...Citeste continuarea
Cartofi taranesti
Postat de: Irina in Mancaruri de legumeMerg foarte bine cu o salata alaturi sau o muratura, ca tot incepe sezonul lor, sau chiar garnitura la o bucatica de carnita. ;) Reteta asta de cartofi taranesti e o nebunie, eu una nu ma pot...Citeste continuarea
Ciorba de legume
Postat de: Irina in CiorbeNimic mai simplu de facut decat o ciorbita usoara de legume. Noi o mancam de obicei rece. Acum, ca scriu reteta, bag seama ca nu am poze cu toate ingredientele, dar se vad in poza...Citeste continuarea
Chec cu vin
Postat de: ianculubita in PrajituriFrecam galbenusurile cu zahar pana rezulta o crema pufoasa, adaugam untul la temperatura camerei, faina amestecata cu praful de copt si cernuta, scortisoara, esenta de vanilie, vinul si umplutura...Citeste continuarea
Cherry in sos cu busuioc
Postat de: ianculubita in ConserveIntr-un vas pregatim sosul din bulion, 3 cani cu apa, sare si piper dupa gust. Dupa ce a clocotit bine oprim focul si adaugam usturoiul bine pisat, oregano si busuiocul tocat marunt. Umplem...Citeste continuarea
Ciorba cu fasole verde si taietei...
Postat de: CookieMonster in Ciorbe1. Puneti la fiert pipeturile si spinarile de pui. 2. Spalati si curatati fasolele, ceapa, morcovii, rosiile si jumatatatea de ardei. 3. Fasolele se taie in 2 sau 3, ceapa, morcovii si...Citeste continuarea
Creveti cu sos de lamaie si usturoi...
Postat de: Ina75 in Fructe de mareZdrobim usturoiul.Tocam marunt patrunjelul. Pregatim aragazul. Pregatim o tigaie inalta sau un wok in care punem uleiul. Cand uleiul este incalzit, adaugam crevetii.Condimentam cu sare si piper...Citeste continuarea
Clatite cu dulceata de visine si...
Postat de: Dya in DulciuriPentru aluat: Mixam ouale cu zaharul si adaugam pe rand restul ingredientelor. Omogenizam compozitia cu ajutorul unui tel, pentru a nu ramane cocoloase de faina. Incingem o tigaie de...Citeste continuarea
Cosulete cu Ceva fin Delaco
Postat de: amalia01 in Aperitive / GarnituriArdeiul se taie cubulete si se amesteca cu crema de branzica cu smantana. Se toarna compozitia intr-o forma de vafa. Ornezi cu ardei si servesti cu paine prajita. Citeste continuarea
Cartofi cu rozmarin
Postat de: nilgun in Mancaruri de postCartofii se curata de coaja si se taie pai ca pentrucartofi prajiti.Ii punem la fiert in apa, apoi ii scurgem sii ii punem intr-un vas yena, le punem sare, piper si rozmarin si ii bagam la...Citeste continuarea
Clatite cu dulceturi
Postat de: Dya in DulciuriMixam ouale impreuna cu zaharul si esentele, adaugam faina si apoi, putin cate putin, apa minerala. Din compozitia obtinuta coacem foile de clatite pe care le umplem cu dulceata dupa cum...Citeste continuarea
Cornulete fragede cu osanza
Postat de: postavaru in DulciuriIntr-un castron punem osanza macinata impreuna cu galbenusurile, sarea si esenta de vanilie si mixam pana se omogenizeaza. Adaugam apoi iaurtul si mai mixam cateva minute. Adaugam cateva linguri...Citeste continuarea
Cartofi la cuptor
Postat de: karla in CurcanAm curatat cartofii si i-am taiat . Am spalat toate legumele dupa care le-am taiat . Carnatul l-am taiat rondele. Cartofii i-am condimentat bine . Totul este gata de asamblare: un rand...Citeste continuarea
Chocolate moelleux
Postat de: RuxyRux in PrajituriCiocolata se topeste pe baie de aburi. Dupa ce se topeste se lasa deoparte. Se pune la mixer untul moale, se mixeaza 1 minut, se adauga zaharul, vanilia si se mai mixeaza pana zaharul se...Citeste continuarea
Chiftelute de cartofi
Postat de: ella87 in Mancaruri de legumeCuratam cartofii de coaja, ii dam pe razatoarea mare, dupa se ia cate o gramajoara si se scurge zeama. Se amesteca cu oul, verdeata, condimentele pana se omogenizeaza. Luam cate o lingura de...Citeste continuarea
Condiment tocanite sau sosuri
Postat de: ella87 in ClasiceAm amestecat toate ingredientele intr-un mojar. Se foleseste la diferite tocanite sau sosuri. Nu este cine stie ce dificil sa amesteci niste condimente dar am fost multumita de rezultat. Citeste continuarea
Ciorba de porc cu carnati semiafumati
Postat de: gabrielagina in CiorbeSe pune carnea la fiert. Cand se formeaza spuma se indeparteaza si cand nu se mai face deloc spuma se adauaga ceapa, morcovul si telina sau pastarnacul taiate cuburi. Dupa ce acestea au fiert...Citeste continuarea
Ciorba de legume cu carne de porc
Postat de: Elena_Daria in CiorbeSpalam si taiem carnea cubulete. Spalam legumele, le curatam, apoi le taiem cubulete. Intr-o oala punem uleiul, iar cand acesta s-a incins adaugam ceapa si o lasam sa se caleasca bine....Citeste continuarea
Cornuri foietaj cu Ceva Fin
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriImpartim aluatul foietaj, dupa marimea dorita, taindu-l cu un pinten. In functie de marimea cornurilor taiem cascavalul feliat in bucati potrivite. Asezam cate o bucata de cascaval feliat,...Citeste continuarea
Chiftelute cu piept de pui si...
Postat de: CookieMonster in Mancare copii1. Spalati bine pieptul de pui si lasati-l sa se usuce pe un servetel absorbant. 2. Curatati si spalati bine morcovul, mararul, ceapa si zucchini. 3. Tocati marunt pipeptul de pui, morcovul,...Citeste continuarea
Chesecake cu mango
Postat de: ianculubita in PrajituriPunem biscuitii in blender impreuna cu zaharul iar cand au ajuns granule ca si pesmetul,adaugam untul topit,amestecam bine apoi rasturnam in forma de tort unsa cu unt,presam bine sa nu se...Citeste continuarea
Clatite cu gem de caise
Postat de: COSTEO in DulciuriSe bat ouale cu sarea, se adauga faina si se framanta bine cu lingura ca sa nu ramana cocoloase. Se toarna apoi cate putin lapte rece, potrivind compozitia in asa fel incat sa iasa subtire....Citeste continuarea
Compot de mere aromat cu anason
Postat de: bucataria_cu_mirodenii in Bauturi1. Merele se spala, se curata de coaja (se poate pastra si coaja, daca vreti), si se taie cubulete. 2. Se pun intr-o craticioara la fiert cu apa cat sa le acopere. 3. Se adauga...Citeste continuarea
Ciorbă rădăuțeană la Zepter
Postat de: panacris in CiorbeLegumele se curăță, se toacă mărunt și se pun la călit în puțin ulei. Se adaugă pieptul de pui tocat mărunt, apoi se completează cu borș și apă, se asezonează de sare piper...Citeste continuarea
Ciulama de pui cu ciuperci
Postat de: Dya in PuiRumenim copanelele usor, adaugam ceapa tocata si o lasam pana devine translucida. Punem ciupercutele (eu le-am prajit putin inainte :) ), supa de pui, saram dupa gust si lasam sa fiarba totul, la...Citeste continuarea
Cotlet de porc cu chutney de smochine
Postat de: papabundetot in PorcCotletul de porc felii l-am marinat in sos soia,curry,ardei iute taiat felii,crema de otet balsamic si l-am lasat 1 ora in aceste condimente apoi am pus carnea pe un gratar de aragaz pe care l-am...Citeste continuarea
Carne de pui la cuptor
Postat de: xana in PorcUsturoiul se zdrobeste si se amesteca bine cu celelalte condimente. Carnea se unge cu acest preparat si se da la cuptorul preincalzit la 180ºC timp de jumatate de ora, acoperita cu folie de...Citeste continuarea
Cotlet de manzat cu sos de legume...
Postat de: Lia1 in VitaCOTLETUL CU SOS DE LEGUME Într-o tigaie cu margini inalte/cratita antiaderenta se încinge putin ulei la foc moderat, apoi se pune felia (sau feliile, dupa caz) de carne. Dupa...Citeste continuarea
Chiftelute cu mozzarella
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriPunem intr-un robot painea taiata in cuburi mici,mozzarella spalata,scursa de apa si rupta,parmezanul dat prin razatoare,ouale si potrivim de sare. Mixam totul foarte bine pana obtinem o...Citeste continuarea
Cocktail din pepene galben si ananas
Postat de: FlaviaD in CocktailAm procesat la blender trei felii de pepene galben si trei de ananas. N-am mai simtit nevoia sa indoi cu apa fiindca oricum aveam sa adaug ceva tarie. Dupa ce le-am amestecat bine, am adaugat si...Citeste continuarea
Cartofi gratinati la cuptor
Postat de: cris2711 in Aperitive / GarnituriCuptorul se incalzeste la 200°. Cartofii,telina,ceapa si usturoiul se curata,se taie rondele subtiri. Intr-o oala se adauga smantana si supa de legume cu Thymian si piper. Se...Citeste continuarea
Ciorba de vitel cu legume si tarhon
Postat de: timea in CiorbePunem apa la fiert intr-o oala de 3 l. Legumele le curatam, spalam si le tocam/ taiem. Carnea o taiem cubulete. Cand fierbe apa adaugam legumele si carnea si lasam sa fiarba la foc mic....Citeste continuarea
Copanele de pui cu vin la cuptor
Postat de: COSTEO in PuiCopanele se curata,se spala,si se cresteaza foarte bine,Preparam un amestec cu care vom freca fiecare bucata de pui.Amestecul se prepara din: condimente granulate,sare,piper,cimbru si...Citeste continuarea
Chec cu model
Postat de: MARI34 in PrajituriSe bat cu mixerul ouale cu zaharul, pina se topeste zaharul, se adauga laptele rece, esentele, se amesteca din nou. Punem uleiul, apoi faina si praful de copt, amestecam bine, apoi impartim...Citeste continuarea
Chipsuri din vinete pane
Postat de: aliliana in Aperitive / GarnituriVanata se taie feliute subtiri, se sareaza si se lasa pret de 10 minute. In doua farfurii punem ouale batute si faina. Scurgem feliile de vinete de apa care si-au lasat-o. Punem tigaia cu...Citeste continuarea
Chiftelute de cartofi
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriSe spala bine cartofii, se fierb in apa, se curata de coaja si se paseaza. Se adauga susanul, smantana, 2 oua si 200 g faina. Se amesteca bine, se asezoneaza cu sare, ghimbir si piper alb...Citeste continuarea
Cordon Bleu
Postat de: Dea_Dea in Aperitive / GarnituriPieptul de pui se taie felii ca la snitele. Se bate si se condimenteaza cu sare si piper. Se pune o felie de sunca, cascaval , si se ruleaza. Se da prin faina, ouale batute , pesmet si se...Citeste continuarea
Compot de piersici albe
Postat de: ianculubita in Sirop / CompotPiersicile spalate,puse in borcane,masuram apa pentru sirop,o punem intr-o oala impreuna cu zahar,cate 1-2 linguri la fiecare borcan,in functie de dulceata fructelor si vanilia sau cine are 2-3...Citeste continuarea
Ciorba de fasole boabe cu afumatura
Postat de: Corina33 in CiorbeFasolea se pune la inmuiat in apa 3-4 ore, sau de seara pana dimineata. Se pune fasolea la fiert, iar cand da in clocot se schimba apa de vreo 2-3 ori. Se taie sunca felii groase cam de un...Citeste continuarea
Compot de prune
Postat de: ianculubita in Sirop / CompotPrunele spalate,le impartim in borcane,umplem borcanele cu apa,rasturnam apa intr-o oala,adaugam zaharul,pentru fiecare borcan 2linguri zahar sau fiecare pune dupa gust,cuisoarele si lasam pe foc...Citeste continuarea
Calamari Pane (cu bere neagra)
Postat de: ReteteDePoveste in Fructe de mareSe bat bine cele doua oua, se pune berea, se adauga faina si se mixeaza pana se formeaza un aluat un pic mai gros ca cel de clatite. Daca ati pus prea multa faina, aluatul se poate subtia cu bere...Citeste continuarea